Page 1

Interviu cu Diana

De cand lucrezi la Accenture si ce rol indeplinesti? Luna aceasta se implinesc 3 ani de cand lucrez la Accenture. Au fost 3 ani de transformare, tinand cont ca aici am avut primul meu job de “om mare”, cum imi place sa spun. Inca de la inceput am lucrat pe un proiect de resurse umane in cadrul diviziei de Outsourcing – initial am facut parte din echipa care colaboreaza cu reprezentanta din Spania a clientului, iar de 2 ani sunt membru al unei echipe globale, in cadrul aceluiasi proiect.

Ce faci concret la job-ul tau? Cum arata o zi la serviciu? Rolul meu este acela de coordonator al proceselor si sistemelor de resurse umane folosite in cadrul proiectului. Ma ocup de implementarea la nivel global, a proiectelor pe aceste arii, iar in ultima vreme, atentia mea este indreptata spre inovatie si imbunatatiri. Echipa din care fac parte are responsabilitatea materialelor globale de training, precum si supravegherea dezvoltarii celor de pe proiect. Astfel, am si un rol in coordonarea procesului de training pentru oameni care lucreaza in cadrul proiectului. O zi obisnuita incepe cu destul de multe emailuri si nu se incheie fara conferinte telefonice sau workshop-uri virtuale – un mod foarte simplu de a cunoaste oamenii de peste hotare. Fiecare zi inseamna si interactiune cu persoane care lucreaza in Romania, Mare Britanie, Cehia, India, China, Filipine sau America.


Pe langa activitatile standard te implici si in alte programe interne? Povesteste-ne putin despre experienta ta si de ce ai ales sa te implici. Una dintre primele activitati in care m-am implicat la Accenture a fost livrarea de traininguri colegilor noi, iar de curand am inceput sa sustin sesiuni ca membru al echipei locale de traineri. Fac, de asemenea, parte dintr-un grup de initiativa in aria de inovatie,

desfasurat la nivel de companie, care facililteaza mobilitatea ideilor de imbunatatire din centru. Interesanta a fost si implicarea mea in programul “Accent on Parents�, dedicat imbunatatirii relatiilor dintre parintii din companie, gandit ca o platforma de comunicare unde parintii pot sa impartaseasca experiente si idei. Proiectul a fost o provocare, prin prisma faptului ca nu ma puteam baza pe vreo experienta concreta, eu nefacand parte din categoria parintilor.


Ce iti place cel mai mult la job-ul actual si la compania noastra? Slujba mea in sine este ceea ce ma motiveaza, deoarece nicio zi nu seamana cu cea anterioara si invat, in mod constant, foarte multe lucruri noi. Accenture este un loc care ofera multe oportunitati oamenilor care si le doresc; este genul de companie care te invata sa fii responsabil, ceea ce in final te ajuta mult sa cresti ca persoana. De asemenea, aici am gasit oameni valorosi si inspirationali, de la care am avut de invatat atat profesional, cat si personal.

Care este cea mai mare realizare a ta de cand lucrezi la Accenture? Cea mai mare realizare de pana acum este incheierea cu succes a unuia dintre cele mai mari proiecte la care am lucrat, unde am fost responsabila de la A la Z de implementarea acestuia. Proiectul presupunea o schimbare a politicilor clientului pentru expatriati si o reconfigurare completa a modului nostru de lucru. Implementarea a durat aproape un an si a implicat colaborarea cu oameni de pe intregul mapamond, inclusiv cu manageri de cel mai inalt nivel, timp in care, limitele mi-au fost testate adesea.

Cum reusesti sa mentii echilibrul intre viata profesionala si cea personala? Trebuie sa recunosc ca sunt o persoana destul de “workaholic” si cred ca mentinerea acestui echilibru reprezinta una dintre provocarile mele actuale. Ca regula generala, acasa nu discut niciodata dificultatile si nici chiar realizarile de la serviciu. De asemenea, jobul si managerul meu imi ofera oricand flexibilitate in ceea ce priveste timpul personal.

Care sunt hobby-urile tale? Cred ca sunt o persoana normala din acest punct de vedere, nu zic niciodata “nu” unei carti bune savurata eventual cu niste jazz pe fundal sau, in general, muzica buna. Cand prind un moment liber, ma uit la filme si la diverse seriale. Evident, intru si pe Facebook, dar mai mult ca sa imi stresez prietenii cu invitatii la diverse jocuri.

Ce sfat le-ai da celor care isi doresc sa lucreze la Accenture? Accenture mi se pare locul potrivit pentru oamenii care vor cu adevarat sa invete si vor sa faca mai mult decat li se cere punctual, in lista de responsabilitati. Sfatul meu este sa vina aici cu o minte deschisa posibilitatilor, pentru ca, in mod sigur, vor avea ce invata de la oameni de pretutindeni. www.facebook.com/accentureinromania ©2013 Accenture. All rights reserved

Interviu cu Diana  

Luna aceasta se implinesc 3 ani de cand lucrez la Accenture. Au fost 3 ani de transformare, tinand cont ca aici am avut primul meu job de “o...

Interviu cu Diana  

Luna aceasta se implinesc 3 ani de cand lucrez la Accenture. Au fost 3 ani de transformare, tinand cont ca aici am avut primul meu job de “o...

Advertisement