Page 1

AARSTIDERNES ONLINE EKSTRAVAREKATALOG UGE 18 & 19


Kan bestilles nu, med levering i uge 20

OKSEKØD FRA BARRITSKOV NYHED!

OKSEKASSEN FRA BARRITSKOV Min. 8 kg - 1.395 kr. Krogmodnet oksekød af kvæg fra Barritskov. Slagtet af Grambogård.

GRAMBOGÅRD Dyrene bliver slagtet på Grambogård, som har mange års erfaring i slagtning og modning af kvalitetskød bl.a. til restaurationer. Kødet krogmodnes ca. 20 dag, hvilket har en stor indflydelse på kødets mørhed og udvikling af smag.


BARRIT OKSEN

Leif Rørbye har en stor besætning af stude på bar-

henter de på Barritskovs græsarealer, lige uden for

ritskov. Tidligere havde Leif en mælkebesætning,

vores grønsags-pakkeri. Sommetider spærrer de

bestående af 110 køer, men besluttede sig for at

faktisk for trafikken, så når de første pakkerimed-

opdrætte kødkvæg i stedet. Han omlagde sin gård

arbejdere møder på arbejde må de ringe til Leif, som

til økologi i 1997. I 2005 besluttede han sig for at

kommer og henter dem hjem. Studene går 7 af årets

han hellere ville berige os med kød af rigtig god

måneder på græs, og har udsigt over Vejle fjord.

spisekvalitet. Han etablerede en studeproduktion

Deres foder består hovedsageligt af græs, hele året

med indkrydsning af limusine, i samarbejde med sin

rundt, hvilket præger kødet både smagsmæssigt og

bror Bendt. Efter nogle år havde de oparbejdet en

farvemæssigt. Se video: http://www.madbio.com/video/601788/

besætning på 600 dyr. Hovedparten af foderet

leif-og-kerne-ved-barritskov -kasser.aspxkerne-ved-barritskov


Uge 18 & 19 NYHED!

O K S E FA R S K A S S E N 5 x 400 g - 229 kr. Krogmodet hakket oksekød (8-10%) fra Mineslund. Kan fryses og leveres i praktisk emballage, der kan gå direkte i fryseren.

MINESLUND Mineslund er et mindre økologisk landbrug med egen slagter, der som noget unikt i Danmark krogmodner kødet. Gården ligger på halvøen Asnæs ved Kalundborg og er i flere generationer blevet drevet af familien Vinsand, der lægger lige så stor vægt på dyrenes trivsel, som på kødets kvalitet.


Uge 18 & 19

Uge 18 & 19

PÅLÆGSKASSEN 1,1 kg klassisk dansk pålæg. Slagterens hjemmelavede rullepølse, spegepølse og oksepostej - 199 kr.

DEN MODERNE 3 pakker kød á ca. 400 g - 253 kr.

Til PålægsKassen har vi udvalgt tre forskellige stykker pålæg fra Mineslund: • Ca. 350 gram rullepølse med de klassiske krydderier bl.a. allehånde, løg og peber. • Ca. 350 gram Mineslund spegepølse med oksekød, kartofler og et drys koriander. • Ca. 450 gram okseleverpostej lavet ud fra en gammel opskrift med oksekød, lever, timian og æbler.

Kød til moderne hverdagsmad Kassen kan indeholde oksekød, fjerkræ, lammekød og svinekød. Udskæringerne er magre, og når der er hakket kød i kassen, er fedtprocenten højst 8-10 %. Kødet leveres vacuum-pakket eller pakket i beskyttet atmosfære og nedkølet i en flamingokasse. Uge 18 Hk. oksekød 8-12% Hel Kylling Røget svinebacon*

Uge 19 Skært oksekød i tern, Svinekotteletter Kyllingebryst*

* Vær opmærksom på at indholdet i ugens kasser kan været ændret efter dette katalog blev til. Tjek http://www.aarstiderne.com/ Kundeservice/Naeste-uges-kasser.aspx for at se alle ændringer


Menu - Uge 18 3 Livretter til 4 personer

Uge 18 & 19 3 LIVRETTER TIL 4 PERSO N E R 3 måltider, 4 personer - 445 kr.

- Spaghetti med kødboller i tomat* NYHED!

- Lobescobes med kalvekød og pastinakker* - Koteletter i fad med løvstikke*

3 Måltider til 2 personer - Blomkålssalat med løvstikke, kyllingespyd og ovnkartofler med tomatsauce* - Wokstegt pak choy med oksekød, frisk hvidløg, kartofler og squash* - Spansk tortilla med kartofler, løvstikke-tomater og salat med hytteost*

3 MÅLTIDER TIL 2 PERSO N E R 3 måltider, 2 personer - 325 kr.

NYHED!


Menu - Uge 18

Uge 18 & 19

2 Måltider til 4 personer

2 MÅLTIDER TIL 4 PERSON E R 2 måltider, 4 personer - 303 kr.

- Peberbøffer og grov mos med løvstikke og mandler. Hertil grøn salat med æbler og ingefær* - Tomatrisotto med lynstegt chili-oksetern. Hertil salat med grapefrugt og friske ærter*

3 Måltider til 4 personer

3 MÅLTIDER TIL 4 PERSO N E R 3 måltider, 4 personer - 445 kr.

- Lynstegt pak choy med grønne ærter, nye løg, oksekød og koriander* - Fuldkornsspaghetti med tomatsauce, ramiro pebre og sprød bacon, grønne asparges og sprød salat* - Ovnfritter og kyllingebryst med dampet spidskål, grønne ærter, cherrytomater og hytteost med hvidløg* * Vær opmærksom på at indholdet i ugens kasser kan været ændret efter dette katalog blev til. Tjek http://www.aarstiderne.com/Kundeservice/Naeste-uges-kasser.aspx for at se alle ændringer


Uge 18 & 19

BLÅ FISKEKASSE min. 600 g - 157 kr.

Uge 18 Skærising, hel flået 800 gram * Uge 19 Rokkevinge* Eksklusive spisefisk, som hellefisk, rødtunge og sandartfileter. Passer til 4-8 personer.

* Vær opmærksom på at indholdet i ugens kasser kan været ændret efter dette katalog blev til. Tjek http://www.aarstiderne.com/Kundeservice/Naeste-ugeskasser.aspx for at se alle ændringer


Uge 18 & 19 FISKEKASSEN min. 600 g - 116 kr.

Uge 18 Brosmefillet, Kattegat*

LILLE FISKEKASSE min. 350 g - 91 kr.

Uge 19 Makrelfilet, Vesterhavet* Alle de udvalgte fisk er forberedt, s책 de er klar til pande eller ovn. Passer til 4-5 personer.

Uge 18 Skrubbefilet, Kattegat* Uge 19 Makrelfilet, Vesterhavet* De udvalgte fisk er forberedt, s책 de er klar til pande eller ovn. Passer til 2-3 personer.


Uge 18

MUSLINGER 2 kg - 128 kr. Blåmuslinger dyrket på liner er kendt for deres særligt gode kvalitet: kødfulde muslinger med en overraskende delikat og mild smag. Linemuslingernes høje kvalitet skyldes, at de dyrkes nænsomt, hvor havets enorme ressourcer udnyttes bedst muligt. Muslingerne produceres ud fra bæredygtige og miljøskånsomme principper, der har en positiv effekt på havets økologiske balance. OBS! Leveres ikke på Bornholm


Uge 18

FLÅET RØDTUNGE 1 kg - 189 kr. En fin lille fisk der er nem at arbejde med. Rødtungens kød er hvidt og en lille smule sødligt. Rødtungen er en virkelig fin lille fisk både fordi den er flot at se på, men også fordi den er nem at arbejde med i køkkenet. Rist den i lidt smør, så den bliver gylden på begge sider og overhæld derefter med friskt smør, citron og persille og server med salat og nye kartofler, så har du en dejlig og hurtig fiskeret. Er god både stegt, dampet og kogt.. OBS! Leveres ikke på Bornholm


Uge 18 & 19

V I D S T E D U AT. . .

en MåltidsPose + 800 gram grøntsager giver et måltid, der rækker til mindst 4 personer. en MåltidsPose kan anvendes sammen med alle Aarstidernes grøntsags- eller mixkasser. KORNOTTOPOSEN

du altid er velkommen til at købe en MåltidsPose - også selv om du ikke i forvejen abonnerer på en grøntsagskasse

69 kr. Risotto uden ris. Vi bruger perlebyg i stedet. Det giver en nem ret med nordisk elegance.


Uge 18 & 19

GULLASCHPOSEN

R Ø D K A R RY P O S E

69 kr. Varmende gryderet med mild paprika og kommen. De hvide bønner og røde linser giver måltidet god fylde.

69 kr. Rød karry er en populær thailandsk ret med kokosmælk serveret med ris. Den er krydret, men ikke for stærk.


Uge 18 & 19

DALPOSEN

RISOTTOPOSEN

69 kr. En indisk hverdagsret med varme krydderier. Godt med grøntsager og linser gør dal til et nemt og nærende måltid. Server evt. sammen med drænet yoghurt.

69 kr. Dejlig saftig hverdagsret fra det italienske køkken. Vi har tilsat ren tomatjuice og krydderier for en risotto med karakter.


Uge 18 & 19

MINESTRONEPOSEN

69 kr. Minestrone er en fyldig grøntsagssuppe med italienske rødder. I stedet for makaroni har vi tilsat korn og linser for et sundere og mere mættende måltid.


Uge 18 & 19

DOMAINE CAZES LE 2005 6 flasker - 298 kr. Biodynamisk vin af enestående kvalitet til prisen. Rubinrød farve, sund drueduftende bouquet med en let krydret tone og en fyldig, nuanceret smag.

CASA MON FRARE 2006 MONASTRELL 6 flasker - 348 kr. Et super, spansk vinfund til prisen,stor, blød lettilgængelig bistro-style .. med masser af blåbær og kirsebærfrugt det perfekte match til vinterretter..


S AV I A N C H A R D O N N AY 6 flasker - 375 kr. Elegant Chardonnay med fine karakteristiske bleggule farve, raffineret af ædle, bløde, grønlige nuancer. Duften er fin, delikat, minder om hvide frugter og en snert af brødskorper.

KVALITET Vi har - i al beskedenhed fundet nogle af verdens bedste vine hos et lille vingrossistfirma i hjertet af København. L’Esprit du Vin er grundlagt og ledes af Jørgen Krüff, der de seneste 20 år har handlet med nogle af verdens bedste vine og champagner. Vinene er økologiske og biodynamiske og har et meget højt kvalitetsniveau. En voksende trend På alverdens vingårde er der en rivende udvikling i gang. Flere og flere af verdens bedste vingårde bliver omlagt til økologisk eller biodynamisk drift for at opnå endnu bedre kvalitet.

I Frankrig er denne udvikling så markant, at en tredjedel af Frankrigs trestjernede vinproducenter - ifølge Revue de Vin de France - i dag er biodynamiske. Økologisk sortiment Hos Aarstiderne har vi arbejdet målrettet på at opbygge et vinsortiment, der er godt, bredt og ikke mindst pengene værd. Aarstidernes vine er omhyggeligt udvalgt fra de førende økologiske og biodynamiske vinproducenter. Og som du vil opdage, er det lykkedes os at finde virkelig gode vine til en fornuftig pris.


Uge 18 & 19

DOMAINE MILLIAS ROSÉ 2007 6 flasker - 295 kr. Smuk rosé med glade hindbærtoner i frugten. Kombinationen af druerne Syrah og Cinsault giver denne rosé både karakter og delikatesse – dejlig som aperitif og alsidig ved bordet, hvor den er en fin ledsager til såvel fiskeretter som lyst kød og oste – samt det asiatiske eller kreolske køkken.


Uge 18 & 19

VILLA TERESA PROSECCO 6 flasker - 450 kr. Frisk, let perlende vin, meget anvendelig som apÊritif og som ledsager til sushi, grøntsagsretter og lette spiser.


Uge 18 & 19 HVAD BETYDER EKSTRA JOMFRU OLIVENOLIE?

At olien kommer fra den første kolde presning af oliven, og at olien ikke indeholder mere end 0,8% syre. Det betyder også, at olien bliver bedømt til at have en overlegen smag. Den bibeholder hele frugtens smag og alle dens vitaminer, da den er fremstillet udelukkende ved hjælp af mekaniske og fysiske processer, der ikke nedbryder olien. Olivar de Lunas olie egner sig perfekt til salater og kan bruges til meget i den daglige madlavning. I Aarstiderne bruger vi olivenolie i de fleste af vores opskrifter til dressinger, sautering, bagning af grøntsager og meget andet.

OLIVENOLIE 3 l - 285 kr. Olivar de Luna olivenolie. Hos Aarstiderne har vi fundet en økologisk ekstra jomfru-olivenolie fremstillet af håndplukkede oliven fra en lille producent i Spanien.


Uge 18 & 19

RUGBRØD 39 kr. Bagt på økologisk rugmel og udblødte økologiske rugkerner.

E-BRØD 39 kr. Bagt på økologisk fuldkorns-hvedemel og havsalt.


C O T E A U X N A N TA I S - F R U G T H AV E M E D VOKSEVÆRK

Synet af tusindvis af frugttræer i blomst er overvældende. Benoît van Ossel bliver fjern i blikket, da han skal fortælle, om det allerbedste øjeblik på Coteaux Nantais.

ÆBLEJUICE MED BRUS 6 flasker á 0,75 l - 198 kr.

Det er måske heller ikke et helt fair spørgsmål, da hans frugthave er på 94 ha (knap 200 fodboldbaner) omfatter flere gårde, et mosteri og en marmeladefabrik. Kunderne tages med på råd Alle nye produkter afprøves først blandt gårdens medarbejdere. Så uddeles der smags-prøver i gårdens butik og på markedsdage i lokalområdet. Her kommer folk fra området og smager og giver deres besyv om en ny marmelade eller juice til kende. ”Og så sender jeg altså ikke noget ud, som jeg ikke selv har smagt – og kunnet lide,” siger Benoît, ”Men jeg lytter meget til Madame, som kommer i gårdbutikken, når hun deler ris og ros ud til vores produkter.”

En klassisk ufiltreret æblejuice, som kun er tilsat at bobler. Et festligt alternativ til sodavand og en brusende god æblemost.


Uge 18 & 19

ÆBLE-BLÅBÆRJUICE MED BRUS 6 flasker á 0,75 l - 198 kr.

Æble- og blåbærjuice med bobler. Intet sukker tilsat. Lad proppen springe til morgenmad, brunch eller et andet godt måltid.

ÆBLE-HINDBÆRJUICE MED BRUS 6 flasker á 0,75 l - 198 kr.

Æble + hindbærjuice med bobler. Intet sukker tilsat. Prop børnechampagnen op til fødselsdagsfesten eller skål med de små, når de voksne har åbnet en flaske vin.


Uge 18 & 19

ÆBLECIDER 6 flasker á 0,75 l - 238 kr.

ÆBLE/BLÅBÆRJUICE 6 flasker á 0,75 l - 189 kr.

ÆBLE/HINDBÆRJUICE 6 flasker á 0,75 l - 189 kr.

Halvtør æblecider med en alkoholprocent på 3%. Den har en mild smag og kan drikkes som en læskende drik og i det hele taget til al slags mad.

Æblerne bliver avlet på plantagens træer, der bliver gødet med Côteaux Nantais’ egen humus, der gør smagen af æblerne rigere og sødere. Det giver en sund og frisk most.

Côteaux Nantais’ æblemost med hindbær er fremstillet af 8-12 forskellige æblesorter i en blanding af søde & sure, gamle & nye sorter tilsat koldpressede franske hindbær.


Uge 18 & 19

DANSK ÆBLEMOST 6 flasker á 0,75 l - 168 kr.

CLEMENTINJUICE 6 flasker á 1 l - 175 kr.

Dansk økologisk FrugtavlerMost af koldpressede danske æbler.

Clementin er en citrusfrugt som appelsin, og den giver en dejlig frisk og rund saft.


Uge 18 & 19

NYHED!

GULERØDDER

KARTOFLER

ASPARGES

RØD PEBER

3 kg - 40 kr.

3 kg - 48 kr.

4 bdt. - 99 kr.

1 kg - 62 kr.

AVOCADO

AGURKER & TOMATER

1 kg - 58 kr.

2 agurkr & 1 kg tomater - 48 kr.


Uge 18 & 19

ÆBLER

PÆRER

APPELSINER

BANANER

2 kg - 65 kr.

2 kg - 56 kr.

2 kg - 52 kr.

2 kg - 48 kr.

NYHED!

EKSOTISK FRUGT

MANGO

2-3 slags frugt - 65 kr.

2 kg - 74 kr.


Uge 18 & 19

KOKOSMÆLK 6 ds á 400 ml - 89 kr. Kokosmælk er god både i det salte og søde køkken – og nærmest obligatorisk i dine karryretter. Masser af sprøde grøntsager, f.eks. hvidløg og lidt mørt kød lynsteges i wokken og damper videre i kokosmælk et kvarters tid. Nem, hurtig og sund mad med masser af smag!

Kokosmælken klæder grøntsagssupper. Uanset hvilke rodfrugter, du tilsætter dine purerede supper, gør den bløde kokosmælk suppen ekstra cremet. Kokosmælken står især godt til de danske rodfrugter, hvis du også tilsætter lidt skarp chili eller frisk ingefær og citronsaft.


Uge 18 & 19

FLÅEDE TOMATER 6 glas á 500 g - 98 kr. Sommersol i vinter-spisekammeret. De flåede tomater fra Cal Valls laves både med gamle håndværkstraditioner og den nyeste teknologi for at skabe det bedste resultat. De solmodne tomater håndplukkes, skrællen fjernes og de hele tomater kommes i glas. Det kan smages, at tomaterne ligger i et glas. Det giver en mere ren og mild smag af tomat end f.eks. dåsetomater.

MOSEDE TOMATER 6 fl. - 136 kr. Friske tomater og havsalt på flaske. Puglissimas produkter sender dig på en ægte italiensk smagsoplevelse. Puglissima er kendt for deres saftige økologiske tomater med en ren og moden smag.


Uge 18 & 19 OSTEKASSEN ca. 1 kg - 199 kr. OsteKassen byder på tre danske gourmet-oste - Biodynamisk 45+ GOUDA ost, Fårebrie og Høost - som alle har høstet stor hæder, bl.a. ved Politikens Økologisk Guld, festivalen Skandinaviens Oste og Mejeribrugets Gourmetpris.

Hus

TIP

!

k al tid a lade t dine o ste f stue å tem pera inde tur n se rver ing sma – så ger de b edst Velb . ekom me!

FÅREBRIEN

HØOST

GOUDA OST

Fårebrien (150 g) er en klassisk hvidskimmel. Den stammer fra Knuthenlunds gårdmejeri på Lolland, hvor der arbejdes med mælk fra godsets egen besætning af får og geder. Mild og delikat, men stadig karakterfuld. Konsistensen er cremet.

Høost (200 g) fra Naturmælk er en fast skæreost, lidt som en Gouda men en anelse hårdere og med en mere markant smag med flere nuancer. Lavet på mælk fra køer, som er blevet fodret med lufttørret hø fra marker med hvidkløver og andre vilde urter.

Biodynamisk 45+ GOUDA Osten fra Naturmælk laves af biodynamisk ko-mælk. Smagen er en karakteristisk gouda smag; mild og rund i smagen uden de stærke toner. Mild og børneegnet. Vægt ca. 400-700 gram, (håndskåret)


Uge 18 & 19 OSTEKASSEN PA R M I G I A N O REGGIANO DOC ca. 1 kg - 198 kr. Original italiensk parmesanost. Parmesan er en skøn smagsgiver og afslutter i køkkenet. Uundværlig til dine pastaretter, men også god som den sidste garnering af f.eks. purésupper. Og så fremhæver parmesan med sin salte og krydrede animalske smag grøntsagernes naturlige smag. Det er den såkaldte femte grundsmag – umami – som parmesan repræsenterer.

SQUASHSALAT MED PARMESAN

4 personer. Tilberedning 15 minutter 1 grøn squash, 1 gul squash, ekstra jomfruolivenolie, citronsaft, friskhøvlet parmesan Vask squashene og skær dem i lange strimler med en tyndskræller (kartoffelskræller) eller en ostehøvl. Læg strimlerne på et fad, bland olivenolie og citronsaft, smag til med salt og hæld det over squashen. Lad den marinere i ½ time, riv godt med parmesan over og giv den et skud friskkværnet sort peber.Pludselig forstår du, hvorfor gud opfandt squashen!


Uge 18 & 19 NYHED!

VISKESTYKKER 4 stk. (2 grå & 2 hvide) - 189 kr. Praktiske viskestykker med ekstra længde i en kraftig kvalitet. De er sildebensvævet af 100 % økologisk bomuld hos en leverandør i Indien med GOTS certificering.

Det er de to designere, Lone Kjær Rasmussen og Joy Vasiljev, fra The Organic Company, som står bag de smukke viskestykker


Uge 18 & 19

T E F L O N PA N D E 189 kr. En super allround pande fremstillet af tyk aluminium. Giver perfekt varmefordeling og stabil temperatur og bedre kontrol over stegningen. Panden kan sættes i ovnen til eftervarme eller stegning, da håndtaget er lavet af aluminium. OBS: Ikke egnet til induktionsvarme

MANDOLINJERN 248 kr. Med mandolinjernet kan du lynhurtigt skære fine skiver eller strimler af dine grøntsager og frugter. Den skarpe kniv i mandolinjernet gør, at du får et ensartet og flot resultat.


Uge 18 & 19

JORDBÆRKASSEN 1 kg af de bedste, spanske jordbær - 79 kr. Jordbær har et højt indhold af C-vitamin, og smager fantastisk til desserter, i kager, som grød og så er der naturligvis klassikeren, friskplukket jordbær med kold fløde og sukker.

Jordbær har en meget kort holdbarhed. De skal helst spises samme dag, de er købt. Opbevar dem køligt – ved ca. 5 grader. Men tag dem ud af køleskabet nogle timer inden servering, så smager de bedst.

Aarstidernes ekstra varer uge 18 & 19, 2010  

Kød, fisk, brød, juice, ost og kolonialvarer fra Aarstiderne. Kan bestilles alene eller sammen med en frugt- eller grøntkasse

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you