Page 1

Cum te pregatesti pentru un interviu? By: Florina

Sa fii invitat la un interviu, mai ales de catre o companie pentru care iti doresti sa lucrezi, nu poate fi decat un motiv de bucurie. Totusi, bucuria nu este singurul sentiment care ne incearca odata ce am primit invitatia pentru un interviu. Si cu totii stim asta. Inclusiv autorul acestui post care a trecut prin cel putin un interviu inainte de a se angaja.


Asadar, cum sa ne pregatim pentru un interviu? Am listat mai jos cateva sugestii , cu mentiunea ca ele sunt scrise prin prisma experientei unui recruiter Accenture, a interactiunilor zilnice cu diversi candidati. Cunoaste-te pe tine insuti/ insati! Pentru a putea vinde un produs, este foarte important sa il cunosti. Acelasi principiu se aplica si intr-un interviu. Trebuie sa fii capabil: - sa explici ce iti doresti in cariera si de la un angajator; - sa identifici care iti sunt punctele forte si cele slabe; - sa stii care iti sunt planurile si obiectivele pe termen scurt si lung si sa le poti detalia in interviu. Cunoaste-ti CV-ul! Fii sigur de tot ceea ce ai scris in CV si fii pregatit sa raspunzi la intrebari legate de: - obiectivele in cariera; - calificarile si experienta; - abilitatile; - activitatile extracuriculare; - referintele – fii pregatit cu o lista de persoane care sa poate oferi referinte despre tine.


Intereseaza-te despre companie si citeste din nou anuntul de recrutare Cauta informatii despre angajator si industria in care activeaza. Citeste inca o data anuntul de recrutare pentru a fi sigur ca ai inteles jobul. Printre posibilele surse de informatii se numara website-ul companiei, angajatii companiei si evenimente organizate de companie. Pregateste-ti o lista de intrebari – legate de job, companie, cultura ei, mediul de lucru, posibilitati de avansare, etc. Pregateste-te pentru ziua interviului. Multe aspecte referitoare la ziua interviului trebuie cunoscute din timp: - ora exacta a interviului (incearca sa ajungi cu 5-10 minute mai devreme); - adresa angajatorului; - cat timp iti ia sa ajungi (aloca niste minute in plus pentru intamplari neprevazute); - care sunt hainele pe care vrei sa le porti in ziua respectiva (tinde catre ceva conservator pentru a arata ca iei interviul in serios). Gandeste-te la posibilele intrebari si incearca sa schitezi raspunsuri sustinute de exemple, acolo unde este cazul. Si cel mai important, lasa emotiile acasa si nu uita sa zambesti! Š2011 Accenture. All rights reserved.

Cum te pregatesti pentru un interviu?  

Sa fii invitat la un interviu, mai ales de catre o companie pentru care iti doresti sa lucrezi, nu poate fi decat un motiv de bucurie. Totus...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you