Page 1


Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her !


Brug bibliotekernes netmedier: Film, musik, lydbøger, baser og bøger Århus Kommunes Biblioteker giver dig gratis og lovligt adgang til spillefilm, musik og litteratur, som du via internettet kan hente ned på din computer og få glæde af med det samme – uden du behøver at besøge biblioteket. Du skal blot bo i Århus Kommune og have lånerkort med pinkode til bibliotekerne, så har du via www.aakb.dk/netmedier adgang til et væld af netfilm, netmusik, netlydbøger, netbøger og et bredt udvalg af netbaser, som f.eks. giver adgang til for skellige tidsskrifter, aviser og opslagsværker.


Dit musikbibliotek på nettet, hvor du kan downlåne den nyeste musik på markedet. Netmusikken giver dig adgang til over to millioner musiknumre – og der kommer hele tiden nye til. På netmusik.dk er der altid et ledigt eksemplar og de fleste albums er tilgængelige på udgivelsesdagen. Lånet fungerer i én uge fra første afspilning. Herefter ophører musikfilen blot med at fungere.


Tilbyder dig et udvalg af nye og klassiske kvalitetsfilm, som bl.a. tæller en del Oscarnominerede spillefilm. Udvalget rummer både danske og udenlandske film. Filmen streames direkte til din pc – dvs. at filmen ikke downloades til din computer. Når du har logget på med lånerkort og pinkode, har du adgang til Filmen i 24 timer. Du kan klikke på pause, spole og se filmen så mange gange du vil. Alt hvad du behøver for at se film, er et internetabonnement og en pc med kapacitet til at vise film.


Århus Kommunes Biblioteker giver dig mulighed for at downlåne en lang række elektroniske bøger til din computer via internettet – lige når det passer dig. Med netbøgerne har du bl.a. adgang til faglitteratur, som især er en fordel for dig, der søger en specifk viden indenfor et bestemt fagområde – lige nu og her. Desuden fndes der både dansk og udenlandsk skønlitteratur.


Med nogle få klik kan du downlåne lydbogsfiler til din egen computer. Netlydbog.dk giver adgang til et udvalg af elektro niske netlydbøger, der bl.a. omfatter aktuel skønlitteratur for voksne. Netlydbøgerne kan hentes i to formater: Streaming eller WMA med DRM. WMA har den fordel, at netlydbogen kan overføres til en bærbar afspiller (f.eks. en mp3-afspiller), så du kan tage lydbogen med dig på farten.


Tidsskrifter/leksika/aviser FaktaLink Et elektronisk opslagsværk med dansksprogede artikler der giver en introduktion til og uddybende information om aktuelle og klassiske emner omhandlende alt fra reality-tv til drivhuseffekten. FaktaLink indeholder bl.a. over 300 artikler. Ebsco Artikler i fuldtekst og resumé fra engelsksprogede tidsskrifter. Her kan du f.eks. Finde diverse oplysninger om Barack Obama eller læse det nyeste nummer af The Economist. Library PressDisplay Library PressDisplay er en online adgang til ca. 1000 aviser fra 70


lande. Aviserne er holdt i deres oprindelige udseende, således at alle detaljer er tilgængelige. Du kan søge frit, få artikler oversat til hovedsprogene – og få dem læst op. Oxford Reference Online Opslagsværker fra Oxford University Press, der omhandler alle emner fra arkitektur til zoologi. Find f.eks. artikler om den smukke ægyptiske dronning Nerfertiti eller de Olympiske lege. Student Resource Center Basen indeholder over en million artikler fra forskellige tidsskrifter og aviser, samt biografer, analyser, udvalgt kildemateriale, oversigter m.v. Emnemæssigt dækker basen bl.a. historie, litteratur, naturvidenskab, geograf og multimedier.


Landeinformation Europa World Plus Informationer om politisk, historisk og økonomisk udvikling i mere end 250 lande og regioner. Indeholder desuden statistik og oplysninger om internationale organisationer m.m.

Litteratur/biograf Forfatterweb Forfatterweb er et elektronisk, illustreret forfatterleksikon med inspirerende og informative artikler om danske og udenlandske forfattere. Udover stof om forfatternes liv og deres vĂŚrker indeholder hvert enkelt forfatterportrĂŚt en linksamling og en fyldig bibliograf.


Contemporary Authors/Literature Ressource Center Find oplysninger om engelsksprogede forfattere eller forfattere som er blevet oversat til engelsk, der büde har skrevet skøn- og faglitteratur. Basen indeholder biografiske oplysninger om ca. 120.000 nutidige forfattere og en omfattende samling af litteraturkritiske tolkninger samt artikler i fuld tekst.

Natur og teknik AccessScience Indeholder mere end 8.000 artikler indenfor kemi, fysik, astronomi, medicin og biologi. Her findes ogsĂĽ biografer, nyheder, billeder og multimedier.


– og meget meget mere … Udover de her nævnte netmedier – giver Århus Kommunes Biblioteker adgang til mange andre netbaser, som er tilgængelige fra din egen pc eller computerne på bibliotekerne i Århus Kommune. Besøg www.aakb.dk/netmedier og se hvilke netbaser du yderligere har adgang til via Århus Kommunes Biblioteker – eller spørg på dit lokale bibliotek. Www.aakb.dk/ditlokale


Netmedier  

Brug bibliotekernes netmedier: Film, musik, lydbøger, baser og bøger. Århus Kommunes Biblioteker. Oktober 2009

Netmedier  

Brug bibliotekernes netmedier: Film, musik, lydbøger, baser og bøger. Århus Kommunes Biblioteker. Oktober 2009

Advertisement