Page 1

www.aaltvedt.no


Privatmarked


Et vakkert utemiljø gir et godt førsteinntrykk Når våren nærmer seg begynner det å krible i fing­rene til mange huseiere. Jobben med å gjøre det fint rundt huset går mange til med liv og lyst. Rusk og rask skal ryddes og kastes, gårdsplassen­ rakes og kostes, terrassen trenger kanskje en omgang med beis – og i hagen må det klippes og lukes.   Belegningsstein legger grunnlaget for et lettstelt og innbydende utemiljø. Belegningsstein er vedlikeholdsfritt; en rask spyling med hageslangen er alt som skal til. Dermed kan du bruke mer tid på plen og hekk, prydbusker og urtehage, stauder og sommerblomster.   Aaltvedt Betong er landets ledende produsent av belegningsstein og tilbehør til hus og hage. Vi håper denne brosjyren vil inspirere og vise hvilke muligheter som finnes. Hos våre forhandlere får du alt du trenger av produkter, utstyr, råd og tips. Et vakkert utemiljø er ikke bare en fryd for øyet, det er også en hvile for sjelen.

Aaltvedt Stein Design og grafisk produksjon: Reklamehuset Wera – www.wera.no Foto: Dag Jenssen, Lenes Reklamefoto, Yvonne Dengin, Darren Saines, Fra Grønn Glede (NRK), Fra Kjærlighetshagen (NRK), Karin Skaug v/Arkitektkontoret Børve og Borchsenius as og Aaltvedt bildearkiv Foto omslag: Dag Jenssen


1.


B e l e g n i n g ss t e i n

Rådhus

2.

3.

En eiendom der hus og gårdsplass harmonerer i form og farge gir et svært positivt førsteinntrykk. Rådhus belegningsstein hever hel­ hetsinntrykket. Den tromlede steinen er svært populær, kanskje på grunn av sin karakteristiske ujevne form. Den kan minne om edel brostein som fører tankene til smale italienske smug og piazzaer. Rådhus belegningsstein tromles for å få den ru i formen og røff i kantene. Rådhus passer i de aller fleste miljøer, den er vel så egnet til nye moderne hustyper som til eldre ærverdige villaer. Rådhus leveres i fargenyansene: Brunmix, Gråmix, Rødmix og Høst, og finnes i tre forskjellige steinstørrelser, samt hagemursprodukt og sirkel. Vakkert og stilig.

1. Rådhus Gråmix i vakkert lys. 2. Rådhus Gråmix . 3. Detalj Rådhus mur. 4. Rådhus Høst.

4.

En favoritt som passer inn i nye og gamle utemiljø


B e l e g n i n g ss t e i n

Rådhus

Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn…

1.

2.

1. Rådhus Rødmix mur/hel ende i trappen og Rådhus Rødmix belegningsstein skaper en flott ramme rundt hus og hage. 2. Sirkelen er lagt med Rådhus Høst og Rådhus Gråmix rundt. 3. Rådhus Brunmix.


B e l e g n i n g ss t e i n

Farger

Brunmix

Gråmix

Høst

Rødmix

Produkter

>>> s. 100

Rådhus 1/1

Rådhus 5 cm

Rådhus 1/2

Rådhus Sirkel leveres kun i helt sett med Ø210 cm. C

C

C

C

C

B

C

C

C

C

C

B

R6

C

C

C B

B B

R5

R7

3.

C

C

C

R4

C

C

B

B B

A

R3

C

C

B

B

A

B A

R2

C

C

C

A

A R1

B

C

B

B

B

D

C

B

B

B B

B

C

C

C

C

C

C

C

C C B

C

C

R8

R9


B e l e g n i n g ss t e i n

1.


B e l e g n i n g ss t e i n

Kongsgård Kongsgård belegningsstein lever opp til navnet med sin klassiske, elegante form. Nå er det ikke 100 % sikkert at kongsgården på Bygdøy har belegningsstein fra Aaltvedt Stein, men det er slett ikke umulig. Det hadde i så fall ikke forundret oss. Ved å velge Kongsgård får du et vakkert og varig preg på gårdsplassen. I motsetning til en ru tromlet stein med ujevne kanter, er Kongsgård med den strenge formen og de rene linjene ypperlig å kombinere med heller og produkter i tre. Seks farge­muligheter og et utall av steinformer gjør Kongsgård vel­ egnet til å sette et unikt og personlig preg på utemiljøet. Her kan du boltre deg i kontraster eller satse på en tradisjonell stil. En gårdsplass en konge verdig.

Klassikeren med utallige kombinasjons­ muligheter

2.

3.

1. Kongsgård Gråmix gir et moderne og innbydende inntrykk. 2. I bakgården til Trines Conditori i Porsgrunn er det lagt Kongsgård Brunmix. 3. Kongsgård Gråmix detalj.


B e l e g n i n g ss t e i n

Kongsgård

… og la ved bekk og kilde fiolen blomstre skjønn!

1. 1. Kongsgård Gråmix gir et klassisk inntrykk kombinert med kantstein i granitt. 2. Kongsgård­sirkel Grå. 3. Stilig og vakker gangsti­i Kongsgård Grå og Granitt kantstein. 4. Kongsgård Grå i kombinasjon med heller og granitt.

2.

3.


B e l e g n i n g ss t e i n

Farger

Brunmix

Grå

Gråmix

Høst

Koks

Rødmix

Produkter

4.

>>> s. 100

Kongsgård 1/1

Kongsgård 1/2

A-stein

B-stein

C-stein

D-stein


1.


B e l e g n i n g ss t e i n

Torg

2. 3.

Torgstein er en klassisk rettvinklet steinvariant som passer godt inn i de fleste miljøer, pen både til eldre villaer og til nyere hus. Torgstein kan minne om Kongsgård, men er rettere i formen. Med sin enkle rene form, gir den også et mer moderne og lettere uttrykk. Den har liten fas, noe som gir et slettere dekke. Torgstein gir et godt underlag både å gå og trille på. I tillegg til å være ypperlig i private miljøer, er Torgstein mye brukt som underlag på større arealer som parkeringsplasser rundt kjøpesentre. Nettopp fordi handlevognene triller så lett på Torgstein.

Farger

Grå

Produkter

Gråmix

>>> s. 101

Torg

4.

1. Torgstein passer til alle typer miljøer. 2.-3. Farge­ spill i grått står godt til den hvitmalte veggen. 4. Sandkasse og belegningsstein er en god kombinasjon, et par strøk med kosten og gårdsplassen er like fin igjen.


B e l e g n i n g ss t e i n


B e l e g n i n g ss t e i n

Aaltvedt Allé Inspirasjonen til navnet Aaltvedt Allé er hentet fra den nydelige nøttealléen som tidligere statsminister Gunnar Knudsen anla i 1922 ved Borgestad Gård i Skien. Aal­ tvedt Allé er et sett, eller på godt norsk et «kit» som består av fire steiner i ulike størrelser. Dette gir en unik og spennende mønster­ variasjon som du garantert ikke ser maken til i nabolaget. Og den er slett ikke vanskelig å legge. Er du ute etter noe egenartet - og gjerne med en herskapelig touch - er Aaltvedt Allé noe for deg. Steinen­leveres i to farger; Gråmix og Koks, trær til alléen må du skaffe selv.

Farger

Gråmix

Produkter

Aaltvedt Allé - 4 ulike størrelser på samme pall

1. De ulike størrelsene på belegningssteinen skaper mer liv på gårdsplassen. 2. Detalj fra Aaltvedt Allé og Rådhus mur. 3. Danfugesand fås i en flott lys farge som passer meget godt til Aaltvedt Allé.

1.

2.

>>> s. 101

3.


B e l e g n i n g ss t e i n

1.


B e l e g n i n g ss t e i n

Villa Velger du Villa på terrassen får du gjort mye på kort tid. Den lave vekten gjør den lett å jobbe med, den er enkel å legge og gir et rent og pent resultat. Villa leveres i fargene Grå, Gråmix og Brunmix. Steinen passer alle hustyper.

Farger

Grå

Gråmix

Brunmix

Produkter

2.

1. Stilren kombinasjon på uteplassen av belegningsstein Villa Brunmix og Rådhus Mur Brunmix. 2. Detalj Villa Grå. 3. Detalj Villa Brunmix.

>>> s. 101

Villa

Ny terrasse på en, to, tre! 3.


�

Hvor ville jeg dog gjerne at jeg igjen deg sĂĽ!


B e l e g n i n g ss t e i n

Parkstein Flere og flere har fått øynene opp for den karakteristiske Parkstein med sin fremtredende faskant. Steinen skiller seg fra de andre belegningssteintypene med sin opphøyde form. Den er enkel, stilig og svært velegnet både til private og offentlige ute­ areal. Parkstein er slitesterk og bygget for å tåle store belastninger over tid. Den er utmerket å kombinere med annen type belegningsstein og ulike typer heller for et variert og spennende uttrykk.

Farger

Grå

Koks

Rødmix

Produkter 1. Med utsikt over elva – Parkstein Grå på Bratsberg Brygge i Porsgrunn 2. Parkstein Rødmix med Granitt kantstein som avslutning.

1.

2.

>>> s. 101

Parkstein 1/1

Glir lett inn i ethvert utemiljø­


1.


hagedesign

Heller Kvadratiske og rektangulære heller med rene linjer og slette overflater, samt heller med singel, går aldri av moten. Heller passer inn uansett om du har en gammel sveitservilla eller et nytt og minimalistisk hus. Heller kan kombineres i det uendelige – med belegningsstein, kantstein, brostein og produkter i naturmaterialer. Et individuelt uttrykk får du også ved å mixe ulike typer heller og ulike farger. Som underlag på terrasse eller i hagen er hellene ganske enkelt uovertrufne. Heller er raske å legge, og er de først lagt kan du glemme at de er der.

Produkter

Heller tørrstøpte 40x40x5

>>> s. 104 / 105

Heller tørrstøpte 30x30x5

Heller tørrstøpte 50x50x5

Heller tørrstøpte 30x30x6

Heller tørrstøpte 50x25x5

Heller tørrstøpte 40x20x5

Rådhus helle tromlet 25x25x6

2. 1. Rådhus helle tromlet, fuget med Romex, pryder brygga langs Porsgrunnselva. 2. Heller Grå og Rådhus Gråmix skaper et moderne og tidsriktig miljø. 3. Tørrstøpt Helle Grå 40 x 40 er en tidløs klassiker som er velegnet på uteplassen og i det offentlige­rom.

Millefiori sjøstein 40x40x3,8

3.

Cavazzo naturstein 40x40x3,5

Slitesterkt og pent år etter år


hagedesign

Heller

Akk, kjære mai, hvor gjerne gad jeg i marken gå! 1.


hagedesign

2. 1. Velkommen inn på Helle med singel. 2. Rådhus helle tromlet gir et minimalistisk og stilrent uttrykk. 3. Heller og granitt i kombinasjon skaper en fin kontrast. Variasjonsmulighetene er mange og kan tilpasses bruksområder og omgivelser. 4. Rådhus Heller Brunmix sammen med Rådhus Kantstein Gråmix gir en fin uteplass.

3.

4.


1.


Hagedesign

Tråkkheller/Sviller

2.

3.

1.-3. Tråkkheller i fargen Autumn Silver slynger seg gjennom hagen.

En tråkket hellelagt sti i hagen er ikke bare noe nostalgikerne faller for. Tenk å ha en hage som i olde­ mors tid der en steinbelagt sti snodde seg gjennom den store eplehagen opp til det store huset med glassverandaen. Det er nesten så man kjenner lukten av nyrørte jordbær og ferske vafler. Nå kan du gjenskape stemningen i din egen hage. Det er ikke mye som skal til. Noen få tråkkheller er alt du behøver for å anlegge en sti i din egen hage. Tråkkhellene er lette å legge, og finnes i betong og naturstein.

Produkter

Liker du naturmaterialer er kanskje sviller noe å tenke på? Nå kan du få de kjente jernbanesvillene i betongutgave. Langt mer holdbare enn de opprinnelige tresvillene. Svillene er svært anvendelige og kan brukes som underlag på sitteplassen eller som kantstein. Tre ulike størrelser på svillene gir et variert leggemønster.

God, gammel­dags hage­stemning

>>> s. 104 / 105

bradstone

Autumn Silver

York Brown

Natur

Grå

Brun

Koks

Sville


1.


Hagedesign

TerrasseHeller Farger

Gråmix

Terramix

Høst

Produkter 35x35x5

2.

På terrassen vil vi ha det pent og ordentlig, lettstelt og enkelt. Terrassen er en oase for å slappe av og nyte den norske sommeren for alt den er verdt. Når sommerværet viser seg fra sin beste side vil man kose seg, og helst ikke bruke altfor mye tid på vedlikehold. Legger du heller får du en pen, ryddig og vedlikeholdsfri terrasse. Med 1. Terrassehelle Gråmix. 2. Terrassehelle Høst.

fire forskjellige fargenyanser å velge blant finner du helt sikkert en som passer ditt hus og din terrasse. Hellene er tre-fargede som gjør at ingen helle er den andre lik. Dette gir en spennende effekt og et spesielt og egenartet uttykk. Og slett ikke vanskelig å legge. Slik at du kan leve et sorgløst terrasseliv sommer etter sommer.

Quartz sandblåst

40x40x3,8

>>> s. 104


Hagedesign

1.


Hagedesign

SIGNA Har du vært på utkikk etter store lekre terrasseheller kan du slutte å lete nå. I vårt helle­sortiment har vi nå Signa terrasseheller i format 60 x 60 x 2,5 cm. Dette er heller med et urbant uttrykk som skiller seg ut både på størrelse og utseende. Signa finnes i fire forskjellige koks- og gråtoner.

Farger

Ice Stone

Grey Stone

Black Shadow

Black Stone Plus

2.

3.

4.

Produkter 1. Store heller i 60 x 60 format passer utmerket til et moderne eksteriør, her i fargenyansen Grey Stone. 2. Detalj av Signa Grey Stone. 3. Her er det lagt Black Stone Plus som har en ru overflate. 4. Signa-hellene passer vel så godt i et offentlig utemiljø, her er det lagt Ice Stone.

60x60x2,5 cm

>>> s. 104


Hagedesign

1.


Hagedesign

Bradstone Wetherdaleserien har fått utseende av nybrutt stein fra Yorkområdet i England. Selv de typiske kant­detaljene er ivaretatt. Hellene leveres i «Europack» som inneholder en blanding av 6 ulike størrelser. Disse kan kombineres i et uregelmessig mønster som tegningen viser, eller du bruker fantasien til å skape ditt eget puslespill.

York Brown

Autumn Silver

Autumn Silver

Sable Grey

Sable Grey

Liten sirkel og liten ytre kvadrat

B

C D

2,80 m

Old town

Wetherdale heller 2,70 m 300 x 600 600 x 600

300 x 600 450 x 300

1. Weatherdale Autum Silver gir uteplassen et eksklusivt preg. 2. Weatherdale Sirkel York Brown kan legges som frittstående eller bygges ut til et kvadrat ved hjelp av et hjørnesett.

York Brown

2.

300 x 600

600 x 450 450 x 300

450 300 x x 300 300

300 x 600

300 x 300 450 x 300

450 x

300 x 600 300 x 600 600 x 450

300 x 600

600 x 600

450 x 300

300 x 300 300 x 300 x

300 450 x 300

450 x 300 450 x 300

600 x 600 450 x 450 450 x 300

600

300 x 600 300

300 x 300 450 x 450

450 x 300 600 x 450 450 x 300

2,25 m

Old Town sirkler gir et ekte inntrykk av steinheller med rustikt preg. Samtlige deler som behøves inngår i leveransen. Bruk hjørnesettet for å gi sirkelen en kvadratisk ramme eller for å tilpasse den til ute­plassen din. Old Town-hellene leveres også enkeltvis­.

>>> s. 104 / 105

Wetherdale

2,80 m

Det lett slitte utseende til Old Town sortimentet passer utmerk­ et der du ønsker å gi et inntrykk av patinert eleganse. Uteplassen forblir stilfull ettersom hellene bare blir vakrere med årene.

Produkter

Weathered Limestone

Weathered Limestone


Hagedesign

Pyntemur Knekkheller Produkter

Pyntemur

>>> s. 111 / 103

Pyntemur topp

Knekkheller

En hyggelig hage er god rekreasjon

En pyntemur kan ha mange funksjoner. Den er dekorativ og gjør nytte for seg som avslutning eller for å lage ulike platåer i hagen. Blomsterbed på eller ved muren skaper et trivelig hagemiljø. Klassiske knekkheller passer i enhver hage. Hellene er enkle å jobbe med uten bruk av spesialverktøy. De kan formes etter terrenget, og er velegnet som platåer.


Hagedesign

Aaltvedt

Pocket habitat

>>> s. 110

Om vint’ren kan man have vel mangt et tidsfordriv… Aaltvedt Pocket Habitat er miljø­ vennlige plantesekker til beplantning ute som et alternativ til blomsterkrukker i keramikk og stein. Pocket Habitat kan settes sammen i grupper på en enkel og dekorativ måte. Produktet holder svært godt på vannet noe som gjør den nærmest selvvannende. Sommer­ blomstene trives derfor godt i Pocket Habitat. Med sin

skulpturelle form og myke materiale er Pocket Habitat en spennende kontrast til belegningssteinens rette form. De spesialdesignede blomstersekkene er uknuselige og resirkulerbare. Pocket Habitat passer inn i de aller fleste miljøer og stilarter.


Hagedesign

…man kan i sneen trave – å ja, et lystig liv!

1. 1. Artic Black Slate dekker godt og gir hagen og blomsterbedet et nytt liv. Arctic White omkranser prydbusken. I tørt og fint vær er fargene duse og rolige, mens de i kontakt med vann får en sterkere og klarere farge. 2. Arctic Elvestein i fin harmoni med Terrasseheller Gråmix. 3.-4. Arctic Yellow Knust og Arctic Black Knust adkskilt av aluminiumskanter, gir et urbant preg.

Dekorstein er prikken over i’en og mye brukt i hagedesign. Det finnes utallige muligheter og det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan lage i hagen. Kombinasjonen vann og dekor­ stein er effektfullt og spennende, noe mange har fått øynene opp for.

Dekorstein er også velegnet som kantav­slutning og dekke til bed. Med dekorstein kan du fråtse i farger og typer – mixe og matche av hjertets lyst.


Hagedesign

Dekorstein Kulestein og tromlet stein

2.

Knust stein og grus

Arctic Aaltvedt 8/16 16/25 mm

Arctic Aaltvedt 20/40 40/60 mm

Arctic elvestein 7/15 15/25 mm

Arctic white tromlet 7/15 15/25 mm

Arctic Aaltvedt 60/90 90/110 mm

Arctic elvestein 25/40 mm

Arctic red knust 8/12 mm

Arctic white knust 8/15 mm

Arctic white tromlet 8/16 15/25 20/40 40/60 80/200 mm

Arctic elvestein 40/60 mm

Arctic green knust 8/16 mm

Arctic yellow knust 8/12 mm Arctic Aaltvedt leveres kun i BigBag (1000 kg). Steinen er fuktet før fotografering.

3.

Arctic white tromlet 15/25 60/100 mm

Arctic red tromlet 15/25 mm

Arctic yellow tromlet 15/25 mm

Arctic green tromlet 15/25 mm

Arctic black tromlet 15/25 mm

Arctic brown slate 15/30 mm

Arctic black knust 8/16 mm

4.

Dekorstein gjør det lille ekstra >>> s. 109


Hagedesign

Gravelfix Produkter

>>> s. 110

Gravelfix Smart 80 x 40 x 3,2 cm

Gravelfix Pro 120 x 80 x 3,2 cm

Gravelfix er et stabiliseringsprodukt for, singel, grus og dekostein. Gravelfix er en type matte produsert av plastmateriale som er resirkulert­og miljøvennlig. Mattene er konstruert slik at de stabiliserer grunnen. Mattene består av små cellevegger som singel/grusen legger seg i, og skaper et stabilt dekke. Systemet er tilpasset alle mulige utfordringer.

Rulle­stolbrukere, mopeder, sykler og biler vil alle merke en vesentlig forskjell på et areal hvor Gravelfix er benyttet. Mattene tåler belastninger opp til 300 tonn pr m2. Mattene er også velegnet til bruk for å stabilisere hellinger, kan brukes i skråninger med opp til 10 graders helning.


Hagedesign

Monolitt Farger

>>> s. 110

Farger og utvalg kan variere.

Går du med en hemmelig drøm om et kunstnerisk innslag som for eksempel en liten skulptur i innkjørselen? Nå kan drømmen din gå i oppfyllelse. Aaltvedt tilbyr flotte monolitter i naturstein i seks ulike fargenyanser. Med en høyde på 80 cm og en vekt på ca 45 kg er de enkle å plassere. Monolittene er ypperlige både som frittstående dekor, i bed eller i vann, på beleg-

ningsstein som avgrensing mot hage eller til bruk som stolper. Tenk hvor lekkert det kunne blitt med en liten skulptur i et vakker anlagt blomsterbed, kanskje med innslag av lys og vann? Det finnes utallige muligheter for å lage spesielle miljøer og fine effekter både inne som ute. Og garantert noe som ikke naboen har.


1.


Støttemur

Rådhus mur Går du med tanker om å dele av tomten noe, lage en avskjerming mot naboen eller skille av eiendommen med ulike platåer skal du se nærmere på Rådhus mur. Den tromlede Rådhus-steinen er dekorativ til bruk både i murer, trapper og som dekke. Rådhus mur er et fleksibelt og patentert mursystem. Den kan stables som frittstående pyntemur, synlig fra begge sider og den kan brukes som støttemur da blokkene tillater buede konstruksjoner. Muren kan være loddrett, som et gjerde, eller legges skrått mot terrenget. Muren har en patentert låsemekanisme – Geoloc® – som både sørger for feste mellom blokkene og innfesting av jordarmeringsnett.

Produkter

>>> s. 102

Rådhus mur m/geoloc

Rådhus mur 1/2

Rådhus mur hjørne

Rådhus 1/1 ende

Rådhus mur topphelle

Geoloc

Farger Rådhus mur fås i fargene Gråmix, Brunmix og Rødmix.

2.

3.

Innbydende, funksjonelt og tidløst 1. Rådhus mur m/geoloc er en stødig og funksjonell løsning­. Den kan monteres loddrett eller legges­ skrått mot terrenget. 2. Detalj Rådhus Mur Gråmix. 3. Rådhus Mur Gråmix kan også brukes som trappeløsning.


Støttemur

Rådhus mur


Støttemur

Men når seg lerken svinger mot sky med liflig slag…

1. Rådhus Mur Gråmix er en dekorativ avslutning på gårdsplassen. 2. Her ser du Rådhus Mur Topphelle lagt oppå muren som omkranser blomsterbedet.

1.

2.


Støttemur

Knekt Støttemur Produkter

>>> s. 102

Aaltvedt støttemur ensidig 1/1

Aaltvedt støttemur hjørne/ (1/1 ende)

Aaltvedt støttemur 1/2 ende

Aaltvedt støttemur topphelle

Geoloc

…på engen om å springe – det er en annen sak!

Knekt støttemur har en enkel rett design som passer i de fleste miljøer­. Mursystemet består av en normalblokk, hjørne, hel og halv ende. Den har en topplate med knektfront på begge sider, den er enkel å bygge med muligheter for innvendig og utvendig kurver uten bruk av spesialblokker. Knekt støttemur er ypperlig også til store murer ved bruk av armeringsnett og Geolock®. Knekt støttemur finnes også med knekt front på begge sider, som kan brukes til frittstående mur.


Støttemur

Mini støttemur Produkter

Mini støttemur 1/1

>>> s. 103

Geoloc

Skrå endeblokk

Mini støttemur er den ideelle muren for små og store prosjekter. Muren settes opp enkelt, uten krav til store maskiner og utstyr. Mini støttemur finnes med glatt eller knekt front.

Knekt mini støtteblokk 1/1

Knekt kurveblokk

Knekt skrå endeblokk

Geoloc

Sålebjelke


1.


Pyntemur

Kantstein Produkter

>>> s. 106

Kongsgård Kantstein

Rådhus Kantstein

Hagekantstein

Aaltvedt Gatekant

Parkkantstein

Plastkantstøtte

Råkantstein Granitt m/fas

2.

3.

4.

Med Kantstein kan du ramme inn gårdplassen eller lage en flott avgrensning mot hagen. Kantstein er dekorativt og samtidig praktisk ved at den sikrer mot utglidninger. Kantstein fåes i flere farger og typer som glir fint inn i miljøet. 1.-2. Granitt Kantstein følger blomsterbedets myke linjer og skaper en vakker avgrensning mellom Kongsgård Gråmix belegningsstein og bedet. 3. Rådhus Kantstein lager en robust og dekorativ ramme rundt uteplassen. 4. Plastkantstøtten sikrer mot utglidning.


B e l e g n i n g ss t e i n

1.


Tilbehør

LEDSTONE

2. 3.

Nå kan du lyssette gårdsplassen din fra bakkenivå. Ledstone er lamper laget av sterkt, resirkulert glass og kan monteres samtidig med at du legger belegningsstein. De kvadratiske Ledstone-lampene er enkle å tilpasse både i små og store utearealer. Ledstone har en spenning på 12 volt, noe som gir et delikat og lunt lysskinn. Du kan enkelt legge Ledstone selv uten hjelp fra elektriker. Ledstonelampene har en trafo som holder til 10 lys.

Produkter

>>> s. 106

Leveres i to størrelser: B: 14 mm x L: 14 mm x H: 5,5 mm B: 21 mm x L: 14 mm x H: 5,5 mm Lys i varm hvit eller kald hvit.

1. Ledstone-lamper myker opp den røffe belegningssteinsoverflaten. 2. Ledstone glir fint inn i alle typer uteareal. 3+4. Effekten av Ledstone kommer aller best fram i skumringen.

4.


1.


Tilbehør

Self

Drensrenner Funksjonelt og enkelt å montere 2.

3.

1.-2. Med drensrenner unngår du overflatevann på gårdsplassen. 3. Punktdren leveres med rist i støpe­ jern.

Selfrenner er et enkelt system som sikrer avrenning av vann på gårdsplassen, foran garasjen og ved terrassen. Systemet er laget nettopp med tanke på at huseieren selv kan montere dette raskt og greit uten bruk av spesialverktøy. Selfrenne-serien inneholder drens­ renner, endestykker, punktdren og sandfang. Elementene er produsert i en spesiell form for Polymér betong­som sikrer pen overflate og 100% vannavvisning. Materialet veier lite, og er svært motstandsdyktig overfor ytre påkjenninger som slitasje og frost ved riktig montering. Drensrenner leveres også som Garasjepakke­.

Produkter

>>> s. 108

Garasjepakke

Overflatedren

Endevegg

Endevegg m/Ø110 stuss

Sandfang

Punktdren


Tilbehør

1.


Tilbehør

Romex Lei av ugress og vedlikehold av fuger? Da har vi løsningen for deg! Den beste måten å bevare belegningsstein på er å gjøre et forskriftsmessig grunnarbeid. Det er også viktig å bruke riktige til­ behørsprodukter. Dette sikrer et jevnt og pent dekke som du kan ha glede av i mange år fremover.

2.

3.

1. Med Romex får du dekorative og vedlikeholdsfrie fuger, som holder seg pene år etter år. 2.-3. Romex hard fugemasse er beregnet på underlag med eks­ treme belastninger.

EASY er en hard fugemasse som passer til vanlig gårdsplasser uten tung belastning, dvs der det kun er gangtrafikk. Fugene må være minimum 5mm i bredde og 30mm i dybde for at produktet skal fungere optimalt. Produktet leveres i spann ferdig blandet og klar til for bruk. Easy er et ideelt produkt for deg som skal gjøre jobben selv.

Fugeforsegler er et spesialmiddel for å forsterke fugene. Bruk av fugeforsegler forhindrer at det gror i fugene og at sand blir vasket vekk. Fugeforsegler kan brukes på alle typer stein(natur og betong), samt fliser.


Tilbehør

Romex

Før

Etter

25 tonn D2000 er en hard fugemasse som tåler belastning opp til 25 tonn akseltrykk. D2000 brukes i offentlige arealer eller på private gårdsplasser med høy belastning. Fugene må være minimum 5mm bredde og 30 mm.i dybde. Produktet kommer i to komponenter, og må tilsette sand. D2000 har en kort herdetid når det først er lagt. Dette er en fordel da det kan ferdes trafikk kort tid etter at jobben er gjort.

3 tonn Drain plus er en hard fugemasse som tåler belastning opp til 3 tonn akseltrykk. Drain plus brukes i innkjørsler med lav belastning. Fugene må være minimum 5mm i bredde og 30mm i dybde. Produktet kommer som to komponenter, og må tilsettes sand.

7,5 tonn D1 fugemørtel er en hard fugemasse som brukes i innkjørsler og parkeringsplasser med høyere belastning opp til 7,5 tonn akseltrykk. Fugene må være minimum 3mm i bredde og 30mm i dybde. Produktet kommer i to komponenter, må tilsettes sand.

40 tonn Hard Fugemasse V2 er en hard fugemasse som tåler belastning opp til 40 tonn akseltrykk. V2 brukes på offentlige arealer eller på private gårdsplasser med høy belastning. Fugene må være minimum 5mm og 30 m.m. i dybde. Produktet kommer i to komponenter, og må tilsettes sand.


Tilbehør

Romex Fordeler ved å bruke Romex: »» Totalt vedlikeholdsfritt »» Miljøvennlig produkt »» Fugene blir like harde som asfalt­, men likevel fleksible »» Jevn overflate med likt utseende­ »» Permeable fuger

>>> s. 108

Deko dekorsteinbinder er ment for hvit dekorstein.

PROFI DEKO dekorsteinbinder.

Se instruksjonsvideo på www.aaltvedt.no

ROMEX – slik gjør du:

Bland innholdet i flaskene med 25 kilo sand. Rør i 3 minutter.

Fyll flaskene med vann og hell i blandingen. Rør i ytterligere 3 minutter.

Pass på at steinen er fullstendig rengjort før du heller blandingen ut på fuktet stein.

Svabre ut og vent i 10-15 minutter.

Bruk grov kost for å få vekk overskyt­ ende fugemasse. Bruk deretter fin kost. (10-15 minutters mellomrom)

Ferdig!


Tilbehør

Dansand Dansand holder belegningsstein fri for ugress uten bruk av sprøyte­ midler. Den miljøvennlige og patenterte fugesanden består av en næringsfattig blanding av ovnstørret kvartssand samt additiver. Blandingen skaper et nesten ørkenlignende forhold i fugene. Blant annet pga. en naturlig høy Ph-verdi, slik at ugressets vekst hemmes. Fugesand fåes i en flott lys farge som passer til de fleste typer belegningsstein. Det aller beste resultatet får man med Dansand og Impregnering.

Se instruksjonsvideo på www.aaltvedt.no

Ugress­ hemmende fugesand 1. Husk å fylle Danfugesand helt opp slik at ikke jord legger seg i fugene. 2. Danfugesand fås i en flott lys farge som passer til de fleste typer belegningsstein.

1.


Unngå ugress Danfast – slik gjør du:

1

Fei fugesand ned mellom steinene.

2

3

Vanne med bløt stråle.

4

Herder opp til faste fuger uten ugress og insekter.

Ferdig. Fast belegning uten ugress.

>>> s. 107

2.

Fugesand 0-1,4 mm

Danfugesand er en miljøvennlig patentert ugresshemmende fugesand. Beregnet på arealer med gangtrafikk eller lett trafikk.

Steinrens rengjør belegningssteinen effektivt før impregnering.

Impregnering hemmer utvikling av mose og alger i fugene. Beskytter belegningsstein og heller mot misfarging av f.eks. olje og rødvin. Impregnerer du steinen blir vedlikeholdet enkelt.


Tilbehør

Fiberduk og armering En flott hellelagt innkjørsel kan fort bli ødelagt av skjemmende hjulspor. Det kan også dukke opp stygge sprekker og ujevnheter. Med fiberduk slipper du dette. Produkter i denne serie brukes også til å trygge støttemurer. En mur som ikke er godt forankret, kan fort bli ustabil, sige eller i verste fall rase. Armeringsnett holder jordmassene i sjakk og sikrer en stødig mur. Et annet produkt er Geospace, en dreneringsduk som kan legges rett på støpt betong eller asfalt for så å legge belegningsstein eller heller som toppdekke. Planteduk og Barkduk brukes som underlag i blomsterbed og hager.

Lettstelt og trygg gårds­ plass


Tilbehør

Singel og gress

Armeringsnett

Drenerende masser/grus

Undergrunn

Fiberduk

Fiberduk Jordmasser er i stadig bevegelse og uten ekstra forsterking kan plenen, blomsterbedene og hagestiene forflytte seg, synke ned, bli ujevne og slå sprekker. Med Fiberduk/Barkduk slipper du det problemet. Duken forsterker, forankrer og drenerer. Produktet leveres i småforpakninger og i større ruller.

Settelag (sand)

Støttemur

Belegningsstein

Betong

Armeringsnett for støttemur Jordmasser blir påvirket av varme, kulde, regn, grunnvann og tele. En mur som ikke er godt forankret, kan derfor bli ustabil, sige eller rase sammen. Se tabell side 93.

Dreneringsmatte

Geospace Med Geospace dreneringsmatte kan belegningsstein og heller legges direkte på asfalt og betong, uten behov for forarbeid. Matten gjør det også mulig å legge belegningsstein på betongterrassen.

Bark, planter og busker

Oppkjørsel med Belegningsstein

Planter/jordbær Planteduk

Små grus

Armert fiberduk

Jord

Markstensduk Innkjørsler kan fort bli ødelagt av stygge hjulspor, skjemmende sprekker og ujevnheter. Dette er både kostbart og arbeidskrevende å reparere.

Ugressduk

Jord

Barkduk Ugress stjeler lys, luft og næring fra andre planter og hindrer blomstene i å vokse. Kjemisk sprøyting kan kontrollere ugresset, men kan skape ubalanse i jorden.

Jord

Planteduk Planteduk fremmer vekst i blomsterbed og hager, og er tilpasset både profesjonelle og hobbygartnere.

Fordeler med Markstensduk: • forsterker bæreevnen i underlaget • hindrer setningsskader • tåler stor belastning • forebygger hjulspor og sprekker • forebygger teleskader grunnet drenerbare masser • slipper gjennom lite lys og hindrer dermed ugress • drenerer bort vann og beskytter mot tele, kalk, mugg, fukt og råte >>> s. 107


Proff


Tøffe krav til slitestyrke og visuelt miljø Belegningsstein av betong er overlegen i styrke i forhold til andre typer dekke. Styrken kombinert med det estetiske uttrykket en klar fordel når nytt dekke skal prosjekteres. Belegningsstein er en rimeligere løsning enn man skulle tro. Dekket skal bygges opp i henhold til SVV, Vegnormal 018. Belegningsstein fra Aaltvedt tilfredsstiller kravene i NS EN 1338. Heller tilfredsstiller kravene i NS EN 1339 som stiller krav til spaltestrekkfasthet, slitasjemotstand, skli/ glimotstand, frostmotstand og måleavvik. Egenskaper for belegningssteinsdekket: • svært slitesterk • tåler store konsentrerte laster også i varmt vær • motstandsdyktig mot bensin, olje, salt og frost • kan taes opp og legges på nytt • miljøvennlig – kan gjenbrukes • gir redusert hastighet (endring i lyd) • gir trivelige arealer Aktuelle anlegg for dekker med belegningsstein er parkeringsareal, gårdsplass, gate, kollektivanlegg, raste­plass, industri, havn og flyplass. På større arealer vil det være lønnsomt å benytte maskiner til legging av belegningsstein.


1.


Prosjektstein

Brickloc Produkter

>>> s. 111

Brickloc

Stabilt dekke på havner og industriplasser

2. 3.

Brickloc låsestein er et godt og anerkjent produkt med egenskaper som gir et stabilt og slitesterkt dekke. Det er lagt ca. 2 mill m2 med denne typen stein i Norge.

1. På ColorLines terminal i Larvik er det lagt BrickLoc låsestein som tåler tungtrafikk over lang tid. 2. Brickloc låsestein brukt på fergekai. 3. Estreme belastninger setter store krav til under­laget.


Prosjektstein

1. Rema 1000 – sentrallager på Vinterbro. 2. Brickloc brukt på areal med store belastninger.


Prosjektstein

1.

2.

�

Brickloc er mye benyttet pĂĽ lasteterminaler


1.


Prosjektstein

Priora Produkter

Priora Classic

2. 1. Priora grå passer godt i forretningsområder og til store arealer. 2. Detalj av Priora Classic med knastene som sikrer stabilitet. 3. Priora Classic er et moderne og estetisk produkt tilpasset fotgjengere og myke trafikanter.

3.

Priora er et moderne og estetisk produkt som tåler store laster. Priora Classic har knaster som hindrer at steinen dreier rundt sin egen akse eller forskyver seg. Priora Øko har fugebredder for gress eller grus. Variantene kan kombineres for et harmonisk inntrykk. Fuger med knust grus gir dekket god drenering.

>>> s. 111

Priora Øko


Prosjektstein

Priora

Holdbar og varig overflate tross is, frost og snø

1. 1. Priora Classic tåler mye trafikk. 2. De tre fargevariantene koks, hvit og grå brukes aktivt for å lage skillelinjer og markeringer. 3. Priora Øko, med fugeåpning på 28%, er den optimale steinen for områder der det stilles krav til drenering. 4. Den intelligente sammenbindingsteknikken gir Priora Classic uovertruffen styrke. 5. Priora Classic produserers med liten fugebredde og gir en god overflate.

2.


Prosjektstein

Gressarmering

3.

Gressarmering brukes for å forsterke et gresslagt areal slik at det tåler tyngre belastninger. Anvendelsesområdene kan være parkeringsplass eller garasjeinnfart - grønne arealer som skal kunne kjøres på.

Gressarmering 4.

5.


Prosjektstein


Prosjektstein

Optiloc Produkter

>>> s. 111

Optiloc Classic

Lang levetid i urbane omgivelser­ Optiloc er formet som en vinkel og falske fuger gjør at den ser ut som om tre rektangulære steiner er satt sammen. Denne vinkelen gir steinen et ankerfeste som låser steinene fast til hverandre og gir store fordeler. Den robuste låseteknikken gjør Optiloc velegnet til miljøer som stiller krav til estetikk og høy styrke.


Prosjektstein

1.


Prosjektstein

Skrivergård Råsterk, tøff og noe helt for seg selv 1. Skrivergård lagt på NSB-stasjon, Vestfoldbanen. 2. Hyggelig inngangsparti med Skrivergård Grå og Kongsgård Rødmix som avslutning inn mot muren. 3. En vakker helhet får man ved å kombinere ulike mønstre og farger. Her ser du Skrivergård Grå belegningsstein og Kongsgård Grå som avslutning mot asfalt. Kongsgård Rødmix inn mot muren.

Er du ute etter en belegningsstein som skal tåle mange og tøffe belastninger – og som ser totalt annerledes ut – da skal du velge Skrivergård. For det første har denne steinen egenskaper som er uvurderlig hva styrke og belastning angår. Dette kommer av at steinens spesielle form låser dekket på en helt unik måte. For det andre gir den taggete formen et spennende robust uttrykk. Den egner seg like godt på gårdsplassen som til store prosjekter. Skrivergård gir gårdsplassen liv og et mindre høytidelig preg. Den er super å kombinere med andre typer stein og farger, da oppnår man en tøff effekt. Skrivergård finnes i to fargenyanser; Grå og Rød.

Farger

Grå

Produkter Skrivergård 1/1

Skrivergård 1/2 ende

2.

3.

Rød

>>> s. 111

Skrivergård 1/1 ende


Prosjektstein

Rettloc Produkter

>>> s. 117

Rettloc

Rettloc er en klassisk, rektangulĂŚr stein.


Prosjektstein

Heller I det visuelle bildet inn mot store bygg passer Tørrstøpte Heller i store formater svært godt. Sammen med granittheller og smågatestein skaper hellene vakre uterom.

Produkter

30x30x5 40x40x5 50x50x5 30x30x6 30x30x7

>>> s. 112

35x35x10 45x45x10 50x50x10 70x70x10 80x80x10

20x40x5 50x25x5

2. 1. Heller og granitt i kombinasjon gir utallige muligheter for å skape et pent og ryddig utemiljø. 2-3. Heller er et kjent og godt produkt til utemiljøer enten de legges i travle bysentra eller i private hager.

1.

3.


Prosjektstein

Gangbaneheller Produkter

Gangbaneheller er et modulsystem utviklet for 책 kunne tilby dekker som gir mange kombinasjonsmuligheter.

>>> s. 112

30x30x10

30x45x10

30x60x10

45x75x10

60x60x10

60x90x10

Fleksible og tiltalende uterom


Prosjektstein

Gangbaneheller

�

Holdbar og varig overflate tross regn og sludd


Prosjektstein

1.

3.

2. 1. På Hovenga i Porsgrunn er Gangbaneheller valgt for å skape et ryddig og trivelig uterom. Her i kombinasjon med Granitt Kantstein med fas. 2. De ulike formatene gjør Gangbaneheller lett å benytte også på smale gangveier. 3. Detalj av Gangbaneheller og granitt fra Stavanger.


1.


Prosjektstein

Ledelinjer Ledelinjer er taktile heller som brukes for at synshemmede kan ta seg frem i det offentlige rom. Det taktile språket i ledelinjesystemet er en del av strategien «Universell utforming». Ledelinjesystemet til bruk i gategrunn består av tre taktile indikatorer – retningsindikator, varselindikator og oppmerksomhetsindikator. De taktile indikator­ ene er standardiserte overflater på gangarealer som skiller seg ut fra øvrige flater. De standardiserte indikatorene er støpt inn på overflaten av betongheller. Taktile heller produseres etter prEN-15209 «Spesification on tactile paving surface indicators», «Ledelinjer i gategrunn» IS-1310 veileder fra Sosial og helsedirektoratet samt NS-3420 kapittel K.

>>> s. 112

Betong

Ledelinjer varsel

Ledelinjer retning

Støpejern

Ledelinje retning 30 x 30 x 4 cm

2. 3.

Produkter

4.

Ledelinje varsel 30 x 30 x 4 cm

1. På denne kollektivterminalen er det brukt Lede­ linjer og Gangbane­ heller. 2. Betonghelle med sinus­formede ribber er retnings- eller oppmerksomhetsindikator. Betonghelle med flattoppede kuler er varselindikator. 3. Ledelinje i støpejern. 4. God kontrast mellom heller i Koksgrå og ledelinjer.


Prosjektstein


Prosjektstein

Stor støttemur Store støttemurer krever høy grad av sikring og må tåle store belastninger. Det er ikke påkrevd med noen form for støping eller liming. Det eneste man trenger er en såle av pukk som fundament. Stor støttemur fra Aaltvedt er en hul mur som fylles med drenerende masse etter hvert skift som settes opp. Muren er beregnet på maskinstabling, noe som gjør at den settes raskt og enkelt opp. Maskinstablingen bidrar til at støttemuren blir kompakt og sikker. Skal muren være høy må den dimensjoneres med jordarmering. Stor støttemur er fleksibel og tåler store belastninger. Den er svingbar både til innvendig og utvendig bue. Krappeste kurve er R=2,4 meter. Den er også velegnet til innvendig hjørne. Stor støttemur kan monteres i tre helninger. Det avhenger av hvordan man plasserer låseknotten som følger med muren. Man kan stable muren enten 88 grader, 86 grader eller 82,5 grader. Skal den stables som tosidig mur kan den settes i 90 grader. Minste radius på muren er 2,5 meter.

Produkter

>>> s. 102


Prosjektstein


Prosjektstein

Belastningslodd Aaltvedt Betong startet i 2011 med produksjon av belastningslodd for sjøledninger. Loddene er et resultat av et flerårig forsk­ nings- og utviklingsarbeid. Beskrivelse av loddene: • Boltefritt låsesystem • Armert med minibarrer av basaltfiber fra ReforceTech • Pakninger leveres integrert i loddet • Låseklosser i polypropylen • Gjennomgående hull for løfteog monteringsutstyr Basaltfiber: • Ruster ikke – gir loddene lenger levetid • Bedre strekkstyrke enn stål • Fiber gir styrke i alle retninger og i alle tverrsnitt


VEILEDNING


Teknisk informasjon, legge­anvisning og monteringsanvisning Belegningsstein er et kvalitetsprodukt som passer inn i alle typer miljø. Fra det lille prosjektet med belegningsstein rundt huset til det store industriarealet. Uansett om du som forbruker skal legge selv, eller om du som entreprenør skal planlegge et mer komplisert dekke; her finnes alt man trenger av veiledning for å gjennomføre prosjektet. Ring oss gjerne, eller besøk aaltvedt.no, dersom du savner informasjon om belegningsstein som du ikke finner på de neste sidene. Lykke til!


Veiledning

Leggeanvisning

Her starter vi og legger steinene etter snorene.

Kantavslutning Vi viser tre typer kantavslutning avhengig av hvor stor belastning det er ut mot kanten. Ved innkjørsel mot trafikkert vei kan det brukes kantstein som settes i jordfuktig betong. Alternativt kan det brukes kantavlsutning i plast som spikres ned i grunnen. Mot gressplen kan kantsteinen settes i bærelaget dersom dette har en bredde som er større enn bredden på dekket. Tilbakefyll med jord.

Belegningsstein Settelag Bærelag Fiberduk Undergrunn

60

cm

90°

80

cm

100 cm

90°C vinkel For å få en rett vinkel, bruk snorer. Mål ut 60 cm i én retning, mål ut 80 cm i den andre retningen. Da skal det lengste målet bli 100 cm.


Veiledning

1. Merk av flaten som skal dekkes med belegningsstein. Spenn snorer. Husk at det er nødvendig med et lite fall fra huset­på ca 2 cm per meter for å få bort overflatevannet. Du bør prøvelegge for å unngå kapping.

2. Grav ut ca 20 – 25 cm dybde mellom snorene dersom du skal anlegge en hagegang eller 30 – 40 cm om det er en innkjørsel. Fiberduk kan med fordel brukes og skal brukes dersom underlaget er av dårlige masser som leire, sprengstein eller blandingsmasser. Grav ut bredden 30 cm bredere enn hagegangen eller innkjørselen for å få en god og solid kantavslutning.

3. Fyll opp bærelaget med grus som bør være i størrelse 0-32 og komprimér dette 4 ganger med platevibrator. Husk at vibroplate på 80 kg ikke klarer å komprimere mer en 20 cm tykt bærelag av gangen Overflaten må være like jevn som det ferdige dekket. Ikke glem fall fra husveggen. Avstanden fra bærelagets overflate og opp til overflaten av dekket skal være tykkelsen på belegningssteinen pluss 3 cm for settelaget.

4. Legg ut et jevnt settelag. Dette laget skal være 3 cm tykt. Det beste er å bruke størrelse 0-8 knust fjell. Bruk 1cm overhøyde. Spenn snorer i riktig høyde for overflaten av dekket. Legg i lirene og juster disse til rett høyde etter snorene. Vater er et godt verktøy. Ikke glem å kontrollere fallet. Dra så av med avrettingsbordet. Så tar du opp lirene og etterfyller. Dette blir komprimert når vi til slutt går over ferdig lagt dekke som vist i punkt 7.

5. Begynn leggingen. Sett belegningssteinen på tvers av kjøreretningen. Bruk snorer og legg steinene langs snoren. Bruk border langs ytterkantene. Dersom du lager en innkjørsel kan du bruke kantstein for å låse dekket. Belegningsstein har normalt fugeknaster som gir en riktig fugebredde.

6. Kontroller og juster steinkanten ved hver 3 eller 5 rad. Kontroller med et avretningsbord og juster med et brekkjern. Bruk en snor til å kontrollere de horisontale fugene (siktelinjene) i belegget.

Viktig informasjon: Du trenger spade, feiekost, tommestokk, lirer, avrettingsbord, pinner, snor, vater, rake, tre- eller gummiklubbe. Platevibrator og steinkutter leies hos forhandlere eller utleiefirma. I fuktig vær, eller dersom produktet er vått, bruk godt vernetøy og robuste vanntette hansker for å unngå at våte produkter eller overflatevann kommer i direkte kontakt med hud. Produsenten tar forbehold mot salt/kalkutslag og fargeavvik.

7. Når du er ferdig med å sette belegningssteinen feier du fugesand over dekket. Du må passe på at fugene er helt fulle. Fei bort overskuddssanden og komprimér med en platevibrator. Komprimér i begge retninger forsiktig ut mot kantene. Dette gjentar du i hvertfall en gang til. Husk etterfyll med fugesand.


Veiledning

Montering støttemurer

Aaltvedt Stein har et rikt utvalg av betongprodukter til støttemurer. Våre krav til muren er: 1. Lang levetid. 2. Estetisk tilfredsstillende utseende. 3. God funksjon som støttemur. Noen av støttemursproduktene fra Aaltvedt Stein kan også brukes som en fritt­stående tosidig mur med buer eller hjørneløsninger.

Fundament Et godt fundament er grunnlaget for et vellykket resultat. Støttemursblokkene kan settes direkte på et fundament av godt komprimert grus eller knust fjell. 8 til 16 mm eller 12 til 22 mm. Dette laget bør være 20 cm. Som en tommelfingerregel kan det sies at første blokk skal ligge under bakke­nivå som et fundament. For Mini Støttemursblokker kan blokkene monteres på sålebjelke levert av Aaltvedt Stein og da faller kravet bort fordi fundamentet regnes som en del av støttemuren. Dersom undergrunnen består av bløte eller vannholdige masser som f.eks. leire, må du be om råd fra kyndig person. Da kan det være aktuelt å støpe et frost­sikkert fundament. Det innebærer større utgraving og isolering av grunnen. ­Fundamentet bør være 20 cm tykk og armert med 8 mm kamjern. Husk drensrør i bakkant av muren for å unngå at vann blir stående i fundamentet. Husk å legg denne på samme nivå som fundamentet. Over denne legges fiberduk og drenerende masser.

Oppbygging av fundament Godt grunnarbeid er nødvendig for å sikre at det ikke oppstår setninger i ­frem­tiden. 1. Merk ut der muren skal ligge, bruk snor og stikker. 2. Grav ut grøften med en dybde på minst 30 cm og en bredde på minst 50 cm. Husk komprimering. 3. Legg ut fiberduk der du har gravd ut masser. Deretter legger du dreneringsrør i bakkant av fundamentet. 4. Fyll i sålemasse av grus eller knust fjell 8 til 16 mm eller 12 til 22 mm. Dette laget bør være 20 cm tykt og komprimeres godt. 5. Sålen vatres opp for å gjøre montering av blokkene enklere. For ytterligere å forenkle vatringen av første blokk rad kan man sette blokkene på et tynt lag av jordfuktig betong*, ca 5 cm tykt. 6. Justering av første skift av blokker er svært viktig. Normalt kan ikke helnings­vinkelen endres på de overliggende skift.

Veltende krefter Stabiliserende krefter

Litt om lover og regler for støttemurer­ • Støttemurer over 1 meter høyde, sjekk med din kommune om muren må bygge­ anmeldes. • Det er viktig at enhver støttemur som er høyere enn 1,5 meter vurderes og dimensjoneres av en faglig kvalifisert person. • Dersom det bygges en støttemur mot vei gjelder strengere krav. Disse kravene kan være kommune­avhengig. • Husk også at støttemurer med en høyde over 1 meter må ha sikring mot mulige fallskader. Dette kan være et gjerde eller en hekk. • Ta kontakt med kommunens bygge­ saksavdeling og spør om råd. eller se: www.lovdata.no/for/sf/kr/tr-200306240749-002.html

Det er bare lave murer som kan stå vertikalt uten at det brukes jordarmeringsnett. Se tabellene. * Blandingen skal være så tørr at betongen kan formes uten å flyte ut.

Fiberduk

Dreneringsrør


Veiledning

Montering Rådhus- og Knekt støttemur med Geoloc® Til de aller fleste støttemurer fins det mange tilbehørsblokker som hjørnestein, halvstein og toppheller. 1. Sett første skift med blokker som skal ligge under bakkenivå og kontroller om steinen står i vater både på langs og på tvers. 2. Kontroller hele den første raden. Bruk gummiklubbe for å justere støttemursblokkene. Sett 2 stykker Geoloc® monteringsknotter i hver blokk. Følg anvisninger. 3. Fyll telefri drenerende masse (pukk, singel) i hullene i blokken og i tillegg fyll ca 30 cm bak muren. Husk å børste bort masserester på toppen av blokken før neste skift settes i ½ steinsforband. Slik får muren en større vekt og derigjennom større stabilitet. 4. Bruk av Geoloc® er enkelt. Den skal alltid settes i det sporet som er nærmest bakkanten av muren. Dersom monteringsknottens høyeste side vender ut mot utsiden av muren, får du en rett støttemur. Omvendt får du en skrå støttemur som heller bakover dersom monteringsknottens høyeste side vender innover mot bakkanten av muren.

5. D  ersom det skal brukes jordarmering se tabeller bak i heftet og husk at jordarmeringen begynner ved første skift. Geoloc® brukes som innfestningsknott for jordarmeringen. 6. Fortsett med monteringen av muren. Fyll opp bak støttemuren med drenerende masse og komprimer for hvert skift. Ikke komprimer nærmere enn 30 cm fra støttemurens bakkant. Følg anvisninger i tabeller for montering av jordarmering. Husk at ved bruk av jordarmering skal det første laget av jordarmeringen ligge oppe på det første skiftet. 7. Etterfyll med drenerende masser over jordarmeringsnettet. 8. Brett fiberduken tilbake over den drenerende massen når du er ferdig med selve muren. 9. Et lag med jord legges oppe på dreneringsmassen. Skal det beplantes husk 30 cm med matjord. 10. L egg betonglim på øverste støtte­ mursblokk og legg på topphellen 11. B  etonglim: Limmørtel brukes når du skal feste flere betongblokker sammen. Bruk alltid et frostsikkert lim i Norge. I buer må topphellen skjæres til med vinkelkutter.


Veiledning

Montering av Rådhus- og Knekt støttemur hjørne og bue

Trapper

Utvendig hjørne

Til trapper kan du enkelt bruke Rådhus murblokker.

Bruk hjørneblokk som settes i ½-steinsforband slik at det blir et 90º hjørne. Som forsterkning av hjørnet anbefales bruk av armeringsjern (8 mm) i hulrommet som du ser når støttemursblokkene settes på hverandre. Legg de neste skiftene til ønsket høyde. Ved store belast­ninger anbefales å bruke betonglim for å lime hjørneblokkene til h ­ verandre.

Fyll singel i hulrommene i blokken. Husk å børste topp på blokken ren før neste skift settes i ½-steinsforband. Monter toppheller på støtte­muren med betonglim.

Tosidig frittstående mur med hjørne Husk at ved montering av Rådhus støttemur må hjørneblokkene og ­ende­ blokkene tilpasses med vinkelkutter.

Innvendig hjørne

Et opptrinn på 16 cm og et inntrinn på 32 cm gir en god trapp.

Innvendig/utvendig bue Først merkes du av på sålen hvor buen skal gå. Deretter legger du ­første ­skiftet på denne, husk å juster slik at buen blir jevn. Legg på de neste ­skiftene. En hel sirkel med Knekt støttemur har en diameter på 3 meter og det går med 35 stk støttemursblokker. En hel sirkel med Rådhus har også en diameter på 3 meter, men her går det med 45 stk støttemursblokker. Topphellene må kappes med vinkelkutter og limes med betonglim.

Ved montering av tosidig mur snus annenhver støttemursblokk 180º. Sett i 2 stk Geoloc® monteringsknott i hver støttemursblokk. Knottene settes annen­hver i fremre og bakre spor og den høyeste ­delen av knottene skal stå mot hverandre. Se bilde.

Høydeforskjellen mellom to trinn heter opptrinn. Inntrinnet er dybden på trappetrinnet målt fra ytterkant til innekant. Formelen er 1 inntrinn + 2 opptrinn = ca 63 cm. 63 cm er en normal skrittlengde for en voksen person. Et riktig opptrinn på en utetrapp vil være mellom 14 og 17 cm høyt.

Bruk normalblokk som settes i ½-steinsforband slik at det blir et 90º hjørne. Følg anvisningene som for utvendig hjørne.

Tosidig frittstående rett mur

Hvordan er trappeformelen?

Legg merke til plassering av Geloc®


Veiledning

Montering Montering av Mini Støttemur­ Sålebjelke for støttemur produseres med not og fjær. 1. Første skift med blokker skal ligge under bakkenivå. Kontroller at de står i vater både på langs og på tvers. Merk; sett det første skiftet med blokker med litt åpning mellom hver blokk. 2. Det er viktig å starte på midten av muren og bygg ut i begge retninger. 3. Kontroller hele den første raden. Bruk gummiklubbe for å justere støttemursblokkene. 4. Dersom det skal brukes jordarmering se tabeller bak i heftet og husk at jord­armeringen begynner ved første skift. Geoloc® brukes som innfestningsknotter for jordarmeringen. Jordarmeringsnettet festes på 3 løkker og brettes. 5. Fortsett med monteringen av muren. Fyll opp bak støttemuren med drenerende masse og komprimer for hvert skift. Ikke komprimer nærmere enn 30 cm fra støttemurens bakkant. Følg anvisninger i tabeller for montering av jordarmering. 6. Etterfyll med drenerende masser over jordarmeringsnettet og komprimer. 7. Brett nettet tilbake over den drenerende massen når du er ferdig med selve muren. 8. Et lag med jord legges oppe på dreneringsmassen. Skal det beplantes bruk matjord bak de to øverste blokkskiftene. Husk å skill massene med fiberduk.

2

Montering av Mini Støttemur utvendig hjørner

1

Utvendig hjørneløsning består av 4 forskjellige blokker. Du kan starte med hvilken som helst av de 4 blokktypene, men de må settes i nummerrekkefølge. Dersom muren er høyere enn 4 skift, begynner du forfra igjen. Men husk at da skal hver hjørneblokk ha en halvblokk ved siden av seg på hver side. Se bilde.

Halvblokk

4 3 2 1

Med andre ord, første sett med hjørneblokker merket fra 1–4 er uten halvblokk, mens neste sett med hjørneblokker må ha halvblokker. Så følger et sett uten halvblokker.

1 4

Montering av Mini Støttemur innvendig hjørne

3

Innvendig hjørneløsning består av 4 forskjellige blokker. De er merket på undersiden fra 1 til 4.

2 1

Du kan starte med hvilken som helst av de 4 blokkene, men de må settes i nummerrekkefølge. Dersom muren er høyere enn 4 skift begynner du forfra igjen. Hjørneløsningen vil se ut som en søyle, men den er enkel å montere. ­Andre løsninger er mulige, men da må du bruke vinkelsliper med diamantblad for å få til en forbandt montering. Se bildet. NB! Det vil alltid være farge­ forskjell mellom hjørneblokkene og resten av muren.

Halvblokk

Sålebjelke 100 x 21 x 10


Veiledning

Drensrenner Pyntemur med låseknott Med utforming der den ene siden er bredere enn den andre kan pyntemuren settes i buer og sirkler. Pyntemuren har spor for montering med låseknott. ­Sporet og den dobbeltsidige bruddflaten gir pyntemuren mange muligheter både som støttemur og som frittstående mur. Dersom låseknottens høyeste side settes på tvers av sporet får du en rett støttemur. Du får en støttemur med fronthelning, og som heller bakover dersom låseknottens høyeste side vender innover mot bakkanten av muren. Låseknotten brukes også som innfestningsknott for jordarmering. Bruk en låseknott pr. blokk. Låseknottene settes i sporet og plasseres som vist på bildet med den firkant­ede enden ned i sporet. En rett frittstående mur monteres ved å snu annenhver stein. Fundamentet lager du ved å fjerne all torv og matjord og grav ut en 50 cm bred grøft. Komprimerer og legg fiberduk, deretter pukk (knust fjell) og ny komprimnering. Sålen skal være 10 cm tykk. Vatre opp fundamentet og plasser blokken ca. midt i grøftens bredde. Minst halvparten av første blokk skal være under bakkenivå. På høyere murer gjelder samme regel som for andre støttemurer, første blokka skal ligge under bakken og bruk jordarmeringsnett. Dersom du skal ha en sirkelformet pyntemur som er lavere enn 60 cm er det ikke nødvendig med drenerende masse bak muren. Bruk 10–15 cm med knust leca eller knust fjell i bunnen, legg på en fiberduk og fyll opp med matjord. Lim gjerne det øverste skiftet. Det går med 6 blokker til en ¼ sirkel som har en radius på 80 cm.

Hus og hagerenne for gang/ sykkeltrafikk

Lett trafikkerte områder og bil- parkering

Veiskuldere, lett industri og parkerings­områder

Klasse A 15 kN

Klasse B 125 kN

Klasse C 250 kN

Belastningsklasse

Betong rundt rennene­i cm

Fasthetsklasse iht. NS-EN 206-1

Klasse A, 15 kN Klasse B, 125 kN Klasse C, 250 kN

> 8 cm > 10 cm > 15 cm

B20-M90 B20-M90/B30-M60 B20-M90/B30-M60

Montering av renner For å beholde rennenes styrke ved trafikk og belastning må rennene støpes ned i betong. Renna bør ligge 2–3 mm under betong.

Eksempler:

1. Belegningsstein/heller

2. Asfalt

3. Betong


Veiledning

Montering av støttemur med jordarmering

Jordarmeringstabeller En riktig oppbygging av støttemuren er en forutsetning for et tilfredsstillende resultat både med tanke på estetikk og funksjon. Aaltvedt Stein leverer tabeller som viser hvilken jordarmeringsmengde en støttemur skal ha, avhengig av høyden og belastninger. Det er viktig at dette overholdes for å unngå en kollaps av muren.

Generelle forutsetninger: Det forutsettes at det brukes Aaltvedt jordarmering 30/30. Spesifikasjoner: 30x30 kN polyesternett Bredde x Lengde: 5,3 x 5 m Areal: 26,5 m2

Første blokk legges som sålebjelke under bakkenivå og første armeringslag legges imellom sålebjelken/første skift og andre skift. Armeringsnettet skal dekke hele blokka, altså trekkes helt frem til forkanten. Bruk drenerende masser i tilbakefyllingen bak muren (armert sone). Med drenerende masser menes pukk, singel og drenerende grus. Grunnen muren skal bygges på må være stabil, helst bør det gjøres en grunnundersøkelse av kompetente fagfolk. Tilbakefyllingsmassene skal komprimeres for hvert skift. (Blokkhøyde). Brukes Aaltvedts Sålebjelke skal nettet ligge mellom sideblokken og første skift med murblokker.

Jordarmering


Veiledning

Tabeller for beregning av jordarmering

Men husk at slike tabeller alltid er basert på mange forutsetninger og det er viktig å kontrollere disse forutsetningene. Dersom forutsetningene ikke kan følges, anbefales det å få en sakkyndig person til å vurdere tabellene eller å beregne disse på nytt. Da vi ikke har kjennskap til grunnforholdene på byggeplassen og heller ikke kontroll på installasjonen, er dette å betrakte som en veiledning for en evt. installasjon. Vi tar derfor ikke noe teknisk eller økonomisk ansvar for bruk av disse tabellene. Vi kan yte teknisk rådgivning med ansvar dersom dette er ønsket. Husk at jordarmeringsnettet skal dekke hele blokkens overflate. Dette for å få et godt feste mellom monteringsknott og jordarmeringsnett.

Mur med vertikal front

Mur med fronthelning

Gangtrafikk på toppen av muren

Gangtrafikk på toppen av muren

Høyde på mur cm

Armeringslengde bak mur cm

Antall armeringslag Rådhus støttemur

Knekt støttemur

Rådhus støttemur: 86°

Antall blokker mellom lagene Rådhus støttemur

Knekt støttemur

Høyde på mur cm

Mini støttemur: 80°

Knekt støttemur: 87°

ArmeringsAntall armeringslag Antall blokker mellom lagene lengde bak mur Rådhus Mini Rådhus Mini Knekt Knekt cm støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur

0 - 90

100

2

2

4

3

0 - 90

100

2

2

2

4

4

3

90 - 150

100

3

3

4

3

90 - 150

100

3

3

3

4

4

3

150 - 180

100

3

3

4

3

150 - 180

100

3

3

3

4

4

3

180 - 210

110

4

4

4

3

180 - 210

110

4

3

4

4

4

3

210 - 240

120

4

4

4

3

210 - 240

120

4

4

4

4

4

3

240 - 270

150

5

5

4

3

240 - 270

140

5

4

5

4

4

3

270 - 300

150

5

5

4

3

270 - 300

160

5

5

5

4

4

3

I tillegg kommer innfetsningslengde pr. lag med 50 cm.

Kjøreflate inntil 0,50 m. fra kanten av muren Høyde på mur cm

Armeringslengde bak mur cm

Antall armeringslag Rådhus støttemur

Knekt støttemur

Kjøreflate inntil 0,50 m. fra kanten av muren Antall blokker mellom lagene Rådhus støttemur

Knekt støttemur

Høyde på mur cm

ArmeringsAntall armeringslag Antall blokker mellom lagene lengde bak mur Rådhus Mini Rådhus Mini Knekt Knekt cm støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur

0 - 90

100

2

2

4

3

0 - 90

100

2

2

2

4

4

3

90 - 150

100

3

3

4

3

90 - 150

100

3

2

3

4

5

3

150 - 180

120

3

3

4

3

150 - 180

110

3

3

3

4

4

3

180 - 210

140

4

4

4

3

180 - 210

130

4

3

4

4

4

3

210 - 240

140

6

6

3

2

210 - 240

150

4

4

4

4

4

3

240 - 270

170

6

7

3

2

240 - 270

160

5

5

5

4

3

3

270 - 300

180

7

8

3

2

270 - 300

190

7

6

8

3

3

2

Skrånende terreng opp til 1 : 2 på toppen av muren Høyde på mur cm

Armeringslengde bak mur cm

Antall armeringslag Rådhus støttemur

Knekt støttemur

Skrånenede terreng opp til 1 : 2 på toppen av muren Antall blokker mellom lagene Rådhus støttemur

Knekt støttemur

Høyde på mur cm

ArmeringsAntall armeringslag Antall blokker mellom lagene lengde bak mur Rådhus Mini Rådhus Mini Knekt Knekt cm støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur

0 - 90

100

2

2

4

3

0 - 90

100

2

2

2

4

4

3

90 - 150

130

3

2

4

4

90 - 150

100

3

2

3

4

5

3

150 - 180

130

3

3

4

3

150 - 180

140

3

2

3

4

5

3

180 - 210

160

4

4

4

3

180 - 210

160

4

3

4

4

5

3

210 - 240

170

4

4

4

3

210 - 240

170

4

4

4

4

4

3

240 - 270

220

6

7

3

2

240 - 270

200

6

6

7

3

3

2

270 - 300

250

7

8

3

2

270 - 300

220

7

6

8

3

3

2


Veiledning

Dekorstein Det er steinenes størrelse som bestemmer dekningsgraden og dekningsareal. Det vanlige er størrelse 7/15, 15/25, 25/40 eller 40/60. Ved beregning av dekningsgrad for dekorstein, tar man den høyeste størrelsen i formatet og multipliserer med 2. En dekorstein i størrelse 8/15 vil ha en normal dekningsgrad på ca 32 mm. Dersom anlegget er en oppkjørsel regn med 20% høyere grad. En sekk på 20 kg med elvestein i størrelse 7/15 dekker et areal på ca 0,4 m2, en bigbag på 1000 kg dekker ca 20 m2. En sekk på 1000 kg i størrelse 15/25 dekker ca 14 m2 mens en sekk på 20 kg med størrelse 20/40 dekker 0,2 m2. Små steiner har bedre dekkevne enn de store steinene. En bigbag på 1000 kg gir ca. 0,6 kubikk dekorstein. 1 kubikk er ca 1600 kg dekorstein.

Beregninger:

Husk:

1 m3 = ca. 1,7 tonn 1000 kg = ca. 0,6 m3

Hvite tromlede dekorstein kan lett ta farge fra underlaget. Bruk derfor en perforert duk som underlag, f.eks TerraTec Markstensduk.

Tommelfingerregel: Den største fraksjonen i ønsket steinstørrelse multipliseres med 1,5-2 for å finne hvor dypt/tykt lag med stein man må legge for å få god dekning.

Eksempel: En steintype med størrelsen 20/40 Den største str. 40 multipliseres med 1,5–2. Det gir en tykkelse på laget fra 60–80 mm, som gir god dekning.

Fordeler: - Dekorstein holder godt på varmen etter at sola har gått ned om kvelden - Dekorstein i urner eller langs vegg, hindrer sølesprut ved regnvær eller vanning - Dekorstein holder på fuktigheten i jorda - Ved bruk av duk og dekorstein er du en vinner i ugresskampen


Veiledning

Økostein

Se Priora Øko side 66-67

Permeable dekker Vanlig praksis ved etablering av faste dekker har vært å lage en tett overflate med fall til sluk. Derfra har vannet gått i rør til nærmeste bekk eller i noen tilfeller til byens kombinerte overvannsog kloakksystem. Denne løsningen er kostbar og fører til forurensning av resipienter: • NOX, partikler og tungmetaller fra overflatene føres ut i bekker og vann • Kloakk tynnes ut og sendes urenset ut i resipientene Urbanisering med tetting av flater fører i mange tilfeller til en senking av grunnvannsstanden som er negativt for planteliv og kan føre til erosjon på overflater. Senking av grunnvannstand kan også gi setninger på konstruksjoner. En av konsekvensene av global oppvarming er mer ekstremvær og mer nedbør som krever større kapasitet på overvannsanleggene. Det har i 20 år vært forsket på vann­ gjennomtrenge­lige belegninger og dokumentasjon finnes med hensyn til bruksområder, krav til oppbygging, kapasitet på infiltrasjon, samt råd for drift og vedlikehold. Mange forhold tilsier at permeable dekker vil bli en suksess i Norge: • Egnede og godt tilgjengelige bergarter til oppbygging av dekker • Sprengstein i fyllinger og forstrekningslag gir gode fordrøyningsvolum for overvann • Mye nedbør • Fokus på miljø og innovative løsninger • Tradisjon med kostbare overvannsløsninger

Naturlig tilstand

Boligområder

Bykjerne

Med Priora Øko

Belegningsstein Settelag Bærelag Undergrunn


Produkter


Produktoversikt Belegningsstein kommer i mange typer, størrelser, mønstre og farger. Vi har laget en skjematisk oversikt som viser det aller meste av belegningsstein og tilbehørsprodukter. Kombinasjonsmulighetene er mange, så bruk gjerne litt tid på å finne den type stein, mønster og farge som skaper uttrykket du er ute etter. Du ser det med en gang, der man med nennsom hånd har valgt ut belegningsstein som harmonerer med hus, terreng og hage. Det gir et vakkert og innbydende inntrykk. Oppdatert produktsortiment ligger på våre hjemmesider www.aaltvedt.no


Produktoversikt Basisvarer

Belegningsstein Rådhus Navn

NOBB nr.

Produktnr.

se side 7 Farge

Rådhus - 5cm

42937716

BLS-033374

Gråmix

Rådhus 1/1 - 6cm

30160089

BLS-033350

Gråmix

Rådhus 1/1 - 6cm

30160097

BLS-033351

Brunmix

Rådhus 1/1 - 6cm

30160105

BLS-033352

Rødmix

Rådhus 1/1 - 6cm

30160113

BLS-033353

Høst

Rådhus 1/2 - 6cm

22859748

BLS-033056

Gråmix

Rådhus 1/2 - 6cm

22859755

BLS-033057

Brunmix

Rådhus 1/2 - 6cm

22859763

BLS-033058

Rødmix

Rådhus 1/2 - 6cm

23663875

BLS-033270

Høst

Rådhus sirkel

22859771

BLS-033259

Gråmix

Rådhus sirkel

22859789

BLS-033260

Brunmix

Rådhus sirkel

22859797

BLS-033261

Rødmix

Rådhus sirkel

23663883

BLS-033271

Høst

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

19,5x13x5

39

112,5

540

13,84

1557

21x14x6

34

135

400

11,76

1588

10,5x14x6

68

135

385

5,66

764,1

Ø 210 cm

135

Overskudd av stein pr. sirkel sett. A: 16 3,46 600 B: 96 C: 184 Leveres kun D: 2 i hele sett.

Kongsgård Navn

se side 11 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Kongsgård 1/1

21132923

BLS-033025

Grå

Kongsgård 1/1

21132931

BLS-033026

Koks

Kongsgård 1/1

22859656

BLS-033048

Gråmix

Kongsgård 1/1

22859672

BLS-033049

Brunmix

Kongsgård 1/1

22859664

BLS-033047

Rødmix

Kongsgård 1/1

24939522

BLS-033289

Høst

Kongsgård 1/2

21132964

BLS-033034

Grå

Kongsgård 1/2

23663776

BLS-033266

Gråmix

Kongsgård 1/2

23663784

BLS-033267

Brunmix

Kongsgård 1/2

23663792

BLS-033268

Rødmix

Kongsgård sirkel

23663727

BLS-033262

Grå

Kongsgård sirkel

23663735

BLS-033263

Gråmix

Kongsgård sirkel

23663743

BLS-033264

Brunmix

Kongsgård sirkel

23663750

BLS-033265

Rødmix

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

21x14x6

34

135

400

11,76

1588

10,5x14x6

68

135

420

6,17

833

Ø 210 cm

135

Overskudd av stein pr. sirkel sett. A: 16 3,46 600 B: 96 C: 180 Leveres kun D: 2 i hele sett.


Produktoversikt Basisvarer

Belegningsstein Torg

Navn

NOBB nr.

Produktnr.

se side 13 Farge

Torg

25645953

BLS-033015

Grå

Torg

44895964

BLS-033060

Gråmix

NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

21x14x6

34

135

400

11,76

1588

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

4 ulike str.

37,17

125,5

420

11,3

1418

Aaltvedt Allé Navn Aaltvedt Allé

se side 15

42189261

BLS-033400

Gråmix

Pr. pall

Villa Navn Villa

se side 17 NOBB nr. 24939571

Produktnr. BLS-033288

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

10,5x17x4,5

56

101

864

15,42

1557

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

20x10x6

50

135

540

10,8

1458

Grå

Villa

25964768

BLS-033330

Gråmix

Villa

25964776

BLS-033331

Brunmix

NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Parkstein Navn

se side 19

Parkstein 1/1

21132857

BLS-033018

Grå

Parkstein 1/1

22859805

BLS-033016

Rødmix

Parkstein 1/1

21132873

BLS-033020

Koks

Pr. pall


Produktoversikt Basisvarer

Støttemur Rådhus mur Navn

NOBB nr.

se side 39 Produktnr.

Farge

Rådhus mur m/ geoloc

25646027

BLO-066072

Gråmix

Rådhus mur m/ geoloc

25646035

BLO-066073

Rødmix

Rådhus mur m/ geoloc

25646043

BLO-066074

Brunmix

Geoloc

25954926

TLB-077035

Format lxbxh 31/26x 21x14,5

Ant. stk. Vekt/kg. pr. m2 pr. stk.

22,3

14,7

Pr. pall Stk.

m2

kg.

60

2,7

882

Kommer i poser à 50 stk. 45 stk. rekker til 1m2. (pr. pall følger 2 poser)

Ved montering av Rådhus mur m/geoloc bruk 2 stk. knotter/geoloc pr. blokk. Rådhus mur 1/2 ende/kant

25646050

BLO-066069

Gråmix

Rådhus mur 1/2 ende/kant

25646761

BLO-066070

Rødmix

Rådhus mur 1/2 ende/kant

25648981

BLO-066071

Brunmix

Rådhus mur 1/1 ende

23663917

BLO-066064

Gråmix

Rådhus mur 1/1 ende

23663925

BLO-066065

Rødmix

Rådhus mur 1/1 ende

23663933

BLO-066066

Brunmix

Rådhus hjørne

25789132

BLO-066075

Gråmix

Rådhus hjørne

25954876

BLO-066076

Rødmix

Rådhus hjørne

25954884

BLO-066077

Brunmix

Rådhus topphelle

25954892

BLO-066078

Gråmix

Rådhus topphelle

25954900

BLO-066079

Rødmix

Rådhus topphelle

25954918

BLO-066080

Brunmix

15,5x21x14,5

44,5

10,3

70

1,57

721

31x21x14,5

22,3

20,5

60

2,7

1230

12,9

84

7,86

80

31x15,5x14,5

25x25x6

16

1083,6

5

Knekt støttemur Navn

628,8

se side 42 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. Vekt/kg. pr. m2 pr. stk.

Pr. pall Stk.

m2

kg.

3,84

1243,2

Knekt støttemur 1/1

44485378

BLO-066094

Grå

40/33x20x20

12,5

25,9

48

Knekt støttemur hjørne

30155113

BLO-066091

Grå

40/36,5x20x20

-

24,9

24

597,6

Knekt støttemur 1/2

30155121

BLO-066092

Grå

20/16,5x20x20

-

14

40

560

Knekt støttemur topp

30160071

BLO-066093

Grå

40x24,5x6

-

13

60

780

Ved kjøp av Knekt støttemur leveres 2 mont.knotter/ Geoloc pr. blokk. Forbruk pr. m2 er regnet utifra største lengde på 40 cm. i front. Forbruk pr. m2 med annenhver blokk på 40 cm og annenhver på 33 cm blir 13,8 stk. Armerings netting til støttemur, se produkter på side 44.

Stor støttemur Navn

se side 81 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Stor støttemur

44892820

BLO-077001

Grå

Stor støttemur

45183104

BLO-077002

Gråmix

Format lxbxh 60/44,2x 60x30

Ant. stk. Vekt/kg. pr. m2 pr. stk. 5,56

149,5

Pr. pall Stk.

m2

kg.

6

1,08

897


Produktoversikt Basisvarer

Støttemur Mini støttemur Navn

NOBB nr.

se side 43 Produktnr.

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. Vekt/kg. pr. stk. pr. m2

Pr. pall Stk.

m2

kg.

Mini støttemur 1/1

22860183

MIN-066020

Grå

25x28x17

23

23,8

54

2,36

1285,2

Mini støttemur 1/2

22860191

MIN-066041

Grå

12,5x28x17

46

12,5

48

0,98

600

Kurveblokk

22860209

MIN-066022

Grå

25x28x17

23

22,2

24

1,02

533

Skrå endeblokk

22860217

MIN-066023

Grå

25x28x17

11,9

48

571

Hjørne utv. Nr.1

23663891

MIN-066024

Grå

26

24

624

Hjørne utv. Nr.2

42091817

MIN-066026

Grå

37

24

888

Hjørne utv. Nr.3

42091840

MIN-066027

Grå

33,5

24

804

Hjørne utv. Nr.4

42091855

MIN-066028

Grå

30,5

24

732

Hjørne innv. Nr.1

23663909

MIN-066025

Grå

29

24

696

Hjørne innv. Nr.2

42091874

MIN-066029

Grå

29,5

24

708

Hjørne innv. Nr.3

42093705

MIN-066044

Grå

34,5

24

828

Hjørne innv. Nr.4

42093724

MIN-066045

Grå

39,5

24

948

Mini støttemur har en murtykkelse på 28 cm. Hjørne stein settes numerisk etterhverandre. Armeringsnett for støttemur, se produkter på side 58-59.

Knekt Mini støttemur Navn

NOBB nr.

se side 43 Produktnr.

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. Vekt/kg. pr. stk. pr. m2

Pr. pall Stk.

m2

kg.

Knekt mini støtteblokk 1/1

25567017

MIN-066034

Gråmix

25x28x17

23

22,5

36

1,57

810

Knekt mini støtteblokk 1/2

25567025

MIN-066035

Gråmix

12,5x28x17

46

12,5

48

0,98

600

Knekt kurveblokk

25567033

MIN-066036

Gråmix

25x28x17

23

22,2

24

1,02

533

Knekt skrå endeblokk

25567041

MIN-066037

Gråmix

25x28x17

11,9

48

571

Armeringsnett for støttemur, se produkter på side 58-59.

Knekkheller Navn

Knekkheller

se side 32 NOBB nr.

21133277

Produktnr.

KNH-066007

Farge

Grå

Format lxbxh 55x34x7

Ant. stk. Vekt/kg. pr. stk. pr. m2 13- 1/1 26- 1/2

26

Pr. pall Stk.

m2

kg.

48

3,6

1250

Kun i hele pall 16 stk. topph. pr. pall

Sålebjelke Navn

Sålebjelke for støttemur

se side 43 NOBB nr.

25986977

Produktnr.

MIN-066043

Farge

Grå

Format lxbxh 100x21x10

Ant. stk. Vekt/kg. pr. stk. pr. m2 58

Pr. pall Stk. 24

m2

kg. 1392


Produktoversikt Basisvarer

Heller

Heller tørrstøpte Navn

se side 21 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

Heller tørrstøpte

21133095

HGH-044000

Grå

40x40x5

6,25

17,5

72

11,52

1260

Heller tørrstøpte

23664279

HGH-044400

Grå

30x30x5

11

10

144

13,09

1440

Heller tørrstøpte

21133012

HGH-044001

Grå

30x30x6

11

12

120

10,9

1440

Heller tørrstøpte

23121932

HGH-044394

Grå

30x30x7

11

14

96

8,7

1344

Heller tørrstøpte

21133061

HGH-044206

Grå

50x50x5

4

30

52

13

1560

Heller tørrstøpte

21769849

HGH-044395

Grå

25x50x5

8

15

104

13

1560

Terrasseheller Navn

se side 27 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Terrasseheller

24939720

HGH-044415

Gråmix

Terrasseheller

24939712

HGH-044414

Terramix

Terrasseheller

25567009

HGH-044416

Høst

QUARTZ Sandblåst

45182786

HGH-066003

Grå

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

35x35x5

8

14,25

96

12

1368

40x40x3,8

6,25

13,92

112

17,92

1559

Signa Navn

se side 29 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Grey Stone

45183373

HGH-055001

Koks

Ice Stone

45183626

HGH-055002

Grå

Black Stone Plus

45183683

HGH-055003

Koks/Grå

Black Shadow

45183698

HGH-055004

Koks

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

60x60x2,5

2,8

21

40

14,5

840

Format diam.xh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Bradstone Wetherdale (sirkel og tråkkheller) Navn

NOBB nr.

Produktnr.

se side 25 / 31 Farge

Ytterkant liten sirkel *

25964800

BRS-100002

AS

Sirkelsett liten *

25964792

BRS- 100001

AS

Ytterkant liten sirkel *

25986852

BRS-100004

YB

Sirkelsett liten *

25964818

BRS-100003

YB

Ytterkant liten sirkel *

42030546

BRS-1603439

SG

Sirkelsett liten *

42030592

BRS-1601439

SG

Pr. pall Stk.

m2

12

Ø240x4

34

4,5

12

Ø240x4

34

34

470 130

4,5

12

Ø240x4

kg. 130

470 130

4,5

470

lxbxh Tråkkheller *

25986902

BRS-100009

AS

56x42x3,7

17,8

26

462,8

Tråkkheller *

25986910

BRS-100010

YB

56x42x3,7

17,8

26

462,8

Hellesett Europack *

25986944

BRS-100013

AS

35

6,1

530

Hellesett Europack *

25986951

BRS-100014

YB

35

6,1

530

Hellesett Europack *

42030603

BRS-1610439

SG

35

6,1

530

* = Selges i hele sett/ pall AS = Autumn silver, YB = York Brown, SG = Sable Grey


Produktoversikt Basisvarer

Heller

Bradstone Old Town Navn

NOBB nr.

se side 31 Produktnr.

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

Bradstone Helle

40911703

BRS-1666445

WL

60x60x4

2,8

30,9

26

9,3

803,4

Bradstone Helle

40911786

BRS-1663445

WL

60x30x4

5,6

15,4

26

4,6

400,4

Bradstone Helle

40911810

BRS-1644445

WL

45x45x4

4,9

17,7

26

5,3

460,2

Hellesett Europack *

30308506

BRS-1610445

WL

35

6,1

530

Sirkelsett liten

30160147

BRS-1605445

WL

Ø280x4

36

6,15

520

Brads.Ytterk.liten sirkel

40924862

BRS-1607445

WL

280x280x4

12

NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Format lxbxh

130

* = Leveres i hele sett/ pall WL = Weathered Limestone

Heller med singel Navn

se side 21

CAVAZZO Naturstein

45183161

HGH-066002

Fargemix

40x40x3,5

MILLEFIORI Sjøstein

45183176

HGH-066004

Fargemix

40x40x3,8

Ant. stk. pr. m2 6,25

Vekt/kg. pr. stk. 13,6

Pr. pall Stk.

m2

kg.

120

19,2

1632

116

18,56

1578

Tråkkheller natur Navn

se side 25 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Tråkkheller

45183017

BRS-100028

Grå

Tråkkheller

45183021

BRS-100029

Koks

Tråkkheller

45183040

BRS-100030

Brun

NOBB nr.

Produkt­nr.

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Stk.

60x40x3-4cm

60

m2

900

Bradstone Sville Navn Sville

se side 25

45182953

SVI-100027

Brun

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

60x25x4

Pr. pall

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

13

26

6,7

338

Rådhus Heller  Navn

kg.

NOBB nr.

Produkt­nr.

Farge

Rådhus Helle tromlet

25954892

BLO-066078

Gråmix

Rådhus Helle tromlet

25954900

BLO-066079

Rødmix

Rådhus Helle tromlet

25954918

BLO-066080

Brunmix

se side 21 Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

25x25x6

16

7,86

80

5

628,8


Produktoversikt Basisvarer

Kantstein og lys Kantstein

Navn

NOBB nr.

Produktnr.

se side 45 Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

Kongsgård kantstein

40898991

KTS-055003

Grå

49x14x14

21

70

1470

Aaltvedt Gatekant

44133301

KTS-055043

Grå

25x18/13x23

16

72

1152

Rådhus kantstein

25646050

BLO-066069

Gråmix

Rådhus kantstein

25646761

BLO-066070

Rødmix

15,5x21x14,5

10,3

70

Rådhus kantstein

25648981

BLO-066071

Brunmix

Hagekantstein

21133160

KTS-055006

Grå

13,41

96

1288

125

248,9

60x8/6x15

1,57

721

Vekt pr. pk Selges kun i pakk à 4 m­ pr. pakke. Ink. 3 stk.spiker pr. meter list

Plastkantstøtte (4m pr.pakke)

30153902

TLB-077059

Parkkanstein

42093762

KTS-055045

Granitt

100x8x20

45

30

1350

Råkantst.gr.m/fas

42093781

KTS-055058

Granitt

100x10x25

70

20

1400

1,99 Vekt pr. lm

Ledstone lys Navn

se side 47 NOBB nr.

Produktnr.

Info

Vekt/kg. pr. stk.

Ledstone, cool white

43821820

TLB-055001

14x14x6 cm (Litt blålig lys)

1,8

Ledstone, warm white

44372606

TLB-055004

14x14x6 cm (Varmt lys)

1,8

Ledstone, cool white

44372614

TLB-055005

21x14x6 cm (Litt blålig lys)

2,7

Ledstone, warm white

44372625

TLB-055006

21x14x6 cm (Varmt lys)

2,7

Transformator

43821835

TLB-055002

ca.10 lys pr. transformator, 30W IP67

Kabel

43821846

TLB-055003

Ajmy 2x1,5 - 50m

Pr. pall Stk.

m2

kg.


Produktoversikt Basisvarer

Fiberduk og armering/Sand Fiberduk og armering Navn

NOBB nr.

Produkt­nr.

Format

Fiberduk hage

41997022

TLB-077053

1x10m

Fiberduk hage

41996553

TLB-077054

Barkduk

41996564

Geospace (Drensmatte)

30153910

se side 56 Pr. rull/pakke m2

kg.

Lev. i rull à 10m pr. rull

10

ca. 2,5

2x25m

Lev. i rull à 50m2 pr. rull

50

ca. 5

TLB-077056

1x15m

Lev. i rull à 15m pr. rull

15

ca. 1,5

TLB-077050

2x25 m

Vekt pr. rull=32,5 kg, 50m2 pr. rull

50

32,5

2

2

Fiberduk armert for belegg

41997234

TLB-077057

4x40m

Lev. i rull à 160m pr.rull

160

33,6

Varslingsgjerde Oransje

41997253

TLB-077063

1x50m

Lev. i rull à 50m2 pr. rull

50

10

Fiberduk KL.1 NGS

41997283

TLB-077042

5x160m

800m2 pr. rull

800

80

Fiberduk KL.2 NGS

41997298

TLB-077052

4x110m

440m pr. rull

440

66

Fiberduk KL.2 NGS

41997302

TLB-077043

5x110m

550m2 pr. rull

550

82,5

Fiberduk KL.3 NGS

41997317

TLB-077044

5x110m

550m2 pr. rull

550

107,25

Fiberduk KL.4 NGS

41997340

TLB-077045

5x100m

500m2 pr. rull

500

132,5

Fiberduk KL.5 NGS

42006122

TLB-077046

5x75m

375m2 pr. rull

375

127,5

2

2

Fiberduk KL.1 Typar

42006141

TLB-077030

4,5x100m

450m pr. rull

450

50

Fiberduk KL.2 Typar

42006156

TLB-077031

4,5x100m

450m2 pr. rull

450

68

Armeringsnett for støttem.

44074005

TLB-077070

5x50m

250m pr. rull (30kN)

250

67,5

Armeringsnett for støttem.

44598540

TLB-077076

5x100m

500m2 pr. rull (30kN)

500

135

Armeringsnett for støttem.

44074032

TLB-077071

5x100m

500m2 pr. rull. (80/30kN)

500

180

2

2

Planteduk

42007696

TLB-077061

1x5m

Lev. i pakke à 5m pr. pakke

5

ca. 0,5

Planteduk

42007700

TLB-077062

2x5m

Lev. i pakke à 10m2 pr. pakke

10

ca. 1

Markstensduk

40904534

TLB-077037

5,25x4m

4m x 5,25m = 21m pr. pakke

21

4,2

Armeringsnett for støttem.

42477695

KEY-200036

3,9x3m

Lev. i pakker à 11,7 m2 pr. pakke (30kN)

11,7

3,16

2

2

Sand Navn

se side 55 NOBB nr.

Produkt­nr.

Format

Vekt kg. pr. stk.

Pr. pall stk.

kg.

Fugesand 0-1,4 mm

40904542

TLB-077014

Ca. 25 kg til 8 m2 (6 cm stein)

40

1000

Fugesand 0-1,4 mm B.Bag

40911026

TLB-077015

Ca. 1000 kg til 320 m2 (6 cm stein)

1

1000

1

1150

Settesand knust (0-5m)

41849341

TLB-077060

En sekk dekker ca. 20m2 (3-4 cm tykk) Ca. 0,7 m3 i sekken, Egen vekt ca. 1,6

Danfuge sand (0-1,5mm)

44076200

TLB-077072

Ugress hemmende fugesand 20kg til ca 8m2. (6cm stein)

53

1060

Danfast

45183195

TLB-077083

Fast fuge 20kg til ca 8m2. (6cm stein)

53

1060

Vedlikehold Navn

se side 55 NOBB nr.

Produkt­nr.

Format

Pr. pall

Vekt kg. pr. stk.

stk.

kg.

Stein rens

43014440

TLB-077065

Rens av stein og flis (5 Liter, kanner)

5

96

480

Impregnering

43014455

TLB-077066

Betong impregnering (5 Liter, kanner)

5

96

480

Fuge forsegler

43022174

ROM-2072

5

72

360


Produktoversikt Basisvarer

Romex og Drensrenner Romex hardfugemasse

se side 51 Pr. pall

Navn

NOBB nr.

Produkt­nr.

Format

Vekt kg. pr. stk.

stk.

kg.

Dekorstein-binder (DEKO)

43022015

ROM-4001

For binding av HVIT dekorstein

1

300

300

Dekorstein-binder (PROFI DEKO)

43022072

ROM-4031

For binding av farget dekorstein

2,5

150

375

Hard fugemasse (D2000)*

43022193

ROM-1030

25 tonn akseltrykk

2,5

150

375

Hard fugemasse (DRAN PLUS)*

43027861

ROM-4020

3 tonn akseltrykk

1,5

300

450

Hard fugemasse (V2)*

43027880

ROM-1040

40 tonn akseltrykk

3

150

450

Hard fugemasse (D1)*

43027914

ROM-1020

7,5 tonn akseltrykk

2,5

150

375

Hard fugemasse (EASY)

43027925

ROM-1001

Natura, gangtrafikk

15

56

840

Startsett Verktøy

44307635

ROM-3101

Leveres uten skaft

3

Self renne Navn

se side 49 NOBB nr.

Produkt­nr.

Format

Pr. pall

Vekt kg. pr. stk.

stk.

kg.

45

270

Overflatedren 1m, med galv.rist

44282586

REN-000001

6

Endevegg

44282605

REN-000003

0,3

Endevegg m/ Ø110 stuss

44282613

REN-000004

Sandfang Komplett

44282594

REN-000002

0,4 50x12x37

11,5

Self: Belastningsklasse A, 15 kN. Bruksområder: Gang og sykkeltrafikk.

Garasjepakke Navn

se side 49 NOBB nr.

Produkt­nr.

Pr. pall

Info stk.

Aaltvedt garasjepakke

25645995

SP10A.KIT3

3 stk. Self 1m m/galv rist 1 stk. Self endevegg 1 stk. Self endevegg m/ Ø110 stuss 1 stk. Sil/ løvfanger

kg.

Vekt pr. pakke: 7,8 kg.

Punktdren Navn

Punktdren

se side 49 NOBB nr.

43432964

Produkt­nr.

TLB-077067

Pr. pall

Info H=500mm, Ø=300mm. Støpejernsrist 40x40cm, 25 tonn trykk

stk.

kg.

6

240


Produktoversikt Basisvarer

Dekorstein Småsekk Navn

NOBB nr.

se side 35 Produktnr.

Farge

Pr. pall

Format mm

Vekt/kg. pr. sekk

Stk.

m2

kg.

Arctic white knust

25987181

DKS-100033

Hvit

8/15

25

42

1050

Arctic white tromlet

44115434

DKS-101003

Hvit

7/15

20

54

1080

Arctic white tromlet

44116081

DKS-101012

Hvit

15/25

20

54

1080

Arctic white tromlet

44115445

DKS-101004

Hvit

25/40

20

54

1080

Arctic white tromlet

44115453

DKS-101005

Hvit

40/60

20

54

1080

Arctic white tromlet

44116096

DKS-101013

Hvit

60/100

20

54

1080

Arctic elvestein

44115396

DKS-101000

Fargemix

7/15

20

54

1080

Arctic elvestein

44116077

DKS-101011

Fargemix

15/25

20

54

1080

Arctic elvestein

44115400

DKS-101001

Fargemix

25/40

20

54

1080

Arctic elvestein

44115415

DKS-101002

Fargemix

40/60

20

54

1080

Arctic brown slate

44120262

DKS-101028

Brun

10/30

20

54

1080

Arctic black knust

44116062

DKS-101010

Sort

8/12

20

54

1080

Arctic black tromlet

44115986

DKS-101006

Sort

15/25

20

54

1080

Arctic red knust

44115994

DKS-101007

Rød

8/12

20

54

1080

Arctic red tromlet

44116100

DKS-101014

Rød

15/25

20

54

1080

Arctic yellow knust

44116043

DKS-101008

Gul

8/12

20

54

1080

Arctic yellow tromlet

44116115

DKS-101015

Gul

15/25

20

54

1080

Arctic green knust

44116058

DKS-101009

Grønn

12/16

20

54

1080

Arctic green tromlet

44116126

DKS-101016

Grønn

15/25

20

54

1080

Storsekk Navn

se side 35 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Format mm

Vekt/kg. pr. sekk

Pr. pall Stk.

m2

kg.

Arctic Aaltvedt

45187115

DKS-100091

Fargemix

8/16

1000

1

1000

Arctic Aaltvedt

45187217

DKS-100092

Fargemix

16/25

1000

1

1000

Arctic Aaltvedt

42938783

DKS-100086

Fargemix

20/40

1000

1

1000

Arctic Aaltvedt

42938840

DKS-100087

Fargemix

40/60

1000

1

1000

Arctic Aaltvedt

42938866

DKS-100088

Fargemix

60/90

1000

1

1000

Arctic Aaltvedt

42938904

DKS-100089

Fargemix

90/110

1000

1

1000

Arctic white knust

26580266

DKS-100042

Hvit

8/ 15

1000

1

1000

Arctic white tromlet

44116255

DKS-101018

Hvit

7/15

1000

1

1000

Arctic white tromlet

44116323

DKS-101025

Hvit

15/25

1000

1

1000

Arctic white tromlet

44116266

DKS-101019

Hvit

25/40

1000

1

1000

Arctic white tromlet

44116274

DKS-101020

Hvit

40/60

1000

1

1000

Arctic white tromlet

44116338

DKS-101026

Hvit

60/100

1000

1

1000

Arctic white tromlet

44116342

DKS-101027

Hvit

100/200 (Stål netting)

1500

1

1500

Arctic elvestein

44116236

DKS-101017

Fargemix

7/15

1000

1

1000

Arctic elvestein

44116293

DKS-101022

Fargemix

15/25

1000

1

1000

Arctic elvestein

44116304

DKS-101023

Fargemix

25/40

1000

1

1000

Arctic elvestein

44116312

DKS-101024

Fargemix

40/60

1000

1

1000

Arctic brown slate

44120277

DKS-101029

Brun

10/30

1000

1

1000

Arctic black tromlet

44116285

DKS-101021

Sort

15/25

1000

1

1000

1m³ = ca. 1,7tonn. 1tonn= ca. 0,6m³. Multipliser den største fraksjonen med 1,5-2 for å finne hvor tykt lag med stein man må legge for å få god dekning.


Produktoversikt Basisvarer

Gravel Fix/Pocket Habitat Gravel Fix Navn

NOBB nr.

Produkt足nr.

Farge

se side 36 Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

Gravel Fix Smart

44894360

TLB-077080

Hvit

ca.80x40x3,2

3,13

0,46

99

45,5

Gravel Fix Pro

44894477

TLB-077081

Gr奪

ca.120x80x3,2

1,04

1,38

75

103,5

Aaltvedt Pocket Habitat Navn Aaltvedt Pocket Habitat

NOBB nr. 44894534

se side 33 Produkt足nr. TLB-077082

Pr. pall

Format lxbxh

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

85x60x15

0,5

160

m2

80

Monolitt Navn Monolitt naturstein

kg.

se side 37 NOBB nr. 45183263

Produkt足nr. TLB-066001

Farge Fargemix

Pr. pall

Format lxbxh

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

ca.25x25x80cm

ca.45

6

m2

kg. ca.270


Produktoversikt Bestillingsvarer

Belegningsstein/Prosjektstein/Mur Skrivergård Navn

NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Skrivergård 1/1

21132725

BLS-033000

Grå

Skrivergård 1/1

21132766

BLS-033004

Rød

Skrivergård ende

21132733

BLS-033001

Grå

Skrivergård ende

21132774

BLS-033005

Rød

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

22,5x11,25x6

39

135

400

10,2

1377

22,5x11,25x6 11,25x11,25x6

Hel 39 Halv 78

Hel 96 Halv 128

Belegningsstein for maskinlegging Navn

NOBB nr.

Aaltvedt Rettloc

23121940

Produktnr.

BLS-033038

se side 71

Pr. pall

Format lxbxh

Hel og halv ende er på samme pall á 4,1 m2 Vekt: 554

se side 61 / 65 / 69 / 72 Farge

Grå

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

20x10x8 20x20x8

22,8 14,4

180

Pr. pall Stk.

m2

kg.

208 128

9,1

1638

Aaltvedt Brickloc

43176976

BLS-033403

Grå

22,5x22,5x8

26,67

182

240

9

1638

Aaltvedt Brickloc

24939498

BLS-033276

Grå

22,5x22,5x10

26,65

225

210

7,88

1773

Aaltvedt Brickloc Hel/ halv ende

25567058

BLS-033304

Grå

8 cm tykk

79,5

180

256

4,99

898,2

Planloc m/liten fas

26580415

BLS-033332

Grå

22,5x22,5x8

26

180

240

9,22

1656

Planloc ende m/liten fas

30153795

BLS-033306

Grå

8 cm tykk

79,5

180

256

4,99

898,2 1550

Optiloc Classic

24939746

BLS-033296

Grå

30x30x9

14,8

205

112

7,56

Priora Classic

26580399

BLS-033319

Grå

20x20x7

25

157,5

240

9,6

1512

Priora Classic

26580373

BLS-033329

Grå

20x20x8

25

180

240

9,6

1728

Priora Classic

24939787

BLS-033297

Grå

20x20x9

25

200

180

7,2

1440

Priora Øko

26580381

BLS-033328

Grå

20x20x8

25

157,5

240

9,6

1512

Gressarmering Navn Gressarmering

se side 67 NOBB nr. 22198543

Produkt­nr. BLS-033273

Farge Grå

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

60x40x10

4

33

32

8

1056

Pyntemur Navn

se side 32 NOBB nr.

Produkt­nr.

Aaltvedt Pyntemur

30155139

BLO-066100

Aaltvedt Pyntemur topp

30159123

BLO-066101

Aalt. Låseknott pyntemur

30159131

BLO-066105

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

Grå

20/15x20x10

50

7,56

200

4

1512

Grå

20/15x20x10

50

7,56

100

4

756

1 stk. ink. pr. blokk ved kjøp av Aaltvedt pyntemur. 100 stk. pr. pose.

Forbruk pr. m2 er regnet utifra største lengde på 20 cm. i front. Hvis Pyntemuren skal stå som en frittstående mur, er forbruk pr. m2 58,4.


Produktoversikt Bestillingsvarer

Heller

Gangbaneheller Navn

se side 75 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr.stk.

Stk.

m2

kg.

Gangbaneheller

24939621

HGH-044403

Grå

30x30x10

11,1

21

72

6,5

1512

Gangbaneheller

24939639

HGH-044404

Grå

30x45x10

7,4

31

48

6,5

1488

Gangbaneheller

24939647

HGH-044405

Grå

30x60x10

5,6

42

36

6,4

1512

Gangbaneheller

24939654

HGH-044406

Grå

45x75x10

3

78

14

4,67

1092

Gangbaneheller

24939662

HGH-044407

Grå

60x60x10

2,8

81

14

5

1134

Gangbaneheller

24939670

HGH-044408

Grå

60x90x10

1,9

126,5

12

6,3

1518

Ledelinjer Navn

se side 79 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Ledelinje varsel

40911000

HGH-044430

Grå

Ledelinje varsel

45183316

HGH-044453

Koks

Ledelinje varsel

45183335

HGH-044452

Hvit

Ledelinje retning

40911018

HGH-044431

Grå

Ledelinje retning

45183354

HGH-044521

Koks

Ledelinje retning

45183365

HGH-044451

Hvit

Ledelinje støpejern varsel

44120644

TLB-077073

Sort

Ledelinje støpejern retning

44120652

TLB-077074

Sort

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr.stk.

Stk.

m2

kg.

30x30x7

11

14

96

8,73

1344

30x30x4

11

9,5

50

4,55

475

11

50

4,55

550

Heller tørrstøpte Navn

se side 73 NOBB nr.

Produktnr.

Farge

Pr. pall

Format diam. x h

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr.stk.

Stk.

m2

kg.

Heller tørrstøpte

23663818

HGH-044398

Grå

35x35x10

8,16

28,5

48

6

1368

Heller tørrstøpte

23663800

HGH-044399

Grå

45x45x10

4,94

47,09

32

6,4

1507

Heller tørrstøpte

40887499

HGH-044436

Grå

50x50x10

4

57

24

6

1368

Heller tørrstøpte

24939803

HGH-044410

Grå

70x70x10

2,04

119

12

6

1428

Heller tørrstøpte

25646001

HGH-044409

Grå

80x80x10

1,56

153

8

5,12

1224

Produsenten tar forbehold mot salt/kalkutslag og fargeavvik. NB! Ved legging av belegningsstein, ta fra flere paller!


Fra murerskje til betongindustri­ Murermester Knut Aaltvedt etablerte egen virksom­ het­i 1958, og siden da har det lille murerfirmaet vokst til en moderne­industribedrift. Da Aaltvedt Betong startet opp produksjonen av markbetong, var det først og fremst rettet mot privatmarkedet. I dag går åtti prosent av markbetong­en vi produserer til dette markedet. Resten går til proffmarkedet som havner, parkeringsplasser, industriarealer og andre større prosjekter. Aaltvedt Betong har blant annet levert belegningsstein til den nye havnetermi­ nalen til Color Line i Larvik. Skal du se fotballkamp på Sør Arena i Kristiansand, finner du Gangbaneheller fra Aaltvedt. Kommer du til Ikea på Slep­enden eller til Herkules stormarked i Skien, er det Aaltvedts betong du tråkker på i parkeringsområd­ene. Aaltvedt Betong er den ledende betongvare­ produsenten i Norge.

Et viktig oppdrag var støpingen av ovnene på Borgestad Fabrikker på 1950-tallet.


Fokus på Miljø Belegningsstein og heller av betong er produsert av naturlige råvarer. Det er ingen stoffer i betongen som skaper problem med hensyn til deponi eller gjenbruk. Belegningsstein og heller er kortreiste varer, designet og produsert i Norge. Hos Aaltvedt Stein er vi stolte av å levere produkter som bidrar et harmonisk utemiljø for generasjoner framover. Å ha det velstelt og pent rundt hus og hage skaper en hyggelig atmosfære både for husets beboere og gjester.


Aaltvedt betong as ¦ Havnevegen 50, N-3739 Skien ¦ Telefon: 35 91 50 00 ¦ Telefax: 35 91 50 01 ¦ www.aaltvedt.no Foto: Dag Jenssen, Lenes Reklamefoto, Karin Skaug v/Arkitektkontoret Børve og Borchsenius as og Aaltvedt bildearkiv Design og grafisk produksjon: Reklamehuset Wera

Hovedbrosjyre Aaltvedt 2012/2013  

Hovedkatalog for Aaltvedt Stein. Produsent og leverandør av belegningsstein, mur og andre produkter til å skape vakre utemiljø i privat og o...

Hovedbrosjyre Aaltvedt 2012/2013  

Hovedkatalog for Aaltvedt Stein. Produsent og leverandør av belegningsstein, mur og andre produkter til å skape vakre utemiljø i privat og o...