Page 1

Jaargang 12 nummer 1 • april t/m juni 2014 Hilvarenbeek, Diessen, Baarschot, Haghorst, Biest-Houtakker, Moergestel, Esbeek, Oisterwijk, Heukelom, Goirle, Riel, Alphen, Chaam, Baarle-Nassau/Hertog (B), Poppel (B), Weelde (B), Ravels (B), Oirschot, Spoordonk, Lage Mierde, Hooge Mierde, Reusel, Hulsel, Netersel, Casteren, Bladel, Hapert, Vessem, Hoogeloon, Duizel, Eersel, Wintelre, Zandoerle (veldhoven), Knegsel, Steensel en Bergeijk

Zomergebloas pagina 17

Gildefeest Moergestel pagina 3

Dûrpkestocht pagina 7

Op pad met een metaaldetector pagina 15

www.derecreant.com • bewaarkrant - vakantiekrant - informatiekrant • info@derecreant.com

Programma driedaags festival Elastiek bekend

Jett Rebel en Postmen op Elastiek 2014 Het programma voor het gratis Hilvarenbeekse festival is compleet. Op 20, 21 en 22 juni kan de bezoeker zich laten raken door zo’n 30 acts, bestaande uit live-bands, straattheater en DJ’s met als decor de sfeervol aangeklede Vrijthof. Het festival is ook dit jaar gratis toegankelijk zijn. De grote namen van deze editie zijn Postmen en 3FM Serious Talent, Jett Rebel. Het festival zal op de Hilvarenbeekse Vrijthof los barsten met de winnaar van de DJ-contest.. De beste deelnemers van de ruim 20 aanmeldingen strijden op 16 mei tegen elkaar in OJC The Box te Hilvarenbeek om de openingsact van Elastiek 2014 te worden. Na de winnaar van de DJ Contest draait het Tilburgse talent Kriss-One. Momenteel draait JoeySuki over de hele wereld maar op 20 juni komt hij naar Hilvarenbeek. Deze DJ & producer uit Tilburg heeft de afgelopen 5 jaar al meer dan vijftig releases uitgebracht met onder andere de beste DJ ter wereld, Hardwell. Na JoeySuki zal SnelleJelle de bezoeker raken met een heftige mix van verschillende stijlen. De succesvolle formatie Puinhoop Kollektiv zal de vrijdagavond knallend afsluiten. De feestelijke zaterdagavond De zaterdagavond van Elastiek zal geopend worden door een brassband die barst van de energie. Op twee podia zorgen Isabelle Amé, Daybroke, Knarsetand en Reservoir Dogs voor een feestelijke avond. De tienkoppige band Knarsetand brengt een energieke mix van drum ’n’ bass, gypsy, reggae balkan, dubstep, ska en popmuziek. Als afsluiter komt de spectaculaire Belgische cover-partyband Cookies and Cream de zaterdagavond op de Vrijthof feestend afsluiten.

Kunst in honderd bomen grootste kunstproject ooit

Van zondag 25 mei tot eind oktober wordt in de gemeente Oisterwijk het internationale kunstproject Kunst en Bomen 2014 gehouden. Professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland laten zich door honderd bomen inspireren. De bomen waarin (of waarbij) de kunst komt, staan in het buitengebied, in de natuurgebieden en in de bebouwde kommen van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Dit unieke en gratis toegankelijke kunstevenement wordt door een zeer gevarieerd aantal organisaties in de gemeente Oisterwijk georganiseerd.

GRAT

meeIS

Voor de sfeer van toen

Museum Vondhoeve

Een nieuw net over de grens gevestigd museum waar u de sfeer van vroeger kunt proeven, is het Museum Vondhoeve. Gastvrouw Mia en gastheer Peer doen er daar alles aan om hun gasten te ontvangen met de bekende Brabantse hartelijkheid. Hun passie om mooie oude spullen te verzamelen en deze in een authentieke Brabantse schuur ten toon te stellen, willen ze graag met iedereen delen. Zoals een overzichtelijke collectie van voorwerpen die in de twintigste eeuw werden gebruikt. Onlangs werd de collectie uitgebreid met brandweerspullen en imposante brandweer-wagens. Ook oude bromfietsen ontbreken niet. Openingstijden: iedere tweede zaterdag en zondag van de maand open van 10.00 - 17.00 uur. De kosten voor het bezoek zijn 4 euro per persoon.

De zondag voor jong en oud Lucy Paul, Projekt Rakija, 44 Shakedown en The Cool Quest zijn enkele namen die op zondag 22 juni naar Elastiek komen. Een van de hoofdacts die op zondag de Vrijthof op z’n kop zal zetten is Jett Rebel. In 2013 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, genomineerd voor maar liefst twee Edison Awards en met zijn single ‘Tonight’ heeft hij al een 3FM Megahit te pakken. Naast Elastiek speelt Jett Rebel deze zomer ook op Pinkpop en Concert at Sea. In 2007 stonden ze al een keer op Elastiek maar op zondagavond zal het festival spectaculair worden afgesloten door niemand minder dan Postmen. Zondag zal naast het sfeervolle Elastiek programma ook de Hilvermert weer plaats vinden. Het straattheater en kinderprogramma vormen ook dit jaar weer een leuke belevenis voor alle leeftijden. Het kinderprogramma staat in het teken van muziek waarbij kinderen zelf ook daadwerkelijk met instrumenten aan de slag gaan en voor een optreden gaan zorgen.

In kernen gemeente Oisterwijk

neem

Museum Vondhoeve - Vond 49 - Ravels (B) Tel +32 (0)14 65 23 44 - www.vondhoeve.com

SOLEX-RIJDEN

06-50848495

Meer dan 150.00 bezoekers In Kunst en Bomen komen kunst en natuur samen. Alle kunst in de bomen is speciaal voor dit kunstevenement gemaakt. Het is het grootste kunstproject dat ooit in de gemeente Oisterwijk is gehouden. Eerder kreeg Oisterwijk bekendheid met Oisterwijk Sculptuur dat jaarlijks steeds meer dan 150.000 bezoekers trok. Kunst en Bomen gaat uit van een nog veel grotere belangstelling. Het project wordt uitgevoerd onder auspiciën van de Stichting Oisterwijk 800 SPOT. Zang, toneel en poëzie Deze verwachting hangt onder meer samen met een flankerend programma. Rond Kunst en Bomen komen ook andere kunstvormen aan de orde, zoals zang, toneel en poëzie. Alle 100 bomen worden met elkaar verbonden door middel gratis van wandel- en fietsroutes. Er komen geleide wandelingen langs groepen bomen en ‘meet and greets’ met de kunstenaars. Alle kunst in de bomen en de kunstenaars worden toegelicht in een catalogus. Het toeristisch bedrijfsleven komt met speciale arrangementen. Scholen en verenigingen maken onder leiding van kunstenaars hun eigen kunst. Amateurkunstenaars hebben hun eigen bomenroute.

Groeiwijze De selectie van 100 bomen is gedaan door professionele bomenkenners. Zij selecteerden de bomen op onder meer historie, bijzondere soorten, bijzondere groeiwijze en inspirerende plek. Opvallend is dat dode bomen in trek zijn bij de deelnemende kunstenaars. Die kunstenaars zijn aangezocht door professionele kunstenaars uit de drie dorpen. Zo zijn er van veel verschillende geledingen uit de samenleving mensen bij dit project betrokken. Zelfs de Zusters van Liefde leverden hun bijdrage door de werkgroep vergaderruimte aan te bieden in het klooster van Moergestel.


2

Lekker Italiaans eten in een gezellige mediterrane sfeer. Dat is waar Italiaans restaurant Intermezzo voor staat.

Gelderstraat 9 - Hilvarenbeek Tel.: 013 - 505 04 65

intermezzo-hilvarenbeek.nl

Hèt adres voor een gezellig uitje Wandeltochten met lieve ezeltjes door de prachtige bossen van Oisterwijk.

Heuvelstraat 10 • Diessen • T 013 504 61 61

Ezelfarm Oisterwijk Rosepdreef 17 5062 TB Oisterwijk Tel. 06 27192308 www.ezelfarm.nl info@ezelfarm.nl

Openingstijden: Café: dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur Cafetaria: dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur Op maandag zijn wij gesloten

Verhuur na reservering; bezoek op afspraak

Restaurant Indonesia Of u nu uitgebreid wilt eten, een snelle hap, of alleen iets wilt drinken.

Kinderen een eigen menukaart hoofdgerechtjes vanaf € 4,00

Dé specialist voor indonesische gerechten Wij kunnen ook uw catering verzorgen, vanaf 20 personen

Afhaal-Maandmenu voor 2 personen €19,50 Oude Rielseweg 2 • Alphen NB • Tel: (013) - 5081728 • www.bungamelati.nl Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur

.

. D a a r wa a r v r o e g e r d e ko e i e n stonden is nu een....

A la carte

Wat dacht u van gezellig lunchen !!

(op vrijdag, zaterdag en zondag)

hoofdgerecht vanaf € 12,75

Ruim belegde broodjes v.a. 3,00 euro Heerlijke salades

4-gangen keuzemenu v.a. € 25,00 p.p. met meerdere keuzes uit vis, vlees en vegetarische gerechten

Boerderijterras

H e e r l i j k g e n i e t e n va n e e n h a p j e e n e e n d ra n k j e . . .

Kinder(speel)boerderij

E e n wa a r g e n o t vo o r j o n g e n o u d . . .

Plattelands-camping

Wa t l a n g e r g e n i e t e n va n d e p ra c h t i g e o m g e v i n g . . .

K o l l e n b u rg s e ba a n 1 1 5 0 6 2 T H O i s te r w i j k 0411 67 3189 w w w. g e r r i t h o e ve . n l

O p ve l e m a n i e re n g e n i e te n va n h e t p l a e l a n d ! !

Wil en Mary Snelders • Vrijthof 26 • Hilvarenbeek Tel. (013) 505 14 03 • www.degelegenheid.nl


3

Het Snoeperke:

grensoverschrijdend genieten Al jaren een succes en nu ook verder uitgebreid met de gemeente Hilvarenbeek en Oirschot: de uitgave van het Snoeperke! Het Snoeperke leidt u door de Brabantse en Antwerpse Kempen, 5 grensgemeenten, 20 horecabedrijven, 12 streeksnoeperkes. Dat is grenzeloos genieten! De Snoeperkestocht is namelijk een heerlijke ontdekkingstocht die u leidt door de prachtige gebieden van de Brabantse & Antwerpse Kempen. Ideaal voor een heerlijke wandel- en fietstocht, maak kennis met de omgeving en met de horecagelegenheden waar u heerlijk een terrasje kunt pakken. Hoe werkt het? In het boekje zitten 12 snoeperkesbonnen die u kunt inleveren bij een door u gekozen horecagelegenheid. U heeft de keuze uit 20 horecagelegenheden in 5 verschillende gemeentes (Bladel, Hilvarenbeek, Oirschot, Ravels en Reusel-de Mierden),! De spelregels staan in het boekje vermeld. Het Snoeperke is te koop bij de lokale VVV’s in de vijf gemeentes.

Vlammende slijptollen en gierende schuurmachines

Powertoolrace te Bladel

Iedereen die van snelheid, techniek, ronkende motoren en plezier houdt, doet er goed aan zondag 25 mei 2014 vrij te houden. Op die dag zal er van 13.00 tot 17.00 uur op het Burgemeester van Houdtplein te Bladel de tweede editie van de Powertoolrace gehouden worden. Op twee houten racebanen van elk 22 meter lang racen steeds twee eigengemaakte racemonsters tegen elkaar. De basis van de bouwsels is altijd een ‘powertool’, een stuk elektrisch gereedschap dus. Snelheid levert punten op, net als het bereiken van het einde van baan. Maar ook originaliteit en zelfs schoonheid wordt beloond. Meedoen!? Wie de uitdaging aan wil gaan om een eigen powertoolracer te bouwen, is er ook de mogelijkheid om aan de Powertoolrace mee te doen. Ga je voor snelheid of originaliteit? Ervaar de adrenaline van een echte 'dragracer' als jouw 'tool' over de baan vliegt en het publiek je toejuicht!

Schrijf je in ieder geval tijdig in om zeker te zijn van een startpositie. Let op! Dit jaar wordt meer creativiteit van de deelnemers verwacht door met het oog op de veiligheid alle verspanende apparaten te weren. Dus geen cirkelzagen meer in de komende editie. Ook geen kettingzaag, lintzaag of dergelijke. Bandschuurmachines zijn wel toegestaan. In alle gevallen zal de organisatie de veiligheid van de racer beoordelen. Als je twijfelt over de veiilgheid van je aandrijving stuur dan een mailtje om teleurstelling te voorkomen. (info@powertoolrace.nl)

Kwaliteitscontrole maakt Kempens fietsknooppuntennetwerk

Nóg meer fietsplezier langs knooppunten Eind 2013 gaf Toerisme Provincie Antwerpen het fietsknooppuntennetwerk in de Antwerpse Kempen een grondige controlebeurt.40 extra knooppunten, 140 kilometer nieuwe fietstrajecten en vlotte verbindingen maken het netwerk fijnmaziger, comfortabeler en veiliger. De nieuwe fietskaart Antwerpse Kempen geeft een up-to-date overzicht van ruim 2000 kilometer fietsroutes. Toerisme Provincie Antwerpen voerde onlangs een grondige kwaliteitscontrole uit. Concreet betekent dat nog meer variatie, comfort en fietsplezier.De ingrijpendste wijzigingen situeren zich in de regio Turnhout/Baarle, niet toevallig het oudste deel van het netwerk. Fietsers vinden een overzicht van alle aanpassingen op www.routedokter.be en lezen de laatste nieuwtjes op de Facebookpagina van Antwerpen Fietsprovincie. Inrijpunten De nieuwe fietskaart Antwerpse Kempen geeft een up-to-date overzicht van alle knooppunten en trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid. Bij elke kaart zit bovendien een fijn extraatje: één maand gratis VAB-fietsbijstand voor het hele gezin. De fietskaart Antwerpse Kempen kost 9,95 euro. Ze is te koop bij de toeristische infokantoren in de Antwerpse Kempen. Online bestellen kan op: www.antwerpsekempen.be

zondag 29 juni

15e Int. Motoren en Tractorenshow bij Spoordonkse Watermolen. Dat oude wonderen van techniek waaronder legendarische machines als Deutz,Vierzon en LanzBuldog nog steeds te bewonderen zijn, wordt op zondag 29 juni bewezen bij de Spoordonkes Watermolen. Met hun sonore motorgeluid en leren aandrijfriemen zullen zij daar nostalgische tijden doen herleven. Natuurlijk is de Spoordonkse Watermolen zelf ook de gehele dag geopend voor publiek , en kan men met eigen ogen zien hoe middels waterkracht graan tot meel wordt vermalen. Tevens wordt de waterkracht gebruikt voor elektriciteit opwekking. Dit alles is van 10:00 - 16:00 uur gratis toegankelijk .

Gildefeest in Moergestel Op zondag 18 mei aanstaande kunnen de liefhebbers van de gilden in Noord-Brabant hun hartje ophalen tijdens het gildefeest in Moergestel. Plaats van deze bijzondere bijeenkomst van maar liefst 50 gilden is het festivalterrein achter de Molen van Moergestel bij de Scheerman. Vanuit daar wordt gestart met de kleurrijke optocht die door het dorp gaat. En zoals het hoort volgens de vastgelegde tradities binnen het gildewezen voert deze ook langs de kerk om weer te eindigen op het gildeterrein . Van de ruin 50 gilden die verwacht worden, zijn er 40 gilden uit de eigen kring. Daarnaast zijn er nog 20 à 30 gastgilden uitgenodigd. Kortom belangstelling genoeg. Bij dit mooie evenement zijn bij de molen ook nog oude werktuigen en machines te zien. Het gilde is dan ook meer dan een traditie!

Kastanjerock 2014

Kastanjerock gaat voor de buitenlucht Op 8 juni vind op het erf van Ankie en Kees Abrahams aan de Turnhoutsebaan 13 in Goirle alweer de 4e editie van Kastanjerock plaats. Omdat er in 2013 in de week voorafgaand aan Kastanjerock een bak met water naar beneden kwam werd op het allerlaatste moment gekozen voor een grote tent. Dit liep uit op een geweldig feest. Echter de organisatie kiest voor 2014 wederom voor een rockfeest in de buitenlucht onder de inmiddels welbekende kastanjeboom als het weer het enigszins toelaat. Mede door de flexibele inzet van Van Oort Tentenverhuur kan op het allerlaatste moment toch nog geschakeld worden naar een feesttent. De opzet van Kastanjerock 2014 zal niet veel afwijken van de voorgaande edities, ofwel gewoon 6 goede rockbands een feestje laten bouwen. Het festival begint op eerste pinksterdag al om 13.00 uur en Baomus zal de aftrap doen met onvervalste (classic)rocknummers uitgevoerd door een stel zeer ervaren muzikanten. Daarna zal Izzid, een coverband met een geweldige setlist hun opwachting maken. Na Izzid is het de beurt aan Fullbeat, een Volbeat tributeband die nog maar kort begonnen zijn maar het zeer professioneel aanpakken, en uit willen groeien tot DE Volbeat tributeband van Belgie en Nederland. 100% Katoen is de daaropvolgende band en hebben in 2013 op Kastanjerock al bewezen dat ze de tent geheel op zijn kop kunnen zetten met een zeer goed repertoire aan rockcovers. Als het dan inmiddels een uur of 9 ’s avonds is zal uit het verre Friesland de AC/ DC tributeband Highway to Rosie zowel nieuwe maar voornamelijk uit de Bon Scotch periode van deze band ten gehore brengen. Als afsluiter zal Prinz Klaus voor de laatste keer deze dag er weer een flink feest van maken met hun stevige rocknummers. Al met al weer een stevig programma en of het nu in een tent of in de buitenlucht is: de organisatie zal er alles aan doen om het voor iedereen weer een geslaagd festival te maken. Iedereen is van harte welkom. Maximaal 500 kaarten à € 17,50 zijn in de voorverkoop voor € 15,- verkrijgbaar bij Juwelier Paul Hoogendoorn, Tilburgseweg 64 in Goirle, Grand Café de Zwaan, Vrijthof 17 in Hilvarenbeek en Kaffee Lambiek, Wilhelminapark 66 in Tilburg. Vanaf 26 april zijn de kaarten online te bestellen op www.kastanjerock.nl. Op deze website is ook alle informatie te vinden over Kastanjerock 2014, het programma en de optredende bands.


4

Kinderspeelruimte

Real-life cooking

Onbeperkt genieten van meer dan 150 Aziatische en Europese gerechten: soepen, voorgerechten, sushi’s, salades, wok, ijs en De veDrankbarrrassing vindtbakplaat, u op uw bord nagerechten, maar ook: onbeperkt koffie, thee, frisdrank, sap, slush, tapbier en wijn voor eenniet vaste opprijs. de rekening

volwassenen

kinderen

ma t/m do € 24,50 p.p. vr t/m zo € 27,50 p.p.

1 t/m 11 jaar € 2,- per levensjaar verlenging: € 1,- per half uur p.p. Biestsestraat 39

5084 HD

Biest-Houtakker

Het recreatiepark is hét startpunt voor mooie fiets- en wandeltochten in de streek. Na uw actieve dag nog even genieten van een drankje of een heerlijke maaltijd? Dan kunt u terecht in ons gezellig eetcafé of op het terras met uitzicht op onze speeltuin en Adventure Minigolfbaan. Ook bij minder mooi weer bent u van harte welkom en kunnen kinderen zich vermaken in onze binnenspeeltuin. Wist u dat wij een volwaardige 9-holes golfbaan, driving range en putting green hebben? Informeer naar de mogelijkheden bij de receptie. 32

2010 AH

Tel. 013-5054939

Mini Camping & Vakantiehuis

Genieten bij De Achterste Hoef!

BLA

32

4 x 5 FILM

Feestdagen € 27,50 p.p. (m.u.v kerstdagen) verlenging: € 2,- per half uur p.p.

www.wokgarden.nl

Groepsaccomodaties

Activiteiten

BezOek Ons in je VAkAntie! De gezelligste boerderijcamping van het Brabantse Land

2010 AH

4 x 5 FILM

BLA

Extra voordelig eten? 3-gangen menu € 21,50.

4 x 5 FILM

32

Breehees Terras met hapjes, drankjes en ijsjes 2010 AH

Troprijt 10, Bladel T: 0497 - 38 15 79

BLA

Grote speeltuin Tramtochten met meneer de Boer

www.achterstehoef.nl

BBQ, buffet of high-tea Boerengolf, pony rijden, GPS tochten .. en nog veel meer

Plezier en vertier voor jong en oud! Breng tijdens uw vakantie een bezoek aan Campingboerderij Breehees in Goirle en Eetcafé Den Overkant in Riel. Beide horeca-gelegenheden doen perfect aan om heerlijk op het terras te genieten van een hapje of drankje. Dit kan natuurlijk ook leuk zijn als tussenstop tijdens een wandel- of fietstocht. Op beide locaties kunnen de kids zich uitleven in de leuke speeltuin, afgesloten en op eigen terrein. Tijdens het zomerseizoen zijn er leuke activiteiten waaraan u met grote en kleinere groepen deel kunt nemen zoals boerengolf, paardrijden of een workshop koe knuffelen. Ideaal voor een familie uitje of teambuilding. Het is aan te raden om dit op voorhand te reserveren. Om de dag af te sluiten zijn er mogelijkheden in de vorm van een BBQ, buffet of high-tea. Informeer gerust eens!

Den Overkant Terras (deels overdekt) met heerlijke hapjes, drankjes en ijsjes Eetcafé met speelzolder voor de kids Grote speeltuin.. en nog veel meer

In vriendschap verbonden met

Dorpstraat 1, riel T. 013 5301577 www.DenoverkanT.nl

Breehees 6, Goirle | T. 013 - 534 6708 | www.Breehees.nl


5

Genieten “Tussen koe & kroonluchter” te Diessen Het leven is goed in het Brabantse land! Hoe goed dat is, ervaar je op de boerderij van de familie van der Sande te Diessen. Zij laten je graag zien hoe een melkveebedrijf anno nu reilt en zeilt. "We hebben alles in huis om iedereen een onvergetelijk dagje te laten ervaren op de boerderij" aldus gastvrouw Lisette van der Sande. Samen met jou wordt een uitje op maat samengesteld, geweldig met bijvoorbeeld de familie, vriendinnen of collega's. Koe knuffelen Het maakt je boerderijbeleving natuurlijk helemaal compleet, het knuffelen met een koe. Tijdens de workshop 'knuffel de koe' leer je zo te communiceren met de koe dat dit grote dier, van zo'n 650 kg, het accepteert dat je fijn tegen haar aan mag gaan liggen. Volledige rust en ontspanning voor mens en dier. Dagje brocante? Op vrijdag- en zaterdagmiddag zet de familie de deuren open van de voormalige schuur van de meer dan honderd jaar oude boerderij en kun je je vergapen aan een wereld van warmte, sfeer en gezelligheid. Hier verkopen ze woon- en modeaccessoires van unieke labels, brocante spulletjes, delicatessen en lekkers van de boerderij. Een prima adres als startpunt voor een brocante route langs diverse bijzondere adresjes, als echte brocante liefhebster geeft Lisette je graag tips. “Tussen koe & kroonluchter” Beerseweg 7, 5087 TP Diessen 013-5041604/06-83222879 - www.knuffeldekoe.nl

zondag 1 juni 2014

Jaarmarkt Riel

Muziekliefhebbers en ‘gezelligheid zoekers’ mogen 20, 21 en 22 juni verankeren in hun agenda. Het Kloosterplein in Goirle is dan het platform voor het MidZomer Festival. Drie dagen muziek en gezelligheid tijdens Goirle Zingt (vrijdag), Sing Along Kids en Midzomernacht Concert (zaterdag) en Swinging Sunday (zondag). Zelf zingen, genieten of swingen, het wordt allemaal omvat door het gratis driedaags festival. Op zondag staat een stratenloop, dorpsbarbecue en Boek&Kunst markt op het programma. Ook zijn de winkels open.

MidZomer Festival op 20, 21 en 22 juni

Van Goirle Zingt en De Familie Buisman tot Swinging Sunday Goirle en Riel De vijfde editie van MidZomer Festival kent een grote diversiteit aan muziekstijlen. Uiteraard wordt zoals in voorgaande jaren van de Goirlenaren verwacht dat ze tijdens Goirle Zingt (20.30 uur) zelf hun vocalen inbrengen. Meer dan dertig liedjes komen voorbij. Een combinatie van de harmonieën uit de kernen Goirle en Riel begeleiden het meer dan duizend koppige koor van aanwezigen op het Kloosterplein. Tal van koren uit Goirle verlenen hun medewerking en er zijn voorzangers. Uiteraard draagt de organisatie zorg voor een ‘Special Guest’. De liefhebbers van een leuke jaarmarkt, en dat blijven er altijd heel veel, kunnen op zondag 1 juni aanstaande hun hartje ophalen in de kern Riel. De organisatie biedt de recreant maar liefst zo'n tweehonderd kramen met veel koopwaar en gevarieerd programma met veel entertainment in het hart van Riel. De aanvang van de markt op zondag is 10.30 uur. Kindervrijmarkt Parallel aan de Jaarmarkt loopt de Kindervrijmarkt. Met veel passie worden op de jaarmarkt zelf artikelen aan de man of vrouw gebracht. En bij de Kindervrijmarkt is dat niet anders en deze staat dit jaar in het teken van het WK-voetbal. Tussen dit alles door kunnen de bezoekers genieten van muzikaal vermaak bij het gezellige terras op het Oranjeplein. Ook interessant zijn de vele verenigingen die de Jaarmarkt van Riel bevolken. Voor het actieve vermaak zijn er voor de jeugd diverse attracties zoals een spelcircuit voor de jeugd van 4 tot 14 jaar verzorgd door de mensen van Mainframe. Het einde van de markt is overigens om 17.00 uur.

Colofon De Recreant is een uitgave van: Adres Edisonstraat 23, 5051 DS Goirle Telefoon 013 - 530 17 11 Fax 013 - 530 17 01 E mail info@derecreant.com Internet www.derecreant.com Redaktie / fotografie Ace Media reclame & grafische vormgeving Bertrand en Jeroen Verhelst Foto's Piet Plezier Persbureau van Eijndhoven Vormgeving & opmaak Ace Media reclame & grafische vormgeving Pascal Mallens Advertenties Martin de Jong Pascal Mallens Dominic van Loon Bladmanager Martin de Jong Bron cultureel erfgoed www.wikipedia.nl / www.google.nl De uitgave van deze Recreant was mogelijk dankzij de samenwerking met de volgende personen en instanties: Wim Aussums Tonnie Bierkens Yvonne Bunnik Sofie de Greve Bert Gruter Harco van Hees Karien Hoeks Anne Knoops Kim van Korven

Fred van Laarhoven Petra Lauwers Joep Roberts Mariette Rombouts Jacky Smit Paul Spapens Willem de Volder Jan Vriens Ingrid de Witte

Verspreidingsgebied Hilvarenbeek, Diessen, Baarschot, Esbeek, Biest-Houtakker, Haghorst, Moergestel, Oisterwijk, Heukelom, Goirle, Riel, Alphen, Chaam, Baarle-Nassau, Baarle-Hertog(B), Poppel(B), Oirschot, Spoordonk, Weelde (B), Ravels (B), Lage Mierde, Hooge Mierde, Reusel, Hulsel, Netersel, Casteren, Bladel, Hapert, Vessem, Hoogeloon, Duizel, Eersel, Wintelre, Zandoerle (veldhoven), Knegsel, Steensel en Bergeijk. Gebied rondom Loonse en Drunense duinen. De gegevens in deze krant zijn met grote zorg samengesteld. Voor eventuele onjuiste vermeldingen wordt door de uitgever geen enkele aansprakelijkheid aanvaard. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt worden, zonder schriftelijke toestemming van de uitgever of betreffende auteur.

fening & Uitspanning. Een trombonist verrijkt het concert als solist. De harmonie gaat daarna een cross-over aan met De Familie Buisman, een regionale coverband die zijn oorsprong vond op het Mill Hill College. Daarna is het de beurt aan de ‘De Familie’ om het Kloosterplein op z’n kop te zetten. Zij staan voor een muziekfeestje met een pittige mix van rock,blues,pop & soul uit de jaren zeventig tot en met negentig.

Leerlingen basisschool Tijdens Sing Along Kids op zaterdagmiddag (15.00 uur) zal het niveau nog hoger liggen dan voorgaande jaren. We verwachten een bomvol plein bassischoolleerlingen en hun ouders. De contest Sing It To Win It, dit keer ondersteunt door een ‘vocal coach’,verbindt scholen in deze Goirlese samenzang op weg naar een fraaie podiumprestatie. ’s Avonds start het Midzomernacht Concert (20.30 uur) met een sfeervolle uitvoering populair klassiek door de Koninklijke Harmonie Oe-

Bruisende zondag Op zondag bruist het hart van Goirle. De winkels zijn open, een looporkest warmt het winkelend publiek op, een stratenloop met veel regionale en lokale atleten slingert door Goirle. Er wordt op de Boek&Kunst markt (vanaf 12.00 uur) een grote diversiteit aan kunstvormen aangeboden. Op het Kloosterplein staan tijdens Swinging Sunday vanaf 13.30 uur drie orkesten centraal: de Woodstreet Big Band uit Den Haag, de Rhine Town Dixie Preachers met ex-leden van de Dutch Swing College Band en Canta Migo, een swingend salsa-orkest. Aan de inwendige mens is ook gedacht. Tijdens dit muzikale feest is er op zondagmiddag vanaf 16.00 uur een smaakvolle dorpsbarbecue.

Koningmarkt

Pinkstermarkt

Dit jaar wordt de koningsmarkt Hapert georganiseerd op zaterdag 26 april.

De Pinkstermarkt, zondag 8 juni in Reusel is een jaarmarkt voor het hele gezin. Terwijl de kinderen zich vermaken bij de attracties kunnen de ouders genieten van een lekker drankje op het grote terras. Ruim 200 kramen zorgen voor een gevarieerd aanbod aan koopwaar. Van hobbyisten die er hun zelfgemaakte spullen laten zien tot kraampjes met antiek of tweedehandse artikelen en allerlei hebbedingetjes.

Doeboek voor Groene Woudlopers Het Groene Woud ligt tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. Een gebied met bossen, moerassen, heide en boerenland. Voor kinderen die in het Groene Woud op vakantie zijn is het Doeboek een enorm leuk boek om kennis te maken met dit gebied. Het staat boordevol met eropuit-tips, weetjes, spelletjes en recepten. Met de bonnen die in het boek zitten kunnen ze een verrassing krijgen bij elk van de 8 bezoekerscentra. Bovendien gaat de opbrengst van dit boek naar natuurprojecten voor kinderen in Het Groene Woud. Het kost € 8,95 en is verkrijgbaar bij VVV Oisterwijk gevestigd aan de Spoorlaan 82d (in Cultuurcentrum Tiliander)

Hapert Reusel Op de markt zal er ook weer ruimte zijn voor een rommelmarkt. Zo is er een speciale plaats waar kinderen hun spullen kunnen verkopen. Voor kunstenaars die willen exposeren hebben we een aparte hoek in Den Tref ingericht. Liefhebbers kunnen zich aanmelden voor de markt / rommelmarkt en kunstenaarsplein via mailadres: Kon.markt@gmail.com

Voor alle kinderen van de hoogste klassen van de Reuselse basisscholen wordt er een aparte plaats op de markt ingeruimd. Zij krijgen de gelegenheid om hun overtollig speelgoed en ander handelswaar aan de man te brengen.


6

antieke tiendhoeve anno 1641 013 - 534 56 75, geopend op afspraak voor zondag openstelling ; zie website ! voor gezelschappen van 30 tot 150 pers.

- 600 Belgische Bieren - 350 Wereld Wijnen - 300 Sterke Dranken

Grens 18 2382 Poppel België www.debierschuur.eu

Grens 18, 2382 Poppel België www.ricksfinefood.be

Fine Food & Wine Gedroogde Ham & Worst

-

Kaas en Noten

-

Belgische Pralines

www.visenmeer.be

Grens 16, 2382 Poppel België telefoon: +32 (0)14 655103

Lekker pen! haring hap


7

175 jaar Harmonie Hilvarenbeek

Jubileum wordt groots gevierd April 19 Vennenloop - Oisterwijk 20 Eerste Paasdag 21 Tweede Paasdag 26 Koningsdag - Hapert 27 Koningsdag 27 Wink Burcham in Cultuurboerderij Stokoud én springlevend is de Koninklijke Harmonie Concordia uit Hilvarenbeek. Stokoud omdat de Hilvarenbeekse harmonie 175 jaar bestaat in 2014. Springlevend omdat de harmonie bruist van activiteiten. Vooral in het jubileumjaar pakt de harmonie stevig uit. Of liever gezegd: de harmonie pakt je stevig in. Met een ludieke Dienstenveiling en een chique Galadiner als opmaat. En met een spectaculaire Nacht van de Proms.

Thema: “Ontdek je molen”

Veel molens draaien op de Nationale Molendag Heel wat molens in de regio zullen tijdens de Nationale Molendag wordt in 2014 op zaterdag 10 en/of zondag 11 mei . In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek. Op 6 oktober 1973 begonnen molenaars met de Nationale Molendag. Sinds dat jaar wordt het evenement elk jaar gehouden op de tweede zaterdag en zondag van mei. Het is een dag waarop zoveel mogelijk molens draaien. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Naast het draaien en malen met molens worden op een groot aantal molens allerlei activiteiten georganiseerd, van pannenkoeken bakken tot muziekfeesten. Ruim 700 molens nemen nu deel aan de Molendag en er worden gemiddeld meer dan 50.000 bezoekers ontvangen

17 mei 18 mei Nacht van de Proms Op zaterdag 17 en zondag 18 mei 2014 organiseert de Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 De Nacht van de Proms in de Hispohal. Tal van bekende artiesten treden daar twee avonden op onder begeleiding van de harmonie en een band. Ook lokaal zangtalent wil de harmonie een kans geven om tijdens deze promsconcerten solo op te treden.

- Westelbeers 27 Big Band Battle in de Muzenval - Eersel

Kunst in de kern:

Marie “Mie” Moors uit Bladel

De Nacht van de Proms is een van de vele activiteiten die de harmonie in 2014 organiseert voor het 175-jarig jubileum. Het jubileumjaar wordt in het najaar van 2014 afgesloten met twee Galaconcerten en een tentoonstelling.

22 juni Hilvermert

Activiteiten kinderen centraal Het thema voor dit jaar is 'Ontdek je molen' waarbij activiteiten voor kinderen centraal staan. Molens kunnen heel veel zoals meel malen, water pompen, olie persen of hout zagen. De Nationale Molendag is een mooie gelegenheid om te ontdekken hoe dit in zijn werk gaat. Het volledige programma met daarop de molens uit het verspreidingsgebied van de Recreant staat op de website www.molens.nl In de regio zijn veel mooie plaatselijke beelden te vinden die veel vertellen over de historie van het gebeid. Een prachtijg voorbeeld daarvan is het beeld van Marie “Mie”” Moors uit Bladel Toen er nog geen supermarkten waren waar je al je dagelijkse boodschappen kon kopen, waren er koopmannen en koopvrouwen. Marie ‘Mie’ Moors uit Bladel was een van de bekendste. Ze dreef een handeltje in eieren, kippen, konijnen en jonge bokken.

Hemelvaart 29 mei Dûrpkestocht in Diessen Het Brabantse Diessen is omgeven door landerijen en bosgebieden, doorsneden door enkele beekjes. Dit afwisselende landschap leent zich uitstekend voor verrassende wandeltochten. Stichting Utdoetertoe organiseert jaarlijks op Hemelvaartsdag de Dûrpkestocht die door deze mooie gebieden gaat. Dit jaar op 29 mei. Klaverblad De wandelaars kunnen kiezen uit routes van verschillende lengten. De ongeoefende loper kan een kortere route lopen. De doorgewinterde wandelaars lopen de langere routes of lopen er zelfs meer. Dat kan met de Dûrpkestocht omdat alle routes op hetzelfde punt beginnen en eindigen. De wandelaars komen na elke ronde weer terug op het gezellige centrale punt in Diessen en loopt op deze manier de routes in de vorm van een klaverblad. Dit jaar biedt de organisatie vier geheel nieuwe tochten van ongeveer 5, 6, 10 en 15 kilometer. U kunt dus in totaal zo'n 36 kilometer wandelen. Inschrijven U kunt zich voor de wandeltocht inschrijven bij partycentrum Hercules. Inschrijving is mogelijk vanaf 07.30 uur. Inschrijfgeld: Wandelaars vanaf 16 jaar: € 5,-, kinderen vanaf 6 jaar € 3,-. Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis meelopen. Het centrale vertrek- en aankomstpunt: Partycentrum Hercules Rijtseweg te Diessen. Inschrijven vanaf 7:30 uur. De uiterlijke finishtijd is 19.00 uur.

Een gezellige braderie die als vanouds garant staat voor tal van activiteiten voor alle leeftijden staat in Hilvarenbeek voor 22 juni op de agenda.

Tijdens de Hilvermert, waarvan de entree gratis is, is het centrum van Hilvarenbeek bezaaid met kraamNeem ook eens pjes van winkeliers, verenigineen kijkje op: gen en bedrijven, afkomstig DeRecreant.com uit zowel Hilvarenbeek alsook van buiten. Aan de Vrijthof, Gelderstraat, Diessenseweg, Kokkestraat en Varkensmarkt zullen in totaal meer dan 100 stands te vinden zijn. De winkels in deze straten hebben tijdens de Hilvermert hun deuren geopend. De sfeer wordt verhoogd met straattheater en muziek, dit in samenwerking met Elastiek. Ook is er voor de kinderen volop vertier. Kortom een gezellige dag uit in het centrum van Hilvarenbeek.

Bijdehante vrouw Op 8 juni 1872 werd Mie in Eersel geboren. Als snel verkaste ze naar Bladel, waar ze haar naam en faam opbouwde als pientere bijdehante vrouw. Mie bezocht regelmatig markten. Niet alleen in de Kempische dorpen, maar ook in Tilburg en Eindhoven. Met vrachtrijder Jan Dijkmans mocht ze mee naar Tilburg. Mie moest achterin plaatsnemen, met haar handelswaar tussen de spullen van haar chauffeur. Naar Eindhoven ging ze met de tram. Peerke ‘Soep’ Kaethoven, ‘Pasteurke’ Jansen en Driek van Ackerveeken haalden tijdens deze tramritjes wel eens grapjes met haar uit, maar Mie was altijd de slimste. Ook de tramchauffeur kwam er achter dat Mie niet met zich liet sollen. Toen hij voor haar neus weg wilde wijden, ging Mie zitten en deed zij haar behoeft. Midden op straat, tussen de rails. De tram moest alsnog op haar wachten. Vijf keer getrouwd In haar jonge jaren was Mie een knappe vrouw. Ze is in haar leven wel vijf keer getrouwd geweest, maar telkens stierf haar echtgenoot. Met haar vijfde echtgenoot, Theodorus Josen, vierde ze een zilveren jubileum. Op 92-jarige leeftijd overleed Mie. Haar naam is vereeuwigd in de Mie Moors Memorial. Carnavalsvereniging De Muggezifters reikt deze trofee jaarlijks uit aan een Bladels persoon die in karakter overeenkomt met het bijzondere handelsvrouwtje. Een harde werker, slim en bovenal: eigenwijs. De trofee is een replica van het in Bladel beroemde bronzen beeld. Mie staat nu naast het gemeentehuis, zoals men haar vroegen kende: met een mand in de arm en een dier aan haar voeten.


8

van sportief tot chique

van maat 46 t/m 60

? t h c lu n e it u b e d in r e k Lek Pak de metaaldetector!

Rootven 35b • Moergestel • T 013 513 31 52 • gratis parkeren voor de deur Geopend: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.30 uur, zaterdag van 10.00 - 16.00 uur

te stappen f a ts e fi e d n a nv . De plek om eve ietje te happen fr r e k k le n e e en

7 dagen per week geopend , vanaf 11.30 uur

Mathijs & Dirk Jan Laan Koningstraat 1-3 1777 AA Hippolytushoef Tel.: 0227 - 59 32 86 Mobiel: Dirk Jan 06 20 22 77 90 Mobiel: Mathijs 06 13 74 50 21 E-mail: info@djlaan.nl

Groot assortiment

voor professionals en amateurs

Cafetaria ’t Luikske in Riel, Dorpstraat 45 Riel Tel. 013-5186136 • www.luikske.nl

Tussen Koe & Kroonluchter in Diessen, alles in huis voor een sfeervol en onvergetelijk dagje op de boerderij! Maak hieronder jullie keuze: O Workshop ‘Knuffel de Koe’

19,50 p.p.

O Rondleiding melkveebedrijf

7,50 p.p.

O Huisgemaakte appeltaart met warme chocolademelk

4,50 p.p.

O Theeproeverij

5,50 p.p.

O Kaasje & Wijntje

6,50 p.p.

O Bourgondische lunch

15,00 p.p.

Reserveer via de mail info@logeerderijkoekroonluchter.nl of bel met Lisette van der Sande, 06-83222879.

Een warm welkom op het Brabantse platteland! www.knuffeldekoe.nl tussenkoekroonluchter


9

Nollie Dollie te Diessen Voor het 5e jaar organiseren Ward Broeders, Koen van den Heuvel, Danny van Riel en Guido Timmermans het muziekfestival Nollie Dollie. Dit jaar versterkt Erwin van Gestel voor het eerst het team dat weer een voor een geweldig programma heeft gezorgd!

Safaripark Beekse Bergen heeft sinds eind april een compleet nieuw Afrikaans dierenverblijf met onder andere nijlpaarden en krokodillen. De bouw van dit verblijf en het transport van de nieuwkomers betreft de grootste investering voor het safaripark tot nu toe. Na een bouw van 5 maanden en een transport van 13.726 km kunnen de nieuwe Afrikaanse diersoorten aan de collectie van Safaripark Beekse Bergen toegevoegd worden. Een goede reden voor een housewarming party.

Het festival zal starten met een optreden van de energieke band PULSE. Zij hebben de Nollie Dollie Battle van dit seizoen gewonnen. Daarnaast staan in het jubileum jaar de Gretch Boys, Skaggerz, Prime en Raw Flowers op de planken en komt de band Bettie Serveert. De laatst genoemde band speelde voorheen al op Pinkpop. Voor de jongste bezoekers is er een springkussen geregeld en is er ruimte om lekker te ravotten in het bosje rond het festival terrein. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Kortom, een programma voor jong en oud. Het evenement op de Heibloem 3 begint om 14.00 uur en duurt tot 01.00 uur. De entree voor het evenement is gratis.

Zeik op unne riek Jan van Laarhoven van het Noordbrabants Museum heeft een alleraardigst boekje samengesteld met als thema het Brabants als taal voor de 21e eeuw. In het boekje “Dadde bedaankt zet, dè witte” staan mooie voorbeelden die het verschil tussen de landelijke breedvoerigheid en Brabantse efficiëntie illustreren. Lees en geniet!! 't Is verrèkkenis veul werk. U zult het met me eens moeten zijn dat hier sprake is van een groot en zeer gecompliceerd project.

Acht dierentuinen verspreid over Italië, België, Duitsland, Ierland en Zuid-Frankrijk werken samen met het grootste Afrikaanse wildlife park van Nederland om verschillende diersoorten uit te wisselen. Het betreft het grootste transport dat Safaripark Beekse Bergen ooit heeft gepland. Daarnaast is de verhuizing van de nijlpaarden en de krokodillen complex. De nijlpaarden wegen ongeveer 2.000 kg en behoren tot één van de gevaarlijkste diersoorten van Afrika. De krokodillen wegen ongeveer 500 kg en hebben een lengte van ruim 4 meter. Eén van de doelen is deelnemen aan het fokprogramma met de nijlpaarden. Het safaripark ontvangt daarom een fokgroep van 1 man en 3 vrouwen. De groep krokodillen bestaat ook uit 1 man en 3 vrouwen.

Wolfgang Lauenburger hoofdact Animal Event

Animal Event, het grootste dierenevenement van Nederland, verwelkomt op 2, 3 en 4 mei de Duitse hondentrainer Wolfgang Lauenburger op de terreinen van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Lauenburger komt uit een wereldberoemde ‘dierenfamilie’, waardoor hij werd geïnspireerd zijn show met honden te ontwikkelen. Hij trad in 2007 voor het eerst op bij circus Krone in München met zijn levendige meute honden. Kort daarna maakte hij furore op het internationale circusfestival in Monte Carlo waar hij vier prijzen in de wacht sleepte. Met zijn indrukwekkende hondenshow is hij ondertussen een bekende naam voor organisatoren van grote evenementen over de gehele wereld.

Affeseert is wa. Ik wil graag aandringen op een spoedige afhandeling van deze zaak.

Witte gei't? Bent U daarvan toevalligerwijze op de hoogte? Allejizzus marante. Ik ben hier wel zeer verwonderd over. Kent iemes dieje mens? Is er misschien iemand die ons wat meer inlichtingen over deze persoon kan geven? Ge kunt m'nne zak opbloaze. U zult begrijpen dat ik tegen deze achtergrond geen zin heb om onze relatie nog te continueren.

Reuzenoptocht in Hilvarenbeek

De leerlingen zullen hun eigen creaties in de optocht laten zien en aan het einde van de optocht samen met de regionale reuzen een reuzendans uitvoeren.

Dè lieg ik nie. U kunt erop vertrouwen dat mijn woorden juist zijn.

Tis wa. Het leven gaat niet altijd over rozen!

30 april 2014

Hieraan zullen ook leerlingen van de basisscholen van Hilvarenbeek deelnemen, die afgelopen jaar een bezoek hebben gebracht aan Reuzin Hildewaris in de kerktoren en hebben gewerkt aan een eigen minireus.

Ge het zeejker stront in oew òòge. Wanneer u de stukken meer zorgvuldig had doorgelezen, zou u tot geheel andere conclusies zijn gekomen.

Hendig zat! Hiermee verwacht ik geen problemen te ondervinden.

Warm bezoek De verblijven worden zo ingericht dat de dieren goed zichtbaar zijn voor het publiek, maar dat ze ook op een zo natuurlijk mogelijke manier kunnen leven. Krokodillen zijn koudbloedig en hebben een stabiele omgevingstemperatuur nodig. “Hierdoor is niet alleen het dierenverblijf verwarmd, maar ook de publieksruimte. De nijlpaarden en krokodillen krijgen dus een warm bezoek van de gasten”, licht Sjors toe.

Op zaterdag 3 mei 2014 organiseert het Reuzengenootschap Hilvarenbeek een reuzenoptocht door het centrum van Hilvarenbeek. Vanaf 16.00 uur wordt een kleine reuzenoptocht georganiseerd rond de Vrijthof en het winkelcentrum, waaraan alle reuzen uit de regio zullen deelnemen.

Wa zedde toch un kiepekont. Ik ben van mening dat u zich ten aanzien van de te verwachten risico's veel te voorzichtig opstelt. . Hij zal z'ne kak wel ophaauwe. Wij verwachten niet dat hij zijn grootse plannen ook ten uitvoer zal gaan brengen.

Zò dè? Ligt dat in de lijn der verwachtingen?

Uitbreiding Afrikaanse dierencollectie Sjors van den Boogaart, parkmanager Beekse Bergen: “De nijlpaarden en krokodillen vormen een goede aanvulling op onze Afrikaanse dierencollectie”. Safaripark Beekse Bergen staat al bekend om het Afrikaanse thema met onder andere de Big Five. Net als in het wild lopen er tussen de nijlpaarden ook sitatoenga’s (moerasantilopen) en nijlantilopen. Deze dieren zijn vanaf het terras van restaurant Kongo te zien. De nijlpaarden kunnen zowel binnen als buiten verblijven. In het binnenverblijf zijn de krokodillen te bezoeken en mogelijk de nijlpaarden.

Op 30 april 2014 is het precies 5 jaar geleden dat Reuzin Hildewaris is gepresenteerd aan de bevolking van Hilvarenbeek. Het Reuzengenootschap Hilvarenbeek wil voor de viering van dit eerste lustrum de volgende activiteiten organiseren:

Wacht 's ekkes. Laten we met zijn allen even pas op de plaats maken.

Dè ken! Dit behoort zeker wel tot de mogelijkheden!

Nieuw Afrikaans dierenverblijf Beekse Bergen

9 honden aan het werk De organisatie van Animal Event streeft er ieder jaar naar om primeurs te brengen. Vanaf vorig jaar heeft Animal Event haar vizier daarvoor gericht op internationale topacts. In 2013 stond de ‘multi-dierenshow’ van de Duitse Anne Krüger op het programma, zij stuurde vanaf haar paard vier Border Collies aan, die op hun beurt weer de leiding hadden over een groep geiten. “We weten dat ons publiek vernieuwing belangrijk vindt en wij gaan daarvoor graag tot het uiterste. Na het succes van Anne Krüger presenteren we dit jaar met trots Wolfgang Lauenburger en zijn negen honden. We zijn altijd op zoek naar sympathieke shows die tot de verbeelding spreken van alle dierenliefhebbers, wij zijn er van overtuigd deze weer te hebben gevonden. Het plezier dat Wolfgang Lauenburger en zijn negen honden beleven als ze samen aan het werk zijn is een voorbeeld voor velen. In het kader van de educatieve doelstelling van Animal Event zal Lauenburger naast zijn show ook dieper ingaan op de trainingsmethode die hij hanteert”, aldus organisator Gijs Bartels. 200 stands Animal Event vindt plaats op 2, 3 en 4 mei op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Naast de hoofdact van Wolfgang Lauenburger zijn er nog tientallen andere shows en demonstraties te zien met uiteenlopende diersoorten, ook is er een gezellig promodorp met ruim 200 stands.

Route De optocht zal vanaf Museumbrouwerij De Roos, Vrijthof langs de kerken, Gelderstraat, Hilverstraat, Diessenseweg, Kokkestraat, Achter de kerk, Vrijthof , Hogezij naar De Roos.

www.pietplezier.nl


10

CENTRUM GOIRLE EVENEMENTENKALENDER KOOPZONDAG 18 MEI

LENTEMENT 11.00 - 17.00 uur

KOOPZONDAG 22 JUNI

BOEK&KUNST MARKT I.S.M. MIDZOMERFESTIVAL 12.00 - 17.00 uur

t e h r e e t o N st in alva nda! uw age

Meer info: centrumgoirle.nl

De heerlijkste chocolade, direct uit eigen atelier

• • • • •

Slagroom- en handwerkbonbons Chocolade Petit Fours Gevulde en massieve chocolade Ruim assortiment seizoensproducten Geschenkverpakkingen

Notelstraat 40 • Esbeek • T 013 - 505 04 73 www.vanhamchocolaterie.nl

Like us!

CENTRUMGOIRLE

De winkel is geopend op woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Vakantiesluiting: 28 juli t/m 19 augustus. Vanaf woensdag 20 augustus staan we weer voor u klaar.

KIDDIES KIDS KLUP IS WEER GESTART! IEDERE WOENSDAGMIDDAG SPELEN BIJ SKIDÔME VAN 13.00 TOT 17.00 UUR

Win 4 k t.w.v aartjes . € 38 ,0 P r i j s vraag 0 Hoe h : ee

t de masc otte v knotsgekk an e Stuur je ant Skidôme? woord 1 ju comm ni 2014 na voor ar ercie@ skido me.n l

THUIS IN SNEEUW

Open van don t/m zon en feestdagen vanaf 10.00 uur

Groepsarrangementen met doeactiviteiten

* ontvangst op onze boerderij met koffie en huisgemaakt appelgebak * U krijgt een routekaart mee voor een educatieve asperge-fietsroute (50 km) of fotowandelzoektocht(3 km) en u eindigt in onze herberg (na 17.00 uur) met een aspergediner van 3-gangen. Kosten zijn € 27,95 p.p. Dit arrangement geldt op do. vrij. zat. en zondag. Voor groepen vanaf 20 pers. kunnen wij dit ook op ma. di. en woensdag verzorgen.

Samenwerkingspartner van:

Rucphen | Terneuzen

€ 2,00 korting

op de Kiddies Kids Klup Van € 9,50 voor € 7,50

Voorwaarden: • Geldig t/m 30-09-2014 bij Skidôme Rucphen en Terneuzen Reserveren gewenst o.v.v. actiecode 2053SD • Niet i.c.m. andere aanbiedingen

• Maximaal 6 personen per bon • Algemene voorwaarden zijn van toepassing

WWW.SKIDOME.NL/KIDDIES-KIDS-KLUP

Diessen Julianastraat 30 5087 BB Diessen T. 013 504 13 50

Openingstijden ma. t/m vr. 9.30-17.30 za. 9.30-16.00 uur


11

Kapel van de Heilige Eik De oorsprong van deze idyllische en drukbezochte kapel van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Eik aan de Proosbroekweg ligt vele eeuwen terug. Er bestaan verschillende versies van de legende, maar volgens de legende die Petrus Vladderaccus begin 17 de eeuw in een geschriftje noteerde, werd er begin 15 de eeuw op het zand in het riviertje de Beerze een beeldje van Maria met kind gevonden. Dit beeldje werd in een eik geplaatst en door de boeren en herders vereerd. Nadat men het beeldje naar de kerk van Oostelbeers of Middelbeers gebracht had, stond het de volgende dag weer op zijn

oorspronkelijke plaats. Toen bracht men het beeldje naar Oirschot en bouwde men ter plaatse een primitief, houten kapelletje. In een andere versie van de legende wordt het verhaal nog iets aangedikt: hier dreef het beeldje stroomopwaarts en deed men twee keer een poging het beeldje in ‘Beers’ te stallen.

Stenen kapel
 Kanunnik Jan Daems van Nuenen liet in 1606 de eerste stenen kapel bouwen. Deze kapel is in 1649 op

last van de Staten Generaal afgebroken en in 1854 door de parochie op de oude fundamenten herbouwd en in 1906 uitgebreid. Een witte trapgevel met schijnvoegen en een beeltenis van Maria met kind vormt de façade. De zuilen bij de ingang zijn afkomstig van het vroegere

oxaal en later de orgeltribune van de SintPetruskerk. Op het dak staat een luiklok. Inrichting 
 In de kapel staat een barokaltaar uit de schuurkerk, gemaakt door Walter Pompe in 1746. De ramen in het achterste gedeelte bevatten voorstellingen uit het leven van Maria die in 1947 geschilderd zijn door Jos van Dormolen. Het kleine beeldje van Maria van de Heilige Eik is een kopie van het originele 40 centimeter hoge beeldje dat in de Sint-Petruskerk wordt bewaard.
In de uitbreiding van de kapel zitten vier ramen van Albert Troost (1951) ter herinnering aan oorlog en bevrijding in Oirschot, en twee van Jacques Slegers (1983) ter herinnering aan de gevallenen van Oirschot en de Beerzen. Op 4 mei wordt bij de kapel de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Openstelling
 Het voorstel deel van de kapel is altijd geopend. Wie een kaarsje op wil steken, kan daarvoor in het achterste gedeelte terecht dat van zonsopgang tot zonsondergang geopend is. In de kapel zijn behalve waxinelichtjes en noveenkaarsen ook gedichtenbundels te koop. De kapel is eigendom van de Sint Petrusparochie en wordt onderhouden en beheerd door een groep vrijwilligers. Van oudsher is de meimaand de drukste bezoekersmaand. Er vinden ook regelmatig erediensten plaats, onder andere op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur. Op Tweede Pinksterdag is er ‘s morgens bij goed weer een processie naar de Heilige Eik, gevolgd door een Heilige Mis in de openlucht. Voor een overzicht van de diensten, klik hier.

Veelvuldig wordt verzocht om een huwelijk te mogen voltrekken in de kapel.

Molen Vessem De Molen Jacobus of Jacobusmolen is een ronde bakstenen beltkorenmolen in het Nederlandse dorp Vessem. Deze molen is gebouwd in 1893 nadat zijn voorganger, een achtkante koren- en oliemolen die in 1839 was gebouwd, afgebrand is. De molen werd gebouwd door molenmaker Antonius van Himbergen uit Woensel. Er zijn bij de bouw ook delen van een onbekende, gesloopte molen gebruikt.De naam van de molen heeft niets met Sint-Jacob te maken, maar is afgeleid van de molenaar Jacobus Peeters.De molen, die altijd naamloos geweest is, heeft deze naam pas bij de restauratie van 1986 verkregen.De molen werd in 1955 door de gemeente aangekocht van de weduwe Peeters. Ze werd gerestaureerd in 1969 en 1986. Toen was de molen weer draaivaardig. Tegenwoordig is de molen in beheer bij de Stichting de Vessemse Molen.De Jacobusmolen is qua vlucht de grootste windkorenmolen van Nederland.

Nieuwkerk te Poppel Ook Kapel van Sint-Jan-Onthoofding of van Sint-Jan-Gool genoemd. Deze kapel staat op privégrond. De eigenaar is baron de Jambline de Meux. Op deze plaats bevond vanaf 1640 een kerk.

Molen “De Visscher” te Goirle De molen werd in 1876 gebouwd voor de molenaarsfamilie De Visscher die ook een uit ca. 1331 daterende watermolen en de uit 1652 daterende Abcovense standerdmolen bezat. In de nieuwe molen werd gebruikt gemaakt van de eiken balken die vrij kwamen bij de sloop van de standerdmolen. De watermolen diende als reserve voor de windstille dagen als er met de windmolen niet gemalen kon worden. In 1903 verkocht de familie de watermolen die daarna meteen werd stilgezet en enige tijd later werdgesloopt. De molen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog veelvuldig gebruikt als schuilplaats.
In 1944 werd de molen ernstig beschadigd door Engels artillerievuur. Tijdens een van deze beschietingen kwam een moeder en haar 6 jarige dochtertje om het leven toen ze geraakt werden door een granaatscherf.
Kort na de bevrijding werd de molen hersteld en bleef hij

op commerciële basis tot 1961 in bedrijf, nog steeds gerund door de familie de Visscher.
Helaas volgde hierna een periode van verval. De gemeenteraad moet beslissen over afbraak of aankoop. In de gemeenteraadsvergadering van 14 mei 1962 is besloten om de molen aan te kopen. Een paar jaar later wordt de molen gerestaureerd. Op 5 november 1997 werd de Stichting Akkermolens Goirle opgericht om te zorgen voor een goed beheer en verantwoorde exploitatie van de beltkorenmolens “De Visscher” en “De Wilde” in Goirle.
Molen kan niet malen wegens een gescheurde steen.

Na de val van ‘s Hertogenbosch in 1639 was het nl. in Goirle ook gedaan met de Rooms-katholieke eredienst. De mensen van Goirle bouwden hun schuurkerk op het gehucht Steenvoort in Poppel, dat sindsdien ‘Nieuwkerk’ werd geheten. Ze gaven aan die kerk de naam van de patroon van de Goirlese parochiekerk ‘Sint-Jans-Onthoofding’ en kwamen er tot ongeveer 1683 hun zondagsplicht vervullen. Later kregen ze van de overheid de toestemming om in Goirle een schuurkerk te bouwen. De grenskerk op Nieuwkerk bleef eenzaam achter, maar rond het gedachtenisfeest van de Onthoofding van Joannes de Doper (29 augustus) werd nu een druk bijgewoonde bedetocht ingericht naar Nieuwkerk. In 1779 kwam ook hier een einde aan. De ondertussen vervallen kerk werd in 1810 gesloopt. De Sint-Janskapel werd daarna opgericht als herinnering aan die beroerde tijd. In de kapel staat een altaar met een gekroonde Onze-Lieve-Vrouwebeeld die haar rechterhand op haar hart houdt. Erachter hangt in de duisternis een schilderij. Dit schilderij stelt de Onthoofding van Johannes de Doper voor en is van Willy Van Rooy. Ook de schilderingen op de zijwanden van de kapel zijn van zijn hand. Op de muur rechts vindt men een knaapje, vermoedelijk een engeltje voorstellend, dat een schild vasthoudt

met het embleem van Poppel erop (H. Nicolaus Poppelius) en links vindt men een knaapje dat het doek met het embleem van Goirle (Jezus hoofd) erop toont. Links en rechts ter hoogte van het altaar vindt men een raampje. In de toegangsdeur is ook een raampje. De kapel werd door de heemkunde kringen van Poppel en Goirle gerestaureerd en op 15 september 1985 heropent.


Den Ho H Houtt

Ka Kaatsheuvel aatsheuvel a th he l

12

De Recreant Oosterhout O o osterho eh t

LLoon oon o on o op Za Z and nd n Zand

Dongen Dong ongen o en n

Udenhou Ud Ude Uden denh nhou n h hou

Teteringen Teteringe Te ing gen en

Dorst Do stt

Breda Br da a Ginneken G eke

Tilburg Ti ilburg l urrg

Rijen Rijjjen Rij e

He

Bavel Ba avel vel

Ulvenhout Ulvenh U Ulven en enho nhou hout outt

zze e Gilze

Goirle

Riel

Stri iijbeek j Strijbeek

Berkel k E ke Ens

Chaam

Bies

De Groene Driehoek

Alphen

Hilvarenb Esbeek

ALPHEN

Sint Janstraat 1, 5131 BR Alphen T. +31 (0)13 508 16 12

Poppel

Baarle Nassau Baarle Hertog

BAVEL

Brigidastraat 15, 4854 CR Bavel T. +31 (0)161 43 32 80

Minderhout M der erhout houtt WWW.DEJONGTWEEWIELERS.COM

Weelde

Lage M

Hoogstraten oog gstra gs g strat rate

Hooge Mie

Ravels

R

Merk Merks rks ksplas ksp k splas Merksplas Ook voor toeristische dagarrangementen met ons treintje “De Dörpexpress” Eetcafé ’t Dörp • Familie Lavrijsen Kerstraat 5 • 5095 AE Hooge Mierde 013-5091605

O th hoven ven Oosthoven Tur urnhout ou ut Turnhout

Beerse Bee B Beer eerse e e Vosse sselaar elaa e ela aar ar Vosselaar

www.eetcafe-dorp.nl

Karakteristiek café aan het mooie groene Vrijthof.

Kleine kaart, ook voor een pannenkoek!

Vrijthof 18 Hilvarenbeek Cor & Carla van Gorkum

n! vulle a n en raad nggaz r o o Op v Campi angas a Prop

Fam. Vermeer Beeksedijk 16 5051 PS Goirle 013-5341858 Het adres voor de lekkerste boerenkaas en -zuivel. En nog veel meer lekkers! Bezoek ons gezellige boerderijwinkeltje

Ook voor excursies en kaasworkshops afsluitend met een High-Cheese Openingstijden

www.tschouwke.nl

maandag en donderdag van 13.30 - 18.00 uur vrijdag van 10.00 - 18.00 uur zaterdag van 10.00 - 16.00 uur

Arend re endonk e k Arendonk


Den D en nD Dungen Dun ngen en n Vught Vu ught gh htt

Mii elrrode Middelrode M

Maaskantje M Ma aaskantje aa aas ntje nt e

13

Heesw Hee Hees ees eswijk es s k Heeswijk Dinthe Dinth nthe ther her er Dinther

Sint-M S nt M nt-M Mich icch hiels h elsg sges sg gessstel Sint-Michielsgestel

op de kaart

CAFETARIA DE RIDDER

Helvoirt He Helvo elvo oirt o rt

Schijdel chijd del

u ut

Veghel Ve V eghe el

FRIET SNACKS BROODJES IJS

Zijtaart Zijtaa ijtaart taa aart

ELKE DAG OPEN

Haaren Ha Haa aaren n

schot sch cho hott ho Oisterwijk

Boxtel B o t

eukelom

Sint-Oederode Sint-Oe Sint-O Sint Oed der ero rode ode de Eetgedeelte met 20 zitplaatsen.

Moergestel

Gelderstraat 13 Hilvarenbeek 013-5051494

IN HET CENTRUM VAN HILVARENBEEK Spoordonk

Breugel re gel g l Son Son n

Best Besst B Be st Oirschot

Blz. Boekhandel

st-Houtakker Haghorst

Buitelaar

VVV-agentschap voor de gemeente Goirle

beek

Verkoop van:

Nuenen N uene enen en nen • Wandel- en fietsroutes

Oost en West Middelbeers

Diessen Baarschot

• Nationale boekenbon • Iris-cheques • Dinercheques • Bioscoopbon

Wintelre

Zandoerle ld dh ven n Knegsel Veldhoven

Vessem

Mierde

erde

Netersel

Eindhoven ndho ho ov oven ven n

www.boekhandelbuitelaar.nl

Hoogeloon Aalst a Waalre Waa Waa alre al a lre A

Casteren Hulsel

eusel

Blz boekhandel Buitelaar De Hovel 21 • Goirle tel. 013-5301122 Geldrop Geld G eldro eld drop d dro opinfo@boekhandelbuitelaar.nl

Hapert

Steensel

Duizel

Bladel

Eersel

Wa W al alik ali lik Walik

Valkenswa Va V enswaa e sswaa wa rd Riethoven Rie iiethoven iet eth thoven Valkenswaard Dommelen Do om o omm mm mmelen m len en n

Westerhoven W We Weste Wester esterhov e errhoven e h en Bergeijk

el r r o b , lunch js i , r e n i d

PIGGY’S

IJS • SALADES • SNACKS • BROODJES

De Kadowinkel voor GROOT en klein

Heikant 8 - Moergestel-Oisterwijk Noord-Brabant - Nederland

Varkensmarkt 23 Hilvarenbeek 013-5902916

www.piggys.nl Tijdens de zomervakantie zijn wij gewoon open ( m.u.v. maandag )

Tilburgseweg 101 Goirle T 013 534 13 59

www.cafetariatra.nl

Un skon plekske dà zuukte op denheijkant Tonnie Bierkens +31(0)6 18 53 31 81 Kees Bierkens +31(0)6 22 38 89 94 boekingen@erfgoedlogiesdenheijkant.nl

www.erfgoedlogiesdenheijkant.nl


14

VVV Kantoren

in de Regio

VVV Hilvarenbeek Paardenstraat 1, 5081 CG Hilvarenbeek T. 013 - 505 24 58 www.vvvhilvarenbeek.nl

VVV Moergestel, Den Boogaard St. Jansplein 5, 5016 AR Moergestel T. 013 - 513 60 09 www.regio-vvv.nl

VVV Oisterwijk Spoorlaan 82d, 5061 HD Oisterwijk T. 013 - 528 23 45 www.regio-vvv.nl

VVV Oirschot St. Odulpusstraat 11, 5688 BA Oirschot T. 0499 - 550 599 www.vvvoirschot.nl

VVV Goirle De Hovel 21, 5051 NP Goirle T. 013 - 530 11 22 www.vvv.nl

VVV Alphen, Klooster van Alphen Heuvelstraat 3, 5131 AP Alphen T. 013 - 508 38 88 www.vvvalphen-chaam.nl

VVV Baarle-Nassau-Hertog Nieuwstraat 16, 5111 CW Baarle-Nassau T. 013 - 507 99 21 www.vvvbaarle.nl

VVV Chaam Raadhuisplein 2, 4861 RW Chaam T. 0161 - 491 812 www.vvvalphen-chaam.nl

VVV Bladel Markt 21a, 5531 BC Bladel T. 0497 - 381 750 www.vvvdebrabantsekempen.nl

VVV Eersel Markt 30a, 5521 AN Eersel T. 0497 - 513 163 www.vvveersel.nl

VVV Reusel - De Mierden Kerkplein 69, 5541 KB Reusel T. 0497 - 642 523 www.vvvreusel-demierden.nl

VVV Ravels, De Wouwer Kloosterstraat 4, 2380 Ravels, België T. +32 (0)14 - 652 155 www.toerismeravels.be

in vriendschap verbonden met:

! ! è h e o d u Ho


15

Lekker nieuws van Vis en Meer en Rick's Fine Food & Wine

Proeflokaal en terras bij zaken

De laatste tijd stond het tankstation bij de grens in Poppel regelmatig in het nieuws zowel regionaal als landelijk. De eigenaars van de even zo bekende zaken uit Poppel de Bierschuur en Vis&Meer zagen heel wat journalisten voorbij komen in verband met accijnzenproblematiek en de goedkopere benzineprijzen in België. In deze Recreant echter positief nieuws over de beide zaken. Zowel Vis en Meer en Rick's Fine Food & Wine hebben geïnvesteerd om hun klanten op culinair gebied extra service te gaan aanbieden. Een mooi voorbeeld van samenwerking op zakelijk gebied. Passie De visspeciaalzaak en traiteur Mark Verkennis van Vis&Meer opent op 1 mei aanstaande zijn terras bij de prachtige nieuwe zaak aan de Grens 16. De uitbreiding van zaak met een terras past volgens Mark precies in de filosofie van de zaak om voor betaalbare prijzen de klant een goed product te leveren. Vis&Meer gaat voor kwaliteit, service. De zaak wordt drie keer per dag bevoorraad met verse producten en kan iedereen in de open keuken zien hoe de producten door een fulltime kok worden verwerkt. Mark: “We hebben de passie om de klant een goed product te leveren. Als de mensen lekker hebben gegeten dan geniet ik daar van.” En die mogelijkheid krijgen de klanten en recreanten binnenkort ook op het terras dat vanaf 1 mei is geopend. Proeflokaal Collega’s Rick en Sandra Vermeulen van “De Bierschuur” en Rick's Fine Food & Wine spelen ook mooi op de ontwikkeling aan het plein in. Eerder verbouwden het voormalige grenskantoor, tot een zeer fraaie delicatessenzaak . Vanuit de Bierschuur kunnen de klanten de verrassende “heerlijkheid” be-

zoeken. van hun uitgebreid assortiment van specialiteiten die ze graag op een laagdrempelige wijze aanbieden. Kortom; hammen, salami’s, kazen, chocolaterie, vers gebakken noten, wijnen en nog veel meer. Bijzonder binnen dit verhaal is nu dat een bestaand schuurtje tussen de twee zaken in is verbouwd tot een proeflokaal. Grote toegevoegde waarde van het proeflokaal is volgens Rick Vermeulen dat klanten nu een combinatie kunnen gaan uitproberen op het gebied van wijnen, bieren en spijzen.”Een soort educatief eten en drinken voor groepen en belangstellenden.” Zo wil Rick wijnboeren en leveranciers van speciale bieren gaan uitnodigen om proeverijen te gaan verzorgen. En daar hoort natuurlijk ook een hapje bij en of dat nu kaas, vlees of vis is, maakt niet uit. Korte een mooie uitbreiding van mogelijkheden daar aan de Grens in Poppel. Parkeerplaats Groot bijkomend voordeel van de beide zaken is ook nog dat er sinds kort vlakbij een groot parkeerplein is waar 40 auto’s kunnen staan.

Mei 3 Reuzenoptocht – Hilvarenbeek 3 Finale Bandtalent Podium 10 - Bladel 4 Dodenherdenking 4 Koopzondag - Oisterwijk 4 Bidden aan de Baarschotse Grot - Baarschot 5 Bevrijdingsdag 9 Tribute to the Cats Band Den Herd - Bladel 9 – 11 Splinterfestival – Middelbeers 10 Playground Wëreldbänd Kattendans - Bergeijk 10 – 11 Nationale Molendag 11 Moederdag 12 Liederentafel Amusant - Haghorst 17 - 18 Nacht van de Proms Koninklijke Harmonie Concordia - Hilvarenbeek 18 Vervolg Nacht van de Proms (in de middag) Koninklijke Harmonie Concordia – Hilvarenbeek 18 Gildefeest - Moergestel 18 Lentement – Goirle 18 Kofferbakverkoop Slibbroek 1 - Hilvarenbeek 24 – 27 Kermis – Lage Mierde, Westerhoven 24 - 28 Kermis - Hilvarenbeek 25 Powertoolrace - Bladel 25 t/m 26 oktober Kunst en Bomen - Oisterwijk 29 Nollie Dollie Festival - Diessen 29 Durpkestocht – Diessen

Op pad met een metaaldetector, een boeiende activiteit voor jong en oud! Wie wel eens naar het programma Diggers kijkt op televisie heeft de sfeer vast al eens geproefd. Lekker buiten in de natuur op zoek naar verborgen en verloren oudheden. Spannend, leerzaam en in sommige gevallen best verslavend! Als je eenmaal iets leuks hebt gevonden dan proeft dat naar meer.. Thuis de vondsten schoonmaken en op het internet of in de boeken op zoek naar de herkomst en eventuele waarde van het “opgepiepte object”. Veel mensen zoeken ook de stranden en parken af naar verloren geld en sieraden. Vaak blijkt hun zoektocht best lucratief te zijn, er wordt enorm veel verloren op de stranden. Een bepaalde categorie zoekers is ook in het water actief en speuren daar de bodem af naar afgegleden ringen, verloren oorbellen en gebroken kettingen en armbanden. Voor deze “tak van sport” wordt gebruik gemaakt van waterdichte metaaldetectors en waadscheppen die zijn voorzien van een lange steel met onderaan een zeefbak waarmee het object uit de bodem wordt geschept.

29 t/m 1 juni Fietsdorp - Moergestel 31 Kermis - Netersel

Juni 1 Moergestel Fietsdorp - Moergestel 1 Jaarmarkt – Riel 1 Koopzondag - Oisterwijk 1 -3 Kermis - Netersel 3 – 6 Avondwandelvierdaagse - Diessen

Handelsonderneming D.J. Laan (www.djlaan.nl) is sinds 1980 gespecialiseerd in de verkoop van metaaldetectors, en accessoires zoals scheppen, hoofdtelefoons, magneten (magneetvissen), boeken, tassen, hoezen, goudpannen, polijsttrommels, zoekschijven, etc. etc. Het assortiment metaaldetectors (ca. 70 verschillende A-merk detectors uit voorraad leverbaar) varieert van € 59,95 voor een jeugddetector tot € 5100,- voor een professionele goudnugget detector. Daarnaast wordt een uitgebreid assortiment detectieapparatuur voor allerlei toepassingen geleverd waarbij valt te denken aan kabel- en leidingdetectors, beveiligings- en poortdetectors, putdeksel- en betonijzerdetectors etc. etc. Vader Dirk Jan en zoon Mathijs Laan beschikken over een zeer ruime winkel van ca. 100 m2 en hebben daarnaast een goede en overzichtelijke webshop. Via hun site of d.m.v. google maps kunt u hun winkel van buiten maar ook van binnen uitgebreid bekijken.

7 – 8 Zomergeblaos - Hilvarenbeek

In Nederland zijn verschillende clubs en organisaties voor “metaaldetectoristen” actief. Eén daarvan is Brabantzoekdag.nl. De Brabant Zoekdag is een initiatief van Dominic van Loon. Hij organiseert regelmatig een zoekdag waar dan circa 150 mensen op af komen die een gezellige dag beleven en deelnamen aan enkele zoekwedstrijden. Tijdens deze zoekwedstrijden wordt gezocht naar penningen die corresponderen met prijzen. Daarnaast worden vaak interessante “natuurlijke vondsen” gedaan. Handelsonderneming D.J. Laan is al jaren aanwezig op deze clubdagen met een stand vol metaaldetectors en accessoires. Dit jaar hebben Dominic van Loon, Handelsonderneming D.J. Laan, Metaaldetector fabrikant Minelab en Minelab importeur Detect de krachten gebundeld en is de Brabant Zoekdag Powered by Minelab geboren. Minelab is hoofdsponsor en stuurt vanuit Ierland Finbarr Lordan die zowel bij de stand van Handelsonderneming D.J. Laan als op het veld tijdens de wedstrijden voorlichting en advies geeft over de Minelab metaaldetectors. Er kunnen diverse Minelab metaaldetectors worden getest!

15 Rondleiding Beekse Toren - Hilvarenbeek

8 Eerste Pinksterdag 8 Kastanjerock – Goirle 8 Loonse evenementen - Hoogeloon 9 Tweede Pinksterdag 9 Streetrace - Goirle 15 Vaderdag 16 Liederentafel Amusant - Haghorst 20 – 22 Elastiek - Hilvarenbeek 20 – 22 Midzomerfestival – Goirle 21 – 24 Kermis - Hapert 22 Rondleiding Beekse Toren - Hilvarenbeek 22 Hilvermert - Hilvarenbeek 22 Stratenloop – Goirle

Op 12 april is de voorjaarszoekdag van Brabant Zoekdag Powered by Minelab georganiseerd in Goirle. In het najaar wordt er weer een Brabant Zoekdag Powered by Minelab georganiseerd. Informatie hierover kunt u vinden op www.brabantzoekdag. nl waar u zich ook kunt inschrijven.

28 – 30 Kermis – Goirle 28 – 30 Kermis - Hoogeloon 29 Rondleiding Beekse Toren - Hilvarenbeek

Juli 1 Kermis - Hoogeloon 1 – 2 Kermis - Goirle 4 – 13 Kermis - Oisterwijk 17 Zomermarkt – Oirschot 22 – 27 Totaalfestival - Bladel 24 Zomermarkt – Oirschot

Een bezoek aan www.djlaan.nl of aan www. brabantzoekdag.nl, zeker de moeite waard!

27 Zomermarkt - Bladel 31 Zomermarkt - Oirschot


16

FamilieRestaurant

TRADITIONEEL BEREID MET HAM EN EI !

NIEUW IN GOIRLE Overhéérlijke pannenkoeken Speeltuin Zonnig terras Gratis parkeren Bosch-rijk

Tilburgseweg 155 - Goirle - 013 577 16 01

www.deboschkens.com

Het Pannenkoekenbosch Tilburgseweg 155-1 5051 AD Goirle T 013-577 13 18 www.hetpannenkoekenbosch.nl

Ook HET adres voor de lekkerste GLUTENVRIJE pannenkoeken!!!

RESTAURANT WOK BUFFET RESTAURANT WOK BUFFET SHOW COOKING SHOW COOKING Moergestelseweg 123 • Oisterwijk www.keyzerpalace.com T. 013 - 521 12 47 Tarieven Maandag t/m Donderdag

17,50 p.p.

Vrijdag t/m Zondag

19,00 p.p.

Kinderen 3 t/m 11 jaar

10,00 p.p.

Kinderen 0 t/m 2 jaar

gratis

Geopend van maandag t/m zondag van 16.00 - 22.30 uur Er is volop parkeerruimte en een aparte rokersruimte aanwezig.

Wij hebben ook een kinder speelruimte


17

Lentement Goirle met muziek, kramen, horeca en attracties

Het Lentement Goirle met muziek, heel veel kramen, een kindervrijmarkt, horeca, enkele kermisattracties en veel publiek. vindt plaats op 18 mei aanstaande plaats in hartje Goirle. Van 11.00 uur tot 17.00 uur is het daar volop genieten. Tilburgseweg Op de Tilburgseweg staat een braderie. Kramen van marktkooplieden, van standwerkers en van de winkeliers. Natuurlijk is er altijd wat heerlijks te smullen aan de kraam of vanuit een winkel. De winkels zijn deze dag ook open, dus voor bijvoorbeeld de modeshopper: volop keus in Goirle! Kortom…lekker slenteren èn niet als laatste….er zijn volop terrassen! Op het einde van de Tilburgseweg verzorgt Bojangles een fraai terras en vertolkt volkszanger Henri Huijsmans op een schitterende wijze het Nederlandse lied. De sfeer is gegarandeerd! Kloosterplein Op het Kloosterplein is volop muziek. Door muziek- en dansschool Factorium wordt een leuk muziek- en dansprogramma georganiseerd voor kleine groepjes muzikanten en dansers. Volwassenen en kinderen musiceren naar hun beste kunnen. Op het moment van schrijven is het programma nog niet bekend. Voor kinderen is een leuke treinbaan opgesteld, waarin ze voor een klein bedrag hun rondjes mogen rijden. De Hovel In het wandelgebied is een markt voor kleine ondernemers, verenigingen en hobbyisten. Veel bijzondere producten en diensten worden hier verkocht en gepresenteerd. Natuurlijk is er muziek, waarbij de Zingende Kapster met bekende Rock & Roll -nummers zeker de harten gaat stelen bij oud- en jong. De kinderen kunnen voor enkele euro’s zichzelf verwennen op de kindervrijmarkt, waar tientallen kinderen uit Goirle hun speelgoed, waar ze te groot voor zijn geworden, voor een zacht prijsje aanbieden. En natuurlijk kunnen de kinderen worden geschminkt bij en rondom de vele leuke (mode)winkels. De waaghalzen en turnsters kunnen zich uitleven op de Bungee-tramp. Voor € 2,- kunnen ze springen en op een veilige manier al hun acrobatische kunsten laten zien, hun grenzen verleggen en salto’s oefenen. Er is veel gelegenheid om gratis dichtbij te parkeren. De blauwe zone geldt op deze dag niet.

RK Veulpoepers BV op tiende editie Zomergeblaos Op 7 en 8 juni (Pinksteren) vindt de tiende editie van Zomergeblaos plaats. Tijd voor een feestje! Zomergeblaos is in de afgelopen jaren uitgegroeid, tot een gerespecteerd muziekfestival. Zomergeblaos is springlevend. De organisatie krijgt de laatste jaren regelmatig vele verzoeken binnen van bands die graag een keer op Zomergeblaos willen spelen. De kracht van Zomergeblaos is de gezellige gemoedelijk sfeer, en een breed scala aan gevarieerde en toegankelijke muziek. Cadeau voor trouwe bezoekers In de afgelopen 9 edities zijn er al vele sterke acts langsgekomen. Dit jaar tijdens de jubileumeditie zal dat niet anders zijn, sterker nog, Zomergeblaos pakt uit! Als cadeau, aan de vele trouwe bezoekers, heeft Zomergeblaos op zondagmiddag de RK Veulpoepers BV op het programma staan. Deze legendarische band, die al meer dan veertig jaar geleden werd opgericht, is misschien wel een van de meest succesvolle bands uit de Hilvarenbeekse geschiedenis. Waren zij het niet, die in de jaren zeventig op dezelfde plek (Vrijthof) het wereldberoemde festival “Bikse Fiste” organiseerde. Wie herinnerd zich niet de elpee Diarree (met daarop o.a.“Den egelantier”). Een stukje Hilvarenbeekse muziekgeschiedenis herleeft op pinksterzondag 8 juni. Maar Zomergeblaos is meer. Op zaterdagavond drie bands. Ogham (Schotse Folk) Dafentoeters XL (Blaascoverband) en als afsluiting Gerrie en de Walnoten. Zonder meer een bijzondere coverband. Variatie Op zondag een vol, maar vooral gevarieerd, programma. Dan spelen onder andere Tilburg Bigband met Frans Verouden, Showkorps Hoogeloon, Red Vultures (Rock), Totolicious (Toto Tribute band), Rebel Jam (Reggae), Skalala (Ska) Poder latino (Salsa), Tentempies (Latin Rock, reggae, ska) RK Veulpoepers BV (Volksmuziek) Dr Brass (New Orleans, Funk). Dat alles verdeeld over twee podia, in de grote (eventueel verwarmde) festivaltent, en op een groot buitenpodium.

Splinterfestival Middelbeers Een festival dat al jaren veel mensen naar Middelbeers weet te trekken, is het Splinterfestival. De 32e editie vindt ook dit jaar plaats in het tweede weekend van mei: op 9,10 en 11 mei. Het Splinterfestival is voortgekomen uit activiteiten de Stichting Splinter organiseerde. Stichting Splinter is begonnen in 1981 met een fietstocht naar de kerncentrale in Mol. Daarna probeerde Stichting Splinter elk jaar een sociaal of maatschappelijk thema onder de aandacht van het publiek te brengen. Dit deden ze door o.a. door middel van een jaarlijks thematisch festival: Splinterfestival. Activiteiten bestonden toen vooral uit tentoonstellingen, lezingen, de uitgave van een eigen blad: “Den Beersche Put” en natuurlijk het organiseren van muzikale festiviteiten (zowel populair als klassiek). Splinterfestival wil voor alle publiek toegankelijk zijn en probeert zoveel mogelijk verschillende soorten muziek op het festival te zetten, zodat er voor ieder wat wils is. En daar is men dit jaar ook weer aardig in geslaagd. Het programma voor de dagen voor zover bekend: Vrijdag 9 mei: Darkraver vs The Outsiders, Jowan, Razor & Pulse Zero en Alpaca Business. Zaterdag 10 mei: Dakkeraf, De Knallende Mannen, Ardistic en De Te Kloppen Man. Zondag 11 mei: Liptease and the Backstreet Crackbangers, Red Vultures, Reminder (Mumford and Sons), Hul Nest Jansen, Lucky Dice en Beers’ Gebuurt.

Moergestel Fietsdorp voor de vijfde keer ‘aan de wandel’

Zondag 1 juni drie prachtige routes door Parel in ’t Groen Op zondag 1 juni organiseert Moergestel Fietsdorp voor de vijfde keer een wandelevenement. Wandelliefhebbers kunnen kiezen uit drie afstanden: 40 kilometer, 20 kilometer en 8 kilometer. Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Wie vóór 1 mei inschrijft voor de twee langste afstanden krijgt 2 euro korting. Inschrijven en informatie amestrum@home.nl Beweegevenement Het wandelevenement werd vijf jaar geleden aan Moergestel Fietsdorp toegevoegd omdat de organisatie van dit evenement het uit wilde laten groeien tot een breed opgezet ‘beweegevenement’. Oorspronkelijk was het wandelevenement opgezet rond een Kennedymars. Later werden er andere afstanden aan toegevoegd. De belangstelling voor de 80 kilometer nam af, terwijl die voor de andere afstanden toenam. Deelname aan de 40 kilometer kost 8 euro, voor de 20 kilometer is men 5 euro kwijt. Beide afstanden zijn volledig verzorgd. De 8 kilometer kost 2 euro. De deelnemers krijgen een versnapering. De routes voeren door de natuur en de mooie ommelanden van Moergestel, Heukelom en Oisterwijk. Op verzoek van vele wandelaars worden dit jaar meer bospaden in het parcours opgenomen. Voor rolstoelers en scootmobiles komen aangepaste routes.


18

(all in one*) v.a.

MAANDAG Mozes moment?

WD

Onbeperkt Eten én Drinken

Had u al een

Alleen op maandagavond een driegangen keuzemenu à € 17,95

24.50

Kids tot 4 jaar gratis Kids van 4 tot 12 jaar 15,00 *all-in-one prijs is p.p. incl. alle frisdranken, bier en wijn (binnen 3 uur na aankomst), Voor sterken dranken 3,50 per glas. Na 3 uur wordt het normale tarief gesteld.

Elke zondag luxe brunch onbeperkt eten & drinken

Voor slechts 22,50

Kids tot 4 jaar gratis Kids van 4 tot 12 jaar 13,50

IEU

Stationsstraat 8 • 5111 CK Baarle-Nassau

RN

Wok Wonderland

VE

SHOWCOOKING RESTAURANT

Voorgerechten

Dagsoep Rundercarpaccio met truffelmayonaise Gebakken gamba’s

• Oosterse & Westerse keuken • Heel uitgebreide soep-, koud-, warm- en dessertbuffet • Japanse bakplaat, Chinese wok en Grill • Voldoende gratis parkeergelegenheid • Grote kinderspeelhoek met tv, internet en Playstation

•••

Hoofdgerechten

Botermalse biefstuk met pepersaus Catch of the day Varkenshaas saté met verse atjar en kroepoek •••

Dessert

Chocoladetaartje Creatie van passievrucht Koffie/Thee

Maandag gesloten (behalve feestdagen en groepsreservereringen)

Dinsdag t/m zaterdag v.a. 16.30 uur geopend Zondag v.a. 12.00 uur

EETKAFFEE

info@wokwonderland.nl • 013 - 5070100

Kom genieten! De Hovel 45 5051 NR Goirle

Tel. 013 - 534 11 00 info@mozesgoirle.nl www.mozesgoirle.nl

Boerderijwinkel ’t Landleven en Slagerij P. Baselmans bieden u een keur aan ambachtelijke streekproducten van ’t Brabantse Land. In Baarschot, aan de rand van De Kempen, vindt u Boerderijwinkel ’t Landleven. Zo’n 12,5 kilometer verderop ligt Bladel, daar vindt u Slagerij P. Baselmans. In de boerderijwinkel proeft u de sfeer die volledig past bij de landelijke omgeving. De oude melkstal is omgetoverd tot een mooie en sfeervolle landelijke boerderijwinkel, waarbij u binnen een schitterend uitzicht heeft over de koeienstal. Naast een heerlijk stukje vlees van eigen boerderij kunt u ook terecht voor ambachtelijke producten zoals kaas, wijn, jam, peperkoek, mosterd etc. En dat alles terwijl u kennis maakt met het leven op de boerderij. Op zoek naar een origineel kadootje, een mandje, serviesje, kaarsje of andere hebbedingen bent u bij ons aan het juiste adres.

Boerderijwinkel ’t Landleven Baarschotsestraat 62 5087 KW Baarschot (Diessen) 013 504 49 04

Slagerij P. Baselmans Europalaan 102 5531 BJ Bladel 0497 38 38 78

Openingstijden: Vrijdag 9.00 – 17.30 uur Zaterdag 9.00 – 16.00 uur

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8.00 – 18.00 uur Zaterdag 8.00 – 16.00 uur

Tevens kunt u bij ons terecht voor een geheel verzorgd warm- en/of koud buffet, barbecue-, gourmet- of wokschotel. Boerderijwinkel ’t Landleven is de plek om te genieten van het boerenleven. Tijdens uw fiets- of wandeltocht door De Kempen kan een bezoek aan Boerderijwinkel ’t Landleven dan ook niet ontbreken.


19

5 en 6 juli 11e SEAT BEACH EVENT op Dorpsplein te Riel

Wandelen in de regio

Voetvolley, feest, muziek en gezelligheid! Zo’n 10 jaar geleden staken Mark Verhoeven, Martijn Vromans, Emiel Schellekens, Franco Lemans en Niels Damen de koppen bij elkaar om een nieuw Riels evenement te organiseren, een voetvolleybaltoernooi genaamd het SEAT Beach Event. Na enkele jaren stapten Mark en Martijn uit de organisatie, de overige heren kozen ervoor het spectaculaire evenement door te zetten. Inmiddels gaat deze stichting alweer heel wat jaren door het leven als stichting “de kraag omlaag” welke zijn toepasselijke naam te danken heeft aan de bewegende schuimkraag op een glas bier en het publiek waar de heren naar op zoek waren. Een poloshirt met de kraag omhoog wordt namelijk geassocieerd met “kakkers” en daar waren ze in Riel duidelijk niet naar op zoek. Een leuke sfeer, sensatie en gezelligheid dat zijn al jaren de ingredienten voor het SEAT Beach Event in Riel. Elfde editie op het Dorpsplein in Riel Het doel van de kraag omlaag was een nieuw jaarlijks evenement te organiseren in Riel. Naast de kermis en de jaarmarkt waren er namelijk weinig terugkerende evenementen. Het SEAT Beach Event heeft hier duidelijk verandering in gebracht en dit jaar vindt het alweer voor de elfde keer plaats. Standaard het eerste weekend van juli en het is inmiddels een begrip in de regio geworden. Waar het in het de eerste jaren allemaal begon in het buitengebied van Riel vindt het evenement inmiddels alweer vele jaren plaats op het Dorpsplein, in het hart van het centrum. Ondanks de herinrichting van deze locatie eind vorig jaar blijft het Dorpsplein de locatie waar begin juli Riel uit zijn voegen barst. Jaarlijks wordt het plein voorzien van zo’n 160 m3 strandzand waarop 4 speelvelden gecreeerd worden. Zo’n 50 dames- en herenteams gaan dan de strijd met elkaar aan op het heilige zand van Riel de Janeiro. De heren spelen zaterdagavond al enkele poulewedstrijden en de dames gaan op de zondag van start. Na de poulewedstrijden gaat het via de 1/8 finales in de knock-out fase richting de finale. De teams bestaan uit 4 spelers, de dames serveren uit de hand en de heren vanaf de grond. Er zijn professionele scheidsrechters aanwezig en de wedstrijdleiding is in handen van Emiel en Niels. Franco neemt de horeca activiteiten voor zijn rekening en deze verdeling functioneert al jarenlang uitstekend. De overige vrijwilligers die

de stichting te hulp schieten zijn vervolgens de personen die de succesformule compleet maken. Hoofdsponsor SEAT Noordhoek Autogroep SEAT – Noordhoek Autogroep is al sinds de 1e editie als hoofdsponsor verbonden aan het zomerse evenement begin juli. Het flitsende bedrijf van eigenaar Mark Bastiaansen en het beach event zijn vanaf het prille begin aan elkaar verbonden. Elke editie zorgt SEAT – Noordhoek Autogroep als hoofdsponsor voor de nodige financiele ondersteuning om een evenement van deze omvang uberhaupt mogelijk te maken. Auto Noordhoek – met vestigingen in Tilburg – Waalwijk en ’s Hertogenbosch timmert al jaren aan de weg en dat is ook jaarlijks te zien in Riel. Naast hoofdsponsor SEAT – Auto Noordhoek zijn er natuurlijk nog tal van andere bedrijven uit de regio die door middel van sponsoring het beach event een warm hart toedragen. Kom eens een kijkje nemen Het SEAT voetvolleytoernooi vindt traditioneel in het eerste weekend van juli plaats. Zo’n 50 teams gaan jaarlijks met elkaar de strijd aan op het sfeervol ingerichte Dorpsplein. Mensen houden bij de vakantie planning rekening met het SEAT Beach Event en deze trend laat zien dat het SEAT beach event ook na 11 jaar nog steeds in trek is bij de deelnemende teams uit Riel, Gilze, Goirle, Poppel, Ravels en andere gemeentes uit de grensstreek. Naast het sportieve element is er ook veel aandacht voor leuk entertainment. Zo is het complete toernooi voorzien van gezellige muziek en wordt er op zaterdagavond vanaf 21:30 uur een beachparty georganiseerd. Op LED schermen zijn tussenstanden en foto’s te zien en ook dit jaar zullen er weer verrassingen plaatsvinden op het Dorpsplein in Riel. Kom de sfeer zelf eens proeven bij dit gezellige evenement op zaterdag 5 juli en zondag 6 juli in de kern van Riel. Een elfde editie om niet te missen! Deelnemen aan het voetvolleytoernooi kan door je team aan te melden op dekraagomlaag@ hotmail.com (vol is vol).

Dansschoenen aan, keeltjes gesmeerd en genieten van een uitzonderlijke mix van de beste partyknallers die de wereld heeft voortgebracht! De BZB uit Volkel maakt als hoofdact het programma compleet. Deze band die in 1992 werd opgericht heeft ondertussen al op oneindig veel shows en festivals gespeeld, waaronder: Lowlands, Pinkpop, Paaspop, Parkpop, Zwarte Cross en Festyland om maar even wat te noemen. Het is moeilijk om een etiketje aan hun muziek te plakken omdat de nummers zowel pop, punk als folk bevatten terwijl de basis toch altijd rock is geweest.De term Nederfolkrock weergeeft wel goed waar BZB anno 2014 voor staat. Tussen de door RIEL AANVANG: 14.00UUR optredens zullen de finalisENTREE ten van de “Party DJ Battle” welke €12,50 WWW.RIELRAAST.NL dit jaar door cafe kerkzicht i.s.m. Espressivo werden georganiseerd voor de gezellige beats gaan zorgen. De kaartverkoop is ondertussen al gestart en zijn in de vvk te verkrijgen voor 12,50 per stuk bij Cafe de Statie in Alphen, Cafe de verandering in Hilvarenbeek en natuurlijk bij Cafe Kerkzicht en Eetcafe d’n Overkant in Riel. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn, dan zijn deze op 27 April aan de deur te koop voor 17,50 euro. Mis dit leuke muziekevenement niet en zorg dat je erbij bent, want het belooft één groot feest te worden!

27 APRIL

ORGANISATOREN:

www.cafekerkzicht.nl

www.denoverkant.nl

illustraties, www.edwinvriens.

ontwerp: edwin vriens

The Dirty Daddies reizen 27 April ook af naar Riel om in een hoog tempo lekkere hits af te vuren. Het begrip ‘coverband’ krijgt een totaal nieuwe lading: iedere hit vloeit na maximaal één minuut al naadloos over in de volgende, LOCATIE:DORPSPLEIN alsof het ooit zo bedoeld was. De top 2000 die als een tornado over een meezingende, springende en hossende menigte dendert. In hun eerste jaar stond de agenda van dit in het wit getooide gezelschap al tot de nok vol waardoor de heren in no time dé nieuwe sensatie in festival land zijn geworden. The Dirty Daddies nemen je mee van Bon Jovi via Queen naar Michael Jackson, van de klassiekers uit de 90's en de hits van nu, naar Marco Borsato en Kiss.Ook grootse show elementen worden niet geschuwd: verwacht een douche aan confetti, knallende CO2 kanonnen en een stortvloed aan muzikaliteit, een waar spektakel voor jong en oud!

nl

BZB BAKKELIET THE DIRTY DADDIES

VOORVERKOOP ADRESSEN: OVERKANT RIEL: CAFE KERKZICHT/ D’N

ALPHEN: CAFE DE STATIE G HILVARENBEEK: CAFE DE VERANDERIN

(VOORVERKOOP)

OF BESTEL ONLINE OP:

AAN DE DEUR: €17,

50

LEGITIMATIE VERPLICHT!

De vijfkoppige band treedt regelmatig op in de regio en zijn ook bekend van deelname aan de bandcompetitie “the clash of the coverbands” waarbij zij inmiddels in de halve finale staan.

Er is eigenlijk geen dorpenplan of daarin komt het thema ‘wandelen’ aan de orde. Veelal in de vorm van dorpsommetjes en cultuur-historische themaroutes. Wandelen door de het verspreidingsgebied van de Recreant wordt als een gezonde en favoriete activiteit beschouwd voor jong en oud. Men vindt het daarom belangrijk dat er in en rond het dorp een goede wandelinfrastructuur is. Meerdaagse tochten Naast de lokale routes worden ook veel dorpen aangedaan door de landelijke Lange-AfstandWandelpaden® (LAW’s) en regionale Streekpaden. Dit zijn wit-rood cq geel-rood gemarkeerde wandelingen van vaak enkele honderden kilometers lang. Het bekendst is het Pieterpad. Dwars door Brabant lopen o.a. het Grenslandpad (van Sluis naar Thorn), het Hertogenpad (van Breda naar Roermond), het Pelgrimspad (van ’s-Hertogenbosch naar Maastricht) en de rondlopende Streekpaden het Brabantse Vennenpad (rond Eindhoven), Maas- en Peelliniepad (nabij Cuijk) en het Streekpad De Brabantse Wal (nabij Bergen op Zoom). Je kunt op deze wandelroutes meerdaagse tochten maken, maar ook dagtochten en kortere wandelingen zijn mogelijk. Informatiebron Stichting Wandelnet ontwikkelt en beheert deze LAW’s en Streekpaden, in totaal een landelijke netwerk van bijna 10.000 km. Daarnaast komt deze organisatie op voor het behartigen van de wandelbelangen in Nederland. Met de website www.wandelnet.nl is zij ook een grote informatiebron voor alle wandelaars. Het Wandelnet heeft een kleine professionele staf, maar erg veel werk wordt gedaan door honderden vrijwilligers. Misschien ook wel uit jouw dorp ? Wandelpaden zijn kwetsbaar, de mooiste plekjes van Nederland blijven alleen toegankelijk als we ons er samen voor inzetten. Wandelnet is daarom de campagne ’Adopteer uw favoriete wandelpad’ gestart. Voor € 10,- per kilometer kun je een stukje adopteren van je favoriete wandelpad. Want wat is er leuker dan te zeggen: “Dit wandelpad ligt hier mede door mijn bijdrage.” En als je twee of meer kilometer adopteert, ontvang je een leuk cadeau. Kijk op www.mijnwandelpad.nl voor meer informatie over de campagne. De leefbaarheid van het platteland is gebaat bij een goed stelsel van wandelpaden.

CABANA…. Na ruim negen jaar nog steeds eigentijds en verrassend lekker in Hilvarenbeek.

Groot feest op het dorpsplein Zondag 27 April zal het dorpsplein in de kern van Riel weer zijn ingericht voor een uitgebreid muziekprogramma bestaande uit 3 knallende podiumacts. Zo zal coverband Bakkeliet uit Alphen ook dit jaar weer een optreden weggeven bestaande uit diverse rockcovers van oude classics tot de nieuwste hits.

Adopteer uw favoriete wandelpad

In de straat waar een boel veranderingen zijn ondergaan zorgt Restaurant Cabana nog steeds trouw voor haar gasten. De gerechten worden met zorg bereid en bedacht. “Al onze producten worden huisgemaakt, we volgen de seizoenen en doen ons uiterste best om steeds weer verrassende gerechten te bedenken voor onze kaart. Ook voor partijtjes op locatie (Catering) kan men uitstekend bij ons terecht.” Zoals wellicht bekend staat innovatie hoog in het vaandel. Zo kan men bij Cabana ook genieten van High Tea , High Wine en Ice Dipping. “Natuurlijk staat de borrel en een heerlijke lunch, op eigen wijze, nog steeds voor eenieder klaar.” Het is ondertussen ruim negen jaar geleden dat Cabana haar deuren opende. In deze periode hebben al veel gasten hun weg gevonden naar het Restaurant van Jeroen Heuvelmans en Koen Fleskens. “We hebben veel ervaring opgedaan in het bereiden van orginele luxe kleine gerechtjes. Het begrip ‘tapas’ doet vermoeden dat de gerechten afkomstig zijn uit spanje. Dit is echter niet het geval. Bij Cabana staat het woord tapa voor kleine gerechtjes en de manier van ontspannen samen zijn maar op eigen tempo culinair genieten onder het genot van een heerlijk drankje. Een tapa staat gelijk aan ieder luxe gerechtje waarvan de ingrediënten en de presentatie uit alle windstreken afkomstig kunnen zijn.” Cabana Beach Zodra het weer het enigszins toelaat, is het heerlijk toeven op de binnenplaats van Cabana. In een Caribische sfeer van een heuse strandtent kan men bij mooi weer genieten in de fraaie loungebanken van heerlijke tapas met een lekker borreltje. De sfeer die de lounge-banken bieden, in combinatie met de rust van de muziek en de gezelligheid van een knapperend vuurtje zal u avondje uit meer dan compleet maken. Deze plaats is tevens bij uitstek geschikt als ‘dinerlocatie’ tijdens bedrijfsuitjes of voor andere partijtjes met tapas. Ongeveer tachtig gasten kunnen er in een zomerse, kleurrijke omgeving vertoeven. Huisgemaakte kleine gerechten: Small Food “Onze kwaliteit ligt in de huisgemaakte producten”, zegt Jeroen. Het vergt veel tijd en energie om de kwaliteit en originaliteit, die bij Cabana zo hoog in het vaandel staat, na te streven. Maar ik vind het leuk en wil Cabana zo laten uitblinken.” De tapaskaart van Cabana is erg uitgebreid en bovendien wisselt deze vier à vijf keer per jaar. Samen met Sep Graumans, de chef, die jarenlange keukenervaring heeft , spit Jeroen de ontwikkelingen in de markt door op zoek naar speciale gerechten die

ze voorzien van hun eigentijds tintje. Zo komt de vis vier keer per week rechtstreeks vanuit de visafslag uit Yerseke. De eerlijke keuken, het kloppende hart, staat middenin de zaak. De Tuinkamer Sinds ruim twee jaar beschikt Cabana over een aparte ruimte waar een gezelschap intiem kan samen zijn voor bv. een walking diner of een gezellige verjaardagsborrel. Het aantal personen varieert dan afhankelijk van hetgeen de gast wenst. (maximaal 24 personen zittend en 60 personen staand) Ook wordt deze ruimte vaak benut in het voor- en najaar als het seizoen het niet toelaat om de gehele avond buiten te vertoeven. High Tea en High Wine Cabana staat ondertussen veelal bekend om zijn orginele high tea. Genieten van heerlijke huisgemaakte hartige en zoete lekkernijen waarbij thee , koffie en cappuccino onbeperkt kunnen worden genuttigd. Erg populair is de zeer verfijnde high wine waarbij de keukenbrigade heerlijke luxe gerechten op tafel tovert met daarbij speciaal geselecteerden wijnen. Dit is een luxe en culinaire verrassing waarbij een gezelligheid wordt gegarandeerd…. Ice Dipping Ice dipping is beschikbaar bij Cabana en uniek in Nederland. Slechts op enkele plaatsen in Nederland wordt dit aangeboden. Dit staat voor stikstof koken, koken met min 196 graden Celsius een beleving aan tafel alom. Creatief met allerlei lekkernijen je eigen ijslollies creëren. Tapas op locatie en tapas take away Cabana biedt al meer dan negen jaar een tal van mogelijkheden op het gebied van catering. Van een klein intiem diner tot een exclusief feest en van een gevarieerde borrelschaal tot een zakelijk culinaire ondersteuning. Cabana is veelzijdig en biedt vele mogelijkheden voor een persoonlijk en passend feest. Uw geschikte partner voor een catering op maat.


20

De winkels van de KRINGLOOPLIJN

hele jaar open , ’s winters alleen dagverblijf per: maand, jaar en seizoen en abonnement leefplek hobby ambacht ruimte tuintjes muziek kunst recreatie

EERSTE KEUS IN TWEEDEHANDS SPULLEN

CAMPING voor RUST natuurvrienden andersdenkers reizigersvolk kunstenaars onthaasters meewerkers

Gelderstraat 16 5081 AC Hilvarenbeek Tel. 013 505 34 93 www.restaurant-nanking.nl

dagverblijf kamperen therapie workshops verhuur van: woonwagens, blokhut, ateliers met: (woon)wagens, tipi’s, gers, yurts enz. Ine: 0647426406 of www.deontginner.nl Ton: 0621220034 denbobbel@gmail.com

Het Likeur

Fris Museum:

Toplocatie in Hilvarenbeek Unieke historische collecties

0900 - 8212248 Oisterwijk: Veldweg 8 Goirle: Nobelstraat 18a

Likeur & Fris Museum Varkensmarkt 22 5081 CP Hilvarenbeek T 013 - 505 31 19 E info@likeur-frismuseum.nl W www.likeur-frismuseum.nl

openingstijden: Oisterwijk en Goirle: di t/m vr van 9.30 - 17.00 uur

www.kringlooplijn.nl

za van 9.30 - 16.00 uur

Voor al uw Barbecue

• Pakketten, ook vegetarisch • All-in barbecue, compleet verzorgd + dessert

Ook voor uw Wok- / Panparty

Ouders en begeleiders

Gratis

Binnen- en buitenpret

of Gourmet-, Steengrill-, Fondueschotel

Tilburgsebaan 42, 5126 PH Gilze Telefoon 0161 45 66 86 www.devossenberg.net

Eigengemaakte vleeswaren

o.a. ambachtelijke ham (bij asperges)

1e kwaliteit vers vlees Dorp 86 2382 Poppel +32 (0)14 - 65 52 64

Openingstijden

Di. t/m Vrij. 08.00 - 18.00 uur Zat. 08.00 - 17.00 uur Zon. 08.00 - 12.00 uur

van Leuvenlaan 8 5131 GP Alphen +31 (0)13 -5081585

Openingstijden Di. t/m Vrij. 08.00 - 18.00 uur Zat. 08.00 - 16.00 uur

De Bourgondische Brouwerij

Te gek zo’n speelplek

Kom ook eens timmeren en bouwen op onze

Café – Restaurant – Terras – Speeltuin

eide el en uitgebr , diner, borr in Weelde ch n lu ze on e Geniet van op deze unieke locati bierkaart

knutselzolder.

Iedere zondag kunt u uitgebreid komen BRUNCHEN incl. een glaasje Cava voor :

€ 22,50 (reserveren verplicht)

3-gangen keuzemenu voor € 22,50 Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 9.00 uur zaterdag & zondag vanaf 10.00 uur De Bourgondische Brouwerij Weelde Weeldestraat 86 Telefoonnummer: 003214-650800

www.debourgondischebrouwerij.be debourgondischebrouwerij@hotmail.com Kom ook eens kijken in ons nieuw geopende fietscafé ‘t Hegse Stalleke in Weelde.

Kinderfeestjes diverse arrangementen zijn mogelijk.


21

De Poppelse Janhagel Voor het ontstaan van dit typische Poppelse streekproduct- de Janhagel - gaan we terug naar 1830. Het jaar dat Lucas Dalleu trouwde met Maria De Jongh uit Watermaal-Bosvoorde. Zij begonnen in 1841 te Poppel een bakkerij en bakten volgens een nu nog geheim recept de Janhagel. Het is niet geweten of het recept van henzelf ofwel een toen reeds bestaand recept was. Nadat vader Dalleu naar Brussel verhuisde, nam zoon Lucas de bakkerij over. Later volgde diens zwager Franciscus De Jongh, die getrouwd was met Anna Dalleu, hen op in de bakkerij. Na het overlijden van Anna hertrouwde Franciscus met Catharina Daemen. Vader en moeder De Jongh stierven kort na elkaar, zodat de nog jonge kinderen Louis en Gustaaf de bakkerij moesten overnemen.

Louis had één zoon, Gustaaf. Met de hulp van zijn vader zette die een paar honder meter verder in het Dorp de bakkerij voort. Neef Frans hielp hem daarbij geregeld en nicht Aliske verkocht vlijtig de Janhagel in haar winkeltje dat nog steeds gevestigd was in het oorspronkelijke bakkershuis. Na 150 jaar De Jongh-Janhagel verkocht Gustaaf wegens ziekte het recept aan Herman Bax uit Baarle-Nassau, waarna het in handen kwam van achtereenvolgens Jo Robben, Jan Buyckx en bakker Gatzen die de Janhagel nog steeds bakt. In Poppel is de Janhagel te koop bij Bakkerij Gatzen (Dorp 25).

'Gôols Ambacht' overheerlijk reclameproduct

Rielsche Biefstuk Als u bij de boerenschuur in Riel een biefstukje koopt, heeft u de garantie dat u een heerlijk stukje rundvlees van de hoogste kwaliteit op uw bord krijgt.

U laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of een mooie entrecote. Dat is de uitdaging van de kwaliteitsslagers van de boerenschuur. Het is hun vak vlees met smaak voor u te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. Bij fokbedrijf Van 't Zandeind uit Riel hebben ze eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren de slagers van de boerenschuur het mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van "Belgische Blauwe" runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees. 't Zandeind De koeien en kalveren Van 't Zandeind lopen het grootste deel van het jaar in de weilanden rondom de boerderij. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. In een tijd waarin we verantwoord en gezond willen leven past het Rielsch Rundvlees® bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, bevat veel vitaminen B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Rielsch Rundvlees® is als streekproduct alléén verkrijgbaar bij de Boerenschuur in Riel.

Uniek streekproduct uit Baarle

Wijn van Nederlandse en Belgische grond

Zeg nou niet dat Goirle niet aan de weg timmert. Goirle wil zich op toeristisch gebied steeds meer op de kaart gaat zetten en daar hoort de intrductie van het zogenaamde ‘Gôols Ambacht’. Uit handen van Resy van Roessel namens elf Goirlese ondernemers en de Goirlese hobbysoos ontving burgemeester Machteld Rijsdorp onlangs het niet versmaden relatiegeschenk ‘Gôols Ambacht’. Heel aardig is ook dat de ambachtelijke inhoud van het relatiegeschenk, ondersteund is door enkele vrijwilligers. Leden van de hobbysoos maakten er speciaal een houten dienblad voor waar de 'zeven specialiteiten van het huis' op uitgestald liggen. Om het 'Gôolse' karakter van de producten extra accent te geven heeft Sjef Hoogendoorn van de Gôolse School. De volgende bedrijven en personen hebben vorm gegeven aan het Gôols Ambacht: - De Walhoeve Boerderijwinkel heerlijke 1 jaar gerijpte brokkel-geitenkaas - De Leyedaeler Kaasboerderij bolletje jonge Leyedaelerkaas - Van Roessel Boerderijproducten eigen ge maakte Tutti Frutti - De Echte Bakker van den Broek kandijkoek

volgens eigen recept gebakken - Slagerij Hein Swolfs gerookt boerenhammetje - GbG Primeur drukwerk origineel bijbe horend informatieboekje - Inga's passie chocolaterie Gôolse Flikken - Rob van Dijk wijngaard Steenvoorde St.Joris 2009 rode wijn - HaVeP boerenzakdoek klassieke boerenzak - Hobbysoos dienblad vakkundig handge maakt dienblad - De Gôolse School Gôolse teksten: Sjef Hoogendoorn - De Kennismaker initiatief / coördinator Het smakelijke pakket kost à 40,-. Een aangenaam voordeel gezien de winkelwaarde die ongeveer à 60,- bedraagt als de producten los worden gekocht.

Het Hof van Baarle is een wijngaard met druiven op zowel Nederlandse als Belgische grond (Enclave)! De druivenstokken zijn aangeplant in het landelijke gebied van Boschoven, aan de rand van de Europese tweeling-gemeente Baarle-Nassau/Hertog. Op 1,25 hectare zijn 5 rassen aangeplant, met een totaal van zo’n 4500 druivenplanten. Een vruchtbare bodem voor een uniek streekproduct uit de regio. De productie van de wijn daar wordt voor 80% bepaald in de wijngaard, en 20% in de wijnkelder. Daarom is de keuze van de druivenrassen enorm belangrijk. Het juiste ras in de juiste omgeving en op de juiste bodem oftewel het terroir waar de druiven gaan groeien. Bij het Hof van Baarle gekozen voor 3 blauwe en 2 witte druivenrassen. Gelegen in de glooiing van het Boschovense landschap met een deel op de meest noordelijke Belgsiche enclave. In totaal 1,25 hectare groot en op biologische basis onderhouden. Er is gekozen voor een moderne opzet van de

wijngaard om de druivenplanten de best mogelijke groei-omstandigheden te bieden. Ook is het voor het onderhoud in de wijngaard, grotendeels handmatig en gedeeltelijk machinaal, de meest gunstige opstelling. Zin gekregen in een wijn van eigen bodem?! Het streekproduct is te koop op de boerderij op Boschoven 26 te Baarle-Nassau (liefst op afspraak per telefoon 013-5079301 of e-mail info@hofvanbaarle.nl) en Slijterij en wijnhandel De Drie Dennen, Chaamseweg 6 te BaarleNassau.


22

P O O K N R E E T V N N E G I E ERVICEPU EN S STIGD IN E V E G HEN EN ALP EL BAV

2

STE E B E D ING D D J U I O T AL ERH V T I E LIT A W K / PRIJS Nieuwe en gebruikte fietsen | Fietsverhuur | Trap ondersteunende fietsen Diverse demo’s op voorraad | Onderhoud Ook voor fietsverhuur en service-centrum voor uw elektrische fietsen! Voorzien van eigen sleutel service in Alphen

ALPHEN Sint Janstraat 1, 5131 BR Alphen T. +31 (0)13 508 16 12 BAVEL Brigidastraat 15, 4854 CR Bavel T. +31 (0)161 43 32 80

WWW.DEJONGTWEEWIELERS.COM

D N A B LAAG R N E ELAR BREAK D T I U B EV N

A ,95 B N E R 29 N N I B OO ge

K MET

+

5V nta 9 , o 9 m 3 VAN clusief tegen inlevering

in

van deze coupon

R E T U 0 P M 5 , O 9 C S R FIET 95 VOOief montage 7, 1 N VA

s inclu

tegen inlevering van deze coupon

/ B T A R E ” 0 D 2 N I S K T E I SF 9,S O CR VAN 14 95 , 9 8 R tegen inlevering O O V van deze coupon


23

500 M2 winkel met fietsen, E-bikes, race en Mountainbikes

De Jong Tweewielers Alphen De Jong Tweewielers, de naam zegt het al mag met recht een jonge dynamische onderneming voor alles op het gebied van tweewielers, met vestigingen in Alphen en Bavel worden genoemd. Nieuwe trends en ontwikkelingen in de bedrijfstak worden op de voet gevolgd. En ook niet geheel onbelangrijk de klantgerichtheid staat voorop. Of met de woorden van directeur Jüdirch de Jong te spreken: “We gaan voor een hoog serviceniveau. We willen mensen mobiel houden. Of dat nu met hun eigen fiets is of met één van ons.” Winkel vernieuwd Om hieraan tegemoet te kunnen komen en de huidige vraag en wensen van het fietsend publiek te kunnen voldoen, is de winkel aan het Bels Lijntje met twee gezellige terrassen op loopafstand in Alphen onlangs geheel vernieuwd. En zoals we met eigen ogen aan Sint Janstraat 1 te Alphen konden zien, is dit een winkel geworden die geheel aan de verwachtingen van deze tijd voldoet. Met een winkeloppervlakte van 500 m2 vol fietsplezier is dit echt een winkel om eens te gaan bekijken. U kunt u laten verrassen door het grote en uitgebreide assortiment van elektrische fietsen , stadsfietsen, hybride fietsen, kinderfietsen, Race , ATB , home trainers, noem maar op. “Mede hierdoor zijn wij toonaangevend in onze regio voor de tweewielerbranche. Bovendien bieden wij een zeer scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. Je weet bij ons wat je krijgt voor je geld”, aldus Jüdirch de Jong

De Jong tweewielers fietsverhuur Tarieven 2014/2015

per dag per week

1. Elo-fiets 2. Fiets 3/8/24 versnellingen 3. Cruiser 4. Tandem 5. ATB 24 versnellingen 6. Kinderfiets 7. Kinderzitje

17,50 7,50 7,50 15,- 15,- 5,- 3,-

***Legitimatie verplicht*** 24 uur voor aanvang verhuur reserveren a.u.b.

11045,45,85,85,25,17,50

Gebruikte fietsen en E-bikes Verder is er een uitgebreid assortiment aan accessoires, fietsdragers en kleding te vinden. Onze werkplaats loopt door in de winkel waardoor u zich al snel thuis zult voelen en uzelf makkelijk een weg door onze winkel zult vinden. Ook is er in de zaak een groot assortiment aan gebruikte fietsen van groot tot klein te vinden in elke prijsklasse. Door de ontwikkeling op de markt is er ook een groot aanbod van gebruikte elektrische fietsen in elke prijsklasse. Op het gebied van thuisfitness heeft De Jong tweewielers ook genoeg te bieden zoals home-

van 18 t/m 26 april GROTE MAGAZIJN OPRUIMING

tot

KORTING OP=OP

trainers, spinningbikes en loopbanden. Al deze spullen zijn indien gewenst thuis uit te proberen. Fietsverhuur Een fiets huren werkt bij De Jong Tweewielers wel erg makkelijk; Het maakt niet uit of dat gewone fietsen, tandems, ATB’s, kinderfietsen, Mountain-Bikes of E-bikes zijn. U belt nummer 013-508 1612 om te reserveren en uw fiets staat 24 uur na de reservering klaar voor gebruik. Ook als u met een grotere groep wilt gaan fietsen (bedrijfsfeest, familiefeest, e.d.) bent u op het juiste adres. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden. Campingservice Een exclusieve service die aan de vele bezoekers aan de campings in de regio wordt geboden, is de campingservice. Fiets kapot! Geen probleem! Even bellen en er wordt actie ondernomen om het probleem op te lossen en de fietsen op te halen en weer retour te brengen. Tijdens de reparatie krijgen de klanten een gratis leenfiets. “Ook een elektrische als dat nodig mocht zijn.” Een andere soortgelijke vorm van service – voor iedereen - is het beschikbare servicenummer (voor info zie de website) dat zes dagen in de week telefonisch bereikbaar is. Verder biedt De Jong Tweewielers vijf dagen in de week de mogelijkheid om op afspraak gebruik te maken van de koopavond. Doe het zelf afdeling Bijzonder mag worden genoemd dat De Jong Tweewielers in Alphen heeft ook een aparte afdeling in ijzerwaren en doe het zelf artikelen. De inwoners, maar ook de recreanten die op de campings vertoeven, kunnen hier goed terecht voor de nodige artikelen zoals: Boutjes, moertjes, diverse soorten olie, verf , gereedschap. De winkel heeft een eigen ingang aan de zijkant. Gewoon door de fietsenzaak lopen, is natuurlijk ook een optie. U wordt gastvrij ontvangen en het kopje koffie staat voor u klaar. De Jong Tweewielers - Alphen Sint Janstraat 1 5131 BR Alphen Telefoon +31 (0)13 508 16 12 Website: www. dejongtweewielers.com Openingstijden te Alphen: Maandag - Dinsdag: 8:30 uur tot 18:00 uur Woensdag: Gesloten Donderdag - vrijdag: 8:30 uur tot 18:00 uur Zaterdag: 9:00 uur tot 16:00 uur


24

CROY RESTAURANT ‘T STOKSKE de smaak van croy

3-GANGENMENU SUGGESTIE ‘t Stokske ligt aan de rand van het natuurgebied Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het Croy restaurant beschikt over twee terrassen en een grote speeltuin. 3 gangen keuzemenu vanaf

€ 12,95 p.p.

Bekijk de actuele menukaart op www.desmaakvancroy.nl

BIJ ONS KUNT U GRATIS PARKEREN

WWW.DESMAAKVANCROY.NL

Croy ‘t Stokske | Zandstraat 1 | Moergestel | 013 - 513 1385

Hallo vakantieganger!

Maak er een heerlijke zomer van met Jumbo Vakantie. Hét moment om te genieten van een drankje in de zon, een dagje weg, lange zomeravonden en heerlijke seizoensproducten. Hoe u uw vakantie ook viert, bij Jumbo in Hilvarenbeek bent u aan het juiste adres voor ál uw vakantieboodschappen. Neem bijvoorbeeld heerlijk mals vlees voor op de barbecue, waterijsjes voor de kids, vers fruit en zelfs zonnebrand. Zo slaagt u in één keer voor ál uw boodschappen en heeft u meer tijd om te genieten. En heeft u speciale wensen of vragen? Ook dan staan wij voor u klaar. Fijne vakantie!

Openingstijden Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

8.00 - 20.00 8.00 - 20.00 8.00 - 20.00 8.00 - 21.00 8.00 - 21.00 8.00 - 20.00 12.00 - 18.00

GRATIS grillburgers! Deze waardebon is inwisselbaar bij nevenstaande Jumbo supermarkt. Laat de bon scannen en u ontvangt 4 heerlijke grillburgers. Deze actie is geldig t/m zondag 22 juni 2014 bij besteding vanaf € 20,- aan boodschappen. Kijk voor de spelregels op jumbosupermarkten.nl

8 718452 044573 Jumbo Hilvarenbeek, Hilverstraat 99

De recreant april 2014  

Gezellige uitstapjes voor de recreant en toerist

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you