Page 1

ARKITEKTUR + BYPLAN + LANDSKAB + DESIGN + GRAFISK DESIGN


Stockholm

Oslo

HVAD ER GOD ARKITEKTUR Lige siden Årstiderne Arkitekter for mere end 20 år siden slog vores første streg, har vi dagligt udfordret os selv og vores kunder på et enkelt spørgsmål: Hvad er god arkitektur? Vi tror nemlig på, at det unikke skabes af nysgerrighed. Af en evig søgen efter nye veje. Nye måder. Og nye udtryk.

Randers

Herning

Samtidig tager vores løsninger afsæt i nogle af de værdier, der gennem generationer har skabt den enestående skandinaviske arkitekturtradition. Som bæredygtigt design, der holder længere end til det næste skift i moden. Som lys, der bruges til at skabe luft og liv. Og som æstetik og funktionalitet, der i en gennemtænkt symbiose skaber boliger og bygninger, der både kan betragtes og bruges. Hertil kommer vores skarpe fokus på de økonomiske, tekniske, juridiske og sociale aspekter af den enkelte opgave. En forståelse, der sikrer holistiske løsninger. Value for money.

Silkeborg

København Odense Årstiderne Arkitekters kontor i Stockholm

Hos Årstiderne Arkitekter er innovationen en af vores vigtigste drivkræfter. Innovation i processen. Innovation i designet. Innovation i materialerne. Et af resultaterne er, at vi i dag er blandt de førende i Norden inden for digitalt byggeri og 3D-projektering. Og at vi, hvad der sikkert vil interessere dig endnu mere, kan tilbyde vores kunder kvalitetsbyggeri op til 10 procent hurtigere og billigere. Vores palet af kompetencer omfatter bygningsarkitektur, design, grafik, byplanlægning, landskabsplanlægning og bæredygtighed. Tilgangen til opgaverne er konceptuel, og hvor det er muligt, udforsker vi det krydsfelt mellem områderne, hvor processen bliver mest dynamisk – og resultatet unikt. Årstiderne Arkitekter er i dag en af Danmarks største tegnestuer. Vi er ca. 150 medarbejdere fordelt på syv afdelinger i Danmark, Sverige og Norge.


DIALOG Hos Årstiderne Arkitekter tror vi på samarbejde og på at involvere kunden gennem hele processen. Derfor bruger vi meget tid på at lytte, indsamle viden og i det hele taget sætte os ind i kundens verden og behov. Samtidig tilrettelægger vi forløbet, så det rent praktisk bliver muligt at inddrage alle involverede parter, når der er brug for det. Om projektet er stort eller småt, er grundprocessen den samme; i hvert fald når det gælder den løbende dialog og den fælles afdækning af behov og mål. Vi arbejder desuden med en dynamisk vekselvirkning mellem programmering og skitsering.

Ud over at inddrage bygherre og brugere i den løbende proces, støtter vi os til relevant forskningsbaseret viden og trækker i vidt omfang på både interne og eksterne tværfaglige kompetencer, der kan bidrage til projektet.


ANSVAR Vi lever i en skrøbelig verden, og som arkitekter føler vi et stort ansvar for at skabe byggeri med omtanke. Hvert eneste projekt skal med andre ord tilføre størst mulig værdi; ikke alene til bygherre og brugere – men også til den omgivende verden. Af samme grund er social ansvarlighed og miljø to vigtige parametre, når vi tager hul på en ny opgave. Og det er vores ambition, at vi gennem vores valg og handlinger skal udvise stadig større ansvarlighed. Derfor søsætter vi løbende nye initiativer, der skal styrke vores kompetencer, ikke mindst på det miljømæssige område.

Buskerud handelspark

Et andet centralt punkt i vores arbejdsmetode er, at vi tidligt i processen får belyst drift og vedligehold og efterfølgende beregnet totaløkonomien i projektet. I et kortsigtet perspektiv kan sådan en fremgangsmåde i nogle tilfælde virke fordyrende, men på den lange bane vil det altid bidrage positivt til både miljøet og økonomien.


Gevinsten ved bæredygtigt byggeri og design – bygninger med et forbedret indeklima, der giver bedre sundhed, velvære og produktivitet. – reduktion af CO2-udledningen og dermed en aktiv indsats mod drivhuseffekten og de globale klimaforandringer. – mulighed for totaløkonomiske besparelser, der giver en klimamæssig og økonomisk gevinst for den enkelte bygherre og for samfundet som helhed.

BÆREDYGTIGHED De kommende år vil ændre fundamentalt på måden, vi lever. For eksempel kommer minimering af vores ressourceforbrug i højere og højere grad til at sætte dagsordenen for en række vigtige valg. Et faktum, der i høj grad kommer til at præge arkitekturen og de materialer, der bruges i fremtidens byggerier. Hos Årstiderne Arkitekter har vi et stærkt ønske om at indtage en aktiv rolle, når det handler om at skabe energineutral vækst inden for design, byggeri og planlægning. Vores målsætning på det felt er entydig: Vi vil være blandt de bedste i Norden til at rådgive om ressourcebesparende arkitektoniske helhedsløsninger inden for byggeri og design. Punktum. For at opbygge vores position som en af de bedste tegnestuer til at udvikle fremtidssikrede

byggerier har vi udarbejdet strategien ”At bygge bæredygtigt”. Den skal blandt andet gøre de komplicerede løsninger enkle og de abstrakte målsætninger konkrete, så vi sammen med vores kunder får skabt en rationel byggeproces – og høstet de håndgribelige klimagevinster. Som et vigtigt element i strategien udvikler vi løbende nye løsninger og skaber innovation inden for energioptimering og bæredygtigt byggeri. Alt sammen i et tæt samarbejde med vores stærke netværk af eksterne specialister og rådgivere. Om der er andet end god samvittighed i det for dig som kunde? Hvad vil du for eksempel sige til at slippe for at se en varmeregning i de næste 30 år?


FRA Å TIL A Som full-service tegnestue tilbyder Årstiderne Arkitekter en bred palet af kompetencer. Det betyder, at vi både har forudsætninger for og ønsket om at indgå så tidligt som muligt i idé- og udviklingsfasen. Her bidrager vi for eksempel til at udvikle visionære totalkoncepter, der rækker ud over arkitekturen – og samtidig supplerer den.

Bænk fra Plus serien, Veksø

Eksempler på den slags opgaver kan være indretning, kædekoncepter, visuel identitet og branding. Her suppleres de øvrige arkitektoniske parametre med områder som stemning, oplevelse og identitet – både i selve arkitekturen og i alt det ”uden om”.


Svendborg bycenter

GRAFISK DESIGN

PRODUKT DESIGN

INDRETNING

ARKITEKTUR

PLANLÆGNING

› Identitet

› Møbler

› Bolig

› Uddannelse

› Byplanlægning

› Brochure

› Belysning

› Hotel

› Offentlig

› Landskabs arkitektur

› Salgsmateriale

› Special inventar

› Restaurant

› Shopping

› Plancher/storformat

› Byrums inventar

› Reception

› Bolig

› 3D - visualisering

› Butik

› Erhverv

› Web løsninger

› Kontor

› Institutioner › Villa › Kirke


N

DET STARTEDE MED EN GRUND Eksempel på case udarbejdet for Lake Lagan Golf Resort.

FASE 1

Søgrunde Lejligheder Golfgrunde Resortgrunde Gangsti Vej Områdegrænse

Projektgrund på godt 260 hektar, hvorpå der skulle opføres ca. 500 ferieboliger fordelt på 6 forskellige typehuse, 8 lejlighedsblokke, 18 private villagrunde og et klubhus. Til hjælp for salg af projektet har vi udarbejdet den grafisk identitet for projektet, en salgspavillon på grunden hvor køberne kan se hele projektet, trykt salgsmateriale og en hjemmeside.

Klubhus Marina

Strandpromenade

Resorthus

Salgspavillion

Merchandise

Tennisbaner

Badeanlæg

Masterplan

Website

Salgsbrochure til salg af lejligheder

Logo


SMALL

»


BROCHURER De grafiske designere hos Årstiderne Arkitekter har stor erfaring med at udarbejde målrettede salgsbrochurer. Et vigtigt værktøj, når et projekt skal sælges.

HJEMMESIDER En hjemmeside er fleksibel og giver mulighed for hele tiden at holde brugerne og potentielle kunder opdateret om projektets udvikling.


DESIGN AF LOGO

CARL F Design af dørhåndtag for Carl F. Udført 2005


GLOBE

VEKSØ

Design af Wing stol for Globe Udført 2005

Plus byinventarserie for Veksø. I serien indgår plint, pullert, pullertlampe, parklampe og affaldsspand. Udført 2004


MEDIUM

»


UND Butiksindretning Udført 2008 København Ø | Danmark


VILLA VED ØSTERSØEN Privat enfamiliehus Opført 2008 Solrød Strand | Danmark Vinder af BoBedre boligpris 2008


VILLA PLATANVEJ

VILLA PLUS

Enfamiliehus Udført 2003 Risskov | Danmark

Enfamiliehus Udført 2007 Danmark


PAPIRFABRIKKEN

ALDERSLYST SOGNEGÅRD

Kontorindretning Udført 2002 Silkeborg | Danmark

Sognehus, gårdhave og kirkegård Udført 2007 Silkeborg | Danmark


HOTEL TWENTYSEVEN Hotelindretning Udført 2007 København K | Danmark

ICEBAR Foyer-indretning Udført 2007 København K | Danmark


LARGE

»


JYSKE BANK Nybyggeri og udvidelse af Jyske Banks hovedsæde Udført 1999–2002 Silkeborg | Danmark

KVIK KØKKEN Skitsering og projektering af nyt domicil Udført 2004 Vildbjerg | Danmark


KREATIVE SKOLE Kulturcentrum Udført 2008 Silkeborg | Danmark


LÜBKER SQUARE Wellnesscenter Udført 2007–2008 Nimtofte | Danmark

FINANSCENTER Kontor og erhverv Udført 2006 Herning | Danmark


ENERGIMIDT

STOVNER CENTER

Bæredygtigt kontorbyggeri Byggeår 2009–10 Silkeborg | Danmark

Storcenter Forventet ombygget inden 2012 Stovner | Norge


SVENDBORG BYCENTER Ombygning af storcenter Forventet ombygget inden 2011 Svendborg | Danmark


X LARGE

»


BUSKERUD HANDELSPARK Udvidelse og ombygning af storcenter Forventet fĂŚrdig inden 2012 Krokstadelva | Norge


PAPIRFABRIKKEN Planlægning samt om- og nybygning Udført 2002 Silkeborg | Danmark

Vundet byplanpris 2007


ODENSE HAVN Ca. 500 boliger i Odense havn 2007 Odense | Danmark


ODENSE SHOPPINGCENTER Opførelse af nyt shoppingcenter i Odense 2008 Odense | Danmark


SAS ARENA Fodboldstadion Udført 2004 Herning | Danmark

April 2009 Grafisk arbejde | Årstiderne Arkitekter Foto | Årstiderne Arkitekter


www.aarstiderne.dk

DANMARK Silkeborg

Papirfabrikken 24 DK-8600 Silkeborg T   +45 7024 1000 Randers

Viborgvej 92 Skybox 2 DK-8900 Randers T   +45 7024 1026 Herning

Dalgasgade 11 DK-7400 Herning T   +45 9722 4227

NORGE Oslo

Hegdehaugsveien 24 NO-0352 Oslo T   +47 2206 6180 Nesbyen

Jordeshagen 7 NO-3540 Nesbyen T  +47 3207 6760

Odense

Rugårdsvej 5 DK-5000 Odense C T   +45 7024 2300

SVERIGE Stockholm

København

Ravnsborg Tværgade 5c, 3. sal DK-2200 København N T   +45 7024 2100

Svarvargatan 11 1tr SE-112 49 Stockholm T   +46 (0) 732 30 69 39 T   +46 (0) 732 30 69 21

Generel brochure  

Brochure fremstillet af Årstiderne Arkitekter A/S

Generel brochure  

Brochure fremstillet af Årstiderne Arkitekter A/S