Page 1

NGIS D D SIGN

W AT C H I N S I G H T

Waarom Donderen? Waarom niet? Wonen op vakantie! Ik kijk naar alle richtingen vrij, ontmoet elke dag de stilte en ook nog eens de sterren. Het is een perfecte plek om te wonen toch? En bovendien maakt het hier niet uit wat je doet, maar wordt je beoordeelt om wie je bent. Een verademing; ik heb er graag wat extra kilometers voor over. Wat is zo bijzonder aan jouw huis? Het is een lekker simpele schuur die een eenvoudig verhaal vertelt en een prachtige lichtinval heeft. Gebouwd op de footprint van de boerderij, met hetzelfde silhouet als het gebouw dat hier eerst stond. En net zoals vroeger bepaalde de bouweconomie de esthetica. Zo goedkoop mogelijk ruimte maken geeft veel ruimte; veel leefruimte. Ik heb veel gebruik gemaakt van beton en golfplaat. Een

watc h 0 0 : 2 0

nieuw soort boerderij is toch veel leuker dan een boerderette? Bepaalden jullie samen het interieur? Of moesten compromissen gesloten worden? Nee, geen compromissen hier: teamwork dus! Ik ben van de ruimtelijke concepten. Suuz is kunstenares en van de materialen, textuur en kleur. Dat kan ze veel beter dan ik ook bovendien. Wat is jouw favoriete plek in huis? Onze tafel van 1 bij 4 meter. Daar is altijd wel wat te doen. Het gebeurt zelden dat we er alleen zitten, we houden wel van aanloop. Waar ben je momenteel mee bezig en wat ga je nog meer doen in 2005? Eind vorig jaar won ik de Europese prijsvraag voor het interieur van de Centrale Bibliotheek in Antwerpen. Daar werk ik erg hard aan momenteel. Daarnaast ben ik druk met nog een paar woningen. Ook schuurhuizen trouwens. En er spelen nog interessante projecten in de centrale bibliotheken van Delft en Den Bosch. Het wordt erg mooi allemaal!

Voor meer informatie over Aat Vos: www.aequo.nl

Tekst: Kirstin Hanssen

Architect Aat Vos (1964) maakt vooral faam met het eigentijds inrichten van bibliotheken, maar heeft ook een aantal woonhuizen op zijn naam staan, waaronder zijn eigen woning in het Drentse Donderen. Hier woont Vos met zijn vrouw Suuz en zonen Jelle en Pepijn. Watch nam een kijkje bij hem thuis.

Watch interview Aat  

Interview with Aat about his views on architecture, showing some inside images on his house.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you