Page 1

Interviu cu Radu

Care este rolul tau la Accenture si cum ai ajuns sa lucrezi aici? Lucrez in cadrul diviziei de Consultanta si sunt specializat in servicii financiare. Inca din copilarie eram curios sa aflu “cum functioneaza lumea”. Puneam mereu intrebari pentru a intelege “de ce-ul” din spatele oricarui lucru, iar cand lucrurile nu aveau logica, incercam sa gasesc o explicatie mai buna. Inca mai fac asta. Cam asta inseamna si activitatea de consultant, daca ma intrebi pe mine – partea cea mai dificila este sa ajuti clientii sa gaseasca raspunsul la intrebarea “de ce?”, iar daca reusesti acest lucru, raspunsul la intrebarea “cum?” vine de la sine. Cariera mea este legata in mare masura de Accenture. Am avut cateva job-uri de un an, in cercetare de piata si industria bunurilor de larg consum, dar acestea nici macar nu se compara cu cei 8 ani petrecuti la Accenture.

Care a fost cea mai mare provocare intalnita – atat la nivel profesional cat si personal? Cea mai importanta provocare intalnita este aceea de ma adapta la nevoia constanta de schimbare, deoarece necesita un anumit tip de mentalitate. Exista si norocosi care depasesc natural inertia si reusesc sa discearna rapid trenduri noi, idei inaparent grozave, moduri de lucru revolutionare si asa mai departe. Eu unul, trebuie sa recunosc ca tind sa ma atasez, uneori prea tare, de zona mea de confort. Dar, cel putin incerc sa invat sa ma depasesc iar sotia mea imi este mentor in aceasta activitate – ea este unul dintre acei oameni care cauta intotdeauna acel « ceva mai mult » si chiar exceleaza in a-l gasi.


Ce te inspira sa vii la serviciu si ce te motiveaza sa te opresti din lucru in fiecare zi? Am doua motive principale pentru care vin la serviciu. Pe de o parte, sunt motivat de sentimentul pe care il am cand termin un proiect important – desigur, nu poti face intotdeauna doar lucruri marete, cineva trebuie sa se ocupe si de activitatile mai putin placute, iar la un moment dat, vine si randul tau. Pe de alta parte, echipa din care fac parte este importanta pentru mine si vreau ca aceasta sa poata conta pe mine in fiecare zi. Principalul motiv pentru care plec de la birou este familia mea: doi copii si sotia… de fapt 1.5 copii, unul este inca pe drum. Si in acest caz se aplica aceeasi logica: ma simt extrem de implinit sa fac ceva cu si pentru familia mea. Chiar si lucruri marunte, care apropo, pentru fiul meu de 2 ani echivaleaza cu mari descoperiri! Si, de asemenea, si ei la randul lor trebuie sa poata conta pe mine. Ca tot a venit vorba, intre un manager bun si un parinte bun exista multe asemanari. Daca demonstrezi viziune si planificare, capacitatea de a continua in ciuda dificultatilor, indeplinirea angajamentelor, tratarea celorlalti cu respect si bunatate, doar ca sa mentionez cateva, cu siguranta aceste trasaturi vor face sa fii apreciat atat in echipa, cat si in familie. In concluzie “redde Caesari quae sunt Caesaris, et quae sunt Dei Deo”.


Ce iti doresti sa fi stiut “odata”, atunci cand te aflai la inceputul carierei? Poate parea amuzant, dar credeam la inceputul vietii profesionale ca nimeni nu ma va angaja daca nu aveam o experienta importanta in domeniul pentru care aplicam si ma simteam prins intr-un interminabil cerc vicios – nimic mai neadevarat. Exista desigur si companii care sunt in cautare de oameni cu experienta, chiar si pentru pozitii de incepator. Insa daca asta este tot ce cauta, probabil ca nu ti-ai dori sa lucrezi acolo. Companiile bune sunt cele care angajeaza oameni cu potential si cu abilitati interpersonale si ii ajuta sa se dezvolte. Deci, incercati sa fiti astfel de oameni, pentru ca in cele din urma « repetitia este mama invataturii ».

www.facebook.com/accentureinromania ©2013 Accenture. All rights reserved

Care sunt hobbiurile tale? Imi plac multe lucruri, dar sigurul lucru pentru care reusesc sa gasesc timp ceva mai des, este fotbalul. Incerc sa ma mentin in forma. De asemenea, imi place sa cant la chitara, dar nu mai stiu cand am cantat ultima data mai mult de o ora. La nasterea primului copil am abandonat si motocicleta, care rugineste inexorabil intr-un garaj. Dar nu-mi fac probleme, am si hobbiuri noi : lego, mini-puzzle-uri, cantecele pentru copii, Capra cu Trei Iezi…

Interviu cu Radu  

1. Care este rolul tau la Accenture si cum ai ajuns sa lucrezi aici? Lucrez in cadrul diviziei de Consultanta si sunt specializat in servici...