Page 1

Interviu cu Adriana

1

De cand lucrezi la Accenture si ce rol indeplinesti?

Pe 18 aprilie am implinit 3 ani de cand sunt la Accenture si lucrez in cadrul unui proiect financiarcontabil, in centrul de livrare servicii BPO din Bucuresti. In prezent ma ocup cu operatiunile de contabilitate furnizori pentru un client international din domeniul logisticii.

2

Ce faci concret la job-ul tau? Cum arata o zi la serviciu?

Probabil nu sunt nici prima nici ultima persoana care va spune asta - o zi la serviciu incepe intotdeauna cu o cafea ď Š si asta nu pentru ca as duce lipsa de energie, din contra, sunt o persoana matinala. Cafeaua de dimineata este un prilej de a ne reuni ca echipa – vorbim, ne energizam reciproc si incepem ziua intr-un mod placut.

3

Pe langa activitatile standard te implici si in alte programe interne? Povesteste-ne putin despre experienta ta si de ce ai ales sa te implici.

Ceea ce mi-a placut intotdeauna la Accenture este ca, pe langa activitatile operationale, avem oportunitatea de a ne implica in diverse programe interne.


Unul dintre acestea este We@Accenture, proiect intern care stimuleaza colegii sa vina cu idei de imbunatatire a operatiunilor de zi cu zi. Am ales sa ma implic in aceasta initiativa pentru ca sunt o fire curioasa, imi place sa gasesc noi modalitati de a realiza o activitate si cred ca rolul mi-a venit ca o manusa. Intru in contact cu oameni, procese si situatii diferite, am ocazia sa imi fortez limitele si sa evit monotonia. Apoi, ca o continuare logica, a urmat implicarea in Innovation Forum. Prin acesta, am ridicat stacheta si am trecut de la imbunatatirea activitatilor operationale din cadrul echipei (We@Accenture) la optimizarea proceselor clientului pentru care lucram – scopul fundamental al acestui forum.

Apreciez ca Accenture mi-a dat ocazia sa am parte de toate cele mentionate anterior, dar cel mai mult ca investeste constant in dezvoltarea angajatilor. Exista o paleta larga de programe de training, mentoring si consiliere de care ne putem folosi pentru a acumula noi cunostinte si a ne extinde orizonturile.

5

Care este cea mai mare realizare a ta de cand lucrezi la Accenture?

Cu siguranta cea mai mare realizare este ca am ajuns sa ma cunosc mai bine, sa imi dau seama ce imi place sa fac, ce cale vreau sa urmez din punct de vedere profesional.

Cu timpul am descoperit ca imi place atat de mult spiritul inovativ de la birou, incat am facut din asta o pasiune si acum incerc sa aplic asta si in afara orelor de lucru.

4

Ce iti place cel mai mult la job-ul actual si la compania noastra?

Ma gandeam zilele trecute ca nu imi imaginez ce cale as fi urmat daca nu as fi ales Accenture si daca Accenture nu m-ar fi ales pe mine ď Š Ce imi place la job-ul actual este ca mi-a dat posibilitatea sa ma dezvolt, sa interactionez cu persoane din medii culturale diverse, sa imi descopar noi pasiuni, sa cunosc oameni frumosi, veseli si care sunt dispusi sa isi impartaseasca experientele si cunostintele. Pentru ca mediul in care lucrez este unul tanar si plin de energie, percep acest job ca pe o continuare fireasca a anilor de facultate.

Recunosc ca dupa terminarea facultatii nu stiam cum mi-as putea folosi cunostintele. Nu stiam care sunt punctele mele forte si cum anume sa le gestionez si nici nu imi cunosteam punctele slabe pentru a le putea imbunatati.


Pe de alta parte, sunt de parere ca cel mai bun mod de a a echilibra cele doua parti este sa ai in fiecare zi un “to do list� al activitatilor profesionale foarte bine organizat: sa stii sa apreciezi ce este cu adevarat urgent sau important pentru a-i acorda prioritate si ceea ce este mai putin urgent / important si poate fi amanat. Asta a functionat pentru mine, insa fiecare dintre noi ne ghidam dupa alte reguli, iar acest principiu nu este universal valabil.

7

Care sunt hobby-urile tale?

Fiti pregatiti si increzatori in propriile cunostinte. Daca va doriti un job la Accenture nu este suficient sa aveti competentele si abilitatile mentionate in descrierea postului. Trebuie sa fiti gata sa profitati la maxim de noile cunostinte si de oportunitatile de dezvoltare oferite. Accenture este un loc grozav pentru oricine cauta oportunitati si este gata sa dovedeasca ca le merita.

8

Ce sfat le-ai da celor care isi doresc sa lucreze la Accenture?

6

Cum reusesti sa mentii echilibrul intre viata profesionala si cea personala?

Atunci cand sunt la birou incerc sa ma concentrez cat mai mult pe activitatile profesionale si sa nu ma las intrerupta de cele personale. Cred ca asa pot avea cel mai bun randament pentru a termina activitatile la timp si pentru a ma bucura de viata personala.

Daca isi doresc sa cunoasca mediul de lucru al unei companii multinationale si sa interactioneze cu diverse culturi atunci sa nu aiba niciun dubiu legat de venirea la Accenture. Aici isi vor extinde orizonturile si vor cunoaste oameni cu experienta de la care sa invete si care sa ii ghideze in cariera.

www.facebook.com/accentureinromania Š2014 Accenture. All rights reserved

Interviu cu Adriana  

Pe 18 aprilie am implinit 3 ani de cand sunt la Accenture si lucrez in cadrul unui proiect financiar-contabil, in centrul de livrare servici...