Page 1

Het intergalactisch campingsufferdje boordevol keihard festivalnieuws

VRIJDAG 13 JULI 2018

, s m i r g l e p y t r a P us op

u h t m o k l we ! n e d n a l i e w e g i l i e h de

Exclusief

VERRASSINGSOPTREDEN BÖKKERS OP DE CAMPING! Blader snel naar pagina 2 en ontd ek waar je moet zijn.


Welkom eregasten van Tante Rikie! Is dit je eerste Zwarte Cross? Welkom waarde Zwarte Cross nieuweling. En hoe beviel deze ontmaagding? Ging best goed toch? Met z’n allen tegelijk door die gigantische schoot van oermoeder Tante Rikie (beter bekend als de Polsbandjestent) en hups! Je kwam opnieuw (en nu pas écht goed) tot leven. Welkom in het epicentrum van het partyMekka van deze planeet: de camping van de Zwarte Cross.

ZWARTE CROSS KAMPEERDERS, VAN HARTE WELKOM EN GENIET VANDAAG, MORGEN ÉN OVERMORGEN VAN DEZE FESTIVALCAMPINGKRANT, EXCLUSIEF VOOR DE ZWARTE CROSS CAMPING, KAMPEERHOTEL GRASNAPOLSKY EN DE BROEZERDS OP HET RENNERSKWARTIER.

KONINGSCHIETEN

Hoor je in de ochtenden gebater en geblèr op de camping achter het hoofdpodium? Dan WAKKER WORDEN! Een paar enthousiastelingen uit Hummelo is namelijk op zoek naar jou, mits je een goede schutter bent overigens. Wie de romp van de vogel eraf weet te mikken mag zichzelf de Koning noemen. Oh! En naast die eretitel valt er meer te winnen... dus vuren maar!

VOUW VAN DEZE KRANT HET ZWARTE ORIGAMI CROSS LIEFDESHOEDJE

Vandaag live! Verrassing!

BÖKKERS EN ENSEMBLE NATIONAL DE REGGAE! Niemand minder dan Bökkers rockt de planken uit het Rijdend Podium en is vandaag verrassingsact exclusief voor campingbezoekers. Deze krant is de enige plek waar we deze show aankondigen. Zegt het voort aan je nieuwe campingburenkameraden en die ene leukerd achter de bar van buurtcafé De Nekslag. Mis dit niet, 15:00 uur vanmiddag is het showtime voor de kroonprinsen van de dialectrock.

1. pak een krant en vouw hem dubbel 2. vouw de hoeken naar binnen 3. Aan de onderkant heb je een balkje over,

deze vouw je over de hoeken 4. doe dit ook aan de achterkant 5. klaar!

Communiceer met jouw hoofddeksel op cryptische wijze en geef je medekampeerder blijk van jouw vernemstigheidsniveau. Wel zo handig! • • •

Heb je de flapjes omgevouwen, dan heb je een relatie. Heb je één flapje omgevouwen, dan zit je vast in een relatie maar ben je wel in voor een avontuurtje. Staan je flapjes nog fier overeind, dan kan het als het aan jou ligt gaan spoken vanavond.

zoek de 433 verschillen Hebben we je ooit beloofd dat we het je makkelijk zouden maken op de Zwarte Cross? Nou dan! Zoek de 433 verschillen tussen deze twee volslagen verschillende foto’s. Veel succes!

Ensemble National de Reggae lijkt op een fanfare, maar dan net even anders. Het is ten slotte de Zwarte Cross! Van deze groep Fransen hoef je dan ook niet de gebruikelijke hoempapamuziek te verwachten, maar pure reggae. Om 12:45 trapt dit Franse klasse-orkest af. One love!

RIJDEND PODIUM Je treft dit podium voor deze verassingsoptredens aan op de camping, nabij het Vogelschieten naast het Gemeentehuis.


LEVENDEN HERDENKING

DE ZWARTE CROSS EN AMNESTY INTERNATIONAL PRESENTEREN DE LEVENDENHERDENKING: 65.000 ZWARTE CROSSERS MUISSTIL OP HET MEEST LUIDRUCHTIGE FESTIVAL VAN NEDERLAND.

SSSSST! EFFE DE BEK HOLLEN, WE GAAN GESCHIEDENIS SCHRIJVEN Vanavond om 20:00 uur zijn we eerst 50 seconden oorverdovend stil. Daarna maken we 10 seconden kabaal alsof ons leven er van afhangt! Tijdens de stemmige stilte mag je aan alles en iedereen denken die jouw leven de moeite waard maakt. Dát is de Levendenherdenking. Jij doet toch ook mee? Klopt het dat Amnesty International een bureaucratische grachtengordelclubje is met hoofdzakelijk linkse blanke mensen in de gelederen? Ja, dat klopt. En die Zwarte Cross organisatie, is dat echt zo’n bierdrinkend, shagrokend, wetteloos, spijjerjasjes dragend zooitje on-

(advertentie)

Dringende hulp nodig bij het barbecueën?

MEDIUM RARE Krijg je je sjaslieks niet lekker gaar? Vallen je speklappen van ellende uit elkaar? Liggen je hamlappen te huilen op de grill? Geen nood! Een consult met BBQ-goeroe MEDIUM RARE krijgt je gegarandeerd weer lachend aan het schroeien.

24-uurs service: 06 12 80 33 83 (ook voor hoeven bekappen en body to body massage)

wiezen? Ja, dat klopt ook. Burp. Ook dit jaar laten deze ogenschijnlijk onverenigbare organisaties zien dat verschillen er juist voor zorgen dat samenwerken tof is om te doen: heel even je klep dicht voor een mooiere wereld. Samen scheppen we een grandioos kippenvelmoment dat ons nog lang zal heugen en inspireren. Kleine moeite, groots gebaar. Hoera voor het leven!

ZET JOUW KRABBEL BIJ ONZE KAMERADEN VAN AMNESTY EN BESCHERM VITALINA KOVAL, VROUWENRECHTENEN LHBTI-ACTIVIST Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, liep Vitalina Koval mee in een vreedzame demonstratie in Oekraïne om aandacht te vragen voor de rechten van vrouwen. Ze werd aangevallen en kreeg chemische verf in haar ogen. “Ik voelde pijn en was bang. Ik had blind kunnen worden.” Het was niet de eerste keer dat Vitalina, die het boegbeeld is van de LHBTI-gemeenschap in Oekraïne, met geweld te maken kreeg. En nog steeds ontvangt ze bedreigingen. Steun Vitalina en kom ook in actie. Roep de politie op haar onmiddellijk te beschermen. Teken de petitie bij een van onze held(inn)en op het Zwarte Cross terrein of doe het online via dit adres:

SECURE.AMNESTY.NL/PETITIE_KOVAL


#ZCLEVEN

Het leven op de Zwarte Cross is mooi! Tenminste, dat hopen we voor je. Laat het ons zien en plaats op Twitter, Instagram of Facebook (openbaar) een selfie met de hashtag #ZCleven. Wellicht zie je jezelf terug in onze volgende campingkrant!

Heel goed dames, net doen alsof je het leuk vindt! En houd dat 4 dagen vol.

Als je dan toch moet wachten, maak er een fijn feestje van!

Even bijkomen bij Rikie’s bedevaartsboom op het driedorpenpunt #klasse.

Tent opgezet en nu kan het mooie leven beginnen #levenvóórdedood.

En dan denk je door de menigte van de polsbandjestent heen te zijn. Krijg je dit. Sorry, kerel!

De Achterhoekse vlag wappert fier! Aan de vlaggeloosheid is eindelijk een einde gekomen. De vlag wappert komende dagen op de Zwarte Cross en na dit weekend overal in de Achterhoek. De ontwerper van de vlag is Paul Heutinck uit Winterswijk. Paul’s ontwerp is geïnspireerd op het typische Achterhoekse coulisselandschap. Onze vlag zal de Achterhoek nog meer verenigen door z’n herkenbaarheid. Hij straalt trots uit en draagt bij aan de boodschap van een warm welkom in deze fantastische regio!

raadsel

buitenlands nieuws જોસ ડી પી. ઓપન પોડિયમ પર કાદવની આંકણી કરે છે વર્ષીય જોસ ડી પી .એ શુક્રવારે શુક્રવારે ઓપન પોડિયમ પર કાદવને માર્યો હતો. અને આ પહેલી વાર ન હતી ... ના, જોસ વારંવાર ખોટી હતા. આ ઘટનાને લીધે મડના આકૃતિનો અવાજ પ્રતિભાવ આપે છે. “મને ખાતરી નથી કે હું જોશ સામે ફરિયાદ દાખલ કરું છું કે નહીં. અમને કાદવના આંકડા તરીકે ઘણા પૈસા ચૂકવવા પડશે, પરંતુ મારી પાસે માત્ર એક સ્ક્રેચ છે, હું રાત માટે તેના વિશે સૂઈ જાઉં છું!”

આ પહેલી


DANSVLOER HEB JIJ JOUW HEUPJES AL LOSGEGOOID OP DE DANSVLOER? GROTE KANS DAT DAT TIJDENS DE SET WAS VAN NIEMAND MINDER DAN ONZE EIGEN ACHTERHOEKSE DEERNE VIREA HOUTHUIJZEN ALIAS DJ LADY VIREA DIE DE VERNIEUWDE STAGE GISTEREN ZO’N BEETJE OPENDE. De blondine die wellicht schattig oogt in haar bloemenjurkje, maar - zoals ze zelf zegt - altijd haar stoute schoenen aanheeft, draait house-muziek met een funky vibe. “Een prima voorprogramma van Mental Theo”, vindt ze. Draaien op de Zwarte Cross was dé ultieme droom van de pas 24-jaar jonge Dinxperloër: “Dit is veruit het grootste en vetste podium waar ik tot nu toe heb gestaan.” Ook namen als Neophyte, Paul Elstak en Tony Junior zullen de Feestfabriek op z’n grondvesten laten trillen, mis het niet!

DJ LADY VIREA

mededelingen AANSTEKEN KAMPVUUR MET JETTRUCK GAAT NIET DOOR

Peter Verheijen, beter bekend als Peter d’n Indiaan of onder zijn pseudoniem Vlammende Veer, zou zijn prachtig opgetuigde, met straalmotoren uitgeruste Kenworth-vrachtwagen meenemen naar de Zwarte Cross. Daarmee kan hij vlammen gooien van een metertje of 30: ideaal om het kampvuur mee aan te steken! Helaas kan dit vlammende feestje vanwege de droogte niet doorgaan. De veiligheid van onze bezoekers gaat immers voor alles. Het kampvuur zal wel branden, maar we steken het op een conventionele manier aan. Iets minder spectaculair, maar als het eenmaal brandt zeker net zo gezellig.

BLIJVEN DRINKEN EN SMEREN!

Je zou bijna denken dat dit weer over Nozem Oil gaat. Ook belangrijk: die keeltjes smeren met dat smerig lekkere drankje. Maar in dit geval hebben we het even over water en zonnebrandcrème. Al het water dat uit de kranen bij de spoeltoiletten komt, is drinkbaar. Dus maak er gebruik van! Daarnaast bieden we met onze partner Kärcher op diverse spoeltoilet-locaties zonnebrandcrème uit een pompje aan. Geheel gratis!


#BAASBOVENBAAS

FMX STUNT IN MEGATENT

Hé knasterd, een beetje stoer staan rear’n in de microfoon of stoere poses aannemen met je gitaartje OP het podium… Als je met ruim honderd kilo aan PK’s onder de kloten OVER het podium vliegt, dán ben je pas een echte baas! Donderdagavond sprongen de eerste freestyle motocrossers in de Megatent over het podium terwijl Høken met de Heinoos stonden te spelen. Deze helden halen de komende dagen nog meer halsbrekende stunts uit in de tent. Check het programma voor de tijdstippen!

! t s pss

IN DE LEEUWEN N! E L L A ! T S PSS AMELE ZON VERZ AL OCHTEND RASPECIA N T X E N E E MORGEN N VAN EE OPTREDE NDE ACT. S G IN S S A VERR RE, BEKE BIJZONDE L E E UUR H L E W OM 15:00 E J T A D G NT! ZOR KSLAG BE E N E D E F EN BIJ CA RVERTELL #NIETDOO

PINGUIN RADIO TIPT... Vrijdag 13 juli ELKE DAG DE FIJNSTE ‘MUZIKALE’ ROUTE AANGEBODEN DOOR JOUW FAVO DIGITALE RADIOSTATION PINGUINRADIO.COM ONDER HET MOTTO: NO BULLSHIT - GREAT MUSIC! 12:45 - 13:45 UUR ROADHOUSE CERTAIN ANIMALS Tappen uit een smerig vaatje rock met een psychedelische twist. Heerlijk om de middag mee te beginnen…

14:15 - 15:15 UUR REGGAEWEIDE SAMORA Reggae aangevuld met swingende soul, funk en pop. Met hier en daar een rafelrandje.

15:15 - 17:15 UUR CAFÉ HARDER SANTINA RUNAWAY Niet lullen, deze ‘dame’ draait harder dan hard. Ons advies: “Get your rock socks on”.

14:45 - 15:45 UUR ROADHOUSE AFTERPARTEES Vrolijke punkrockmuziek voor crossers die van een feestje houden.

17:15 - 18:45 UUR DANSVLOER JOOST VAN BELLEN

tussenstanden cross DE FINALE VAN DE DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS OP ONZE EIGEN CROSSBAAN! Op de Zwarte Cross gaat het gebeuren: de finale van de Dutch Masters of Motocross! We zijn er trots op dat deze wederom plaatsvindt op ons fijne festival. Het is een spannend spektakel van jewelste, dus ga vooral kijken bij de vier klassen! Pakt Jeffrey Herlings die titel in de 500cc? En kunnen ook Jago Geerts, Emil Weckman en Kay de Wolf hun titel verdedigen? Vandaag kun je je ook nog vergapen aan de zijspancross. Tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen komt crossen en hij wil graag laten zien dat ook deze tak van sport spectaculair is. Kom kiek’n!

Even een oldskool houseparty. Dans dat luie zweet er maar uit.

18:15 - 19:15 UUR ROADHOUSE TUSKY Energiek, ongecompliceerd en aanstekelijk als de pest.

20:00 - 21:00 UUR ROADHOUSE DEATH ALLEY Met hun overrompelende mix van classic rock, punk en psychedelica breekt dit rockkwartet menig podium af.

21:30 - 22:30 UUR THE BAYOU BAND OF HEATHENS Verfrissende mix van high energy southernrock & swampblues met samenzang die zo uit het Britpoptijdperk rolt.

23:45 - 00:45 UUR ROADHOUSE BRUTUS (BEL) Vlaams trio dat snoeiharde hardcore punk en progrock laat samensmelten tot een opwindend geheel. En daarna dus opgewonden je tent in.

500CC

125CC

250CC

85CC

1 Jeffrey Herlings....... 150 2 Gautier Paulin .......... 120 3 Max Anstie................. 111

1 Jago Geerts ............... 127 2 Calvin Vlaanderen ... 114 3 Davy Pootjes .............. 99

1 Emil Weckman .............115 2 Raivo Dankers............112 3 Filip Olsson .............110

1 Kay de Wolf ............144 2 Kay Karssemakers.......116 3 Dave Kooiker .............109

DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS


colofon

het weer VRIJDAG

Dit ‘Harder! campingmagazine’ verschijnt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli, in een oplage van 15.000 exemplaren, exclusief en gratis voor de kampeerders van de Zwarte Cross camping, de renners op het Zwarte Cross Rennerskwartier en de gasten van Kampeerhotel Grasnapolsky op de Zwarte Cross 2018. Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Achterhoek Nieuws B.V.

(EIND)REDACTIE Gerwin Nijkamp, Kelly Heerink, medewerkers van De Feestfabriek AKG BV

VORMGEVING

FOTOGRAFIE Bart Heemskerk, Martijn Koolmees, Matthijs Mekking, Kamiel Scholten, Robert Westera

CONTACT Feestfabriek Alles Komt Goed B.V. (organisatie Zwarte Cross) Postbus 44, 7255 ZG Hengelo (Gld.) Telefoon: 0575-468080 E-mail: info@feestfabriek.nl

Achterhoek Nieuws B.V. Bleekwal 10 7131 DB Lichtenvoorde Telefoon: 0544-801010 www.achterhoeknieuws.nl

Kris Mollink (concept), Nick Oostendorp, Lisa Wellink Liesbeth Klein Hulse

26

º

08:00

12:00

16:00

20:00

00:00

15º 22º 25º 23º 16º

HET IS 365 DAGEN ZWARTE CROSS VOOR HARDER! FANCLUBLEDEN •

KLEINTJES Uitgetreden priester zkt contact met engeltje van vlees en bloed. Leeftijd geen bezwaar. Vanwege enkelband bij voorkeur in omg. Hellendoorn. Bel mij: 06 837 985 55 ---------------------------

NAAR HET WALHALLA

Waarom treetje voor treetje naar beneden lopen als je ook in één roetsj omlaag kan sjezen? Ofwel: wie pakt er nou de trap wanneer je ook kan glijden? Dat dacht slimme meid Joyce ook. “Wat een uitzicht daarboven”, vertelt ze na haar ultrakorte golvende ritje. Het dorp Aalten waar ze vandaan komt, kon ze bijna zien liggen, daarboven op die festivalglijbaan. Wie glijdt staat pardoes in het Walhalla, daar waar het feestgedruis aan staat. Probeer het ook eens! “Want niemand is te oud voor de glijbaan”, vindt de 40-jarige Joyce. En gelijk heeft ze, want stiekem zijn we allemaal best een beetje jaloers op alle kiddo’s die legaal springen, wippen én glijden in het Blagenparadijs.

Opknappertje: broodje kaas. Slechts één hap uitgenomen. Smaakte prima, maar zat vol. Voor 0,5 muntje op te halen op Rennerskwartier. Ik zit nu bij de supermarkt. Groet, Jan Willem. ----------------------------

Harder! members zijn 100% verzekerd van tickets voor de Zwarte Cross, omdat zij één week voorrang krijgen op de wereldwijde voorverkoop. Leden van fanclub Harder! krijgen het gelijknamige full colour magazine drie keer per jaar thuis in de bus. ‘Harder!’ bevat verhalen en foto’s over alles wat wij prachtig vinden. Natuurlijk is dat de Zwarte Cross maar er is véél meer: interviews, humor, achtergrondverhalen, behind the scenes en natuurlijk alles over Tante Rikie.

Navigeer je smartphone naar www.zwartecross.nl/fanclub en word vandaag nog lid. Het is zo gepiept en je heb er een bult schik van. Nou, dat zal wat kosten! Nee hoor. Het lidmaatschap van de fanclub kost slechts € 15,00 per jaar.

#GLIJBAAN

VOOR EVENTUELE PROGRAMMAWIJZIGINGEN CHECK DE ZWARTE CROSS APP


NU OVERAL VERKRIJGBAAR OP DE ZWARTE CROSS!

DISARONNO GECOMBINEERD MET VERFRISSEND CITROENSAP BEZOEK ONZE COCKTAILBAR OP DE REGGAEWEIDE & THEATERWEIDE & DOE EEN WENS BIJ DE DISARONNO WENSFONTEIN

geen 18, geen alcohol

Profile for achterhoeknieuws9

Harder! Zwarte Cross Campingkrant, editie vrijdag 13 juli  

Harder! - Het intergalactisch campingsufferdje boordevol keihard festivalnieuws is krant die Achterhoek Nieuws in samenwerking met de organi...

Harder! Zwarte Cross Campingkrant, editie vrijdag 13 juli  

Harder! - Het intergalactisch campingsufferdje boordevol keihard festivalnieuws is krant die Achterhoek Nieuws in samenwerking met de organi...

Advertisement