Page 1

Project Itera Wonen met alle gemakken van nieuwbouw, in een bestaande setting midden op Urk.


Urk, Urk, het voormalig eiland in de Zuiderzee kenmerkt zich door de hechte gemeenschap en een nog altijd levende eigen taal. Voor de inwoners voelt Urk nog steeds als een eiland. zo woont men niet in Urk, maar op Urk. Het oude centrum kenmerkt zich door de nauwe straatjes, de gezellige huisjes en de doorkijkjes naar de haven. Daar aangekomen kun je genieten van de altijd wisselende aanblik die de haven bied. Het voorzieningenniveau is hoog op Urk. Winkels zijn er genoeg, zowel in het centrum als in het winkelcentrum het Urkerhard, uitgebreide. Sportfaciliteiten zijn er in overvloed. Voeg daarbij de aanwezigheid van het Urkerbos, het strand en de dijk en het zal duidelijk zijn dat Urk ook de liefhebber van het buitenleven veel heeft te bieden. Naaste omgeving: Het project 'Itera' staat letterlijk op de oude grond van Urk.Het is gelegen aan de Holkenkamp en daarmee binnen de grenzen van het voormalig eiland, dicht bij het centrum met zijn vele voorzieningen. Op een paar minuten loopafstand vindt u onder meer winkels, het Wilhelminapark, de bibliotheek, het zwembad, huisartsenpraktijk en vele kerken. Ook op loopafstand ligt het prachtige Urkerbos met vele recreatieve mogelijkheden.


3


Projectomschrijving: De naam voor dit bijzondere project, 'Itera' is ontleend aan de voormalige functie van het pand. Het is namelijk in gebruik geweest als apotheek. Vele duizenden recepten zijn hier uitgeschreven en tal van medicijnen zijn hier bereid. Itera is het Latijnse woord voor herhaal (Iterare: herhalen). De voormalige apotheek wordt compleet gestript en daarna aangepast aan zowel de nieuwe bestemming, wonen, als aan de huidige eisen van de moderne woonconsument. De fundering, muren en dak worden gehandhaafd, maar voor de rest wordt alles vernieuwd. De woningen worden elk voorzien van compleet nieuwe technische installaties. Het isolatieniveau wordt eveneens aan de huidige eisen aangepast. Alle vloeren en wanden worden opnieuw afgewerkt en overal komen nieuwe plafonds. Het eindresultaat: wonen met alle gemakken van nieuwbouw, maar in een historische setting midden in het dorp. Midden op Urk!

4


5 5


Woning A: Een ruime, luxe maisonnette met woonkamer/keuken, slaapkamer en complete badkamer op de begane grond. Deze verdieping is geheel voorzien van vloerverwarming. In het souterrain zijn nog 2 slaapkamers gesitueerd, elk met voldoende daglicht. Tevens vindt u hier de bergruimte met was- en droogmachine aansluiting en nog een multifunctionele ruimte, geschikt voor vele doeleinden. In de grote tuin op het zuiden kunt u vaak genieten van de zon. De auto parkeert u voor de deur.


7


Woning A Begane grond


Woning A Souterrain

9

9


Woning B:

Een verassend ruime, luxe maisonnette met woonkamer/keuken, slaapkamer en complete badkamer op de begane grond, alles voorzien van vloerverwarming. In het souterrain zijn 2 slaapkamers gesitueerd, elk met voldoende daglicht. Op deze verdieping vindt u ook de bergruimte met was- en droogmachine aansluiting en een multifuctionele ruimte, geschikt voor vele doeleinden. de aanwezigheid van een tuin maakt deze woning extra aantrekkelijk. Het is mogelijk om de slaapkamer op de begane grond te laten vervallen om zo een extra royale zitkamer en/of keuken te realiseren.


11


Woning B begane grond


Woning B Souterrain

13


Woning C: Een modern en luxe appartement. Deze gelijkvloerse woning onderscheidt onder meer door het zeer ruime dakterras van maar liefst 52 m2! Verder telt dit appartement 2 slaapkamers, waarvan de grootste met aansluitend de ruime badkamer. De opstelplaats voor de keuken biedt alle ruimte. De zeer lichte woonkamer is voorzien van openslaande deuren die toegang geven tot het werkelijk zeer riante dakterras.

15 15


17 17


Woning D: De spreekwoordelijke slagroom op de taart: nergens anders vindt u zo'n complete woning voor deze prijs. U komt binnen in een imposante hal met vide en open trap. Naast het riante toilet vindt u de meterkast. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer/keuken. De keuken is ruim. De woonkamer is licht, royaal van afmetingen en zelfs voorzien van een openhaard. De grote schuifpui geeft toegang tot een fijne tuin met een oppervlakte van 145 m2. verder vindt u op de begane grond ook nog een grote bijkeuken /berging. Op de 1e verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, elk voorzien van een eigen balkon. Op deze verdieping zijn tevens de ruime, complete badkamer met bad, 2e toilet en dubbele wastafel gesitueerd en de cv installatie bevindt zich hier ook.


19


Woning D Begane grond

+ Berging Woning A + B + C + Stalling Algemeen


Woning D Verdieping

21


Overzicht: plattegronden en gevels

Voorgevel

Achtergevel

Berging: Woning A, B en C hebben elk de beschikking over een afzonderlijke berging voor de opslag van tuinspullen, enz. De fietsenberging wordt gedeeld, Deze kan eventueel worden uitgerust met de mogelijkheid elektrische fietsen op te laden.

Linker zijgevel

Rechter zijgevel


Kleuren en Matriaalstaat Onderdeel

Materiaal

Kleur

-

gevelmetselwerk

Baksteen

Donker grijs

-

gevelafwerking

Gevelstuc

Wit

-

plint terplaatse van

Gevelstuc

Grijs

stukwerk begane grond -

Voegen

Voegspecie

Licht grijs

-

Accent woning D

rabatdelen, hout

Oranje bruin

boven balkons -

Gevelkozijnen

hardhout

Oranje

-

Paneel in kozijn

rabatdelen, hout

Oranje bruin

algemene berging -

Ramen

Hardhout

Grijs

-

Waterslagen

Aluminium

Antraciet

-

Voordeuren

Hardhout

Oranje

-

Ventilatierooster

Aluminium

Wit

-

Daktrim

Aluminium

Antraciet

-

Muurafdekker

Aluminium

Antraciet

Oppervlaktes: Binnen:

Buiten:

Woning A

114

30

Woning B

106,5

30

Woning C

72

50

Woning D

115

145

23


Ontwikkeling en realisatie:

Ontwikkeling en realisatie

Ontwerp:

Verkoop:

Wijk 1-31 8321 EL Urk Tel: 0527- 690056 www.sinkebv.nl Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld. desondanks kunnen er geen rechten worden ontleend aan de in de brochure opgenomen artist impressions, aanzichten en plattegronden. Ondanks het bovenstaande moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van eventuele wijzigingen voortvloeiend uit de eisen van de overheid en/of nutsbedrijven. De aannemer is gerechtigd tijdens de (af)bouw die wijzigingen in het plan aan te brengen, waarvan de noodzaak bij de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan de kwaliteit. Wijzigingen met betrekking tot peilhoogten, maatvoering, juiste ligging, terreinafwerking, hoogteverschillen c.q. taluds, groenstroken, voet- en fietspaden, parkeervoorzieningen en dergelijke kunnen zich ook voordoen. de koper wordt geadviseerd voor het kopen en aanbrengen van de woninginrichting de exacte maten in de bouw te controleren en op te meten.

24

Brochure Holkenkamp  
Brochure Holkenkamp  

Brochure Holkenkamp

Advertisement