Page 1

RØD POWER 2017-2018

DANSK MESTER 2010 · 2013 · 2017


INDHOLD

18

Direktør Jan Larsen har ordet .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Patrick Wiesmachs gyldne parløb . Liga-truppen 2017-2018 .

. . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . .

18-19

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

20-23

Olie-millioner i omløb i Paris .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Modstanderne i Champions League . .

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

36-37

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

38-40

Håndbold og hunde hitter hos fanklub-par .

. . . . . .

42-44

. . . .

46-49

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

52-53

Nikolaj Jacobsen: Aalborg var svendestykket .

Lennartsson, Kjelling, Erevik og Tvedten: Sådan har de det i dag . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Blæksprutten Stefan Madsen stortrives .

. . . . . . . .

54-56

. . . . . . . . .

58-59

. . . . . .

60-63

. . . . . . . . . . . . .

64-65

Saugstrup, Hald og Antonsen står sammen . Fys’en er ene høne i mandehørmen .

Victors Køkken & Catering leverer maden

. . . . . . . . . .

Coventry og Blackburn ville have Smarason . .

42

28-31 34-35

Daniel Svenssons nye liv

Aggefors uden spræl .

26-27

. . . . . . . . .

Aalborg Håndbold mest vindende i 10 år .

20

12-13 14-16

Et dansk mesterskab i billeder . .

TV 2 elsker håndbold .

6-8

. . . . . . . . . .

Andreas Holst Jensen landet i Aalborg .

Aron Kristjanssons opskrift .

4

Det kører for Peugeot Maibom . Status på holdene i 888ligaen .

Fra venstre: René Antonsen, Magnus Saugstrup, Martin Larsen, Simon Hald og Patrick Wiesmach.

70-71

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Aalborg Håndbolds samarbejdspartnere .

Fem Aalborg-drenge, der var med til at sikre det danske mes­terskab i maj 2017.

. . . .

. . . . . . . .

68

72

76-77 79-83


Byg din karriere som central spiller hos HP Byg Entreprenørvirksomheden HP Byg A/S er blandt Nordjyllands største bygningsentreprenører og beskæftiger 150-175 medarbejdere, som udviser respekt, faglighed og handlekraft for at skabe en arbejdsplads med trivsel og udvikling. Bliv en del af HP Bygs kompetente medarbejderstab med mange års erfaring med styring og opførelse af store og komplekse byggeprojekter. Gennem 60 år har virksomheden stået i spidsen for en lang række markante og velkendte projekter inden for bolig, erhverv og kultur i Nordjylland. Der er travlhed i byggeriet, og HP Byg er på udkig efter flere folk. ”Særligt behovet for dygtige kalkulatører, entrepriseledere, projektledere og projektchefer er stort, fordi opgaveporteføljen er stor og voksende. Medarbejdere med fem til ti års erfaring med styring af hoved- og totalentrepriser er eftertragtede og kan være vanskelige at finde. Til gengæld er vores folk gode til at lære fra sig som mentorer, og derudover tænker vi langsigtet for at uddanne vores kompetente medarbejdere til at vokse med opgaverne og ansvaret”, forklarer entreprisechef Jesper Christensen fra HP Byg.

Uddannelse er vigtige byggeklodser til at arbejde struktureret med den enkelte medarbejders udviklingspotentialer på det faglige og det personlige plan, så vores folk er i stand til at leve op til krav og forventninger”, uddyber entreprisechef Jesper Christensen. Favn hele holdet Kombineret med en omstillingsparat organisation, hvor den enkelte har en stor grad af handlefrihed, er HP Byg i stand til hurtigt at tilpasse sig ændrede markedsvilkår og ikke mindst tage beslutninger til gavn for kunderne.

Byg oven på din viden med HP Education Nye teknikker, metoder og it-redskaber i bygge- og håndværksfagene skaber behov for, at alle medarbejdere holder sig opdaterede og tilegner sig nye kompetencer. HP Education er et ambitiøst og struktureret uddannelsesprogram udarbejdet af HP Byg. Det er med til at sikre, at alle medarbejdere udvikler og dygtiggør sig igennem hele arbejdslivet. ”Hele vejen rundt i organisationen er vi opmærksomme på, at vi leverer en høj kvalitet samt en optimal og sammenhængende proces gennem hele byggeforløbet.

Kontakt os for en dialog om, hvordan du starter din karriere hos HP Byg – enten i Aalborg eller på Sjælland. Læs mere om ledige stillinger og om at være medarbejder hos HP Byg på h-p.dk/job HP Byg A/S

Ollerupvej 8

9220 Aalborg Ø

h-p.dk

Det garanterer, at kundens ønsker imødekommes, og giver en smidig proces med stort fokus på et godt samarbejde, hvor du som medarbejder er en god og stabil sparringspartner. Kan du med din erfaring, dit overblik og din viden få hele teamet til at arbejde sammen mod fælles mål, kan det netop være dig, som HP Byg mangler på holdet.


SUCCESEN FORPLIGTER Aalborg Håndbold er det mest vindende danske herrehold inden for de seneste 10 år: Tre danske mesterskaber (2010, 2013 og 2017), en gang sølv (2014), og vinder af Super Cup i 2012. Læg dertil, at vi i denne sæson deltager i Champions League for fjerde gang i samme periode. Det er vi stolte af!! I samme tidsrum har vi manifesteret os som den klub med klart flest tilskuere til hjemmekampene. Lige knap 4.000 tilskuere – ca. 1.000 flere end nummer to på listen. Sportslige resultater, mange tilskuere og styr på økonomien er tre kerneværdier i Aalborg Håndbold. Det ligger i vores DNA, at vi VIL være de bedste både på og uden for banen. Det lykkes for os i mange tilfælde, men vi ved godt, at vi ikke vinder guld hvert år. Det forhindrer os dog ikke i at gå efter det hver eneste sæson!! Forsidebilledet på dette magasin med fem af vores egne unge spillere omkring den flotte DM-pokal, vi sikrede os i sidste sæson, er et vidnesbyrd om en strategi, vi er lykkedes med de seneste sæsoner: At udvikle vores egne talenter og give dem ansvar og muligheder. Det er en vej, vi fortsat vil følge i de kommende sæsoner, når talentmassen er til det. Vi glæder os over, at vi igen i denne sæson kan præsentere nogle af verdens absolut bedste håndboldspillere på vores hjemmebane i Jutlander Bank Arena i kampene i VELUX EHF Champions League. En sæson med op mod 60 fysisk krævende kampe og mange rejser – og store forventninger til vores hold, der skal forsvare det danske mesterskab. Vi har i Aalborg Håndbold den filosofi, at stilstand er lig med tilbageskridt. Vi skal udvikle os hele tiden – på alle parametre: Sportsligt, økonomisk, tilskuermæssigt, oplevelser og underholdning. Og det gør vi sammen med alle jer, der bakker os op – #sammenstårvistærkest.

Et magasin til hele sæsonen Det magasin, som du nu sidder med i hånden, er fyldt med godt læsestof om og med Aalborg Håndbold – læsestof, som tager dig med bag kulisserne hos mange af personerne i Aalborg Håndbold og ser nærmere på substansen i den spændende sæson i 888ligaen, Santander Cup – og ikke mindst EHF VELUX Champions League! Et magasin til hele sæsonen 2017-2018. God fornøjelse.

Jan Larsen Direktør Aalborg Håndbold

UDGIVER Aalborg Håndbold A/S REDAKTION Aalborg Håndbold OPLAG 7.000 eksemplarer LAYOUT OG TRYK BASIS-TRYK FOTO Foto-Lab, Aars Henrik Hansen TV 2 Aalborg Håndbold m.fl.

Redaktionen af dette magasin er afsluttet ultimo august 2017.

4

www.aalborghaandbold.dk


Få en rådgiver, der spiller dig god…

Rådgivning eller håndbold? Hopskuddet, der rammer, kræver hele holdets opbakning. God holdsport er altid at matche kundens behov, det ved vi i BDO, og det er en del af vores succes som rådgivende revisorer. Vi sætter altid det bedste hold, så kunden får værdiskabende rådgivning, der understøtter forretningen. Kontakt BDO i Aalborg - Partner og statsautoriseret revisor Georg Aaen, (tv) mobil: 22 19 40 12, eller Partner og statsautoriseret revisor Søren Engelund Bærentsen (th) mobil: 22 57 30 59, og lad os komme i gang med samarbejdet. Læs mere på www.bdo.dk/aalborg

RÅDGIVNING, REVISION OG REGNSKAB BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, danskejet rådgivnings- og revisionsvirksomhed, er medlem af BDO International Limited - et UK-baseret selskab med begrænset hæftelse - og del af det internationale BDO netværk bestående af uafhængige medlemsfirmaer.


Familien Wiesmach har kørt mange tusinde kilometer for at se Patricks kampe. De kender vejen til Holstebro særdeles godt, og efter sigende ofte med et pit stop i Viborg på vejen hjem. Mor Dorte og far Preben er næsten altid på lægterne ved både hjemme- og udekampe. I dag med svigerdatter, Mia Biltoft, i midten.

FRA FODBOLDTALENT TIL HÅNDBOLDMESTER Patrick Wiesmach: Undervejs har jeg truffet nogle svære og vigtige valg, men set i bakspejlet har de vist sig at være rigtige… Han opgav AaB Fodbold og var bænkevarmer i AaB Håndbolds mesterskabssæson i 2010, men siden har Patrick Wiesmach både personligt og holdmæssigt haft en flot håndboldkarriere, der nåede en foreløbig kulmination med DM-guldet til Aalborg Håndbold i maj 2017. - Undervejs har jeg truffet nogle svære og vigtige valg, der set i bakspejlet heldigvis viste sig at være rigtige, lyder det fra den hurtige og elegante højre fløj, der bidrog med i alt 11 træffere i de to DM-finaler mod Skjern. - Jeg ville ikke have byttet den oplevelse med noget andet. Det var mange timers slid, der gav optimalt udbytte – og så oven i købet med et Aalborg-hold, hvor vi er mange, der har tætte venskaber og rødder i klubben, byen og landsdelen. 6

www.aalborghaandbold.dk

Det giver nogle specielle bånd og en slags lokalpatriotisme, der gør glæden ekstra stor.

Bag guldet ligger et fundament i Aalborg – og en lang omvej via Holstebro Patrick Wiesmach optrådte første gang på håndboldbanen i barndomsklubben Vodskov, men valgte i 12-14 års alderen at satse på fodbold i AaB og spillede på et tidspunkt sammen med bl.a. den senere succesangriber Ronni Schwartz. - Men i min tredje sæson fik jeg knæproblemer og følte samtidig, at vi var mere konkurrenter end holdkammerater. Den modgang slog benene lidt væk under mig, og efter en snak med mine forældre tog vi kontakt til Finn Christensen,


der som træner i Hjallerup havde tæt samarbejde med AaB Håndbold. - I første omgang blev jeg ikke udtaget til U16-holdet, men fik chancen, da en anden brækkede foden, og jeg havde fire gode år som ungdomsspiller i AaB, hvor vi i den sidste sæson blev Danmarksmestre for U18. I sin første seniorsæson vandt Patrick Wiesmach guld med AaB, men sad primært på bænken og var ikke på banen i finalerne, hvor Jan Lennartsson vanen tro huserede på højre fløj. - Sæsonen var en øjenåbner, hvor jeg mærkede niveauforskellen mellem et ungt talent og en garvet topspiller. Men det bekymrede mig, at jeg næsten ikke spillede og så et skræmmende eksempel i Rasmus Skram, der tilbragte hele fire år som bænkevarmer, før han skiftede til Malmö. - Jan Larsen ville gerne beholde mig og foreslog mig at tage på klubbens college, men viste også forståelse for, at jeg gerne ville prøve noget andet, og jeg valgte Team Tvis Holstebro, hvor jeg kendte træner Claus Uhrenholt fra forbundets talenttræning. - De havde i forvejen Lars Erik Bjørnsen som højre fløj, så jeg var spændt på, om jeg igen skulle stå meget i skyggen af en landsholdsspiller, nu blot en norsk i stedet for en svensk, men jeg fik en del spilletid og udviklede mig meget. Efter sæsonen tog Lars Erik Bjørnsen hjem, og Patrick Wiesmach var i de følgende fem sæsoner klart førstevalg på højre fløj og kronede sin mærkbare fremgang med status som suveræn ligatopscorer, da Team Tvis Holstebro i 2016 erobrede sølv efter finalenederlag til BSV. - Det var lidt af en bedrift i betragtning af, at vi havde mis­ tet brødrene Damgaard og skulle spille et nyt hold sammen, samtidig med at Claus Uhrenholt var blevet afløst af Patrick Westerholm. Trods succesen havde Patrick Wiesmach i løbet af sæsonen besluttet sig for at skifte boldgade, og pilen pegede længe mod Göppingen, men der opstod forviklinger. I stedet tog han imod Jan Larsens tilbud om et comeback og betegnede skiftet som et trin op – til forundring for mange eksperter på et tidspunkt, hvor Aalborg på tabellen lå under Team Tvis Holstebro. - Jeg valgte det trygge og sikre, og jeg fornemmede, at Aalborg på alle parametre havde lyse udsigter. Det gjaldt i høj grad om at skabe en vinderkultur, og jeg følte, at jeg kunne bidrage væsentligt i kraft af mine erfaringer i Holstebro. Patrick Wiesmach erkender dog blankt, at efteråret 2016 blev en tilvænningsperiode for både ham og Aalborg-holdet som helhed. - Vi skulle vænne os til en islandsk træner (Aron Kristjansson, red.), der ønskede at spille mere stabilt og kontrollerende, end mange af os var vant til, men vi havde en god dialog om tingene og fik efterhånden slebet det hele til, hvorefter vi udnyttede vores ressourcer noget nær optimalt i anden halvdel af sæsonen.

- Førstepladsen i grundspillet gav mig for alvor troen på, at vi kunne gå hele vejen – men jeg må indrømme, at tvivlen sneg sig ind, da vi med fem minutter igen var fire mål bagud mod GOG. I den fase var vi gode til at spille uanfægtet videre og erobrede et gyldent point.

Spændende kampe i Champions League - Skjern havde egentlig været et lille skridt foran os hele sæsonen, og efter uafgjort i Jutlander Bank Arena lå guldet til dem, men vi spillede uden nerver og fik alt til at klappe. Jeg er specielt imponeret af, hvordan René Antonsen, Martin Larsen, Sander Sagosen og Simon Hald fik lukket af som midterblok – i godt samspil med en velspillende Michael Aggefors i målet. Nu glæder Patrick Wiesmach sig til en sæson, hvor de hjemlige opgaver suppleres af mindst 14 hårde kampe i Champions League. - Det bliver nogle fede oplevelser, som vi skal nyde, samtidig med at vi jagter point. BSV viste i sidste sæson, at det kan lade sig gøre at komme videre fra en svær pulje. Vores bredde bliver sat på prøve, men jeg tror, vi er så stærke og professionelle, at vi kan vinde en ligakamp i Skanderborg i kølvandet af en kamp i Paris. Vi skal huske, at det er via ligaen, at vi får billet til Champions League i den efterfølgende sæson... I landsholdssammenhæng er Patrick Wiesmach afklaret med, at han står bag Lasse Svan og Hans Lindberg. - De bliver jo faktisk bedre og bedre i takt med alderen, og jeg er ikke større fan af mig selv, end at jeg godt kan se deres plusser som erfarne bundesligaprofiler. - Jeg må nok vente, til Lasse Svan og Hans Lindberg indstiller karrieren, men helt ærligt tager jeg det afslappet. Jeg kan ikke gøre andet end at spille bedst muligt og se, hvor langt det rækker. 

FAKTA

PATRICK WIESMACH Født: 23. marts 1990 Position: Højre fløj Ungdomsspiller: Vodskov, Hjallerup og AaB Håndbold Klubber som senior: 2009-2010:  AaB Håndbold 2010-2016:  Team Tvis Holstebro 2016-:

  Aalborg Håndbold

19 landskampe, 42 mål Højdepunkter: Dansk mester med AaB Håndbold 2010 og Aalborg Håndbold 2017. Ligatopscorer i sæsonen 2015-16

www.aalborghaandbold.dk

7


Tysk og dansk mester sæson 2016-2017: Mia Biltoft og Patrick Wiesmach.

1.000 KM MELLEM DET GYLDNE PARLØB Lang afstand til kæresten i Tyskland – men altid opbakning på lægterne af forældrene. Patrick Wiesmach nåede ikke helt til tops i sin tid i Holstebro, men scorede til gengæld »guld« uden for banen i skikkelse af landsholdsspilleren Mia Biltoft, der stammer fra Ringkøbing. Parret boede et par år sammen i Holstebro, men har nu ca. 1.000 km mellem hinanden, idet Mia Biltoft spiller for Bie­ tigheim, der blev tysk mester med maksimumpoint, samtidig med at gemalen triumferede i Aalborg. - Det har sin pris at være så langt væk fra hinanden, men med hvert sit mesterskab og billet til Champions League kan afsavnet opvejes, konstaterer Patrick Wiesmach. - Vi ses endnu mindre i den nye sæson – og joker med, at vores kampe måske passer sådan sammen, at vi undervejs kan mødes en times tid i lufthavnen i Amsterdam... Parret har ikke lagt planer længere frem. - Jeg vil gerne prøve udlandet på et tidspunkt, men jeg har det som blommen i et æg i Aalborg, og i givet fald skal det virkelig være attraktivt både spille- og klubmæssigt. 8

www.aalborghaandbold.dk

Er der to, der har nydt Patrick Wiesmachs tilbagekomst til Aalborg, er det hans forældre Dorte og Preben Wiesmach, der følger alle hans hjemmekampe og en stor del af udekampene. - De var også trofaste tilskuere i Holstebro og har altid bakket mig fantastisk op. Også på vennefronten stortrives Patrick Wiesmach i det nordjyske. - Jeg ses privat med en del af holdet og føler det som en klar fordel håndboldmæssigt, at vi dermed nemmere kan være hårde ved hinanden under både træning og kamp – for vi vil stadig være kammerater bagefter. Nogle af vennerne hjælper med at renovere hans sommerhus i Løkken, og beskæftigelse uden for håndboldverdenen er vigtig for Patrick Wiesmach, der under opholdet i Holstebro uddannede sig til fysioterapeut. - Det er rart med et afbræk fra håndbolden. Man får mere ud af livet – og mere lyst til træning. 


Hovedsponsor for Aalborg Håndbold

Vi kæmper for GULD til Aalborg Håndbold - og til dig Vil du ha’ en bank, der siger det, som det er? Det kan være værdifuldt at få andre øjne på din økonomi. Måske kan vi sammen finde en anden og bedre løsning. Faktisk finder vi besparelser hos 9 ud af 10. ”Det er besværligt og tidskrævende at finde papirer frem og komme til møde i banken. I har jo

kun åbent, når jeg selv er på arbejde!”

Ja, vi kender dine forbehold. Men vores tilgængelighed er en af de ting, der adskiller Jutlander Bank fra andre pengeinstitutter.

1) Vi holder mødet, hvor og når det passer dig

Vi kan altid! Du bestemmer, om jeg skal komme hjem til dig privat, eller om vi skal mødes i banken. Tidspunktet kan være om morgenen på vej til arbejde, om aftenen når børnene sover, eller i weekenden - du bestemmer.

2) Ingen papirer på første møde

Du behøver ikke finde budgetter, lønsedler og årsopgørelser, for at vi kan give dig et tilbud. Bare du har dit NemID.

Ring på 9657 5800 og book et møde

Jutlander Bank T 9657 5800 jutlander.dk


Tak Aalborg Tusind tak, Aalborg! Tak for jeres store opbakning og interesse for Bravo Tours gennem alle årene. Tak fordi I rejser med os, og hver dag kigger forbi vores butik på Vesterbro 30 i hjertet af vores by. Det er så dejligt, når I har tid til en god rejse-snak eller gerne vil have et besyv med til jeres næste rejse.

Vi ved, det betyder meget for jer at flyve fra Aalborg, og vi synes i al beskedenhed, at vi har sammensat et program til jer fyldt med ægte bestsellere – lige fra Gran Canaria og Tenerife til Mallorca og Costa del Sol. Der er selvfølgelig mange flere bestsellere på listen, og vi lover, at vi også i fremtiden arbejder benhårdt for at

finde nye rejsemål til jer – selvfølgelig også fra Aalborg Lufthavn. Nu er det på tide, vi giver lidt igen! Derfor giver vi 500 kr. til vores lokale klub – Aalborg Håndbold - når I bestiller en rejse hos Bravo Tours. * Lad dig inspirere på bravotours.dk

Rejs med Bravo Tours og støt din klub!

* Brug kampagnekoden: AALBORGH når du bestiller din rejse fra Aalborg Lufthavn Så støtter vi Aalborg Håndbold med kr. 500. Gælder i perioden september 2017 til maj 2018

Altid

DANSK-

TALENDE rejseledere

EN BRAVO-FERIE GØR NOGET VED DIG…

Salgskontor: Vesterbro 30 9000 Aalborg Ring 70 10 10 77 bravotours.dk


OVERNATNING ELLER MØDER? VI HAR DET HELE I AALBORG Besøg et af vores to hoteller i Aalborg, hvis du ønsker at flytte mødet ud af huset, væk fra de vante rammer – eller blot har brug for en god nats søvn i byens centrum. På begge hoteller finder du naturligvis alle de fordele, som du er vant til hos Scandic.

SCANDIC AALBORG CITY

SCANDIC AALBORG ØST

Bo i hjertet af Aalborg med byens butikker og attraktioner lige udenfor din hoteldør

God beliggenhed ift. lufthavn og indfaldsveje til byen og kun 10 minutter fra Aalborg centrum

· 168 moderne og lyse værelser og suiter · Hotellet ligger i direkte tilknytning til Aalborg Kongres og Kultur Center · Parkering lige uden for hotellet samt i parkeringskælder

· 101 nyrenoverede værelser · Stor mødeafdeling med plads til op til 300 personer · 2 minutters kørsel fra Aalborg Gigantium · Fri parkering lige uden for hotellet

Kontakt os på tlf. 70 12 51 51

Kontakt os på tlf. 98 15 45 00

scandichotels.dk/aalborg

Scandic Aalborg Øst

Scandic Aalborg Øst

Scandic Aalborg City


LIGATRUPPEN

12

SÆSON 2017-2018

Søren Pedersen

Søren Westphal

Mikael Aggefors

Janus Smarason

MÅLMAND

MÅLMAND

MÅLMAND

PLAYMAKER

Fødselsdato: 20.08.1986 Højde/vægt: 191 cm/100 kg Personlig sponsor: Erling Christensen Møbler

Fødselsdato: 08.07.1986 Højde/vægt: 200 cm/102 kg Personlig sponsor: Erling Christensen Møbler

Fødselsdato: 20.01.1985 Højde/Vægt: 191 cm/92 kg Personlig sponsor: Victors Køkken & Catering

Fødselsdato: 01.01.1995 Højde/Vægt: 183 cm/93 kg Personlig sponsor: DN Isolering

Patrick Wiesmach

Sebastian Barthold

Martin Larsen

Jacob Hessellund

HØJRE FLØJ

VENSTRE FLØJ

HØJRE BACK

HØJRE FLØJ

Fødselsdato: 23.02.1990 Højde/Vægt: 179 cm/89 kg Personlig sponsor: PanPac Engineering

Fødselsdato: 27.08.1991 Højde/Vægt: 185 cm/88 kg Personlig sponsor: Nykredit

Fødselsdato: 19.09.1992 Højde/Vægt: 196 cm/95 kg Personlig sponsor: Sydbank

Fødselsdato: 23.09.1992 Højde/Vægt: 181 cm/76 kg Personlig sponsor: Jutlander Bank

Simon Hald

Magnus Saugstrup

Andreas Holst

Tobias Ellebæk

STREGSPILLER

STREGSPILLER

VENSTRE BACK

VENSTRE BACK

Fødselsdato: 28.09.1994 Højde/Vægt: 203 cm/114 kg Personlig sponsor: Peugeot Erik Maibom

Fødselsdato: 12.07.1996 Højde/Vægt: 195 cm/101 kg Personlig sponsor: Hasseris Flytteforretning

Fødselsdato: 01.12.1994 Højde/Vægt: 201 cm/102 kg Personlig sponsor: KT Elektric

Fødselsdato: 15.05.1992 Højde/Vægt: 193 cm/92 kg Personlig sponsor: Æ kartoffelawler / Skrælleren

www.aalborghaandbold.dk


TRÆNER- OG SUNDHEDSTEAM

Lovro Jotic

Arnor Atlason

VENSTRE BACK

PLAYMAKER

Fødselsdato: 12.11.1994 Højde/Vægt: 191 cm/86 kg Personlig sponsor: HusCompagniet

Fødselsdato: 23.07.1984 Højde/Vægt: 191 cm/97 kg Personlig sponsor: Systemgruppen

Jesper Meinby

Rene Antonsen

HØJRE BACK

STREGSPILLER

Fødselsdato: 24.04.1987 Højde/Vægt: 186 cm/92 kg Personlig sponsor: Jorton

Fødselsdato: 04.03.1992 Højde/Vægt: 196 cm/110 kg Personlig sponsor: Det Faglige Hus

Aron Kristjansson

Stefan Madsen

CHEFTRÆNER

ASSISTENTTRÆNER

Fødselsdato: 14.07.1972 Personlig sponsor: Lund og Staun

Fødselsdato: 04.10.1976 Personlig sponsor: Combine

Torbjørn Christensen

Christian Müller

HOLDLEDER

HOLDLEDER

Mads Rytter

Sissel Mølbak

FYSIOTERAPEUT

FYSIOTERAPEUT

Buster Juul VENSTRE FLØJ Fødselsdato: 31.03.1993 Højde/Vægt: 196 cm/95 kg Personlig sponsor: Kristinelund Byg

Jørgen Boserup

Kim Lynge

LÆGE

FYSISK TRÆNER

www.aalborghaandbold.dk

13


14

www.aalborghaandbold.dk


STØRRE END SAGOSEN...

Andreas Holst Jensen rager 2,02 meter op, og vestjyden glæder sig til udfordringerne. Nej, overskriften lyver ikke. Rent faktisk rager Aalborg Håndbolds nyerhvervelse Andreas Holst Jensen med sine 202 cm et stykke over Sander Sagosen, der »kun« måler 195 cm. Umiddelbart synes det dog vanskeligt at løfte arven efter den norske verdensklasseprofil, der i eksperternes øjne og også rent statistisk var den mest værdifulde spiller i 888ligaen i den forløbne sæson – med uvurderlig andel i Aalborgs guldtriumf. Men Andreas Holst Jensen tager udfordringen med sindsro. - Det er store sko, jeg skal forsøge at udfylde, konstaterer han med et skævt smil. - Men vi er forskellige typer og kan ikke direkte sammenlignes. Desuden føler jeg, at det ikke kun er mig, men hele holdet, der skal opveje savnet. Fælles for Holst og Sagosen er dog, at begge har markeret sig som såkaldte tovejsspillere – med stærke kompetencer i både forsvar og angreb. - Det er rart at kunne bidrage i begge ender af banen – og det gjorde indtryk på mig, da en af mine ungdomslandsholdstrænere Per Sabro på et tidspunkt sagde, at kampene altid vindes i forsvaret, lyder det fra Andreas Holst Jensen.

Klepperten med rødder i Lemvig er udråbt som et af de største talenter i dansk håndbold, men hans lovende karriere fik et trist afbræk, da korsbåndet i højre knæ røg i den anden DM-semifinale for GOG mod TTH Holstebro i maj 2016. Den alvorlige skade forpurrede dog ikke Aalborgs interesse i at hyre ham, og allerede i november 2016 skrev han under på en treårig kontrakt. - Som langtidsskadet havde jeg jo god tid til at vurdere mine muligheder, og Aalborg virkede på alle fronter som det bedste valg, blandt andet fordi jeg kendte flere af klubbens spillere fra ungdomslandsholdene og kun havde hørt godt om forholdene. Inden sin ankomst i Aalborg blev Andreas Holst Jensen trukket rundt i følelsesregisteret – først da han havde gjort comeback for GOG og til sin ærgrelse måtte se sin kommende klub snuppe billetten til semifinalen med særdeles snæver margin. Til gengæld glædede det ham at opleve stemningen i Jutlander Bank Arena som tilskuer til den første DM-finale og derefter via tv se Aalborg hjemføre trofæet i returkampen i Skjern. - Vi har udsigt til en stribe spændende opgaver i Champions www.aalborghaandbold.dk

15


Andreas Holst Jensen og kæresten Sofie har via et ophold på Fyn skiftet det vestjyske ud med lækre omgivelser i Aalborg.

League, og selv om modstanderne er gode, kan vi slå alle hold på hjemmebane og skal gå efter en plads i ottendedelsfinalen. - Samtidig skal vi forsøge at gentage kunststykket i ligaen, og truppen er så bred og god, at vi bør kunne håndtere det krævende program. Andreas Holst Jensen var på vej ind i landsholdsvarmen, da korsbåndsskaden satte ham ud af spillet. - Jeg håber at få chancen igen snarest og komme med til slutrunde – men det er op til Nikolaj Jacobsen. En anden ambition er at afprøve evnerne i udlandet. - Jeg ser Aalborg som et perfekt springbræt. Jeg har lagt mærke til, at en række spillere har udviklet sig meget i klubben og er kommet videre til udlandet, hvor de generelt klarer sig godt. Det vil jeg gerne efterligne. 

16

www.aalborghaandbold.dk

FAKTA

ANDREAS HOLST JENSEN Født: 1. december 1994 Position: Venstre back Tidligere klubber: Ungdom: Lemvig, TTH Holstebro, Skanderborg 2014-2015: Lemvig-Thyborøn 2015-2017: GOG 4 landskampe, 21 mål Højdepunkter: Guld ved ungdoms-OL og U19-VM


Her scorer du de gode oplevelser og de fede tilbud

Danmarks største

ALTID 210 og

BILKA varehus

75 FEDE SPECIAL-

tørvejr

butikker 2400 GRATIS

P-pladser

De bedste

åbningstider

astc.dk ÅBENT alle hverdage 10 - 19. Weekends 10 - 16. BILKA alle dage 6 - 24

Følg os


ET DANSK MESTERSKAB I BILLEDER En håndbold-historisk dag for Aalborg Håndbold, da champagnepropperne sprang i Skjern. Det er søndag 28. maj 2017. Scenen er sat til et dansk mester-

Madsen. Et hold med stort H – og med individualister, der

skab. Rammen er Skjern Bank Arena. Guldhåret, guldhattene,

foldede sig ud, da det gjaldt i finalespillet.

champagnen, medaljerne er klar.

modtagelse på Aalborgs gl. Rådhus næste dag efterfulgt af

ben så sandelig også. Medbragt fantastisk opbakning af fans

guldfest i Gigantium med officiel afsked med de spillere, der

og sponsorer klædt i røde trøjer.

stopper i klubben. Aftenfest på Hotel Scheelsminde – alt sam-

En knusende sejr på 32-26 over Skjern Håndbold sikrer en

men fulgt på tætteste hold af Morten Ankerdal og co. fra TV 2.

håndbold-historisk dag for os. Rød jubel og bøjede hoveder

Et fortjent mesterskab – ikke mindst set i lyset af første-

i den grønne lejr. Sådan er sport. Der er kun én vinder, og for

pladsen i grundspillet, fem point foran Bjerringbro-Silkeborg.

tredje gang på syv år er vi dansk mester. En fantastisk triumf for vores unge hold styret i sikker havn af cheftræner Aron Kristjansson og assistenttræner Stefan

18

Hjem til fantastisk modtagelse af 600-700 fans i Gigantium,

Det er spillerne, trænerne og hele Aalborg Håndbold-sta-

www.aalborghaandbold.dk

Et dansk mesterskab, der skal forsvares i denne sæson, og som har banet vejen for deltagelse blandt de 16 bedste klubhold i verden i VELUX EHF Champions League. 


www.aalborghaandbold.dk

19


20

www.aalborghaandbold.dk


HURRA – FAMILIEN ER SAMLET

Familien Kristjansson nu genforenet i Aalborg.

Aron Kristjansson var en god kunde hos flyselskaberne i sin første sæson som cheftræner i Aalborg Håndbold. En eller to gange hver måned fløj han hjem til Island for at besøge sin kone og parrets tre drenge, men samtidig med træningsstarten før denne sæson blev familien samlet i Aalborg, hvor de er rykket ind i et hus i Hasseris. - På grund af børnenes skolegang måtte jeg være alene i Aalborg det første år. Det var et svært afsavn og samtidig en hård belastning for mine kone, så vi er glade og lettede over, at vi nu igen har en hverdag sammen. Var det ikke lykkedes, havde jeg næppe fortsat mit virke i klubben, siger Aron Kristjansson. Han har selv en karriere som topspiller bag sig på lige fod med sin bedre halvdel Hulda Bjarnadottir, og deres evner på håndboldbanen er tilsyneladende overført til børnene. I hvert fald markerer både 18-årige Darri og 15-årige Jakob sig som så store talenter, at de optræder på de respektive islandske ungdomslandshold, mens 9-årige Freyr er i gang med at afprøve både håndbold, fodbold og basketball. Med samlingen af familien kan Aalborg Håndbold som sidegevinst glæde sig over islandsk forstærkning til både U18og U16-holdet, mens Aron Kristjansson får mere ro til at koncentrere sig om arbejdet med ligaholdet.

Hans kontrakt gælder til sommeren 2019. Hvad der herefter skal ske, må tiden vise. - Jeg har selvfølgelig ambitioner som træner, og vi må se, hvad fremtiden bringer. Men jeg trives godt i klubben og i byen. 

www.aalborghaandbold.dk

21


ARONS

GYLDNE OPSKRIFT

Han har ført sit hold i syv nationale mesterskabsfinaler og vundet de seks – samt erobret trofæet i tre af fire pokalfinaler som træner! Men en storsmilende Aron Kristjansson afviser at have magiske finaleevner. Nej, jeg tryller ikke – jeg arbejder, fastslår den dybt seriøse og superprofessionelle islandske succestræner over en kop kaffe i Gigantium. - Jeg tror, det handler meget om tro og vilje – og om at være modig til både at følge sin plan og lave taktiske ændringer, så man får det maksimale ud af sit eget hold og samtidig overrasker modstanderne. Man skal også indstille sit hold på at vinde, og det gøres i mine øjne bedst ved at fokusere på opgaven frem for resultatet. Han vurderer, at stort set alle facetter af opskriften lykkedes i den afgørende og overbevisende finalesejr i Skjern i sin første sæson i Aalborg Håndbold. - Vi ramte det rette mentale spændingsniveau og havde nogle effektive taktiske våben både forsvars- og angrebsmæssigt, så vi konstant følte os et skridt foran. - Det var en stor præstation, som både klubben og hele teamet kan være stolte af. Vi var vist ikke blandt topfavoritterne – hverken før sæsonen eller før grundspillet – men vi formåede at gå hele vejen med et ungt hold. Jeg føler også, at vi har opbygget en vinderkultur med det her hold. Selv om Aalborg Håndbold har været mestre to gange før, er det ikke 22

www.aalborghaandbold.dk


mange fra det nuværende hold, der spillede hovedroller i 2010 og 2013. Aron Kristjansson uddyber gerne, hvilke knapper han har trykket på. - Aalborg Håndbold er som basis en velfungerende klub med en sund ærgerrighed over hele linjen. Jeg har så fra start skruet op for disciplinen og træningsmængden for at bringe spillerne i den rette grundform. Dernæst bestræbte vi os på at opbygge et solidt og stabilt forsvar, hvorefter vi hen ad vejen udbyggede angrebsspillet til at være bredere og mere tempofyldt. Det var en god proces, hvor holdet toppede i semifinaler og finaler. Og det hele er bundet sammen af en målrettet indstilling og et fantastisk sammenhold, som afgjort bidrager til de sportslige resultater. Aron Kristjansson vil dog ikke automatisk rangere titlen i Aalborg som den største blandt sine bedrifter. - Det er nogenlunde lige stort at vinde hver gang. I Island var min barndomsklub Haukar tæt på at rykke ned, da jeg overtog dem i 2007, hvorefter vi blev mestre tre år i træk. I min tid i Kolding var det nærmest en pligt at tage guldet, men i min første sæson i klubben blev vi hårdt ramt af skader, så det var flot at gå til tops – iøvrigt med finalesejr over Aalborg. Træneren har mellem sine mange succeser også oplevet skuffelser undervejs. - Set i bakspejlet har der været nogle ærgrelser, men ofte er grænsen mellem succes og fiasko hårfin. Det gælder om at lære af sine fejl og komme videre. I Aalborg er Aron Kristjansson i gang med en ny stor udfordring – at leve op til guldet og præstere topresultater i en sæson, hvor Sander Sagosen er væk, samtidig med at de hjemlige opgaver suppleres af mindst 14 krævende Champions League-kampe. - Jeg glæder mig meget, og det skal vi gøre, for vi har arbejdet hårdt for at kunne spille med på øverste hylde i Europa. - Men det er klart, at vi skal være ekstra skarpe til at restituere både fysisk og mentalt, når vi i en stor del af sæsonen skal spille to kampe om ugen. - Sander Sagosen var et kæmpe aktiv for os og enestående spiller, så vi skal ikke forvente, at en anden kan overtage hans rolle. Flere må dele ansvaret, og det er et stort plus, at vi hentede Janus Smarason allerede til nytår, så han er spillet ind. Nu venter en stor opgave med at få de nyankomne spillere spillet ind. For eksempel får Andreas Holst Jensen en stor rolle som venstre back, men han er yderst talentfuld og har også store kvaliteter i forsvaret, så jeg er fortrøstningsfuld. - Hvad ser du som det største plus ved Aalborg Håndbold? - Der er mange fordele ved klubben, blandt andet den gode ledelse, det store engagement og den store opbakning. Jeg fornemmer, at vi er hele Nordjyllands hold. - Og det største minus? - Det er ikke noget, vi fokuserer på. 

FAKTA

ARON KRISTJANSSON Født: 14. juli 1972 Cheftræner i Aalborg Håndbold fra sommeren 2016 Spillerkarriere: Dansk mester med Skjern 1999, islandsk mester med Haukar 2003 85 landskampe, 128 mål Trænerkarriere: 2007-2010: Haukar 2010-2011: Hannover-Burgdorf 2011-2013: Haukar 2012-2016: Island 2014-2015: KIF Kolding København 2016-: Aalborg Håndbold Højdepunkter som træner: Islandsk mester med Haukar 2008, 2009 og 2010, dansk mester med KIF Kolding København 2014 og 2015 samt med Aalborg Håndbold 2017. Pokalmester med Haukar 2010 og 2012 samt med KIF Kolding København 2014

www.aalborghaandbold.dk

23


FAGFORENING

i 3 måneder *

375 venlige og kompetente medarbejdere er klar til at hjælpe dig Når du er medlem i Det Faglige Hus lover vi dig at:

Vi tager telefonen inden for 2 minutter.

Vi svarer på din mail samme dag.

Vi udbetaler altid dine dagpenge til tiden.

Vi er venlige og forstår din situation.

Vi har forstand på det, vi arbejder med.

kendt for god service

nemt at blive medlem

du kan være tryg

Det Faglige Hus er kendt for god service. Indtil videre har 123.000 medlemmer sagt ja tak til Det Faglige Hus, fordi de får fuld faglig tryghed – bare meget billigere.

Vi klarer nemt din indmeldelse på telefonen. Du kan også selv melde dig ind på vores hjemmeside. Er du allerede medlem af en anden fagforening og a-kasse, klarer vi overflytningen.

Vi har ansat 375 specialister i vores fagforening og a-kasse, der er klar til at hjælpe dig, når du har brug for det. Vi sætter en ære i at være venlige og sætte os ind i din situation.

Fuld faglig tryghed i Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle www.detfagligehus.dk | tlf. 7020 2064 | sms BILLIGST til 1231**

*Tilbuddet gælder når du bliver medlem i både fagforening og a-kasse **sms info: Pris 0 kr. + trafiktakst. Udbyder: Det Faglige Hus, John Tranums Vej 23, 6705 Esbjerg Ø

GRATIS


MEGET MERE END »BARE« TRYKSAGER REKLAME PÅ BILER, LABELS, SKILTE, PLAKATER & BANNERE Folie på biler er en god metode at reklamere på og få dine budskaber ud. Du får en rullende reklamesøjle, som vi designer efter dine ønsker. Labels, skilte, plakater og bannere leverer vi i alle størrelser – i højeste kvalitet på markedet.

UDLEJNING: VOLKSWAGEN T1 »RUGBRØD« FRA 1962

DESIGN OG LAYOUT

Vi tilbyder udlejning af den opsigtsvækkende bus til forskellige events eller reklameindslag.

Vi står bag produktionen af Aalborg Håndbolds magasin »Rød Power«. Både den grafiske opsætning og trykning af magasinet.

Vi designer og folierer bussen efter dine ønsker. Aalborg Teater er et eksempel, hvor bilens farve i en periode er gået fra blå til rød.

Vi har et team af kompetente grafikere, som altid er behjælpelige med idéer og nytænkning, så du sikrer dit firma en professionel fremtoning.

ÆSKER / EMBALLAGE Alle former for emballage laves efter dit ønske om størrelse, materiale og udformning. Eksempelvis kan æsker med tryk bruges til produkter og gavekort. Kun fantasien sætter grænser, og her hjælper vi gerne med idéudvikling og design.

Ndr. Ringgade 4 • 9330 Dronninglund Tlf. 98 84 10 20 • post@basistryk.dk basistryk.dk • facebook.dk/basistryk


I 2012 SKETE DER NOGET MED HÅNDBOLDEN I PARIS For nogle måneder siden var Sander Sagosen klubkammerat med spillere som Buster Juul, Martin Larsen og René Antonsen i Aalborg Håndbold. Al respekt for disse spillere, men nu deler han klubtrøje med selveste Neymar Jr., verdens dyreste fodboldspiller.

Nej, Neymar er ikke begyndt at spille håndbold, og Sander er heller ikke skiftet til fodbold. Fællesskabet for de to stjerner på hver deres økonomiske niveau er klubben og dens ejere, Oryx Qatar Sports Investments. Disse rigmænd besluttede i 2012 at købe håndboldklubben i Paris, efter at de i nogle år allerede havde investeret milliarder i fodboldklubben af samme navn i den franske hovedstad. Håndboldklubben blev oprindeligt stiftet i 1941 som Patriotes d’Asnieres med hjemsted i den sydvestlige del af Paris – i det 16. arrondissement. Gennem årene havde klubben mange forskellige navne, men formåede aldrig rigtigt at præ-

26

www.aalborghaandbold.dk

ge toppen af fransk håndbold gennem en længere periode. I 2012 blev navnet officielt Paris Saint-Germain Handball med hjemmebane i Stade Pierre de Coubertin med plads til 3.400 tilskuere. Med Nasser Al-Khelaifi som præsident og Jean-Claude Blanc som administrerende direktør blev der åbnet for pengepungen hos ejerne fra olie-staten Qatar. Paris skulle til tops på den internationale håndboldscene. Efter sigende har Paris Saint-Germain i dag et spillerbudget på ca. 120 mio. kr. – godt 10 gange så meget som top fire klubberne i Danmark, og klart den håndboldklub i verden med det højeste budget. Op til den første sæson i de nye økonomiske rammer betød det, at spillere som Didier Dinart, Luc Abalo, Samuel Honrubia, Mikkel Hansen, José Manuel Sierra og Antonio Garcia blev hentet til klubben. Den franske træner, Philippe Gardent, blev sat i spidsen for stjernespillerne, men selv om det franske mesterskab kom i hus i den første sæson, lykkedes det aldrig at ramme et stabilt topniveau på banen. I den anden sæson, 2013-2014, var der tilgang af endnu flere stjernespillere som Daniel Nacisse, Igor Vori, Jakov Gujon, Melic og Gabor Csaszar. Holdet nåede kvartfinalerne i Champions League for første gang, men måtte se det franske mesterskab gå til Dunkerque. Gardent førte holdet til mesterskabet igen i 2015, men det blev den franske træners sidste gerning i klubben. Ind med nu 67-årige Zvonimir »Noka« Serdarusic, kendt som en hård hund. Bare spørg Nikolaj Jacobsen, der havde »Noka« som træner i alle årene i THW Kiel. Den kroatisk-tyske træner


Sander Sagosen og Mikkel Hansen i infight med Arnor Atlason, Sebastian Barthold og Andreas Holst.

(træner i THW Kiel 1993-2008) satte sig i trænersædet i Paris SG samtidig med signingen af Nikola Karabatic. Ind som assistenttræner kom en anden, tidligere Kiel-koryfæ, nemlig svenskeren Staffan Olsson. Til sæsonen 2015-2016 blev der føjet endnu et dansk navn til spillerlisten i Paris. Den tidligere Aalborg-spiller, Henrik Møllgaard, gjorde Mikkel Hansen følgeskab og har siden da primært fungeret i det franske midterforsvar. Møllgaard har kontraktudløb sommeren 2018. Siden olierigmændenes opkøb af klubben i 2012 er det således blevet til fire franske mesterskaber, men endnu mangler kronen på værket for Karabatic, Mikkel Hansen og Co: Champions League-trofæet, som senest kiksede igen i begyndelsen af juni, da Vardar Skopje vandt finalen over Paris med 24-23 ved Final4 i Köln. Til denne sæson har Paris sagt farvel til blandt andre de to franske landsholdsspillere, William Accambray, der er

skiftet til Telekom Veszprem, og højre backen Xavier Barrachet, der er skiftet til Saint-Raphael i den franske liga. Desuden er målmanden Gozard Skof skiftet til Erlangen i den tyske Bundesliga. Kun to spillere er kommet til ude fra, nemlig Sander Sagosen og den spanske landsholdskeeper Rodrigo Corrales, der er skiftet fra polske Wisla Plock. Den franske spillertrup ser forholdsvis smal ud med de mange kampe, der venter, og i forhold målsætningen om at vinde Champions League for første gang. Klubben råder dog over en samling af de mest talentfulde franske U-landsholdsspillere, der supplerer både til træning og kamp. En spændende udfordring for 22-årige Sander Sagosen efter de tre sæsoner i Aalborg. En ny verden på første klasse. Velkommen til Sagosen, Hansen, Møllgaard og alle de andre stjerner i Jutlander Bank Arena.  www.aalborghaandbold.dk

27


PROGRAM VELUX EHF CHAMPIONS LEAGUE Lørdag 16. september kl. 17.30 Søndag 24. september kl. 16.50 Onsdag 27. september kl. 18.30 Søndag 8. oktober kl. 16.50 Søndag 15. oktober kl. 16.50 1.-5. november 8.-12. november 15.-19. november 22.-26. november 29. nov.-3. dec. 7.-11. februar 14.-18. februar 21.-25. februar 28. feb.-4. marts

SG Flensburg-Handewitt – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – RK Celje Pivovarna Lasko THW Kiel – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – HC Meshkov Brest Aalborg Håndbold – Paris SG Telekom Veszprem – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – KS Vive Tauron Kielce KS Vive Tauron Kielce – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – Telekom Veszprem Paris SG – Aalborg Håndbold HC Meshkov Brest – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – THW Kiel RK Celje Pivovarna Lasko Aalborg Håndbold – SG Flensburg-Handewitt

Kun de understregede kampe er endeligt fastlagt ved redaktionens slutning.

888-LIGAEN Onsdag 20. september kl. 19.30 Søndag 1. oktober kl. 15.00 Tirsdag 3. oktober kl. 19.30 Onsdag 11. oktober kl. 20.30 Lørdag 21. oktober kl. 16.00 Søndag 5. november kl. 16.15 Torsdag 9. november kl. 19.30 Onsdag 15. november kl. 20.30 Onsdag 22. november kl. 19.30 Onsdag 29. november kl. 19.30 Lørdag 9. december kl. 16.00 Tirsdag 12. december kl. 19.00 Lørdag 16. december kl. 18.30 Lørdag 23. december kl. 18.30 Onsdag 7. februar kl. 19.30 Torsdag 15. februar kl. 18.30 Onsdag 21. februar kl. 19.30 Onsdag 28. februar kl. 19.30 Onsdag 7. marts kl. 19.30 Lørdag 10. marts kl. 15.00 Søndag 18. marts kl. 18.30 Onsdag 21. marts kl. 18.30 Onsdag 28. marts kl. 18.30

Aalborg Håndbold – SønderjyskE TM Tønder – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – HC Midtjylland Skjern Håndbold – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – Ribe-Esbjerg HH Mors-Thy Håndbold – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – Skanderborg Håndbold TTH Holstebro – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – Århus Håndbold Aalborg Håndbold – Bjerringbro-Silkeborg GOG – Aalborg Håndbold. Nordsjælland Håndbold – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – KIF Kolding København SønderjyskE – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – TM Tønder HC Midtjylland – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – Skjern Håndbold Ribe-Esbjerg HH – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – Mors-Thy Håndbold Skanderborg Håndbold – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – TTH Holstebro Århus Håndbold – Aalborg Håndbold Aalborg Håndbold – GOG

Der kan forekomme flytning af kampe på grund af tv og kampe i Champions League.

28

www.aalborghaandbold.dk


TOPPEN AF POPPEN I CHAMPIONS LEAGUE

Toppen af poppen er ikke blot titlen på et populært underholdningsprogram på TV 2. Det er også en dækkende karakteristik af den pulje på otte hold, vi møder i VELUX EHF Champions League. Hold med stjernespillere, som det er en fornøjelse for at præsentere foran vores trofaste hjemmepublikum i Jutlander Bank Arena. På de foregående sider har vi givet en særskilt præsentation af storsatsende Paris SG med bl.a. Mikkel Hansen, Sander Sagosen, Karabatic-brødrene og Henrik Møllgaard, og i det følgende vil vi præsentere de øvrige seks modstandere.

Telekom Vezprem Det ungarske storhold, Telekom Veszprem, har hjemme i byen Veszprem i den vestlige del af landet – ikke langt fra Balatonsøen. Byen er også hovedstaden i regionen, der også hedder Veszprem. Selve byen har ca. 62.000 indbyggere og er altså ikke en særlig stor by. Klubben har siden 2015 haft hovedsponsoren, teleselskabet Telekom, som en del af navnet, men ellers er det regionen og by-styret, der står af finansieringen af driften af klubben med nogle af de største stjerner i europæisk håndbold. Veszprem er i udpræget grad Ungarns mest vindende herrehold. 25 gange ungarsk mester og 26 gange vinder af pokalen. Desuden to gange vinder af den regionale SEHA League, en turnering på tværs af landegrænserne i Østeuropa. Holdet har tre gange været i finalen i Champions League, men endnu uden sejre. Holdet har i mange sæsoner ikke deltaget i grundspillet i den hjemlige liga, men er først trådt ind i turneringen fra kvartfinalerne – udelukkende med det formål af give holdet de bedste vilkår for at klare sig i Champions League. Veszprem har til den kommende sæson købt succestræneren Ljubomir Vranjes fri af kontrakten med SG Flensburg-Handewitt, og han råder over en spillertrup på 22 klassespillere.

Blandt stjernerne er de to keepere, Roland Mikler og Mirko Alilovic, Dragan Gajic, Christian Ugalde, Schuch, Andreas Nilsson, Momir Ilic, William Accambray, Iman Jamali, Kent Robin Tønnesen og Gabor Ancsin. Arenaen i Veszprem har en kapacitet på 5.100.

SG Flensburg-Handewitt Lige et spytklat på den anden side af den dansk-tyske grænse ligger SG Flensburg-Handewitt. (SG står for Sportgemeinscahft) Danskerklubben, der i 2014 sikrede sig sin hidtil største triumf ved at vinde Champions League, men som ellers har stået i skyggen af THW Kiel i toppen af tysk klubhåndbold. Flensburg-Handewitt blev tysk mester i 2004, men ellers har det været lige ved og næsten for klubben, der blev dannet i 1990 som en fusion mellem klubberne TSB Flensburg og Handewitter SV. Klubben havde indtil 2001 hjemmebane i den legendariske Fördehalle, inden Campushalle blev indviet i 2011. Det er fortsat klubbens hjemmebane – nu under navnet Flens-Arena med plads til 6.500 tilskuere. Klubben har ikke kun haft mange danske spillere, men to danske trænere har også sat deres præg på udviklingen i klubben, nemlig Erik Veje Rasmussen og Anders Dahl-­ Nielsen. www.aalborghaandbold.dk

29


Jan E. Jørgensen var første danske spiller i klubben og siden har fulgt store navne som Christian Hjerming, Lars Krogh-Jeppesen, Søren Stryger, Lars Christiansen, Michael Knudsen og Morten Bjerre, og i denne sæson spiller Lasse Svan Hansen, Rasmus Lauge, Henrik Toft Hansen, Thomas Mogensen, Anders Zachariassen, Kevin Møller og Rasmus Lind på holdet. Sidstnævnte, tidligere mangeårig keeper i TTH Holstebro, er hyret ind til første halvdel af sæsonen, mens Kevin Møller er skadet. Efter syv sæsoner med Ljubomir Vranjes som cheftræner er det i denne sæson den tidligere spiller og assistenttræner, 40-årige Maik Machulla, der er i spidsen for holdet med hollænderen Mark Bult som assistenttræner. Nye spillere på holdet i denne sæson er den norske højre back, Magnus Rød og den svenske venstre back Simon Jeppsson.

Vive Targi Kielce Karismatiske Talent Dujshebaev står i spidsen for det polske storhold, Vive Targi Kielce, som har 14 polske mesterskaber og lige så mange pokaltitler bag sig, og i 2016 lykkedes det at overraskede de store favoritter og vinde Champions League. Der har været spillet tophåndbold i Kielce siden 1965, og klubbens navn er ofte skiftet alt efter hovedsponsoren. Det er traditionelt klubben, hvor de største polske stjerner enten spiller eller har spillet, og holdet er i denne sæson yderligere forstærket med blandt andre trænerens søn, højre backen Alex Dujshebaev, der er skiftet fra Champions League-vinderne Vardar, Skopje, højre fløjen Banc Janz fra Celje, venstre backen Mamic fra Dunkerque. 30

www.aalborghaandbold.dk

I forvejen tæller holdet stjernespillere som målmanden Slawomir Szmal, venstre fløjen Manuel Strlek, stregspilleren Julen Aguinagalde, venstre back Michael Jurecki og Karol Bielecki, playmakerne Mariusz Jurkiewicz, Uros Zorman og Dean Bombac og højre backen Krzystof Lijewski.

Celje Pivovarna Lasko I øjeblikket er de slovenske mestre et europæisk storhold uden de store stjernespillere, men ikke desto mindre et hold, der altid præger toppen af Champions League. Vi skal ikke længere tilbage end 20032004, da holdet vandt Champions League, og holdet har været i semfinalerne i den prestigefyldte turnering ikke færre end seks gange. Byen Celje er centralt beliggende i Slovenien og er landets tredjestørste by – trods sine kun 38.000 indbyggere. Celje har vundet det slovenske mesterskab 21 gange siden 1991, ligesom det er blevet til 20 pokaltitler i samme periode. Holdet har hjemmebane i Zlatorog Arena med plads til 5.500 tilskuere og trænes af Branko Tamse. Det er et fysisk stærkt hold udelukkende bestående af spillere med stor international erfaring. På holdet er blandt andre en tidligere bekendt af dansk håndbold, nemlig den serbiske playmaker Luka Mitrovic, der var på kontrakt med Aalborg Håndbold, men blev lejet ud til Skive og spillede senere i Nordsjælland, inden han efter nogle succesfyldte år i Elverum i Norge skiftede til den slovenske klub Gorenje Velenje. Nu er han altså at finde i Celje.


HC Meshkov Brest Den hviderussiske mesterklub, HC Meshkov Brest, har stolte traditioner i Champions League, og nåede sidste sæson videre fra den indledende pulje fra en femteplads og blev stoppet af Flensburg-Handewitt i 1/8-finalen. Byen Brest, der har ca. 350.000 indbyggere, er Hvideruslands port til Vesten – beliggende ved grænsen til Polen, ved trafikknudepunktet Europavej E 30. Klubben, der er stiftet i 2002, har hjemmebane i Universal Sports Complex Victoria i Brest med plads til 3.740 tilskuere. Holdet trænes af Serhyi Bebeshko, der råder over et hold bestående af østeuropæiske spillere fra flere forskellige nationer. Nye i truppen i denne sæson er blandt andre en god bekendt af dansk håndbold, nemlig russeren Konstantin Igropulo, der efter to sæsoner i KIF Kolding København har vendt snuden østpå. Ny er også den serbiske skarpskytte, Petar Djordic, der søger spilletid og lykken efter flere sæsoner i tysk håndbold, senest i Flensburg-Handewitt. Meshkov Brest har vundet det hviderussiske mesterskab ni gange, heraf de seneste fire sæsoner, ligesom de har 10 pokaltitler på cv’et. I 2013 vandt holdet den østeuropæiske SEHA-liga, der spilles på tværs af landegrænserne, og som for mange østeuropæiske hold har højere prioritet end deres respektive nationale ligaer.

THW Kiel Det var en speciel situation for den tyske storklub, THW Kiel, at der i denne sæson skulle et wild card fra EHF til for at sikre delta-

gelsen i VELUX EHF Champions League. Det var nødvendigt, for tredjepladsen i den Bundesligaen giver ikke direkte adgang til turneringen, og det er som bekendt ikke hverdagskost, at kielerne »kun« bliver nummer tre i Tyskland. 17 gange tysk mester siden 1994 (20 tyske mesterskaber i alt), ni gange pokalmester, vinder af Champions League i 2007, 2010 og 2013, og ni gange vinder af den tyske Super Cup. Siden 1993-1994 har THW Kiel kun misset seks mesterskaber!!! Hjemmebanen i Sparkassen-Arena (tidligere Ostseehalle) har plads til 10.250 tilskuere, og der er fyldt til hver eneste kamp i Bundesligaen. THW Kiel var ramt på selvforståelsen i sidste sæson og har det som en høj prioritet i denne sæson igen at passere RheinNeckar Löwen og SG Flensburg Handewitt i tabellen. Anden prioritet er Champions League. Klubben, der har haft islændingen Alfred Gislason som træner siden 2008 og med kontrakt frem til sommeren 2019, har to danske landsholdsprofiler i spillertruppen, nemlig landets anfører, Niklas Landin og forsvarskrumtappen René Toft Hansen. Nye på holdet i denne sæson er først og fremmest den slovenske playmaker, Miha Zarabec, der er kommet fra Celje. Desuden er der to nye fløjspillere: Højre fløjen Ole Rahmel, topscorer gennem mange sæsoner for Erlangen, og svenskeren Emil Ôfors fra Alingsås, der erstatter den skadede Raul Santos. Ellers byder truppen fortsat på profiler som den tyske landsholdskeeper Andreas Wolff, Domagoj Duvnjak, Steffen Weinhold, Marko Vujin, Patrick Wiencek, Nikola Bilyk og Lukas Nilsson.  www.aalborghaandbold.dk

31


NEW EXPLOSIVE

AEROCHARGE HANDBALL SHOE REFUSE TO BE ORDINARY

®


Skal der være fest..? – tilbyder vi nu

l a t o T r e t n e m e g n arra Bryllup Konfirmation Reception Fødselsdag – ja, alle typer fester

Vi sørger for: Hvidt telt Borde, stole og gulv Service Belysning Pyntning Blomsterdekorationer Opdækning Servering 3 retters menu eller buffet Vin og vand Natmad Fadøl Pyntning Blomsterdekorationer Opdækning Servering Opvask Oprydning Min. 30 kuverter


AALBORG HÅNDBOLD:

MEST VINDENDE HERREHOLD

DE SENESTE 10 ÅR Rosende ord fra Dansk Håndbold Forbunds top: Det gør os da en smule stolte… 9. juni 2017 tikkede et brev ind fra Dansk Håndbold Forbunds absolutte top, personificeret ved formand Per Bertelsen og generalsekretær Morten Stig Christensen. Anledningen var det danske mesterskab – vundet godt en uge tidligere – stilet til klubbens spillere, trænere, administration og bestyrelse. Vi citerer fra brevet:

i – og en enkelt guldmedaljer i dette årt »Med jeres tredje sæt e herrehold de tidig det mest vindend sølvmedalje – er I sam seneste 10 sæsoner.

flot sæson for jer, et været en fantastisk Det har i det hele tag spændende hold, et meget ungt og et hvor I har spillet med ennemsnit. etinget højeste tilskuerg ub ns ae lig ft ha r ha r de af dansk herresikker spiller i toppen I har vist jer at være en et tegn på en tastationer er ikke blot håndbold, og jeres præ erstab omkring n også på en dygtig led me p, tru ller spi ld tfu len ts, der kan tjene bejde og en klubindsa holdet samt et talentar i landet. nge håndboldklubber som forbillede for ma

rrehåndbold. Det re bidrag til dansk he sto es jer for tak ind Tus der os allerede til at følge jer – og vi glæ er altid en fornøjelse næste sæson«.

Skulderklap, der fik direktør Jan Larsen til at udbryde: »Man kan da ikke undgå at blive ret stolt…« Dansk mester i 2010, 2013 og 2017. Skulle du have glemt, hvem der var på holdene i de tre sæsoner, så bringer vi her guldbillederne med spillertrupperne og teamet omkring holdene.  34

www.aalborghaandbold.dk


2010 Stående fra venstre: Direktør Jan Larsen, koordinator Thomas Christensen, Kristian Kjelling, Mark Nielsen, Mads Christiansen, Søren Rasmussen, Kristian Svensson, Rasmus Haagensen, Jannick Green, Henrik Toft Hansen, Torbjørn Christensen, holdleder, Jonas Larholm, Henrik Møllgaard, Kjeld Boddum, holdleder. Siddende fra venstre: Cheftræner Peter Breds­ dorff-Larsen, assistenttræner Stefan Madsen, Jan Lennartsson, Daniel Svensson, Patrick Wiesmach, Rasmus Wremer, Rasmus Skram og Mattias Gustafsson.

2013 Stående fra venstre: Morten Slundt, Nikolaj Lund, Jeppe Green, Martin Larsen, Rasmus Bech, Ole Erevik, Rene Antonsen, Niclas Barud, Simon Hald, Christian Müller, holdleder, Torbjørn Christensen, holdleder, Morten Bjerre, læge Jørgen Boserup, direktør Jan Larsen, klub-ejer Eigild B. Christensen. Foran fra venstre: Mads Mensah Larsen, Tobias Aren, Johan Jakobsson, Jacob Bagersted, Johan Sjöstrand, Kristian Kjelling, Rune Splid og Håvard Tvedten. På billedet mangler cheftræner Nikolaj Jacobsen.

2017 Stående fra venstre: Fysioterapeut Mads Rytter, læge Jørgen Boserup, assistenttræner Stefan Madsen, holdleder Torbjørn Christensen, cheftræner Aron Kristjansson, fysisk træner Kim Lynge, Mads-Peter Salling Holmgaard, Søren Westphal, Simon Hald, Tobias Ellebæk, Sander Sagosen, Martin Larsen, Rasmus Thomasberg Poulsen (skjult bag Martin Larsen), Chris Jørgensen, Mikael Aggefors (skjult bag Chris Jørgensen) , holdleder Christian Müller, direktør Jan Larsen og klubejer Eigild B. Christensen. Foran fra venstre: Fýsioterapeut Sissel Mølbak, Buster Juul, Christian Jensen, Magnus Saugstrup, Rene Antonsen, Janus Smarason, Patrick Wiesmach og Arnor Atlason.

www.aalborghaandbold.dk

35


Daniel Svensson, t.h., velgørenhedschef i Coolshops nye børnefond, CoolUnite, sammen med Jacob Risgaard, direktør i Coolshop.

– I AALBORG LÆRTE JEG AT VÆRE PROF Daniel Svensson er klar til år et efter håndboldkarrieren: Direktør i ny børnefond, tv-ekspert og med i »Vild med dans« Frygten for at blive arbejdsløs efter håndboldkarrieren er gjort grundigt til skamme for Daniel Svensson. Dagen efter sit stop i Skjern Håndbold startede den karismatiske spiller som direktør i den nordjyske virksomhed Coolshops nyoprettede børnefond CoolUnite, og sideløbende har han tacklet sin kræftsygdom i bogen »Der er kun dage« og debuteret i »Vild med dans", krydret med rollen som ny ekspertkommentator på TV 2. - Jeg er meget beæret over, at jeg i rollen som tv-ekspert kan bevare tilknytningen til den håndboldverden, jeg elsker så højt, siger Daniel Svensson, der føler sig godt klædt på til opgaven. - Jeg har en enorm ballast fra de klubber, kulturer, internationale kampe og ligakampe, jeg har oplevet gennem 17 år – suppleret af et trænerkursus. - Nu håber jeg, at mine vurderinger falder i seernes smag. Det bliver nok svært for mig at kritisere gode venner og tid36

www.aalborghaandbold.dk

ligere kolleger, men det hører altså med til jobbet – ligesom jobbeskrivelsen i mit sidste år i Skjern var at slå modstanderne til plukfisk... - Og jeg glæder mig til at følge et flot håndboldprodukt. Den danske liga er blevet stærkere i de sidste par år, og i denne sæson får vi sandsynligvis en tæt top med op til seks hold – Aalborg, Skjern, BSV, Ribe-Esbjerg, GOG og Team Tvis Holstebro. Det ærgrer Daniel Svensson voldsomt, at hans farvel til Skjern og håndboldbanen ikke skete med en DM-titel, men »kun« sølv efter det klare hjemmenederlag til Aalborg i den anden finale. - Aalborg var os overlegne på alle punkter og blev værdige mestre, men det gør ondt, at vi underpræsterede, og den skuffelse vil nage mig længe. Han ser også tilbage på karrieren som helhed med blandede følelser.


Daniel Svensson i aktion for AaB Håndbold i 2010 – sammen med Jan Lennartsson.

- Jeg er stolt af, at jeg så længe har levet af min hobby og nydt det, men jeg føler ikke, at jeg fik fuldbyrdet mit potentiale. Jeg ville gerne have lært at være professionel på et tidligere tidspunkt. Det skete først i slutningen af min tid i AaB Håndbold, hvor jeg blev meget inspireret af spillere som Kristian Svensson, Mattias Gustafsson og Mads Christiansen. Forinden levede jeg ikke sundt nok, og det kostede nok en del af de seks knæoperationer og to håndledsoperationer, jeg var igennem. I AaB Håndbold opnåede Daniel Svensson også sit enlige nationale mesterskab, ligesom han smilende konstaterer, at han næsten samtidig også scorede »guld« uden for banen i skikkelse af Aalborg-pigen Julie Bødker. Parret er nu forlovet og bor i Skalborg. - Julie har støttet mig uvurderligt under mine to kræftforløb. Hun ved meget om sygdommen via sin PhD i prostatakræft og har taget et ufatteligt slæb som nærmeste pårørende, mens jeg bare skulle overleve... Daniel Svensson blev ramt af lymfekræft i 2013 og fik et tilbagefald i 2016. Nu er han erklæret kræftfri, men skal til jævnlige kontroller i fem år, og de hårde forløb med stråling og kemo har tæret så hårdt på kroppen, at bl.a. lungekapaciteten er nedsat. - Under sygdomsperioderne har jeg lært meget om mig selv og livet. Jeg har lært at kæmpe mig tilbage, og jeg har lært at nyde de dage, der er, og tage de chancer, der kommer. - Kræft er en sygdom, der skyder med spredehagl, og det kan føles uretfærdigt at blive ramt, men når jeg ser en lille dreng pilskaldet med kemostativ, skal jeg ikke tude, lyder det fra en mand, der har høstet stor anerkendelse for sin åbenhed om det tunge emne. - Når man er åben om ting, der går godt, bør man i mine øjne også være det i modgang. Livet er jo ikke kun et glansbillede...

Ud fra mottoet »intet er så skidt, at det ikke er godt for noget« peger Daniel Svensson på sit job hos Coolshop. - Mit sygdomsforløb er medvirkende til, at jeg i en af de driftigste virksomheder i Nordjylland får mulighed for at hjælpe børn i nød ved donationer via forskellige events og mit netværk. Og det sker på en helt igennem gennemsigtig og ordentlig måde. Det kunne ikke have matchet mine ambitioner bedre og er tæt på et drømmescenario. - Jeg havde ikke troet, at der var noget, jeg kunne brænde lige så meget for som håndbold, fastslår han – og uddyber gerne, hvad der fascinerer ham mest ved spillet. - Når teknisk snilde, spilforståelse og fysisk styrke går op i en højere enhed – det er unikt. 

FAKTA

DANIEL SVENSSON Født: 3. april 1982 Position: Bagspiller Klubber: Ungdom: Stadion 2000-2003: Ajax København 2003-2005: FCK Håndbold 2005-2010: AaB Håndbold 2010-2011: Toledo Balonmano 2011-2013: TUS-N-Lübbecke 2013-2017: Skjern Håndbold 8 landskampe, 15 mål Højdepunkter: Dansk mester med AaB Håndbold 2010, dansk pokalmester med Skjern Håndbold 2015 og 2017

www.aalborghaandbold.dk

37


Morten Ankerdal klar som studievært ved de mange håndboldkampe på TV2 og TV 2 Sport.

Foto: Anders Brohus/TV 2

TV 2 ELSKER HÅNDBOLD – OGSÅ I AALBORG Seer-tallene for de mange håndboldkampe i tv stiger markant – her fortæller TV 2's håndbold­ redaktør om det store succesfyldte set up. Af Dan Philipsen, håndboldredaktør TV 2

Mount Everest er klodens højeste bjerg, Kina har flere indbyggere end noget andet land og TV 2 Danmark har verdens mest omfattende håndbolddækning. Sådan er det bare. Det er fakta. Det er ikke til diskussion. Okay, jeg erkender, at min sidste påstand kan opfattes som kæk og selvpromoverende. Og jeg indrømmer, at jeg ikke sidder med tv-oversigten over samtlige tv-stationer i verden. Men når jeg kigger rundt i Europa (lad os erkende, at der primært spilles kontinuerlig håndbold på disse breddegrader), så er der ikke tv-stationer, der dækker håndbold mere omfattende end os. 38

www.aalborghaandbold.dk

Den primære årsag blev født den 9. januar 2015, da vores lille barn, TV 2 Sport, gik i luften. I øvrigt med en herrelandskamp i håndbold som første live-udsendelse på menuen. Siden har vi proppet dansk ligahåndbold og slutrunde-håndbold ned i halsen på vores seere på TV 2 Sport. Vi prøvede os frem og håbede i den første halvsæson i 2015, at seerne ville tage godt imod fire ugentlige håndboldkampe fra den danske liga. Det gik godt. Det gik faktisk virkelig godt, og derfor skruede vi i sidste sæson op og sendte seks kampe om ugen. Mandag, tirsdag, to x onsdag og torsdag på TV 2 Sport, samt den


ugentlige SuperMatchen på TV 2 om lørdagen. Nu er vi jo en kommerciel kanal, der skal tjene alle vores penge selv. Derfor er seertal helt afgørende for den volumen, hvorved vi kan dække dansk håndbold. For nok er vi dybt forelskede i håndbold på TV 2, men lad mig erkende, at vi næppe havde sendt så mange kampe, hvis ikke I, kære håndboldelskere, gad tænde tv’et og kigge på kampene. Det gør I. Mens andre sportsgrene desværre oplever nedgang i antallet af tv-seere, så gik vi faktisk 15 procent frem på håndbold på TV 2 Sport i seneste sæson. Det er vi enormt taknemmelige for, og derfor skærer vi selvfølgelig ikke ned i 2017/2018-sæsonen. Faktisk vil der være uger, hvor vi takker for tilliden ved at smide en ekstra kamp ind i uge-planen, ofte om søndagen. Så ja, der vil være uger, hvor fredag aften er den eneste uden live liga-håndbold i dit TV 2-tv.

Stine Bjerre Jørgensen, reporter på TV 2 Sporten, ved mange af håndboldkampene. Foto: Per Arnesen/TV 2

Kontra og Bents fortsætter Vi vil også fortsætte med Kontra. Vores ugentlige håndboldmagasin. Det eneste af sin slags i verden. Underligt nok, men tilsvarende, ugentlige magasiner om håndbold findes der ganske enkelt ikke på nogen tv-stationer. Vi er glade for vores magasin, hvor vi hver uge har en halv time til journalistisk at gå i dybden med et aktuelt håndboldtema. Klubledere, spillere og andet håndbold-godtfolk er ekstremt velvillige til at komme til Odense og optræde i Thomas Kristensens program. Vi oplever samme imødekommenhed, når vi giver Thomas og Kontra en pause, fordi vi har haft Bent Nyegaard ude i verden for at lave »Bents”. I en halv time stiller Bent skarpt på en dansk håndboldprofil i tætte, barske, hjertelige og sjove samtaler. Hverken Mikkel Hansen, Niklas Landin, Anders Eggert, Ulrik Wilbek, Kasper Hvidt, Kristina Kristiansen, Mette Gravholt, Henrik Møllgaard, Rikke Skov, Klavs Bruun Jørgensen, Jesper Jensen, Thomas Mogensen, Michael Damgaard, Gudmundur Gudmundsson eller andre af de adspurgte profiler har takket nej til at være med. Og således kører vi også videre med både Kontra og Bents i den nye sæson. I skal vænne jer til et enkelt nyt ansigt. Den tidligere Aalborg-spiller Daniel Svensson er hentet ind i folden af eksper-

ter. Daniel har som bekendt stoppet sin håndboldkarriere. Håber at I tager godt imod en af jeres tidligere helte. Nu har jeg nævnt Thomas Kristensen, Bent Nyegaard og Daniel Svensson. Selvfølgelig kører vi også videre med de andre velkendte værts- og ekspertprofiler, men de sande helte i vores håndboldproduktion er dem, I ikke ser. Dem, der producerer de mange tv-kampe.

Dedikerede medarbejdere Producere, kamerafolk, EVS-operatører, teknikere, lydassistenter osv. Gruppen af folk bag kameraet er voldsomt meget større end dem på skærmen. Og de er akkurat lige så dedikerede til deres arbejde som Ankerdal, Kristensen, Bjerre Jørgensen og co. Og så er der mange af dem, teknikerne. Til ugens store kamp, SuperMatchen om lørdagen, ankommer vi aldrig under 20 personer til en hal. Teknikerne kommer små fem timer før kampstart. Dem, der skal på skærmen, har mødetid et par timer før udsendelsen. På en lørdagskamp har vi 10 kameraer i gang. De styres altid ude fra en OB-vogn, der står bag hallen, hvor vores producer sidder og klipper mellem de 10 kameraer, mens en emsig redaktør sidder ved siden af og gør sig vigtig på det faglige indhold i dækningen. www.aalborghaandbold.dk

39


Desuden er Jutlander Bank Arena som skabt til håndbold-produktion på tv. Den gode plads bag bænkene gør det til yndlingsstedet at arbejde for vores fotografer og ude i OB-vognen slikker produceren sig om munden over alle de lækre nærbilleder, vi kan lave af kampens aktører – ikke mindst dem på bænken. Den gode plads giver os tilmed den bonus, at vores kamerafolk har gode muligheder for at finde Jan Larsen under kampene. Og en klubdirektør i habit, der under kampene ligner en springgymnast på speed, er bare god, befriende og ægte tv. Og nu til det vigtigste: Maden. Vores teknikere er voksne mænd. De slæber kabler, studiescenografi og tunge kameraer. For dem er måltidet før kampene altid et højdepunkt. Også derfor er der rift om at komme med på TV 2-holdet til kampene i Aalborg. Vi spiser godt i Jutlander Bank Arena. 

Udover udstyret og live-signalet, så er det rasende dyrt at have 20 mand på arbejde. Alt udstyret skal jo også transporteres frem og tilbage i lastbiler til basen i Odense. En typisk lørdagskamp begynder for de første TV 2-medarbejdere ofte ved 8-tiden og slutter i Odense omkring midnat. Vi gør det seks – nogle gange syv gange om ugen – men manøvren er ikke den samme hver gang. Det er ganske enkelt ikke muligt at lave et lørdags-set up til hver eneste kamp. Årsagen til, at vi alligevel kan gøre det, skyldes en lille genistreg af en teknisk chef hjemme på Kvægtorvet. Henrik, hedder han. I samarbejde med andre kloge hoveder opfandt han et skab, hvorfra vi kan sende live-sport. Og ja, det er et skab. Sådan et med plads til 15 skjorter på bøjle. Fra det skab sendes det hele digitalt hjem til Odense, hvor produceren – ham der om lørdagen sidder ude i OB-vognen bag hallen – så kan sidde og afvikle kampen med færre teknikere. Derved sparer vi også en anelse på bemandingen, så der kun er 16-17 medarbejdere ude på disse produktioner. Måske har du som tilskuer i Jutlander Bank Arena spottet de mange ledninger omkring vores studie og kamerafolk. På en lørdagskamp i Jutlander Bank Arena trækker vores teknikere over to kilometer kabel. Det svarer til, at vi smider en ledning udenfor hallen og den først stopper nede ved Aalborghus Gymnasium. Af mange årsager elsker vi at komme til Aalborg. Dels er klubbens ledelse altid synlig og imødekommende. Det betyder bare noget, når Jan Larsen, Thomas Christensen eller Poul Madsbjerg flere timer før kampstart kommer forbi og byder vores medarbejdere velkommen. 40

www.aalborghaandbold.dk

FAKTA

DAN PHILIPSEN Håndboldredaktør TV 2 Færdiguddannet journalist februar 1999 Februar 1999 - januar 2015: Sportsjournalist på Jyllands-Posten Januar 2015 - : Håndboldredaktør TV 2 Forfatter til flere bøger – bl.a. »En Dronning Kom til Byen« (om Anja Andersen) og »Guldrejsen« (om herrelandsholdet) Årets Sportsjournalist i 2010 Modtager af Werther-Prisen i 2014


Hos AV CENTER får du meget mere end blot video og lyd De fleste møder AV CENTER når de har et behov for en video- eller lydløsning, men vi tilbyder meget mere end det! Vi rådgiver, vejleder og underviser Dig i det omfang, det er nødvendigt. Vi sætter en ære i at levere den rigtige løsning hver gang. Hvad enten det er: AV løsninger til mødelokaler Interaktive løsninger til undervisning Videokonferencer Infoskærmsløsninger Service på eget værksted Undervisning i brug af interaktive løsninger Udlejning af udstyr til konferencer, møder og events Vi leverer løsningen og opsætter den så det ikke blot fungerer perfekt, men også fremstår pænt og æstetisk. Læs mere på avcenter.dk, besøg vores showroom på Stenholm 1 i Nørresundby eller kontakt os på 70 20 29 99 for et uforpligtende besøg.

Tim H. Christensen Salgschef

København

Odense

Kolding

Århus

Aalborg


Tina Østergaard og Michael Köhler Østergaard med deres tre toptrimmede franske bulldogs.

42

www.aalborghaandbold.dk


HÅNDBOLD OG HUNDE HITTER HOS TINA OG MICHAEL

Passionen for de franske bulldogs går godt i spænd med håndbold for parret bag Aalborg Håndbold Support – Tina er tidligere dansk mester i styrkeløft. - Håndbold og hunde har vel ikke meget til fælles – men supplerer egentlig hinanden godt. Og har vi tabt en håndboldkamp, er det rart at komme hjem til en flok glade hunde... Sådan lyder det fra ægteparret, der i høj grad står i spidsen for Danmarks suverænt største håndbold-fanklub, Aalborg Håndbold Support. I deres hjem ved Vrå har Tina Østergaard og Michael Köhler Østergaard selskab af tre toptrimmede franske bulldogs – hunner af egen avl i tre generationer. Og passionen for hunde havde de haft i nogle år, da håndbolden pludselig kom på banen i efteråret 2009. - Vi sad til en kamp i Gigantium og oplevede, at en snes fans fra udeholdet overdøvede hjemmepublikum. Vi tænkte, at det skulle være løgn, erindrer Tina Østergaard, der efterfølgende gik i dialog med Jan Larsen og fik grønt lys til at stifte supportklubben, hvor hun siden har været formand med gemalen som menigt bestyrelsesmedlem. Det er ikke håndboldfærdigheder eller speciel interesse for spillet, der driver parret. - Jeg kan hverken kaste eller gribe, skæmter Tina Østergaard, der til gengæld er stærk med vægte og har været dansk mester i styrkeløft.

- Jeg har svømmet lidt, men er ingen sportsnørd, indskyder Michael Köhler Østergaard. - Tina tog mig med til en fodboldkamp, hvor jeg kedede mig, men jeg er anderledes grebet af håndboldens fart og action. Begge nyder det frivillige foreningsarbejde og de oplevelser, udfordringer og venskaber, der følger med. - Det føles, som om vi i supportklubben er én stor familie, siger Michael Köhler Østergaard. Bestyrelsen fokuserede fra starten især på at højne opbakningen på hjemmebane, krydret med udebaneture i alliance med Jørns Busrejser. - Vi har lagt vægt på at tilbyde et godt produkt, hvor medlemmerne skal føle, at der er styr på tingene, og vi har oplevet en støt stigning gennem årene, fortæller Tina Østergaard, der roser Aalborg Håndbold for super samspil og ligeledes glæder sig over mange håndsrækninger fra medlemmer, der tager en tørn med forskellige aktiviteter. Højdepunkterne har naturligt nok været de tre DM-titler, der kom i hus i 2010 mod Kolding i Gigantium, i 2013 mod KIF Kolding København i Brøndby og i 2017 i Skjern. - Rekorden er de syv busser, vi sendte afsted til den anden og afgørende finale i Brøndby. I Skjern måtte vi nøjes med www.aalborghaandbold.dk

43


tre busser, men det skyldtes den begrænsede kapacitet, for vi kunne have solgt dobbelt så mange billetter, siger Tina Østergaard, der af ren nervøsitet kun fulgte med i en lille del af kampen. - Der var på alle måder lagt op til, at Skjern skulle vinde, og det var næsten uvirkeligt, at vi erobrede guldet – ja, i bussen hjem var der faktisk ganske stille, inden triumfen efterhånden gik op for os. I denne sæson venter ekstra arbejde i kraft af Champions League, hvor der planlægges ture til Flensburg og Kiel, og som mange andre fik supportklubben undervejs en slem forskrækkelse i form af branden i Gigantium. - Dagen forinden havde vi afleveret en del af det udstyr, vi har liggende i hallen, og en overgang frygtede vi, at det hele var gået tabt, men heldigvis slap vi med skrækken, beretter parret. Tina Østergaard arbejder som kontorfuldmægtig i Aalborg Arrest, mens Michael Köhler Østergaard er arrestbetjent i Hobro. Forskellige arbejdstider gør det nemmere for dem at 44

www.aalborghaandbold.dk

koordinere håndbold og hunde, og skulle de to store fritidssysler kollidere, findes der en løsning. - Senest måtte vi forlade den årlige bulldogs-udstilling på Fyn et døgn før afslutningen for at nå DM-finalen i Skjern – men det var til at leve med... 

FAKTA

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT Aalborg Håndbold Support er stiftet 23. oktober 2009. Klubben har 493 medlemmer som den klart største håndbold-fanklub i Danmark – nærmest fulgt af supportklubberne for KIF Kolding og København med hver ca. 150 medlemmer. Kontingentet er 100 kr. om året. Læs mere på www.aahs.dk


HELE NORDJYLLANDS CHARTERBUREAU Hver 3. Nordjyde rejser med SunCharter RA

ALTID F

AALBORG

VI HAR ALT

DANSKE

ID

REJSELEDERE

LUFTHAVN

MADEIRA NYHED RHODOS MALTA GRAN CANARIA KORFU FUERTEVENTURA OG KRETA – DIREKTE FRA AALBORG LUFTHAVN Besøg os på vores salgskontor i Aalborg Lufthavn

 70 345 097  SUNCHARTER.DK


AALBORG VAR SVENDESTYKKET Succestræner Nikolaj Jacobsen om sin egen optur: Det er lykkedes at være mig selv – er både hård og kærlig…

- Om jeg kan gå på vandet? Nej, det tillader min kropsvægt ikke! Den rappe replik er intakt hos Nikolaj Jacobsen, der bevarer humoren og ydmygheden efter en kometagtig karriere, hvor fem år som cheftræner har udmøntet sig i tre flotte titler og to sølvmedaljer samt udnævnelsen til dansk landstræner. - Det er fedt at være nået op på det niveau, jeg håbede på, da jeg lagde en plan og tog grundigt tilløb via assistentrollerne i Viborg og BSV til posterne som cheftræner i Aalborg og Rhein-Neckar Löwen, fastslår en jordbunden Nicolaj Jacobsen – og afslører sin røde tråd i opturen: - Det er lykkedes at være mig selv. På et tidspunkt i BSV var der nogen, der ville lave om på mig. Det fungerede slet ikke – og jeg besluttede, at jeg er, som jeg er. Så måtte det briste eller bære. - Min facon er at være både hård og kærlig – hvis man kan sige sådan om en machosport. Jeg forlanger meget af både mig selv og spillerne, for i mine øjne vinder man ikke, hvis man ikke kan presse sig selv og yde 5-10 procent ekstra. Samtidig lægger jeg vægt på, at spillerne trives privat, for et godt familieliv og gode præstationer på banen hænger ofte sammen. Jeg nyder således, når spillernes børn leger i omklædnings46

www.aalborghaandbold.dk


Nikolaj Jacobsen fejrer det andet tyske mesterskab med Rhein-Neckar Löwen sammen med sine tre børn, Freja, Linus og Sille.

rummet efter en hjemmekamp. Det styrker sammenholdet, og jo tættere man er på hinanden, desto mere ofrer man for hinanden i kamp. Nikolaj Jacobsen erkender dog, at han på ét punkt har ændret sig undervejs: - Jeg er ikke længere så råbende som i Aalborg. Jeg kan stadig blive hidsig – men det sker ikke så tit, i høj grad fordi jeg i kraft af resultaterne har fået mere ro og selvtillid. Han betegner uden tøven sine to sæsoner i Aalborg Håndbold som svendestykket. - Det var jo min debut som ansvarlig, og jeg skylder Jan Larsen en stor tak for, at han gav mig chancen. Vi er stadig i tæt kontakt, og han er ubetinget den person i håndboldverdenen, der har betydet mest for mig de sidste fem år.

FAKTA

NIKOLAJ JACOBSEN Født: 22. november 1971 Højdepunkter som spiller: GOG: Dansk mester 1992, 1995 og 1996, tre pokaltitler THW Kiel: Tysk mester 1999, 2000 og 2002, to pokaltitler, to EHF Cup trofæer, sølv i Champions League 139 A-landskampe, 552 mål Karriere som træner: 2004-2007: Viborg (spillende assistent) 2007-2012: Bjerringbro-Silkeborg (assistent) 2012-2014: Aalborg Håndbold

Kritik og sved på panden

2014-: Rhein-Neckar Löwen

Inden engagementet udviklede sig særdeles succesrigt, fik både direktøren og cheftræneren sved på panden i en kritisk startfase. - Vi tabte fire af de fem første kampe, så jeg blev lidt urolig og følte pres fra omgivelserne. Men Jan Larsen forsikrede, at han var tilfreds med vores arbejde og stolede på, at det ville

Dansk landstræner fra 6. marts 2017 – kontrakt til sommeren 2021 Højdepunkter: Dansk mester med Aalborg Håndbold 2013, tysk mester med Rhein-Neckar Löwen 2016 og 2017

www.aalborghaandbold.dk

47


Nikolaj Jacobsen i hopla på et pressemøde i Rhein-Neckar Löwen sammen med anfører Andy Schmid og gescäftsführerin Jennifer Kettemann.

bære frugt. Det beroligede mig – og kort efter kom de resultater, der førte holdet til tops og banede vej for mig til RheinNeckar Löwen og landstrænerjobbet. Nikolaj Jacobsen finder visse paralleller mellem 2013-mes­ terskabet og Aalborg Håndbolds nylige DM-triumf. - Jeg var faktisk en af de få, der spåede Aalborg som guldkandidat i sidste sæson – på grund af den gode, homogene trup, krydret med ligaens suverænt bedste spiller i Sander Sagosen. På samme måde rådede vi under mit virke over en stærk startformation og en x-Factor i Kristian Kjelling, der specielt det sidste halve år præsterede ekstraordinært, når det gjaldt. I Rhein-Neckar Löwen er Nikolaj Jacobsen mest stolt over, at klubben i sidste sæson formåede at genvinde mesterskabet med en svækket trup. 48

www.aalborghaandbold.dk

Han anser THW Kiel som favorit i 2017-18, hvor han i RheinNeckar Löwen igen skal forsøge at finde balancen mellem den tyske liga uden slutspil og de europæiske opgaver. - I Champions League sigter vi i første omgang efter at være blandt de seks hold, der går videre til ottendedelsfinalerne. Vi kan ikke prioritere de enkelte kampe i samme grad som blandt andre Vardar Skopje og FC Barcelona, der har større trupper og bliver udfordret langt mindre i deres hjemlige ligaer. Nikolaj Jacobsen betegner Aalborg Håndbolds pulje i Champions League som vanvittigt stærk. - Det bliver ualmindelig svært at nå sjettepladsen, som Aalborg selvfølgelig skal jagte, men under alle omstændigheder får holdet en række udviklende og lærerige kampe. 


AALBORG-TALENTER PÅ SPRING TIL LANDSHOLDET Landstræneren nævner ikke færre end syv Aalborg-spillere som landsholdsemner.

Nikolaj Jacobsen ryster ikke på hånden over, at han i to sæsoner skal bestride to krævende job som cheftræner i RheinNeckar Löwen og dansk landstræner – inden han fra sommeren 2019 kan koncentrere sig fuldt ud om landstræner­hvervet. - Jeg ser sådan på det, at glæden over udfordringerne og opgaverne er større end bekymringer om stress og forventningspres. I den sammenhæng hjælper det mig, at jeg to år i træk har vundet verdens sværeste liga. Det giver ro, så jeg ikke føler, at jeg skal bevise noget. Jeg skal »bare« arbejde hårdt. Han glæder sig over den overordentlig positive modtagelse, han fik af både spillerne og medierne, da han overtog landstrænerposten. - Reaktionerne har da varmet og er utvivlsomt i vid udstrækning udtryk for, at jeg er en åben og positiv person. Åbenheden gælder også, når vi beder ham udpege Aalborg-spillere, som han holder øje med som landsholdsemner. Hele syv navne bliver nævnt: Martin Larsen, Simon Hald, Buster Juul, Patrick Wiesmach, René Antonsen og Magnus Saugstrup samt nyankomne Andreas Holst. De to førstnævnte var med i truppen, da Danmark uden en stribe normale profiler i juni afsluttede EM-kvalifikationen med storsejre over Holland og Letland. - Martin Larsen og Simon Hald greb chancen langt henad vejen. Ret beset er Simon lidt længere væk fra holdet end Martin – men konkurrencen på stregen er også ekstremt hård med Toft-brødrene og Anders Zachariassen. - Heldigvis har vi så stærkt et landshold, at man ikke bare spiller sig ind i varmen med et fingerknips, men på lidt længere sigt får vi brug for et generationsskifte i forsvarets midterblok, og her er Simon Hald og René Antonsen bestemt inde i billedet. Landstræneren finder det naturligt, at Martin Larsen i sommeren 2018 skifter til fransk håndbold. - Jeg ser det som en god udfordring på det rette tidspunkt. Efter sine mange år i Aalborg har Martin gavn af at prøve sig selv af i en spændende udenlandsk liga. - Talentmassen i Danmark så stor, at ligaen kan bære tabet af nogle profiler, og samtidig sørger hjemvendte navne som Jesper Nøddesbo og Anders Eggert for at skærpe niveauet.

Venstre fløjen Buster Juul er en af de syv Aalborg Håndbold-spillere, som Nikolaj Jacobsen nævner som potentielle landsholdsspillere i de kommende år.

For landsholdet er blikket primært rettet mod EM i Kroatien i januar 2018 og VM i Tyskland og Danmark året senere. - Der er ingen tvivl om, at VM i 2019 med finale på dansk grund er en fantastisk chance for os, siger Nikolaj Jacobsen, uden endnu at ville opstille konkrete målsætninger. Han konstaterer dog, at jævnbyrdigheden i den internationale top er øget, efter at de traditionelle forhåndsfavoritter Frankrig, Danmark, Spanien og Kroatien har fået selskab af Tyskland, Norge, Sverige og Slovenien. - Det er positivt for herrehåndbolden som helhed. Selvfølgelig bliver det sværere at erobre medalje, men det behøver ikke at være nemt. Jeg forlanger heller ikke, at vi vinder – men at vi yder 100 procent.  www.aalborghaandbold.dk

49


Skal vi ogSÅ

køRE Skal vi ogSÅ

køRE foR dig foR dig

ViP bussen • Plads til 32 passagerer

• køleskab

• Sofaarrangement

• Tonede ruder

• gode siddepladser

• kaffemaskine

• Behagelige hvilepladser

• internetforbindelse

• fadølsanlæg

• Toilet

• klimaanlæg

• Mulighed for catering

Ene gode

‘er god service

Ene Erfarne gode ‘er og venlige chauffører Velholdte - og ikke mindst rene busser god service og venlige MageligeErfarne liggestole medchauffører god benplads Velholdte - med og ikke mindst busser Luksusbusser plads til rene 19-79 personer Magelige liggestole med god benplads Luksusbusser med plads til 19-79 personer

• dVd-afspiller

PRøV VoRES ViP BUS!

PRøV VoRES ViP BUS!

Vi hjælper dig gerne med din næste transport

Ring til vores kontor, og fåmed en aftaledin med os - telefonerne er åbne ViVihjælper dig gerne næste transport hjælper dig gerne med din næste transport... fra kl. 8.00 til kl. 17.00. Eller du kan sende en e-mail til Ring vores kontor, og få en og aftale os – telefonerne ermed åbne kl. 8.00 tilerkl.åbne 16.00. info@jornsbusrejser.dk, så vimed tilbage etfragodt tilbud! Ringtiltil vores kontor, fåmed envender aftale os - telefonerne du kan også sende en e-mail til info@jornsbusrejser.dk, så vender vi tilbage med et godt tilbud!

fra kl. 8.00 til kl. 17.00. Eller du kan sende en e-mail til info@jornsbusrejser.dk, så vender vi tilbage med et godt tilbud! A/S

v/ Jørn Pedersen + Eventyrvej 6-10, 9700 Brønderslev + info@jornsbusrejser.dk + tlf. 98 82 39 43 + www.jornsbusrejser.dk v/ Jørn Pedersen Snehvidevej 9, 9700 Brønderslev info@jornsbusrejser.dk tlf. 98 82 39 43 www.jornsbusrejser.dk


Professionelle totalløsninger til kontoret

Printløsninger til både kontorer og grafiske miljøer

Udvikling, hosting, support og drift af stærke IT-løsninger

Moderne kontormøbler i dansk kvalitet og stilfuldt design “Vores vigtigste opgave er dialog og intenst arbejde for at finde den perfekte løsning til kunden. Vidensdeling, optimering, ærlighed og respekt er nøgleordene i vores måde at drive virksomhed på.” Morten B. Hansen - Indehaver

+45 42 90 91 90


Mikael Aggefors er en rolig person både på og uden for banen.

SUCCES UDEN SPRÆL Store armbevægelser er ikke min stil – sådan er jeg ikke som type, siger den rolige, svenske keeper, der stortrives i Aalborg sammen med familien. Mikael Aggefors er eksemplet på, at en håndboldmålmand ikke behøver store armbevægelser og skryderier for at være værdifuld. - Jeg har det fint med, at kolleger ofte skælder forsvaret ud efter en scoring og jubler vildt over en redning. - Det er bare ikke min stil, og sådan er jeg ikke som type, forklarer den svenske ankermand, der på sin egen rolige fa52

www.aalborghaandbold.dk

con bidrog væsentligt til, at Aalborg Håndbold kom helt til tops i sin første sæson i klubben. - Det var nok min bedste sæson nogensinde, og holdmæssigt gik det også perfekt – bortset fra, at vi snublede i pokalsemifinalen. - Jeg studsede lidt over, at Aalborg Håndbold kun lå nummer syv i ligaen, da jeg skrev kontrakt med klubben, men jeg


stolede på potentialet, og mine forventninger er på alle måder blevet indfriet. - Jeg tror, at det var et godt tidspunkt, jeg valgte at prøve lykken i udlandet for første gang. Efter syv år i Allingsås var klubben og den svenske liga måske blevet en slags sovepude for mig. Jeg fik i hvert fald ny gnist i Aalborg og bliver afprøvet på et højere niveau. - Heldigvis fik jeg en god start i den første ligakamp ude mod Mors-Thy. Som ny mand var det vigtigt, at jeg straks fik vist mit niveau. Siden blev det lidt ujævnt både i grundspillet og i starten af slutspillet. Jeg skulle også lige vænne mig til, at vi dækker mere defensivt end Allingsås, men i slutningen af sæsonen blev mine præstationer mere stabile. Undervejs gav det bange anelser i Aalborg-lejren, at en hovedskade satte Søren Westphal ud af spillet, så Mikael Aggefors i det meste af sæsonen reelt var eneste keeper. - Det gav måske i perioder et ekstra pres, men jeg var vant til det fra min tid i Sverige, for i Allingsås stod jeg også meget alene med ansvaret, og det havde nok været værre, hvis jeg var yngre. Mikael Aggefors blev valgt til Divisionsforeningens All Starhold på baggrund af grundspillet, hvor hans redningsprocent lød på 36 – det samme som Søren Westphal, der dog kun spillede otte kampe, samt Kasper Hvidt, KIF Kolding København, og Thorsten Fries, Sønderjyske. Og i de to DM-finaler var Mikael Aggefors direkte udslagsgivende med sin redningsprocent på 32, mens Skjern-rivalen Tibor Ivanisevic måtte nøjes med 24. Sideløbende fik Aalborg-målmanden en øget rolle på det svenske landshold, hvor han sammen med Mikael Appelgren fra Rhein-Neckar Lōwen vogtede buret i de afsluttende EM-kvalifikationskampe. Duoen kæmper nu med Andreas Palicka fra THW Kiel og det unge stortalent Tobias Thulin fra Redbergslid om pladserne til EM i Kroatien i januar 2018. - Landsholdet er en bonus. Det handler primært om Aalborg, og jeg glæder mig til en utroligt spændende sæson, hvor vi bliver udfordret på højeste niveau i Europa og samtidig skal præstere i den hjemlige liga, hvor vi næppe bliver underdogs som i sidste sæson. Mikael Aggefors har sammen med fru Jenny og parrets lille dreng Elliott slået sig ned i Da Vinci Parken tæt på Gigantium. - Vi stortrives i Aalborg og har samtidig nemt ved at komme hjem til Göteborg, hvor en stor del af vores familie bor. - Det mest overraskende ved Aalborg Håndbold er, at professionalismen og de gode forhold suppleres af familiemæssigt sammenhold. Det nyder vi virkelig. - Faktisk er jeg så tilfreds med at være i klubben lige nu, at jeg godt kunne forestille mig at blive lige så længe, som jeg var i Allingsås – hvis Aalborg vil beholde mig. 

Mikael Aggefors stortrives i Aalborg sammen med fru Jenny og sønnen Elliott.

FAKTA

MIKAEL AGGEFORS Født: 20. januar 1985 Position: Målmand Klubber: 2003-2009: IFK Tumba 2009-2016: Allingsås 2016 - : Aalborg Håndbold 14 landskampe Højdepunkter: Svensk mester med Allingsås 2014, dansk mester med Aalborg Håndbold 2017

www.aalborghaandbold.dk

53


E M A F F HALLAO ­ D L O B D N Å H G R O ALB SÅDAN HAR V I L E Y N S E R E D I T E LEGENDERNE D

Hvad laver de nu, hvordan har de det, hvad er der sket, siden de takkede af i Aalborg Håndbold? Den eksklusive kreds af spillere i Aalborg Håndbold Hall of Fame, Jan Lennartsson, Håvard Tvedten, Ole Erevik og Kristian Kjelling. De har det alle godt!!! Herunder kan du læse deres egen fortælling om tiden efter Aalborg Håndbold. Det femte og nyeste medlem, Sander Sagosen, har endnu ikke nået at opleve så meget i Paris SG – ud over at træne…

JAN LENNARTSSON Født 22. september 1981, spillede for AaB Håndbold/Aalborg Håndbold 2007-2013 Jeg sluttede med at spille håndbold og flyttede hjem til Sverige efter vores DM-guld i 2013. Efterfølgende har jeg gjort min doktordisputats i sandsynlighedsteori færdig og arbejdet som porteføljeforvalter hos pensionsfonden AP2 i Göteborg. Jeg savner træningen fra da, jeg spillede håndbold, og det bliver desværre til for lidt med min træning. Der er forsvindende få akademikere, som synes om at blive tacklet i hverdagen, men jeg løber, cykler og styrketræner lidt. Sammen med min kone og mine tre dansktalende børn bor jeg i byen Bollebygd uden for Göteborg. Wilda er 10 år, og hende træner jeg i håndbold. Drengene Maxian på ni år og Winston på syv år har endnu ikke fattet interesse for sporten. Sidste år begyndte jeg at spille lidt håndbold igen med nogle venner. Vi spiller sjældent og træner endnu sjældnere – og det går ikke særligt hurtigt, når vi spiller. Men det er meget hyggeligt og får mig til at tænke tilbage på tiden i Aalborg med stor glæde. 54

www.aalborghaandbold.dk

Jeg forsøger at holde liv i at tale dansk, men det er ikke så let. Når vi får besøg på arbejdet af den danske pensionsfond, ATP eller andre danske samarbejdspartnere benytter jeg altid lejligheden til at tale lidt på deres modersmål. De bliver vældigt overraskende over at møde en dansk mester, men er sjældent ret imponeret over mit dansk, når de hører, at jeg boede i Nordjylland i seks år. Fra tiden i Aalborg savner jeg og familien først og fremmest de mange gode venner. Håndbolden var en fantastisk oplevelse, og jeg er rigtigt glad og stolt (!) over det, jeg fik lov at opleve. Med Jan Larsen i spidsen, med dygtige og målbevidste holdkammerater og ikke mindst med en fanskare i verdensklasse opbyggede vi et mesterhold. Det er jeg den dag i dag utroligt stolt over at have været med til. Men alt har sin tid, og for mig passer tilværelsen med at forske i matematik, træne børnene, makke med elbilen og have friweekenden med familien helt perfekt. For den interesserede læser hedder min afhandling »Probabilistic modeling in Sports, Finance and Weather« og den første af artiklerne i afhandlingen handler om spilintelligens i sport ud fra et matematisk perspektiv. God fornøjelse.


HÅVARD TVEDTEN Født 29. juni 1978, spillede for AaB Håndbold/ Aalborg Håndbold 2002-2006 og 2011-2016 Siden vi vendte tilbage til Norge i sommeren 2016, har jeg arbejdet inden for det, jeg havde studeret og forberedt mig på, mens jeg spillede håndbold i Aalborg. Jeg arbejder i et konsulentfirma, der hedder Storform AS, og som arbejder med udvikling og træning af ledere og organisationer. Vi leverer en række ydelser inden for ledelses- og organisationsudvikling med processuell tilgang. Vi bor i et dejligt hus ved søen, ca. 10 minutters kørsel uden for Oslo. Jeg har ikke rørt en bold, siden jeg stoppede karrieren i Aalborg, men træner i stedet alt det, jeg ikke fik tid til, mens jeg var aktiv håndboldspiller: Alpint skiløb, langrend, bestiger bjerge, klatrer, cykler, løber og sejler kajak. Vores to drenge, Luka, på syv år, og Daniel på seks år, spiller begge håndbold, fodbold og bandy. Jeg elsker at have fri-weekender. Det har jeg ikke haft i mange år – elsker følelsen af fredage og udsigten til at have to hele dage, som jeg kan fylde med, hvad jeg vil. Ellers savner vi Aalborg. Vi føler os fortsat meget tilknyttet byen og menneskene, vi kender så godt, og afstanden er kort, så vi kommer ofte på besøg.

www.aalborghaandbold.dk

55


Familien Kjelling/Løining: fra venstre er det: Noah, Leon, Vida, Siri, Julian og Kristian

KRISTIAN KJELLING Født 8. september 1980, spillede for AaB Håndbold/Aalborg Håndbold 2009-2013 Jeg er træner for Drammen HK i ligaen i Norge. Desuden er jeg sportschef på håndboldafdelingen på Norges Topidrætsgymnasium. I Drammen er vi i færd med at opruste for at få et mere slagkraftigt hold, efter at klubben har været igennem en turbulent periode. Jobbet på NTG passer perfekt, da jeg arbejder med de største talenter i området. Jeg trives rigtigt godt med min jobsituation, og nyder hver dag på arbejde. Jeg styrketræner og svømmer en del. Mit knæ, som til sidst gjorde, at jeg stoppede med at spille håndbold, gør det vanskeligt for mig at løbe, så det begrænser min fysiske aktivitet en del. Ind imellem forsøger jeg at træne lidt med i Drammen, når vi træner, men mit knæ hæver voldsomt hver gang, jeg prøver. Jeg bor i Bilingstad, som ligger 15 minutter fra Drammen og 10 minutter fra Oslo – et dejligt sted med både skov og byerne tæt på. Jeg bor sammen med mine to børn, Vida og Noah, min kæreste Siri Løining, og hendes to børn, Julian og Leon. Vida er nu 11 år, og hun spiller håndbold og synger flere gange om ugen med sanglærer. Min søn, Noah, går til fodbold, håndbold, akrobatik og tennis. Vi havde nogle fantastiske år i Aalborg, og jeg følger fortsat Aalborg Håndbold tæt. Det går jo forrygende og ser rigtigt spændende ud til den nye sæson. I sidste sæson kronede klubben hårdt arbejde med guldmedaljer. Men det, som man faktisk kan have endnu større respekt for, er, at Aalborg Håndbold år efter år formår at levere et positivt regnskab. At have et hold i toppen samtidig med, at man har en god og sund økonomi er virkelig en stor præstation i dagens håndbold. Jeg ønsker Aalborg Håndbold held og lykke i fremtiden – både på og uden for banen. 56

www.aalborghaandbold.dk

Sasja og Ole Erevik med sønnen Tristan og datteren Isla.

OLE EREVIK Født 9. januar 1981, spillede for Aalborg Håndbold 2011-2015 Jeg spiller fortsat håndbold og er nu kommet til Danmark efter to sæsoner i Pays d´Aix Université Club (PAUC) i Frankrig. Vi havde et ønske om at bosætte os på Sjælland – tættere på forældre, svigerforældre og bedsteforældre. Min kone, Sasja, er fra København, og derfor har vi bosat os i Solrød, ca. 30 km uden for København. Her har vi købt et dejligt hus, ikke så langt fra stranden, og vi er faldet rigtigt godt til. Det giver selvfølgelig nogle kilometer at køre til træning i GOG, og så skal jeg hilse og sige, at man også løber en del kilometer til træning i GOG… Vores søn, Tristan, er snart fire år. Han har endnu ikke dyrket organiseret sport, men mon ikke, han skal i gang med det, når nu vi er tilbage i Danmark. Vores datter, Isla, er et halvt år. Jeg glæder mig til at spille i den danske liga igen – og ikke mindst i Jutlander Bank Arena. Det kunne være rigtigt sjovt, hvis vi i GOG skal konkurrere med Aalborg Håndbold om topplaceringerne i ligaen de kommende år… 

Aalborg Håndbold Hall of Fame har fem medlemmer. Femte medlem, Sander Sagosen, er født 15. september 1995 og spiller nu for Paris SG.


DET DETFRANSKE FRANSKEKØKKEN KØKKEN----DEN DENDANSKE DANSKEHYGGE HYGGE KØKKEN DEN DANSKE HYGGE DET FRANSKE KØKKEN DEN DANSKE HYGGE Kokkedyst Kokkedysteller ellerteambuilding teambuilding Kokkedyst eller teambuilding Kokkedyst eller teambuilding

- -ViVierermere mereend enden enrestaurant restaurant end en restaurant - Vi er mere end en restaurant Socialt Socialtansvar ansvar Socialt ansvar Socialt ansvar Udover Udover atat lave lave god god ogog indbydende indbydende franskinspireret franskinspireret mad, mad,

Vi har har flere flere gange gange arbejdet arbejdet med med atat at lave lave en en form form for for MasterMasterViVi har flere gange arbejdet med lave en form for MasterVi har flere gange arbejdet med at lave en form for Masterchef chef konkurrence, konkurrence, blandt blandt andet andet for for Aalborg Aalborg Håndbold, Håndbold, som som chef konkurrence, blandt andet for Aalborg Håndbold, som chef konkurrence, blandt andet for Aalborg Håndbold, som skulle skulle have have rystet rystet truppen truppen sammen. sammen. Det Det kan kan vivivi også også gøre gøre for for skulle have rystet truppen sammen. Det kan også gøre for skulle have rystet truppen sammen. Det kan vi også gøre for dig dig og og din din arbejdsplads. arbejdsplads. ViViVi kan kan også også lave lave en en lille lille kokkeskole, kokkeskole, dig og din arbejdsplads. kan også lave en lille kokkeskole, dig og din arbejdsplads. Vi kan også lave en lille kokkeskole, hvor hvor I Iselv I selv lærer lærer at lave lave en en 33rettes 3rettes rettes menu, menu, som som I Iså Iså så kan kan nyde nyde hvor selv lærer atat lave en menu, som kan nyde hvor I selv lærer at lave en 3 rettes menu, som I så kan nyde sammen sammen bagefter bagefter med med et godt godt glas glas vin. vin. sammen bagefter med etet godt glas vin. sammen bagefter med et godt glas vin. Ring Ring til os og og hør hør nærmere nærmere om om dette. dette. Ring tiltil osos og hør nærmere om dette. Ring til os og hør nærmere om dette.

Økologi Økologiog ogbæredygtighed bæredygtighed Økologi og bæredygtighed Økologi og bæredygtighed ViVi arbejder arbejder hele hele tiden tiden med med atat øge øge mængden mængden af af økologiske økologiske

Vi arbejder hele tiden med at øge mængden af økologiske Vi arbejder hele tiden med at øge mængden af økologiske råvarer. råvarer. Vi har har netop netop fået fået Fødevarestyrelsens Fødevarestyrelsens bronzemærke, bronzemærke, råvarer. ViVi har netop fået Fødevarestyrelsens bronzemærke, Udover at lave god og indbydende franskinspireret mad, råvarer. Vi har netop fået Fødevarestyrelsens bronzemærke, Udover at lave god og indbydende franskinspireret mad, hvilket hvilket vilvil sige, sige, atat vores vores råvarer råvarer erer opop tiltil 60% 60% økologiske. økologiske. ViVi tager tager vi et socialt socialt ansvar ansvar for for sårbare sårbare og og udsatte udsatte unge, unge, som som vivivi hvilket vil sige, at vores råvarer er op til 60% økologiske. Vi tager vi vi etet socialt ansvar for sårbare og udsatte unge, som hvilket vil sige, at vores råvarer er op til 60% økologiske. Vi tager vi et socialt ansvar for sårbare og udsatte unge, som vi vægter vægter også også bæredygtighed bæredygtighed ogog dyrevelfærd dyrevelfærd højt. højt. ViVi har har f.eks. f.eks. arbejder arbejder med med at gøre gøre klar klar til at gennemføre gennemføre en en uddannelse. uddannelse. vægter også bæredygtighed og dyrevelfærd højt. Vi har f.eks. arbejder med atat gøre klar tiltil atat gennemføre en uddannelse. vægter også bæredygtighed og dyrevelfærd højt. Vi har f.eks. arbejder med at gøre klar til at gennemføre en uddannelse. vores vores Sebbersundlam Sebbersundlam på på menukortet, menukortet, hvor hvor lammene lammene græsser græsser vores Sebbersundlam på menukortet, hvor lammene græsser Dette Dette arbejde arbejde kan kan vi kun kun udføre, udføre, fordi fordi II har I har valgt valgt at nyde nyde Dette arbejde kan vi vi kun udføre, fordi har valgt atat nyde vores Sebbersundlam på menukortet, hvor lammene græsser Dette arbejde kan vi kun udføre, fordi I har valgt at nyde på på de de fredede fredede og og usprøjtede usprøjtede enge enge omkring omkring Limfjorden Limfjorden i ii på de fredede og usprøjtede enge omkring Limfjorden vores vores mad, mad, så vi takker takker for for dette dette og siger siger velbekomme. velbekomme. vores mad, såså vi vi takker for dette ogog siger velbekomme. på de fredede og usprøjtede enge omkring Limfjorden i vores mad, så vi takker for dette og siger velbekomme. Sebbersund. Sebbersund. Langt Langt de de fleste fleste afafaf vores vores grøntsager grøntsager og og frugt frugt Sebbersund. Langt de fleste vores grøntsager og frugt Sebbersund. Langt de fleste af vores grøntsager og frugt købes købes på på det det økologiske økologiske landbrug landbrug Lille Lille Østergaard Østergaard ved ved Receptioner Receptionerog ogmad madud udaf huset købes på det økologiske landbrug Lille Østergaard ved Receptioner og mad ud afafhuset huset købes på det økologiske landbrug Lille Østergaard ved Receptioner og mad ud af husetenenfrokostBrønderslev, dagens dagens fisk fisk købes købes i iHirtshals iHirtshals Hirtshals og og muslingerne muslingerne erer er Vi kan kan også også tilbyde tilbyde dig dig eller eller din din virksomhed virksomhed frokosteller eller Brønderslev, Brønderslev, dagens fisk købes og muslingerne ViVi kan også tilbyde dig eller din virksomhed en frokosteller Brønderslev, dagens fisk købes i Hirtshals og muslingerne er Vifirmaordning. kan også tilbyde dig eller din virksomhed en frokost- eller frafra Limfjorden. For For at minimere minimere madspild madspild erer er vivivi tilmeldt tilmeldt Too Too firmaordning. Hvis du du også også vægter vægter økologi, økologi, bæredygtighed bæredygtighed fraLimfjorden. Limfjorden. For atat minimere madspild tilmeldt Too firmaordning. Hvis Hvis du også vægter økologi, bæredygtighed fra Limfjorden. For at minimere madspild er vi tilmeldt Too firmaordning. Hvis du så også vægter økologi, bæredygtighed Good To To Go, Go, hvor hvor man man kan kan købe købe dagens dagens overskydende overskydende mad mad tiltil til og socialt socialt ansvar ansvar højt, højt, kontakt kontakt os gerne, gerne, så vi ii fællesskab i fællesskab Good Good To Go, hvor man kan købe dagens overskydende mad ogog socialt ansvar højt, såså kontakt osos gerne, såså vivi fællesskab Good To Go, hvor man kan købe dagens overskydende mad til ogkan socialt ansvar højt, så kontakt os gerne, så vi i fællesskab en en særdeles særdeles god god pris. pris. kan finde den den løsning, løsning, der der passer passer dig dig bedst. bedst. en særdeles god pris. kan finde finde den løsning, der passer dig bedst. en særdeles god pris. kan finde den løsning, dermad passer dig bedst. Vi leverer leverer naturligvis naturligvis også også mad ud ud af huset, huset, hvad hvad enten enten det det ViVi leverer naturligvis også mad ud afaf huset, hvad enten det Vi leverer naturligvis også mad ud af huset, hvad enten det MADANMELDELSE MADANMELDELSE drejer drejer sig om om reception reception eller eller private private fester. fester. MADANMELDELSE drejer sigsig om reception eller private fester. Nordjyske Nordjyske 2017 2017 Nordjyske 2017 MADANMELDELSE drejer sig om reception eller private fester. Nordjyske 2017

4 gafler til Brasserie 4 gafler til Brasserie & & 4Restaurant gafler til Brasserie Restaurant NO76& NO76 Restaurant NO76 & 4 gafler til Brasserie Restaurant NO76

VED VEDSTRANDEN STRANDEN7-9 7-9•• 9000 •9000 9000AALBORG AALBORG•• TLF.: •TLF.: TLF.:98 9813 1340 4041 41••WWW.NO76.DK •WWW.NO76.DK WWW.NO76.DK VED STRANDEN 7-9 AALBORG 98 13 40 41 VED STRANDEN 7-9 • 9000 AALBORG • TLF.: 98 13 40 41 • WWW.NO76.DK


BLÆKSPRUTTEN

STORTRIVES Assistenttræner – og U 21-landstræner – Stefan Madsen favner bredt i Aalborg Håndbold – og han nyder at hjælpe unge talenter på vej samtidig med det daglige virke blandt topspillere.

Han holder sig ofte i baggrunden og rager ikke op rent fysisk. Men tag ikke fejl af Stefan Madsen. Han er som en blæksprutte, der favner bredt – og vigtigt – i Aalborg Håndbold. Siden sommeren 2016 har han været fuldtidsansat som sportslig koordinator og assistenttræner. - Det stortrives jeg med, lyder det prompte fra Stefan Madsen, der ser både travlheden, afvekslingen, udfordringerne og de mange arbejdsopgaver som markante plusser. - Jeg nyder ikke mindst, at jeg kan kombinere det daglige virke blandt topspillere med at hjælpe unge talenter på vej. Og det sker i en god og sund organisation, hvor der konstant stilles krav på vejen mod store mål. Forud for sin aktuelle beskæftigelse vikarierede Stefan Madsen i tre måneder som cheftræner efter fyringen af Jesper Jensen. - Det har bestemt ikke afskrækket mig, men de nuværende roller passer mig fint og går samtidig godt i spænd med familielivet, fastslår han med henvisning til fru Lene og parrets drenge Oliver og Bertram. Assistenttræneren betegner samspillet med chefen som perfekt. - Jeg kendte på forhånd kun Aron Kristjansson fra tv og var spændt på, om han indeholdt andre facetter end det stærke islandske temperament. Det gør han heldigvis, og jeg er 58

www.aalborghaandbold.dk

meget positivt overrasket over hans sociale kompetencer og forståelse for den enkeltes behov samt evnen til at involvere alle og bringe tryghed – samtidig med at ingen er i tvivl om, hvem der svinger taktstokken. - DM-guldet kom i mine øjne i høj grad i hus, fordi vi formåede at skabe en fælles forståelse for, hvad der kræves for, at vi præsterer optimalt. Hver detalje har betydning, og der bliver aldrig sprunget over det lave gærde. - Desuden vil jeg rose truppen for sammenhold og åbenhed. Spillerne er gode til at hygge sig sammen, og deres relationer uden for banen smitter ofte af på præstationerne. I sin rolle som sportslig koordinator har Stefan Madsen ansvaret for talentudviklingen, hvor U18- og U16-holdene i alliance med samarbejdsklubber samt fællestræningen for de yngre årgange i sidste sæson blev suppleret af såkaldte develop camps for spillere op til 12 år. - Vi samlede to grupper på i alt 51 spillere, der mødtes ni gange til træning med en del af ligatruppen, så det var en succes, og vi er nødt til at forny og udvikle os for at begå os i den skærpede konkurrence. Han lovpriser talentarbejdet i samarbejdsklubber som Nøvling, Aars og Hjallerup – men har et hjertesuk. - Jeg savner et stærkt talentmiljø i selve Aalborg. Vi har ikke selv ressourcer til det – men hjælper og inspirerer gerne.


Stefan Madsen byder den kroatiske spiller, Lovro Jotic, velkommen til Aalborg Håndbold.

Også Dansk Håndbold Forbund gør brug af Stefan Madsens ekspertise på ungdomsfronten og har i denne sæson forfremmet ham til U21-landstræner. I den egenskab fremhæver han gerne en af sine kæp­ heste. - Vi jagter selvfølgelig medaljer, men det må ikke ske på bekostning af spillernes udvikling, og man bør have i baghovedet, at spillerne som regel først topper i midten eller slutningen af tyverne. Sideløbende med sine opgaver i Aalborg Håndbold og forbundet er han i gang med den højeste internationale træneruddannelse, Master Coach, hvor kolleger som Jesper Jensen og Klavs Bruun Jørgensen er med på holdet, der efter planen når i mål i efteråret 2018. Stefan Madsen har spillet divisionshåndbold for barndomsklubben Maribo og Aalborg KFUM, men trænergerningen fik hurtigt første prioritet, efter at han i 1997 flyttede til Aalborg for at uddanne sig på Trænerskolen. Og selv om han befinder sig storartet lige nu, lægger han ikke skjul på sine ambitioner. - På lidt længere sigt kunne jeg godt tænke mig at teste mig af som cheftræner – gerne i Aalborg. Samtidig er jeg også fascineret af skrivebordsarbejdet, og måske opstår der nye muligheder her. Jeg holder alle døre åbne. 

FAKTA

STEFAN MADSEN Født: 4. oktober 1976 Arbejdsområde: Sportslig koordinator og assisterende ligatræner i Aalborg Håndbold samt U21-landstræner Tidligere klubber: Aalborg HSH (assistent) TST Sindal (cheftræner) Aalborg DH (assistent) AaB Håndbold (assistent) HC Leipzig (cheftræner) Højdepunkter: DM-guld med AaB Håndbold 2010 og Aalborg Håndbold 2017

www.aalborghaandbold.dk

59


Hårdt og koncentreret arbejde hver dag er opskriften for Magnus Saugstrup, i midten. Flankeret af sine to stregkolleger, René Antonsen, til venstre, og Simon Hald, til højre.

OMSKOLING OG EKSTRA TRÆNING BAR FRUGT Magnus Saugstrup bevarer jordforbindelsen: Drømmene bliver kun realistiske, hvis jeg fortsætter hårdt og koncentreret arbejde hver dag - Selvfølgelig har jeg store drømme om A-landsholdet og en storklub i Tyskland eller Frankrig. Om det er realistisk ved jeg ikke – men det bliver i hvert fald kun realistisk, hvis jeg arbejder hårdt og koncentreret. Jordforbindelsen er intakt hos den spiller i Aalborg Håndbold, der uden at forklejne andre tog det største hop i sæsonen 2016-17. - Jo, det har været et eventyr, smiler Magnus Saugstrup. - Jeg må erkende, at jeg var lidt frustreret, da jeg i efteråret sad på bænken konstant i flere kampe. Det var træls, men jeg kunne ikke gøre andet end at træne ekstra for at blive bedre – og så fik jeg chancen efter jul. 60

www.aalborghaandbold.dk

Historien om hans forvandling starter egentlig et par år tidligere. I ungdomsårene i Nøvling og senere Aalborg Håndbold optrådte han som playmaker og var ganske talentfuld, men dog ikke stærk nok til Aalborg-holdet som første års U16-spiller, og på det tidspunkt valgte han en halv sæsons afstikker til Hjallerup. - Jeg kom tilbage og spillede mig på holdet som bagspiller, men i min anden U18-sæson manglede de en stregspiller, og i et stykke tid skiftede jeg lidt mellem rollerne, indtil jeg åbenbart gjorde det så godt på stregen, at jeg på denne position blev udtaget til EM for U18-landsholdet og siden har spillet der fast.


I sin første seniorsæson i 2014-15 fik Magnus Saugstrup pæn spilletid på ligaholdet og debut i Champions League, men han tøvede alligevel ikke med et ja, da direktør Jan Larsen foreslog ham at spille 2015-16 som lejesvend for Team Vesthimmerland i 1. division. - Det var en super oplevelse i en god klub. Jeg fik en stor rolle og masser af spilletid, hvor jeg stadig skulle vænne mig til pladsen som stregspiller og udviklede mig meget. Efter tilbagekomsten til Aalborg Håndbold måtte Magnus Saugstrup så væbne sig med tålmodighed, inden anden halvdel af sæsonen blev hans store gennembrud både på klubplan og med U21-landsholdet. - Jeg har nydt gavn af det fine træningsmiljø i Aalborg og to gode trænere, forklarer han beskedent – men tilføjer dog et par andre faktorer: - Jeg har styrketrænet meget for mig selv og forsøgt at udvikle mine tekniske færdigheder på stregen. - I forsvaret har jeg både nydt den fremskudte rolle som bølgebryder og den defensive plads på midten som makker med René Antonsen eller Simon Hald. Vi hjælper hinanden meget både i træning og i kamp, og det kendetegner truppen som helhed, at holdet altid går forud for den enkelte person. - Jeg tror også, at vores gejst, holdånd og sammenhold betød meget i DM-finalerne mod Skjern. Vi ville det simpelthen så meget. I kølvandet af triumfen kunne Magnus Saugstrup fejre sin 21 års fødselsdag, og turen gik så til Algeriet med U21-landsholdet, hvor han som anfører var meget tæt på at føre det undertippede danske mandskab til en sensationel VM-titel, men kunne trøste sig med sølv samt en plads på All Star-holdet.

- Det var en kæmpe personlig anerkendelse – men jeg havde gerne byttet kåringen med en guldmedalje. - Vi var så tæt på at vinde finalen mod Spanien, at skuffelsen umiddelbart sad dybt i os, men når vi får turneringen lidt på afstand, bør vi være glade, for vi præsterede langt over forventning. Sideløbende med opgaverne som håndboldspiller har Magnus Saugstrup gennemført de fire første semestre af idrætsstudiet på universitetet. - Det har været hårdt, men også en dejlig afveksling, og det er vigtigt at have noget at falde tilbage på, så min plan er at klare de to sidste semestre også, inden det bliver håndbold på fuld tid. Han vil ikke sætte årstal på, hvornår de store drømme skal gå i opfyldelse. - Det sker sikkert, når jeg er god nok. 

IMPONERET SPORTSCHEF - Ud over at spille godt var Magnus Saugstrup en dybt respekteret anfører, der udførte leder­ rollen med bravour både på og uden for banen - En rigtig god historie – både for Aalborg Håndbold og Dansk Håndbold Forbund. Sådan beskriver forbundets sportschef, Morten Henriksen, den udvikling, som Magnus Saugstrup har gennemgået på et års tid. Efter en sæson som lejesvend på Team Vesthimmerlands 1. divisionshold har han bidraget flot til Aalborg Håndbolds DM-guld og gik et par måneder senere forrest på U21-landsholdet ved VM i Algeriet, hvor Danmark overraskende erobrede sølv efter et hårfint finale-nederlag til Spanien, og hvor Magnus Saugstrup blev kåret som turneringens bedste stregspiller.

- Han gjorde det fantastisk spillemæssigt i begge ender af banen og var en dybt respekteret anfører, der udførte sin lederrolle med bravour – ikke så meget ved at råbe højt, men ved at trække holdet i den rigtige retning både på og udenfor banen, siger Morten Henriksen, der med VM afsluttede sit virke som U21-landstræner og nu kan koncentrere sig om hvervet som sportschef. Han roser bl.a. Magnus for at have forbedret sin afslutningsteknik markant og vil spændt følge hans videre karriere. - Det er altid svært at spå, om et ungt stortalent tager springet til A-landsholdet, men Magnus kan i hvert fald nå langt, hvis han fortsætter med samme flid og tålmodighed.  www.aalborghaandbold.dk

61


NY GENERATION

BRILLERER PÅ STREGEN

Simon Hald, René Antonsen og Magnus Saugstrup – tre af klubbens egne talenter – har præsteret på et højt niveau.

Stregspillere og forsvarskrumtapper på succesrige håndboldhold er som regel rutinerede herrer, men sådan forholder det sig ikke i Aalborg Håndbold – i hvert fald ikke længere. På mesterholdet i 2013 var det garvede »indkøbte« navne som Niclas Barud og Jakob Bagersted, der huserede på stregen i angrebet og bandt forsvaret sammen – med purunge Simon Hald som lærling. Men på det gyldne 2017-mandskab blev de vigtige funktioner udført af tre »hjemmelavede« produkter i skikkelse af René Antonsen, Simon Hald og Magnus Saugstrup. - Det er enestående, at tre unge spillere præsterer på højt niveau i disse krævende roller, og trekløveret fortjener en stor del af æren for, at både vores stregspil og vores opdækning fungerede noget nær perfekt, konstaterer cheftræner Aron Kristjansson. 62

www.aalborghaandbold.dk

FAKTA

SIMON HALD Fed: 28. september 1994 Position: Stregspiller Tidligere klubber: Nøvling, Team Vesthimmerland (leje) Højdepunkter: Dansk mester med Aalborg Håndbold 2013 og 2017, VM-guld med U19-landsholdet 2011, VM-sølv med U21-landsholdet 2015 og udtaget til All Star-holdet 10 landskampe, 8 mål


- Fælles for René Antonsen, Simon Hald og Magnus Saugstrup er, at de grundlæggende forener de rette fysiske forudsætninger med stort talent. Samtidig har vi praktiseret et rimelig enkelt forsvarskoncept, hvor de dygtigt og ihærdigt har udført deres opgaver. Fælles for trioen er også, at de undervejs i deres udvikling har været udlejet til Team Vesthimmerland og høstet værdifuld spilletid, lærdom og erfaring i 1. division. - Vi har valgt at satse på de tre spillere, fordi de er åbenlyse talenter, men tingene skal foregå i den rigtige rækkefølge, og heldigvis har de alle kunnet se ideen i at tage en sæson i 1. division med fuld spilletid og stort ansvar, siger direktør Jan Larsen. - Fælles for dem er også, at de har store ambitioner og virkelig vil noget med deres håndboldkarrierer. Den indstilling falder fint i tråd med klubbens værdier og målsætning. Jan Larsen betegner det som unikt, at Aalborg Håndbold har opfostret tre så stærke stregspillere, der pudsigt nok er født med to års mellemrum. Men han erkender i samme åndedrag, at klubben næppe kan holde på dem "evigt". - På et tidspunkt vil de få tilbud fra udlandet, som de og vi ikke kan sige nej til. Vi vil i så fald ærgre os over at miste dem, men samtidig være stolte over, hvad de har præsteret i vores regi. 

FAKTA

RENÉ ANTONSEN Fed: 4. maj 1992 Position: Stregspiller Tidligere klubber: Aalestrup, Aalborg KFUM, Aalborg Håndbold, Team Vesthimmerland (leje), Ribe-Esbjerg Højdepunkter: Dansk mester med Aalborg Håndbold 2017

FAKTA

MAGNUS SAUGSTRUP Født: 12. juli 1996 Position: Stregspiller Tidligere klubber: Nøvling, Hjallerup, Team Vesthimmerland (leje) Højdepunkter: Dansk mester med Aalborg Håndbold 2017, VM-sølv med U21-landsholdet 2017 og udtaget til All Star-holdet


ENE HØNE I MANDEHØRMEN Sissel Mølbak er på tredje sæson fysioterapeut hos Aalborg Håndbold, og med en kvik bemærkning og et smil får hun som regel sidste ord blandt mændene.

- Der er selvfølgelig meget mandesnak i omklædningsrummet, men jeg kender jargonen og kan tåle at lægge øre til lidt af hvert. Jeg skal nok sørge for, at de får svar på tiltale, hvis det er nødvendigt. En kvik bemærkning og et godt grin klarer det meste… Sissel Mølbak, 27 år, er på tredje sæson fysioterapeut på ligaholdet sammen med sin kollega, Mads Rytter, begge ansat hos Fysio Danmark – Arkadens Fysioterapi. Hun klarer 64

www.aalborghaandbold.dk

mosten blandt mændene i omklædningsrummet, til både træning og kamp – og på rejser til kampene i de europæiske turneringer. - Det har været og er en fantastisk oplevelse på alle måder at arbejde i klubben og med spillerne. Vi har også et tæt og godt samarbejde med trænerne. Det gør ingen forskel, om jeg er en pige eller en dreng. Jeg respekterer spillerne, og jeg føler også, at de respekterer mig. Jeg kommer som jeg


er med min faglighed og gode humør, og jeg synes, det er fedt at møde op hver eneste gang, siger Sissel Mølbak. - Det er spillere, der virkelig brænder for deres arbejde. De er topatleter, og de stiller med rette krav til os. Vi stiller også krav til dem, og der er et godt samspil. En topspiller vil altid give sin højre arm for at blive klar til kamp, men det er os, der skal bevare den sunde fornuft i forhold til deres skade. Derfor er vi nogle gange nødt til at sætte grænser for spillerne, så vi får det sidste ord. Sissel Mølbak og kollegaen Mads Rytter fra Arkadens Fysioterapi er til stede ved alle træninger i ugens løb. Dertil kommer både hjemme- og udekampe, ligesom spillerne også ofte får behandlinger på klinikken mellem træningerne og kampene. Når Sissel Mølbak passer sit »normale« arbejde hjemme på klinikken, sker det både med holdtræning og almindelig behandling af patienter, og når hun selv skal sige det, har hun sit speciale inden for hofter og ben. Sissel Mølbak kastede med en håndbold for første gang som 13-14-årig hjemme i Bindslev og fandt ud af, at hun var bedst som målvogter. I de seneste år har hun spillet i Aalborg HK, og med egne ord blev det i sidste sæson til lidt hygge-­

bold på 3. division med to gange ugentlig træning, når arbejdet i Aalborg Håndbold tillader det. - I mit arbejde med spillere og specielt i forbindelse med kampene er det en fordel, at jeg kender selve spillet. Jeg ved, hvad harpiks betyder og ved, hvad en angrebsfejl er. Jeg kender jargonen og den verden, spillerne er i, siger Sissel Mølbak. 

FAKTA

SISSEL MØLBAK Født: 26. oktober 1989 Fra Bindslev – bor i Aalborg. Fysioterapeut Ansat hos Fysio Danmark – Arkadens Fysioterapi som studerende fra 2011. Uddannet på UCN i Aalborg 2013 og fastansat fra oktober 2013. Siden sommeren 2015 fysio­ terapeut i Aalborg Håndbold som en del af ansættelsen.

www.aalborghaandbold.dk

65


AALBORG

SKIN of FASHION Vi har alt indenfor:

NEGLE HUDPLEJE ANSIGTSBEHANDLINGER

BOOK ONLINE PÅ SKINOFFASHION.DK

www.malervejby.dk

Aalborg Aarhus Hirtshals Frederikshavn Hjørring

Hobrovej 317

BISPENSGADE 15, 1. SAL · 9000 AALBORG TLF.: 96 31 81 01 Postbox 7034

9200 Aalborg SV Tlf.: 9811 3333 Fax: 9811 3434

revicor@revicor.dk www.revicor.dk

Hos os er du altid på hjemmebane!

Hobrovej 317

Hobrovej 317 Postbox 7034 9200 Aalborg SV Postbox 7034 Tlf.: 9811 3333

9200 Aalborg SV

Fax: 9811 3434

Tlf.: 9811 3333 revicor@revicor.dk www.revicor.dk Fax: 9811 3434

Boliger til alle uden kamp Skriv dig op på abhim.dk

revicor@revicor.dk www.revicor.dk


LÆKKER KANTINE­MAD SKAL OGSÅ GIVE ENERGI Familien Bühlmanns nyeste skud på stammen hedder Victors Køkken & Catering og er eksperter i store events og står for maden ved Aalborg Håndbolds hjemmekampe. De leverer desuden fleksible kantine- og frokostordninger, der både skal være sunde og skabe energi. Der er trængsel ved de mange buffeter med de velanrettede fade og tallerkener i både VIP Loungen og i Carlsberg Cafeen forud for Aalborg Håndbolds hjemmekampe. Det bliver i alt til op mod 10.000 kuverter på en sæson, så der er travlhed hos Victors Køkken & Catering, der står for alt i forbindelse med arrangementerne. Ud over totalløsningerne, som f.eks. Aalborg Håndbolds arrangementer, står Victors Køkken & Catering for kantinedriften og frokostordninger på mange virksomheder i det nordjyske. Med tiden er der kommet mere fokus på sund mad, der skaber energi til en udfordrende arbejdsdag. Kunderne kan derfor vælge mellem fire forskellige menuer til deres medarbejdere, der både dækker den mere traditionelle smag og nye, spændende og sunde retter. - Vi oplever, at flere og flere virksomheder er bevidste om, at deres medarbejdere har det godt og får sund mad, så de får den nødvendige energi til en travl dag på jobbet, siger Helle Thomasberg. Familien Bühlmann er et velkendt navn inden for køkken-, catering-, hotel- og restauranter i Aalborg og omegn. Familien 68

www.aalborghaandbold.dk

begyndte med Hotel Scheelsminde, og i dag driver Bühlmanns desuden Hjorths Hotel i Kandestederne, Nørre Vosborg (hotel, kurser- og konferencer ca. 20 km vest for Holstebro), Aalborg Airport Hotel, AaB Konference og Victors Madhus i Nørresundby. - Vi har den vision at være anerkendt for unikke oplevelser og kvalitetsmæssigt godt håndværk hos alle vores gæster, i alle vores forretninger, siger salgschef Helle Thomasberg, Familien Bühlmann. Familien Bühlmann startede med at levere kantinemad i 2010. Siden 2016 har det været under navnet Victors Køkken & Catering. Ud over lækker mad skal det være nemt at være kunde i hverdagen: - Vi vil være byens mest fleksible leverandør og leverer maden i praktiske kasser, som er nemme at håndtere i forhold til udpakning, servering, affald, genbrug og opbevaring. Det hele kan styres online, så det er nemt at have med at gøre, siger Helle Thomasberg. Victors Køkken og Catering har køkkener både i Aalborg og Nørresundby og udvider løbende deres tilbud og muligheder. 


RING OG HØR MERE 72 62 93 35

VICTORS Køkken & Catering er moderne mad fyldt med energi og velsmag fra årstidens friske råvarer og med en holdning til økologi og grøn samvittighed. Vi leverer direkte til din kantine når det passer jer og til en pris, der nemt kan konkurrere med både fastfood og madpakker. VICTORS KØKKEN & CATERING · Harald Jensens Vej 9 · 9000 Aalborg · Tlf. 72 62 93 35 · www.victorscatering.dk En del af

FAMILIEN BÜHLMANN


FAKTA

JANUS SMARASON Født: 1. januar 1995, Selfoss, Island Position: Playmaker Islandsk landsholdsspiller

70

www.aalborghaandbold.dk


SPORT ER SØD MUSIK I ØRERNE PÅ JANUS Den islandske playmaker var som ung et stort fodboldtalent, og både Coventry og Blackburn viste interesse for ham.

For ca. otte år siden lå det til en lovende fodboldkarriere for en ung islandsk knægt hjemme i byen Selfoss i Island. Han var til træning i den engelske klub, Coventry, ligesom Blackburn også viste interesse. Der var talent i den lyshårede midtbanespiller. Navnet er Janus Smarason, i dag islandsk landsholdsspiller i håndbold og playmaker i Aalborg Håndbold på den store scene i bl.a. Champions League. Selv om han som knægt interesserede sig mest for fodbold, valgte han håndboldspillet som første prioritet fra han var 15 år. Der var ganske enkelt mest gang i håndboldklubben hjemme i Selfoss, og det med håndbold har også altid ligget mest til familien på moderens side. Janus' mor var selv en dygtig håndboldspiller og på det islandske ungdomslandshold, og hun spillede også i Odense, mens hun studerede til ergoterapeut der. Janus’ morbror er Thorir Heirgeirsson, succestræner for det norske kvindelandshold i håndbold i mange sæsoner. Hans datter, altså Janus’ kusine, Maria Thorisdottir, har spillet på højeste niveau i håndbold i Stabæk i Oslo, men p.t. har hun mest succes som midterforsvarer på det norske kvindelandshold i fodbold. På grund af moderens studier boede Janus i Odense fra han var ca. tre år, indtil han skulle begynde i folkeskolen i Island. - Da jeg var 17 år, ville jeg gerne prøve mine muligheder som håndboldspiller af, og vi flyttede til Aarhus. Min mor var med det første år. Jeg spillede U 18 i Århus Håndbold i to sæsoner, og det gik godt. Da jeg skulle rykke op som seniorspiller, var jeg i tvivl om jeg skulle blive i Danmark. Jeg snakkede blandt andre med Aron Kristjansson om det. Han var islandsk landstræner på det tidspunkt. Han rådede mig til at tage hjem til Island og spille for Haukar for at udvikle mig og få spilletid. Samtidig kunne jeg passe gymnasiet. Det var den rigtige beslutning, siger Janus Smarason.

Halvanden sæson senere var den unge islænding ikke i tvivl, da Aron Kristjansson og Aalborg Håndbold tilbød muligheden for at komme til toppen af dansk håndbold. I første omgang indgik parterne en aftale gældende fra begyndelsen af denne sæson, men Janus viste så store fremskridt bl.a. på det islandske landshold, at skiftet blev fremskyndet til januar 2017. Tidsnok til, at han nåede at blive en afgørende spiller på holdet, der sikrede sig det danske mesterskab i maj.

Janus Smarason nyder at være i Aalborg - Byen har en god størrelse og har meget at byde på. Hvis vi har to træninger om dagen, har jeg en fast rytme med, at jeg lige skal hjem og have en lur for at være klar til træningen igen om eftermiddagen. Ellers hygger jeg med at spille computer. Jeg spiller ofte med en kammerat hjemme i Island, f.eks. counter-strike og eventyrspil. Jeg har også en islandsk kammerat, der studerer her i Aalborg og ses af og til med de islandske spillere i de andre danske klubber, ligesom jeg ofte er sammen med spillerne på vores eget hold. Jeg følger også med i al slags sport og ser de kampe i NBA og NFL, jeg har mulighed for. Ud over sport har Janus Smarason altid interesseret sig for musik. Han gik på musikskole og spillede trommer i tre år, var bl.a. med et band til landsstævne i musik og spiller også guitar. - Når jeg er hjemme i min lejlighed, hører jeg musik hele tiden. Jeg kan f.eks.godt høre klassisk musik i en hel uge. Andre gange hører jeg hård rock. Jeg synes om det hele og finder den musik, der passer til det humør, jeg er i. Jeg kan godt lide rytmer og synes også, at der er mange bevægelser i håndboldspillet, der kan sammenlignes med rytmerne i musikken, siger Janus Smarason.  www.aalborghaandbold.dk

71


De er godt kørende i biler fra Maibom Peugeot Aalborg – fra venstre: Jacob Hessellund, Janus Smarason, Lovro Jotic, Simon Hald og Martin Larsen – i hvide skjorter: Carsten Bonderup og Palle Søe Larsen fra Maibom Peugoet Aalborg.

GODT KØRENDE I BILER FRA MAIBOM PEUGEOT AALBORG Flere Aalborg Håndboldspillere er godt kørende i biler fra landets største Peugeot-forhandler. Et godt samarbejde holder mange år, og det er, hvad Maibom Peugeot Aalborg og Aalborg Håndbold kan se tilbage på. Det store bilfirma på Padevænget/Over Kæret i Aalborg har fra Aalborg Håndbolds start været samarbejdspartner i klubben med bl.a. eksponering til hjemmekampene, ligesom mange af håndboldspillerne og trænerne i årenes løb har købt eller leaset bil hos firmaet. - Det giver gode relationer at have et længerevarende samspil, og det har både vi og Aalborg Håndbold nydt gavn af, siger direktør Carsten Bonderup fra Maibom, der ofte selv er at finde på lægterne og til arrangementerne før kampene. Peugeot har et super stærkt og bredt modelprogram på både person- og varebiler, og som noget helt unikt så er årets bil i Danmark på både person- og varebilssiden en Peugeot, nemlig Peugeot 3008 som personbil og Peugeot Expert som varebil. At det er lykkedes at opnå begge titler i samme år vidner om høj kvalitet, godt design og en attraktiv prissætning. 72

www.aalborghaandbold.dk

Maibom Peugeot Aalborg sælger ca. godt 2.000 nye og brugte biler om året, og Aalborg-firmaet er landets største Peugeot-­ forhandler. Peugeot er i øvrigt også aalborgensernes foretrukne personbilsmærke gennem de seneste par år, idet bilmærket er det mest sælgende i Stor-Aalborg. Dette hænger bl.a sammen med, at man tilbyder biler i mange størrelser og prisklasser – fra den lille Peugeot 108 til en 7 personers 5008´er, og tilsvarende på varebilssiden fra den lille Bipper til den store Boxer. Som Peugeot Professional forhandler satser Maibom stærkt på løsninger til erhvervslivet. Maibom leverer gerne helhedsløsninger, hvor man laver komplette varebiler med varerumsindretning, strøm, dekoration, finansiering/leasing m.v. Palle Søe Larsen fra Maibom Peugeot Aalborg siger med stor overbevisning: - Vi kan meget mere, end de fleste tror, når der gælder varebiler, så prøv det af og spørg os næste gang, du skal skifte varebil. Vi er klar med den rigtige løsning til den rigtige pris – og alle er velkomne. 


ÅRETS VAREBIL 2017 NY PEUGEOT EXPERT ÅRETS VAREBIL 2017 NY PEUGEOT EXPERT

NY PEUGEOT L1 1.6 BlueHDi 95 hkEXPERT

L1 1.6 BlueHDi 95 hk

MD. LEASINGYDELSE MD. LEASINGYDELSE

1.495* kr.

1.495 kr.

*

Ekskl. moms

Førstegangsydelse

9.995 kr.

Ekskl. moms

*Leasing via Peugeot Finans. Peugeot Expert L1 1.6 BlueHDi 95 hk. Leasingperiode 60 mdr. og 15.000 km årlig kørsel. Ekstraordinær første gangs ydelse kr. 9.995,-, 60 månedlige ydelser a 1.495 kr. Priserne er er variable og er inkl. finansierings- og leveringsomkostninger men ekskl. service, dæk, forsikring, brændstof og ejer afgift. Kaskoforsikring, positiv kreditgodkendelse og betaling via NETS forudsættes. Ved leasingperiodens udløb skal leasingtager anvise en køber til følgende pris: 31.000 kr. ekskl. moms og forholdsmæssig registreringsafgift. Der tages forbehold for pris-, afgiftsændringer og trykfejl. Tilbuddet er enkeltstående og kan ikke kombineres med øvrige tilbud. Leasingkampagnen gælder udvalgte modeller, og så længe lager haves. Alle priser er ekskl. Moms. Den viste bil er med ekstra udstyr. B 18,2 km/l. CO2 144 g/km.

Førstegangsydelse

9.995 kr.

Ny Peugeot Expert – Årets varebil 2017! Lige nu kan du lease den for under 1.500 kr. om måneden. Firmaets nye, robuste Expert fås i tre forskellige længder L1, L2 og L3. Den er velindrettet med masser af aflæggeplads og opbevaringsrum, og så er den fyldt med standardudstyr, som gør transporttiden ekstra komfortabel og tryg. Motorprogrammet består af fem kraftfulde og brændstofsøkonomiske BlueHDi-motorer på hhv. 95–150 hk, samt en version på 180 hk med automatgear. Sammen med ode 60 mdr. og 15.000 varebilens km årliglave kørsel. Ekstraordinær første gangs ydelseExpert kr. 9.995,-, ydelser a 1.495 kr.med Priserne erkilometer er variable vægt betyder de højteknologiske motorer, at Peugeot både kan 60 pralemånedlige af klassens bedste brændstoføkonomi op til 19,2 pr. liter, og den CO2-emission. Kig forbi din Peugeot-forhandler og prøv den allerede i dag.og betaling via NETS forudsættes. Ved leasingperiodens forsikring, brændstof laveste og ejer afgift. Kaskoforsikring, positiv kreditgodkendelse

s og forholdsmæssig registreringsafgift. Der tages forbehold for pris-, afgiftsændringer og trykfejl. Tilbuddet er enkeltstående og kan ikke NY Alle PEUGEOT EXPERT g så længe lager haves. priser er ekskl. Moms. Den viste bil er med ekstra udstyr. B 18,2 km/l. CO2 144 g/km.

e den for under 1.500 kr. om måneden. Firmaets nye, robuste Expert fås i tre forskellige længder L1, L2 og evaringsrum, og så er den fyldt med standardudstyr, som gør transporttiden ekstra komfortabel og tryg. PEUGEOT AAlbOrG Erik Maibom A/S • Over Kæret • 9100 Aalborg95–150 hk, samt en version på 180 hk med automatgear. Sammen med onomiske BlueHDi-motorer på hhv. Telefon 96 31 64 00 • www.peugeot.dk/aalborg eugeot Expert både kan prale af klassens bedste brændstoføkonomi med op til 19,2 kilometer pr. liter, og den v den allerede i dag.

ÅRETS BIL 2017 2017 IILDANMARK OG EUROPA VAN ÅRETS B A P O R EU

PEUGEOT

3008

PEUGEOT

3008 VAN

G

I DANMARK O

UDSTYR • 6-trins automatgearkasse • 12,3” digital instrumentering • 8” Mirror Screen m. Apple CarPlay • 19” alufælge • LED kørelys og baglygter • Klimaanlæg, 2-zoner • P-sensor, for- og bag • Skiltegenkendelse • Regn- og lyssensor og aut. nedblænding af bakspejl • Automatisk nødbremsesystem • Og meget mere… A+

3008 SUV VA 1.6 BlueHDi 1

229.9 272.80

Pris ekskl. mo

Pris inkl. mom

23,8 km/l. CO 2 108 g/km. Der tages forbehold for trykfejl og afgiftsændringer. Ekskl. leveringsomk. 3.340/3.880 kr. ekskl./inkl. moms. Bilen er vist med ekstrauds

HVERDAGE

ÅBNINGSTIDER

Se godt ud i Peugeot 3008 van, som kombinerer et mesterligt design med god rummelighed. Den unikke SUV udstråler kraft og k PEUGEOT AALBORGog teknologis giver dig en følelse af kontrol og sikkerhed med sin robuste attitude. Samtidig vil du opleve et sansestimulerende der vil give dig den ultimative køreoplevelse. Suveræn komfort, praktik og et uovertruffen design forenes i perfekt treenighed i en 3008 Har du ikke oplevet den endnu? Så book en prøvetur på Peugeot.dk

8.00-17.30

MAIBOM

NY PEUGEOT VAN LØRDAG &3008 SØNDAG

Over Kæret ■ 9100 Aalborg ■ 96 31 64 00

10.00-16.00

maibom.dk +


Skal du have afsat nyt hus? Passer dit boligareal Skal du have afsat nyt dit Skal duhus? have afsat nyt hus? Passer dit boligareal med BBR-registret? Hvor gårPasser skellet tilboligareal naboen? med BBR-registret? går skellet Hvor til naboen? medHvor BBR-registret? går skellet til naboen? LE34 Aalborg LE34 Aalborg LE34 Aalborg Strandvejen 18 Strandvejen 18 Strandvejen 18 9100 Aalborg 9100 Aalborg +45 9813 4655 9100 Aalborg +45 9813 4655 +45 9813 4655

tis Få gode råd gra

Det kan være svært for dig at vurdere hvilken frisure der passer til netop din hårtype og dit ansigt - derfor stiller vi vores ekspertise gratis til rådighed for dig.

Vingårdsgade 17 9000 Aalborg Tlf. 9812 8699 www.lassen-eriksen.dk

Kig ind og få gode råd og en snak om dit hår - så kan vi i fællesskab finde en frisure dit hår kan “bære” - og som samtidig passer til dit temperament og dit ansigt!

FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER

#sammenstårvistærkest www.aalborghåndbold.dk


1280 x 720 px

4096 x 80 px

Kreative animationer til bander og kube i Jutlander Bank Arena

Vi skaber digital værdi for Aalborg Håndbolds sponsorer Aktiv samarbejdspartner for Aalborg Håndbold Se mere på www.conexia.dk


EN LIGA FYLDT MED

SPÆNDING OG STORE PROFILER 888ligaen rangerer blandt de bedste i verden. Kun overgået af den tyske og den franske liga, men vi er tæt på dem med mange stærke mandskaber, mange profiler og en utrolig stor talentmasse. Igen i denne sæson er der mange bud på holdene, der skal kæmpe om mesterskabet i slutningen af maj, ligesom 1011 hold vil kæmpe om de otte pladser i slutspillet, hvem skal rykke ud og hvem kvalificerer sig til Santander Final4. Igen i denne sæson ser vi store danske profiler vende tilbage til ligaen efter mange år i store udenlandske klubber. Jesper

AALBORG HÅNDBOLD Cheftræner: Aron Kristjansson Ass. træner: Stefan Madsen Afgange: Stefan Sigurmannsson, Pick Szeged (Ungarn) Sander Sagosen, Paris SG (Frankrig) Christian Jensen, SønderjyskE Chris Jørgensen, SønderjyskE. Tilgange: Andreas Holst Jensen, GOG Søren Pedersen, Skjern Håndbold Lovro Jotic, Zagreb (Kroatien) Jesper Meinby (Massy Essonne (Frankrig) Sebastian Barthold, Haslum HK (Norge). Jacob Hessellund, Frederikshavn

Lasse Mikkelsen, Melsungen (Tyskland) Thomas Klitgaard, stoppet Søren Pedersen, Aalborg Håndbold. Jesper Dahl, Nordsjælland Håndbold Tilgange: Anders Eggert, SG Flensburg-Handewitt Emil Nielsen, Århus Håndbold Christoffer Cichosz, Mors-Thy Håndbold Jonathan Stenbäcken, TBV Lemgo (Tyskland) Jesper Konradsson, Alingsås HK (Sverige)

BJERRINGBRO-SILKEBORG Cheftræner: Peter Bredsdroff-Larsen Ass. træner: Lars Møller

Cheftræner: Ole Nørgaard Ass. træner: Henrik Kronborg

Afgange: Allan Damgaard, Frisch Auf Göppingen (Tyskland) Kristian Klitgaard, TM Tønder Kristian Ørsted, Elverum (Norge) Rasmus Kier, Skive FH

Afgange: Morten Balling , Skanderborg Håndbold Emil Bergholt, TM Tønder Magnus Dahl, stoppet Daniel Svensson, stoppet

Tilgange: Jesper Nøddesbo, Barcelona (Spanien) Mads Øris Nielsen, Skive FH Lars Skaarup, Randers HH Martin Risom, Odder.

SKJERN HÅNDBOLD

76

Nøddesbo er tilbage i dansk klubhåndbold efter 10 sæsoner i FC Barcelona, mens Anders Eggert skifter Flensburg-Handewitt-dresset ud med Skjern Håndbolds grønne trøjer. Samtidig kan landstræner Nikolaj Jacobsen sidde i det sydtyske og gnide sig i hænderne over den store talentmasse i dansk klubhåndbold, der giver stor konkurrence om pladserne på landsholdet og en ny generation af spillere, der er klar til at tage over, når der skal nye kræfter til. I det efterfølgende ser vi nærmere på udskiftningerne i trupperne i de 14 hold i 888ligaen:

www.aalborghaandbold.dk

RIBE-ESBJERG HH Cheftræner: Jan Leslie Ass. træner: Lukas Karlsson (spillende) Afgange: Søren Haagen, KIF Kolding København Benjamin Holm, TM Tønder Mark Nikolajsen, Lemvig-Thyborøn Tilgange: Miha Zvizej, Montpellier (Frankrig) Tim Winkler, HC Midtjylland Nikolaj Enderleit, TM Tønder Mathias Jørgensen, TM Tønder Yehia Eideraa, Egypten

TTH HOLSTEBRO Cheftræner: Patrick Westerholm Ass. træner: Tom-Eirik Skarpsno Afgange: Rasmus Lind, SG Flensburg-Handewitt Tilgange: Simon Gade, Lemvig-Thyborøn


Foto: Bjerringbro-Silkeborg

HC MIDTJYLLAND

Cheftræner: Nicolej Krickau Ass. træner: Mathias Albrektsen

Træner-duo: Jonas Wille og Morten Secher.

Afgange: Andreas Holst Jensen, Aalborg Håndbold Tobias Møller, Århus Håndbold Espen Christensen, GWD Minden (Tyskland)

Afgange: Tim Winkler, Ribe-Esbjerg HH Bastian Stræde, Team Sydhavsøerne Kasper Gudnitz, Randers HH Kristian Gjessing, (stoppet) Rasmus Porup, Lemvig-Thyborøn

Tilgange: Ole Erevik, Aix (Frankrig) Lars Hald, Chartres (Frankrig).

MORS-THY HÅNDBOLD Cheftræner: Søren Hansen Ass. træner: Heino Holm Knudsen Afgange: Nikolaj Pedersen, Ajax København Christoffer Cichosz, Skjern Håndbold Janos Stranigg, Oroshazi (Ungarn) Tilgange: Asbjørn Madsen, HSG Nordhorn (Tyskland) Erik Toft, Elverum (Norge) Ronnie Nikolajsen, Lemvig-Thyborøn

KIF KOLDING KØBENHAVN Cheftræner: Lars Frederiksen Ass. træner: Lasse Boesen Afgange: Kasper Hvidt, stoppet Lars Jørgensen, stoppet Konstantin Igropulo, Meshkov Brest (Hviderusland) Fabio Chiuffa, Ciudad de Logrono (Spanien) Niko Mindegia, Chambery (Frankrig) Tilgange: Søren Haagen, Ribe-Esbjerg HH Peter Øverby, Elverum (Norge)

Tilgange: Anders Petersen, SønderjyskE Besard Hakaj, Skanderborg Håndbold Jonas Samuelsson, SønderjyskE

SØNDERJYSKE Cheftræner: Kasper Christensen Ass. træner: Lars Krogh Jeppesen Afgange: Gøran Sørheim, Drammen (Norge) Anders Petersen, HC Midtjylland Jonas Samuelsson, HC Midtjylland Kasper Køser, Stoholm Tilgange: Mikkel Møller, Lemvig-Thyboørn Christian Jensen, Aalborg Håndbold Chris Jørgensen, Aalborg Håndbold Kristian Pedersen, Nordsjælland Håndbold

Tilgange: Nikolaj Læsø, Odder Tobias Møller, GOG René Villadsen, Melsungen (Tyskland). SKANDERBORG

SKANDERBORG HÅNDBOLD Cheftræner: Nick Rasmussen Ass. træner: Kenneth Jørgensen

Å

H

GOG:

D

Foto: Skjern Håndbold

NDBOL

Afgange: Besard Hakaj, HC Midtjylland Jacob Aaquist, Skive FH Mikkel Kaagaard, Team Sydhavsøerne Tilgange: Nikolaj A. Nielsen, Randers HH Morten Balling, Skjern Håndbold

TM TØNDER: Cheftræner: Torben Sørensen Ass. træner: Mark Bendixen Afgange: Jimmi Elmgaard, Fredericia HK Nikolaj Enderleit, Ribe-Esbjerg Mathias Jørgensen, Ribe-Esbjerg HH Tilgange: Hans Martin Asmussen, Randers HH

NORDSJÆLLAND HÅNDBOLD ÅRHUS HÅNDBOLD Cheftræner: Erik Veje Rasmussen Ass. træner: Simon Sørensen Afgange: Frederik Krarup, Fredericia HK Stian Brevik, Haslum (Norge) Emil Nielsen, Skjern Håndbold Joachim Enggaard, Randers HH Henrik Hansen, Randers HH.

Cheftræner: Ian Marko Fog Ass. træner: Simon Dahl Afgange: Kristian Pedersen, SønderjyskE Morten Thrane, stoppet Tilgange: Jesper Dahl, Skjern Håndbold Mike Jensen, Team Sydhavsøerne.

www.aalborghaandbold.dk

77


Hovedsponsorer

78

www.aalborghaandbold.dk


Eksklusivpartnere

Tlf. 98 84 10 20 · www.basistryk.dk

Superpartnere

www.aalborghaandbold.dk

79


Elitepartnere

VENTILATION ...en del af airteam...

PN

80

www.aalborghaandbold.dk


Erhvervspartnere

GUNNAR NIELSEN A/S

Entreprenør NIELS BRØNDUM A/S

Salgsafdeling:

Kumme 9400 Nø Tlf. 96

Thistedvej 60 9400 Nørresundby Tlf. 96 32 05 60

Smil og bilglade dage i hele efterårsferien hhbiler.dk

Gardin Eriksen Senge Eksperten

01 Audi A6 2,4 V6 Tiptronic m/S6-RAT-GEAR, KLIMA, blåmet., 16” aluf., chrom, CD, el-sæde, tågelys, servo 369.900 105.000 km.

Sodavand til børnene

01 Peugeot 406 3,0i TS 6 ST.CAR, 210 HK, sortmet, KLIMA, træk, CD, fartpilot, el-ruder, tågelys serv. ok. 219.900 99.000 km.

02 Mercedes A 160 Avantgarde, koksm KLIMA, DELLÆDER, alufælge, el-ruder c-lås, serv. OK . . . . . . . . . . . . . . . . . 219.9 44.000 km.

99/00 VW Passat 1,8 TURBO 150 HK, 4-dørs, sortmetal, el-ruder, alufælge, el-spejle, ABS, c-lås, serv. OK 179.900 136.000 km. 98 Chrysler Voyager 2,4i AUT.GEAR. blåmet., AIRCON, 7-personers, 2 skydedøre, fartpilot i rattet 199.900 126.000

01 Volvo S 60 2,4i 140 HK, sort, KLIMA, fartpilot, CD, alufælge, tågelys, 4 el-ruder, el-spejle, serv. ok 299.900 82.000 km.

Kaf på kan

Køb bil i efterå Ved køb rsferie af bil ho s os hele eft

Ejendomsmælgernes FOND

Deltag i LODTRÆKNINGEN

Vi er boldsponsor for Ålborg DH - håndbold. Efter de hæsblæsende kampe mod Slagelse og mod Randers har vi valgt at udlodde begge håndbolde fra kampene med autografer samt en spilletrøje fra den nye Aalborg DH-stjerne, Isabel Bianco, som sponseres af Hammer-Høyer Biler. Vinderen trækkes søndag den 17. oktober. VÆR MED I LODTRÆKNINGEN, der bliver rift om tingene.

01 Opel Zafira 1,8i 16V Comfort, 7-PERSONERS, sortmet., orig. ratbetjent CD, el-spejle, rails, serv. OK 199.900 109.000 km.

Boulevard Consulting

01/02 Toyota Avensis 2,0i ST.CAR, 150 HK, blåmet, KLIMA, el-ruder, træk, CD, tagrails, fj.b.c-lås, serv. ok 189.900 149.000 km.

96/97 Hyundai Elantra 1,6i GLS ST.CAR, rød, servo, 4 el-ruder, træk, rails, alufælge, armlæn 64.900 104.000 km.

97 Audi A4 1,6 4-dørs, blåmet., servo, ABS c-lås, elruder, elspejle, service OK 129.900 132.000 km.

00 Ford Focus 2,0i Trend 5-dørs, grønmetal, servo, el-ruder, ABS, c-lås, airbags, service OK 129.900 69.000 km.

01 Toyota Yaris 1,0 el-ruder, c-lås, 17,5 bemærk lavt km. ta 57.000 km.

00 Peugeot 406 2,0i ST 4-dørs, blåmetal, 01/02 Citroën C5 2,0i 16V AUT.GEAR, 5-dørs, KLIMA, 4 el-ruder, tågelys, CD, regncensor, koksmet., AIRCON, træk, el-ruder/-spejle, lCD, el-spejle, serv. OK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . service OK 149.900 116.000 km. 174.900 103.000 km.

94 Saab 900 2,3 5-dørs, grønmet., 150 HK, el-ruder, servo, ABS, træk, 15” orig. alufælge, supervelholdt 89.900 146.000 km.

00 Peugeot 306 2,0 HDI 5-dørs rødmet, el-ruder, servo, fj.b.c.-lås, 19 KM/LITER, reg. 12/99 139.900 112.000 km.

99 Kia Sephia 1,8i GS 5-dørs, 110 HK, 99 VW Polo 1,4i CLASSIC 4-dørs, sortmetal, grønmet., el-ruder, el-spejle, servo, ABS, servo, ABS, airbags, startspærre, stereo, c-lås, airbags, serv. OK . . . . . . . . . . . . . . . . . . service OK 69.900 117.000 km. 79.900 96.000 km.

01 Fiat Multipla 1,6 servo, ABS, c-lås, a service OK 58.000 km.

01 Peugeot 206 2,0 HDI 90 HK 5-dørs blåmet, el-ruder, tågelys, hækspoiler, fj.b.c-lås, servo, 20 KM/L. 132.900 147.000 km.

02 Volvo V 40 1,8i Jubi, koksmet, KLIMA, orig.aluf, tågelys, tagrails, el-ruder/spejle, 1 privat ejer, serv. OK 236.900 48.000 km.

01/02 Citroën C5 2,0i 16V ST.CAR, rødmet., 01 Ford Mondeo 2,0 TURBO-DIESEL ST.CAR, KLIMA, el-ruder, chrom-tagrails, træk, el-spejle, koksmet., AIRCON, aluf., el-ruder, rails, træk, service OK alle service OK 174.900 169.000 km. 199.900 133.000 km.

94 92 01 94 90

01/02 Alfa 156 2,0i TS ST.CAR, KLIMA, orig.alufælge, 4 el-ruder, CD, tågelys, 155 HK,service OK 219.900 73.000 km.

erå du et Ak rsferien får ai med i kø CD-anlæg bet til en værdi af kr. 1.495 ,-

99/00 Opel Vectra 1,8i 16V Comfort ST.CAR, sort, el-ruder, servo, ABS, tagrails, c-lås, stereo, el-spejle 124.900 147.000 km.

Fiat Tipo 1,4i S 3-dørs, blåmetal, kører godt, afhentningspris, holder syn til 6-2005! . . . . . . . . . . - 14.900 Fiat Tipo 1,4i 5-dørs, rød, pæn stand, kører godt, afhentningspris, SKAL SYNES . . . . . . . . . . . . . 199 5.900 Ford Mondeo 2,0i 16V Trend 4-dørs, sortmet., AIRCON, 18” alufælge, 4 el-ruder, sædevarme, tågelys 108 189.900 Ford Escort 1,6i CLX 3-dørs, rød, servo, reg. 11/93 c-lås, afhentningspris. SKAL SYNES! . . . . . . 255 11.900 Mazda 626 2,2i GLX 5-dørs, koksmetal, servo, c-lås, velour, kører godt, SKAL SYNES! . . . . . . . . 9.900

94 Mercedes E 300 Turbo-Diesel 4 dørs, AUT.GEAR, grønmetal, servo, c-lås, motor kørt 200.000 . . . 489 119.900 87/88 Mercedes E 260 AUT. GEAR, 6-cyl., 4-dørs, koksmetal, soltag, servo, BEMÆRK: NYSYNET 07-04 265 54.900 97 Mitsubishi Space Wagon 2,0 GLXi 7-PERSONERS, rødmet., AIRCONDITION, el-ruder, servo, superflot. 165 139.900 94 Nissan Sunny 1,6i SLX 5-dørs, gråmet., el-ru., servo, sælges for finans-selskab u/garanti, synet 8-03 98 39.900 92 Nisan Primera 2,0i SLX 5-dørs, blå, servo, c-lås, velour, el-ruder, alufælge, SYNET 6-2004 . . . . . . 182 29.900

00 Citroën Xantia 1,8i 16V Exclusive ST.CAR, blåmet., KIMA, el-ruder, velour, servo, tågelys 119.900 137.000 km.

01 VW Golf 2,0i S TION, el-ruder, el-s alle service OK . . 138.000

99 Opel Vectra 1,8i 16V Elegance ST.CAR, grønmet., AIRCON, tågelys, aluf., el-ruder, velou 98/99 Peugeot 406 1,8i SR 112 HK 4-dørs, rødmet, AIRCON., el-ruder, alufælge, træk, servo 95 Saab 900 2,0i S 3-dørs, mørkeblå, servo, ABS, airbags, c-lås, flot og velholdt! . . . . . . 95 Volvo 460 2,0i GL Pacific, 4-dørs, rødmet., alufælge, servo, c-lås, velour, flot og velhold 98 VW Polo 1,4i ST.CAR, blåmet., servo, ABS, airbags, 14,5 km/liter, Bemærk meget lavt k

www.aalborghaandbold.dk

81

Besøg også værkstedet i efterårsfer


Erhvervspartnere

Kristinelund Byg

NĂĽlemagervej 4 9000 Aalborg Tlf: 96 30 28 00 www.fredednielsen.dk

Garant Aalborg Gulve, TĂŚpper, Senge og Gardiner

82

www.aalborghaandbold.dk


Club Aalborg-partnere

AUTORISERET AF SPORTSRÅDET

v/ Tommy Bach · Bredgade 27 · 9490 Pandrup · Tlf. 98 24 61 11

Toyota Brovst

Aalborgvej 38-40 ∙ Halvrimmen ∙ Tlf. 98 23 80 10

Toyota Løgstør

Aalborgvej 1 ∙ Tlf. 98 67 16 55

Toyota Aars

Hjortkjærsvej 12 ∙ Tlf. 98 62 38 00

Hanherred & Himmerland Biler A/S · h-hbiler.dk

Limfjordens Ejendomsservice Mobil 6130 1283

Le fleur 98 29 86 00

Aalborg Handelsskole

Hobrovej 317 Postbox 7034 9200 Aalborg SV Tlf.: 9811 3333 Fax: 9811 3434 revicor@revicor.dk www.revicor.dk

podi

www.aalborghaandbold.dk

83


Profile for Aalborg Håndbold

RØD POWER 2017-2018  

RØD POWER 2017-2018  

Advertisement