Page 7

Lasse Lecklin

Espoon kaupunginhallitus päätti nimetä Länsimetron Otaniemen-aseman Aaltoyliopistoksi. Ruotsiksi aseman nimi on Aaltouniversitetet ja englanniksi Aalto University. Kaupunginhallitus perusti päätöksensä siihen, että Aalto-yliopisto on päättänyt keskittää ydinkampuksensa Otaniemeen, mikä profiloi Espoota entistä selkeämmin yliopistokaupungiksi. Toiveen metroaseman nimeämisestä oli esittänyt Aalto-yliopisto ja sen ylioppilaskunta. Metroasema otetaan käyttöön, kun Länsimetron Ruoholahdesta Matinkylään vievä osa valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä.

Who do you communicate with? – A computational method developed by a research group at the School of Science indicates that the human tendency to communicate with alike people is stronger than previously thought. The method, which statistically analyses the precise timing of calls, was applied to a large set of anonymised mobile phone data. Information on the timing of hundreds of millions of mobile phone calls as well as anonymised data on the age, gender and billing types of callers and recipients was gathered from the invoicing system of a mobile phone operator. The computational method enabled the researchers to demonstrate that various chains and patterns where calls directly follow each other are more common among people who share similar attributes such as age, gender and mutual friends than could be assumed based only on the number of calls. This research is linked to computational social science, an area of research that has become highly prominent in recent years. It involves the mining of enormous data sets with computational methods to produce information on human behaviour. Application of the developed method is not limited to research on communication between people, as it also has potential uses in areas like brain research.

Välkky on digiajan kirjastoauto – Espoon kouluissa ja päiväkodeissa viikoittain vieraileva kirjastoauto Välkky on suunniteltu erityisesti lapsille ja nuorille. Kirjojen lisäksi se tarjoaa kävijöille pelejä ja padeja, satujumppaa ja teatteria, leffoja ja musakeikkoja tai vaikka vain löhöilyä ”olokolon” patjoilla. Välkyn tiloja voi muuntaa teemojen ja vuodenaikojen mukaan. Lasikatto tuo luonnonvaloa, takaikkunasta voi tehdä valkokankaan, ja tarvittaessa käyttöön saadaan sitäkin suurempi näyttö kosketuksella toimivasta älypöydästä. Uudella mediatekniikalla varustetun kirjastoauton suunnittelussa oli mukana Aalto-yliopiston opiskelijaryhmä. Uuden median koulutusohjelmasta keväällä valmistunut Dipti Sonawane keskittyi hankkeessa palvelumuotoiluun ja sai Välkystä aiheen opinnäytetyöhönsä. Tilasuunnittelun opiskelijat Natalia Baczynska-Kimberley, Nina Kosonen ja Matti Mikkilä vastasivat sisätilojen suunnittelusta sekä kirjastoauton ulkoisesta ilmeestä. facebook.com/KirjastoautoEspoo

Taru Happonen

Metroaseman nimeksi Aalto-yliopisto

Petri Müller

Nyt

AALTO UNIVERSITY MAGAZINE 09 \ 7

Profile for Aalto University

Aalto University Magazine 09  

The Aalto University Magazine issue 09 deals with questions related to health care.

Aalto University Magazine 09  

The Aalto University Magazine issue 09 deals with questions related to health care.