Page 1

2010 Het Nieuwe Werken  De Balancer©  Het Nieuwe Controleren©  De Nieuwe Werkdag  Leer Digitaal Werken

Hoofdkantoor Amsterdam Postbus 75680 • 1070 AR Amsterdam T: +31 (0) 20 644 15 15 F: +31 (0) 20 644 15 20 E: info@acmtraining.com W: www.acmtraining.com Cursuslocaties Almere • Amersfoort • Amstelveen Amsterdam • Breda • Den Bosch Den Haag • Eindhoven • Hilversum Leeuwarden • Maastricht • Nijmegen Rijswijk • Rotterdam • Schiphol Tilburg • Utrecht • Zeist • Zwolle


Workshops voor succes in Het Nieuwe Werken

De Balancer©(code: DB)

Het Nieuwe Controleren (code: HNC)

De Nieuwe Werkdag (code: DNW)

Leer Digitaal Werken (code: LDW)

1. De Balancer© (1 dag) De Balancer Workshop is een uitmuntend begin voor evenwicht tussen werk en privé: doelgericht en productief met minder E-mail verkeer. U raakt bekwaam in het toepassen van Time Management Principes met Outlook.

2. Het Nieuwe Controleren© (dagdeel) Vrijwel alle deskundigen zijn het er over eens dat een succesvolle introductie van HNW begint met enthousiaste managers. Daarom adviseren wij dat zij deze workshop eerst doen alvorens hij/zij en uw medewerkers met de workshop De Nieuwe Werkdag gaan beginnen. In deze workshop word meteen koppen met spijkers geslagen. Bewezen wordt dat er niet alleen maar resultaat gericht gewerkt hoeft te worden maar ook dat de Manager nog steeds de controle heeft op zijn medewerkers.

3. De Nieuwe Werkdag (dagdeel) Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor uw medewerkers en/of managers die van start gaan met Het Nieuwe Werken. Geen schriftelijke instructies maar een praktische workshop. De deelnemers ervaren meteen hoe hun Nieuwe Werkdag vanaf dat moment eruit ziet. Hoe begin ik mijn dag, Hoe moet ik te werk gaan, Hoe hou ik mijn collega’s op de hoogte, Hoe rapporteer ik naar mijn Manager etc.

ACM Training

Pagina 1


4. Leer Digitaal Werken (1 dag) Deze workshop kan door iedereen gevolgd worden ook al is uw bedrijf al een tijd bezig met Het Nieuwe Werken. Het Nieuwe Werken vraagt om een andere denkwijze, van u, van uw medewerkers en van uw Managers. De manier van werken verandert en dat vraagt om andere communicatieve en sociale vaardigheden. De nieuwste mobiele communicatietechnologie zoals SharePoint, Smartphones, pingen, tablets, video-calls en Voice Over IP komt aan de orde. In deze workshop wordt niet aandacht besteedt aan theorie. Maar leert u Digitaal te werken met onze HandPad© (tablet-PC) of welke andere tablet ook. Belangrijke onderwerpen: Hoe maak ik verbinding met het internet, Hoe kom ik in contact met mijn collega’s, Hoe benader ik en plan ik mijn agenda, Hoe kan ik video-calls doen, Hoe synchroniseer ik mijn gegevens etc. Deze workshop is bedoeld om de nieuwste communicatietechnologie efficiënt te combineren.

Opzet Workshops Elke workshop wordt volgens dezelfde methode in 7 stappen opgezet volgens onderstaand schema. Deze methode wordt gehanteerd vanaf het moment dat uw bedrijf Het Nieuwe Werken introduceert of gaat dat binnen afzienbare tijd doen. Aan de hand hiervan worden de workshops op maat gemaakt afgestemd op uw bedrijf, want in elk bedrijf werkt Het Nieuwe Werken anders.

1 Inventariseren

7

2

Evalueren

Analyseren

Opzet Workshops

6

3

Terugkomdag

ACM Training

Rapporteren

5

4

Begeleiden

Ervaren

Pagina 2


1. Inventariseren In de Inventarisatiefase wordt er gekeken wat de inhoud van de workshop(s) moet zijn rekening houdend met de regels van het bedrijf bij het invoeren van Het Nieuwe Werken. Hiervoor maakt ACM Training een fysieke afspraak met het MT en de verantwoordelijken die Het Nieuwe Werken hebben opgezet of gaan opzetten. Alle workshops in Het Nieuwe Werken worden alleen voor groepen georganiseerd.

2. Analyseren In de analysefase zal ACM Training een schets maken aan de hand van de inventarisatie. De opzet van de workshop(s) wordt hierop gebaseerd. Eventueel zal er een afspraak gemaakt worden met de ICT-afdeling om mogelijke onderwerpen bij te voegen of weg te laten.

3. Rapporteren Nadat de analysefase is afgerond wordt er aan het MT gerapporteerd. In de rapportfase komt aanbod welke onderwerpen per workshop gegeven worden, welke (nieuwe) communicatiemiddelen worden behandeld, welke regels het bedrijf hanteert voor HNW & Aanspreekpunt bij eventuele vragen.

4. Ervaren Nadat er een goedkeuring is van het MT worden de workshops ingepland. De betrokken managers en medewerkers ontvangen een uitnodiging met daarin een introductie over Het Nieuwe Werken, welke workshop(s) zij gaan volgen, wanneer en welke onderwerpen aanbod komen. In deze fase gaan zij in de praktijk ervaren wat Het Nieuwe Werken is.

5. Begeleiden (een jaar) Na de ervaringsfase (4) kan het zijn dat men begeleiding nodig heeft. Elk individu kan zijn eigen schema maken voor begeleiding. De begeleiding van ACM Training gebeurt via e-mail, telefonisch, internet (Skype) en eventueel intranet. De begeleiding houdt ook in dat men op de hoogte gehouden wordt van nieuwe ontwikkelingen betreft HNW. Bovendien ontvangen zij TIPS & HERINNERINGEN om het Work-LifeBalans onder controle te houden.

6. Terugkomdag Na een jaar worden er terugkomdagen georganiseerd om alle informatie, ideeĂŤn, wensen, ervaringen, vragen, op- en aanmerkingen te verzamelen. Er is dan ook daadwekelijk een LIVE medewerker van ACM Training aanwezig om alles te verzamelen en vragen te beantwoorden.

7. Evalueren Nadat alles is verzameld wordt door ACM Training een evaluatie gemaakt. In de evaluatiefase kan het bedrijf de ervaringen van de medewerkers en managers zien. De evaluatie wordt ook voor iedereen openbaar gesteld (tenzij het bedrijf anders wil). Aan de hand van de evaluatie kan er nog bijgestuurd worden en/of eventuele regels herschreven worden. ACM Training

Pagina 3

Het Nieuwe Werken  

Vier workshops voor Het Nieuwe Werken.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you