Page 1

nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film ·

nye bøger multimedier & film 2010 / 1

nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film ·

nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film ·

nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film ·


Danske romaner & noveller

Hesselholt, Marianne

Madsen, Svend Åge

Skyggelys. Og lidt om min mor Ancethe. 2009. 192 s.

Mange sære ting for Gyldendal. 2009. 410 s.

Bodelsen, Anders

Med udgangspunkt i mode­ rens sygehistorie, reflekterer forfatteren gennem noveller over sygdommen demens.

Den århusianske astronom Adam d'Eden har opdaget to såkaldte spejlplaneter der tilbagekaster levende billeder fra jorden for 2000 år siden. Men det er livsfarligt at rejse tvivl om jomfrufødsel og bibe­ lens jesusbillede og at doku­ mentere det.

Varm luft. Noveller Gyldendal. 2009. 218 s.

Noveller om medmen­ neskelige relationer og om nogle af de mere spektaku­ lære erhvervshistorier i tiden op til finanskrisen.

Hirse, Maria Kan det være mit liv? Lindhardt og Ringhof. 2009. 239 s.

Kaarsbøl, Jette A.

2. del af: Få lidt stil!. I dagbogsform fortæller Eva om sit singleliv. Fuldstændig ucensureret følger vi Eva i 12 måneder, hendes jagt på en kæreste og hendes grænse­ overskridende oplevelser med sex, sygdom og spiritualitet.

Din næstes hus Gyldendal. 2009. 370 s.

Arkitekten Laus kommer til en landsby i Jylland, dels for at begrave sin far, dels for at finde sig selv. Men mødet med præsten, hans unge kone og landsbyens beboere bliver ikke helt problemfrit.

Johannessen, Kåre Ejersbo, Jakob Liberty Gyldendal. 2009. 711 s.

13-årige Christian kommer til Tanzania med sin far og bliver venner med den ind­ fødte Marcus. Da han efter et ophold i Danmark vender til­ bage for at realisere drømmen om et diskotek sammen med Marcus, får kulturforskellene fatale følger.

Kejserhøgen Borgen. 2009. 352 s.

Petersen, Eddie Thomas Ønskebarnet People's Press. 2009. 330 s.

Mikkel må give afkald på skitur med studiekammeraterne for at tage til Skagen for at ordne begravelsen af en næsten ukendt faster. Her bliver han konfronteret med en historie med mange ubekendte.

Leine, Kim

I 1914 indkaldes Albert fra den tyske del af Sønderjylland til 1. verdens­krig. Hans tanker om helte-krigere ødelægges efter skyttegravskrig i Belgien og senere som pilot i det tyske luftværn, selvom han når at møde "Den røde Baron".

Tunu Gyldendal. 2009. 244 s.

Den unge sygeplejerske Jesper kommer til en lille bygd i Østgrønland, og gennem et år følges mange af bygdens skæbner.

2

Sonnergaard, Jan Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom Gyldendal. 2009. 246 s.

I 20 nedtællende kapitler kombineres beskrivelser af 1980'ernes BZ'er og yuppie­ verden med den internatio­ nale trussel om og folks angst for atomkrig. En apokalyptisk kollektivroman om personligt


og samfundsmæssigt forfald, misbrug og sammenbrud.

Wung-Sung, Jesper Trælår. Noveller Samleren. 2009. 217 s.

Noveller om alle de ønsker og drømme, problemer og kærestesorger, venskaber og ensomhed, som drenge, teen­ agere og unge kan forestille sig, inden de springer ud som en slags voksne.

Jac, F. P.

Udenlandske romaner

Gavalda, Anna

33 års spontane hengivelser. Kvindedigte igennem livet Jorinde & Joringel. 2009. 31 s.

Ali, Monica

Lykken er en sjælden fugl Per Kofod. 2009. 556 s.

I køkkenet Lindhardt og Ringhof. 2009. 526 s.

Digte. Ufuldendt digtsamling med 13 digte. Jac havde plan­ lagt 33 digte, men nåede kun de 13. Digtene handler om tiden fra 1976, om kvinder, sex og den evige forelskelse.

I køkkenet på et forfaldent, tidligere eksklusivt hotel kæm­ per chefkokken en ulige kamp for at klare de urealistiske krav fra hotelledelsen. Vanvittige arbejdsvilkår, et personale af vidt forskellige nationaliteter og et kompliceret privatliv bringer ham til randen af et sammenbrud, og det bliver ikke nemmere, da en af de ansatte findes død i kælderen.

Digte

Den parisiske arkitekt Charles er i midtvejskrise. Succesfuld udadtil, men hustruen er kold og steddatteren ligeglad. Et dødsfald får ham tilbage i tiden, og så støder han på en kvinde, der giver hans liv indhold.

Andersen, Benny Kram. Digte, prosadigte, prosa Borgen. 2009. 41 s.

Digte og prosastykker, et par af dem bestillingsarbejder, som leger muntert med spro­ get og fortæller om forfatte­ rens lykkelige liv.

Bjarnholt, Karsten Mit mørke. Digte Jorinde & Joringel. 2009. 32 s.

Digte. Livsbekræftende digte, der sjovt og med godt humør fortæller om det guddomme­ lige i hverdagen, i dyrenes for­ hold til os, og i vores forhold til dyrene.

Cleave, Chris Den anden hånd Hr. Ferdinand. 2009. 286 s.

Lille Bi kommer som ille­ gal flygtning fra Nigeria til Storbritannien, hvor hun efter to rædsomme år i et asylcen­ ter kommer ud og prøver at finde et engelsk ægtepar, hun mødte under flugten.

Sørensen, Knud Naturligvis. Digte Gyldendal. 2009. 67 s.

Digte der trækker klare linjer mellem naturens liv og foran­ dringer og det reflekterende menneskes personlige og eksi­ stentielle tanker.

3

Holmqvist, Karin Brunk Glimmerbøsserne Cicero. 2009. 262 s.

Brødrene Henning og Albert, begge omkring 70, lever et stille liv langt ude i den sven­ ske provins. Men så rykker forandringerne ind, et hjem for misbrugere oprettes i nabolaget. Medierne sværmer, der er nemlig rygter om ufoer. Hvad er virkeligt?


Jones, Sadie Den udstødte Thaning & Appel. 2009. 396 s.

I 1957 kommer den unge Lewis Aldridge hjem fra fængslet, men hvad sad han egentlig inde for? Romanen er et rystende portræt af en lands­ bys hykleri.

Kinsella, Sophie Pige i tyverne Lindhardt og Ringhof. 2009. 479 s.

Lara har masser af problemer for ikke blot er hendes fyr skredet, men hendes head­ hunterfirma er på fallittens rand. Pludselig dukker grand­ tante Sadie's genfærd op og kræver hendes hjælp til at finde et forsvundet halsbånd, og efterhånden som de to kvinder tilbringer mere og

mere tid sammen, bliver livet mere glamourøst og skattejag­ ten romantisk og spændende.

Schulze, Ingo Adam og Evelyn Tiderne Skifter. 2009. 300 s.

Adam er glad for sit arbejde som dame­skrædder men også for sine kvindelige kunder. Da hans Evelyn griber ham på fersk gerning, flygter hun, men Adam følger efter til Ungarn, hvor de pludselig får mulighed for at komme til Vesten.

Lappert, Rolf Svømme hjem Tiderne Skifter. 2009. 506 s.

Wilburs mor dør under fødslen og hans far forsvinder sporløst fra hospitalet. Fra fødslen oplever han, at næsten alle, han knytter sig til, brat forsvin­ der ud af hans liv, og da han endelig møder en pige, der holder af ham, tør han ikke binde sig igen.

denshistoriske brændpunkter, afsluttet med tiden efter 9/11 i USA.

Historiske romaner Andersen, Dan H. Tordenskiolds skygge Lindhardt og Ringhof. 2009. 287 s.

Harald Dane satser på en kar­ riere til søs. Her møder han den unge Peder Wessel og kommer til at følge ham i den svimlende karriere, der dog ender i nederlag og død.

Müller, Herta

Bolt, Nina

Mennesket er en stor fasan i verden Batzer & Co. 2009. 152 s.

Ildfødt. En guldalderroman Tiderne Skifter. 2009. 301 s.

I Ceausescus Rumænien var korruption, vold og magtmis­ brug en del af hverdagen. Selvom fortællingens sprog er poetisk, skinner hverda­ gens svære misbrug fra bl.a. embedsmændene igennem - her ved ønsket om et pas til udrejse.

Shamsie, Kamila Brændte skygger Verve. 2009. 466 s.

Den unge japanske pige Hiroko, overlevende men mærket af Nagasakibomben, opsøger sin omkomne tyske kærestes søster Ilse og hendes familie i Delhi i 1947. Derefter oplever læseren gen­ nem personerne nogle ver­

4

Englevinger kaldes det, når skulderbladene vokser skævt. Lucies englevinger er årsagen til hendes psykiske ustabilitet og til, at hun opsøger profes­ soren ved Det kongelige kirur­ giske Akademi, der har sine egne dæmoner at slås med.

Gregory, Philippa Den anden dronning Cicero. 2009. 404 s.

4. del af: Den evige prinsesse. Historisk roman om dron­


ning Elizabeth af England og den skotske dronning Maria Stuart. Handlingen udspiller sig i perioden 1568-1587, hvor Maria Stuart sad i husarrest i England. Hendes "vært" og fangevogter var Bess af Hardwick, hertuginden af Shrewsbury.

Spænding

Mørkbak, Preben Sven Tveskæg. Danernes sidste viking Lindhardt og Ringhof. 2009. 564 s.

Clifford, Ole Troldmanden fra Waterloo Mrs. Robinson. 2009. 370 s.

En amerikansk medicingigant er truet af finanskrisen, men kan måske reddes af et nyt genmanipuleret medicinpræ­ parat. Privatdetektiven Harry og IT-eksperten Mikkel bliver hyret til at undersøge medici­ nens bagmænd.

Biografisk roman om Sven Tveskæg fra hans barndom til han som 28-årig slår faderen Harald Blåtand ihjel og overta­ ger tronen.

Steensen-Leth, Bodil Tradition og fornyelse Lindhardt og Ringhof. 2009. 222 s.

Marstrand-Jørgensen, Anne Lise Hildegard Gyldendal. 2009. 397 s.

Biografisk roman om middelal­ dermystikeren, komponisten, abbedissen og meget mere, Hildegard von Bingen (10981179).

Booth, Stephen Ind til benet Klim. 2009. 410 s.

I 1760'erne opholder Frederik Dane sig en tid i Italien. Han vender hjem til oplysnings­ tiden og bliver involveret i Struensees nytænkning. Samtidig har han problemer i slægten, hvor der kun er en kvindelig arving.

Krimi fra England, hvor mak­ kerparret Diana Fry og Ben Cooper skal løse en sag om en serieforbryder i den lille landsby Withens.

Brown, Dan Det forsvundne tegn Hr. Ferdinand. 2009. 562 s.

Tylsgaard Larsen, Jonatan

Symbolforskeren Robert Langdon jagter frimurernes skjulte skat, der er et hemme­ ligt ord, der kan give menne­ skeheden uanede kræfter.

Den assyriske spion Fokal. 2009. 579 s.

Den assyriske kaptajn Ea-nasir bliver efter eget ønske spion i Judæa, men bliver splittet mel­ lem sin trofasthed og sin faci­ nation af det judæiske, ikke mindst enken Natanja.

5

Cornwell, Patricia D. Scarpetta Forum. 2009. 476 s.

Krimi. Retsmedicineren Kay Scarpetta arbejder nu i Massachusetts og bliver invol­ veret i en besynderlig sag, hvor den formodede morder kan fortælle højst bizarre historier. Taler han sandt, eller er han i virkeligheden en bin­ degal og perverteret morder?


Gardner, Lisa

Dansk spænding

1992. Da Danmark skal møde Tyskland i EM-fodboldfinalen bliver en myrdet tysk surfer fundet i en bunker.

Alene People's Press. 2009. 319 s.

Krimi. Politimanden Bobby fra Boston skyder en ægtemand, der truer barn og hustru. Bobby mistænkeliggøres og opsøger enken for at finde sandheden. Enken gemmer imidlertid på hemmeligheder, så Bobby bliver endnu mere usikker.

Holdt, Annika von Sov som de døde. Thriller Lindhardt og Ringhof. 2009. 255 s.

I Sydstaterne bliver en række mennesker dræbt på bestialsk vis, og inden døden bliver de indespærret, mishandlet og udsat for perverse eksperi­ menter. Den unge enke Máire kommer på sporet af uger­ ningerne, og med livet på spil sætter hun sig for at finde ud af, hvad der er sket.

Slaughter, Karin Vantro Hr. Ferdinand. 2009. 499 s.

Krimi. Politikommissær Jeffrey Tolliver og retsmediciner Sara Linton snubler over en ned­ gravet kiste i skoven, indehol­ dende liget af en ung kvinde levende begravet. Hun tilhørte en religiøs sekt, der viser sig at skjule mange hemmeligheder bag det hellige ydre.

Esmann, Frank Dragens ånde. Thriller Forum. 2009. 322 s.

Danske oberst Blixen og hans folk fra Sektion A både sam­ arbejder med og konkurrerer mod andre efterretningsorga­ nisationer om at udforske og stoppe Irans udvikling af atom­ våben. Det bliver en dramatisk og actionfyldt storpolitisk kamp mod både terror og tid.

Et russisk transportfly med uran om bord styrter ned i den ægyptiske ørken på et sted, hvor en kraftfuld genstand blev skjult 4000 år tidligere. Ægyptologer og arkæologer søger efter genstanden.

Kejserens port Politiken. 2009. 303 s.

I en ørkenudgravning kom­ mer en kvindelig arkæolog på tværs af "Det evige daggrys sønner", skabt af en psyko­ patisk franskmand, bosat i Vietnams jungle. Arkæologens sind er fyldt dels af en trafik­ dræbt søn, dels af en revolver­ kugle fra psykopatens attentat på hende, men hun fortsætter.

Holm, Gretelise Forhærdede tidselgemytter. Minikrimi C&K. 2009. 237 s.

Krimi. En myrdet præst. En hjælpepræst med rigeligt motiv. Præsteelskende damer i menigheden. Et mylder af motiver og fortrængninger vælder frem, da vicepoliti­ inspektør Rolf Greve sæt­ tes til at opklare et mord. Medmenneskelighed og tilgi­ velse er ikke det, der præger de implicerede.

Sussman, Paul Den skjulte oase Tiderne Skifter. 2009. 495 s.

Mørk, Christian

Hede, Karin Bunker. En krimi fra Vestjylland Hovedland. 2009. 328 s.

Krimi i spændingsfeltet mel­ lem unge tyskeres arbejde med Atlantvolden i Thy i kri­ gens sidste år, og arrogante tyske turister samme sted i

6

Philipsen, Therese Den man elsker. Krimi People's Press. 2009. 312 s.

Krimi. Den 11-årige medi­ edarling Cecilie forsvinder i Espergærde. Politiassisten Liv Moretti kobles på politiets enhed NEC, der skal opklare, hvad der hurtigt viser sig at være en grum forbrydelse,


som afdækker den rådne virkelighed under den velpud­ sede nordsjællandske facade.

Schmidt Petersen, Hans Sneglens hus. Krimi C&K. 2009. 311 s.

Krimi. Efter brutale drab og overfald på ældre mennesker i grænseområdet - tilsynela­ dende uden sammenhæng - må danske Carsten og tyske Christiane finde en arbejds­ metode. Det bliver farligt, og løsningen ligger langt fra den første fornemmelse.

delse til hendes egen mors skæbne under krigen.

trækkes alligevel ind i en sag om mord på prostituerede. Og da der dukker kompromitte­ rende fotos op fra en tidligere sag, må hun og hendes to kontroversionelle veninder, retsmedicineren Selander og anklageren P.J., træde i karak­ ter igen.

Sten, Viveca

Nordisk spænding

Inderst inde Rosinante. 2009. 381 s.

Grebe, Camilla Jeg ser dig Rosinante. 2009. 378 s.

Krimi. Siri er psykoterapeut og møder lidt af hvert i sin prak­ sis. Hun får en fornemmelse af at blive overvåget, og da hun modtager trusselsbreve og en af hendes klienter findes myrdet ved Siris ensomtbelig­ gende hus i den stockholmske skærgård, begynder hun at blive bange - rigtig bange.

Mankell, Henning Den urolige mand. Kriminalroman Gyldendal. 2009. 541 s.

En politisk kold­ krigs- og nutidskrimi. Kriminalkommisær Wallander nærmer sig pensionen og gør personlig status over sit liv og det svenske samfund. Samtidig opklarer han, hvorfor først datteren Lindas svigerfar og må­neder senere også svi­ germoren forsvinder sporløst.

Hedström, Ingrid Pigerne i Villette Cicero. 2009. 261 s.

Staun, Susanne Før jeg dør Gyldendal. 2009. 279 s.

Krimi. Profileringseksperten Fanny Fiske er meget mod sin vilje blevet pensioneret, men

afdelingen i Oslo har egentlig sagt op, men bliver hentet tilbage til en makaber sag, hvor en seriemorder er på spil. Sagen viser sig at være vidt­ forgrenet, og den udvikler sig dramatisk og fører Harry Hole rundt i Norge og Congo.

Krimi. Tre unge piger er myrdet efter en byfest i Villette i Belgien. Undersøgelsesdommer Martine Poirots arbejde med sagen afdækker en forbin­

Nesbø, Jo Panserhjerte Modtryk. 2009. 634 s.

Krimi. Den alkoholiserede og asociale Harry Hole fra drabs­

7

Krimi fra Stockholms skær­ gård, hvor en stor regetta skydes i gang. Samtidig skydes en kendt advokat, og kriminal­ assistent Thomas Andreasson, der selv er blandt publikum, tager fat på opklaringen.

Yrsa Sigurðardóttir Aske Lindhardt og Ringhof. 2009. 413 s.

Krimi. Ved en udgravning af et askedækket hus fra vulkanudbruddet 1973 på Vestmannaøerne findes et afhugget hoved og tre lig. Forsvarsadvokaten Thora tilkaldes, og hun opklarer den dramatiske og overraskende historie.


Biografier & erindringer 99.4 Bosse, Stine Stine Bosse. Det handler om at turde Gyldendal Business. 2009. 288 s.

Portræt af erhvervskvinden Stine Bosse (f. 1960), topchef i forsikringsselskabet TrygVesta.

børn og mænd, og om alle dem hun har mødt gennem årene.

99.4 Riskær Pedersen, Klaus

Livshistorier

Riskær Pedersen, Klaus Ankomsten Gyldendal. 2009. 223 s.

Om Klaus Riskjær Pedersens (f. 1955) liv i Statsfængslet ved Søndre Omme, hvor han skal afsone 6 år. Beskriver livet indenfor fængslet, om fængselspersonalet og de medindsatte.

99.4 Gammelgaard, Lene

Gammelgaard, Lene Mit livs kamp. 14 måneder i Nepal for min datter Politiken. 2009. 244 s.

Personlig beretning de glæder og problemer, der var forbun­ det med at adoptere et barn gennem et børnehjem i Nepal.

99.4 Guillou, Jan

61.6 Til sygdom os skiller Gad. 2009. 254 s.

Beretninger om pars oplevel­ ser, når den ene part bliver ramt af sygdom, hvor kærlig­ heden bliver sat på en alvorlig prøve og kan overskygge kampen mod sygdommen. Sætter bl.a. fokus på emner som afmagt, sorg, angst, uba­ lance og nye rollefordelinger i parforholdet samt på tabu­ belagte emner som sex, skyld og skam.

Guillou, Jan Ordets magt og afmagt. Mit skrivende liv Modtryk. 2009. 518 s.

61.6011

Aaen, Anne-Marie

Den svenske journalist og for­ fatter Jan Guillou (f. 1944) for­ tæller om sit liv og arbejde.

Tretten firkløvere Frydenlund. 2009. 425 s.

99.4 Bryld, Tine

Løkkegaard, Gitte Tine Bryld. Et lettere kaotisk ridt Gyldendal. 2009. 232 s.

Tine Bryld (f. 1939) fortæller om sit eget liv, som har været langt mere turbulent, end hvad den rolige, velovervejede stemme i radioen har ladet ane. Om ægteskab, utroskab og skilsmisse. Om forældre,

99.4 Østlund, Bo 99.4 Møllehave, Johannes

Østlund, Bo

Lund, Henrik Stampe

Strawberry fields forever Politiken. 2009. 318 s.

Ord fra hjertet. Johannes Møllehaves forfatterskab Gyldendal. 2009. 151 s.

Forfatteren (f. 1956) fortæller om sin opvækst med druk, selvmord og massiv fortræng­ ning i den lille fynske landsby Veflinge. Bogen tegner sam­ tidigt et portræt af en lille nordfynsk landsby og dens sælsomme skæbner.

Om de vigtigste tråde der binder præsten Johannes Møllehaves (f. 1937) forfatter­ skab sammen.

8

Thorbjørn vejede 751 gram, da han blev født 3 1/2 måned for tidligt. Man følger detal­ jeret hans fødsel og efter­ følgende sygdomsforløb på Rigshospitalets intensivafde­ ling for for tidligt fødte børn.

99.4 Dahl, Henrik Idiot People's Press. 2009. 268 s.

Den tidligere tv-vært Henrik Dahl (f. 1964) og hans kone


Camilla Emborg (f. 1973) for­ tæller begge om Henriks liv, karriere og sygdom (maniode­ pressiv psykose/bipolar affek­ tiv sindslidelse) og deres fæl­ les kamp for at holde sammen på ægteskab og familie.

99.4 Thestrup, Ole

30.175

Thestrup, Ole

Baun Danielsen, Line

Min lange rejse hjem Lindhardt og Ringhof. 2009. 269 s.

Verdens bedste mor. En hyldest og inspiration til alle mødre Turbulenz. 2009. 250 s.

Skuespilleren Ole Thestrup (f. 1948) beretter om sit liv med fortabelse og håb - i kærlig­ heden, kunsten og troen på det gode i mennesket. Selv om alkoholen nær tog livet af ham, fandt han modet til at gå på scenen igen, og han vandt en helt ny generation af fans på biograflærredet.

Line Baun Danielsen taler i denne interview- og sam­ talebog med Anne-Mette Rasmussen (f. 1958), Pernille @Ålund (f. 1962) og Anne Dorthe Tanderup (f. 1972) om at være mor, om kærligheden til deres børn, om forholdet til mændene og om deres egne mødre.

13.17

Borberg, Peter

Et ærligt liv People's Press. 2009. 317 s.

Humor - alvorligt talt. Levende samtaler med danske humorister Mellemgaard. 2009. 154 s.

Skønheds- og wellnesseksperten Ole Henriksen (f. 1951) beretter uden omsvøb om drengeårene i Nibe og det første møde med det homoseksuelle miljø i 1970'er­ nes København og beskriver desuden sit liv og karriere i en international kendisverden i Los Angeles.

Interview-bog, hvor 11 forskel­ lige humoristister besvarer spørgsmål om humorens man­ ge udtryk: John Engelbrecht, Flemming Jensen, Rune T. Kidde, Lotte Heise, Jytte Abildstrøm, Jens Blendstrup, Thomas Wivel & Povl Erik Carstensen, Jan Schou, Søren Fauli og Farshad Kholghi.

Henriksen, Ole

99.4 Jensen, Flemming

Olsen, Claus Ib Jensen & Klein i kloster Lindhardt og Ringhof. 2009. 231 s., tavler i farver

Under en rejse til Rom og Syditalien kaster de to skue­ spillere og komikere sig ud i en samtale om bl.a. politikere, finanskrisen, globalisering, H.C. Andersen, siesta, danske guldalderkunstnere, det itali­ enske måltid og kongehuset.

Samtalebøger

99.4 Henriksen, Ole

rikeren Søren Mørch (f. 1933), fortæller om deres syn på magtens kampe, om venner og fjender, Socialdemokratiets krise og de blodige opgør bag scenen i dansk politik. Men de beretter også om ægteskab, personlige valg, børn, sygdom og kærlighed.

99.4 Margrethe II (dronning af Danmark)

Lyding, Henrik 99.4 Bjerregaard, Ritt

Krasnik, Martin Ritt & Søren. Samtaler om krig og kærlighed People's Press. 2009. 265 s.

Politikeren Ritt Bjerreg@ård (f. 1941) og ægtefællen, histo­

9

Dronningens teater Gyldendal. 2009. 232 s.

Dronning Margrethe beretter om sine scenografiske arbej­ der og livslange kærlighed til teatret i almindelighed og bal­ letten i særdeleshed.


og kammeratskab og samspil­ let mellem humor og den modgang, de har haft i livet.

99.4 Trevane, Jacky

Trevane, Jacky En god muslimsk hustru Leksis. 2009. 333 s.

På en ferie i Egypten forelsker Jacky sig i Omar, og de gifter sig. Dette er beretningen om livet som muslimsk hustru i et ægteskab, der udvikler sig til et voldeligt mareridt og ender med flugt og udstedelse af en fatwa.

Fra virkelighedens verden 34.31

Skjoldager, Morten Truslen indefra Lindhardt og Ringhof. 2009. 320 s. 99.4 Nørby, Ghita Mine levende billeder. Filmene Gyldendal. 2009. 172 s.

2. del af: Ghita Nørby: Mine egne veje. Ghita Nørby (f. 1935) fortæl­ ler om et halvt århundrede i filmens verden, hvor hun har indspillet mere end 100 film lige fra de letteste lystspil til de store, psykologiske dra­ maer.

forfattere, (livs)kunstnere og andet godtfolk.

En grundig gennemgang af de fire store danske terrorsager, Egyptersagen fra Århus i 1993, samt Glostrup-, Vollsmose- og Glasvej-sagen fra de senere år. En beretning om grupperne af unge mænd, der planlagde terrorangreb i Danmark og om hvordan radikal islamisme slog rod i det danske samfund.

13.17

Lahme, Julia Sig farvel. Hvad præster ved om sorg Pretty Ink. 2009. 143 s.

Med udgangspunkt i tabet af sin mor, har forfatteren samta­ ler med 6 præster om døden, sorgen og livet efter døden.

Tro & tanker 29.7

Bluitgen, Kåre Koranen gendigtet Lindhardt og Ringhof. 2009. 799 s.

Knytter sig til hans: Koranen kommenteret. Gendigtning af Koranen, der her fremstår som en kronolo­ gisk og samlet fortælling.

99.4 Rathsack, Thomas

Rathsack, Thomas 99.4 Nørbygaard, Finn

Rundle, Peter Du skal turde grine af det grimme. Finn og Jacob om livet Lindhardt og Ringhof. 2009. 291 s.

Komikerne Finn Nørbyg@ård (f. 1952) og Jacob Haug@årds (f. 1952) samtaler om kollega-

Samfund & politik

Jæger. I krig med eliten People's Press. 2009. 303 s.

04.6

Jægersoldaten Thomas Rathsacks (f. 1967) beretning om farefulde specialopera­ tioner med Jægerkorpset i internationale konflikter, hvor fjenden bl.a. er talebankri­ gere og al-Qaida-terrorister i Afghanistan og Irak.

10

Møllehave, Johannes

33.1855

Målbevidste svinkeærinder. Klummer & kronikker Kristeligt Dagblad. 2009. 245 s.

Einar Már Guðmundsson

Præsten og forfatteren Johannes Møllehaves klum­ mer og kronikker om bl.a. studieværter, skuespillere,

En skarp og kritisk analyse af det islandske samfunds øko­ nomiske krise og kollaps, som forfatteren i høj grad tilskriver

Hvidbogen. Krisen på Island Information. 2009. 191 s.


erhvervslivets magt, inkompe­ tente politikere og det kapita­ listiske system, der belønnede grådighed og korruption.

Rasmussens (f. 1964) vej til landets mest magtfulde post - en beskrivelse af hans politi­ ske levnedsforløb og politiske talent.

61.28

Kirk, Henning Sådan holder du hjernen i gang Akademisk Forlag. 2009. 176 s.

Aldringsforsker beskriver den nyeste forskning om hjernens udvikling, samt hvordan man kan styrke hjernen og hukom­ melsen, når man bliver ældre.

Lov & ret 33.955

Lindahl, Søren Andelsbolig Nyt Juridisk Forlag. 2009. 156 s.

Om rettigheder og pligter ved at eje en andelsbolig, samt hvilke overvejelser man bør gøre inden købet af en andels­ bolig. 99.4 Auken, Svend

Mortensen, Hans Dét, Svend mener, er Gyldendal. 2009. 234 s.

34.72

Med baggrund i en række samtaler i løbet af foråret 2009 udbygger politikeren Svend Auken (1943-2009) sine tanker om Socialdemokratiets sjæl og metode samt om sin livshold­ ning i bredere forstand.

Gæld Nyt Juridisk Forlag. 2009. 144 s.

99.4 Løkke Rasmussen, Lars

Krause-Kjær, Niels Lars Løkke. Et portræt af Danmarks statsminister Jyllands-Posten. 2009. 270 s.

Larsen, Ole

Gæld og gældssanering ; Betingelser for at få gælds­ sanering ; Indholdet af en gældssanering ; Ansøgning om gældssanering ; Hvordan for­ løber en gældssaneringssag? ; Gældssaneringsbudgettet ; Betydningen af gældssanering ; Gældssanering i konkurs ; Andre muligheder end gælds­ sanering ; Hvordan undgås at blive håbløst forgældet?.

64.7

61.554

Nebelong, Lisbeth

Vinther Andersen, Nina

Sund økonomi - sådan. Fra underskud til overskudsmenneske Elkjær & Elkjær. 2009. 584 s.

Vores piller. Medicinalindustrien, forskningen, lægerne og patienterne Tiderne Skifter. 2009. 232 s.

Blanding af konkret informa­ tion om økonomi og hver­ dagsjura, baseret på økonomi­ ske lærebøger, love og regler, videnskabelige undersøgelser, udvalgte citater, tests og refleksionsøvelser, samt for­ skellige cases.

En debatbog om sammenhæn­ gen mellem læger, penge og medicinalindustrien.

Videnskab & forskning

62.98 Erobringen af rummet - NASAs største missioner. 5. Produced and directed by Duncan Copp Bonnier Publications. 2009 DVD

52.43 Planeten jorden Bonnier Publications International. 2009. 127 s.

NASAs arbejde med udvikling og opsendelse af rumfartøjer, som førte til de bemandede rejser til Månen og senere til rumstationerne SkyLab og ISS.

Til alle, der har lyst til at læse sig til viden om vores planets og livets opståen.

Beretning om Lars Løkke

11


Job & Ledelse 60.1

Jønsson, Pia Rum til at arbejde. Sådan skaber du de rigtige rammer Børsen. 2009. 119 s.

Bogen henvender sig til iværksættere og selvstæn­ dige og freelancere, og især til dem, der overvejer om de skal arbejde hjem­ mefra eller ude i byen, enten alene eller sammen med andre.

om, hvad man selv kan gøre, og hvornår man skal søge pro­ fessionel hjælp, samt tips til, hvordan man kan definere sig på ny og komme videre.

60.1 Positiv psykologi på arbejde Børsen. 2009. 214 s.

Om positiv psykologi anvendt i en organisatorisk kontekst med fokus på at skabe flow og fremme positiv dialog i virk­ somheder.

Personlig udvikling 15.2

60.106

Berger, Barbara

Lange, Ulrik

Det vågne menneske. En guide til sindets kraft Lindhardt og Ringhof. 2009. 217 s.

Førstehjælp til den nye leder. Kom godt fra start Gyldendal Business. 2009. 131 s.

Praktiske tip og forslag til, hvordan man finder sig til rette som ny leder.

Om sindets natur og de men­ tale love der er en forudsæt­ ning for at bruge sindets kraft med omtanke. Med fokus- og undersøgelsesværktøjer der fører til en voksende bevidst­ hed og et mere afklaret, lyk­ keligt og harmonisk liv.

60.13 Planlæg bedre - få mere tid Mnemosyne Kurser & Forlag. 2009. 152 s.

En overskuelig bog om at styre tiden og planlægge sine arbejdsopgaver.

15.2

60.133

Nielsen, Trine

Høgsted, Rikke

Innovationens ABC Gyldendal Business. 2009. 188 s.

Kom på benene igen. Sådan klarer du en fyring Dansk Psykologisk Forlag. 2009. 64 s.

Bog om at skabe et innovativt miljø i virksomheden.

Zeff, Ted Særligt sensitives guide. Øvelser, der beroliger sanserne i en overstimulerende verden

Borgen. 2009. 223 s. Opbygget som et årskursus gives der uge for uge praktisk vejledning og øvelser, som særligt sensitive kan bruge til at finde indre ro og trives med deres følsomhed.

Dinnetz, Rikke Lykkelig nu Politiken. 2009. 227 s.

60.1

15.2

10 råd til hvordan man gen­ nem positiv og bevidst kom­ munikation kan opnå større livsglæde. Med øvelser.

61.36

Balslev, Elisabeth Indre uro. En brugsbog om stress og personlig vækst Hovedland. 2009. 199 s.

Gennem fiktive cases beskri­ ves typiske stressfremkalden­ de faktorer i livet. F.eks. skran­ tende parforhold, lavt selv­

Om de mest almindelige reak­ tioner på en fyring med råd

12


værd, sorg, spiseproblermer, angst og misbrug. Derudover gives der råd til, hvad vi selv kan gøre for at opnå større indre tilfredshed og følelses­ mæssig stabilitet.

Samliv

Kvindeliv

30.1751

15.2

Krag, Henrik

Ferrer, Ketti Bueno

30.1726 Danmarks historie - kvindeliv Substanz. 2009 DVD

Overlev i parforhold. Forståelse og praktiske løsninger Henrik Krag. 2009. 151 s.

En kvindes guide til at nyde livet Pretty Ink. 2009. 154 s.

Dvd om kvindernes liv i Danmark fra 1896.

Gennem en række mentale og fysiske øvelser, tips og gode råd gives der anvisninger på at genfinde ægte kvindelighed og glæde.

68.8

Gennem øvelser og case-stor­ ies beskrives, hvordan kærlig forståelse og accept af begge parters naturlige behov på enkel vis kan skabe vejen ud af problemer og misforståelser.

Wedel, Christina Hvad klæder mig? Pretty Ink. 2009. 206 s.

En stylist giver råd til at finde en mere sikker og gladere ver­ sion af læseren, uanset stør­ relse, figur og alder.

30.1751

Schwab, Mai-Britt

61.36

Rasmussen, Pernille Livet efter stress. Udvikling og muligheder Gyldendal. 2009. 162 s.

Har man været ramt af stress betyder det ofte efterfølgen­ de forandringer med hensyn til kompetencer, vaner, prio­ riteringer og livssyn, hvilket kan medføre nye udviklings­ muligheder og positive livsæn­ dringer. Stressoplevelsen kan udnyttes konstruktivt til at få et bedre liv fremover - uden tilbagefald.

Stressfri zone Frydenlund. 2009. 165 s.

Familieliv

Tips og redskaber til at opnå bedre ro og balance i parfor­ holdet. Med afspændingsøvel­ ser for par.

30.175

Heise, Lotte Kan du nå det? Overlevelsesguide for børnefamilier Documentas. 2009. 154 s. 30.172

61.37

Bergensten, Gunilla

Ørting, Joan

Når jeg bliver 40, vil jeg være smuk, rig, lykkelig - og yngre Gyldendal. 2009. 225 s.

Hvad vil du ha'? Lyst, lykke og liderlighed Ekstra Bladet. 2009. 194 s.

Forfatterens beretning i året op til hendes 40 års fødsels­ dag om sit eget og vennernes liv, om mænd, børn og livs­ krise, skilsmisse, karriereskift og de tanker, hun gør sig midt­ vejs i livet.

Gode råd om samliv og sexliv for både par og singler.

13

Forfatteren giver en række bud på, hvordan man lettere som travl forældre kan klare en hektisk hverdag med små eller mellemstore børn. Med tips til planlægning af dagen, ugen og årets måneder.


30.175 Den levende familie. Hvordan nærvær gi'r selvværd Lindhardt & Ringhof. 2009. 239 s.

61.38

Med udgangspunkt i begrebet det anerkendende nærvær og ved hjælp af metoden den anerkendende dialog giver forfatterne anvisninger på, hvordan forældre kan udvikle en mere bevidst tankegang og et mere levende samvær i parforholdet og i forholdet til deres børn.

Med udgangspunkt i egne erfaringer med overvægt giver forfatteren inspiration, tips og gode råd om sund levevis, ernæring og motion til famili­ er, der gerne vil ændre livsstil. Med opskrifter til madpakker og mellemmåltider.

37.2 Børn, børn, børn. Råd og vink til forældre i alle aldre People's Press. 2009. 254 s.

Ud fra egne erfaringer giver Anne Mette Rasmussen og Gitte Hornshøj en række gode råd om børneopdragelse opdelt efter børnenes alder: 0-5 år, 6-12 år, 13-18 år.

37.2 Samtaler med forældre. Hverdagsliv i familien Apostrof. 2009. 134 s.

16 samtaler med forskellige forældre om problemstillinger, oplevelser og erfaringer, fulgt op af gode råd.

forskellige ture rundt i Berlin. Under hvert tema får man et historisk indblik, og der fortæl­ les om både kendte og ukend­ te skæbner. Desuden omtale af de vigtigste seværdigheder, pladser, museer, gallerier, caféer osv.

Rysgaard, Christine Sunde unger. Mad, mod og motion til tweens og teens People's Press. 2009. 185 s.

Om landenes og befolkninger­ nes historie, samt overvejelser om hvilke muligheder landene har i en globaliseret verden.

48.231 Turen går til Sydindien Politiken. 2009. 168 s.

61.38 Sukkersheriffen. Få styr på familiens sukkervaner Politiken. 2009. 217 s.

65.99

Om ernæring og kost i en blan­ ding af viden, personlige histo­ rier, anekdoter, opskrifter, tips og råd om, hvordan familien får orden på sukkervanerne hjemme og ude.

Exquemelin, Alexandre Olivier Piraternes dagbøger. Den spændende og rigt illustrerede øjenvidneberetning om Kaptajn Morgan og hans sørøvere Billesø & Baltzer. 2009. 192 s.

Rejser & oplevelser

48.65

Nørgaard Petersen, Jan En kæmpe og syv dværge indtryk fra Mexico og Centralamerika Novalis. 2009. 231 s., tavler

44.4 Berlin

Harris, Henriette Berlin, Berlin. Steder, skæbner og historier Gyldendal. 2009. 237 s.

En beretning fra rejser til fods og på tommelen og beskrivel­ ser af det mexicanske og de centralamerikanske samfund.

Bogens seks tematiske kapit­ ler kan bruges som guide til

14

Alexandre Olivier Exquemelin fortæller om livet blandt de vestindiske pirater og om Henry Morgans store plynd­ ringstogt, som han selv deltog i. Fortællingen suppleres med den tids kobberstik, landkort og malerier samt kommen­ tarer om pirateriets historie, miljø og strategier.


Nissens (f. 1973) egne og ven­ ners jagt-, natur- og vildmarks­ oplevelser på godt og ondt.

65.841 Gribskovbanen Dansk Jernbane-Klub. 2009. 384 s.

Bogen fortæller historien om den lille oplandsbane i Nordsjælland helt op til 2009.

Danmark rundt 46.4 Sønderjylland

Løwe Christiansen, Bente

66.84

Berthelsen, Carsten Ølrejsen til Berlin Gad. 2009. 127 s.

Guide til Berlins gamle bever­ dinger og tips til besøg på moderne værtshuse med gode ølsorter, og en beskrivelse af de berlinske mikrobryggerier, der er blevet etableret i de seneste år. Desuden om den kultur og historie, der har gjort Berlin til en af de mest spæn­ dende storbyer i verden.

79.929 Vildmarksfeber. Autentiske jagt-, natur- og vildmarksberetninger Lavemarksgaard Freelance. 2009. 256 s.

Kuglestøberen. Et magisk sagn fra 1400-tallet omkranset af nuets stier mod fremtidens univers beLove. 2009. 148 s.

69.94

Svendsen, Jan

55.8 Ekstremt vejr og vejrfænomener i Danmark DR. 2009. 152 s.

På baggrund af det slesvigske folkesagn om Kuglestøberen fortælles om området omkring Gråsten, hvor sagnet foregår. Områdets historie sættes i relation til sagnets beskrivelse af Søgård.

Tørvene triller. Mystik, mennesker og maskiner i mosen DialogForum. 2009. 272 s.

Tørvene og tørvearbejdernes historie om i Danmark.

Beskrivelser af historiske vejrhændelser i Danmark fra stormflod i 1872 frem til regn­ vejr i juni 2009.

50.264 Aabenraa Med dal og bakker fagre Sohn. 2009. 170 s.

65.841

Duus, Mogens Med toget til Glyngøre og Nykøbing Mors Bane bøger. 2009. 192 s.

Bog om Aabenraa og den nær­ meste omegn med akvareller og causerende beskrivelser af egnens natur, historie og kultur.

Om Sallingbanens historie i årene 1871-2009. Det er også en beretning om en af de statsdrevne sidebaner, der gennem mange år har haft nedlæggelsesspøgelset hæn­ gende over sporet.

Brødrene Thomas Lindy Nissens (f. 1972) og Sebastian

15

71.9563

Olesen, Peter Københavns torve og pladser Thaning & Appel. 2009. 151 s.

Bogen beskriver 30 pladser og torve i Hovedstaden i tekst og billeder.


Hus & hjem 63.519 Havearkitekten 1. udgave. Bonnier Publications. 2009 DVD

Haveskolen - trin for trin.

67.4 Træ til trapper og paneler 1. udgave. Bonnier Publications International. 2009 DVD

ling, lam og kantareller - bun­ det sammen af fortællinger om og fra Fjällbacka, hvor de begge er vokset op.

Herman deler ud af de opskrif­ ter, som er udviklet og ser­ veret i gourmetrestauranten Herman i det gamle Nimb i Tivoli.

64.14 Det gode køkken. Sund mad mod kræft Politiken. 2009. 214 s.

64.1 Sund mad - let at lave Lindhardt og Ringhof. 2009. 305 s.

Kogebog for kræftramte og deres familier, som gerne via kosten vil gøre noget for at øge sundheden og forebygge ny kræft. Men den kan bruges af alle, der gerne vil spise sund, spændende og forebyg­ gende mad.

Opskrifter og gode råd til, hvordan man kan integrere de gode fødevarer i madlav­ ningen.

Gør det selv i boligen.

Mad & ernæring

småkager & cookies, cremer, ganacher og lagkagebunde, smørepålæg, karameller og trøfler. Derudover beskrivelse af dyrkning af kakao.

Hobby & fritid 36.7

Hasselbalch, Ole Foreninger Nyt Juridisk Forlag. 2009. 144 s.

Om foreninger i bred forstand, med de vigtigste forenings­ mæssige spilleregler.

62.722

Grau, Christian 64.1 Food for brains Helene Elsass Center. 2009. 201 s.

Mænd & biler. Hvad siger du med din bil - og hvad siger din bil om dig? Trigger Happy. 2009. 252 s.

Opskriftsbog med tekstafsnit om kostens og enkelte ind­ holdsstoffers betydning for hjernen. Bogen er udviklet med henblik på behandling af børn med spastisk lammelse.

Forfatterens hyldest til bilen.

64.1

Herman, Thomas Nimb Herman Politiken. 2009. 271 s.

Køkkenchefen Thomas

62.72209

Kjær, Jørgen 64.102 Smagen af Fjällbacka People's Press. 2009. 175 s.

Folkevognsrugbrødet Motorploven. 2009. 381 s.

Krimiforfatteren Camilla Läckberg og den svenske mesterkok Christian Hellberg deler ud af deres favoritretter, bl.a. med fisk og skaldyr, kyl­

64.17

Friis-Holm, Mikkel Chokolade People's Press. 2009. 157 s.

Opskrifter på desserter, kager,

16

Ud fra en særlig dansk syns­ vinkel fortælles historien om Folkevognsmodellen med de mange navne: bl.a. folke­ vognsrugbrødet, transporte­ ren og bussen; fremstillingen


lægger mest vægt på historien om den meget forskelligar­ tede brug "rugbrødet" blev udsat for op gennem tiden - illustreret af billedmateriale fra datidens brochurer og reklamer.

filtenåle. Med eksempler på hyggedyr, hånddukker, fugle, krammedyr, dekorative dyr, julepynt og påskepynt.

teknikker i bridge og gennem­ gang af de grundlæggende regler og terminologi. Med eksempler og øvelser.

79.97 Lystfiskeri i Norden Lindhardt og Ringhof. 2009. 312 s.

Danielsen, Annette

Erfarne lystfiskere fra de nor­ diske lande gennemgår de 25 mest spændende fiskearter som kan fanges i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Udover anvisninger af gode fiskesteder giver de gode råd om udstyr og fiskemetoder.

Det er ganske vist. Eventyrlig strik til børn 2 til 8 år inspireret af H.C. Andersens eventyr EC Edition. 2009. 87 s. 74.01 Ole Kortzau akvarel. Stemning - lys - transparens Lindhardt og Ringhof. 2009. 186 s.

Med udgangspunkt i en lang række af Ole Kortzens (f. 1939) akvareller vises, hvordan man i akvarelmaleri indfanger stemningen, udnytter akva­ rellens skitseagtige natur og arbejder med lys, skygge og farvespil i motivet. I bogen gives gode råd om akvareltek­ nikker samt farver og værktøj. 67.7 Glad filt Klematis. 2009. 95 s.

Introduktion til forskellige filteteknikker forklaret med mange fotos, der modelle­ res både med sæbevand og

Deichgræber, René Arsenal Gyldendal. 2009. 222 s.

Gennemgang af fodboldklub­ ben Arsenals historie og nutid.

64.64

Strikkeopskrifter til børnetøj.

79.706

Novrup, Svend Min første bog om spilleteknik Ruder 7. 2009. 32 s.

Indføring i de forskellige spille­

17

Gaarskjær, Jesper Manchester United Gyldendal. 2009. 240 s.

Gennemgang af fodboldklub­ ben Manchester Uniteds histo­ rie og nutid.

Sport

79.71 1001 store øjeblikke i fodboldens historie Ekstra Bladet. 2009. 623 s.

79.621 Tyson. Directed by James Toback Warner Bros. Entertainment Danmark. 2009

Gennemgang af de største, smukkeste, morsomste og mest bizarre øjeblikke i fod­ boldens historie. Og læs om store spillere som Pelé, Johan Cruyff, Maradona m.fl.

Mike Tyson vokser op i et råt miljø i Brooklyn og havner som tolvårig i ungdomsfængsel, men boksning bliver hans red­ ning. Mike Tyson har særlige evner for sportsgrenen, og karrieren bliver lysende. Men han betaler også berømmel­ sens pris!

79.475

79.706

79.71 Chefen. Historien om Morten Olsen Ekstra Bladet. 2009. 287 s.

Om fodboldspilleren Morten Olsen (f. 1949), som har været med i dansk fodbold i de sene­ ste 40 år med 102 landskampe.


Træner i klubber i Belgien og Tyskland og landstræner siden 2000.

Krop & fitness

klubplan såvel som på lands­ holdet, og om sin barndom, privatliv og jobbet som lærer.

79.53 Indre fitness med de fem tibetanere Forlaget 180. 2009 DVD

Sundhed & behandling

Fitnessprogram der tager udgangspunkt i de fem tibe­ tanere. Ved hjælp af en række øvelser vises hvordan man kan styrke den fysiske krop samti­ dig med at der skabes balance mellem kroppen, sindet og det spirituelle.

61.644 Anoreksi og bulimi Dansk Psykologisk Forlag. 2009. 395 s.

Bogen anlægger et helt nyt syn på anoreksi/bulimi og henvender sig bredt til både behandlere, mennesker der lider af det og deres nærme­ ste.

79.59 Nyt liv til din ryg. Med Lotte Paarup Den Intelligente Krop. 2009 DVD

Jørgensen, Martin De professionelle People's Press. 2009. 254 s.

Martin Jørgensens (f. 1975) personlige beretning om vil­ kårene og virkeligheden bag facaden som professionel fod­ boldspiller.

To træningsprogrammer delt op i mindre programmer, så man kan nøjes med at lave enkelte øvelser. I det ene program vises øvelser stå­ ende og det andet består af øvelser, som laves siddende. Efterfølger til Sund ryg med bold og Sund ryg.

79.75 79.53

Grib livet. En biografi om håndbold, lederskab og lidenskab People's Press. 2009. 254 s.

Fan, Xiulan

Anders Dahl-Nielsen (f. 1951) fortæller om sin håndboldkar­ riere som spiller og træner på

78.797

Andersen, Benny

79.71

Dahl-Nielsen, Anders

Musik & film

Samlede sange Borgen. 2009. 240 s.

69 viser og sange fra bøger og albummer fra de sidste 40 år.

78.9061 The ¤Beatles The Beatles. Fotografier fra Daily Mail Parragon. 2007. 384 s.

Fotografisk værk om The Beatles.

78.9063

Braad Thomsen, Chr.

Qigong efter Biyunmetoden Bogan. 2009. 175 s.

Drømmejazz. Jazzens historie belyst gennem 100 af de bedste cd'er Tiderne Skifter. 2009. 415 s.

Qigong betyder livskraft eller energi, og qigong er en metode til at finde livskraften i praksis.

En subjektiv kanon, der tager

18


udgangspunkt i 100 af jazzens cd- og pladeudgivelser og beskriver jazzhistoriens højde­ punkter.

med fokus på de sidste tragi­ ske år af musikerens liv , hvor han bl.a. var involveret i ankla­ ger om pædofili.

78.9 1001 klassiske album du skal høre før du dør Politiken. 2009. 960 s.

Kunst

Kronologisk gennemgang af klassiske albums fra 1100-tallet og frem til i dag.

Tatoveringens designhåndbog Billesø & Baltzer. 2009. 224 s.

99.4 Grace (fyrstinde, Rainier III, fyrste af Monaco)

Spoto, Donald

den russisk-ortodokse kultur­ kreds, som de udspringer af. Med en guide til de russiske ikonskoler, en vurderingsnøgle til ikonen som samlerobjekt og et ikonleksikon med de vigtig­ ste begreber og udtryk.

61.33

Hemingson, Vince

99.4 Mathiesen, Axel Axel Mathiesen. En tegner og hans tid Attika. 2009. 320 s.

Håndbog med populære mønstre kombineret med bil­ leder, der viser, hvordan tato­ veringen ser ud på huden og en forklaring af hvert motivs betydning.

Om fyrstinde Grace's (19291982) liv, om mennesket bag filmstjernen og fyrstinden. Om succes i Hollywood. Og fia­ sko. Og om mændene i Grace Kellys liv.

99.4 Munch, Edvard Edvard Munch og Danmark Ordrupgaard. 2009. 119 s.

Om den norske maler Edvard Munch (1863-1944) og hans forhold til Danmark med gen­ givelser af en række af hans malerier og tegninger samt enkelte værker af samtidige kunstnere.

99.4 Jackson, Michael

Halperin, Ian

Portræt af kunstneren og legenden "King of pop" Michael Jackson (1958-2009)

Om den tyske maler Emil Nolde (1867-1956) og hans forhold til Danmark med gen­ givelser af en række af hans malerier.

Historie

Portræt af tegneren Axel Mathiesen (1882-1973) med gengivelse af en række illustra­ tioner fra klassikere som H.C. Andersens eventyr, Borte med Blæsten, Tarzan, Pinnochio, Flemming-bøgerne, Pawbøgerne, Peder Most-bøgerne samt tegninger til julehæfter, ugeblade og aviser.

Grace Kelly. En biografi People's Press. 2009. 282 s.

Unmasked. Michael Jackson de sidste år af hans liv EC Edition. 2009. 267 s., tavler i farver

99.4 Nolde, Emil Emil Nolde og Danmark Kunsten, Museum of Modern Art Aalborg. 2009. 174 s.

74.79

Hvithamar, Annika Ruslands ikoner. Fra brugskunst til billedkunst Bruun Rasmussen. 2009. 263 s.

Om de russiske ikoners histo­ rie, motiver og anvendelse og

19

91.94

Winther, Jens Dødskysset. Den der kommer for sent bliver straffet af livet Sohn. 2009. 238 s.

Om forholdene i de kommuni­ stiske lande i Østeuropa efter 2. verdenskrig frem til 1989. Med interviews og bidrag fra både danske og europæiske forfattere og politikere for­ midles et billede af vilkå­


Vikingetidens konger Underskoven. 2009. 296 s.

ker spor op til nutiden. Det handler om personlige følger og efterfølgende psykiske men for såvel modstandsfolk som danskere i tysk tjeneste, og deres familier. Og det handler om den politiske brug af mod­ standskampen og bogen disku­ terer det centrale spørgsmål: Hvornår slutter en krig?

Om vikingernes slægtshistorie, vikingekongernes kronologi og slægtsforhold med afsæt i samtidens litterære tekster, hvor familieforholdene beskri­ ves. Med en indføring i vikin­ getidens handelspladser.

96.9 Sydslesvigs danske historie Studieafdelingen ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. 2009. 356 s.

96

Et informativt værk, der sam­ ler trådene om Sydslesvigs danske historie.

rene og situationen i datidens Europa med fokus på bl.a. opstandene i Tjekkoslovakiet, Ungarn, Polen og DDR.

95.2

Krambs, Karsten

Cecilia adskilt på grund af utugt. Arn blev tempelridder i Gaza og Cecilia sendt i kloster. Nu mødes de atter, men ufre­ den hersker fortsat i Götaland.

77.7 Kureren SF Film. 2009 DVD

99.4 Frederik VI (konge af Danmark)

Engberg, Jens Den standhaftige tinsoldat Politiken. 2009. 543 s.

Biografi om Frederik 6.(17681839) der regerede enevældigt i Danmark i 55 år og i Norge i 30 år. Han var konge i en af de mest dramatiske perioder i danmarkshistorien og beskri­ ves som et menneske med lidt lykke og megen ulykke.

Christoffersen, Peder Danmarkshistorien. En krønike fra oldtiden til nu Gyldendal. 2009. 724 s.

Hele danmarkshistorien fra ca. 10.000 før Kristus til i dag er delt op i små kapitler med hver sin markante overskrift.

96.71

Birkeland, Sven Arvid I krigens kølvand. Danske skæbner efter 2. verdenskrig Gyldendal. 2009. 525 s.

Handler om en række foreteel­ ser i efterkrigstiden, der træk­

98.28

Xinran Kinas vidner. Stemmer fra en tavs generation Rosinante. 2009. 478 s.

På en rejse gennem Kina har forfatteren interviewet for­ skellige personer om de lidel­ ser og glæder livet har budt dem. Undervejs får læseren et blik i Kinas udvikling, landets traditioner og de menneske­ lige konsekvenser af det store skridt frem og kulturrevolu­ tionen.

Spillefilm Nordiske film 77.7 Arn II SF Film. 2009 DVD

For 20 år siden blev Arn og

20

En motorcyklist findes myrdet, og sporene fører politiet til den lokale motorcykelklub. Alt tyder på at ofret var nar­ kokurer og det går op for Wallander, at der er stærke kræfter på spil uden for motorcykelklubben, der har til hensigt at overtage narko­ handlen i området.

77.7 Lille soldat SF Film. 2009 DVD

Lotte er hjemvendt og afmøn­ stret soldat med ar på både sjæl og legeme. Hun lever i sin egen glasklokke, da hendes far kontakter hende og tilbyder et job som chauffør for sin unge, sorte kæreste. Lily fra Nigeria tjener nemlig penge om dagen som luksusluder.


Udenlandske film

Guevaras stærke engagement i den cubanske revolution og hans efterfølgende særdeles aktive deltagelse i guerillakam­ pene mod Bolivias diktatoriske styre.

77.7 The boat that rocked Universal Pictures (Denmark). 2009 DVD

77.7 Mænd der hader kvinder Nordisk Film. 2009 DVD

Journalisten Mikael Blomkvist tager imod et tilbud fra den aldrende stormagnat Henrik Vanger om at prøve at opspore dennes niece, som forsvandt for over fyrre år siden. Mikael Blomkvist får uventet hjælp af hackeren Lisbeth Salander i en uhygge­ lig mordsag.

Carl sendes af sin mor til sin gudfar, der bestyrer radiosta­ tionen Radio Rock. Tiden er 1966, og den britiske regering gør alt, hvad den kan for at få piratsenderen gjort ulovlig. Moderen håber, at gudfade­ ren kan lære Carl ordentlige manerer. Men heri tager hun grundigt fejl!.

77.7 Coco Chanel Midget Entertainment. 2009 DVD

Historien om den verdens­ kendte franske modeskaber Gabrielle 'Coco' Chanel, der arbejdede sig op fra fattig børnehjemsbarn til en mode­ dronning med ben i næsen. Kvinden der viste vejen for uafhængige kvinder.

77.7 Cadillac records SPHE Nordic. 2009 DVD

77.7 Duplicity Universal Pictures (Denmark). 2009 DVD

Claire Stenwick og Ray Koval har trådt deres børnesko som agenter i CIA, men arbejder nu med industrispionage, hvor konkurrerende firmaer ved, at fortrolige oplysninger om modparten er guld værd. Claire og Ray beslutter sig for at spio­ nere på skrømt og selv snuppe den helt store gevinst!.

77.7 Confessions of a shopaholic Walt Disney Studios Home Entertainment. 2009 DVD

Leonard Chess starter sit eget pladeselskab i 1950'ernes raceopdelte Chicago. Dets første udgivelser er med det afroamerikanske bluestalent Muddy Waters, og hermed er vejen banet for succes.

Journalisten Becky drømmer om et job hos et prestigefyldt modemagasin. I stedet ender hun ved et tilfælde som skri­ bent på et pengemagasin, mens hendes egen økonomi ligger i ruiner. Forviklingerne tager fart, og det bliver svæ­ rere og sværere for Becky at holde kreditorerne for døren.

77.7 Che Scanbox. 2009 DVD

Historien om den unge Che

21

77.7 Engle og dæmoner Theatrical edition. SPHE Nordic. 2009 DVD

Fire kardinaler er blevet kid­ nappet, og som om det ikke er nok, vil Vatikanet blive


sprængt i luften. Romerkirken tilkalder harvardprofessoren Robert Langdon, der finder ud af, at en gammel orden, Illuminati, er genopstået og tilsyneladende står bag forbry­ delserne.

77.7 Gran Torino Warner Bros. Entertainment Danmark. 2009 DVD

77.7 Marley & me SF Film. 2009 DVD

Romantisk komedie om et succesfuldt journalist-par, der får en hund, de har svært ved at styre, men som de hurtigt knytter sig til, og som kommer til at følge dem gennem tykt og tyndt, mens de sammen skaber sig en familie.

1981. Fangerne fra IRA i det nordirske fængsel Maze har ikke politisk status, men behandles som gemene for­ brydere. Fangerne reagerer med konstante protester, der kulminerer, da fangen Bobby Sands beslutter sig for at sulte sig selv ihjel og derved råbe verden op.

77.7 Star trek Paramount Home Entertainment (Denmark). 2009 DVD

77.7 Red cliff Nordisk Film. 2009 DVD

Forhistorien til Star Trek. Kirk og Spock og resten af Star Trek crewet bliver sendt ud på en mission, hvor det gælder om at redde planeten Vulcan.

Kina år 208. Den mægtige før­ steminister Cao Cao er landets egentlige hersker, men to fyrster vil ikke underkaste sig despotens overherredømme. Med en talmæssig overlegen hær drager Cao Cao sejrsikkert af sted for at underlægge sig de to oprørske fyrstedømmer.

Den aldrende Korea-veteran Walt Kowalski mister sin kone og fravælger misantropisk livet. Da han får kontakt til den syøstasiatiske nabofamilie rokkes der langsomt ved hans syn på livet.

77.7 Hunger Atlantic Film. 2009 DVD

om at forfølge sine drømme og om urbaniseringen af det moderne Kina.

77.7 Slumdog millionaire SF Film. 2009 DVD

Jamal har en stor del af sit liv levet som gadebarn i den indi­ ske by Mumbai. Da han en dag klarer sig overraskende godt i quizzen Hvem vil være mil­ lionær, bliver han anholdt og mistænkt for at snyde.

77.7 No matter what SF Film. 2009 DVD

Han Bing drømmer om at leve af at synge og rejser fra landet ind til Shanghai for at realisere sin drøm. Undervejs må hun kæmpe for at bevare sig selv og forholdet til sin familie. Film for både unge og gamle

22

Cd-rom & konsolspil 79.41 Borderlands Take-Two Interactive Software. 2009 PS3

Actionspil. Borderlands foregår på den barske ørkenplanet Pandora i en nær frem­ tid. På Pandora siges at findes "the vault" - et vidunderligt rum med ufattelige rigdomme, skabt og skjult af aliens for tusinder af år siden. Planeten er derfor befolket af brutale lykkejægere - og dit mål er at finde "the vault" før alle andre! Spillet byder på fire karakterklasser - fra den bru­ tale type med store maskin­ geværer og sprængstoffer, til den agile snigmorder-type - og et genialt co-op-system for to spillere på samme konsol eller fire over nettet.


79.41 Brütal legend EA. 2009 PS3

79.41 FIFA 10 EA. 2009 PS3

Actionspil. Et trediepersonsactionspil med Jack Black i hovedrollen som roadien Eddie Briggs. Eddie dør og vågner op i det mytologiske Age of rock for at bekæmpe ondskaben som hærger lan­ det. Brütal legend er spækket med kampe, utrolige scenarier og spændende historiefortæl­ ling, der vil få dig til at head­ bange dig igennem det ene brutalt rockende slag efter det andet.

Sportsspil. Med FIFA 10 kan du opleve fodboldspillets jubel og fornemmelsen af grønsvær - bare virtuelt. Her er både mulighed for at spille holdeller solospil med de facetter af sporten, som det afkaster. Har du lyst til at opleve dig selv som en virtuel Ronaldo, så er det bare med at klø på.

Mombassa i året 2552. Målet er at stoppe byens herskere rumvæsnerne Covenant. Mulighed for at spille Firefight, et non-stop-action-mode, i enten single- eller multiplay­ ermode med op til 4 spillere. Desuden veludbygget XBOX Live-afsnit.

79.41 Ninja blade Microsoft Corporation. 2009 X-box 360

Actionspil. Vi følger ninjaen Ken Ogawa i hans kamp for at udrydde smittede zombier i Tokyo i 2015. Spilleren ser ninjaen udefra ved hjælp af et tredjepersonskamera, og ender ofte i situationer som kan virke udfordrende, idet der spilmæssigt skal reageres lynhurtigt.

79.41 Call of Juarez - bound in blood Ubisoft. 2009 Dvd-rom

Shooter. I kølvandet på borgerkrigen kæmper brød­ rene McCall sig gennem det sydvestlige Amerika på vej til Mexico. Målet er rigdom, midlerne er vold og bedrag. Smukke kvinder, barske ban­ ditter og grumme indianere, ja der er grunde nok til at svinge skyderne på vej mod skatten.

79.41 Ninja gaiden II Microsoft Corporation. 2008 X-box 360

79.41 Halo 3 - ODST. Campaign Microsoft Corporation. 2009 X-box 360

Actionspil. Som ninja-krigeren Ryo skal du forsvare din klan, der er ved at blive udslettet af de onde Black Spider ninjaer og deres overnaturlige fæller. I konstante kampe i 3. persons

Actionspil. I denne nye kam­ pagne i Halo-universet er man en såkaldt ODST - Orbital Drop Schock Trooper. der kastes ned over byen New

23

perspektiv skal du nedkæmpe modstandere med forskellige våben, som sværd, shurikens og ninja-magi.

79.41 Operation Flashpoint - dragon rising. Developed by Codemasters Codemasters. 2009 PS3

Shooter. Velkommen til den russiske ø, Skira. Du er en amerikansk marinesoldat og foran dig er flere dages højspændt landkrig i verdens brændpunkt. Russerne har fundet olie på øen og af sam­ me grund har Kina nu invade­ ret øen. Det kinesiske militær har befæstet sig på øen og russerne har bedt den ameri­ kanske hær om hjælp - hvilket de får! Spillet starter med landsætningen af de første amerikanske styrker, det er dér hvor du er lige nu! Du får brug for din squad, armerede køretøjer, luftstøtte og en hel masse kreativitet og strategi­ ske evne, hvis du skal overleve i konflikten.


Du kan søge flere nye bøger, spil og film på www.bibliotek.dk Danske romaner & noveller . . .. 2 Digte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. 3 Udenlandske romaer. . . . . . . . . . 3 Historiske romaner . . . . . . . . . . . 4 Spænding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 Dansk spænding. . . . . . . . . . . . . .6 Nordisk spænding . . . . . . . . . . . . 7 Biografier & erindringer . . . . . . . 8 Livshistorier. . . . . . . . . . . . . . . . . .8 Samtalebøger . . . . . . . . . . . . . . . .9 Fra virkelighedens verden . . . . 10 Tro & tanker . . . . . . . . . . . . . . . . 10 Samfund & politik . . . . . . . . . . . 10 Lov & ret . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 Videnskab & forsning . . . . . . . . . 11 Job & ledelse. . . . . . . . . . . . . . . . . 12 Personlig udvikling. . . . . . . . . . . 12

Samliv. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 Kvindeliv . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 Familieliv. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 Rejser & oplevelser . . . . . . . . . . . 14 Danmark rundt . . . . . . . . . . . . . . 15 Hus & hjem . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 Hobby & fritid . . . . . . . . . . . . . . . 16 Sport. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 Sundhed og behandling. . . . . . 18 Krop & fitness . . . . . . . . . . . . . . . 18 Musik & film . . . . . . . . . . . . . . . . 18 Kunst . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19 Historie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19 Spillefilm . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 Nordiske film. . . . . . . . . . . . . . . . 20 Udenlandske film. . . . . . . . . . . . . 21 Cd-rom & konsolspil. . . . . . . . . . 22

Nye bøger - multimedier & film · Udarbejdet af bibliotekar Maike Albertsen Zwoch. Omslag: Hanne Støvring · Tryk: Nofoprint A/S, Helsingør · Udgiver og ©: Biblioteksmedier as, 2010 ISSN 1604-7079 DK 01.56 · Biblioteksmediers varenummer: 4710100108-01

24

http://www.aakb.dk/files/att/nb1_10  
http://www.aakb.dk/files/att/nb1_10  

http://www.aakb.dk/files/att/nb1_10.pdf

Advertisement