Page 1

Magazine exclusief voor medewerkers, opdrachtgevers en relaties

jaargang 2 nr. 2 - oktober 2013

De Abianter Nieuws Van der Flier FC Groningen Column Koen Janssen Veilig werken

Bakker Klaes Hoekstra gaat uit van zijn eigen kracht Klant en beleving centraal

Personeelstip


Voorwoord Zeven dagen Abiant heeft zijn eigen ‘Keek op de week’. Van management­ team, afdelingen op het hoofdkantoor tot de teams in de regio. Aan het begin van iedere week wordt met elkaar stilgestaan bij wat de week voor een ieder brengt. Prioriteiten worden gesteld. In alles wat we doen, zijn we resultaatgericht. We streven naar duurzame totaaloplossingen tegen lage kosten. Daarbij zit onze meerwaarde in een goed advies en betrokkenheid bij de uitdagingen waar onze klanten voor staan.

Colofon De Abianter is een uitgave van Abiant NL voor opdrachtgevers, relaties en haar eigen medewerkers. Redactieadres Abiant NL t.a.v. redactie De Abianter Postbus 10 9780 AA Bedum t 050 317 26 60 e pr@abiant.nl Redactiecoördinatie Arien Huijssoon Redactie Jacqueline Bongers, Dirk Bruin en Froukje Knol

In de afgelopen weken stonden de gevolgen van SEPA (Single Euro Payments Area) voor onze organisatie regelmatig op de agenda. Per 1 februari 2014 ontstaat één Europese betaalmarkt waardoor pinnen en geld overmaken binnen Europa eenvoudiger wordt. Om dit mogelijk te maken is het IBAN-nummer (International Bank Account Number) ingevoerd. Daarnaast voeren de banken nieuwe betaalstandaarden in. Eén van de gevolgen is dat de uitbetaling van de lonen aan medewerkers van Abiant verschuift van de donderdag naar de vrijdag.

Met medewerking van Koen Janssen

De week is een mooie maat. Zeven dagen om doelen te realiseren, nieuwe plannen te maken, relaties te bezoeken en een stap verder te komen. Ik hoop dat u deze week tijd heeft om De Abianter te lezen. Het is één van onze manieren om te werken aan langetermijnrelaties met klanten en uitzendmedewerkers. Zodat u goed geïnformeerd bent over hoe het werkt bij Abiant, met interviews, verhalen en nieuws.

Oplage 5.500

Grafische vormgeving Dizain Drukwerk Zalsman Groningen

Fotografie Abiant Sander Drooglever (Xandro Media)

Metske Kloppenburg Directeur Abiant NL BV Wilt u de volgende keer geen exemplaar ontvangen, stuur dan een mail met uw adresgegevens naar pr@abiant.nl. Hier kunt u ook uw vragen, suggesties of opmerkingen naar aanleiding van de inhoud van deze De Abianter naar toe mailen. Niets in deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande toestemming van de redactie. Hoewel De Abianter zeer zorgvuldig wordt samengesteld, staan Abiant NL en redactie niet in voor eventuele onvolkomenheden in de inhoud en kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

www.abiant.nl


Inhoudsopgave

Vestiging in beeld

Scheemda pagina 14

Bedrijfsreportage

Veilig werken

Hoofdartikel

Van der Flier

VCU-certificaat gecontroleerd

Bakker Klaes Hoekstra

pagina 10

pagina 12

pagina 6

Abiant sponsort

De werkplek van

FC Groningen

Chris Zandstra

pagina 15

pagina 16

Verder in dit nummer: Nieuws 4 Scholing 8 Personeelstip 15 Column Koen Janssen 15 De Abianter

3


Nieuws

Nieuwbouw hoofdkantoor op schema De nieuwbouw van het hoofdkantoor verloopt volgens plan. Na de bouwvak zijn de buitenmuren verder opgemetseld en is het installatiewerk begonnen. De bedoeling is dat de kantoormedewerkers die nu nog in hoofdkantoor in Bedum werken in februari naar het nieuwe kantoorpand aan de Kieler Bocht 64 verhuizen.

Relatiedag geslaagd Op 26 september en 2 oktober hebben klanten en prospects achter de schermen kunnen kijken bij RTV Noord. Er was een rondleiding in de studio’s en werd duidelijk wie de ‘kloukste’ klant van Abiant is. De middag werd afgesloten met een lopend buffet bij het Noorderpoortcollege in de Euroborg.

4

De Abianter

De groei die uitzenden, detacheren en payrollen van personeel heeft doorgemaakt en de uitbreiding van de facilitaire ondersteuning voor alle diensten maakte nieuwbouw op een centrale plek noodzakelijk. Overigens blijft vestiging Groningen aan de Kieler Bocht 9d gevestigd. Daarin verandert niets. Mogelijk dat op termijn de medewerkers van vestiging Bedum verhuizen naar het veel ruimere kantoor aan de Industrieweg 39 in Bedum.


Workshop ‘Pak je kans’ Werkplein Eemsdelta Personeelplanner Nienke Wolters van vestiging Spijk verzorgt samen met het Werkplein Eemsdelta de workshop ‘Pak je kans’. Deze workshop is bedoeld voor iedereen in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum die een uitkering vanuit de Wet Werk en Bijstand aanvraagt. Het programma is heel praktisch opgezet en bestaat uit acht dagdelen. De deelnemers krijgen inzicht in hun mogelijkheden en kwaliteiten die ze kunnen inzetten voor hun loopbaan. Daarnaast ontvangen de deelnemers informatie over solliciteren, het maken van een curriculum vitae en netwerken.

Papieren werkurenbriefje verdwijnt Voor het zorgvuldig verwerken van alle werkurenbriefjes is op de vestigingen veel tijd nodig. Technisch is het al lang geen probleem meer om dit administratief proces volledig digitaal te maken. Behalve dat dit gemakkelijker is, is de kans op fouten ook kleiner. Daarom gaat Abiant Uitzendgroep nu over naar het direct via de pc aanleveren van de gewerkte uren. Deze werkwijze is de afgelopen tijd op meerdere vestigingen uitgebreid getest. Medewerkers leveren hun werkbriefje niet meer in op de vestiging, maar geven de uren door via de computer. Je maakt verbinding met Abiant via de Abiant-website door het invoeren van je e-mailadres (gebruikersnaam) en het wachtwoord. Daarmee kom je op een beveiligde omgeving waar alle informatie te vinden is die nodig is. Momenteel worden alle medewerkers stap voor stap bekend gemaakt met deze nieuwe werkwijze. Ook is een handleiding beschikbaar. Heb je nog vragen, neem dan contact op met de vestiging waarvoor je werkt.

Kwaliteit en zekerheid Abiant is lid van de Algemene Bond Uitzendondernemingen, de ABU. Het ABU-lidmaatschap is een belangrijke garantie voor kwaliteit en betrouwbaarheid van uitzendorganisaties. De ABU toetst zijn leden streng op de kwaliteit en de naleving van wet- en regelgeving.

Algemeenverbindend­verklaring CAO voor Uitzendkrachten Sinds 17 september is de CAO voor Uitzendkrachten weer algemeen verbindend verklaard. Alle uitzendbureaus in Nederland, met uitzondering van de bureaus die zijn aangesloten bij de NBBU en de gedispenseerde ondernemingen, moeten zich aan de arbeidsvoorwaarden houden zoals gesteld in de CAO voor Uitzendkrachten.

Abiant wederom hoofdsponsor Lycurgus Onder leiding van het trainersduo Arjan Taaij en Gerard Smit is Abiant Lycurgus begonnen aan het volleybalseizoen 2013-2014. Abiant Uitzendgroep heeft zich opnieuw opgeworpen als hoofdsponsor van Abiant Lycurgus. Doordoor kan Abiant Lycurgus voor het elfde achtereenvolgende jaar spelen in de Eredivisie. In deze competitie strijden tien teams om het kampioenschap van Nederland.

Succesvol naar werk voor 55-plussers De werkloosheid onder ouderen loopt snel op. Het blijkt voor deze groep moeilijker om weer aan het werk te komen. Om 55-plussers weer aan het werkt te helpen, wordt door UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) samenwerking gezocht met werkgevers en uitzendbureaus. Er is extra geld beschikbaar voor plaatsing en bemiddeling van 55-plus WW-ers en voor scholing. Daarnaast worden werkzoekende 55-plussers geholpen met de training ‘Succesvol naar werk’ die de baankans moet vergroten.

Most liked Deze zomer is Abiant op Facebook een leuke actie met zonnebrillen gestart om de Facebookpagina van Abiant meer onder de aandacht te brengen. Iedereen die een foto van zichzelf met de blauwe zonnebril van Abiant deelde, maakte kans op een midweek of een weekend weg. Uiteindelijk ging Rudie Michael Delamore met de prijs op reis.

De Abianter

5


Bedrijfsreportage

Van der Flier

denkt in oplossingen Mark (l) en Kor van der Flier.

Twee actieve, ondernemende broers, Mark en Kor van der Flier hebben de leiding over Van der Flier bv. Een innovatief bedrijf, actief in grondverzet, zuig­techniek en machineverhuur. Samen sloegen de broers een nieuwe weg in met een eeuwenoud bedrijf. In 2010 verhuisde het bedrijf naar Winschoten, de plaats waar het 250 jaar geleden begon.

De werkplek Het kantoor in Winschoten heeft een strakke uitstraling zonder opsmuk met volop ruimte voor groei. Gekocht uit een faillissement. De bureau’s zijn gemaakt van oud steigerhout en staan op onderstellen van rolsteigers. De timmerman had voor het eerste bureau nieuwe steigerplanken gebruikt. “Dat vonden we niet mooi”, vertelt Mark van der Flier. “De timmerman vroeg hoe hij aan gebruikte steigerplanken moest komen. Je hebt nu toch nieuwe steigerplanken, zei ik. Dan kun je ze bij een aannemer ruilen voor oude.” Het is kenmerkend voor de twee broers: altijd denken in oplossingen.

“Van tegenwind krijg je sterke benen.” 6

De Abianter

Werkwijze In relatief korte tijd hebben de twee broers een bedrijf van omvang in het grondverzet, de zuigtechniek en de verhuur van machines weten op te bouwen. In economisch moeilijke tijden is het volgens de broers makkelijker om te groeien dan in tijden van hoogconjunctuur. Dat verklaren ze als volgt: in tijden van laagconjunctuur zijn de machines goedkoper en is het aanbod van personeel ruimer. Van der Flier kiest er bewust voor om geen klussen aan te nemen, maar op uurbasis te werken. “Als we klussen zouden gaan aannemen, worden we concurrenten van andere aannemers waar we nu veel voor werken, zoals KWS, Oosterhof-Holman en de BAM”, legt Mark uit.

Grondverzet In 1997 werd de switch gemaakt van agrarisch loonwerk naar grondverzet. Vader van der Flier vroeg of Mark belangstelling had voor het bedrijf. Zo niet, dan wilde hij stoppen. Mark had een opleiding in de gww gevolgd en was op zoek naar een baan buitenshuis. “Ik koos voor het bedrijf en besloot het roer om te gooien. Ik wilde verder onder de naam Van der Flier in de grond-, weg- en waterbouw. Ik stopte met het agrarische loonwerk en schafte een tweedehands mobiele kraan aan waarop ik zelf de machinist was. Overal waar ik kwam, hield ik mijn ogen en oren goed open. Na twee jaar kocht ik een kleine rupskraan op vrachtwagen erbij. Een spannende investering. Vanaf toen ging ik met personeel werken. Daarna kwam er ongeveer ieder jaar een kraan bij. Maar zo spannend als die eerste twee kranen zijn investeringen nooit meer geweest.”


Ontzorgen In 2001 kwam Mark ongelukkig ten val toen hij van een kraan afstapte. Het resultaat was een dubbele botbreuk. Mark moest gedwongen rust nemen. “Ik zat met mijn telefoon op de bank en verveelde me. Ik ging opdrachtgevers bellen met de vraag: Wat kan ik voor je doen? Ik kan machines regelen, materiaal, grond. Al gauw ontdekten bedrijven hoe handig het is als je dat kunt uitbesteden.” Mark ontdekte op zijn beurt dat hij het regelwerk leuker vond dan kraanwerk en dat er meer mee te verdienen viel. Hij heeft nooit weer op de kraan gezeten. Ontzorgen van bedrijven werd zijn motto. “We zeggen nooit ‘nee’ als we een verzoek krijgen. Dat betekent wel dat we wel eens tot ’s avonds laat bezig zijn om alles te regelen.”

Bijna failliet Mark breidde het bedrijf uit met trekkers en dumpers. Broer Kor van der Flier ging in 2003 in het familiebedrijf aan de slag als kraanmachinist. Zijn interesse in het bedrijf groeide en de wens kwam om gezamenlijk het bedrijf van vader over te nemen. Bijna ging de overname in 2007 niet door. Het faillissement van een grote klant gooide roet in het eten. Van der Flier werd meegesleurd en dreigde zelf failliet te gaan. Achteraf zegt Mark hierover: “Het is een goede leerschool geweest. Van tegenwind krijg je sterke benen. We zijn meer bewust geworden van de kosten en de risico’s. Gelukkig hebben we na de overname goede jaren gehad zodat we weer reserves konden opbouwen.”

Zuigauto Toen Kor van machinist mede-eigenaar werd, moesten ze op zoek naar een andere taakverdeling, om te voorkomen dat ze elkaar voor de voeten gingen lopen. Mark hield het kraanwerk, de verreikers en het personeel onder zijn beheer. Kor ging op zoek naar wat nieuws. Dat werd de zuigauto. Alles wat door een slang van 250 mm past, kan de auto opzuigen. In 2008 kochten ze de eerste. Kor werd de chauffeur en ging aan het bellen. “In NoordNederland was de zuigauto nog onbekend zodat zijn eerste klus in Rotterdam was. In 2009 was er al voldoende werk om een tweede auto aan te schaffen. Dankzij financial lease is het mogelijk om snel te groeien. We hebben een kapitaalintensief bedrijf.” Kor is nu verantwoordelijk voor de zuigauto’s, de maaiboten en het onderhoud.

Historie In 1763 richtte Edens in Winschoten een molen op. In de loop van de tijd kwam er een pakhuis bij. Na de komst van gewasbeschermingsmiddelen, in de jaren veertig van de vorige eeuw, werd de molen daarvoor een verkooppunt. Omdat boeren vroegen of Edens ook de middelen kon spuiten werd een trekker met spuit aangeschaft. Dit was het begin van het loonbedrijf. Toen mevrouw Edens weduwe werd en het bedrijf wilde verkopen nam opa van der Flier, die daar al werkte, het bedrijf over in 1946. Opa ging verder onder de naam Edens. Al snel kwam vader Van der Flier in het bedrijf. Hij breidde het loonbedrijf flink uit; ging aardappels poten en rooien, had een stropers en handelde in stro. Vader verhuisde het bedrijf naar Beerta omdat het in Winschoten te klein werd. Later moest hij inkrimpen doordat steeds meer akkerbouwers zelf machines aanschaften. In 1997 werd begonnen met grondverzet en werd het agrarische loonwerk afgebouwd. Later volgde uitbreiding met verhuur van machines en zuigtechniek.

Maaiboten Een ander voorbeeld van innovatief ondernemerschap zijn de maaiboten die op het Oldambtmeer varen. “Blauwe Stad kwam bij ons met de vraag of we een oplossing wisten voor de waterplantenoverlast in het Oldambtmeer. Hoewel dat voor ons een nieuw vakgebied was, hebben we ons erin verdiept en een maaiverzamelboot laten bouwen. Afgelopen zomer hebben we de derde boot aangeschaft.”

Personeel Het streven van de broers is dat het personeelsbestand voor de helft uit eigen personeel bestaat en voor de helft uit ingeleend personeel. “Daarmee blijven we flexibel. Januari en februari zijn voor ons altijd slappe maanden. We hebben 20 werknemers in dienst en huren er ongeveer 20 in.” Ook op het personeel hebben ze een niet-alledaagse kijk. Voor de (personeels)administratie op kantoor namen ze een jongedame aan die de kunstacademie had gedaan. Mark legt uit: “Iemand van buiten de sector heeft een blanco, frisse blik. Daar houd ik van.” De jongedame heeft zich overigens uitstekend ontwikkeld. Ze bleek grote interesse te hebben voor arbo en veiligheid en is nu gediplomeerd hogere veiligheidskundige. Van der Flier detacheert haar nu voor een groot deel bij klanten, zoals de NAM. Van der Flier is VCA en ISO-gecertificeerd. “We doen daarom uitsluitend zaken met uitzendbureaus die VCA-gecertificeerd zijn. De meeste uitzendkrachten die we inlenen, komen van Abiant. We hebben een goede relatie met de mensen van de vestiging in Scheemda. Ze weten wat we zoeken en werken oplossingsgericht.”

De Abianter

7


Scholing

Opleidingsvoucher stimuleert scholing Van een medewerker wordt veel gevraagd. Beroepen en taken veranderen sneller dan vroeger. Het heeft zin om je regelmatig bij te scholen of nieuwe vaardigheden te leren. Voor een bedrijf als Abiant, die het moet hebben van flexibel inzetbare medewerkers, is het van groot belang dat medewerkers datgene goed kunnen, waarvoor ze gevraagd worden. In de ABU-cao voor uitzendkrachten zijn afspraken gemaakt over hoe scholing is in te zetten. Jaarlijks besteedt Abiant minimaal1,02% van het totaal aan brutoloon van uitzendkrachten werkzaam in fase A aan scholing.

Eén van de ontvangers van een scholings­voucher is Gerke Eissens uit Roodeschool. Hij volgde een heftruckopleiding bij Talos in Hoogezand. “De STOOF-scholingsvoucher van € 500 kun je inzetten voor Gerke Eissens een opleiding naar keuze. Nu ik de papieren heb, ben ik breder inzetbaar. Ook heb ik de opleiding voor shovelmachinist afgerond. Als je het niet hebt, zoeken ze iemand anders. Daarom is een opleiding goed voor je toekomst.”

De voordelen van scholing Abiant vindt scholing voor medewerkers belangrijk. Het is daarom goed als je wensen op dit gebied hebt om dit met je contactpersoon van Abiant te bespreken. Abiant heeft voor medewerkers diverse mogelijkheden voor scholing. Met scholing leer je nieuwe vaardigheden of voldoe je beter aan de eisen die opdrachtgevers van ons vragen. Dit vergroot je inzetbaarheid.

Peter Traas uit Slochteren benutte de STOOF-cheque voor een VCA-opleiding. “Steeds meer bedrijven vragen om een veiligheidsopleiding. Daarom heb ik deze opleiding gekozen. Je steekt er altijd wat van op. Brandveiligheid is zo’n onderwerp. Normaal gesproken kom je daar niet mee in aanraking, maar ik weet nu wel dat er verschillende blusmiddelen zijn.”

25 scholingsvouchers STOOF (Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche) is een organisatie die als doel heeft om scholing van flexwerkers te stimuleren. Daarom heeft STOOF dit jaar aan Abiant 25 scholingsvouchers, die een waarde vertegenwoordigen van € 500, beschikbaar gesteld. Werknemers van Abiant die nog niet beschikken over een startkwalificatie (mbo niveau 2 of hoger) konden daarmee een zelf gekozen opleiding volgen.

“Abiant heeft voor mede­werkers diverse mogelijkheden voor scholing.”

8

De Abianter

Martin Kalk uit Appingedam heeft ook gebruik gemaakt van de STOOF-cheques. Martin werkt als vrachtwagenchauffeur. “Ik kon nu een opleiding volgen die meetelt voor de verplichte 35 uur nascholing voor vrachtwagen­ Martin Kalk chauffeurs. Ik liep daarin wat achter. Met hulp van de scholingsvoucher heb ik die punten kunnen halen. Bij HOC in Zuidlaren heb ik met een halve dag theorie en een halve dag praktijk een heftruckopleiding gevolgd.”


Abiant sponsort

FC Groningen Met het lidmaatschap van de boerenbox is Abiant sponsor van FC Groningen. Daarmee is Abiant één van de ruim 1100 bedrijven die op de één of andere manier aan de ‘Trots van het Noorden’ een bijdrage levert. De boerenbox is begin dit jaar opgezet naast de al bestaande themalounges om bedrijven in en rondom de agrarische sector een platform te bieden. Geert Kuiper, salesmanager bij de FC, vindt de boerenbox een goede aanvulling op het geheel aan businessruimtes en is vanaf het begin enthousiast over het initiatief. De boerenbox heeft 25 business seats. Op dit moment is bijna tweederde van de beschikbare stoelen bezet door voornamelijk dienstverlenende bedrijven met een agrarische klantenkring.

Abiant is als sponsor betrokken bij diverse evenementen, verenigingen en sportclubs.

Hier leg je contact Bedrijven uit de agrarische sector die FC Groningen willen ondersteunen hebben de keus uit een drietal sponsorpakketten. Volgens Kuiper is de boerenbox bij uitstek geschikt om de eerste contacten te leggen. “Het werkt als je het spelletje leuk vindt en kunt netwerken. We bieden de faciliteiten en gaan samen met de leden activiteiten ontwikkelen. Directe zaken doe je hier niet, hier leg je contact.” Geert Kuiper is heel blij dat Abiant participeert in de boerenbox. “Abiant is toch een bedrijf met een groot netwerk aan bedrijven om zich heen. De bedoeling van een box is dat de leden relaties meenemen naar een wedstrijd, waardoor kruisbestuiving ontstaat.” Na de wedstrijd is er gelegenheid om bij te praten en na te praten in een prettige ambiance. Hans Willems, accountmanager van vestiging Leek, bezoekt regelmatig met relaties de wedstrijden van FC Groningen. “We nemen relaties mee waar we regelmatig mee samenwerken. Zo creëer je een band en onderhouden wij de contacten op een leuke en informele manier.”

De Abianter

9


Veilig werken

Gerrit Visschers (l) auditor van TÜV Nederland deelt tijdens de jaarlijkse controle zijn bevindingen met VGM-coördinator Brigitte Gijzen (m) en directeur Metske Kloppenburg (r).

VCU-certificaat gecontroleerd Samen werken opdrachtgever, uitzendkracht en Abiant aan de veiligheid op de werkplek van de uitzendkracht. Abiant heeft de veiligheidsprocedures daarvoor vastgelegd volgens de richtlijnen van VCU. Jaarlijks wordt Abiant daarop gecontroleerd en beoordeeld. Een kijkje achter de schermen tijdens een controle/beoordeling. Jaarlijks vindt bij Abiant een controle/beoordeling (ook wel audit genoemd) plaats van de VCU-normen door TÜV. Bij een goed resultaat wordt het VCU-certificaat met een jaar verlengd. Daarnaast is het verplicht om jaarlijks een semi-externe audit te laten uitvoeren. Die wordt uitgevoerd door een extern bedrijf dat Abiant zelf heeft uitgekozen. Vandaar de term semi-extern.

10

De Abianter

Roy Semmekrot, veiligheidskundige bij Nieuwhuis Consult uit Denekamp, voert de semi-externe audit uit. “De audit bestaat uit twee delen” vertelt Semmekrot. ’s Ochtends ben ik op het hoofdkantoor en beoordeel ik de documenten die met VCU te maken hebben. Dat zijn onder andere het Handboek VCU voor kantoorpersoneel, het Veiligheidsboekje en Handig om te weten voor uitzendkrachten. Die laatste twee moeten de uitzendkrachten niet alleen ontvangen, ze moeten ook tekenen voor ontvangst. ’s Middags bezoek ik drie vestigingen van Abiant en beoordeel ik steekproefs­gewijs dossiers van uitzendkrachten.”


“Één van de belangrijkste taken van Abiant is de werknemers vooraf goed te informeren en te instrueren over de risico’s op de werkplek.”

Informeren en instrueren

Voorbeelden

Het doel van VCU is de veiligheid voor de uitgezonden werknemers te vergroten. Dat gebeurt door het in kaart brengen van de risico’s bij de klanten en het VCU-beleid van Abiant hierop aan te passen. De buitendienstmedewerkers van Abiant bezoeken steekproefsgewijs werkplekken. Abiant heeft vooral een coördinerende rol op het gebied van veiligheid. Bij het aannemen van de uitzendopdracht vraagt de intercedent naar eventuele risico’s en waar nodig aanvullende informatie.

De uitzendkrachten krijgen een ander type handschoen uitgereikt omdat relatief veel letsel voorkwam aan vingers en handen. En werkkleding is voorzien van reflectiestrepen.

Semmekrot legt uit dat één van de belangrijkste taken van Abiant is de werknemers vooraf goed te informeren en te instrueren over de risico’s op de werkplek. “Uitzendkrachten ontvangen instructies, volgen soms een opleiding en/of krijgen persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm) uitgereikt.” Uit praktische overwegingen verstrekt Abiant veiligheids­ schoeisel. De opdrachtgever zorgt zonodig voor andere pbm.

Inlener is verantwoordelijk Alle inspanningen van Abiant ontslaan de opdrachtgevers overigens niet van hun verantwoordelijkheid. Volgens de arbowet is de inlener altijd eindverantwoordelijk. Volgens Semmekrot liggen de grootste risico’s bij kleine bedrijven en bij uitzendingen van korte duur. “Kleine bedrijven beschikken niet altijd over interne veiligheidsprocedures. En bij kortdurende uitzendingen nemen inleners niet altijd voldoende tijd om uitzendkrachten te wijzen op de veiligheidsrisico’s.”

VCU is dynamisch Semmekrot benadrukt dat VCU dynamisch is. “De VCU-normen worden soms aangescherpt maar ook het werkveld van Abiant verandert. Het kan dan nodig zijn het veiligheidsboekje aan te passen.” Bijvoorbeeld toen Abiant schilders ging uitzenden werd het Veiligheidsboekje uitgebreid met informatie over de schildersziekte. Ervaringen van het afgelopen jaar en tips uit het werkveld worden waar mogelijk omgezet in verbeteringen.

Abiant onderzoekt nu andere types veiligheidsschoenen en -laarzen met meer grip. Met de huidige types komen teveel uitglijdincidenten voor. Aan het einde van de dag concludeert Semmekrot dat Abiant ruimschoots voldoet aan de VCU-normen. De jaarlijkse controle door TÜV kan Abiant met vertrouwen tegemoet zien.

VCU certificaat verlengd Drie bedrijfsonderdelen van Abiant zijn sinds 2006 VCU-gecertificeerd. Dit zijn Abiant Personeelsdiensten, Abiant Bouwservice en Abiant Detachering. VCU staat voor Veiligheids en gezondheidsChecklist voor Uitzenden detacheringsbureaus. Door te werken met een VCU-gecertificeerd uitzendbureau weten opdrachtgevers dat er extra aandacht wordt besteed aan de veiligheid van de uitzendkrachten. Onlangs is de VCU-certificering met een jaar verlengd. Daarvoor zijn de vestigingen in Spijk, Scheemda en Bedum bezocht. Voor het eerst is er ook een bezoek gebracht aan de werkplek van een gedetacheerde medewerker, die een rondleiding verzorgde op zijn werkplek.

De Abianter

11


Hoofdartikel

Van brood alleen kan de mens niet leven Tomasz en Klaes Hoekstra (l)

Bakker Klaes Hoekstra gaat uit van zijn eigen kracht Bakker Klaes Hoekstra is een kei in het bedenken van ludieke acties om daarmee de publiciteit te halen. Telkens lukt het hem weer om met een bijzonder ambachtelijk product zijn bedrijf onder de aandacht te brengen. Op basis van het archief dat zijn vader verzamelde schreef de bakker uit Bedum een boekje over zijn acties en hoe deze tot stand kwamen. Zijn passie voor het bakkersvak dreef hem daar toe. Hij nam zich voor om zijn kennis en inzichten te delen met vakgenoten. In 35 jaar tijd heeft dat op verschillende manieren heel wat gebracht. De visie van de dorpsbakker is op zich niet uniek voor ondernemers. Bijzonder is de manier waarop Klaes Hoekstra telkens zijn bedrijf weet te verkopen.

12

De Abianter

De wens van de klant Het interview is op dag dat Klaes Hoekstra via Twitter bekend maakt dat zijn zoon Tomasz, die ook in de zaak werkt, gaat emigreren naar Vancouver Island om daar een nieuw leven als banketbakker op te bouwen. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat gebeurtenissen in het leven centraal staan tijdens het gesprek. Toeval, verlies, de mensen om je heen en toevallige ontmoetingen spelen daarin een belangrijke rol. Als vrij snel in zijn loopbaan kwam Klaes Hoekstra tot de ontdekking dat 5 halen 4 betalen in de reclame niet werkt. Je krijgt de koopjesjagers er voor in je bedrijf, maar geen vaste klanten. En daar gaat het om. Klaes Hoekstra doet alles om te voldoen aan de wensen van de klant, zodat ze terugkomen. Je zou zeggen dat willen alle ondernemers. Toch doet Klaes het anders en met succes.


Opvallend en bijzonder Met ludieke acties maakt de bakker uit Bedum op goedkope wijze publiciteit voor zijn winkel. Dat dit telkens weer lukt is opvallend. Dat dit voor de landelijke media aanleiding is om naar Bedum te komen is bijzonder. Het zegt iets over de creativiteit van de warme bakker. Aan de andere kant is het zo dat elke ondernemer dit voor zijn bedrijf zou kunnen toepassen. Sinds Klaes Hoekstra zijn acties heeft beschreven in een boek gebeurd het vaker dat anderen hem net iets voor zijn. Dat is misschien jammer, maar het maakt Klaes niets uit. “Voor mij staat het belang van het ambacht voorop en als ik daar een bijdrage aan kan leveren met ideeën en handvaten dan doe ik dat met plezier. Zeker in de huidige voor middenstanders uitdagende tijden. Ik vind het niet moeilijk om mijn visie te delen, omdat het niets bijzonders is. Als ik iets tegenkom, dan speel ik er direct op in, maak een persbericht of zet het op de actielijst als wat meer voorbereidingstijd nodig is. Ik plan nooit iets. Het overkomt mij.”

“Als ik iets tegenkom, dan speel ik er direct op in.”

Bakker Klaes Hoekstra: Wereldberoemd in Bedum en omstreken Bakker Klaes Hoekstra is een ambachtelijke bakker uit Bedum, voor wie de klant en beleving centraal staan. Met ludieke acties weet hij keer op keer zijn klanten en de pers voor zijn bedrijf te interesseren. Een creatieve ondernemer die uitgaat van zijn eigen kracht. Over zijn acties maakte Klaes Hoekstra een boek ter inspiratie voor mkb-ondernemers. In dit boek wordt ruim 35 jaar ervaring met ondernemerschap en bijzondere gebeurtenissen die gratis publiciteit opleveren beschreven.

in zijn presentaties. Aan het eind van de dag gaf Klaes zijn boek als relatiegeschenk mee. Zijn dochter schreef een voorwoord en toelichting in het Engels. Een week later kreeg Hoekstra een bedankmail. Strelecky vond het boek ‘amazing’ en Klaes werkt nu aan een vertaling van zijn boek voor de Amerikaanse markt.

Voorpaginanieuws

De beste actie tot nu toe

Met zijn acties speelt Klaes Hoekstra graag in op de actualiteit. Een goed voorbeeld zijn de Moscovietjes. Hoekstra maakte het lekkernij nadat bekend werd dat strafpleiter Bram Moszkowicz gedwongen werd om te stoppen met zijn vak. Aan het recept werd bewust geen advocaat toegevoegd. Klanten moesten contant afrekenen en ontvingen geen kassabon. Gevolg was publiciteit, aandacht, mensen in de zaak en een hoop lol. “Dat geeft mij zo’n enorme kick. Je wilt de klant nieuwsgierig maken naar je bedrijf. Ik doe dat door regelmatig iets nieuws te bedenken”, vertelt Klaes Hoekstra enthousiast. Klaes Hoekstra geniet als het lukt om de pers voor zijn bedrijf te interesseren. Een mooi succes bereikte de dorpsbakker uit Bedum in 1996 toen hij met een verhaal over het samenstellen van een consumentenpanel voor zijn bedrijf op de voorpagina van De Telegraaf kwam.

“Mijn meest geslaagde actie is geen consumentenactie. Dat is het personeelsbeleid. Ik heb geen personeel, maar medewerkers. Sommige ondernemers zullen dat soft noemen. Maar het is mijn manier om medewerkers mee te krijgen bij de plannen die ik bedenk. De mensen moeten het uitvoeren.” Klaes Hoekstra heeft een goede band opgebouwd met zijn medewerkers. Hij vertrouwt er op dat medewerkers zich volledig inzetten voor de zaak. Hij betrekt medewerkers bij zijn plannen en krijgt daar betrokkenheid voor terug. Medewerkers krijgen veel verantwoordelijkheid, wat de motivatie ten goede komt. “Uiteindelijk is dit goed voor het bedrijf omdat klanten een plezierige sfeer en goede serviceverlening op prijs stellen.”

American dream Toeval speelt een belangrijke rol in het leven van de bakker Hoekstra. Het komt op zijn pad. Zo spreekt de manier waarop je van je leven een succes maakt met de Big Five for Life van de Amerikaan John Strelecky hem bijzonder aan. Daarom heeft Klaes zijn vijf grote persoonlijke levensdoelen op de achterkant van zijn visitekaartje gezet. Dit wekte op zijn beurt weer de nieuwsgierigheid van John Strelecky himself die wereldwijd lezingen en trainingen verzorgt over de Big Five for Life-principes. Compleet met filmploeg verscheen hij in de zaak aan de Kerklaan om het verhaal van de bakker uit Bedum vast te leggen en te verwerken

Blik vooruit “Als je geeft zonder iets terug te verwachten wordt je nooit teleurgesteld. Actie geeft reactie. Vroeg of laat keert dat ten goede op je pad”, is de ervaring van Klaes. Ondanks de moeilijke tijd vanwege het overlijden van zijn vrouw en zijn vader, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van het boek, heeft hij zijn enthousiasme voor het vak en het vertrouwen in de toekomst nooit verloren. “Hoewel het niet eenvoudig is om onder die omstandigheden een vrolijke actie aan te kondigen. Het was daarom het afgelopen jaar op dat gebied wel wat rustiger.” Ondertussen kijkt de ondernemer al weer verder vooruit om van zijn winkel nog meer een belevenis te maken. “De medewerkers en de mensen om mij heen maken dat mogelijk.”

“Een geslaagde actie geeft mij zo’n enorme kick.” De Abianter

13


Vestiging in beeld

V.l.n.r.: ArjanVeninga, Erik de Jonge, Gea Leemhuis, Kim Pijper, Bert Kuipers, Douwe Zuur.

Scheemda

Ervaren, doortastend en meedenkend team Aan de Stationsstraat 8 is het filiaal van Abiant in Scheemda gevestigd. Toen in 1995 besloten werd om meerdere vestigingen in de provincie Groningen te openen was Scheemda de eerste vestiging buiten Bedum. In het begin organiseerden de planners vooral de bedrijfsverzorging en de personeelsvoorziening bij de agrarische leden. Tegenwoordig is Abiant een brede personeelsleverancier. Opdrachtgevers uit vrijwel alle branches leggen hun personeelsvraag neer bij de vestiging in Scheemda. De grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening, boomkwekerijen, bouw- en schilders­ bedrijven, productie en het beroeps­ goederenvervoer worden naast de agrarische sector goed bediend. Het gaat daarbij lang niet alleen om uitvoerend personeel, maar ook voor de administratieve kracht kunnen opdrachtgevers in Scheemda terecht. De vestiging verzorgt met werving en selectie het complete proces van aantrekken, selecteren een aanstellen van geschikte kandidaten.

Compleet pakket De vestiging gaat langdurige relaties aan met klanten. Vestigingsleider Erik de Jonge: “Een eenmalige actie is mooi, maar het streven is vaste klanten, die tevreden zijn en regelmatig medewerkers terug vragen.

14

De Abianter

Bijna alle vestigingsmedewerkers wonen in de buurt en spreken ‘de taal’ van de klant in Oost-Groningen. We proberen in onze contacten duidelijk, doortastend en meedenkend te zijn. Doordat we onze opdrachtgevers goed kennen, weten we wat er gevraagd en verwacht wordt. Dit geldt andersom ook voor onze medewerkers, we weten wat de mensen kunnen zodat we goed inschatten wie waar het beste past. Zo doen we het al jaren.” De vestiging in Scheemda biedt zowel uitzenden, detacheren als payroll aan. Abiant levert gedreven en vakkundig personeel in diverse branches. Voor langere en kortere tijd. Met verschillende opleidings- en ervaringsniveaus en uiteenlopende specialisaties. Met andere woorden van bouwopruimer tot directeur.

Betrokken uitzendkrachten Flexibel en betrokken zijn twee eigenschappen die Abiant, ondanks de ogenschijnlijke tegenstrijdigheid, heeft weten te combineren in de dienst­ verlening richting opdrachtgevers, maar

ook zeker richting de uitzend­krachten die dagelijks werkzaam zijn voor Abiant. Vestigingsleider Erik de Jonge licht dit toe: “Bij Abiant neemt de uitzendkracht een centrale positie in binnen de organisatie en stemmen wij onze dienst­verlening dusdanig af dat ook de uitzendkracht zich betrokken voelt bij de organisatie. Dit doen we door ook tijdens de periodes tussen de werkzaamheden contact te houden met de uitzendkracht en actief te bemiddelen. Bij het aangaan van een overeenkomst wordt daarnaast zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de medewerker.”

Team vestiging Scheemda In het team van vestiging Scheemda werken momenteel zes vestigings­ medewerkers. De personeelsplanners Gea Leemhuis en Arjan Veninga zorgen er dagelijks voor dat de juiste personen naar de juiste opdrachtgevers gaan. Bert Kuipers en Douwe Zuur zijn het gezicht naar buiten, waarbij Douwe Zuur zich volledig richt op de dienst­ verlening in de agrarische sector in Oost-Groningen. Kim Pijper verzorgt de administratie van de vestiging en Erik de Jonge is als vestigingsleider eindverantwoordelijk.


Personeelstip #3 Gebruik een gespreksagenda als houvast bij een functioneringsgesprek. Het functioneringsgesprek gaat over de wijze waarop de medewerker zijn werk uitvoert, de collegialiteit en samenwerking met collega’s, leidinggevende en klanten. Naar de toekomst toe worden ontwikkelingsmogelijkheden binnen de organisatie besproken.

Daarnaast is het ook altijd goed om de werkomstandigheden te bespreken en te horen of daarin knelpunten zijn. Kondig een functioneringsgesprek minstens twee weken van te voren aan en maak een agenda. Een agenda geeft structuur aan het gesprek. Geef de

medewerker ter voorbereiding van het gesprek de agenda en geef de medewerker de ruimte om ook zelf agendapunten in te brengen. Stel de gespreksagenda uiteindelijk samen op, zodat ieders punten aan bod komen. Zorg dat er voldoende tijd is om ongestoord alle punten te bespreken en maak na afloop een verslag met de gemaakte afspraken.

“Geef de medewerker de ruimte om ook zelf agendapunten in te brengen.” Column

Congé blanc Als geboren optimist plaats ik tegenslag en treurnis altijd in het licht van positieve toekomstverwachtingen. Echter, van de dagelijkse berichtgeving word ik bijkans depressief. Aan de huidige maak-elkaar-gekmediamaatschappij is geen ontkomen mogelijk. In sneltreinvaart komen er zoveel spoken, doemscenario’s en wat-als-dit-dan-dat-discussies op mij af, dat het mijn positieve levenshouding aantast. Mijn karakter erodeert langzaam. Dat wil ik niet, dus doe ik daar wat aan.

Koen Janssen Koen Janssen is accountmanager bij creatief en strategisch merken­bureau Dizain. Of zoals hij het zelf zegt: contactenlegger, zoeklicht, relatie­ beheerder, verkoper, verkenner. Is fan van FC Groningen, waar hij negen competitieseizoenen als accountmanager werkzaam is geweest bij de afdeling commerciële zaken.

Zo probeer ik meer te relativeren. Het werkt om de ernst van zaken niet altijd voorrang te geven, maar het gaat me moeilijk af. Zo kan ik het feit dat mijn haren als herfstbladeren van mijn kop dwarrelen nog niet in een breder perspectief plaatsen. En toch, als de wekelijks door aardbevingen getroffen Noorderlingen hun rampspoed nu al vertalen in ‘zakelijk gewin’ voor de regio, is er nog relativeringshoop voor mij. Ik gebruik alternatieve bewoordingen voor ernstige problematiek. Crisis is vanaf nu tijdelijke slapte of welvaartsdaling. Dat klinkt vriendelijker en minder beangstigend. En ik prefereer congé in plaats van ontslag. Zet er blanc achter en het klinkt als een frisse droge witte-wijn. Ook ga ik weer in kansen denken. Want; “Aan de rand van de afgrond groeien de mooiste bloemen Koen,” zei Hans Nijland altijd. Een agrarisch

Abianter zou in die trant kunnen denken; “De koe is nooit half leeg, maar altijd half vol.” Ik neem vanaf nu afstand van personen waar ik toch geen grip op heb. Dus toen ik me laatst klaarmaakte voor een beledigend verbaal verweer aan het adres van een oude lastpak, dacht ik; “Vergeet je vijanden, er is niets dat hen meer ergert.” Mensen, het geeft rust. Positieve toekomstverwachtingen en de noodzakelijke vertrouwens-boost tank ik op Abiant.nl. Banen genoeg, asbest gunstig bezien ook. Ze zoeken gedreven saneerders. Ook is er werk voor voegers, stukadoors en betonmixers, nee, niet alleen in de regio Loppersum. Abiant zoekt ook multifunctionele-melkers die aan het einde van de biologische keten op zaterdag tevens de slager in Spijk kunnen assisteren. De vergrijzing vertaalt zich bij Abiant inmiddels in een zoektocht naar camperverkopers, thuiszorgmedewerkers en wederom, aan het einde van de biologische keten; uitvaartmedewerkers. De een zijn dood is feitelijk jouw brood. Abianters koppelen denken aan doen, daar borduur ik op verder. En positief bekeken, zit alles weer in de lift! Daar heeft Abiant uiteraard ook monteurs voor in de aanbieding! De Abianter

15


De werkplek van

Chris Zandstra Waar werk je? “Ik werk bij Mebin HeidelbergCement Group te Leeuwarden.” Deze groep is met 57.000 medewerkers wereldwijd marktleider in aggregaten en een prominente speler op het gebied van cement, beton en aanverwante activiteiten. “Mebin levert alle soorten betonmortel, gekleurd beton, stelspecie en stampbeton voor de wegenbouw. In bijna elke provincie heeft Mebin één of meerdere betoncentrales.” Vanuit Leeuwarden wordt de regio Friesland met eigen truckmixers en mixerpomp bediend.

Chris Zandstra Functie: Betonpompmachinist bij Mebin Leeuwarden

Hoe lang werk je op deze werkplek? “Ongeveer een half jaar geleden ben ik bij Abiant in dienst gekomen. Ik woon in Drachten en werk via de vestiging in Surhuisterveen. Ik ging op een vrijdag langs bij de vestiging en kon op maandag meteen aan de slag als chauffeur bij Mebin. Sinds april ben ik chauffeur van een mixerpomp.”

Hoe is de samenwerking met collega’s? Bij de vestiging van Mebin in Leeuwarden werken zeven personen. “De samenwerking met collega’s is heel goed. Alles kan in overleg. We zijn niet te beroerd om voor elkaar de handen uit de mouwen te steken. We hebben veel lol in de kantine, maar ook serieuze gesprekken.”

Sluit je werk goed aan bij je opleiding en ervaring? “Ik heb een achtergrond in de installatie- en elektrotechniek. Een opleiding voor dit werk heb ik dus niet gehad. Ik heb het in de praktijk geleerd. Ik heb meerdere jaren werkervaring met betonpompen en ben intern opgeleid. Vervolgens heb ik de gelegenheid gekregen om het groot rijbewijs te halen.”

Hoe ziet je werkdag er uit? “Als ik om zeven uur moet beginnen zorg ik er voor dat ik een kwartier eerder op de centrale ben. Ik drink eerst een bakje koffie, controleer de auto en maak alles gereed voor de dag. Als ik klaar ben zet ik de auto buiten en wacht ik op een seintje om te laden. De mixerpomp kan maximaal zeven kuub meenemen. Als het laden klaar is, rijd ik naar de plek waar het beton gestort moet worden. Ik stel de mixerpomp zo op dat ik het werk in één keer kan bereiken en stuur de giek naar de plek waar het beton naar toe moet. Als ik klaar ben maak ik alles schoon en rijd ik terug naar de centrale. Als er nog een klus is, laad ik opnieuw. Is dat niet het geval dan maak ik de mixer en de giek goed schoon met water bij de centrale.”

Wat doe jij voor werk? “Ik werk als betonpompmachinist wat heel specifiek werk is. Bij een vorige werkgever heb ik daarmee ervaring opgedaan. Ik rijd en bedien een mixerpomp, waarmee betonmortel over grote hoogte of afstand kan worden verplaatst ”

Industrieweg 39 Postbus 10 9780 AA BEDUM t 050 317 26 60 e pr@abiant.nl

Wat is jouw ideale werkdag? “Als ik maar aan het werk ben. Dat vind ik ideaal genoeg. Als je het druk hebt en je hoeft niet stil te zitten, dan gaat de tijd ook niet langzaam.”

Abiant levert gedreven en vakkundig personeel in diverse branches. Voor langere en kortere tijd. Met verschillende opleidings- en ervarings­niveaus en uiteenlopende specialisaties. Onze medewerkers zijn gemotiveerd, hebben kennis van zaken en de benodigde werkervaring. Abiant heeft vestigingen in Assen, Bedum, Beilen, Groningen, Leek, Scheemda, Spijk, Stadskanaal en Surhuisterveen.

@abiantwerkt facebook.com/abiantuitzendgroep

De Abianter bedrijvensector oktober 2013