Page 1

ATHLETE GUIDE AALBORGTRIATHLON.DK

POWERED BY:

1


VELKOMMEN

TIL DM 1/2 JERNMAND AALBORG

Stævnelederens ord

Indhold

Vi er glade for at byde velkommen til dette store triathlonstævne i Aalborg for tredje gang.

Generelle informationer............................... 4 Resultatservice................................................... 4 App............................................................................ 4

Vores håb er at stævnet lever op til alles forventninger til et triathlonstævne.

Tidsplan................................................................. 5 Klasser................................................................... 5

Mange frivillige har været involveret i planlægningen og deltager som hjælpere på stævnedagen. Vis dem gerne, at I sætter pris på deres hjælp.

Præmieceremoni ................................................5 Registrering......................................................... 6 Race dinner.......................................................... 7

Stævnet er blevet til i samarbejde med mange sponsorer og samarbejdspartnere. Vi retter en stor tak til alle.

Konkurrence....................................................... 7 Check In.................................................................. 8

Vi håber, du vil tage dig den fornødne tid til at sætte dig godt ind i stævnet. Ligesom fodboldspillere skal kende regler som offside, ingen berøring med hånd osv., gælder der også regler i Triathlon. Ansvaret om at være velorienteret inden stævnestart ligger ene og alene hos dig.

Spar Nord Skiftezone....................................... 9

Held og lykke søndag d. 6/7. Nyd dagen! Vi glæder os til at se dig derude.

TIL OG FRA AALBORG TRIATHLON...................... 14

Skjøtt Svømmerute.......................................... 10 Bikebuster Cykelrute....................................... 11 FUSION SPORT LØBERUTE....................................12 HIGH 5 ENERGIDEPOTER......................................13

Venligst Nicolai Mifsud Sport Event Nord ApS

2


Palle Ørtoft

MOOSDORF Hegn A/S

MALLERFIRMA HOLM

130x19,38mm grey = Silver Red = R,G,B 215,0,0

70x11mm

3


Generelle informationer

Resultatservice

• Brug af MP3-afspiller eller lignende elektronisk udstyr er ikke tilladt på noget tidspunkt. • Affald må kun efterlades i forbindelse med depoter. Overtrædelse af denne regel vil medføre diskvalifikation. • Vi opstiller en toiletvogn i stævneområdet, som skal benyttes. Desuden opstilles toilet ved depotet på cykelruten og ved vendepunktet på løberuten. Respekter venligst naboernes private haver. • Efter konkurrencen er der mulighed for at tage bad i opstillet badevogn. • Respekter til enhver tid henvisninger fra dommere og officials. • Mange deltagere er nye i triathlonsporten. Vi vil derfor henvise til at læse Dansk Triatlon Forbunds regler. • Det er den enkelte deltagers ansvar at kende reglerne. • Alle bedes sørge for at deres cykel er i forsvarlig tilstand. Dette af hensyn til egen og andres sikkerhed. Skulle man alligevel få brug for småreparationer af cyklen, vil Bikebuster Aalborg være til stede på stævnepladsen lørdag fra 15:00-20:00 samt hele race day om søndagen.

I samarbejde med Sportstiming tilbyder vi professionel resultatformidling. Der vil være online tidtagning via www.sportstiming.dk. Dine mellemtider kan blive lagt på din Facebook-væg, så din konkurrence kan følges live! Dette kræver først din accept. I stævneområdet vil det være muligt for tilskuere og deltagere at følge resultaterne på opstillede touch-screens. OBS: Vær opmærksom på at online tidtagning er vejledende. Overdommeren skal altid godkende resultatlisten, inden den er afgørende. Den udleverede tidtagningschip skal afleveres i målområdet. Glemmer du at aflevere din chip, vil der blive opkrævet kr. 100,-.

App Der er udviklet en lækker stævne App hvor du hurtigt finder alle vigtige informationer. Du kan følge med i nyhederne, der kommer fra stævnet, se live fremvisning af resultater og følge med på de sociale medier; Facebook og Instagram. Udover det, kan du se, hvordan du bedst kommer til og fra stævnet, og hvor du skal parkere, så du hverken får P-bøder eller chikanerer den øvrige trafik. App’en tilbyder også en fantastisk træningsplan udarbejdet af Tri-Træneren.

Google Play

App-Store

4


Tidsplan Lørdag d. 5. juli 2014 Registrering / Afhentning af startnumre

15:00-20:00

Bike Check-in

15:00-20:00

Søndag d. 6. juli 2014 Skiftezone åbner

6:30

Race breefing ved skiftezone

07:20-07:30

Opvarmning, svøm NØ hjørne

07:40-07:50

Heat 1 - Start

08:00

Heat 2 - Start

08:40

Heat 3 - Start

09:20

Swim Cut-off

10:20

Bike Cut-off

14:00

Run Cut-off

16:20

Præmieceremoni Tiderne kan ændres, så sørg for løbende at orientere dig om nyeste tidsplan. Oplyste cut-off tider er gældende for alle heats.

Klasser Heat

Klasser

Farve

Heat 1-E:

Herre & Dame Elite

Lyseblå

Heat 1:

AG Herre 40-44, AG Herre 45-49

Orange

Heat 2:

AG Herre 18-39

Rød

Heat 3:

AG Herre 50+, AG Dame

Grøn

Præmieceremoni Der vil løbende være præmieoverrækkelse, når overdommeren har godkendt resultatlisten for klassen. Det bliver annonceret af speakeren.

5


Registrering Registrering foregår på rugbybanen bag ved Aalborg Rugbyklub Lynets klubhus på Johannesmindevej 41, 9000 Aalborg. Husk at medbringe gyldigt billed-ID. Medlemmer af triathlonklubber skal medbringe licenskort som udprintes via Klubmodul. Sørg for at sikre at du har gyldig licens på stævnedagen. Ellers vil du blive opkrævet 130 DKK for indslusningskontingent (+70 DKK i administrationsgebyr). Startnummer vil kun blive udleveret til den person der officielt er registreret som deltager. Et startnummer kan ikke sælges til andre! Ved registrering modtager du en pose med følgende: • 1 stk. startnr. • 3 stk. korte labels til cykelhjelm • 1 stk. lang label til gearkabel eller sadelpind • 1 stk. label til bagage • 1 stk. chip som monteres på ankel • 1 stk. badehætte

231 Startnummeret skal bæres synligt foran under løbeturen. Det er ikke tilladt at have nummeret med på svømmeturen. På cykelturen er startnr. valgfrit. Vi anbefaler brug af nummerbælte eller lignende så det er hurtigt at tage på. OBS: Det er IKKE tilladt at ændre på startnummeret, ved at klippe i nummeret, folde det eller lignende.

231

I registreringsteltet vil der også være bagage­ opbevaring. Sørg for at markere din taske med den udleverede label. Opbevaring er på eget ansvar, men frivillige har opsyn i teltet hele dagen. 

6


Race dinner I forbindelse med Check-in om lørdagen sørger Slagteren i Gistrup for en lækker buffet. Denne buffet består om lørdagen af: kyllingebryst, kalve­kødsboller i kraftig tomatsauce, pastasalat og bulgursalat.

Hvis du vil have dine supporterer med ind i spise­ teltet skal dette tilkøbes til din ordre. Alt hvad du skal gøre er at klikke dig ind på dette link. - Ved løbet ”Aalborg Triathlon 2014”, - Klik ”Se tilmeldte” - Under Tilkøb/Udstyr klikker du ”Rediger”. - Herefter kan du tilkøbe enten Pre race eller Race eller vælge begge buffeter som giver 20 % rabat.

På raceday er der endnu en lækker buffet når du kommer i mål. Her finder du kyllingebryst, rødvinsmarineret oksefilet, pastasalat og humussalat.

Sidste mulighed for tilkøb er torsdag d. 26 juni. Tilkøb på dagen er IKKE muligt.

Disse to lækre buffeter er en del af dit deltagergebyr og du skal blot fremvise dit armbånd for at få adgang til spiseområdet.

Konkurrence Er du klar med din Smartphone? Så kan du deltage i Spar Nords konkurrence om at tage det bedste foto af dette års deltagere i Aalborg Triathlon. Hvad skal du gøre? Skyd et sejt foto på Instragram. Tag det på #AalborgTriathlon - og du deltager automatisk i konkurrencen. De 10 bedste foto belønnes med et Sport og Adventure Action-kamer. Vurderingen bliver foretages løbende. Der konkurreres i fire discipliner (Svøm, T1, Cykel, T2 og Løb). De to vindere af hver kategori vil blive kåret Aalborg Triathlon og Spar Nord og offentliggøres ved opråb af Instragram profilnavn når den enkelte kategori er gennemført. Så sørg for at være hurtig ved mobilen.

7


Check In Efter registrering i det opstillede telt, skal du checke din cykel ind i skiftezonen. Inden cykel check-in skal du have monteret labels på hjelm og cykel. Ved check-in om lørdagen vil dommerne undersøge om hjelmen er godkendt og intakt, og at cyklen lever op til DTriF’s konkurrenceregler

alt udenfor kassen blive fjernet af dommerne. Det er dog tilladt at montere cykelsko, hjelm, briller og forplejning på cyklen. Våddragten placeres også i kassen efter svømning. For at undgå våde løbesko osv. kan man med fordel medbringe en plasticpose.

Alle deltagere har en fast plads i skiftezonen markeret med startnummer. Det er ikke tilladt at markere sin plads yderligere. Cyklen placeres ud for ens nummer.

Omklædning mellem disciplinerne foregår ved cyklen. Bemærk at det ikke er tilladt at blotte sig under stævnet. Dette vil medføre diskvalifikation. Hvis der ønskes at skiftetøj henvises til omklædningsfaciliteterne udenfor skiftezonen. Brug af triathlontøj anbefales så omklædning ikke er nødvendig.

Der vil være en plastikkasse ved din plads. Alt udstyr inkl. skiftetøj skal på alle tidspunkter være placeret i denne kasse. Af sikkerhedshensyn vil

Exit /Check-in

Swim Bike out

Finish Tribune

Bike return Run out Run return

Entrance

Expo tents

8


Spar Nord Skiftezone Skiftezonen er bygget op af i alt 10 rækker, hvor af nummer 1 er placeret tættest på Exit, og højeste nummer tættest på Entrance. Numrene er placeret i kronologisk rækkefølge.

Skiftezonen er stor og det kan være svært at finde sin plads. Du bør derfor så snart du er ankommet orientere dig om hvor din plads er i forhold til et kendt pejlemærke.

9


Skjøtt Svømmerute Benyt kun den markerede rute fra stævneområdet til startområdet (5 minutters gang). Stien tæt på kridtgraven er for smal til de mange deltagere. Det er den enkeltes ansvar at være klar til starten.

Svømningen foregår i kridtgraven på en runde der svømmes halvanden gange. Der svømmes mod urets retning. Starten foregår 150 meter ude i vandet, så sørg for at bevæge dig ud til start i god tid.

Der vil være en tydelig afmærket sluse hvor man skal igennem for at gå ned i søen. Dette er af sikkerhedsmæssige hensyn og køen SKAL benyttes. Ellers vil ens tid ikke gøre sig gældende.

Store gule bøjer danner svømmeruten. Deltagerne skal altid have disse bøjer på venstre side. Orange bøje på højre side.

Ved akut behov for hjælp ude på svømmeruten: svøm ind mod midten af rundstrækningen og vift med armene. Vores hjælpere vil være ved dig i løbet af meget kort tid.

Den udleverede badehætte skal benyttes. Det er dog tilladt at bruge yderligere en hætte under den udleverede. Farven på den udleverede hætte benyttes til at skelne deltagere på tværs af heats.

Efter svømningen løbes til skiftezonen via en cykel­sti.

Deltagerne skal forvente at våddragt er påbudt. Tilladelsen til brug af kridtgraven betyder at der kun svømmes uden våddragt, hvis vandtemperaturen overskrider maks. grænserne som er 20°C for elite og 23°C for agegroup. Overdommeren offentliggør officiel vandtemperatur en time før start jf. DTriF konkurrenceregler.

OBS: Der vil ikke være toiletter til rådighed ved svømmestarten. Sørg for at benytte toiletterne i stævneområdet, inden du begiver dig mod svømmestarten.

Path for swim start Swim route

Mandatory swim check-in

r Wa

p mu

a are

t

ar St

10


Bikebuster Cykelrute Cykelhjelmen skal spændes inden cyklen tages fra stativet. M Sv ale

Bikebuster cykelrute er en flot og varierende rute. Ruten starter med en kort vej ud til en runde der køres 2 omgange. Deltagerne er selv ansvarlige for at tælle omgange. Der vil dog være tidtagning ude på cykelruten, der vil blive benyttet til kontrol. Der benyttes 10-meter regel, hvilket vil sige at der skal være 10 meter mellem hver deltager. Der findes dog undtagelser af reglen. Læs den præcise definition i konkurrencereglerne punkt 5.3b. Enhver overtrædelse af 10-meter reglen vil blive straffet af stævnets dommere.

Jo ha nn es m in de ve j

!

gå rd sv ej

Egenforplejning

N ør h

j sve

p v ne Stæ

l a ds

Un de r li en

Der må IKKE cykles i skiftezonen. Der må stiges på cyklen på asfalten efter den tydeligt markerede mount line.

olm ølh

Vendepunkt

olms

vej

OBS: Vær opmærksom på at cykelruten benytter en smal cykelsti under Ny Nibevej to gange på hver omgang. Ved disse cykelstier er der “no passing zone”, det er altså IKKE tilladt at overhale. Samtidig er der et meget skarpt sving på anden cykelsti, som gør det vigtigt at holde farten nede! Nedenfor kan du klikke dig ind på videogennemgang af de udfordrene passager.

Cykelruten er ikke spærret for trafik, men der vil være trafikregulering i hvert sving. Alle deltagere skal overholde almindelige færdselsregler. Fra skiftezonen cykles af Johannesmindevej, Mølholmsvej, Svalegårdsvej og Under Lien. Herefter starter 1. runde (markeret med ”VENDEPUNKT”). Se video af vendepunkt ved video 1.

Alle sving bliver fejet samt størrer huller vil blive lappet forud for stævnet.

Efter 2. runde cykles af Under Lien, Svalegårdsvej, cykelstien til Gammel Åvej og cykelstien til Johannesmindevej. Cykelstien er “no passing zone”, det er altså IKKE tilladt at overhale.

Se detaljeret rutekort eller download til din GPS på Garmin.

1

Vendepunkt 3/46 km

4

Tunnel 38/81 km

2

Tunnel 22/65 km

3

Høj fart 28/71 km

11


FUSION SPORT LØBERUTE

Det er en ud-hjem rute på 10.5 km og skal dermed løbes 2 gange. Ved vendepunktet vil der være tidtagning, men du skal selv holde øje med antallet af omgange.

Der vil være stor forskel på deltagernes hastighed. Vis derfor hensyn til andre og hold altid til venstre på løberuten. Der vil være cyklende dommere og officials på ruten. Respekter deres henvisninger.

Vendepunkt

Vand

Egenforplejning

Egenforplejning

Se detaljeret rutekort eller download til din GPS på Garmin.

12


HIGH 5 ENERGIDEPOTER Løberute •H igh5 Energidrik (Citrus) •H igh5 ISOGels •H igh 5 Sportsbar •V and •C ola •F rugt

Der vil ikke være udlevering af væske før depotet på cykelturen, efter ca. 25 km. Sørg derfor for selv at have en flaske med. Affald må kun efterlades i forbindelse med depoter. Alt andet vil medføre straf og evt. diskvalifikation. I samarbejde med Bikebuster Aalborg og High5 leveres følgende energi på ruten:

Stationer er placeret ved kilometer: 0, 5.25, 10.5, 15.75 km. Toilet vil være tilgængeligt ved depoterne.

Cykelrute •H igh5 Energy drik Citrus, jvf. High5 2:1 blanding i 750 ml dunke. •V and

Derudover etableres et vanddepot halvvejs imellem hoveddepoterne. Dette bliver ved ca. 2,5 km og ca. 7,5km. Her vil der altså KUN blive serveret vand. Vi henviser til at man altid SKAL benytte mærkede affaldsområder. Straffen for at smide affald udenfor tilladte zoner under hele stævnet er diskvalifikation.

Depotet er placeret ved kilometer: 25 km og 68 km. Toilet vil være tilgængeligt ved dette depot. Der er mulighed for egen forplejning lige efter vendepunktet ved 45 km (placeret i gå afstand fra skiftezonen). I forbindelse med egen forplejning vil der også være mulighed for wheel-stop, altså til reservehjul. Det er dog atletens egen ansvar at fragte hjulene til og fra wheel-stop. Zonen er tydeligt markeret og skal respekteres. Hjul placeret ved wheel-stop skal være tydeligt markeret med deltagernummer. OBS: hjul placeres i wheel-stop på eget ansvar. Der er intet opsyn med hjulene. Hjælp fra andre er altid kun tilladt i forbindelse med egen forplejning og ikke wheel-stop.

Der vil være mulighed for egen forplejning i forbindelse med depotet ved 5.25 og 15.75km samt på Johannesmindevej, i starten af løberuten. Dog kun ved afmærket områder. Nybolig Finisher area •H igh5 Energidrik •V and •C ola •F inisher zone med mad buffet

13


TIL OG FRA AALBORG TRIATHLON

banev Skyde j ve

ej

P- forbud

P

P- tilladt

Vester kærv ej

e an eb d y Sk

P sv olm h l Mø

be Anne

Gangsti

rgvej

ej Jo

ha nn e

sm

in de

ve j

e zon

te Skif

Der er dog lukket for al til og frakørsel ad Johannesmindevej både lørdag og søndag. Det anbefales at cykle det sidste stykke og benytte de anmærkede P-Pladser anvist på kortet. P-Pladserne er en del af NKI Racing Arena hvor der må parkeres gratis. Parkinger på forbudte områder vil resultere i P-Bøder eller evt. fjernelse af bilen. Når bilen er parkeret kan man enten gå langs Johannesmindevej eller benytte den anviste sti (Vist med grøn linie).

Vi glæder os til at se dig søndag d. 6/7.

AALBORGTRIATHLON.DK

www.nygaardgrafisk.dk

Stævneområdet og Spar Nord Skiftezonen er placeret for enden af af Johannesmindevej, 9000 Aalborg tæt på NKI Racing Arena.

DM ½ Jernmand - Aalborg Triathlon 2014