Page 1

LEEPIN

PORTFOLIO

INTERIOR ARCHITECTURE

ABAGAIL


L

INTERIOR ARCHITECTURE

& DESIGN

PORTFOLIO

ABAGAIL LEEPIN ABAGAIL.LEEPIN@YAHOO.COM

707.228.6460


“

Greatness comes from applying your work ethic to not only what you do, but also where you live, your home, your family, your community, your world. CLEO WADE

“


01 BILLABONG FLAGSHIP 06-15

02 L A J O L LA R E S I D E N C E

16-23

0

C-HOTEL&S


PROJECTS

03

SPA

24-31

04 S H A R P M E T R O C A M P US

05 32-39

N O U R C A B A NA

40-45


00

01


01

BIL L ABONG SANTA BARBARA, CA

Using existing exterior architecture, the interior concept of the was cultivated for the new generation of Billabong. Drawing inspiration from the landscape & culture of the California lifestyle, the concept was captured through the use of neutral colors, subtle pattern and warm textiles. The ground level features accessories and men’s clothing, as well as a lounge area and the point of sale. The Mezzanine level showcases the women’s clothing.


9

E X T E R I O R E L E V A T I ON


GROUND LEVEL


11

MEZZANINE LEVEL


WEST WALL ELEVATION

POINT OF SALE


NORTH WALLL ELEVATION

WOMEN’S FITTING ROOM

13

MEN’S FITTING ROOM


FIXTURES

The east wall elevation showcases custom designed fixtures for the billabong brand, using industrial elements with clean, contemporary lines. The fixtures are minimal, highlighting details of the product displayed.

BLACK STEEL STRUCTURE

BLACK STAINED WOOD SHELVES

Modular shelving system for folded and hanging clothing items.

Ceiling and ground mounted hang bars.


WOOD FRAME

STEEL BARS

15

The swimsuit fixture has a wood frame and steel hang bars to showcase billabong’s signatures bikinis and board shorts.


00

02


02

RESIDENCE

LA JOLLA, CA

This residence is made up of 8 shipping containers. Clean lines, crisp whites and natural textures create a warm, contemporary space, contrasting from the industrial nature of the containers. The L- Shaped structure wraps around the pool area, giving each room a poolside view.


CONTAINER LAYOUT 20’ CONTAINER X 5 40’ CONTAINER X 3 FRONT VIEW

FIRST FLOOR

SECOND FLOOR

19

BACK VIEW


MAIN LEVEL The first level is composed of two 40’ containers and one 20’ container. The small container provides space for kitchen and living space that lead into the pool area.

21

the entry along with a small office and half bathroom. The larger containers are combined for the open concept


2 ND L E V E L The upper level is composed of four 20’ shipping containers, Consisting of two large Bedrooms with fullbathrooms. located on either wing of the house, Each room has a balcony overlooking the pool deck.


23


25

03


03

C

H O T E L

& S P A

CASSAGO BRIANZA,ITALY

In partnership with product design colleague, Alejandro Bataille, a fresh concept for the C-Hotel, located northeast of Milan, Italy, was devised. The existing outdoor space was reestablished into a lounge and reception desk that flows into the indoor lobby. Divided by an existing travertine wall, the interior was naturally divided into two uses; lounge/ library and juice bar/cafe. Materials and furniture were carefully selected from local Italian vendors to main the authentic concept of the small boutique hotel.


27


LIBRARY& LOUNGE


29


JUICE BAR & CAFE


31


00

04


04

SHARP METRO CAMPUS

SAN DIEGO, CA

Using existing exterior architecture, the interiors of the patient levels were designed from a single patient room. Working from the inside out, the patient floor was planned with the patient, family and staff in mind. Using warm, yet natural materials the environment is intended to make the patients and visitors feel more at home. The main level where the reception, lobby and cafeteria are located is designed to give a highend hospitality impression.


CORRIDORS SHEET VINYL

FAMILY WAITING CARPET TILES

PATIENT ROOM SHEET VINYL

35

BATHROOM CORIAN


NURSE STATION

PATIENT ROOM


PATIENT FLOOR The patient rooms were designed for maximum patient comfort and staff efficiency. Using a single handed pattern, to ensure consistentcy for staff, and a slanted patient wall, for viewing purposes. The racetrack plan contains the staff support in the center, including nurse stations with recognizable floor and drop ceiling elements and a large family

37

waiting room.


GROUND FLOOR The grand reception desk gives the feeling of luxury hospitality to welcome the patients and visitors. Beyond the reception, the lobby has a diverse range of seating, including a small cafe, children’s play area, and mediation room. Adjacent to the reception desk is a large dining area complete with a cafeteria and juice bar.


RECEPTION

39

DINING AREA


NOUR

FURNITURE DESIGN “…the light found its way through the aperture, but still remaining, an intricate shadow of refuge from the hot afternoon sun.”

7’W x 6’D x 6’7” H

41

05


HANDCRAFTED MODEL


43

LASER CUT SCREENS


L

INTERIOR ARCHITECTURE

& DESIGN

PORTFOLIO

ABAGAIL LEEPIN ABAGAIL.LEEPIN@YAHOO.COM

707.228.6460


Interior Architecture + Design Portfolio | 2018  
Interior Architecture + Design Portfolio | 2018  
Advertisement