Page 1


E N AB E N MA LE R -B O G


ST E J L FART CH R ISTOFFE R Z IE LE R


Af samme forfatter: Pigen og katten I sommeren 2007 besluttede jeg at lave en tegneserie, der skulle hedde Stejl Fart og, på så få billeder som muligt, handle om virkelige ting. Min gode ven Bjarke Hesbjerg var fyr og flamme og tog med til Stockholm på hotel for at finde på striber. Han kom ikke rigtig til at skrive nogen efterfølgende, men turen satte en masse idéer i søen, og desuden læser Bjarke undertiden korrektur. Denne bog tilegnes Bjarke. stejlfart.com

abenmaler.dk

Stejl Fart © Christoffer Zieler og Aben maler 2010. ISBN 978-87-92246-33-2. Udgivet af Aben maler. Trykt i Ungarn. Redaktion & design: Christoffer Zieler og Steffen Rayburn-Maarup. Støttet af Danske Tegneserieskaberes Fond med ti store. Nogle af tegningerne har været bragt i Weekendavisen.


Forfatterens forord Det er ikke så godt, når en tegner i for høj grad har en stil. Så jeg er lidt rystet over, hvor visuelt homogen bogen her er. Jeg skal nok prøve at blive mere observant og tegne mindre efter hukommelsen. Det er sådan, man gør sig fri af en stil: ved at se på ting. Renzo Piano, arkitekten, går altid rundt og føler sig frem til ånden på et bestemt sted, før han begynder at tegne. Det er derfor, hans huse er forskellige. Men jeg er tilbøjelig til at tegne efter, hvad der dukker op i hovedet. På et tidspunkt rejste jeg til Marokko for at fylde sjælen med nye indtryk, og da jeg ankom, gav jeg mig til at tegne danske mænd til kongres i en sportshal i Kolding (en by, jeg ikke har besøgt). Sorry. Hvis man bladrer gennem bogen, vil man bemærke, at 40-50 procent af de her cartoons handler om etik. Resten er anekdotisk pointerede historier om mennesker og kattes dårskab – på nær et par stykker, der handler om en samvittighedsfuld hund, foruden et billede af et træ og nogle digtlignende observationer om Danmarks kommuner.


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16

Stejl Fart  

Christoffer Zielers samling af satiriske cartoons om etik og anekdotisk pointerede historier om menneskers og kattes dårskab.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you