Page 1

uitnodiging sofist_Opmaak 1 18/03/14 11:23 Pagina 1

Academia Press Wetenschappelijke Uitgeverij en Boekhandel Walry hebben het genoegen u uit te nodigen op de boekvoorstelling van:

Gertrudis Van de Vijver & Jens De Vleminck

Het leven met een sofist Een inleiding in de kritische wijsbegeerte De filosoof moet storen, ondervragen en als een horzel het luie paard wakker schudden. Hij moet de rede aanporren om haar grenzen te beproeven, vooral waar ze dreigt stil te vallen bij Waarheden die zich als absoluut, feitelijk en vaststaand aanbieden. Dat het tijdperk van de filosofie lang niet voorbij is, toont deze inleiding in de kritische filosofie. Ze neemt de gedachte ter harte dat in de begrenzing van het denken ook haar hele mogelijkheid ligt. Het leven met een sofist serveert een verfrissende, originele lectuur van de geschiedenis van de wijsbegeerte, herdacht vanuit het kritische project van Immanuel Kant en Edmund Husserl. Ze beschouwt de cartesiaanse situering van het kennende subject in de moderniteit als een scharniermoment en treedt van daaruit op episodische wijze in dialoog met onder meer Plato, Willem van Ockham, David Hume, Ludwig Wittgenstein, Martin Heidegger, Jean-Paul Sartre en Michel Foucault.

Datum: Plaats:

dinsdag 8 april 2014 om 20u LunchcafĂŠ Walry, Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

Programma 19u30: Onthaal 20u: Welkomstwoord door Pieter Borghart, Academia Press 20u05: Presentatie door Jean Paul Van Bendegem 20u40: Overhandiging van de eerste exemplaren 20u45: Vragen en discussie 21u: Receptie aangeboden door Academia Press Boekenstand waarop de nieuwe publicatie te koop wordt aangeboden Het is handig als u ons vooraf laat weten of u komt. Dit kan door een mailtje te sturen naar paul.luyten@walry.be. De toegang is gratis. Alle info:

Boekhandel Walry, Gent, Paul Luyten T 09 222 91 67 E-mail: paul.luyten@walry.be

Uitnodiging boekvoorstelling  

Het leven met een sofist