Page 1

DESIGN PORTFOLIO AARTI PATEL


TABLE OF CONTENT TRIFURCATED KINDERGARTEN URBAN LUMIERE WAVE HOUSING AQUARIUM SYSTEMS INTERGRATION


1

TRIfurcated Kindergarten Fall 2017 | Ed Ogosta


TRIfurcated KINDERGARTEN

1.

3.

1

2.

4.

CONCEPT DIAGRAM

STUDIO 4A |


SITE VEGETATION

COMPREHENSIVE DESIGN STUDIO

SITE URBAN CIRCULATION

2


LENOX

LENOX

LENOX

LENOX

EAST SECTION

CAFETERIA RENDER WEST SECTION

PUMA

NORTH SECTION

NORTH ELEVATION

3

STUDIO 4A |


OUTDOOR PLAY AREA

PARKING

OFFICE

KITCHEN & DINING

CONFERENCE ROOM

MULTIPURPOSE HALL

PARENT/INFANT ROOM

ADMIN

AGE 5 CLASSROOM

AGE 2-3 CLASSROOM

AGE 4 CLASSROOM

AGE 0-2 CLASSROOM

EXTERIOR RENDER OUTDOOR PLAY AREA

FIRST FLOOR PLAN

THEATER

STORAGE TEACHER’S LOUNGE SICKBAY

GREENHOUSE

TECH ROOM

SECOND FLOOR PLAN

CLASSROM RENDER

COMPREHENSIVE DESIGN STUDIO

4


20

’- 0

072200 ROOF INSULATION

45’ - 0”

05300 STEEL DECKING

’- 0

40

Vertical ADA Circulation Elevator Access

60’ -

0” ”

’- 0

25

75’- 0”

Top Floor Egress

08800 1/2” + 1/2”MM LOW IRON GLASS

Horizontal ADA Circulation 5” diameter clearance

233300 AIR SUPPLY 096000 WOOD FLOORING Ground Floor Egress

EGRESS CIRCULATION

The 3 furthest spaces from the exit stair on the second floor.

ADA CIRCULATION

05700 ALUMINUM PANEL ROLLER SHADE 15900 AIR DUCT

233300 AIR RETURN 16500 CEILING LIGHT

03300 CONCRETE SLAB

WATER SYSTEM

SPRINKLERS

DETAIL WALL SECTION

5

STUDIO 4A |


| COMPREHENSIVE DESIGN STUDIO

SUN SCREENING

HVAC UNIT RAINWATER COLLECTION

NATURAL LIGHT + VENTILATION

PASSIVE SYSTEMS

HVAC COOLING

PUMP

WATER STORAGE TANK

EXPLODED STRUCTURAL AXONOMETRIC

RAINTWATER COLLECTION

6


2 Urban Lumiere

Spring 2017 | Gerard Smulevich


URBAN LUMIERE

JAMES TURRELL MUSEUM OF LIGHT AND SPACE

This project serves as an Urban Lumiere that bridges the urban fabric of Los Angeles with James Turrell’s art. His work is not about light, or a record of light; it is light — the physical presence of light made manifest in sensory form. His work is more about the person’s seeing more than it is about his seeing, although it is a product of his seeing. He is also interested in the sense of presence of space; that is space where one can feel a presence, almost an entity — that physical feeling and power that space can give. The project strives to capture a light with a weightless effect. This is achieved by the compositional placement of Turrell’s exhibits in the museum in context to the building as a whole. As one wanders through the museum, multiple washes of color are reflected among the interior space. The interior spaces are linked together by yellow circulation tunnels. These are introduced to add a neutral effect to the multi-color building. The circulation creates a moment where the person can reset their vision back to a single color before entering the next exhibit. The structural scales and opportunities taken in this project all revolve around the concept of ‘light’. In order to allow the volumes to appear weightless, they gently sit on top of a truss that meanders from column to column. The volumes themselves are composed of a transparent floor frame that is only partially opaque. This allows the light to bleed from under each exhibit and allow for an under glow that gives the effect of the volumes levitating. All of this is held together by a glass shroud that lightly dresses the building, allowing for maximum readability from the urban context.

7

STUDIO 3B |


CONDITIONS FROM INTERIOR PUBLIC SPACE ACCESS TO THE BUIDLING OCCURS VIA THE VERTICAL CIRCULATION. ONE IS THEN DROPPED OFF ON THE TOP ROW OF THE EXHIBIT GALLERIES AND THE JOURNEY MEANDERS DOWNWARDS VIA THE EXHIBIT CIRCULATION AND ELEVATORS

EXHIBIT CIRCULATION DIAGRAM

JAMES TURRELL EXHIBITIONS

| STEEL COMPETITION

VERTICAL CIRCULATION DIAGRAM

PROGRAM DIAGRAM

8


* THE PYHSICS OF THE LAVA LAMP DIRECTLY INFULUENCES THE COMPOSITON OF THE EXHIBITS; DENSE TO LIGHT. ALL OF WHICH IS ENCLOSED WITHIN THEDRIVER; THE GLASS SHROUD

9

STUDIO 3B |


ELEVATOR FOOTING DETAIL

* EXPLODED EXHIBIT STRUCTURE DEMONSTRATES HOW EACH EXHIBIT IS ASSEMBLED

| STEEL COMPETITION

RIB ATTATCHMENT DETAIL

WELDED TRUSS DETAIL

SPACE FRAME DETAIL EXTERIOR FRAMING AXONOMETRIC

10


3 Wave Housing Fall 2016 | Eric Olsen


WAVE HOUSING Maximising the site.

Rationalising the edges.

Extruding the building.

Splitting the program.

MASSING DIAGRAM

Typical Unit Floor Plan

B- PROGRAM

A- SLABS

Program Floor Plan A-B

A+B

CONCEPT DIAGRAM Swimming Pool & Fitness Center

LIBRARY

INTERNAL GARDENS

GAME ROOM

PROGRAM DIAGRAM

11

Ground Floor Plan

STUDIO 3A | H


The 9,000sqft corner site is in Boyle Heights, LA. It’s a working-class, predominantly Mexican-American neighborhood with nominal housing provided. The site is located where the industrial district of Boyle Height ends and the housing begins. After studying the urban fabric of Boyle Height, the project began to focus on the lack of community and public entertainment in the area. The issues were addressed by designing a housing tower that creates a community within itself as the public amenities carve into the building vertically. The form is generatd by maximizing the site and rationalizing the edges based on spatial requirements. The form is then extruded and divides the two programs; housing units and public areas. The form is greatly influenced by the site it sits on, due to its constrained site boundaries.

HOUSING

The building offers there types ofhousing units to accommodate inhabitants of various lifestyles. The smallest unit offers 600 sqft of space and 1800 sqft for the larger units. Each floor can accommodate upto seven units. The longitudinal section expresses the intersection of public program into the private units. The physical model is constructed using white and clear acrylic. Two different colors aid to distinguish between the private and public programs. PHYICAL MODEL

12


4 Vertical Plane

Spring 2016 | Anali Gharakhani


VERTICAL PLANE COALESCE The geometries are derived from the various circulation paths at the Olympic Sculpture Park. These geometryies begins to define different possibilities for programmatic spaces. Furthermore, the intersections of the geometry lines are the coalescing points for the different programs, similar to the Olympic Sculpture Park, where one can identify a clear coalescence of program and path. The contours are manipulated based on the interruption of the geometry with the existing contours; where an intersection occurs, there is a rule-set that modifies each contour. With the aid of the geometry lines to define the program space. Drainage runs parallel to path. Drainage and path run parralell to each other along the entire site.

b

c a b

c

a

b

a

c

c

b

a

EXISTING CONTOURS

13

GEOMETRY

NEW CONTOURS

DRAINAGE

PROGRAM

STUDIO 2B |


| SITE ORDERS

b

c a

b

c

a

b

a

c

c

b

a

14


PARKING

MAINTENANCE

TANKS

Plan @ 53’-0”

ENTRANCE

RESTROOM

EXHIBIT SPACE

THEATRE

CAFE

OFFICES

Plan @ 23’-0” EXTERIOR COURTYARD

EQUIPMENT STORAGE

PLAN

Plan @ 4’-0” Plan @ 0’-0”

SECTION

15

STUDIO 2B |


CONTOURS

PROGRAM

01/14/2016

VEGETATION

16:30:00

09/23/2015

09:00:00

05/08/2015

11:45:00

Aquarium

S.F.

Men's Bathroom Women's Bathroom Administration Offices (5 at 100 each) Maintenance Main exhibit Hall tanks public circulation Maintenance circulation Theatre Equipement Storage Mechanical Room Café

300 300 1,500 1,500 3,000 6,000 5,000 1,000 5,500 600 1,000 2,000

Total

GEOMETRY

| SITE ORDERS

Exterior S.F Exterior courtyards with seating 10 Cars 25 BICYCLES

10,00 3,000 1,000

Total

36,500

EXPLODED AXONOMETRIC

16


5 Systems Integration Fall 2017 | Ed Ogosta


FUJI KINDERGARTEN SYSTEMS INTEGRATION ANALYSIS

Auto & Pedestrian Circulation

Vegetation and Wind

Cool Wind

Warm Wind

A kindergarten in the shape of a oval with a perimeter of 183m, made for 500 children. All of architectural spaces were designed to be at the scale of a child, so there is an extremely close relationship between the floor level and rooftop level. Three pre-existing Zelkova trees shoot through the architecture and are splendid climbing points for children on the roof. There is not a single piece of play equipment on the roof. The rooftop itself becomes the play equipment. Even children who don’t usually run will most certainly race around this roof. For every room there is a skylight for the space below. You can place a ladder and climb directly onto the roof. From the nursery rooms below, one can observe the kids peeking their heads through from above.

Winter Solstice

17

Summer Solstice

STUDIO 4A |


Air Ventilation

Skylight

Radiation Analysis Tokyo_Tokyo_JPN 21 MAR 12:00 - 21 MAR 13:00 Classroom

All Year Wind in

All Year Solar Heat in

Common Space

Admin Space

Program Diagram

Radiation Analysis Tokyo_Tokyo_JPN 21 JUN 12:00 - 21 JUN 13:00

Radiation Analysis Tokyo_Tokyo_JPN 21 SEP 12:00 - 21 SEP 13:00

Passive Natural Air Ventilation

Radiation Analysis Tokyo_Tokyo_JPN 21 DEC 12:00 - 21 DEC 13:00

| SYSTEMS INTEGRATION

18


aarti.patel@woodburyuniversity.edu

Aarti Patel - Selected Works  

4th BArch Student at Woodbury University

Aarti Patel - Selected Works  

4th BArch Student at Woodbury University

Advertisement