Page 1

“Jeg har fået et nyt liv og en ny tilværelse og tilsvarende for min familie. ” Hanne Gine Dræbye, AB-bruger

Oplevelser og erfaringer med mit Cochlear Implantat Jeg hedder Hanne Gine Dræbye, er 71 år, gift med Nils og har 2 døtre og 4 børnebørn. Jeg er født døv på venstre øre og min hørelse på højre øre faldt gradvist, efter jeg som 27-årig fødte mit andet barn. Jeg forlod mit arbejde på Helsingør Sygehus som social og sundhedsassistent som 60-årig, pga. min hørelse, der på det tidspunkt var blevet så dårlig, at jeg mest klarede mig med en kombination af høreapparat og mundaflæsning. I 2005 tilbød lægerne mig et CI, som jeg afslog og udskød til en senere beslutning, da jeg mentalt ikke var klar men også på grund af risiko ved operationen, som dog er meget lille. I 2013 var jeg blevet totalt døv, og jeg mente selv, at min eneste udvej nu var tegnsprog. Jeg indså dog, at jeg nu intet havde at tabe, og derfor søgte jeg igen om at blive opereret. Efter diverse undersøgelser blev jeg opereret med CI fra AB i marts 2015 på Gentofte Hospital. Operationen gik fint, og 4 uger efter fik jeg tilsluttet lyd. Det gik over alt forventning. Det var en fantastisk følelse for mig at gå rundt i hospitalsområdet med hele min familie og få en oplevelse af at kunne høre alt, hvad de talte om. Nogle få dage senere talte jeg direkte i mobiltelefon på normal vis, uden brug af ekstra hjælpemidler. Jeg har fået et nyt liv og en ny tilværelse og tilsvarende for min familie. Jeg kan høre mine børnebørn på bagsædet, når jeg kører bil. Jeg fungerer i det daglige så godt som en normalthørende. Min processor er skjult under mit lyse hår, så ingen i mine omgivelser, f.eks. i selskaber, bemærker eller tænker mere over, at jeg ‘tidligere var’ hørehæmmet.


Hanne Gine Dræbye og Niels Dræbye på cykelferie på øerne i det Dalmatiske øhav i Kroatien

Min hverdag med CI Jeg går til fitness to gange om ugen og løber 5 – 10 km. en gang om ugen med en veninde. Tempoet er højt - jeg sveder meget og måtte derfor skifte batteriet flere gange på kort tid, da det blev fugtigt. Det var uholdbart og ikke til at leve med – indtil jeg fik bevilget AquaCase fra Advanced Bionics, som er en vandtæt plastikæske, hvor jeg ligger min processor i, der tilsluttes et vandtæt kabel og et Headpiece. AquaCasen sætter jeg fast i et elastikbånd på armen, med kablet gennem ærmet op til Headpiecet på mit hoved. Det fungerer perfekt. Da jeg deltog i Kronprinsens 10 km. Royal Run uden problemer med at høre, troede mange deltagere, at AquaCasen var en smart puls- og distancemåler. Først på året var jeg på ferie med familien i Dubai, hvor jeg på en ørkentur skulle beskytte filtrene i processoren mod sand og støv. Også i den situation var brugen af AquaCase en succes. I oktober sidste år deltog jeg og min mand i en cykelferie på øerne i det Dalmatiske øhav i Kroatien. Ud over cyklerne fik vi naturligvis udleveret en cykelhjelm. Jeg havde ikke tænkt på, at den kunne genere min processor, men det gjorde den, da kanten på hjelmen netop lige sad der, hvor min processor sidder. Så cykelhjelmen måtte anbringes lidt skævt på hovedet. Da vi kom hjem, undersøgte vi udbuddet af cykelhjelme for at finde en hjelm, der ikke generede. Vi fandt frem til Hövding, der er en krave, der anbringes om halsen og fungerer som en airbag, der udløses i et splitsekund, hvis man styrter eller foretager en pludselig utilsigtet kraftig bevægelse. Den er bekostelig (ca. 2.000 kr.) og skal fornys hvis den udløses, men vores forsikring dækker ca. halvdelen i en aftale som cochlear implantat bruger. Den fås i forskellige størrelser og mærkes egentlig ikke, når jeg cykler. Det ser jeg som en god investering, både til beskyttelse af implantatet og af hovedet generelt.


Hanne Gine Dræbye med Naída CI og AcuaCase til Kronprinsens 10 km Royal Run

Jeg har fået en helt anden og positiv tilværelse i kraft af mit CI. Det opleves i det daglige, som om jeg har fået min fulde hørelse igen, og der er aldrig problemer med mit CI. Jeg får en fantastisk service fra det offentlige, Gentofte Hospital og fra producenten Advanced Bionics, når jeg mangler reservedele, batterier etc. - også når jeg skal på ferie med et ekstra låneapparat i kufferten - uden beregning! Hilsen fra en meget glad og tilfreds CI-bruger. Snekkersten den 3. juli 2018 Hanne Gine Dræbye

Hanne Gine Dræbye med Hövding ‘cykelhjelm’

Min hverdag med CI  

Min hverdag med CIOplevelser og erfaringer med mit cochlear implantat af Hanne Dræby

Min hverdag med CI  

Min hverdag med CIOplevelser og erfaringer med mit cochlear implantat af Hanne Dræby

Advertisement