Page 1

DESIGN STORIES PUULATTIAN SUUNNITTELU

Kährsin muotoilutraditio ulottuu kauas. Kurkista mitä suunnittelutyön kulisseissa tapahtuu.

LÖYDÄ UNELMALATTIASI

Kaunis puulattia kruunaa sisustuksen: esittelyssä teollinen kaupunkiasunto ja maanläheinen merenrantakoti.

TÄYDELLINEN LATTIAOPAS

Tumma vai vaalea? Rustiikkisen ilmeikäs vai modernin selkeä? Leveät vai kapeat laudat? Lue kattava oppaamme ja valitse juuri sinulle oikea lattia.


2  Kährs Design Stories

SAARNILATTIAN UUSI ILME Saarni on yhtä lujaa kuin tammi. Pohjoismaisille puulajeille tyypilliseen tapaan se on väriltään vaaleaa ja sen ilmeeseen kuuluvat ohuet raitamaiset ruskeat puunsyykuviot. Saarnessa on vain vähän oksankohtia ja nekin ovat lähes huomaamattomia. Uudet yksisauvaiset saarniparketit ovat kunnianosoitus tälle kauniille puulajille, jonka nimeä kantaa myös Pohjolan taruston ensimmäinen mies – Ask. Saarni tunnetaan myös kuninkaiden puulajina.

Saarni Flow on sävytetty vaaleaksi ja Saarni Stream harmaaksi. Sävykäsittelyt korostavat kauniisti puun luonnetta tasoittaen samalla saarnelle ominaista värivaihtelua. Ultramattalakkaus antaa lattialle uniikin ilmeen ja tekee pinnasta täyshimmeän ja valoa heijastamattoman. Vuodesta 2018 lähtien tämä suosittu pintakäsittely on saatavana useissa puulattioissamme.

STREAM

FLOW


Kährs Design Stories 3

10 16 24 34 44 54

Rennon tyylikkäät vaaleat puulattiat antavat huonekalujesi ja muiden sisustuselementtien loistaa. Lisäksi ne tekevät tilasta valoisan ja avaramman tuntuisen.

TERVETULOA KÄHRSPUULATTIOIDEN MAAILMAAN!

Utuisen vaaleat lattiat

Kährs aloitti toimintansa jo yli 160 vuotta sitten eteläisessä Ruotsissa. Alusta lähtien yrityksen eteenpäin vievänä voimana on ollut intohimoinen suhtautuminen puuhun materiaalina ja halu valmistaa upeita ja kestäviä puulattioita, joissa näkyy puun oma, luonnollinen kauneus. Pitkäjänteisen työmme ansiosta olemme tänään maailman johtavia puulattiavalmistajia.

Vaaleat lattiat

Pehmeänsävyiset utuisen vaaleat puulattiat tekevät huoneesta kuin huoneesta rauhallisen keitaan.

Harmaat lattiat Harmaa puulattia on trendikäs – ­sävyjä on monia, ajopuusta hiilenharmaaseen. Monet harmaat tammilattiamme näyttävät ajan kauniisti ja lämpimästi patinoimilta.

Luonnonväriset lattiat Klassinen, luonnollisen värinen tammilattia, antaa kodille lämpimän ja luonnonkauniin ilmeen. Tammilattiamalleistamme voi valita eloisan tai rauhallisen, rustiikkisen tai klassisen tyylikkään vaihtoehdon.

Ruskeat lattiat Mikään ei luo lämpimän kodikasta tunnelmaa samalla tavalla kuin ruskeansävyinen lattia. Täyteläiset ja maanläheiset kuparin ja meripihkan sävyt toimivat erinomaisena taustana niin perinteiselle kuin modernille sisustukselle.

Tummat lattiat Tummat lattiat toimivat vahvana taustana eri tyyleille. Ne antavat ripauksen ylellisyyttä ja samalla syvyyttä huoneen sisustukseen.

Kährs-puulattioita on asennettu koteihin ja julkisiin tiloihin San Franciscosta Tukholmaan ja Singaporeen. Vaikka värisävyjen, pintakäsittelyiden ja tyylien valikoimamme onkin nykyisin laaja, on puulattioillamme useita yhdistäviä tekijöitä. Yksi tärkeimpiä tekijöitä on designin roolin korostaminen. Harva elementti on niin keskeisessä asemassa sisustuksessa kuin huolella valittu lattia. Kaunis lattia kruunaa koko sisustuksen, aivan kuten hyvin kiillotetut kengät antavat asukokonaisuudelle sen viimeisen mutta tärkeän silauksen. Tässä lehdessä esittelemme joukon upeita interiöörejä, joiden toivomme olevan lukijoillemme hyödyksi ja inspiraatioksi. Designin lisäksi tuotteitamme yhdistää korkea laatu ja innovatiivisuus. Tehtaamme sijaitsee edelleenkin eteläruotsalaisten metsien keskellä pienessä Nybron kaupungissa, jossa olemme tehneet tinkimätöntä työtä jo sukupolvien ajan. Vuosikymmenten saatossa olemme tutkineet ja kehittäneet uusia valmistusmenetelmiä, jotta voimme tarjota maailman parhaita, kauneimpia ja kestävimpiä puulattioita. Lisää ideoita ja inspiraatiota sekä tärkeää tietoa puulattioista löydät osoitteesta www.kahrs.com. Sieltä löydät myös jälleenmyyjiemme yhteystiedot. Suosittelemme, että käyt paikan päällä tutustumassa vaihtoehtoihin ja näet ja tunnet kauniiden ja laadukkaiden puulattioidemme ainutlaatuisuuden. Nautinnollisia lukuhetkiä!

4

Ihana valo!

13 Metsän siimeksessä 18 Harmaan sävyt 26 Puulattian valinta 28 Talo meren äärellä 36 Puulattian suunnittelu 38 Urbaani ullakkoasunto 46 Värien maailma 18 50 Viileää betonia KANSI: NOUVEAU GRAY


4  Kährs Design Stories

Ihana valo! Vaalea puulattia pehmentää tämän kaupunkikodin teollista tyyliä ja tunnelmaa. Huoneistossa on kauttaaltaan käytetty maanläheisiä taitettuja valkoisia, harmaita ja neutraaleja sävyjä. Käytetyt materiaalit ja sävyt tekevät kodista rauhallisen keitaan keskelle kiireistä urbaania elämänmenoa.


Kährs Design Stories 5

SKY


6  Kährs Design Stories

Vastakohdat täydentävät toisiaan. Vaalea, lämminhenkinen puulattia ja rouhea betoni ovat täydellinen pari.

SKY


Kährs Design Stories 7


8  Kährs Design Stories

SKY


Kährs Design Stories 9

RIME

Vaalea lattia tuo kotiin valoa Hillityn tyylikkään kodin olohuoneeseen valittiin kuultavan vaaleaksi sävytetty yksisauvainen Tammi Sky -parketti. Pintakäsittely tasapainottaa puun vaaleiden ja tummien sävyjen kirjoa, ja tammen lämmin olemus tulee kauniisti esiin. Mikroviisteet lautojen reunoissa ja päädyissä tekevät ilmeestä ­perinteisen lankkulattiamaisen. Ultramattalakattu täyshimmeä pinta korostaa tammen luonnollista puunsyykuviota ja luo vaikutelman juuri hiotusta puusta. Eteiseen valittiin sävyltään yhteensointuva kaksisauvainen Tammi Vapor ja makuuhuoneeseen kolmisauvainen Tammi Rime.

VAPOR


10  Kährs Design Stories

VAALEAT LATTIAT Rennon tyylikkäät vaaleat puulattiat antavat huonekalujen ja muiden sisustuselementtien loistaa. Lisäksi ne tekevät tilasta valoisan ja avaramman tuntuisen. Vaaleiden lattioiden valikoimassamme on runsaasti sävyvaihtoehtoja viileistä ja raikkaista valkoisista lämpimiin ja tunnelmallisiin sävyihin. Mattalakka

Ultramattalakka

Viistetyt reunat

Harjattu

Värjätty

Mikroviistetyt reunat

1-, 2- tai 3-sauvainen lattia

Tilaustuote

SAARNI AIR

SAARNI ALABASTER

LINNEA SAARNI BLIZZARD OHUTPUULATTIA

TAMMI SKY

TAMMI NOUVEAU SNOW

TÄYDELLINEN LATTIAKOKONAISUUS Lattian kokonaisilme riippuu pitkälti ­y ksityiskohdista. Siksi tarjoamme laajan valikoiman erilaisia lisätarvikkeita jalka- ja tasolistoista porrasnokkiin, ­joiden avulla luot täydellisen viimeistellyn ilmeen puulattiallesi.

TAMMI VAPOR

TAMMI RIME

TAMMI LIMESTONE


Kährs Design Stories 11

TAMMI NOUVEAU LACE

TAMMI NOUVEAU BLONDE

TAMMI HORIZON

TAMMI SHELL

TAMMI PALE

TAMMI MIST

SAARNI FLOW

LINNEA TAMMI DOME OHUTPUULATTIA

SAARNI SKAGEN

SAARNI SANDVIG

TAMMI MENTON

SAARNI FALSTERBO


12  Kährs Design Stories

PALAZZO BIANCO


Kährs Design Stories 13

METSÄN SIIMEKSESSÄ

Tässä tilavassa huvilassa metsän rauha ja design-klassikot kohtaavat. Omistajien luoma modernin rustiikki sisustus on kuin oppikirjasta. Vaalea hollantilaiskuvioinen parketti tuo kotiin vähäeleistä ylellisyyttä.


14  Kährs Design Stories

PALAZZO BIANCO


Kährs Design Stories 15

Hollantilainen kuvio on parkettien aatelia

PALAZZO BIANCO

CIRRUS

Astuttuaan sisälle vehreän metsämaiseman sylissä sijaitsevaan taloon aistii ympärillään välittömästi autuaallisen rauhan. On vaikea kuvitella, että talo on vain puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Valtavat ikkunat antavat luonnonvalon tulvia estoitta sisään, ja valoisuutta korostaa klassinen hollantilaiskuvioinen Tammi Palazzo Bianco -parketti, joka vie ajatukset entisaikojen upeisiin puulattioihin. Kyseessä on kuitenkin nykyaikainen lattia, joka on helppo asentaa ja hoitaa. Modernia luonnetta lattialle antaa sen harjattu ja mattalakattu vaalea pinta, joka ei kuitenkaan peitä tammen yksilöllistä ilmettä. Makuuhuoneisiin valittiin 2-sauvainen mattalakattu ja harjattu Tammi Cirrus -parketti, jossa vaalean sävyn alta kuultaa tammen luonnollinen eloisuus ja värisävyjen vaihtelu.

CIRRUS


16  Kährs Design Stories

UTUISEN VAALEAT LATTIAT Pehmeänsävyiset utuisen vaaleat puulattiat tekevät huoneesta kuin huoneesta rauhallisen keitaan. Valikoimamme sisältää monenlaisia yksi-, kaksi- ja kolmisauvaisia parketteja erilaisin pintakäsittelyin.

Mattalakka Viistetyt reunat

Öljy

Ultramattalakka Mikroviistetyt reunat

Harjattu

Kohokuvioitu

Värjätty

1-, 2- tai 3-sauvainen lattia

Sahakuvio

Tilaustuote

TAMMI KLINTA

TAMMI PALAZZO BIANCO

TAMMI GUSTAF

TAMMI BRIGHTON

TAMMI SORRENTO

TAMMI PORTOFINO


Kährs Design Stories 17

TAMMI VISTA

TAMMI OLOF

TAMMI ASPELAND

TAMMI DEW

TAMMI KILESAND

TAMMI CIRRUS

TAMMI PARIS

LINNEA TAMMI TIDE OHUTPUULATTIA

TAMMI NOUVEAU WHITE


18  Kährs Design Stories

NOUVEAU GRAY

HARMAAN SÄVYT Harmaa on uusi neutraali monissa moderneissa kodinsisustuksissa. Hienona esimerkkinä on tämä kaupunkikoti, jossa rauhoittavaa ja hienostunutta harmaata lattiaa on käytetty läpi koko huoneiston.


Kährs Design Stories 19

NOUVEAU GRAY


20  Kährs Design Stories


Kährs Design Stories 21

NOUVEAU GRAY


22  Kährs Design Stories

NOUVEAU GRAY


Kährs Design Stories 23

ALLOY

HARMAA LATTIA LUO MODERNIA ARVOKKUUTTA Harmaa lattia toimii tässä kodissa erinomaisesti taustana jännittäville vintage- ja design-huonekaluille. Olohuoneeseen valittiin yksisauvainen Tammi Nouveau Gray -parketti värinä murrettu vaalea harmaa, mikä sopii monen erilaisen sisustustyylin taustaksi. Harmaan alta kuultava vaaleampi pintapuu antaa eloa ja vaihtelua lattian ilmeeseen. Mattalakattu pinta ja lautojen reunaviisteet tuovat mieleen perinteiset lankkulattiat. Makuuhuoneen lattia on olohuoneen lattian kanssa sävyltään yhteensointuvaa kolmisauvaista Tammi Alloy -parkettia.


24  Kährs Design Stories

HARMAAT LATTIAT Harmaa puulattia on trendikäs – sävyjä on monia ajopuusta hiilenharmaaseen. Monet harmaat tammilattiamme näyttävät ajan kauniisti ja lämpimästi patinoimilta. Kaikkiaan valikoimamme sisältää useita upeita ja yksilöllisiä erilaisin pintakäsittelyin viimeisteltyjä harmaansävyisiä parketteja.

Mattalakka Värjätty

Öljy

Viistetyt reunat

Harjattu

Ultramattalakka

Savukäsitelty

Kohokuvioitu

Sahakuvio

Mikroviistetyt reunat

1-, 2- tai 3-sauvainen lattia

Tilaustuote

SAARNI STREAM

TAMMI COAST

TAMMI DIM

TAMMI TWILIGHT

TAMMI HANDBÖRD

TAMMI SHORE

TAMMI NOUVEAU GRAY

TAMMI ECLIPSE

TAMMI ALLOY


Kährs Design Stories 25

TAMMI KINDA

TAMMI NOUVEAU GREIGE

TAMMI STURE

TAMMI VINGA

TAMMI STONE

TAMMI GRANITE

TAMMI INDOSSATI

TAMMI BERLIN

TAMMI YDRE

TAMMI MÖRE


26  Kährs Design Stories

PUULATTIAN VALINTA Kun valitset itsellesi sopivaa puulattiaa, paras neuvo on kuunnella sydäntäsi. Valinnassa on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota muutamaan käytännön seikkaan. Olemme laatineet avuksesi lyhyen muistilistan. Suosittelemme, että käyt aina jälleenmyyjän luona tutustumassa vaihtoehtoihin ja näet ja tunnet kauniiden ja laadukkaiden puulattioidemme ainutlaatuisuuden. Värin merkitys Vaalea, tumma vai luonnonvärinen? Lattian väri vaikuttaa ratkaisevasti koko huoneen ilmeeseen ja tunnelmaan. Tumma lattia imee valoa mutta toisaalta se tekee tilasta lämpimän ja kodikkaan. Vaalea puulattia puolestaan heijastaa valoa ja lisää tilan tuntua. Kährsin lattiat ovat aitoa puuta ja siksi niiden värisävy muuttuu ajan myötä auringonvalon vaikutuksesta. Selkeät erot lattian auringonvalolle altistuneiden ja altistumattomien osien välillä voidaan välttää siirtämällä mattoja ja kalusteita säännöllisesti.

Lattia huonetilan mukaan Lattian valintaan vaikuttaa se, mihin huoneeseen lattiaa ollaan valitsemassa ja kuinka suurelle kulutukselle se joutuu käytössä. Lakkapintainen lattia on helppo pitää puhtaana. Öljytty pinta puolestaan korostaa puun hienoa struktuuria ja puulattian syykuviointia sekä syventää sen luonnollista väriä. Puun kovuus ja puulattian ­uudelleenhiomismahdollisuus ovat myös ominaisuuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Lakka vai öljy? Yleisesti ottaen lakkapintainen puulattia heijastaa enemmän valoa kuin öljytty. Poikkeuksena on ultramattalakattu täyshimmeä pinta – se saa lattian näyttämään siltä, kuin se olisi tehty käsittelemättömästä juuri hiotusta puusta. Mattapinta on karheampi kuin lakattu pinta.

Suunniteltu kaikille aisteille Koko ratkaisee Huoneen tilan tuntuun vaikuttavat lautojen leveys ja pituus sekä kuvion 1-, 2- tai 3-sauvaisuus. Nyrkkisäännön mukaan isoon tilaan kannattaa valita 1- tai 2-sauvainen ja pieneen tilaan 3-sauvainen vaihtoehto. Leveät ja pitkät laudat pääsevät oikeuksiinsa isossa tilassa. Muista kuitenkin aina, että poikkeus vahvistaa säännön!

Lattiassa on tärkeää ulkonäön lisäksi myös se, miltä se tuntuu. Monet pintakäsittelymme – kuten harjaus, kohokuviointi ja sahausjäljet – antavat lattialle ajan patinoimaa tunnelmaa, joka puhuttelee kaikkia aistejamme. Lisäilmettä useille puulattioillemme antavat myös lautojen reunaviisteet.


Kährs Design Stories 27

Puhdaslinjaista vai rustiikkia? Puhdaslinjainen, rauhallinen ja tyylikäs – vai eloisan patinoitunut, oksainen ja rosoinen rustiikki? Kährs-puulattiat jakautuvat eri lajitelmiin, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen luonteensa. Lajitelma riippuu siitä mitä tukin osaa yksittäisten lautojen valmistuksessa käytetään. Lisäksi erilaiset pintakäsittelyt antavat lattioille omanlaistaan ilmettä ja vaihtelua.

Asennetaan valoa kohti Millainen valo huoneessa on? Muun muassa luonnonvalo, ikkunoiden koko, muu valaistus ja ilmansuunta ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miltä lopputulos näyttää. Pääsääntöisesti puulattiat asennetaan lautojen pituussuunnassa ikkunaa kohden. Jos huone on pitkä ja kapea ja ikkunat ovat korkeat, kannattaa harkita, kumpaa seikkaa lattian on tarpeen korostaa: huoneen muotoa vai valon suuntaa.

Mieti kokonaisuutta Huoneen muut ominaisuudet vaikuttavat nekin lattian valintaan. Pituussunnassa asennettu lattia korostaa huoneen muotoa. Vaaleat lattiat yhdessä vaaleiden seinäpintojen kanssa antavat tilan tuntua, kun taas tumma lattia luo vankan perustan sisustukselle. Tummat lattiat yhdessä tummasävyisten seinien kanssa saavat huoneen näyttämään todellista pienemmältä mutta toisaalta ihanan kodikkaalta.

Hoida lattiaasi oikein Puulattiamme ovat kestäviä ja helppoja puhdistaa. Oikeanlainen hoito takaa sen, että lattiasi säilyvät kauniina vuosikausia. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että öljytty lattia vaatii enemmän säännöllistä hoitoa kuin lakattu lattia. Huomioi myös, että vaaleat ja vaaleaksi sävytetyt lattiat kuluvat tummia ja tummiksi sävytettyjä lattioita herkemmin.

Yhdistele ajatuksella Hyvä keino luoda yhdenmukaisuutta kodin sisusutukseen on valita lattiat, jotka sointuvat yhteen, mutta ovat silti valittu käyttökohdettaan ajatellen. Voit valita esimerkiksi 1-sauvaisen lattian olohuoneeseen ja samaa sävymaailmaa olevan 3-sauvaisen lattian makuuhuoneeseen. Sävyltään yhteensointuvat jalka- ja tasolistat viimeistelevät kokonaisuuden.

Osoitteesta www.kahrs.com löydät paljon tärkeää tietoa puulattiosta ja niiden hoidosta.


28  Kährs Design Stories

TALO MEREN ÄÄRELLÄ Talo sijaitsee upealla Tanskan rannikolla, missä meri ja taivas kohtaavat. Pelkistetty värimaailma ja luonnonvärinen tammilattia korostavat villiä merimaisemaa korkealla mäenrinteessä seisovan talon ympärillä. Rustiikkista tunnelmaa tehostavat kierrätyspuusta mittatilaustyönä valmistetut huonekalut ja harkitut aksenttivärit.


Kährs Design Stories 29

CORNWALL


30  Kährs Design Stories


Kährs Design Stories 31

CORNWALL


32  Kährs Design Stories

CORNWALL


Kährs Design Stories 33

Luonnollinen tammilattia muodostaa sisustukselle lämpimän taustan.

VERONA

Tässä kodissa luonto on läsnä kaikkialla. Hallitsevina väreinä ovat teräksisen harmaat taivaan sävyt ja lämminsävyinen tammilattia. Seurustelutiloissa lattia on viistereunaista, yksisauvaista Tammi Cornwall -parkettia. Harjattu ja mattalakattu pinta korostaa puun herkkää luonnetta. Makuuhuoneeseen valittiin kaksisauvainen ultramattalakattu Tammi Verona, jonka täyshimmeä lakkapinta pehmentää suurista ikkunoista tulvivaa voimakasta päivänvaloa.


34  Kährs Design Stories

LUONNONVÄRISET LATTIAT Klassiset, luonnonväriset tammilattiat antavat kodille lämpimän ja luonnonkauniin tunnelman. Mallistoissamme on ilmeeltään eloisia ja rustiikkisia sekä rauhallisia ja klassisen tyylikkäitä lattioita. Valittavana on niin 1-, 2kuin 3-sauvaisia vaihtoehtoja erilaisin pintakäsittelyin vaaleista ilmavista sävyistä täyteläisiin kullansävyihin.

Lakka

Mattalakka

Sahakuvio

Värjätty

Öljy

Ultramattalakka

Kohokuvioitu

Viistetyt reunat 1-, 2- tai 3-sauvainen lattia

SAARNI GOTLAND

Harjattu

Mikroviistetyt reunat Tilaustuote

TAMMI FINNVEDEN

SAARNI GOTHENBURG

TÄYDELLINEN ­L ATTIAKOKONAISUUS Lattian kokonaisilme riippuu pitkälti yksityiskohdista. Siksi tarjoamme laajan valikoiman erilaisia lisätarvikkeita jalka- ja tasolistoista porrasnokkiin, joiden avulla luot täydellisen viimeistellyn ilmeen puulattiallesi. SAARNI KALMAR

KOIVU AALAND


Kährs Design Stories 35

TAMMI SUN

TAMMI DUBLIN

TAMMI VEDBO

TAMMI DAWN

TAMMI VERONA

TAMMI BODA

TAMMI PALAZZO ROVERE

TAMMI CORNWALL

TAMMI ROCHFORD

TAMMI SIENA

LINNEA TAMMI TOWER OHUTPUULATTIA

LINNEA TAMMI BREEZE OHUTPUULATTIA


36  Kährs Design Stories

PUULATTIAN SUUNNITTELU

”Puun kuuluu näyttää puulta” ”Minulla on tapana sanoa, että meillä on Kährsillä töissä noin 500 suunnittelijaa. Kuka tahansa meistä voi keksiä ja kehittää uusien tuotteiden ideat ja aihiot. Tämä on vain osoitus siitä, kuinka ylpeitä me kaikki Kährsillä olemme omista tuotteistamme, kuinka vakavasti suhtaudumme puuhun ja kuinka hyvin me sen tunnemme raaka-aineena”, sanoo Emanuel Lidberg, Kährsin suunnittelupäällikkö.


Kährs Design Stories 37

Kährs-puulattiat tehdään kestämään kauan, jopa useita sukupolvia. Emanuel Lidbergin mukaan tämä on se syy, miksi Kährs keskittyy klassiseen muotoiluun, joka korostaa puun luonnollista kauneutta, se kun ei koskaan mene pois muodista. Samalla Kährsillä kehitetään jatkuvasti myös uusia tuotteita. ”Kährsin muotoilutraditio ulottuu kauas. Yritys on vuosikymmenet tutkinut ja kehittänyt uusia tapoja työstää puuta niin, että sen parhaat ominaisuudet pääsevät esiin. Vuosien saatossa karttunut puuosaaminen ja tietämys eri puulajien käyttäytymisestä eri olosuhteissa sekä uudet tekniikat ja pintakäsittelyt mahdollistavat sen, että uudenlaisia puulattioita kehitetään jatkuvasti”, sanoo Lidberg. ”Mainiona esimerkkinä ovat ultramattalakatut lattiat, joiden täyshimmeä pinta imee valoa ja saa lattiat näyttämään juuri hiotulta puulta. Suurista ikkunoista tulviva päivänvalo heijastuu voimakkaasti lattiapinnasta ja häiritsee värihavainnointia. Uusi, ultramattalakattu viimeistelymme minimoi heijastuksia niin, että puun luonnollinen syykuvio ja sävy tulevat parhaiten esille.”

”Kährsin muotoilutraditio ulottuu kauas. Yritys on vuosikymmenet tutkinut ja kehittänyt ­uusia tapoja työstää puuta niin, että sen parhaat ominaisuudet pääsevät esiin.”

Työryhmä, joka koostuu puulattiatuotannon eri vaiheiden asiantuntijoista, keskittyy sitten yhdessä kehittämään joukon prototyyppejä. ”Vertaamme prototyyppejä aina alkuperäiseen visioon. Kyseessä on jatkuva prosessi, jonka tavoitteena on kehittää parempi, täydellisyyttä hipova tuote. Miltä lattia tuoksuu, tuntuu, näyttää ja kuulostaa? Kaikki aistit ovat tärkeitä. Lattian ei kuulu olla pelkästään kaunis katsoa vaan sen pitää tuntua mukavalta paljaan jalan alla ja lasten leikkiessä lattialla. Lidberg sanoo. Ideasta prototyypiksi Kuten kaikki Kährsin tuotteet, uusi ultramattalakkakäsittely kävi läpi mittavan testaus- ja arviointiprosessin ennen lopullista lanseeraustaan. ”Ideat tuotteisiin voivat syntyä missä tahansa, mutta pyrimme laittamaan suunnittelutyön keskiöön aina asiakkaan eli käyttäjän. Täysmattapintaisen lattian tapauksessa suuria ikkunoita suosiva trendi arkkitehtuurissa loi tarpeen kehittää myös lattian pintakäsittelyteknologiaa”, Lidberg selvittää. Prosessi käynnistyi suunnittelutehtävän määrittelyllä, jossa selvitettiin tuotteen visio ja se, kuinka se vastaa tulevaisuuden trendeihin ja kuluttajien tarpeisiin. Suunnittelutehtävän pohjana on tavallisesti niin sanottu miellekartta, johon on koottu erilaisia inspiraation lähteitä ja vaikutteita, jotka voivat olla peräisin vaikkapa muodista, sisustuksista, elektroniikasta, tekstiileistä, eri tuntuisista materiaaleista ja väreistä.

”Kuuntele sydäntäsi” Arviointiprosessin loppuvaiheessa asennetaan huoneen kokoinen koelattia Kährsin Nybron tehtaan jättikokoiselle vintille. Kattoikkunoiden ja suurten ikkunapintojen ansiosta tila kylpee päivänvalossa, jolloin lattiaa voi silmämääräisesti arvioida eri vuorokauden aikoina ja valaistusolosuhteissa. ”Kun minulta kysytään, millä perusteella lattia pitäisi valita, vastaan yleensä: ’Valitse se, joka saa sydämesi tykyttämään’. Sama pätee uutta tuotetta arvioitaessa: tuotteen täytyy herättää positiivisia tunteita. Huolimatta niistä ominaisuuksista, joita tuotteeseen on suunniteltu, perusfilosofiamme on, että puun kuuluu näyttää puulta” Emanuel Lidberg summaa.


38  Kährs Design Stories

URBAANI ULLAKKOASUNTO Vanhaan tehdasrakennukseen remontoidusta asunnosta tuli oikea koti, jossa teollisen aikakauden henki kohtaa popkulttuurin. Ruskea puulattia toimii lämpimänä taustana omintakeiselle ja monipuoliselle sisustukselle.


Kährs Design Stories 39

SEVEDE


40  Kährs Design Stories

SEVEDE


Kährs Design Stories 41

BACKA

LÄMMIN RUSKEA ON TÄHÄN KOTIIN TÄYDELLINEN Olohuone ja tupakeittiö ovat yhtä suurta tilaa, johon on saatu kodikkuutta muhkeilla sohvilla, pirteillä väreillä ja ruskealla puulattialla. Tilaan v­ alitun Tammi Sevede -parketin täyteläisessä sävyssä on häivähdys m ­ eripihkan lämpöä sekä tammen luontaista värivaihtelua. Kohokuviointi korostaa kolmiulotteista vaikutelmaa oksineen ja antaa lattialle tunnelmallisen ajanpatinoiman ilmeen. Sisäänkäynnin lattiaksi valittiin kolmisauvainen Tammi Backa.


42  Kährs Design Stories

SEVEDE


Kährs Design Stories 43


44  Kährs Design Stories

RUSKEAT LATTIAT Mikään ei luo lämpimän kodikasta tunnelmaa samalla tavalla kuin ruskeansävyinen lattia. Täyteläiset ja maanläheiset kuparin ja meripihkan sävyt toimivat erinomaisena taustana niin perinteisille kuin uudenaikaisillekin sisustuksille antaen autenttisen, ajan kauniisti kuluttaman ilmeen. Kährsin ruskeita puulattioita on saatavana eri sävyisinä sekä erilaisin pintakuvioin ja pintakäsittelyin.

Lakattu

Mattalakka

Savukäsitelty

Sahakuvio

1-, 2- tai 3-sauvainen lattia

Öljy

Ultramattalakattu Värjätty

Viistetyt reunat

Harjattu

Kohokuvioitu

Mikroviistetyt reunat

Tilaustuote TAMMI PALAZZO FUMO

TAMMI MAGGIORE

TAMMI TERRA

TAMMI FREDRIK

TAMMI DUSK

TAMMI SMOKE


Kährs Design Stories 45

TAMMI SEVEDE

TAMMI NOUVEAU RICH

PÄHKINÄ PHILADELPHIA

TAMMI BACKA

TAMMI ALE

PÄHKINÄ MONTREAL

LINNEA PÄHKINÄ STATUE OHUTPUULATTIA

LINNEA PÄHKINÄ BLOOM OHUTPUULATTIA

JARRAH SYDNEY


46  Kährs Design Stories

VÄRIEN MAAILMA 18 Epävakaalta ja monimutkaiselta tuntuvan maailman vastapainoksi kaivataan nyt kotia, joka on viihtyisä ja turvallinen. Tähän visioon on päätynyt maalivalmistaja Akzo Nobel omassa vuoden 2018 trendianalyysissään. ”Kotien toivotaan nyt olevan suojaisia pesiä, joissa voimme rentoutua yhdessä perheen ja ystävien kanssa – joissa voimme huolehtia omasta sisimmästämme ja unohtaa Instagramin ulkoista täydellisyyttä vaativan maailman.” sanoo Per Nimér, Akzo Nobelin suunnittelupäällikkö.

HEART WOOD -TEEMAKOTI Lempeän vaaleanpunaisen ja harmaan hallitsemassa Heart Wood -sävyisessä kodissa on rento ja viihtyisä tunnelma. Hienovaraiset tekstiilit luovat herkän kontrastin sileälle marmorille ja kuparille, ja pehmeästi kuluneet huonekalut elävät sovussa uusien, geometristen linjojen rinnalla. Heart Wood -väripaletti on samalla tavalla monipuolinen sisältäen sävyjä pehmeästä kaakaosta voimakkaaseen musteen sinisiseen ja hempeään lilaan.

ASPELAND

TERRA

FINNVEDEN

TVETA

C2.06.68 30YR 49/097

D2.11.43 60YR 20/117

B1.08.37 90RR 16/095

W9.10.13 46RR 06/074

T9.26.21 50BB 08/171

BN.02.82 10YR 73/038

D5.06.68 70YR 50/086

B5.05.52 10YR 28/072

YN.02.45 30RR 22/031

C9.06.21 50YR 08/038


Kährs Design Stories 47

RAUHOITTAVA KOTI Rahoittava koti on paikka, johon voit paeta maailman hälinää. Se on turvallinen satama, jossa löydät sisäisen tasapainon. Lämmin puu, nahka, silkki ja sametti kutsuvat koskemaan ja uppoutumaan. Rahoittavassa kodissa asuvalla on silmää yksityiskohdille ja harkittu sävyjen toisto ja yhdistely korostavat tilan arkkitehtonista luonnetta. Perinnekalusteet yhdessä luonnonmateriaalien ja lämpimien puusävyjen kanssa luovat ylellisen aikuisen kodin.

CO.23.18 13YR 07/157

B5.05.52 10YR 28/072

DO.31.44 50YR 27/318

D8.24.44 80YR 21/226

E5.37.44 00YY 21/321

EO. 03.72 90YR 55/051

B7.25.50 10YR 27/323

B7.10.59 10YR 37/143

E2.17.58 90YR 36/203

F1.11.72 20YY 55/151

FREDRIK

PHILADELPHIA

NOUVEAU RICH

VEDBO


48  Kährs Design Stories

KUTSUVA KOTI Kutsuva koti on oma kolosi, jonne voit rakentaa pesän ja tuntea olosi kotoisaksi. Se on paikka, jossa rakennat muistoja aidosta elämästä yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Tekstiilit ovat neutraalia puuvillaa ja pellavaa, ja lämpimät murretut värit edustavat kaunista minimalismia, jossa silmä ja sielu lepäävät. Koti on huoleton, jokaiselle esineelle on oma paikkansa eikä sotkulle ole sijaa.

F6.06.69 40YY 51/084

N1.06.61 50GG 40/064

B5.05.52 10YR 28/072

S2.13.39 90BG 17/090

T3.04.12 30BB 05/022

QN.02.82 72BG 75/023

Q5.04.72 30BG 56/045

CN.00.70 50YR 53/011

S2.07.58 90BG 35/068

T5.06.44 30BB 21/056

NOUVEAU GRAY

SHORE

COAST

SUN


Kährs Design Stories 49

LEIKKISÄ KOTI Leikkisässä kodissa lataat paristosi, päästät luovuutesi valloilleen ja unelmoit. Se on ennen kaikkea paikka, jossa inspiroidut lempimusiikistasi, kirjallisuudesta ja taiteesta – ja jonka mieluusti jaat ystäviesi kanssa. Kodissasi on energiaa, joka kumpuaa vahvoista väreistä ja vehreistä viherkasveista. Tämä pesä on pieni mutta mietitty. Kellertävät vihreän ja kullan sävyt herättelevät aivonystyröitä ja houkuttelevat luovat voimat liikkeelle. Seinään voi maalata vapaalla kädellä ja tekniikalla persoonallisia kuvioita.

F3.20.67 30YY 47/236

F6.35.68 40YY 49/408

F1.34.58 20YY 36/370

HI.16.58 90YY 35/169

G5.19.40 70YY 18/152

F8.07.83 45YY 75/110

B5.05.52 10YR 28/072

E7.15.62 10YY 41/175

H1.11.70 90YY 52/138

M4.28.19 07GG 07/143

SEVEDE

FUMO

NOUVEAU TAWNY

NOUVEA CHARCOAL


50  Kährs Design Stories

VIILEÄÄ BETONIA Betoni, teräs ja lasi korostavat toisen maailmansodan aikaisen rakennuksen ankaria ja vahvoja arkkitehtonisia muotoja. Vuonna 1939 Hampuriin rakennettu teollista aikakautta henkivä tila on muutettu valoisaksi ja moderniksi kodiksi, jolle tummat puulattiat sekä pronssiset ja marmoriset yksityiskohdat antavat oman ylellisen leimansa.


TVETA


52  Kährs Design Stories

TVETA


Kährs Design Stories 53

ATTEBO

Tumma puu pehmentää ­kokonaisuuden Pohjaratkaisultaan avonaisessa kodissa on makuuhuone erotettu muista tiloista ikkunaseinällä. Suurten ikkunoiden ansiosta huoneet kylpevät luonnonvalossa. K ­ okonaisuutta pehmentämään tarvittiin tumma puulattia. Kolmisauvaisessa Tammi Attebo -parketissa on syvän hiilenvärinen puunsyykuviointi, jonka alta kuultaa lämpimiä sävyjä. Elävä pinta on saatu aikaan kohokuvioinnilla, sahausjäljillä ja harjauksella sekä lautojen reunaviisteillä.

TVETA


54  Kährs Design Stories

TUMMAT LATTIAT Tummat lattiat toimivat vahvana taustana eri tyyleille. Ne antavat ripauksen ylellisyyttä ja samalla syvyyttä huoneen sisustukseen. Ne tuntuvat olevan ikuisesti muodissa ja niille löytyy aina paikkansa eri trendeissä ja tyyleissä. Tumman puulattian ja vaaleiden seinien luoma kontrasti on monelle merkki tyylikkäästä ja laadukkaasta asumisesta. Kährsin tummat lattiavaihtoehdot on saatavana erilaisin pintakuvioin ja pintakäsittelyin. Mattalakka Viistetyt reunat

Öljy

Harjattu

Kohokuvioitu

Värjätty

Savukäsitelty

Mikroviistetyt reunat 1-, 2- tai 3-sauvainen lattia

Sahakuvio

Tilaustuote

TAMMI TVETA

TAMMI NOUVEAU TAWNY

LINNEA TAMMI GATE OHUTPUULATTIA

TAMMI ATTEBO

TAMMI BROWNIE

TAMMI LAVA


Kährs Design Stories 55

TAMMI SPARUTO

TAMMI ULF

TAMMI UNICO

TAMMI NOUVEAU CHARCOAL

LINNEA TAMMI CASTLE OHUTPUULATTIA

TÄYDELLINEN LATTIAKOKONAISUUS Lattian kokonaisilme riippuu pitkälti yksityiskohdista. Siksi tarjoamme laajan valikoiman erilaisia lisätarvikkeita jalka- ja tasolistoista porrasnokkiin, joiden avulla luot täydellisen viimeistellyn ilmeen puulattiallesi.

TAMMI SOIL

Tuotemallistomme muuttuvat jatkuvasti. Esitteen värit voivat poiketa tuotteiden väreistä painoteknisten rajoitusten vuoksi. Siksi suosittelemme tutustumaan tuotteiden väreihin ja syykuvioihin Kährs-jälleenmyyjän luona.


6862116FI

www.kahrs.com

Karelia-Upofloor Oy Puhelin: 020 740 9780 www.kahrs.com

AB Gustaf Kähr www.kahrs.com info@kahrs.com Sweden

Kährs Norge AS www.kahrs.com info.norge@kahrs.com Norway

Kährs Parkett www.kahrs.com info.de@kahrs.com Germany

Kährs France S.A.R.L. www.kahrs.com France

Kährs Parquet www.kahrs.com info@kahrs.it Italy

AB Gustaf Kähr www.kahrs.com infodanmark@kahrs.se Denmark

Birgisson www.birgisson.is birgisson@birgisson.is Iceland

Kährs UK Ltd www.kahrs.com sales@kahrs.com United Kingdom

Ekkia Floors, s.l. www.ekkiafloors.es comercial@ekkiafloors.es Spain

Kahrs USA www.kahrs.com info@kahrs.com USA

Kahrs magazine 2018 fi  
Kahrs magazine 2018 fi