Issuu on Google+


ORLANDO MIXED-USE HOTEL GRAD 1 / FALL 2009


This project was located in the city of Orlando, FL adjacent to a major highway overpass. The city was looking to revitalize the area near and below the overpass with the addition of a mixed use hotel building. The program called for a 350 room hotel with retail at the ground level, and space for a children’s museum, ice rink. The proposed structure would have a large open plaza level that seves as an overflow space for the arena across the street, while the public programs are organized around an elevated plaza space. The hotel space flows around an open atrium that connects down to the public programs below.


Plans 1. public space 2. retail 3. ice rink / hotel / retail lobby 4. office 5. toilets 6. storage 7. receiving 8. trash area 9. freight elevator 10. loading dock 11. guest drop-off 12. museum entrance 13. ice rink 14. seating area 15. reception desk 16. main hotel lobby 17. coffee shop 18. access to adjacent garage 19. restaurant

20. restaurant kitchen 21. housekeeping storage / circulation 22. main kitchen 23. bake shop 24. room service area 25. food storage 26. executive offices 27. sales and catering 28. accounting 29. childrens’ museum 30. standard hotel room 31. hotel suite 32. semi-public area 33. enclosed atrium 34. vending 35. pool 36. exercise room 37. spa 38. lockers / storage

10

6

8 2

7 6

4

7

4

1

9

3

5

2

3

12

11

2

ground floor plan

2 13

15 14

2

5

2

2

open

ice rink level plan

6

14 16 18

1 21

17

5 20

6

19

hotel lobby / raised plaza level plan


25 22

23

25 4

24

4

6

27

26

28

29 open

food prep / office level plan

31

30

31

plaza level

31 6

33

21

34 30

30

32

29 open

hotel / childrens’ museum plan

38 5

37

35 36

21

roof level plan

nig ht view


NEW YORK MIXED-USE PROJECT NEW YORK CITY, NY / DESIGN 7

SITE


The site selected for this project is the final block of the high line. This unique site allows for interaction at both the ground level as well as at an elevated plane. The ground level up to the level of the high line will be occupied by a recreation center that is open to the public, while above the high line will be residential units. The recreation activities will be housed under and protruding through a terraced greenscape that will cover the site and be accessible from the ground and the high line. This will visually connect the site to the parks being created along the piers on the other side of the West Side Highway. KEY 1. retail 2. courtyard 3. residential 4. cafe 5. soccer field 6. exercise studio 7. basketball court 8. tennis courts 9. terraced area 10. locker room

view from west side highway

inside residential unit

interior courtyard


SPOLETTO ARTS CENTER DESIGN 6 / SPRING 2006


This project was located in the city of Charleston, SC and was programed to serve as an arts complex during the annual Spoletto festival. The 20,000 sf building contains an entry garden, art gallery, auditorium, dorms for the visiting artists and office space for administration. All of the main program elements are connected through the use of a double height glass atrium.

east-west section

north-south section


SAVANNAH WELCOME CENTER SAVANNAH, GA / DESIGN 4

site photos

street level plan second level plan

third level plan


The Savannah row house is an important style of architecture that is rooted in the history of the city. The program of this project takes the typical row house measurements and applies it to a more public program; a meeting center. The building will contain meeting spaces and display spaces, as well as some more individual areas from quiet reflection.


REDEVELOPMENT MASTERPLAN OF ALACHUA GENERAL HOSPITAL SITE GAINESVILLE, FL / GRAD 2 (TEAM: Ashley Cino, Liz Desmond, Allison Angle, Jim Frey


This Alachua General Hospital has been an integral part of the community for many years however it is no longer functional as a hospital and is being demolished. The goal was to create a masterplan that would respect the history of the site while helping to fill a void in the area. The proposal includes a variety of uses including an important pedestrian retail corridor, an extended stay hotel, housing, office space, technology center and a community center. Ample parking in both traditional garages and automated garages is also provided. The various uses are knitted together by green spaces that weave throughout the site.

underground parking 264 spaces retail 6,600 sf

townhomes 43,360 sf

auto park 570 spaces

office building 75,600 sf linear lawn technology hub 45,000 sf

parking garage 350 spaces retail 12,600 sf

convenience grocery 27,500 sf office building 38,460 sf retail 23,410 sf

technology hub II 52,400 sf AGH Memorial Conservation Area

phase 1 retail 12,600 sf

phase 3

retail 8,120 sf rooftop park

parking garage 350 spaces

community center 10,000 sf extended stay hotel 24,000 sf fitness center 20,000 sf

residential 67,300 sf

phase 2

completion


PROCESS MODELS


1:50 MODEL


1/2” MODEL


BEIJING HUTONG REDEVELOPMENT MASTERPLAN BEIJING, CHINA / HK-CHINA STUDY ABROAD

CULTURE Renew pride in cultural identity, foster relationships among different socioeconomic backgrounds

ECONOMY Tourism, recyclable services, and commercial ventures provide a renewable source of income to the community

EDUCATION Provide services to help recognize the importance on environmental issues, and the preservation of cultural identity

POLITICS Promotion of community as a model of sustainability to the world

SITE

THE HYDRATED CITY


The traditional housing in the Beijing area of China is a type of development called the Hutong, it is a series of densly packed small dwellings separted by narrow alley ways. The Chinese government has started to try to eliminate these areas in order to present a more modern, developed face to the rest of the world. This is causing mass displacement of residents and destroying part of the cultural identity of the people. This masterplan would help to retain that cultural identity while infusing new life into the area. The area would function as a model of sustainability that would provide new industry jobs, tourism and educational opportunities.

PROCESS WORK


MASTERPLAN

commercial historic commercial renovated hutongs high-end residential new residential mixed-use residential pedestrian space civic


FINAL MODEL AND WATERCOLOR VIGNETTES


NORTHWESTERN UNIVERSITY EVANS SCHOLARSHIP HOUSE EVANSTON, IL / PANTO-ULEMA ARCHITECTS


This project was an addition and complete renovation of the existing Evans Scholarship House in the historic south quad of Northwestern University. The addition would increase total occupancy to 45 students while improving the energy efficiency of the structure. I joined the project during design development and worked continuously on it through completion on construction documents. The scope of my work included site measurements/verifications, detailing, structural and MEP coordination and document production.


SAMPLE CONSTRUCTION DOCUMENTS


SAMPLE CONSTRUCTION DOCUMENTS


BOMBAY CHOPSTIX RESTAURANT HOFFMAN ESTATES, IL / PANTO-ULEMA ARCHITECTS


Bombay Chopstix is a 4,000 sf Indian/Chinese restaurant to be built out in an existing shopping center. The scope of work included field measuring the existing space, all architectural and MEP & FP drawings, as well as selecting interior FF&E.

BAR SECTION

FLOOR PLAN

SAMPLE INTERIOR ELEVATIONS

MIRROR BASE DETAIL


CAMP CRYSTAL LAKE DESIGN BUILD GRAD 3 / FALL 2010

site looking NE


Camp Crystal lake in a non-profit educational camp that serves the Alachua County school district. Students are first introduced to the camp in second grade and again in fifth grade when they take part in an overnight trip. The camp teaches students about nature while promoting teamwork and self esteem. As a team we designed a toilet room, shower area and changing room that would be constructed using donated materials and funds. Due to the nature of the donated supplies we developed a unique double skin that was composed of multiple smaller pieces allowing for ventilation through the structure. The chaging room is constructed nearby and the elements are connected by a boardwalk.


TOILET ROOM PLANS


CONSTRUCTION PHOTOS


GRAPHIC DESIGN Produced for clients of Welcome Wagon


These are a few samples of the graphic design work I have been creating while working at Welcome Wagon. All of the advertising is bounded to a 5� x 5� workspace and the content can vary widely based on the direction of the client.


Architectural Portfolio