Page 1

,, SOFEAZA SI PILOTEAZA CORECT ‘’

CAMPANIE ANTIACCIDENTE DE APROFUNDARE A CONDUCERII , SI MARIREA SIGURANTEI RUTIERE A SOFERILOR NEPROFESIONISTI , IN DOMENIUL AUTO SI MOTO

ORGANIZATOR :

ONG - ASOCIATIA CLUB SPORTIV ,, FREE BIKERS HUNEDOARA ‘’ PRESEDINTE : ACHIM MARIUS - 0728290701


CAMPANIE ANTIACCIDENTE DE APROFUNDARE A CONDUCERII , SI MARIREA SIGURANTEI RUTIERE A SOFERILOR NEPROFESIONISTI , IN DOMENIUL AUTO SI MOTO

Acest proiect se bazeaza pe o experienta profesionala indelungata , si are un obiectiv foarte bine determinat : PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE & SIGURANTA CIRCULATIEI . Am format acest proiect si existam pentru a contribui la un trafic civilizat , cu cat mai putine accidente rutiere , cat si la crearea unei baze de cunostinte necesare in randul soferilor , pentru a asigura o siguranta in circulatie cat mai mare .

Obtinerea pemisului de conducere reprezinta numai baza unei fundatii , care doar ne da posibilitatea de a circula cu autovehiculul nostru preferat .... dar in acelasi timp temut . In tarile dezvoltate din Europa si din lume , obtinerea unei categorii – respectiv a permisului de conducere , implica deja obligatoriu , pe langa cursurile scolii de soferi - o pregatire de baza la un curs specializat in aprofundarea tehnicii de conducere , in unele cazuri fiind obligatorie participarea la astfel de cursuri , si dupa obtinerea permisului de conducere . Datele statistice concrete la nivel mondial privind accidentele rutiere anuale , demonstreaza faptul ca sunt multi cei care devin victimele vitezei , a manevrarii gresite ale vehiculului , a schimbarii necorespunzatoare a tempoului in timpul sofatului , etc .


Condusul este cea mai periculoasa activitate care este practicata de oameni . Mai multe persoane sunt ranite sau decedeaza in drumul pana la servici , decat la locul de munca . Prin aceste cursuri speciale de aprofundare a condusului corect , si prin educarea corecta a cursantilor , incercam sa prevenim producerea de accidente rutiere , si in acest fel sa marim siguranta rutiera de pe strazile din Romania .

-

Dorim ca prin aceste cursuri sa reusim : Participantii sa isi imbunatateasca semnificativ stilul de condus , Sa stie sa reactioneze corect in situatii dificile intalnite pe sosea , Sa poata reactiona si evita cu usurinta un accident rutier . Sa stie cum sa procedeze , in cazul in care este implicat sau intalneste un accident .

Compania / scoala de instructori / profesori specializati si agreati in toata Europa , pentru pregatirea si instruirea conducatorilor auto si moto , care vor preda la cursuri este : http://www.koautosiskola.hu La cerere , se pot face aceste cursuri si pentru categoriile profesioniste .


La cursurile , care se vor defasura pe parcursul unei zile , se vor instrui 40 – 50 persoane . La cursuri , vom avea pregatit : - Masini si motociclete speciale , pe care cursantii vor fi pregatiti si instruiti . Cursul va putea fi parcurs si cu masina sau motocicleta personala a cursantului . - Instructori specializati la scoli de profil din Europa , care vor preda la curs . - Poligon atat de auto cat si de moto , special amenajat pentru o cat mai buna pregatire .

Desfasurarea instructajului : Instructaj teoretic : - Descrierea exercitiilor practice care se vor efectua . - Explicarea ultimelor reguli de circulatie aplicabile , aparute in Codul Rutier . - Prezentarea cerintelor privind folosirea sistemelor de siguranta : centura , echipamente , etc. - Psihologia circulatiei : comportamente previzibile in circulatie . - Descrierea cerintelor si regulilor privind utilizarea si folosirea poligonului de instruire practica . - Conditiile tehnice minime ale vehicului pentru o conducere in siguranta pe drumurile publice : calitatea si starea anvelopelor , calitatea sitemului de directie si suspensie , ansamblul motor , nivelul de ulei , verificarea franelor , starea ambreajului , etc .


Instructajul practic : - Exercitii de slalom si evitare a obstacolelor - Schimbare corecta a directiei de mers , si semnalizarea prealabila corecta . - Exersarea mersului in curba . - Exersarea virajului in loc stramt , tehnica virajului pe ambele parti . - Folosirea corespunzatoare a sistemelor de siguranta : purtarea corecta a centurii de siguranta , purtarea eficienta a echipamentului de protectie , etc. - Pozitia corecta in timpul condusului : la volanul masinii , la ghidonul motocicletei . - Parcarea cat mai corecta : in loc larg , in loc stramt , etc. - Exersarea pornirii corecte de pe loc , in loc stramt , in panta , in viraj . - Exersarea trecerii peste linii de cale ferata , tramvai , etc . - Tehnica de deplasare in conditii de siguranta , in traficul aglomerat . - Aplicarea corecta a tehnicilor de franare : franarea de urgenta , franarea in viraj , in cazul moto franarea corecta fata – spate , etc . - Folosirea franei de motor . - Parcurgerea unui traseu contra timp cat mai corect , aplicand toate cele invatate . -

Sofeaza  
Sofeaza  

jhjhtr thyt hrth th hrtgh th h

Advertisement