Page 1

FLEXCHOICE

Kies uw financiering vanaf slechts 1,9% rente


FLEXCHOICE

Rekenvoorbeeld o.b.v. een auto van € 15.000,-

Een complete keuze

Met Renault Flex Choice stelt u zelf de financiering van uw Renault samen en kiest u of u daar services bij afneemt. Hoe meer services, hoe lager de rente. Kies uw Renault Kies uw looptijd: 36, 48 of 60 maanden Hele aanschafwaarde of gedeelte financieren? Verlengde garantie? Onderhoudscontract? Slottermijn? Deze manier van financieren is mogelijk op alle Renault personenauto’s, behalve de elektrische modellen. Welke Renault Flex Choice financiering past bij uw leven? Renault Flex Choice kan gewoon worden gecombineerd met andere aanbiedingen. Kijk op renault.nl voor alle aanbiedingen

2

en de actievoorwaarden. In deze brochure leest u over de mogelijkheden van Renault Flex Choice. Om u een idee te geven van de invloed van de dalende rente op het maandbedrag staat hiernaast een voorbeeldberekening.

GEEN SERVICES Geen aanbetaling 60 maanden, slottermijn € 3.000,5,9% rente

1 SERVICE Geen aanbetaling 60 maanden slottermijn € 3.000,3,9% rente

2 SERVICES Geen aanbetaling 60 maanden slottermijn € 3.000,1,9% rente

-

My Revision € 1.245,-

GarantiePlus € 519,-

-

-

My Revision € 1.245,-

Te financieren € 15.000,-

Te financieren € 16.245,-

Te financieren € 16.764,-

Per maand

Per maand

Per maand

€ 246,-

€ 253,-

€ 245,-

Prijzen My Revision en GarantiePlus gebaseerd op Clio looptijd 60 maanden en max. 80.000km. Deze berekening is een voorbeeld en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

3


De financiering

De looptijd en het rentepercentage worden vooraf vastgesteld. Daarom blijft het maandbedrag tijdens de gehele periode gelijk. U weet dus precies waar u aan toe bent.

FLEXCHOICE Bij Renault Financial Services stel u zelf de financiering van uw auto samen met Renault Flex Choice. Welk bedrag? Wilt u het hele aankoopbedrag financieren of slechts een gedeelte? U kunt een aanbetaling doen met de inruil van uw vorige auto of van uw spaargeld. Wat overblijft kunt u financieren. Hier komen eventueel de kosten van de services bij. Renault Flex Choice kent geen maximaal te financieren bedrag. Uiteraard is het afhankelijk van uw (financiële) situatie welk bedrag u kunt lenen. Hoeveel maanden? U bepaalt zelf de looptijd. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag. Het te financieren bedrag wordt dan verspreid over meer maanden. U kiest tussen 36, 48 en 60 maanden, resp. 3, 4 en 5 jaar. Welke rente? Hoe meer services, hoe lager de rente. Een financiering zonder services kost 5,9% rente. Bij aanschaf van 1 service daalt de rente naar 3,9%. Als u 2 services aanschaft, betaalt u over de hele financiering nog maar 1,9% rente. Wel of geen slottermijn? Een slottermijn betaalt u aan het einde van de looptijd in één keer volledig terug, bijvoorbeeld uit de inruilwaarde van uw Renault. Tijdens de looptijd vindt hierop geen aflossing plaats, wel betaalt u er rente over. Een slottermijn verlaagt uw maandtermijn. 4

De maximale slottermijn is een percentage van de aanschafwaarde van uw nieuwe Renault en gebaseerd op de looptijd van het contract: - 36 maanden looptijd, maximale slottermijn van 40% - 48 maanden looptijd, maximale slottermijn van 30% - 60 maanden looptijd, maximale slottermijn van 20%

Aflossen Na aflevering van uw auto start uw financieringsovereenkomst automatisch. Vanaf dit moment gaat de maandelijkse betaling in, deze wordt geïncasseerd op de eerste of 16de van de maand, afhankelijk van uw voorkeur. Tijdens de looptijd van uw financiering kunt u altijd extra aflossen of het openstaande saldo vervroegd inlossen (met, afhankelijk van resterende looptijd 0,5% of 1% extra kosten). Wat gebeurt er aan het eind van de looptijd van de financiering? Als alle termijnen en de slottermijn door u betaald zijn, bent u volledig eigenaar van de auto. U kunt dan natuurlijk gewoon in deze auto blijven rijden. Maar misschien bent u dan toe aan een nieuwe Renault? Dan kunt u uw auto inruilen en een nieuwe Renault kopen, al dan niet gefinancierd bij Renault Financial Services.

5


Verlengde garantie

FLEXCHOICE Met GarantiePlus verlengt u de garantietermijn van uw Renault. Dit heeft meerdere voordelen. Zo kunt u hiermee bepaalde onverwachte kosten voorkomen. Als u GarantiePlus afsluit, daalt de rente op uw financiering. Tot 4 jaar extra garantie* De fabrieksgarantie van uw Renault is, afhankelijk van het model, 2,3 of 4 jaar. Deze kunt u verlengen tot 6 jaar. U verlengt dus met 1, 2 of 3 jaar. Daarbij kiest u een totaalkilometrage o.b.v. wat u gemiddeld per jaar rijdt. Pechhulp in binnen- en buitenland Met GarantiePlus bent u verzekerd van pechhulp in heel Europa ĂŠn in uw eigen woonplaats. Bij reparatie van gedekte defecten betaalt GarantiePlus zowel de onderdelen als het arbeidsloon. In Nederland en in de rest van Europa.

Maandelijks betalen Als u Garantieplus meefinanciert wordt het bedrag verspreid over het aantal maanden van de financiering. Als u 6 jaar (72 maanden) GarantiePlus neemt en de financiering duurt 60 maanden, dan worden de kosten van GarantiePlus verdeeld over 60 maanden. Wat u ook kiest, de rente op uw Renault Flex Choice financiering daalt altijd bij aanschaf van GarantiePlus. De prijzen van GarantiePlus kunt u opvragen bij uw Renault-dealer.

Kwaliteit van de reparaties Met GarantiePlus worden gedekte defecten altijd gerepareerd door gekwalificeerde Renault-monteurs. Zij gebruiken alleen originele onderdelen.

* Contract eindigt als leeftijd Ăłf kilometerstand bereikt is, hetgeen als eerste bereikt is. In de algemene voorwaarden van deze GarantiePlus verzekering staat het complete dekkingsoverzicht, zie vanaf pagina 10 van deze brochure. Ook staat daarin in welke landen het contract geldig is.

6

7


Onderhoudscontract

FLEXCHOICE My Revision is het onderhoudscontract voor uw nieuwe Renault. Binnen dit contract vallen alle reguliere onderhoudswerkzaamheden. Door het afsluiten van een My Revision onderhoudscontract voorkomt u tussentijdse kosten voor onderhoudsbeurten. Er zijn 7 verschillende looptijden mogelijk. 12, 24, 36, 48, 60, 72 of 84 maanden. Daarbij kiest u een totaalkilometrage, gebaseerd op uw gemiddelde jaarlijkse kilometers. Het contract eindigt bij het bereiken van het einde van de looptijd of het bereiken van het totaalkilometrage afhankelijk van welk moment zich als eerste voordoet. Professioneel onderhoud De werkzaamheden worden uitgevoerd in een werkplaats van de Renault-dealerorganisatie, volgens de voorschriften en de termijnen zoals die door de fabrikant zijn bepaald en in het onderhoudsboekje of op het Onderhouds- en Garantiedocument van de auto staan. Voor elke motor zijn er apart voorgeschreven werkzaamheden. De algemene werkzaamheden die voor elke motor gelden, worden hiernaast kort omschreven.

8

Ook dekking van slijtageonderdelen Om ook de slijtageonderdelen te dekken, sluit u My Revision Extra Pro af. Hiermee voorkomt u dat u een groot bedrag ineens betaalt voor de vervanging van bijvoorbeeld remblokken of de roetfilter. Maandelijks betalen Als u My Revision meefinanciert heeft u het voordeel van maandelijks betalen. Het bedrag van het onderhoudscontract wordt uitgespreid over het aantal maanden van de financiering. Het kan dus zijn dat u My Revision afsluit voor 84 maanden en een financiering heeft voor 60 maanden. Het bedrag voor 84 maanden My Revision wordt dan verdeeld over 60 maanden. Wat u ook kiest, de rente op uw Renault Flex Choice financiering daalt altijd bij aanschaf van My Revision. De prijzen van My Revision kunt u opvragen bij uw Renault-dealer.

Het controleren van de auto, met als belangrijkste controles – Controle van het oliepeil en bijvullen, – Visuele controle van de remvoering en het remvloeistofpeil, – Controle van de stuurbekrachtiging, de ruitenwissers vóór en achter, het koelcircuit, het hydraulische koppelingscircuit, – Controle van de staat en spanning van de banden (inclusief reservewiel), visuele controle van de schokdempers vóór en achter, – Controle van de lampen, de staat van de voorruit en de buitenspiegels, de staat van de ruitenwisserbladen vóór en achter, diagnose van de rekeneenheden. – Controle van de onderkant van de carrosserie, de wielkasten, portieren en kleppen, – het verversen van de olie (hoeveelheid olie volgens voorschriften van de fabrikant) en visuele controle van de uitlaatlijn, – Controle van de staat van de rubberen hoezen – Controle van het laadniveau van de accu

My Revision Extra PRO – Schokbreker achter – Schokbreker voor – Koppeling – Remschijven voor – Remblokken voor – Gloeistiften – Accu – Uitlaatdemper

Het vervangen van (conform het Onderhouds- en Garantiedocument): – – – – –

 liefilter O Interieurfilter B  randstoffilter Koelvloeistof Evt. andere onderdelen (zoals bougies en remvloeistof)

– Remblokken achter – Wisserbladen – Lampje – Roetfilter

9


Verlengde garantie Algemene voorwaarden

1. DEFINITIES 1.1 Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op de GarantiePlus Verzekering; 1.2 Certificaat: het door of namens de Verzekeraar aan de Verzekerde afgegeven bewijs dat de Verzekerde is toegelaten tot de GarantiePlus Verzekering; 1.3 Dealer: een door Renault erkende dealer; 1.4 Dekking: verzekeringsbescherming aangeboden door de Verzekeraar volgens de GarantiePlus Verzekering; 1.5 Garantie- en Onderhoudsoverzicht: het Garantie- en Onderhoudsoverzicht dat bij de aankoop van een Nieuwe Auto aan de koper wordt verstrekt; 1.6 GarantiePlus Verzekering: de collectieve verzekeringsovereenkomst tussen de Verzekeringnemer en de Verzekeraar op grond waarvan klanten van Renault verzekerd kunnen worden tegen mechanische defecten in overeenstemming met de Algemene Voorwaarden; 1.7 Gedekt Schadevoorval: een Schadevoorval waarvoor Dekking bestaat volgens de Algemene Voorwaarden; 1.8 Nieuwe Auto of Auto: een nieuwe auto met verbrandingsmotor geregistreerd in Nederland, die staat vermeld op het Certificaat en die valt binnen de Dekking; 1.9 Pechhulp: hulp bij pech als gevolg van een Gedekt Schadevoorval; 1.10 Pechhulpverlener: een bedrijf aangewezen door de Verzekeraar en de Verzekeringsnemer om pechhulp uit te voeren na een Schadevoorval (“Deel Pechhulp”); 1.11 Premiebijdrage: de verplichte bijdrage van de Verzekerde aan de premie die de Verzekeringsnemer betaalt, zoals beschreven in paragraaf 5 van deze Algemene Voorwaarden; 1.12 Reparateur: een door Renault erkend reparateur; 1.13 Schadevoorval: een mechanisch defect aan de Auto; 1.14 Verzekeraar: MMA IARD Assurances Mutuelles, een onderlinge verzekeringsmaatschappij met vaste premies, geregistreerd bij de kamer van koophandel in Le Mans onder nummer 775 652 126 en MMA IARD S.A., een vennootschap met een aandelenkapitaal van 537.052.368, geregistreerd bij de kamer van koophandel in Le Mans onder nummer 440 048 882, gevestigd te 14 boulevard Marie et Alexandre Oyon, 72030 Le Mans Cedex 9, Frankrijk. Beide bedrijven vallen onder de Franse verzekeringswet en hebben een licentie van de Franse toezichthouder (Autorité de Contrôle Prudentiel). MMA heeft de Nederlands Autoriteit Financiële Markten geïnformeerd volgens artikel 2:38 eerste lid van de Wet op het Financieel Toezicht. Geregistreerd in de registers van DNB, http://www.dnb.nl/toezichtprofessioneel/deconsument-en-toezicht/registers/. 1.15 Verzekerde: elke persoon die door de Verzekeraar is toegelaten als verzekerde tot de GarantiePlus Verzekering; 1.16 Verzekeringsnemer: RCI Financial Services B.V., een vennootschap naar Nederlands recht, gevestigd te Boeingavenue 275, 1119 BD Schiphol-Rijk, Nederland en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30055070. RCI heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten als bemiddelaar in schadeverzekeringen onder nummer 12009781. 2. ALGEMEEN 2.1 De Dekking van de GarantiePlus Verzekering bestaat uit twee delen: een deel “Mechanisch” en een deel “Pechhulp”. 2.2 Het deel Mechanisch van de GarantiePlus Verzekering heeft als doel het bieden van dekking voor reparatiekosten ten gevolge van een Gedekt Schadevoorval in overeenstemming met deze Algemene Voorwaarden. 2.3 Het deel Mechanisch is niet bedoeld ter vervanging van de wettelijke regeling voor conformiteit en verborgen gebreken krachtens het Burgerlijk Wetboek. De Verzekerde heeft in geval van consumentenkoop recht op correcte nakoming

10

bij non-conformiteit als omschreven in artikel 7:21 van het Burgerlijk Wetboek, ook na afloop van de fabrieksgarantie. De dwingendrechtelijke wettelijke bepalingen betreffende (consumenten)koop prevaleren boven de bepalingen in deze Voorwaarden. Voor de originele onderdelen die gemonteerd zijn ter vervanging van de onderdelen die onder het deel Mechanisch vallen, geldt een fabrieksgarantie van één jaar. Voor deze onderdelen loopt aan het einde van de termijn van de fabrieksgarantie het deel Mechanisch door tot het einde van de oorspronkelijk voorziene termijn van de dekking van de Verzekerde. 2.4 Het deel Pechhulp heeft als doel het verlenen van Pechhulp 24 uur per dag, 7 dagen per week in Nederland en de landen genoemd in paragraaf 8, overeenkomstig de Algemene Voorwaarden, indien de Auto stilstaat als gevolg van een Gedekt Schadevoorval. 3. AANVRAAG, AANVANG EN EINDE VAN DE DEKKING 3.1 Uitsluitend kopers van een Nieuwe Auto voor privé- of zakelijk gebruik van het merk Renault, met een totaalgewicht van minder dan 3,5 ton GVW, met een Nederlands kenteken en verkocht door een Dealer, kunnen verzoeken om te worden toegelaten tot de GarantiePlus Verzekering door tot een jaar na aflevering van de Auto het Aanvraagformulier voor de GarantiePlus Verzekering in te vullen. Aanvragen die hierna worden ingestuurd, worden niet geaccepteerd, tenzij deze via direct marketing van RCI tot stand zijn gekomen. Deze aanvragen dienen minstens 2 maanden voor afloop van de fabrieksgarantie te geschieden en hiervoor geldt een speciaal tarief. 3.2 Alleen de eerste houder van het kentekenbewijs van de Auto kan een verzoek tot toelating tot de GarantiePlus Verzekering doen en de toelating beëindigen. 3.3 Op het Certificaat is aangegeven op welke datum de Dekking eindigt en voor welk kilometrage Dekking bestaat. De Dekking vervalt, zonder kennisgeving van de partijen, als de duur is verstreken of als het maximum aantal kilometers is bereikt. Nadat de Verzekerde is toegetreden tot de GarantiePlus Verzekering, kunnen de afgesloten duur en/of kilometrage niet worden gewijzigd. 3.4 Indien de Auto wordt gestolen, wordt de Dekking geschorst voor de periode waarin de Auto niet in de macht is van de Verzekerde. Deze schorsing begint op het moment dat de Auto niet meer in de macht is van de Verzekerde. De Verzekerde stelt RCI hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Na een melding van de Verzekerde dat de Auto weer in zijn bezit is, vangt de Dekking weer aan voor de resterende looptijd. Indien de Dekking is beëindigd nadat deze is geschorst, omdat de Auto niet is teruggevonden, zal de Verzekeraar de premie vergoeden op prorata temporis basis, voor de periode waarin de Dekking geschorst was. 3.5 De Dekking vangt in ieder geval niet eerder aan dan op het moment dat: de Verzekerde de Premie heeft betaald; en de fabrikant van de Auto de garantie heeft geleverd zoals vermeld in het Garantie- en Onderhoudsoverzicht. 3.6 De Dekking eindigt: als de Verzekerde de Verzekeraar daarom verzoekt per aangetekende brief met ontvangstbevestiging per de datum van ontvangst van dit verzoek door de Verzekeraar; als de Verzekerde daarom elektronisch verzoekt per de datum van ontvangst van dit verzoek; bij totaal verlies van de Auto; of als de Auto niet langer in Nederland is geregistreerd. 3.7 De Verzekerde dient de Verzekeringsnemer binnen vijf werkdagen, in het geval van totaal verlies van de Auto, per aangetekende brief op de hoogte te stellen, met bewijs van het

totaal verlies; en binnen 48 uur indien de Auto niet langer in Nederland is geregistreerd, met registratiebewijs. 3.8 Als de beëindiging optreedt voordat de Dekking is aangevangen, betaalt de Verzekeraar de betaalde Premiebijdrage terug aan de Verzekerde. Als de beëindiging plaatsvindt na aanvang van de Dekking, betaalt de Verzekeraar de Verzekerde pro rata terug op basis van de verstreken tijd (afgerond naar een volledige maand) en afgelegde kilometrage. 3.9 Als de Verzekerde online of via telemarketing een aanvraag heeft verstuurd om te worden toegelaten tot de GarantiePlus Verzekering, heeft hij het recht binnen 14 dagen, na ontvangst van het Certificaat, te verzoeken de Dekking te beëindigen. Indien de Verzekerde gebruik wenst te maken van dit recht, dient de Verzekeringsnemer binnen deze 14-daagse periode een verzoek tot beëindiging te ontvangen. Hierna zal de Verzekeraar de Premiebijdrage terugbetalen en zal de Dekking met terugwerkende kracht ongedaan worden gemaakt. De GarantiePlus Verzekering zal dan als niet afgesloten worden beschouwd. 4. ALGEMENE UITSLUITINGEN 4.1 Er bestaat geen Dekking als de Auto niet is onderhouden en/ of gerepareerd conform de richtlijnen van de fabrikant. De Verzekerde dient de facturen voor onderhoud en reparatie of de onderhoudscoupons van het Instructieboekje van de Auto te kunnen overleggen. 4.2 Er bestaat geen Dekking indien de kilometerteller van de Auto is vervangen, tenzij aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: de kilometerstand van de oude kilometerteller wordt opgenomen op de onderhoudscoupons in het Instructieboekje van de Auto, ondertekend door en met het stempel van de dealer; de oude kilometerstand wordt toegevoegd aan de afgelezen kilometerstand van de nieuwe kilometerteller; en de Verzekerde de Verzekeringsnemer op de hoogte stelt van de vervanging van de kilometerteller, per aangetekende brief met ontvangstbevestiging en een kopie van de factuur. 4.3  De Verzekerde kan geen claim indienen indien het maximaal aantal kilometers, zoals aangegeven op het Certificaat, is bereikt. 5. PREMIEBIJDRAGE 5.1 De Premiebijdrage is door de Verzekerde verschuldigd onder de voorwaarden zoals vermeld op het Aanvraagformulier GarantiePlus Verzekering. De Premiebijdrage wordt in een keer betaald voor de gehele duur van de Dekking. 5.2 De hoogte van de Premiebijdrage is de prijs die van kracht is op het moment van ondertekening van het Aanvraagformulier GarantiePlus Verzekering en niet de prijs op het moment dat het kentekenbewijs van de Auto wordt afgegeven. 5.3 Indien de Verzekerde de Auto financiert via RCI maakt de Premiebijdrage onderdeel uit van de maandtermijnen van de financiering. 6. OVERDRAAGBAARHEID 6.1 Als de Verzekerde de Auto verkoopt aan een particulier, dan is de deelname aan de GarantiePlus Verzekering overdraagbaar. Op verzoek van de Verzekerde mag de resterende Dekking overgedragen worden aan de nieuwe eigenaar van de Auto, op voorwaarde dat de Verzekeraar en Verzekeringsnemer op de hoogte worden gesteld van de eigendomsoverdracht en de gegevens van de nieuwe eigenaar. 6.2 De Verzekerde dient de Verzekeringsnemer per aangetekende brief met ontvangstbevestiging binnen vijf dagen na de verkoop, inclusief verkoopbewijs (een kopie van het Vrijwaringsbewijs) op de hoogte te stellen van de nieuwe situatie zoals omschreven in paragraaf 6.1. In deze brief staat de exacte kilometerstand, en de naam en adresgegevens van de nieuwe eigenaar. De resterende

Dekking en de verplichtingen van de Verzekerde binnen de Informatique et Libertés n°78-17 modifiée). Ze worden alleen 12. UITSLUITINGEN GarantiePlus Verzekering worden dan overgedragen aan de verstrekt aan de Verzekeringsnemer en serviceafdelingen 12.1  Uitgesloten van Dekking zijn: nieuwe eigenaar van de Auto, die dan de Verzekerde wordt. onderdelen van de Auto niet vermeld in paragraaf 11.1; van de Verzekeraar en, indien van toepassing, agenten en 6.3 Indien de Auto aan een Dealer wordt verkocht, dient de bougies, banden en velgen, bekleding, carrosserie, dienstverleners van de Verzekeraar, herverzekeraar of betrokken schutbord, hoedenplank, armsteunen (leuningen), ventilatie, Verzekerde de Verzekeringsnemer per aangetekende brief met professionele organisaties. Verzekeraar kan informatie over de ontvangstbevestiging binnen vijf dagen na de verkoop, inclusief airconditioningsunit (roosters), carrosserienaden, lampjes, Verzekerde verstrekken aan Renault Nederland N.V. en/of dealers verkoopbewijs (een kopie van het Vrijwaringsbewijs) op de halogeenlampjes, spiegels, ruiten (inclusief verwarmde en/of reparateurs die behoren tot het distributienetwerk van achterruit), bumpers, decoratieve panelen, deurgrepen, cilinders, hoogte te stellen. In deze brief staat de exacte kilometerstand, en Renault Nederland N.V., om de producten en/of diensten te benzinedop, handmatig bediende onderdelen op het dashboard, de naam en adresgegevens van de Dealer. De resterende Dekking kunnen leveren uit hoofde van de overeenkomst die Verzekerde/ handmatige bediende onderdelen van de deuren en ruiten, en de verplichtingen van de Verzekerde binnen de GarantiePlus Verzekeraar met Verzekeraar heeft gesloten. asbakken, accu’s, matten; Verzekering kunnen dan overgedragen worden aan de volgende 9.2 De Verzekeraar en de Verzekeringsnemer verwerken de de radio, alle audio-onderdelen en accessoires, alarmsystemen, persoonsgegevens van de Verzekerde ten behoeve van de eigenaar van de Auto. De Dealer dient voor de volgende eigenaar tenzij deze zijn gemonteerd in de fabriek; levering van de verzekeringsdekking en om de andere diensten een nieuw Aanvraagformulier GarantiePlus Verzekering met de indirecte gevolgen van een eventuele storing (gebruiksverlies, van de GarantiePlus Verzekering aan de Verzekerde te leveren, naam en adresgegevens van de nieuwe eigenaar, inclusief een etc.); zoals contract- en claimbeheer. kopie van het kentekenbewijs van de Auto op zijn naam, naar de kosten gemaakt door de Verzekerde voor het onderhoud van de 9.3 De Pechhulpverlener zal bovendien de persoonsgegevens Verzekeringsnemer te sturen met de vermelding “overdragen Auto overeenkomstig de richtlijnen van de fabrikant, aangegeven van de Verzekerde verwerken gerelateerd aan een Gedekt resterende dekking” en verwijzen naar het nummer van de oude in het Garantie- en Onderhoudsoverzicht; Schadevoorval. De Verzekeraar en de Verzekeringsnemer zullen GarantiePlus Verzekering. onderdelen van de Auto die een verandering hebben ondergaan ervoor zorgen dat de Pechhulpverlener deze persoonsgegevens en de gevolgen van die verandering (schade, versnelde slijtage, zal beschermen en dat de Pechhulpverlener deze 7. KLACHTEN, TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTER etc.) voor andere onderdelen of delen van de Auto, of de persoonsgegevens niet zal gebruiken voor enig ander doel dan 7.1 Klachten over de diensten die door de Verzekeringsnemer de uitvoering van diensten onder de GarantiePlus Verzekering. kenmerken van de Auto; worden verricht, kan de Verzekerde indienen bij RCI, de kosten van onderdelen die vervangen moeten worden als 9.4 De persoonsgegevens zullen bewaard worden voor zo lang dit Boeingavenue 275, 1119 BD, Schiphol-Rijk. gevolg van reguliere slijtage (bijv. lampjes en remblokken) dat nodig is voor de Verzekeraar en Verzekeringsnemer om aan hun 7.2 Klachten over de uitvoering van GarantiePlus Verzekering kan de voortvloeit uit het gebruik van de Auto en het kilometrage dat verplichtingen te voldoen, afhankelijk van de verjaringstermijn Verzekerde indienen bij MMA IARD S.A., 14 boulevard Marie et daaruit volgt; en andere wettelijke verplichtingen, en tot drie [3] jaar na Alexandre Oyon, 72030 Le Mans Cedex 9, Frankrijk. elektrische auto’s; beëindiging van elk contract. 7.3 Als er geen overeenstemming wordt bereikt op de oplossing van auto’s die gratis worden uitgeleend door een werkplaats, de klacht, heeft de Verzekerde het recht om de Klachteninstituut 9.5 De Verzekerde heeft recht op inzage in zijn persoonsgegevens vervangende auto’s of andere auto’s die beroepsmatig gebruikt verwerkt door de Verzekeraar en Verzekeringsnemer, en, indien voor Financiële Dienstverlening in te schakelen, via Postbus worden door de garage, auto’s die op enige wijze beroepsmatig nodig, het recht om zijn persoonsgegevens verwerkt door 93257, 2509 AG, Den Haag. gebruikt worden in de automobielsector; de Verzekeraar en Verzekeringsnemer aan te passen of te 7.4 De GarantiePlus Verzekering wordt beheerst door Nederlands auto’s die tegen betaling gebruikt worden voor personen- of verwijderen, via de contactgegevens zoals vermeld in paragraaf recht. Alle geschillen die voortvloeien uit de uitvoering, goederenvervoer of die kortlopend worden verhuurd; 7. De Verzekerde heeft ook het recht vrijuit te spreken over de overtreding of interpretatie van de GarantiePlus Verzekering overeenkomst of de uitvoering daarvan. Dergelijke onderzoeken auto’s die gebruikt worden door rijscholen; vallen onder de bevoegdheid van de Nederlandse rechter. Als en beweringen doen geen afbreuk aan zijn recht om een auto’s die veranderd zijn of worden gebruikt voor competities, de partijen een geschil hebben over de inhoud of uitvoering van wedstrijden, rally’s of snelheidsproeven; eventueel geschil aan de rechter voor te leggen. de GarantiePlus Verzekering, dan zijn de volgende rechtbanken auto’s waarvan de kilometerteller is losgekoppeld en/of veranderd bevoegd een uitspraak te doen: als de Verzekerde een particulier is: de rechtbank die door de wet 10. OVERIGE BEPALINGEN waardoor het onmogelijk is om de daadwerkelijke kilometerstand is aangewezen; 10.1 De Verzekerde mag contact opnemen met RCI voor te controleren, met inachtneming van de bepalingen in paragraaf 4.2. als de Verzekerde beroepsmatig handelt: de bevoegde rechtbank administratief beheer van zijn dossier. RCI is ook te bereiken op in het arrondissement van de vestiging van de leverancier (Dealer telefoonnummer 0800-0303. 12.2 De volgende Schadevoorvallen worden niet gedekt: Schadevoorvallen veroorzaakt door fouten van de gebruiker of RCI) van de GarantiePlus Verzekering. 10.2 In het geval van verhuizing moet de Verzekerde zijn nieuwe adres (bijvoorbeeld, niet naleving van de richtlijnen van de fabrikant schriftelijk doorgeven aan RCI. 8. TOEPASSINGSGEBIED 10.3 Overeenkomstig artikel 942 van Boek 7 van het Burgerlijk opgenomen in het Garantie- en Onderhoudsoverzicht, waaronder het niet uitvoeren van voorgeschreven onderhoud, niet naleving 8.1 De Dekking geldt indien het Gedekte Schadevoorval plaatsvindt Wetboek verjaart een vordering van de Verzekerde tot het in Nederland of in Andorra, België, Denemarken, Duitsland, doen van een uitkering onder de GarantiePlus Verzekering van de waarschuwingen op het dashboard, een brandstoffout of brandstof die niet voldoet aan de richtlijnen van de fabrikant, Frankrijk, Finland, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, door de Verzekeraar door verloop van drie jaren na de aanvang Italië, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Noorwegen, van de dag, volgende op die waarop de Verzekerde met de onvoldoende of geen smeermiddel, koelvloeistof, brandstof, etc.); Oostenrijk, Polen, Portugal, Tsjechië, San Marino, Slovenië, opeisbaarheid daarvan bekend is geworden. Schadevoorvallen ten gevolge van externe oorzaken zoals een ongeluk gedekt door de autoverzekering, een verkeersongeluk, Slowakije, Spanje, Zweden of Zwitserland. 8.2 In de volgende landen moeten de facturen in eerste instantie BIJZONDERE BEPALINGEN VOOR HET DEEL MECHANISCH brand van de Auto, glasbreuk, diefstal of poging tot diefstal van betaald worden door de Verzekerde zelf: Bosnië-Herzegovina, de Auto, demonstraties, natuurrampen; Cyprus, Estland, Ierland, Letland, Litouwen, Macedonië, Malta, 11. OMVANG VAN DE DEKKING Schadevoorvallen als gevolg van verandering en/of wijziging 11.1 Het deel Mechanisch van de GarantiePlus Verzekering heeft tot Rusland, Servië en Montenegro, en IJsland. De facturen worden aan de Auto zonder naleving van de richtlijnen van de fabrikant, vervolgens terugbetaald door de Verzekeraar. doel om binnen de grenzen en met inachtneming van de in de schade veroorzaakt door aantasting van de Auto door de Algemene Voorwaarden beschreven uitsluitingen, de reparatie Verzekerde, vervanging van de originele onderdelen door te dekken van de naar behoren vastgestelde gebreken aan de 9. BESCHERMING VAN DE PRIVACY onderdelen die niet zijn goedgekeurd door de fabrikant, gebrekkig 9.1 Voor wat betreft de verwerking van persoonsgegevens van de elektrische, elektronische en mechanische onderdelen van de onderhoud (met deze term wordt bedoeld: een onderhoudsbeurt Verzekerde, is zowel de Verzekeraar als de Verzekeringsnemer Auto, met uitzondering van onderdelen die onderhevig zijn aan die niet is uitgevoerd, of die is uitgevoerd op een manier die verantwoordelijk volgens de Wet Bescherming slijtage en voor een maximale waarde van niet meer dan de niet in overeenstemming is met het onderhoudsprogramma Persoonsgegevens. De Verzekeraar en de Verzekeringsnemer marktwaarde van de Auto (volgens de expert) op de dag van het van de fabrikant of niet is uitgevoerd door specialisten in de zullen de volgende persoonsgegevens van de Verzekerde Gedekte Schadevoorval. automobielsector), oneigenlijk gebruik van de Auto, oneigenlijk verwerken: naam, adres, type Auto en andere noodzakelijke 11.2 Alleen Auto’s van het merk Renault zijn daarnaast verzekerd voor gebruik van de Auto als gevolg van fouten/ verwaarlozing/ persoonsgegevens. De informatie over de Verzekerde zal de volgende onderdelen: koppeling, uitlaat, XENON-lampen en onervarenheid door/ van de bestuurder, verkeerd gebruikt gebruikt worden in overeenstemming met de aangepaste Franse (overbelasting, constant toerental, etc.), niet-toegestane roetfilter. wet bescherming persoonsgegevens van 6 januari 1978 (Loi reparaties door de verkooporganisatie;

11


Onderhoudscontract

 chadevoorvallen als gevolg van alle reparaties (onderdelen S en arbeid) die al gedekt zijn door een andere garantie van de garage, fabrikant of verkoper; alle reparaties van schade als gevolg van een al bestaand gebrek van voor de ingangsdatum van de garantie dat niet gerepareerd was; schade die is verergerd of versterkt omdat de gebruiker van de Auto niet de passende maatregelen heeft getroffen om de Auto te beschermen tegen dergelijke verergerde of versterkte schade; indirecte gevolgen van stilstand van de Auto (exploitatiederving).

13. VERPLICHTINGEN IN HET GEVAL VAN SCHADE 13.1 Zodra de Verzekerde op de hoogte is van een Gedekt Schadevoorval, dient de Verzekerde zich voor reparatie van de Auto te wenden tot een Dealer of Reparateur en bij voorkeur tot de Dealer die de Auto heeft geleverd. 13.2 De Verzekerde dient zo spoedig mogelijk te laten vaststellen door een Dealer of Reparateur of er sprake is van een Gedekt Schadevoorval. 13.3 De kosten voor onderzoek, controle, testen en de afstelling vallen uitsluitend onder de Dekking, als deze activiteiten nodig zijn om het Schadevoorval op te sporen en de reparatie te controleren, binnen de tijdschaal van de fabrikant (of, indien geen tijdschaal beschikbaar is, maximaal binnen een uur per reparatieopdracht). 13.4 De Dealer of Reparateur zal contact opnemen met het claimbeheerplatform van de Verzekeraar, dat kan beslissen om de Auto door een expert te laten onderzoeken voordat de goedkeuring wordt afgegeven voor de reparatie. Indien demonteren en opnieuw monteren nodig is om de oorzaak en omvang van de schade te bepalen, zullen de kosten hiervan slechts worden betaald door de Verzekeraar als er sprake is van een Gedekt Schadevoorval. Anders draagt de Verzekerde de volledige kosten van deze werkzaamheden. 13.5 Als de Verzekerde niet tijdig melding maakt van een Gedekt Schadevoorval, kan de Verzekeraar de uitkering voor het Gedekte Schadevoorval verminderen met de schade die de Verzekeraar daardoor leidt.

BIJZONDERE BEPALINGEN VOOR HET DEEL PECHHULP 14. OMVANG VAN DE DEKKING 14.1 Gedurende de duur van de Dekking kan de Verzekerde gebruik maken van het Deel Pechhulp als de Auto tot stilstand is gekomen als gevolg van een Gedekt Schadevoorval. 14.2 Pechhulp zal namens de Verzekeraar geleverd worden door een Pechhulpverlener. 14.3 Overzicht van de omvang van de Dekking: Pechhulp RENAULT Twingo, Clio, Captur, Kadjar, Mégane, Scénic, Kangoo, Trafic, Master

Pechhulp RENAULT Laguna, Espace, Talisman

Reparatie ter plaatse

Ja

Ja

Sleepdienst naar de dichtstbij­zijnde Dealer

Ja

Ja

MERK AUTO

SOORT PECHHULP

De volgende diensten worden alleen verleend als de reparatietijd langer is dan drie uur en als de reparatie wordt uitgesteld tot op de volgende werkdag. Klasse C (Mégane) D) Vervangend Klasse A/B (Twingo/Clio) Maximaal drie dagen vervoer Maximaal drie dagen Kortste route e B) V  oortzetting Trein: 2 klasse of gelijkwaardig van de reis, en Boot: 2e klasse of gelijkwaardig C) T  erugkeer Taxi: indien nodig aan het begin/einde van de boot- of treinreis naar de (<100 km) woonplaats Vliegtuig: economy class indien dezelfde reis per trein, boot of taxi meer dan acht uur zou duren A) V  erblijf (tijdens Verblijf in een hotel voor de bestuurder en passagiers, indien de Auto reparatie van de zich meer dan 50 km van de woonplaats bevindt (maximaal drie overnachtingen inclusief ontbijt) Auto) Zie vervangend vervoer E) Ophalen gerepareerde Auto

15. EXTRA DIENSTEN VOOR RENAULT AUTO’S 15.1 De diensten omschreven in deze paragraaf zijn alleen van toepassing op Auto’s van het merk Renault. 15.2 Als de Auto niet binnen drie uur of op dezelfde dag gerepareerd kan worden, kunnen afhankelijk van de situatie de volgende diensten worden gebruikt. De diensten A, B, C en D kunnen niet worden gecombineerd. Dienst E kan worden gecombineerd met A, B of C in overeenstemming met de uiteengezette Algemene Voorwaarden. A. Verblijf tijdens reparatie van de Auto 15.3 Als de Auto zich op meer dan 50 km van de woonplaats van de Verzekerde bevindt en als de Verzekerde ter plekke wil wachten op de reparatie van de Auto, organiseert en betaalt de Pechhulpverlener voor de Verzekerde en de passagiers – namens de Verzekeraar – tijdens de duur van de reparatie het verblijf in een hotel gekozen door de Pechhulpverlener. De kosten van de maaltijden (exclusief ontbijt), andere versnaperingen en telefoonkosten moeten door de Verzekerde zelf worden betaald. B. Voortzetting van de reis, en C. Terugkeer naar de woonplaats 15.4 Als de Verzekerde niet wil wachten op de reparatie van de Auto, organiseert en betaalt de Pechhulpverlener namens de Verzekeraar voor de Verzekerde de voortzetting van de reis en de terugkeer naar de woonplaats van de Verzekerde (afhankelijk van de reismogelijkheden die beschikbaar zijn ter plaatse), waarbij de kortste en snelste route wordt genomen per:

12

t rein, 2e klasse of gelijkwaardig; boot, 2e klasse of gelijkwaardig; vliegtuig, economy class indien dezelfde reis per trein, boot of taxi meer dan acht uur zou duren taxi, voor afstanden minder dan 100 km alle andere middelen van vervoer die geschikter en lokaal beschikbaar zijn. D. Vervangend vervoer 15.5 Indien de Verzekerde niet wil wachten op de reparatie van zijn Auto, dan kan de Pechhulpverlener een vervangende auto regelen voor de duur van de reparatie (maximaal drie dagen, afhankelijk van de mogelijkheden ter plaatse). E. Ophalen gerepareerde Auto 15.6 Om de gerepareerde Auto op te kunnen halen, voorziet de Pechhulpverlener de Verzekerde van vervoer en iedereen die door de Verzekerde bevoegd is, zoals gespecificeerd in B en C. 15.7 De Pechhulpverlener vergoedt namens de Verzekeraar alle vervoerskosten tussen stations, luchthavens, hotels, woonplaats en de plaats waar de Auto is gerepareerd (binnen een straal van 100 km). 16. VOORWAARDEN VOOR DE UITVOERING VAN PECHHULP 16.1 De Pechhulpverlener biedt de Verzekerde een telefonische helpdesk die 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar is: In Nederland op de volgende telefoonnummers: Renault: 0800-0303 Vanuit het buitenland: Renault: +31 20 653 5100 16.2 Alleen diensten geregeld en geleverd door de Pechhulpverlener worden vergoed. 16.3 Als een Gedekt Schadevoorval zich voordoet, moet de Verzekerde het Gedekte Schadevoorval telefonisch melden bij de Pechhulpverlener voordat de Verzekerde kosten maakt. De Verzekeraar vergoedt geen kosten die zijn gemaakt op eigen initiatief van de Verzekerde. Er zal geen restitutie plaatsvinden van kosten die door de Verzekerde zijn gemaakt zonder voorafgaande goedkeuring van de Pechhulpverlener. 16.4 Als de Verzekerde een beroep doet op Pechhulp, moet de Verzekerde de Pechhulpverlener voorzien van de volgende informatie: voor- en achternaam en adres; Certificaatnummer GarantiePlus Verzekering; en het kenteken van de Auto. 16.5 De Verzekerde zal geen kosten vooruit hoeven te betalen, met uitzondering van: vervoerskosten; in de landen zoals vermeld in paragraaf 8.2.

Algemene voorwaarden

Dit document geeft een beschrijving van de inhoud en de voorwaarden van de Renault Financial Services Onderhoudscontracten voor Renault en Renault Z.E, hierna te noemen RFS Onderhoudscontracten, en maakt hiervan een onlosmakelijk onderdeel uit. Deze diensten worden verzorgd door: Renault Financial Services (‘RFS’) Afdeling: Onderhoudscontracten Postbus 75760, 1118 ZX, Schiphol services.nl@rcibanque.com Het afhandelen van verzoeken tot onderhoud wordt verzorgd in samenwerking met Renault Nederland N.V. (hierna te noemen Renault Nederland). De eigenaar/koper van de auto waarop het RFS Onderhoudscontract betrekking heeft, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als ‘klant’. 1. AUTO’S EN KLANTEN DIE ONDER HET CONTRACT VALLEN Het RFS Onderhoudscontract heeft betrekking op alle nieuwe auto’s met een totaalgewicht van minder dan 3,5 ton GVW, van het Renault-gamma, met uitzondering van auto’s met een LPG-motor, die geregistreerd zijn in Nederland. Genoemde voertuigen vallen onder het RFS Onderhoudscontract contract, op voorwaarde dat het wordt afgesloten:  op de afleverdatum van de nieuwe auto die in het Onderhoudsen Garantieoverzicht staat, dan wel binnen een termijn van 12 maanden na aflevering en;  voordat het voertuig de kilometerstand heeft bereikt die voorzien is voor de eerste geprogrammeerde onderhoudsbeurt zoals vermeld in het Onderhouds- en Garantieoverzicht. Het RFS Onderhoudscontract is bedoeld voor particuliere en zakelijke klanten, kleine ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepen, ongeacht het aantal voertuigen in het wagenpark. Dit contract is niet van toepassing op fleetsales, verhuurbedrijven, overheden of wedstrijdauto’s. RFS behoudt zich het recht voor te bepalen voor welke modellen het RFS Onderhoudscontract beschikbaar is. 2. INGANGSDATUM De diensten van het RFS Onderhoudscontract worden geleverd vanaf het moment van afsluiting van het RFS Onderhoudscontract conform artikel 1 en op zijn vroegst per de afleverdatum van de auto die in het Onderhouds- en Garantieoverzicht staat. 3. LOOPTIJD - KILOMETERSTAND 3.1. Het RFS Onderhoudscontract wordt aangegaan voor een looptijd en kilometerstand welke de klant heeft gekozen via het Aanvraagformulier My Revision (hierna: “Aanvraagformulier”) en is bevestigd in de begeleidende brief aan de klant bij ontvangst van de My Revision onderhoudspas. De gekozen looptijd van het Onderhoudscontract wordt gerekend vanaf de afleverdatum van de betreffende nieuwe auto en de gekozen kilometerstand wordt gerekend vanaf de ‘nul kilometerstand’ ongeacht de datum waarop het RFS Onderhoudscontract is aangevraagd en ondertekend. Het RFS Onderhoudscontract loopt af bij het bereiken van het einde van de gekozen looptijd of het bereiken van de gekozen kilometerstand, al naar gelang welk moment zich het eerste voordoet. 3.2. De door de klant gekozen looptijd en kilometerstand mogen de gekozen maximumgrenzen niet overschrijden. In het geval van vervanging van de kilometerteller, zal rekening worden gehouden met de som van de kilometerstanden op de oude en op de nieuwe kilometertellers.

13


3.3. De klant kan vóór het verstrijken van de gekozen kilometerstand of looptijd, onder voorbehoud extra kilometers en/of extra looptijd aanschaffen bij RFS. De klant dient hiervoor een verzoek te sturen naar RFS. 3.4. Binnen het onderhoudsschema van de auto mag de Renaultdealer (www.renault.nl/dealers) een marge van 5% aanhouden waarbinnen de auto voor onderhoud moet zijn geweest. Deze 5% is zowel van toepassing op looptijd als op kilometrage. In het geval van onderhoud aan het einde van de looptijd geldt de 5% marge alleen als afwijking naar beneden. Bijvoorbeeld: U heeft een MY REVISION EXTRA PRO onderhoudscontract van 3 jaar of 60.000 km met een onderhoudsfrequentie van 20.000 km. Dan mag u tussen kilometerstand 19.000 km en 21.000 km de auto voor onderhoud brengen bij de Renault-dealer. Bij einde looptijd mag u de auto voor onderhoud brengen bij de Renault-dealer tussen de 59.000 km en 60.000 km, maar niet boven de 60.000 km. 4. GELEVERDE DIENSTEN Onder het RFS Onderhoudscontract worden de hieronder beschreven diensten verleend: Specifiek voor auto’s met een verbrandingsmotor 4.1. Het RFS Onderhoudscontract “My Revision” omvat: de onderhoudswerkzaamheden met betrekking tot de auto die door de fabrikant worden voorgeschreven: aftappen van olie, controleren van de auto, onderhoudscontroles, op de door de fabrikant voorziene tijdstippen, met inbegrip van de werkuren en de levering van vloeistoffen en onderdelen die hiervoor nodig zijn. 4.2. Het RFS Onderhoudscontract “My Revision EXTRA PRO” omvat alle werkzaamheden uit het hierboven beschreven “My Revision” contract (4.1). Daarnaast dekt “My Revision EXTRA PRO” de vervanging van onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage (excl. banden) als gevolg van het gebruik van het voertuig en van zijn kilometerstand wanneer hun slijtageniveau dit vereist, rekening houdend met het normale gebruik van het voertuig. Normale slijtage is de progressieve kwaliteitsvermindering van een onderdeel wanneer een voertuig wordt gebruikt als goede huisvader. Slijtage wordt bepaald aan de hand van de vastgestelde staat van de beschadigde onderdelen, de kilometerstand, de gebruikelijke gemiddelde slijtagetijd en van een gemiddeld werkingspotentieel dat er gewoonlijk aan wordt toegeschreven. 4.3. Het RFS Onderhoudscontract “My Revision EXTRA PRO Initiale Paris” omvat alle werkzaamheden uit het hierboven beschreven “My Revision EXTRA PRO” contract (4.2), en ook Renault Garantie Plus zoals nader omschreven in de algemene voorwaarden GarantiePlus Renault (juni 2014). 4.4. Het RFS Onderhoudscontract “My Revision EXTRA PRO Initiale Paris Sérénité” omvat alle werkzaamheden uit het hierboven beschreven “My Revision EXTRA PRO Initiale Paris” contract (4.3). Daarnaast omvat het een complete wasbeurt bij elke onderhoudsbeurt, waaronder reiniging van de buitenkant (carrosserie en velgen), reiniging van de binnenkant (stofzuigen, reiniging van dashboard, ruiten, pedalen en deuren), gelijkwaardig vervangend vervoer tijdens elke onderhoudsbeurt en jockey service bij elke onderhoudsbeurt om de auto op te halen en weer terug te brengen (maximale afstand, tijd en tijdstippen in overleg met de Renault-dealer). 4.5. De diensten worden geleverd door de leden van de Renaultdealerorganisatie (www.renault.nl/dealers) binnen de gekozen looptijd en kilometerstand zoals omschreven in artikel 3.1 en moeten worden uitgevoerd volgens de voorschriften en de termijnen zoals die door de fabrikant zijn bepaald in het Onderhouds- en Garantieoverzicht en die voor elke motor specifiek zijn. 4.6. De beoordeling van het slijtage niveau zal, indien nodig, door een deskundige gebeuren (de expertkosten zijn ten laste van de aanvrager).

14

Voorbeeldonderdelen RFS Onderhoudscontract voor een diesel: Onderhoud Slijtage Accessoireriem set Schokbreker Distributieriem set Koppeling Luchtfilter Remschijven Brandstoffilter Remblokken Remvloeistof Accu Koelvloeistof Uitlaatdemper Onderhoudsbeurt Gloeistiften Verversen motorolie Wisserbladen Motorolie 05W30 Lampen Oliefilter Roetfilter Pollenfilter Remtrommels Controle remblokken APK

de klant de auto heeft laten repareren of onderhouden in een garage die geen deel uitmaakt van de Renault-dealerorganisatie en waarbij de richtlijnen van de fabrikant niet zijn gerespecteerd; (arbeids-)kosten voor monteren, plaatsen, vervangen als gevolg van een van de in artikel 5.1 genoemde punten c.q. omstandigheden. beschadigingen ten gevolge van de volgende externe factoren: – ongelukken, aanrijdingen, botsingen, strepen, krassen, beschadigingen door opspattend grind of andere vaste voorwerpen, hagel, vandalisme; – neerslag die verband houdt met luchtvervuiling plantaardige neerslag zoals hars, dierlijke neerslag zoals vogelpoep, chemische neerslag; – producten die worden vervoerd; – de financiële gevolgen van het gebruik van brandstof die niet in overeenstemming is met de richtlijnen van de fabrikant, of die van een slechte kwaliteit is. – het niet naleven van de voorschriften van de fabrikant. – montage van accessoires/onderdelen die niet zijn goedgekeurd door de fabrikant.

Specifiek voor Renault Z.E. gebruik van een tractiebatterij die NIET beantwoordt aan de voorschriften van de fabrikant zoals vastgelegd in het instructieboekje het gebruik van een laadtoestel dat niet beantwoordt aan de voorschriften van de fabrikant, of het opladen op een installatie die niet uitgerust is met de laadapparatuur die beantwoordt aan de voorschriften van de fabrikant zoals vastgelegd in het instructieboekje de schade die voortvloeit uit een batterijoplading die niet 5. ALGEMENE UITSLUITINGEN beantwoordt aan de laadvoorschriften die vastgelegd zijn in 5.1. Onder de RFS Onderhoudscontracten valt niet: het instructieboekje het vervangen of repareren van defecte mechanische, elektrische en elektronische onderdelen, noch eventuele reparaties van schade aan andere onderdelen van de auto die te wijten is aan 6. EXTRA OPTIES Het RFS Onderhoudscontract geeft geen recht op gebruik dit defect; van een leenauto en/of pechhulp. Dit geldt niet voor de RFS elementen van de auto die zijn veranderd, en de gevolgen Onderhoudscontracten zoals omschreven in artikel 4.3 en 4.4. (beschadigingen, vroegtijdige slijtage, kwaliteitsvermindering, enz.) hiervan op andere (onder-) delen van de auto, of op de 7. TOEPASSINGSGEBIED technische kenmerken ervan; het preventief vervangen van onderdelen die onderhevig zijn aan 7.1. Het RFS Onderhoudscontract is van toepassing bij de leden slijtage; van de Renault-dealerorganisatie in Nederland, alsmede in de volgende landen: de kosten voor beschadigingen die het gevolg zijn van het niet in acht nemen van waarschuwingen van de boordapparatuur en 7.2. Frankrijk, Duitsland, Andorra, Oostenrijk, België, Spanje (voor Z.E. Ceuta en Melila uitgesloten), Italië, Liechtenstein, Luxemburg, van het niet naleven van de instructies in het instructieboekje; de volgende (onder-)delen: banden en velgen, elke vorm van Monaco, Portugal, San Marino en Zwitserland. 7.3. In de volgende landen: Bosnië-Herzegovina, Cyprus, Kroatië, bekleding, dashboard, uitstroomopeningen, wieldoppen, Denemarken, Estland, Finland, Groot-Brittannië, Griekenland, bedieningen van het dashboard, handmatige bedieningen van Hongarije, Ierland, IJsland, Letland, Litouwen, Macedonië, Malta portieren en ruiten, asbakken, vaste vloerbedekking, de aanslagen Noorwegen, Polen, Servië, Montenegro, Slowakije, Zweden en van opendraaiende delen, de afdichtingen van het koetswerk Tsjechië, wordt de factuur van de betreffende Renault-dealer en de dichtingen van opendraaiende delen, de dichting tegen aldaar voor de werkzaamheden c.q. diensten die vallen onder lucht of water, ramen, ruiten, spiegels (al dan niet verwarmd). het RFS Onderhoudscontract door de klant betaald (en kan deze Ook uitgesloten zijn, behalve als ze in de fabriek gemonteerd vervolgens bij Renault Nederland worden ingediend). zijn, de autoradio, alle audio- apparatuur en accessoires en alarmsystemen; 8. TOEPASSINGSVOORWAARDEN e kosten voor: reiniging, het bijvullen van vloeistoffen, uitbalanceren van de wielen en uitlijnen van de auto, tussentijdse 8.1. Om aanspraak te kunnen maken op de diensten onder het RFS Onderhoudscontract is de klant verplicht: controles die voortvloeien uit het niet controleren door de klant, van het peil van de motorolie en van de koelvloeistof, remvloeistof zich tot een lid van de Renault-dealerorganisatie te wenden, die en brandstof; bevoegd is om reparaties onder het RFS Onderhoudscontract de schade die voortvloeit uit het gebruik van het voertuig in een uit te voeren. Het is aan Renault Nederland om te bepalen sportwedstrijd van welke aard ook; of de werkzaamheden die worden uitgevoerd onder het RFS indirecte kosten als gevolg van een eventueel defect Onderhoudscontract vallen; (exploitatieverlies, duur van de immobilisatie, enz.); het naar behoren ingevulde onderhoudsboekje of het schade als gevolg van de volgende gevallen van overmacht: Onderhouds- en Garantieoverzicht te tonen als bewijs dat blikseminslag, brand, overstromingen, aardbevingen, de door de fabrikant voorgeschreven onderhoudsbeurten oorlogssituaties, rellen en misdrijven; overeenkomstig zijn uitgevoerd door een Renault-dealer of het vervangen of repareren van mechanische, elektrische of aan te tonen dat de richtlijnen van de fabrikant met betrekking elektronische onderdelen van de auto (inclusief arbeidsloon), tot de manier van factureren, zijn gerespecteerd. Het RFS waarvan het geconstateerde defect te wijten is aan het feit dat Onderhoudscontract biedt geen ondersteuning in geval van een

Specifiek voor Renault Z.E. 4.7. Het RFS Onderhoudscontract “MY REVISION” omvat: onderhoudswerkzaamheden die geprogrammeerd worden volgens de voorschriften van de fabrikant, bekostiging van de onderdelen en werkuren die nodig zijn voor de volgende werkzaamheden: onderhoud, filters, veiligheidsdiagnose, controles tractiebatterij, rem- en koelvloeistof volgens de door de fabrikant voorziene frequentie.

defecte kilometerteller. De klant moet deze zo snel mogelijk laten Onderhoudscontracten binnen een week per e-mail op de herstellen door de dichtstbijzijnde Renault-dealer en RFS afdeling hoogte te stellen van voornoemde gebeurtenis. Onderhoudscontracten hiervan op de hoogte stellen, ook al 10.3. Bij verkoop van de auto, is de klant verplicht om RFS afdeling gebeurt dit tijdens de garantieperiode van de auto. Onderhoudscontracten hiervan binnen één maand na 8.2. De klant kan geen aanspraak maken op het RFS verkoop per e-mail op de hoogte te stellen van de verkoop, Onderhoudscontract en Renault Financial Services, Renault door overlegging van een kopie van het doorgestreepte Nederland en de leden van de Renault-dealerorganisatie kunnen kentekenbewijs of kopie van het verkoopcertificaat met niet aansprakelijk worden gesteld, indien: de kilometerstand. De resterende rechten die aan het RFS de auto niet volgens de richtlijnen in het instructieboekje de Onderhoudscontract kunnen worden ontleend, gaan dan over auto of het Onderhouds- en Garantieoverzicht is gebruikt op de nieuwe eigenaar van de auto. Het door de klant onder (bijvoorbeeld: te zware belading of deelname van de auto aan het RFS Onderhoudscontract betaalde bedrag wordt RFS niet sportwedstrijden in welke vorm dan ook), terugbetaald. Indien het RFS Onderhoudscontract niet wordt het geconstateerde onderhoud, slijtage of incident te wijten overgedragen, zal het RFS Onderhoudscontract na verkoop van is aan het feit dat de klant de auto heeft laten repareren of rechtswege eindigen en zullen de diensten als bedoeld in het RFS onderhouden in een garage die geen deel uitmaakt van de Onderhoudscontract stoppen op de datum en kilometerstand Renault-dealerorganisatie en waarbij de richtlijnen van de van de verkoop van de auto waarbij geen aanspraak op restitutie fabrikant niet zijn gerespecteerd, kan plaats vinden. de schade ontstaan is als gevolg van slecht onderhoud of 10.4. Indien de auto bij een Renault-dealer wordt ingeruild, zal het RFS het niet naleven van de instructies in het Onderhouds- en Onderhoudscontract van rechtswege eindigen per datum en Garantieoverzicht en in het instructieboekje. kilometerstand van de inruil van de auto waarbij geen aanspraak op restitutie kan plaats vinden. 9. BETALING 10.5. Onverminderd haar overige rechten is RFS in elk geval bevoegd 9.1. De klant is verplicht om de contractkosten in zijn geheel te door middel van een aangetekende brief aan de klant het RFS hebben voldaan uiterlijk op de dag per de ingangsdatum (zie Onderhoudscontract met onmiddellijke ingang te beëindigen artikel 2) van het RFS Onderhoudscontract. Indien de klant zonder ter zake deze beëindiging aan klant een vergoeding gebruik maakt van de op het Aanvraagformulier aangegeven verschuldigd te zijn, indien een of meer van de volgende mogelijkheid van gespreide maandelijkse betaling dient betaling omstandigheden zich voordoen (deze opsomming is niet door de klant plaats te vinden via automatische incasso. limitatief): 9.2. In het geval de klant in gebreke blijft met de betaling op de als er onderdelen zijn gemonteerd of wijzigingen aan de auto afgesproken datum, zal dit van rechtswege leiden tot een zijn uitgevoerd, terwijl dit niet is toegestaan door de fabrikant, boete per dag vertraging, welke wordt berekend op basis van als er aan de kilometerteller van de auto werkzaamheden zijn verricht zonder dat RFS afdeling Onderhoudscontracten daarvan de wettelijke rente over het gehele openstaande bedrag aan contractkosten. op de hoogte is gesteld middels een aangetekende brief met 9.3. De boetes voor te laat betalen zijn invorderbaar zonder dat er ontvangstbevestiging en een kopie van de factuur, of wanneer een herinnering moet worden verstuurd. Vervroegd betalen van de kilometerteller is losgekoppeld of weer op nul is gezet, of de factuur geeft geen recht op korting. wanneer de aangegeven kilometerstand is vervalst. In alle 9.4. Indien de klant gebruik maakt van de op het Aanvraagformulier gevallen kan RFS de kosten voor de geleden schade verhalen aangegeven mogelijkheid van gespreide betaling en de auto op de klant. Deze schadeloosstelling kan, indien van toepassing, de maximale kilometerstand bereikt vóór het einde van de worden opgeteld bij het bedrag dat de klant nog moet betalen looptijd van het RFS Onderhoudscontract, worden de diensten voor het RFS Onderhoudscontract. zoals vastgelegd in artikel 4 niet langer aan de klant toegekend, 10.6. Bij gebreke van tijdige betaling is de klant vanaf het verstrijken de periodiek automatische incasso wordt stopgezet en het van de betalingstermijn van rechtswege, zonder dat enige nadere resterende door de klant te betalen bedrag onder het RFS ingebrekestelling is vereist, in verzuim. RFS is gerechtigd haar Onderhoudscontract wordt direct invorderbaar in één betaling verplichtingen op te schorten en het RFS Onderhoudscontract door middel van een incasso door Renault Financial Services van te beëindigen in geval de klant niet heeft voldaan aan de de rekening van de klant. betalingsverplichtingen. 10.7. Indien het RFS onderhoudscontract eindigt anders dan na 10. BEËINDIGING afloop van de gekozen looptijd kilometerstand of anders dan de condities in 10.1, 10.2 of 10.4 zal RFS afdeling 10.1. Het RFS Onderhoudscontract eindigt van rechtswege, zonder Onderhoudscontracten een eindafrekening maken, op basis van: dat hiervoor opzegging is vereist en zonder dat er restitutie - de door de klant bepaalde kilometerstand en looptijd in het kader plaatsvindt, indien de auto ten gevolge van een schade niet zal van dit contract, worden gerepareerd, total loss is (vernietiging van de auto, brand, - de tijd die is verstreken sinds het afsluiten (afgerond op hele etc., ongeacht de oorzaak ervan) of als de auto om technische maanden), of financiële redenen onherstelbaar wordt verklaard (hierna gezamenlijk: “de Oorzaak”). De klant is verplicht om RFS afdeling - het aantal kilometers dat de klant op de beëindigingsdatum heeft gereden, Onderhoudscontracten binnen één maand na het ontstaan - de bedragen die RFS sinds het ondertekenen heeft geïncasseerd van de Oorzaak op de hoogte te stellen van de Oorzaak door in het kader van dit contract, middel van een aangetekende brief met ontvangstbevestiging, - de contractkosten, die in het ondertekende Aanvraagformulier of e-mail, vergezeld van een bewijs. Doet de klant dit niet, dan is zijn vastgelegd. hij aansprakelijk voor elk onrechtmatig gebruik van de diensten Indien de klant de contractkosten voor het RFS na de datum van het ontstaan van de Oorzaak Onderhoudscontract ineens contant heeft betaald, zal RFS 10.2. Indien er sprake is van diefstal, verduistering of een andere de resterende rechten die aan dit contract ontleend kunnen gebeurtenis waardoor de auto uit de feitelijke macht van de worden aan de klant terugbetalen, te weten de contractkosten klant is geraakt, eindigt het RFS Onderhoudscontract van verminderd met het reële aantal kilometers dat de auto op de rechtswege wanneer de auto, dertig dagen nadat het uit de beëindigingsdatum heeft gereden, berekend op basis van de feitelijke macht van de klant is geraakt, niet is teruggevonden, door de klant gekozen kilometerstand. zonder dat restitutie van door de klant betaalde bedragen onder het RFS Onderhoudscontract plaatsvindt. In geval van diefstal, Indien de klant maandelijks betaalt, en als de kilometerstand op de verduistering of een andere gebeurtenis waardoor de auto uit beëindigingsdatum hoger is dan het evenredig aantal kilometer van de feitelijke macht van de klant is, dient de klant RFS afdeling

de door de klant gekozen kilometerstand (bepaald via de door de klant bepaalde looptijd en kilometerstand), zal RFS de klant schriftelijk laten weten welk bedrag hij nog verschuldigd is. Indien de klant maandelijks betaalt, en als de kilometerstand op de beëindigingsdatum lager is dan het evenredige aantal kilometer van de door de klant gekozen kilometerstand (bepaald via de door de klant gekozen looptijd en kilometerstand), zal RFS de klant het teveel betaalde bedrag terugbetalen. De maandelijkse incasso stopt op de beëindigingsdatum van het RFS Onderhoudscontract, de lopende maand is nog verschuldigd. De administratiekosten à 60 euro komen te allen tijde voor rekening van de klant. Bijvoorbeeld: Een contract van 3 jaar / 50.000 km wordt beëindigd na 2 jaar en 27.000 km. De contractkosten voor de hele looptijd zijn = 360 euro Verbruikskosten = 27.000/50.000 x 360 euro = 194,40 euro Restitutie = 360 -194,40 – 60 = 105,60 euro te betalen aan klant. 11. PRIVACY STATEMENT De persoonsgegevens die van de klant worden gevraagd als hij zijn bestelling plaatst, zijn noodzakelijk voor het sluiten van de order en zijn bestemd voor het onderhouden van zijn relatie met RFS voor een goede service die is afgestemd op zijn behoeften. Deze gegevens zijn vertrouwelijk en kunnen worden verstrekt aan Renault S.A.S., Renault Nederland NV, hun dochtervennootschappen en aan derden die een verkooprelatie onderhouden met Renault Nederland en die een geheimhoudingsplicht hebben. Conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens, beschikt de klant over het recht op toegang tot en het rectificeren van gegevens die op hem van toepassing zijn, alsook over het recht om bezwaar te maken tegen het feit dat de gegevens die op hem van toepassing zijn, worden gebruikt voor gegevensverwerking, door contact op te nemen met de Afdeling Klant Relaties Renault Nederland – telefoonnummer 0800 - 9393. 12. GESCHILLENREGELING Op het RFS Onderhoudscontract en deze algemene voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Geschillen zullen uitsluitend voor de bevoegde rechter in het arrondissement Amsterdam kunnen worden gebracht. ALGEMENE VOORWAARDEN My Revision (Extra Pro) Renault & Renault Z.E.

15


Maart 2016 - 77 11 556 200

Financiering

Financiering

Financiering

Geen services

Met aanschaf van 1 SERVICE Verlengde garantie óf Onderhoudscontract

Met aanschaf van 2 SERVICES Verlengde garantie én Onderhoudscontract

5,9% rente

3,9% rente

1,9% rente

Boeingavenue 275, 1119 PD Schiphol-Rijk Postbus 75760, 1118 ZX Schiphol Telefoon: (020) 354 96 10 E-mail: info@rfs.nl, Internet: www.renault.nl Renault Flex Choice is geldig op orders van particulieren, behalve op Zoë & Kangoo Z.E. Jaarlijks kostenpercentage van 5,9% bij autofinanciering zonder GarantiePlus (verlengde garantie) of My Revision (onderhoudscontract), 3,9% bij aanschaf van (al dan niet meegefinancierd) GarantiePlus óf My Revision, 1,9% bij aanschaf (al dan niet meegefinancierd) GarantiePlus & My Revision. Looptijden beschikbaar van 12 tot 60 maanden, geen maximaal te financieren bedrag, slottermijn mogelijk. De maximale slottermijn is afhankelijk van de looptijd van de financiering en is berekend op basis van de waarde van de auto (40% bij 36 maanden, 30% bij 48 maanden en 10% bij 60 maanden financiering). Op de financiering en services zijn algemene voorwaarden van toepassing, op te vragen via nl-marketing@rcibanque.com. Zie http:// RekenvoorVoorbeeld Aanbetaling/ Totaal kredietLooptijd in Vaste debet Jaarlijks Totaal te Maandwww.renault.nl/onderhoud-en-service/ voor meer informatie over GarantiePlus en MyRevision. Renault beeld Renault ConsumentenInruilwaarde bedrag maanden rentevoet kostenpercentage betalen bedrag termijn Financial Services behoudt zich het recht voor de beschikbaarheid van Renault Flex Choice zonder opgaaf Flex Choice adviesprijs 5,9% € 15.000 € 5.000 € 10.000 48 5,9% 5,9% € 11.217 € 234 van redenen te beëindigen, zonder effect op lopende contracten. Acceptatie op basis van VFN normen (http://www.vfn.nl/consumenten/), toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Lening moet zijn terugbetaald 5,9% € 15.000 € 5.000 € 10.000 60 5,9% 5,9% € 11.529 € 192 voordat klant 82 jaar wordt. Vanaf 76 jaar verplichte aanbetaling van min.10%. Aflopend krediet met vaste 3,9% € 15.000 € 5.000 € 10.000 48 3,9% 3,9% € 10.802 € 225 debetrentevoet verstrekt door Renault Financial Services, handelsnaam van RCI Financial Services B.V. te 3,9% € 15.000 € 5.000 € 10.000 60 3,9% 3,9% € 11.004 € 183 Schiphol-Rijk (www.renaultfinance.nl, KvK-nummer 30055070, AFM-vergunningsnummer 12009781). 1,9% € 15.000 € 5.000 € 10.000 48 1,9% 1,9% € 10.389 € 216 Bedragen zijn afgerond op hele euro’s. Rentewijzigingen, typ- en drukfouten voorbehouden. Zie RFC 1,9% € 15.000 € 5.000 € 10.000 60 1,9% 1,9% € 10.486 € 175 actievoorwaarden op www.renault.nl

Brochure ABD Renault Flex Choice  
Brochure ABD Renault Flex Choice  
Advertisement