Page 1

nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film ·

nye bøger multimedier & film 2010 / 6

nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film ·

nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film ·

nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film · nye bøger · multimedier · film ·


Danske romaner Bach, Louise Standpunkt Nulpunkt. 2010. 198 s.

fortælle en kærlighedshistorie om oldemoderen Johanne og brevenes modtager, en maler ved navn Jacob Hansen.

impulsivt kontakt til en ukendt ung mand, som hun fascineres af og inviterer ham til at bo i sit hus. Relationen mellem de to bliver indledningen til en længere proces, hvorigennem Solveig søger at finde sin egen identitet og selvstændige ståsted.

18-årige Luna flytter på kollegium i Randers efter at have boet hos sin besværlige moster efter morens død. Hun er selvskadende og sexuelt aggressiv, og da hun forelsker sig i René, kommer hendes angst for følelsesmæssig tilknytning på alvorlig prøve.

Jakobsen, Meghan D. Kære skat People's Press. 2010. 167 s.

Fiktive breve fra en forsmået hustru til eksmanden beskriver en skilsmisse, som bliver aktuel på grund af en tidstypisk jagt på lykken.

Blendstrup, Jens Bombaygryde Samleren. 2010. 239 s.

Jensen, Flemming Jakob. ét menneske - to verdener Lindhardt og Ringhof. 2010. 687 s.

Efter et års skoleophold i Danmark bliver den grønlandske dreng Jakob fanget mellem to kulturer, og det går helt galt for ham og hans familie. En dansk lærer tager sig af ham, og år senere tager de som del af et dansk tv-hold til Bali, hvor de utilsigtet kommer til at overvære en blodig terrorhandling.

Berger Frederiksen, Lisbeth

Mette skal, efter at moderen er kommet på plejehjem, rydde op i sit barndomshjem. Her finder hun gamle kærlighedsbreve fra sin oldemor, hvilket sætter Mette i gang med at

En meget lykkelig mand Gyldendal. 2010. 298 s.

Historien handler om fire par i 30'erne og deres interne relationer, både parforholdene og vennerne. Christian er førerhund, hvad angår det materielle, men hvordan kan han egentlig have råd til dét niveau? Hvad sker der med menneskers værdier, når præstationsræset kører?

Nordiske romaner Espedal, Tomas Mod kunsten. (notesbøgerne) Batzer & Co. 2010. 157 s.

Leif taber i matador til sin far og skal derfor i hæren. Leifs far mener nemlig, at det styrker unge mennesker. Desværre går det ikke helt som Leifs far havde regnet med.

Tårer i støv Mellemgaard. 2010. 174 s.

Kraul, Annegrete

Ejlersen, Anne-Mette Solvejg Det Andersenske Forlag. 2010. 229 s.

Hovedpersonen Solvejg, som er fortælleren, er 40 år og chefredaktør på et livsstilsmagasin. En dag tager hun

2

I en selvbiografisk roman skriver Tomas Espedal om sin vej henimod det at være forfatter. I en blanding af forskellige litterære genrer skriver han om sit eget liv som enlig far i Bergen, om sine forældre og om sine bedsteforældre, og historierne blandes sammen og går ud og ind ad hinanden.


Ramqvist, Karolina Hans pige Tiderne Skifter. 2010. 251 s.

Mens hendes kæreste udøver kriminalitet sidder Karin i sit nye luksushus og fortæller om hvorfor hun har valgt et sådan liv.

så pludselige opdukken af instruktørens film om sektens leder Olav Borman.

Bushnell, Candace Carries dagbog. Bind 1 Lindhardt og Ringhof. 2010. 350 s.

Udenlandske romaner

Robertsen, Hedda H. Helt skudt i Mads Mikkelsen People's Press. 2010. 187 s.

Norske Alba er 19 år og arbejder i en boghandel, hvor hun forelsker sig i en kunde, som hun kalder Mads Mikkelsen. Hun har mange erotiske fantasier om ham, og til sidst er fantasierne ved at overtage hendes liv.

Søsteren Mrs. Robinson. 2010. 274 s.

Øybø, Mattis Ingen er alene Batzer & Co. 2010. 520 s.

Psykologen Harald Stange får sønnen til den berømte filminstruktør Josef Berg, Nicholas som klient. Han har et halvt år før deltaget i en mislykket dommedagsseance midt i Oslo i den nyreligiøse sekt Menneskesønnen. Men der er et mystisk sammenfald med filminstruktørens pludselige forsvinden og den lige

Vi møder Carrie fra Sex and the city som ganske ung high school elev. Hun har de konflikter og kontroverser, der kendetegner et teenageliv, og vi får et indblik i, hvordan hun blev den Carrie, verden kender og elsker.

Grisham, John

Dillard, Annie

Harris, Charlaine

De levende Aronsen. 2010. 608 s.

Død for verden Lindhardt og Ringhof. 2010. 319 s.

Nybyggerfortælling fra USA i 1880'erne. En familie rejser til det nye lands yderste grænse mod Canada og prøver lykken i den vilde og uvejsomme natur. Her flettes deres skæbne sammen med de øvrige nybyggeres, og et lille samfund opstår.

Adams, Poppy

Om to ældre søskende der genforenes efter flere årtiers adskillelse. Handlingen udspiller sig da den yngste søster vender tilbage til barndomshjemmet. Dette er anledning til at mindes fortiden, som er præget af hemmeligheder, kærlighed og pludselig død.

og frem sætter tingene i perspektiv.

Ford County. Fortællinger Lindhardt og Ringhof. 2010. 301 s.

Fortællinger fra Mississippis provins om middelmådighed, plattenslageri og frygten for omverdenen.

Den handlekraftige unge servitrice Sookie Stackhouse fra Sydstaterne omgås både mennesker, vampyrer, hamskiftere og hekse. Nu går heksene for vidt og efterstræber den dejlige lokale sherif i vampyrhierarkiet, og Sookie gør, hvad hun kan for at hjælpe ham ud af kniben.

Doyle, Roddy De dødes republik People's Press. 2010. 391 s.

Instruktøren John Ford vil lave en film om Henry Smarts liv som irsk frihedskæmper, der ikke bliver efter Henrys smag. Hans senere involvering i fredsprocessen fra 1980'erne

3

Ishiguro, Kazuo Nocturner. Fem fortællinger om musik og skumring Gyldendal. 2010. 223 s.

Fem historier der fletter musik og skæbner sammen, men ikke på en måde der nødven-


digvis gør livet lettere for de implicerede.

dreng Roman gør det dog ikke nemt for hende.

Russo, Richard Empire Falls Klim. 2010. 549 s.

40-årige Miles Roby bestyrer en grill-restaurant i et døende provinshul i Maine, hvor både restauranten og stort set resten af byen er i lommen på den kyniske enke efter den tidligere bymatador.

Oates, Joyce Carol Lille fugl fra himlen Verve. 2010. 576 s.

Magnan, Pierre Laure ved verdens ende Klim. 2010. 202 s.

En poetisk udviklingsroman om en ung piges barndom og skæbne i et fattigt og gammeldags miljø i den nordlige del af Provence. Hendes stærke begavelse og vilje gør, at hun forsøger at overleve den barske opvækst gennem flittig skolegang.

Noël, Alyson Blå måne Alvilda. 2010. 346 s.

Da den unge mor Zoe Kruller bliver myrdet, bliver hendes mand og hendes elsker mistænkt. Begge har store teenagere, som bliver tiltrukket af hinanden i en blanding af mistro og længsel. Først som voksne forenes de kortvarigt og forløsende, og begge kan se tilbage på familier, som for altid blev ødelagt af Zoe Krullers brutale død.

modermærket. Hun får arbejde på et psykiatrisk hospital, hvor et møde med en ældre patient får hende til at tro på kærlighedens magi.

Samarasan, Preeta Aften hele dagen Gyldendal. 2010. 419 s.

Malaysia i 1980'erne med etniske uroligheder. Der fortælles om en familie, der oprindelig kom fra Indien. Vi får i tilbageblik historien om dens opstigen til en velstående overklassefamilie, og i nutiden følger vi den seksårige Aasha, der iagttager men ikke forstår, hvorledes hendes familie langsomt går i opløsning.

O'Neill, Joseph Netherland Klim. 2010. 287 s.

Hollænderen Hans van den Broek føler sig som en fremmed i New York efter 2001. Først da han ved et tilfælde opdager byens brogede underverden af cricketspillende indvandrere, genfinder han sig selv og fællesskabet med andre mennesker.

Samartin, Cecilia Señor Peregrino Bazar. 2010. 451 s.

Den smukke Jamilet vokser op i en lille mexicansk landsby. Hun skæmmes dog af et ildrødt modermærke på ryggen. Som 17-årig rejser hun illegalt til USA i håb om at få fjernet

Evers store kærlighed den udødelige Damen bliver pludselig syg, og Ever sætte alt ind på at redde ham. Skolens nye

4

Schätzing, Frank Den femte dag Punktum. 2010. 941 s.

Økologisk spændingsroman. På og under havoverfladen sker der uhyggelige ting forskellige steder verden over. Videnskabsfolk registrerer og udforsker de uforklarlige hændelser. En økologisk naturkatastrofe af uhørte dimensioner truer menneskeheden.


Silko, Leslie Marmon

Historiske romaner

Ceremonien Klim. 2010. 235 s.

Boyne, John

melige planer, der kulminerer med englændernes bombardement af København 1807.

Mytteri. En roman om HMS Bountys skæbnesvangre rejse Punktum. 2010. 446 s.

Gear, Kathleen O'Neal

Tayo, en ung indianer kommer hjem fra Anden Verdenskrig til sit reservat med Lagunapuebloer i USA. Han har været i japansk fangelejr. Derfor lider han under voldsomme krigstraumer og ender i druk og vold sammen med andre krigsveteraner. Om hvordan han finder en mening med livet ved at gennemgå en spirituel rejse gennem ceremonier fra sine forfædres ritualer.

Den kendte beretning om HMAV Bountys rejse, om mytteriet og om de loyale besætningsmedlemmers redning, er her lagt i munden på en fjortenårig dreng, der er med på turen som Kaptajn Blighs oppasser.

Tågens folk Borgen. 2010. 516 s.

Trussoni, Danielle

7. del af: W. Michael Gear: Ulvens folk. I Nordamerika på den midtatlantiske kyst truer en krig mellem flere klaner efter at Røde Ryle findes myrdet. I horisonten træder den mystiske eneboer Panter frem på scenen og forsøger at forhindrer krigen og opklare mordet.

Englen - angelologi Lindhardt og Ringhof. 2010. 618 s.

Helleberg, Maria

Den unge amerikansk nonne Evangeline passer klosterets bibliotek, hvor hun tilfældigt falder over en korrespondance om angelologi - læren om engle. Nogle englearter er det onde selv og har forårsaget mange ulykker op gennem historien. Evangeline bliver personligt involveret i et hæsblæsende kapløb, hvor det gælder om, at hemmeligheden om englene ikke falder i de forkerte hænder.

Patrioten Lindhardt og Ringhof. 2010. 205 s.

Troels Dane drager i 1797 ud for at opleve verden. Den unge mand kommer omkring både slavehandel, søkrig, Europas politiske strømninger, patriotisme og samfund med store klasseskel, før han vender hjem til det trygge hjemlige gods Daneborg.

Bredahl, Peter W. Himmelvægterne. Illuminati 1807 Hovedland. 2010. 375 s.

Skolemester Sigurd Hjalte Brødmann inviteres til optagelse i Frimurerlogen, men hans velgører, biskop Balle, advarer ham om logens hem-

5

Laub, Ole Henrik Gudernes død Hovedland. 2010. 252 s.

Året er 1050, Svend Estridsøn er konge i Danmark. Der berettes ombyen Hestenæs og dens høvedmand Kløs Molrik. Han har problemer med sin kone og fætter Frøgner, byens Gode, der kæmper for de gamle guder, samt generelt at holde justits.

Mastricht, Wouter van Spansk ild Cicero. 2010. 647 s.

Maastricht år 1635. En hensynsløs spansk lejemorder er løs i byen og efterlader sig lig og ordene La Salvación. Tolken Evan Sharpe sættes på sagen og langsomt afsløres et spansk komplot mod byen.


Pullman, Philip Det gode menneske Jesus og skurken Kristus Tiderne Skifter. 2010. 260 s.

Historisk roman om Jesu liv, der giver ham en tvillingebror, der på afstand bevidner og tolker broderens gerninger.

Sansom, C. J. Sort ild Klim. 2010. 426 s.

Krimiserien med: Matthew Shardlake ; 2. Historisk krimi fra 1500-tallets England. Den pukkelryggede sagfører Shardlake sættes af selveste Cromwell på en opgave med at lede efter et forsvundet, hemmeligt våben: den sorte ild. Han begiver sig på jagt i et stinkende, hedt og intrige-sygt London.

Flavias far bliver mistænkt, men hun løser gåden ved hjælp af snarrådighed og sin viden om kemi.

på skuespilleren Natalie Raines. Samtidig er hun uopmærksom på naboens særlige interesse for hende.

Carter, Chris

Cleeves, Ann

Krucifiks morderen Jentas. 2010. 365 s.

Rødt støv Cicero. 2010. 239 s.

Krimi om en seriemorder, der efter en pause genoptager sin bestialske og voldelige aktiviteter og samtidig vikler kriminalassistent Hunter og hans makker ind i et barskt psykologisk spil.

Krimiserien med: Jimmy Perez ; 3. Krimi. Under en arkæologisk udgravning på en af Shetlandsøerne findes en ældre kvinde dræbt ved sit hus. Senere har en af de unge kvindelige arkæologer begået selvmord - eller er det mord? Vicekriminalkommissær Jimmy Perez må atter på arbejde.

Creed, Adam Lad de små børn Politiken. 2010. 338 s.

Krimiserien med: Efterforskningsleder Staffe ; 1. Krimi. En række bestialske mord på mere eller mindre formodede pædofile hærger London, og efterforskningsleder Staffe søger trods modstand, endog fra politiets egne rækker, at kende ret for vrang og finde den, eller måske rettere de skyldige.

Spænding Bradley, Alan Flavia de Luce og hævneren fra Ulster Punktum. 2010. 331 s.

Krimi. England i 1950, 11-årige Flavia hvirvles ind i en mystisk og farlig sag om døde fugle, stjålne frimærker og mord.

Clark, Mary Higgins Tag mit hjerte Lindhardt og Ringhof. 2010. 334 s.

Krimi. Anklager Emily Wallace arbejder i retten på at få Gregg Aldrich dømt for mord

6

Goddard, Robert Ansigt uden navn. Kriminalroman Gyldendal. 2010. 347 s.

Tim bor og arbejder i Monaco, en af hans kunder, Barney, beder ham om at tage til Cornwall og ordne noget omkring en onkels død. Tim lander midt i familieintriger, som vanligt i en Goddardhistorie er intet, som du tror.

Harrison, Colin Mrs. Corbetts sidste ønske. Krimi People's Press. 2010. 191 s.

Krimi fra New York, hvor advokaten George Young bliver bedt om at undersøge omstændighederne bag en mands død. En undersøgelse,


der både involverer en ung tjekkisk håndmodel, den russiske mafia og ikke mindst Young selv.

der viser sig at have faretruende forbindelser til mellemkrigstidens højreorienterede politiske miljø.

Lindsay, Jeffry P.

Silva, Daniel

Dexters dunkle drømme Mrs. Robinson. 2010. 297 s.

Afhopperen Cicero. 2010. 323 s.

Krimiserien med: Dexter Morgan ; 1. Krimi om den politiansatte blodstænks-analytiker Dexter, der selv er seriemorder og er med til at løse en sag, der lige så godt kunne være hans eget værk. Måske begår han også drab i dølgsmål?

En russisk afhopper forsvinder sporløst i London. Den israelske agent og kunstkonservator, Gabriel Allon, skylder ham sit liv og vil finde ham. Samtidigt er noget meget nært og personligt pludselig på spil for Allon.

Morrison, Boyd Arken Lindhardt og Ringhof. 2010. 494 s.

Dilara er arkæolog som sin far, der har været forsvundet længe. På opfordring af faderens ven, der myrdes foran hende, opsøger hun Tyler Locke, ingeniør med mange talenter. Noas Ark og en bindegal rigmand er andre ingredienser i spændingshistorien.

Pelecanos, George P. Som brødre Klim. 2010. 284 s.

Krimiserien med: Derek Strange ; 3. Krimi. Privatdetektiven Derek Strange og hans makker Terry Quinn hyres af at advokatfirma til at finde en ung pige, der kan vidne til fordel for en af deres klienter, der er sigtet for mord.

Unger, Lisa Det største bedrag Mrs. Robinson. 2010. 353 s.

Thriller om forfatteren Isabels jagt på sandheden om den sande identitet bag sin mand gennem 5 år, computereksperten Marcus. Han er forsvundet fra deres hjem i New York, og den både dramatiske og farlige jagt med internationale og kriminelle organisationer på banen fører Isabel til Tjekkiet, inden det hele afgøres.

Rabb, Jonathan Skygge og lys Cicero. 2010. 320 s.

Krimiserien med: Nicolai Hoffner ; 2. Krimi fra Berlin anno 1927, hvor vicekriminalinspektør Nicolai Hoffner skal verificere et tilsyneladende banalt selvmord i den tyske filmindustri,

7

Walker, Martin Politimesteren i St. Denis Modtryk. 2010. 266 s.

Krimiserien med: Bruno Courrèges ; 1. Krimi. Bruno er politimester i en lille hyggelig landsby med smuk natur og enestående råvarer, langt ude på landet i Perigord-provinsen i Frankrig. Et brutalt mord får rykket den omgivende verdens problemer ind på livet af lillebyen.

Wilson, Robert Mordere i skjul C & K Forlag. 2010. 608 s.

Krimiserien med: Javier Falcón ; 3. Krimi. I Sevilla findes et lig på lossepladsen, og kort efter bombesprænges en boligblok samt en børnehave, og pga. indicer breder terrormistanken sig. Inspektør Javier Falcón kommer på hårdt arbejde, inden de komplekse sammenhænge er afdækket.


Dansk spænding Broberg Knudsen, Anette Begrundet mistanke. Tilgivelse Unitas. 2010. 287 s.

Krimi. Julie er en ung kvinde, der kan lide hvidvin, smart tøj og orden i tilværelsen, og hun er også præst i et lille vestjysk sogn. Da Katrine fra 3. klasse forsvinder på vej fra sin "minikonfirmandundervisning", kommer graveren under mistanke, og Julie går i gang med at undersøge sagen.

liv og grunden til, hun forlod Danmark.

da nabolaget hærges af brutale hjemmerøverier. Sabrina begynder at researche på sagen og dét får fatale følger for hende.

Knudsen, Jakob Håbefulde hjerte Mellemgaard. 2010. 251 s.

Fortier, Anne

Krimiserien med: Kristian Swane ; 1. Kriminalkommissær Kristian Swane bliver kaldt til Hjørring for at opklare et bestialsk drab på et ægtepar. Da et andet ægtepar forsvinder, aner Swane efterhånden en forbindelse til nogle begivenheder i Bosnien efter borgerkrigen, som begge ægtepar tilsyneladende var impliceret i.

Julie. En roman Gyldendal. 2010. 524 s.

Den unge amerikaner Julie Jacobs arver en nøgle til en bankboks i Siena i Italien. Det bliver begyndelsen på en hæsblæsende og ikke ufarlig jagt på familiens hemmelighed, og det viser sig, at Julie nedstammer fra den Julie, som Shakespeare har udødeliggjort. Men hvor er Julies Romeo?

Olsen, Frode Z. København - Bagdad Ries. 2010. 317 s.

Gerlow, Jeanette Øbro

Krimiserien med: Arne Bellmann ; 2. Krimi. I 2005 må kriminalinspektør Arne Bellmann rejse til Bagdad for at opklare, hvorfor tre amerikanere fra koalitionsstyrkerne befinder sig i en københavnsk lejlighed og muligvis har været årsag til at en iraker er havnet på intensivafdelingen efter at være sprunget ud fra altanen eller måske er blevet kastet ud derfra.

Skrig under vand Politiken. 2010. 310 s.

Brønnum, Pia Reesen Ansigtet i spejlet Mellemgaard. 2010. 300 s.

Krimiserien med: Sabrina Fanø ; 2. Krimi. Journalisten Sabrina Fanø er netop flyttet ind i sit nye hus i Virum i Nordsjælland,

Nordisk spænding

Krimiserien med: Katrine Wraa ; 1. Krimi. Profileringsekspert Katrine Wraa bliver headhuntet fra England til en speciel task force, men bliver fra første dag involveret i et mord på en fødselslæge sammen med makkeren Jens Høgh fra drabsafdelingen. Opklaringen trækker spor til hendes eget

8

Lundholm, Lars Bill Gamla Stan-mordene Modtryk. 2010. 421 s.

Krimiserien med: Axel Hake ; 4. Krimi. Den kendte svenske skuespiller Peter Branting bliver fundet myrdet midt på gaden i Stockholm. Politibetjenten Axel Hake bliver sat på sagen, som vanskeliggøres af, at skuespilleren var kendt for adskillige affærer og havde skabt sig en del fjender blandt kollegerne.

Rosman, Ann Fyrmesterens datter Punktum. 2010. 299 s.

Krimiserien medKarin Adler ; 1. Krimi. Et lig indemuret for ca. 45 år siden findes i et fyr på en


Tegneserier

skærgårdsø ud for Marstrand, og kriminalassistent Karin Adler må i sin efterforskning arbejde i forskellige retninger både i fortiden tilbage til 2. verdenskrig og med nutidige løgne, fortielser og forbrydelser.

Amstrup Jeppesen, Svend Flush Royale eller Historien om drengen, der drog ud for at finde glæden. En vanvittig historie Blækfabrikken. 2010. 91 s.

Tegneserie. En ungersvend får modstræbende til opgave at finde et middel mod kongens maveproblemer og må i den anledning en tur til Helvede. Til at hjælpe sig har han en røvnisse og et magisk kølefryseskab.

Wennstam, Katarina Gøgens varsel People's Press. 2010. 467 s.

Sundstøl, Vidar Drømmenes land. Krimi C&K. 2010. 328 s.

Maria er flyttet i hus med mand og barn. Men idyllen krakelerer, da hun finder ud af, at husets forrige ejer sidder i fængsel for at have skudt sin kone. Det er en flammende historie om overgreb mod kvinder.

Burns, Charles Sort hul Fahrenheit. 2010. Ca. 370 s.

Tegneserie - graphic novel. En mystisk sygdom, som viser sig efter den første seksuelle kontakt, rammer unge i forstæderne i 1970'ernes Seattle. Så snart man er smittet, er der ingen vej tilbage.

Krimiserien med: Lance Hansen ; 1. Krimi. Politibetjenten Lance Hansen finder ved bredden af Lake Superior det maltrakterede lig af en ung nordmand og FBI overtager sagen. Da Lance Hansen opdager, at hans bror muligvis har været i nærheden af gerningsstedet, bliver hans samvittighed og vilje til at lyve sat på en alvorlig prøve.

Clowes, Daniel Wilson Aben Maler. 2010. 77 s.

Tegneserie. Den midaldrende Wilson beslutter sig for at tage kontakt til sin eks-familie efter faderens død, men hans

9

egoisme og manglende situationsfornemmelse forvandler ethvert kontaktforsøg til en katastrofe.

Folman, Ari Vals med Bashir. En krigshistorie fra Libanon Fahrenheit. 2010. 123 s.

Baseret på animationsfilmen: Waltz with Bashir. Tegneserie - graphic novel. Israelske Ari Folman har fortrængt begivenhederne op til en massakre under krigen i Libanon i begyndelsen af 1980'erne. Under samtaler med en række soldaterkammerater, øjenvidner og eksperter prøver han at stykke sammen, hvad der skete, og hvad hans egen rolle i begivenhederne var.

Mosdal, Søren Glosimodt Lost highway Fahrenheit. 2010. 67 s.

Tegneserie. En drømmende og surrealistisk fortælling om den amerikanske countrylegende Hank Williams sidste døgn i live nytårsnat 1952/1953.


Biografier & erindringer 99.4 Abdallah, Bilal Bye bye Beirut. Sjælebillede af Søren Marcussen om krig, angst og livets skønhed baseret på Bilal Abdallahs liv. Opgang 2. 2007 DVD

spændingsromaner - og blev til verdens bedst sælgende krimiserie: Millennium.

99.4 Fox, Paula

Fox, Paula Lånte fjer Ries. 2010. 261 s.

Paula Fox (f. 1923) fortæller om sin opvækst og om at danne sig selv, fordi de selvoptagne forældre overlader hende til tilfældige personer.

99.4 Larsson, Stieg

Borup Jensen, Thorkild

Petterson, Jan-Erik

H.C. Andersen. Portræt af forfatteren og forfatterskabet Dansklærerforeningen. 2010. 72 s.

Stieg Larsson. Idealisten, forfatteren, mennesket Lindhardt og Ringhof. 2010. 287 s.

Om H.C. Andersens (18051875) liv og forfatterskab.

Portræt af den svenske krimiforfatter Stieg Larsson (19542004). Med fokus på hans sociale indignation og utrættelige kamp for retfærdighed, der i begyndelsen af det nye årtusind løb sammen med hans passion for amerikanske

Valentiner, Benedicte Præsidenternes danske værtinde. Bag kulisserne i Amerikas gæstehus Lindhardt og Ringhof. 2010. 391 s.

Benedicte Valentiner (f. 1939) var i perioden 1988-2001 administrerende direktør og værtinde i Det Hvide Hus' gæstehus Blair House. Biografien rummer personlige beskrivelser af de mange politiske og prominente besøg i huset.

Bilal Abdallah blev født i en flygtningelejr i Beirut, Libanon, i 1976 og kom til Danmark i 1987 som 11-årig sammen med sin bror som uledsaget flygtningebarn. I filmen fortæller han om sine erindringer fra barndommen og om hvordan det er at komme fra et krigshelvede til en opvækst i Gellerup i Århus.

99.4 Andersen, H. C.

99.4 Valentiner, Benedicte

99.4 Price, James

99.4 Yousef, Mosab Hassan

Kühlmann, Lone

Yousef, Mosab Hassan

Brødrene Price. Maden, musikken, livet & kærligheden Gyldendal. 2010. 211 s.

Søn af Hamas ProRex. 2010. 307 s.

Bygger på hendes: Nålen i armen. Brødrene James (f. 1959) og Adam Price (f. 1967), sønner af skuespiller- og instruktørægteparret Birgitte og John Price beretter om deres liv, familie og arbejde som kapelmester, skabere af musicals, forfattere og instruktører.

10

Mosab Hassan Yousef, palæstinenser og søn af en Hamasleder, støttede i mange år sin fars politiske aktiviteter, men blev ud fra sin indsigt i det interne palæstinensiske magtspil overbevist om, at det kristne bud om at elske sine fjender, var den eneste vej til fred. Han valgte derfor at blive agent for den israelske sikkerhedstjeneste og at konvertere til kristendommen.


99.4 Østergaard, Flemming Løvekongens storhed & fald. Historien om Don Ø Gyldendal Business. 2010. 276 s.

Portræt af Flemming Østergaard (f. 1943), den tidligere formand for Parken Sport & Entertainment A/S og klubben FCK. Om hans ukonventionelle ledelsesstil og om den egentlige grund til at han forlod F.C. København og Parken efter 13 år.

Livshistorier

begynder at forme ham til den datter hun ønsker så inderligt.

35.6

Hansen, Michael Bjørn

Fra virkelighedens verden 30.1728232

Hvad må politiet? Nyt Juridisk Forlag. 2010. 163 s.

For læsere, der søger indsigt i politiets rolle i samfundet som lovens direkte håndhævere.

Udink, Betsy Allah & Eva. Om at være kvinde i Pakistan People's Press. 2010. 259 s.

99.4 Harder, Jacob Venteværelset - en døendes fortællinger om livet Unitas. 2010. 155 s.

Journalisten Betsy Udink, der har boet i Pakistan fra 2002 til 2005, tegner et utilsløret billede af kvindeskæbner, fattigdom og fornedrelse i den islamiske stat hvor hustruvold, æresdrab og tvangsægteskaber hører til dagens orden.

I form af en række samtaler mellem hospicesygeplerske Rita Nielsen og den døende, 37-årige Jacob Harder gives et indblik i den døendes tanker og refleksioner om livet, døden, sygdommen, relationerne til familien og hvad der giver mening når døden er nær.

99.4 Aamund, Jane

99.4 Scheuer Pedersen, Kaare

Aamund, Jane

Scheuer Pedersen, Kaare

Dengang det var sjovt. Erindringsglimt People's Press. 2010. 228 s.

Alter ego Gyldendal. 2010. 346 s.

Forfatteren Jane Aamunds (f. 1936) erindringer og anekdoter om de mennesker, hun mødte som journalist på Berlingske Tidende.

Samfund & klima

Forfatteren Kåre Scheuer Pedersen (f. 1935) fortæller om sin opvækst, og sit liv som transvestit. Et liv, hvor en kærlig mor så meget ønsker en datter, at hun da han er 2 år,

11

99.4 Eichmann, Adolf

55.8

Bascomb, Neal

Meilstrup, Per

Jagten på Eichmann. Den sande historie om en gruppe Holocaust-overleveres opsporing og tilfangetagelse af en af verdens mest berygtede nazister Jyllands-Posten. 2010. 389 s.

Kampen om klimaet. Historien om et topmøde, der løb løbsk People's Press. 2010. 307 s., tavler i farver

Forfatteren går ind bag kulisserne på det danske formandskab og blotlægger et uhørt dramatisk forløb, som kulminerer med 13 dage i Bella Center i december 2009, hvor hele verden ser på, mens topmødet ender i kaos.


Personlig udvikling

talentfulde mennesker der har fået succes, indkredses hvad talent er for en størrelse, og hvad der betinger at nogle udvikler sig til at blive særligt talentfulde indenfor forskellige områder.

61.36 Ind i mindfulness L&R Business. 2010. 191 s.

Om mindfulness som tilstand, teoretisk begreb og som psykologisk retning. De grundholdninger, som understøtter mindfulness og betydningen af mindfulness i vores relationer udforskes, med støtte af cases.

61.3

Koldtoft, Gitte

13.17

Hasselblad, Malene Når kærlighed gør nas! Syntaks. 2010. 278 s.

Forfatteren har samlet en række beretninger, der sætter fokus på den menneskelige smerte ved at miste - som for eksempel den store kærlighed, sit barn, sin forælder, sin uskyld, selvrespekt, sunde fornuft eller dømmekraft. Med hjælp til selvhjælps-guide.

13.2

Buhl, Claus Talent. Spørgsmålet er ikke om du har talent men hvordan Gyldendal Business. 2010. 228 s.

Mere energi. Fysisk, mentalt, spirituelt Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. 2009. 223 s.

61.36 Et øjeblik. Styrk livet med nærvær, hjerne og hjerte People's Press. 2010. 219 s.

Om at skabe - og ikke mindst styre - sit fysiske, mentale og spirituelle energiniveau ved at arbejde med sit forhold til mad, motion, udseende, nydelse, relationer, rigdom og spiritualitet.

Om hvordan vi som mennesker kan træne vore hjerner, vores tilbøjeligheder og automatiske reaktioner, og dermed forme vores eget liv.

61.36

Choquette, Sonia

Samliv

Svaret er enkelt. Elsk dig selv, lev din sjæl Borgen. 2010. 189 s.

30.1668

Krog-Meyer, Monica

Trin for trin-guide til hvordan man kan opnå forbindelse med sin guddommelige sjæl og lære at elske sig selv.

Plus-alderen. Vi bliver jo bare ved! People's Press. 2010. 194 s.

Forfatteren gør op med en række myter og fordomme om alder og hylder plusalderen, et ekstra livsafsnit til generationen, der har rundet

På baggrund af resultater fra aktuel forskning samt interviews med en række

12

de 50 år og som bestemt ikke har lyst til at blive "dømt ude" og som bare bliver ved.

30.177 Hvorfor mænd vil have sex og kvinder har brug for kærlighed. Her får du den skinbarlige sandhed Lindhardt og Ringhof. 2010. 265 s.

Guide til at finde den rette partner, samt få et bedre parforhold og sexliv, gennem viden om kønsforskelle.

99.4 Gilbert, Elizabeth

Gilbert, Elizabeth Gift. En kærlighedshistorie Lindhardt og Ringhof. 2010. 347 s.

2. del af: Spis, bed, elsk. De amerikanske immigrationsmyndigheder stiller forfatteren og hendes kæreste et ultimatum: gift jer ellers bliver han ikke lukket ind i landet igen. For at slutte fred med med ægteskabet rejser de rundt i Sydøstasien og laver historisk og sociologisk research.


Kvindeliv

68.8

61.645 Børn med organiseringsvanskeligheder Dansk Psykologisk Forlag. 2010. 176 s.

Dupont, Sascha 15.2

Schnoor, Pernille Miss Perfect. Begå fejl - man lærer intet af at være perfekt Lindhardt og Ringhof. 2010. 128 s.

Fem kendte kvinder giver deres bud på, hvorfor mange kvinder gerne vil være så perfekte og bagsiden af det perfekte liv trækkes frem.

Ingen smalle steder. En guide til god stil for kurvede kvinder Clockwise. 2010. 152 s.

Til forældre med børn, der har organiseringsvanskeligheder. Med enkle og konkrete råd om hvordan man kan hjælpe barnet med at skabe overblik og få struktur i hverdagen med fokus på skolearbejdet.

Vejledning til buttede kvinder i påklædning, make-up og accessories.

Børn & forældre

og Atlanterhavet krydset to gange. Om forberedelserne til turen, oplevelserne på selve turen og mødet med de fremmede kulturer samt afsavnet fra familien og Danmark.

48.212

Hughes, Jack Top 10 Cypern JP/Politiken. 2010. 144 s.

30.175

Christiansen, Dennis 60.108

Wendt Jensen, Charlotte Iværksat af kvinder Liva. 2010. 199 s.

Interviews med 10 unge, kvindelige iværksættere, der repræsenterer brancher som modedesign, hoteldrift, frisør, PR-virksomhed, arkitektur og datingbureau. De fortæller ærligt om, hvordan de kom i gang, faldgruber, glæder, barrierer, balancen mellem arbejde og privatliv, kampen med økonomien og meget andet.

Rejser & oplevelser

Far alene hjemme eller Sådan sagde jeg farvel til storbarmede blondiner og goddag til et liv som fuldtidsfar Politiken. 2010. 122 s.

99.4 Riis, Benedicte

Riis, Benedicte Slip drømmene fri. Bliv skipper i dit eget liv Koustrup & Co. 2010. 124 s.

Rejsebeskrivelse af en dramatisk sejlads i hårdt vejr i 45 dage på havet fra Sydafrika til Brasilien, som samtidig er forfatterens vej ud af en personlig krise, da hun bliver ramt af stress.

Råd, tips og humoristiske refleksioner fra en far, der fik ændret sit liv af at være på barsel.

37.2

Jensen, Lola Den store Far, mor & børn. Håndbog i godt familieliv Kristeligt Dagblad. 2010. 381 s.

40.4 Majoren og admiralinden. 16.000 sømil med "Malte II" Mellemgaard. 2010. 281 s., 8 s. med tavler i farver

Familievejleder giver gode råd om det 2-6 årige barn og dets opdragelse og kommer bl.a. ind på så forskellige emner som småkager og skilsmisse, baderegler og bedstemødre.

En beretning fra en langtur juni 2004-september 2007, hvor 26 lande blev besøgt

13


Danmark rundt 46.1

Mollerup, Per Lommeguide til herregårde Gammel Estrup Herregårdsmuseet. 2010. 72 s.

Guide der forsøger at besvare de hyppigste spørgsmål, som besøgende på danske herregårde stiller.

46.3

Lehman, Else Marie København min elskede! En guide til romantiske oplevelser i den danske hovedstad Gyldendal. 2010. 191 s.

Guide til romantiske og utraditionelle steder i København. Med tips og ideer til hoteller, restauranter, caféer, dansesteder, museer, butikker osv.

omgivelser, hvor enhver kan søge optagelse.

særprægede nordsjællandske natur med karakteristiske dyr og planter. Kortsider indeholder nutidige fotos hvor positionen er angivet med GPS-koordinater.

46.4 Ærø

Harsbo, Allan 5 cykelture på Ærø Ærø Turist- og Erhvervsforening. 2010. 62 s.

46.4 Sanderumgaard

Christiansen, Anne

Med afsnit om rav, snegle, muslinger, fugle, tang og strandsten; plus noget af alt det, man også kan opleve ved havet, på stranden og i klitterne.

Om Sanderumgaards romantiske have, dens grundlægger, hofmarskal og kammerherre Johan Bülow (1751-1828), om havens tilblivelse og om de mange kunstnere, der har skildret haven i malerier, tegninger og kobberstik.

50.26

Stoltze, Michael Danmarks nationalparker Lindhardt og Ringhof. 2010. 236 s.

I ord og billeder fortælles historien om Danmarks flotteste og vildeste natur.

Venge, Mikael Asmussen, Jesper Mølleåen. Fra Bastrup Sø til Øresund Lindhardt og Ringhof. 2010. 143 s.

Turen fører læseren fra Bastrup Sø til Mølleåens udløb i Øresund og undervejs berettes om områdets industri- og kulturhistorie samt om den

Natur & dyr 56.1 Strandbogen. Naturoplevelser ved hav og strand Crex Crex. 2010. 144 s.

Sanderumgaards romantiske have. Set med Eckersbergs og andre kunstneres øjne o. 1800 Odense Bys Museer. 2010. 131 s.

46.4 Vemmetofte 46.4 Mølleåen

striby i 1980'erne til at blive en blomstrende storby og et dynamisk og kreativt vækstcenter.

Vemmetofte. Borg, slot, kloster Vandkunsten. 2010. 429 s.

Om Vemmetofte klosters fortid som middelalderborg, renæssanceherregård og kongeligt slot. Om Storhedstiden i 1700-1800-tallet styret af myndige priorinder og om dets overlevelse som et moderne kollektiv i prægtige, historiske

71.9563

Bisgaard, Holger Københavns genrejsning 1990-2010 Bogværket. 2010. 193 s.

Hvordan København har rejst sig fra at være en fattig og socialt belastet nedslidt indu-

14

57.2

Rhode Nissen, Dorte K. Vilde planter Gyldendal. 2010. 112 s.

Beskrivelse af mere end 170 af de mest almindelige vilde planter i Danmark med farvetegninger og oplysninger om blomstringstidspunkt, udbredelse, historie og anvendelse.


57.4

Hus & have

63.55

Gang Rasmussen, Torben

Svennevig, Birgitte

Svampe Gyldendal. 2010. 96 s.

Gamle danske frugtsorter. Æbler, pærer, blommer og kirsebær Nyt Nordisk Forlag. 2010. 174 s.

Beskrivelse af en lang række svampearter i Danmark, både de mest almindelige og de mere sjældne med oplysninger om udseende, spiselighed og voksested.

57.82 Danmarks vilde orkidéer Gyldendal. 2010. 289 s.

Det er bogen for begyndere og fortsættere i studiet af vilde orkideer.

58.86 Fugle i landskabet Gyldendal. 2010. 119 s.

Beskrivelse af de omkring 170 almindeligste fuglearter i Danmark med oplysninger om udbredelse, udseende, levevis og trækforhold.

Ca. 300 sorter beskrives udførligt i tekst og billeder med oplysninger om udseende, smag, sygdomsresistens og sæson.

63.51 Vand i haven. Tekst Mads Hellerup Madsen, Anne-Mette Holm 1. udgave. Bonnier Publications International. 2010 DVD

64.5

Fabricius-Bjerre, Anne Hjem efter mit hjerte Gyldendal. 2010. 173 s.

Gennemillustreret præsentation af 12 boliger og fritidshuse beliggende i København og Nordsjælland med korte beskrivelser af ejerne samt husenes historie og indretning.

DVD der viser hvordan du anlægger et havebassin.

64.5 Liv & lys. 11 danske boliger Gyldendal. 2010. 208 s.

Præsentation af 11 boliger fra København og Nordsjælland. Boligerne er kendetegnet ved enkle, hvide rammer, hvor det især er lyset og letheden, der er de bærende elementer i indretningen.

Mad & ernæring 61.38 Mælk og sundhed. Hvad er det du drikker? Books on Demand. 2010. 137 s.

Bogens hovedkonklusion er, at komælk er bedst egnet for kalvemaver og ikke er egnet som menneskeføde.

63.54

Sommer, Miriam Sasha Friske spirer - en guide til spiring Friske Spirer. 2010. 82 s.

Om dyrkningen af spirer fra valg af sorter til høst af spiren, om de forskellige spiretyper og deres krav til dyrkningen, indblik i spirernes basale behov, og om hvordan man kan anvende spirerne i madlavningen.

15

64.5

64.1

Falby, Karin

Maréchal, José

Udsigt til sommer Pandora. 2010. 227 s.

Små cocotter Rosenkilde. 2010. 70 s.

Otte boliger i Danmark - fra kolonihave over stråtægt idyl til huse ved havet - beskrives i ord og fotografier. Der lægges vægt på boligernes indretning og udsigt samt på sommerstemning, hav og haver.

Opskrifter på retter der passer godt til at blive lavet i cocotter. De små støbejernsgryder der kan sættes direkte fra komfuret på bordet, én til hver. Gennem enkle intruktioner vises hvordan man kan


udnytte cocottens muligheder lige fra forret til dessert.

64.17

Chemorin, Marie Arabisk sødt. Kager og konfekt fra Orienten Rosenkilde. 2010. 62 s.

64.102 Send flere krydderier! Nye danske kogekoner giver inspiration til middagsbordet Nyt Nordisk Forlag. 2010. 198 s.

Kogebog hvor 17 kvinder med rod i forskellige madkulturer - Iran, Balkan, Somalia, Marokko, Pakistan og Mellemøsten - introducerer de mest succesfulde og populære retter, som er helt specielle for deres område.

64.12

Currie, Lee 39 lækre cupcakes Politiken. 2010. 94 s.

Opskrifter på muffins i forme i størrelserne almindelig, mini og jumbo. Der er opskrifter på muffins til brunchen, eftermiddagshyggen og til fødselsdagen eller festen.

Kogebog med desserter fra det arabiske køkken, der har rige traditioner for at behage den søde tand. I bogen er der opskrifter på bagværk, konfekt og slik fra klassikker som baklava og halva til rød frugtsalat og algierske pandekager. 64.14

Kauffeldt, Inge Supersund & slank - før, under og efter graviditet De Danske Vægtkonsulenter. 2010. 70 s.

Hobby & fritid 63.67

Indeholder information om sammenhængen mellem overvægt, kost og ufrivillig barnløshed, gode råd samt lækre opskrifter på morgenmad, frokost, middage og desserter.

Liliequist, Irene

64.17 Café Hack går til makronerne og præsenterer danskernes egne desserter DR. 2010. 154 s.

74.01

Dessert- og kageopskrifter fra Danmarks Radios P4-program: Café Hack.

Der gennemgås en lang række kreative forløb og for at lokke kreativiteten frem og sikre succesen styrer forfatteren emne, farvebeholdning og materialer.

Sjov på turen med din hund Tro-fast. 2010. 124 s.

Få inspiration til at gøre turen med din hund meget sjovere og mere spændende.

Johanson, Britta Mal for sjov. Succesbilleder for alle aldre Frydenlund. 2010. 159 s.

16

79.65 Den klassiske grunduddannelse af rytter & hest. Oversat og bearbejdet af Jytte Lemkow. Bind 2 Dansk Ride Forbund. 2010. 319 s.

Grundig og systematisk videregående bog om den klassiske uddannelse af rytter og hest.

79.692 Camping. Håndbog for campister Globe. 2010. 281 s.

En grundig håndbog for folk med interesse for campinglivet i især campingvogne og autocampere.

79.929

Rifbjerg, Klaus Så kom en hæslig jæger. Essays og historier om jagt Tiderne Skifter. 2010. 145 s.

Der er både fiktion, digte, erindringstof og tekster af mere filosofisk karakter.


Sport

79.71 VM-bosserne Turbulenz. 2010. 270 s.

79.76 Tiger Woods - storhed og fald People's Press. 2010. 191 s., tavler i farver

Danmarks landstræner Morten Olsen og to af hans forgængere, Sepp Piontek og Bo Johansson, samler op på 25 års dansk VM-historie med et miks af ufortalte anekdoter, analyser samt markante og overraskende holdninger til dansk og international fodbold.

Om Tiger Woods' (f. 1975) liv og golfkarriere fra han i 1996 gjorde sin entré på den professionelle golfscene, hvor han opnåede ikon-status og rundede som den første sportsstjerne en milliard dollars i indtjening. Og om sexskandalen der foreløbig har sendt ham i terapi og som har sat hele golfindustrien i krise.

79.71

Lassen, Kurt

79.75

Big Bendtner Bogkompagniet. 2010. 239 s.

Ballard, Chris

Portræt af fodboldspilleren Nicklas Bendtner (f. 1988), der spiller som angriber i engelske Arsenal og på det danske fodboldlandshold.

Krop & behandling

Christensen, Frits 61.36

Chopra, Deepak Genopfind kroppen, genopliv sjælen. Krop-sindforbindelsens glemte mirakel Borgen. 2010. 350 s.

Kroppen og sjælen ses som de to dele, der udgør det hele menneske. Kroppen som et billede på tanker og følelser. Sjælen som bindeleddet mellem Gud og mennesker.

61.542

Davies, Clair

Kunsten at spille basketball Herreværelset. 2010. 253 s., tavler i farver

79.86 Tom K - kongen af Le Mans Gyldendal. 2010. 236 s.

Triggerpunktterapi. Smertelindring gennem selvbehandling Borgen. 2010. 294 s.

Fra den danske racerkører Tom Kristensens (f. 1967) start som gokartkører til positionen som den mest vindende kører af 24-timers løbet i Le Mans.

Omfangsrig bog om behandlingen triggerpunktterapi til smertepatienter, fysio-, zone-, massageterapeuter og andre, der arbejder med kroppen.

Nygaard, Peter

Mayor, Jesús Enrique Gutiérrez

12 centrale elementer af basketball undersøges ud fra de stjerner i den amerikanske professionelle basketballliga National Basketball Association, der overstråler deres konkurrenter på hver enkelt område.

Boldbesiddelse - den spanske måde Targetman. 2010. 92 s.

79.75

Winkler, Rie

Schmidt, Peter

Smuk holdning uden tantepukkel Frydenlund. 2010. 101 s.

79.71

Øvelsesbog for fodboldtrænere, hvor den tidligere spanske fodboldspiller og nuværende fodboldtræner Guti gennemgår 50 spil.

61.542

Flere håndboldtips. 626 træningsøvelser til håndbold Skriveforlaget. 2010. 448 s.

Om fænomenet "tantepukkel", dens opståen og generne, der følger med samt en

Videreførelse af hans: Håndboldstips. 2008.

17


praktisk del med 31 øvelser, der kan hjælpe med at få "tantepuklen" væk.

79.86 61.6

Hertel, Benedikte Vejen ud af stress. Stress energy control metoden Worklife Support. 2010. 128 s.

Om hvordan stress påvirker nervesystemet og fordøjelsen. Gennem eksempler og øvelser fås indblik i egen stresstilstand. De tiltag, der skal til, for at behandle stress og forbygge tilbagefald beskrives.

varighed og grad af intensitet. Yogaen foregår i et meditativt flow i en stil som kaldes vinyasa.

78.9063

Mortensen, Tore Fortællinger om jazzen. Dens vej gennem Statsradiofonien, Danmarks Radio og DR Center for Dansk Jazzhistorie. 2010. 210 s.

Musik & film

Om DR's jazzformidling i perioden 1925 til i dag. Desuden giver bogen en generel allround viden om jazzen og dens placering på Danmarkskortet.

77.56 Lisbet & Ulf jubilæumsshow. Producer: Jan Frifelt Nordisk Film. 2010 DVD

99.4 Morrison, Jim

Hopkins, Jerry

Om sangeren og sangskriveren i the Doors, Jim Morrisons (1943-1971) liv, herunder om den famøse retssag mod Morrison i Miami og om hans tidlige død i Paris. Med 9 interview fra bl.a. Rolling Stone.

Kærskov, Helle Dyrvig Høfeber pist væk nu. The total health way Helle Kærskov. 2010. 58 s.

79.53 Mindful flow. By Simon Krohn Forlaget 180. 2009. DVD

Gennemgang af tre forskellige yoga-sekvenser med forskellig

74.6 Kunstnerne på Fanø. Samlingen på Fanø Kunstmuseum Fanø Kunstmuseum. 2010. 136 s.

Korte biografier af en række fortrinsvis danske billedkunstnere, der har haft en særlig relation til Fanø på et tidspunkt i perioden 1849-2009 og hvis værker er repræsenteret på Fanø Kunstmuseum.

Jim Morrison Klim. 2010. 285 s., tavler

61.602

Brug af kinesiologi og andre teknikker til at helbrede sig selv eller andre med høfeber uden piller, næsespray eller indsprøjtninger.

rier af Arne Haugen Sørensen (f. 1932), samt to artikler om hans kunst.

77.91

Albinus, Iben

Kunst

Da Sex and the City ændrede verden Sabroe & Sabroe. 2010. 207 s.

72 Haugen Sørensen, Arne

Haugen Sørensen, Arne

Om den amerikanske tv-serie Sex and the City's indflydelse på kvindeliv, både i fiktionen og i virkeligheden.

I myternes spejl Nivaagaards Malerisamling. 2010. 107 s.

Gengivelser af en række male-

18

99.4 Andreasen, Astrid

Rytter Andersen, Trine Fisken i dukkevognen. Et portræt i ord og billeder af Astrid Andreasen, billedkunstner, designer og videnskabelig tegner Støplum. 2010. 111 s.

Om den færøske multikunstner Astrid Andreasen (f. 1948) med beskrivelse og gengivelse af hendes værker indenfor kunsthåndværk, maleri, tegning, strik, vævning mm.


99.4 Friedrich, Caspar David Mestermøde. Caspar David Friedrich & Christen Købke Ny Carlsberg Glyptotek. 2010. 95 s.

Om den tyske kunstner Caspar David Friedrich (1774-1840) og den danske guldaldermaler Christen Købke (1810-1848), deres baggrund, deres kontekst i romantikken og deres respektive særkender.

99.4 Syberg, Fritz

Porsmose, Erland Fritz Syberg. Kunsten, naturen, kærligheden Gyldendal. 2010. 382 s.

Om den fynske maler Fritz Syberg (1862-1939) og hans kunst.

Historie 91.241

Bjerre, Jacob Halvas Holocaust Frydenlund. 2010. 142 s.

Hertil findes supplerende materiale på seriens hjemmeside.

Spillefilm

96 Danmarks største søhelte Gad. 2010. 279 s.

Nordiske film

Historierne og myterne om de søhelte, som generationer af danskere har set op til og været stolte af.

ret mellem politimanden Jørn Moos og bandelederen Jan Weimann som omdrejningspunkt dramatiserer en usædvanlig forbrydelse.

77.7 Camping Sandrew Metronome. 2010 DVD

96.3 Hundemordet i Vimmelskaftet. Og andre fortællinger fra 1700-tallets København Jyllands-Posten. 2010. 285 s.

Ved en række fortællinger om fx de fattiges horehus, hundemordet i Vimmelskaftet og pøblen i St. Færgestræde suppleres den kendte historie med skildringer fra et mikrokosmos, som København var i 1700-tallet.

77.7 Applaus Nordisk Film. 2010 DVD

Den fordrukne skuespiller og diva, Thea, skal efter et længere afvænningsophold forsøge at få sit liv på skinner igen. Hun er imellemtiden blevet skilt og har desuden mistet forældremyndigheden over sine to drenge.

99.4 Birksted, Kaj

Hove, Peder Kaj Birksted. Dansk jagerpilot i allieret tjeneste Kaj Birksted Komiteen. 2010. 97 s.

77.7 Blekingegade Nordisk Special Marketing. 2010 DVD

Om Kaj Birksteds (f. 1915) krigsindsats under Anden Verdenskrig, hvor han var Danmarks mest berømte jagerpilot.

Millionkuppet mod Danske Bank i 1983 i Lyngby indleder den store serie om Blekingegadebanden, der i fiktionens form og med opgø-

19

To år efter farens selvmord i campingvognen tager familien Nielsen atter på campingferie på Langeland. De har hver deres problemer at kæmpe med, men nu er det tid til at finde hinanden igen.

77.7 Sorte kugler Sandrew Metronome. 2009 DVD

Da ejendomsmægleren Alex Klein kommer ud for en bilulykke, befinder han sig i et quizshow omkring hans personlighed og karaktertræk. Antallet af sorte og hvide kugler afgør om han skal overleve eller ej.


77.7 Ved verdens ende Nordisk Film. 2010 Blu-ray

Hedvig er en plante, der ifølge dens ejer, den 129-årige Severin Geertsen, kan give evigt liv. Da den danske kriminalpsykiater Adrian sendes til Indonesien, for at mentalundersøge Severin, hvirvles han ind i et hæsblæsende eventyr, for både den indonesiske regering og nogle udenlandske banditter, er meget interesserede i at få fingrene i Hedvig.

77.7 De vilde svaner SF Film. 2010 DVD

Da en ond dronning bliver stedmor for Elisa og hendes elleve brødre, forvises den smukke pige fra slottet, og de elleve drenge forvandles til svaner. Det bliver Elisas opgave at hæve forbandelsen og bringe brødre, fred og fordragelig tilbage til kongeriget.

Udenlanske film

et tilfælde forelsker hun sig i Chéri, søn af hendes tidligere rivalinde. De lever sammen i 6 år, og Lea betaler alt for Chéri, indtil hans mor vil have ham gift med en ung kvinde.

77.7 Coco før Chanel SF Film. 2010 Blu-ray

77.7 Departures Nordisk Trading Company. 2010 DVD

Den unge Daigo må opgive sin karriere som cellist og påtage sig et nyt job, som viser sig at være noget mere grænseoverskridende, end han havde regnet med.

Gabrielle bliver i 1893 som 10-årig sammen med sin søster afleveret på et børnehjem. Senere i livet ernærer de to søstre sig som varietésangere og syersker, men livsbanerne ændres, da deres skønhed bringer dem ind i overklasselivets ødsle cirkler.

77.7 Avatar SF Film. 2010 Blu-ray

Da den lamme marinesoldat Jakes avatar sendes ud for at lære de indfødte på månen Pandora at kende, fascineres han af deres harmoniske levevis og snart er han på deres side i kampen mod et skrupelløst mineselskab.

77.7 Defendor SPHE Nordic. 2010 DVD

Den naive, forældreløse Arthur finder sin plads i livet ved om natten at tage rollen som superhelten "Defendor", der bekæmper storbyens kriminalitet.

77.7 Chéri Nordisk Film. 2010 DVD

Kurtisanen Lea de Lonval, der lever i Paris omkring 1900, har kunnet få alle de rigmænd, hun kunne ønske sig, men nu er hun blevet ældre og ved

20

77.7 District 9 SF Film. 2009 Blu-ray

Wikus van de Merwe er ikke så lidt stolt, da den lidt grå embedsmand forfremmes til at lede tvangsforflyttelsen af de internerede rumvæsener i District 9. Men under aktionen smittes Wikus af en virus, der gradvis forvandler ham selv til rumvæsen.


77.7 Det' indviklet Universal Pictures (Denmark). 2010 Blu-ray

77.7 The informant! Warner Bros. Entertainment Danmark. 2010 Blu-ray

Romantisk forviklingskomedie om Jane og Jake, der har været skilt i 19 år, da de indleder en affære under deres søns kandidatfest. I begyndelsen bliver de begge revet med af spændingen og genopfriskningen af gamle minder, men så begynder Jane at blive i tvivl, om hun har lyst til at begynde forfra med sin eksmand.

FBI overvåger i det skjulte et stort amerikansk firma, der er mistænkt for ulovlige prisaftaler og økonomisk kriminalitet. De bruger Mark Whitacre, en af firmaets højtstående medarbejdere, som meddeler.

77.7 The imaginarium of Doctor Parnassus SPHE Nordic. 2010 Blu-ray

Den idealistiske Dr. Parnassus har indgået en fatal aftale med djævelen. Parnassus får udødelighed, men må afgive sin elskede datter til djævelen, når hun fylder 16 år.

gang, der kommer til at ændre livet for begge.

farefuld rejse, hvor deres liv konstant trues af hærgende bander og civilisationens sammenbrud.

77.7 Me and Orson Welles Scanbox. 2010 DVD

Den 17-årige Richard forlader skolen med store ambitioner om noget større. Han får sit livs udfordring ved at medvirke i Orson Welles gennembrudsforestilling "Julius Cæsar" på Mercury Teatret i New York.

77.7 John Rabe Midget Entertainment. 2010 DVD

77.7 The plan Universal Pictures Nordic. 2010 Blu-ray

John Rabe har arbejdet i Nanking i mange år, da han i 1937 skal vende tilbage til Tyskland. Men John Rabe kommer ikke af sted, fordi han vælger at arbejde for at hindre overgreb og drab på civile under den japanske besættelse af den kinesiske by.

Ved hjælp af list, massive atom-angreb og en hær af robotkrigere indleder cylonerne et altødelæggende slag mod menneskenes kolonier. Alt går dog ikke efter planen.

77.7 Mary and Max Nordisk Trading Company. 2010 DVD

77.7 The road Scanbox. 2010 DVD

Da den lille australske pige Mary beslutter sig for at skrive et brev til en tilfældig amerikaner, sætter det en proces i

En far og en søn flygter fra en unavngiven katastrofe og forsøger at finde et nyt liv sydpå. De begiver sig ud på en

21

77.7 A serious man SF Film. 2009 DVD

1967. Da Larrys kone vil skilles, bliver han nødt til at tage sit liv op til revision og prøve at blive klogere på sig selv, sin religion og sit liv.

77.7 Shutter Island Paramount Home Entertainment (Denmark). 2010 DVD

Da en patient forsvinder fra sin celle på et fængselshospital for sindssyge, må poli-


timanden Teddy tage til den berygtede ø Shutter Island. Her opdager han hurtigt at ikke alt er, hvad det giver sig ud for at være.

77.7 Sommertid Scanbox. 2010 DVD

Da Hélène dør er hendes tre voksne børn splittede i spørgsmålet om hvad der skal ske med familiens landhus og dets store kunstsamling og antikviteter. Langsomt viskes minderne om en romantisk familie og en kær barndom ud.

77.7 Up in the air Paramount Home Enterainment (Denmark). 2010 DVD

Ryan Bingham lever 322 dage om året i en kuffert. Han lever af at rejse rundt og fyre medarbejdere, hvis cheffer er for vattede til at gøre det selv. Og han elsker det.

77.7 Veronika beslutter sig for at dø Atlantic Film. 2009 Blu-ray

79.41 Alpha Protocol Sega. 2010 PS3

Veronika er en ung kvinde med succes og en lovende karriere. En dag beslutter hun sig for at tage en overdosis og få det livet overstået. Hun vågner op på et behandlingshjem, blot for at få besked om at hun kun har få uger tilbage at leve i.

Shooter. Hovedpersonen er Mike Thornton, der er ny rekrut hos den hemmelige organisation Alpha Protocol. Han er ansat til at udføre operationer, der selvfølgelig er på kant med international lov, i bedste agent 007 stil. Første operation foregår i Saudi-Arabien, hvor Mike skal infiltrere en grum terrororganisation og nedkæmpe dens leder.

Cd-rom & konsolspil 79.41 Alan Wake Microsoft Corporation. 2010 Xbox 360

Actionspil. Vi starter i et mareridt! Gyserforfatteren Alan Wake drømmer, at han må skynde sig op til et fyrtårn. Han kører i sin bil - alt for stærkt - på de snoede klippeveje ved den afsides landsby Bright Falls, og pludselig rammer han en lokal beboer. Manden dør. Troede vi. For straks efter jagter han Alan Wake med en økse - og kun Alans lommelygte kan holde manden på afstand. Jo, Alan vågner, men virkeligheden bliver snart til samme mareridt.

79.41 Blur Activision. 2010 Xbox 360

Racerspil. Sæt dig bag rattet i et vildt action-racerspil. Du

22

råder over masser af powerups såsom energiudbrud, skjolde, nitro-acceleration, landminer og mange andre sjove ting, når du skal prøve at kæmpe dig foran konkurrenterne. Undervejs i spillet optjener du henholdsvis lights og fans, som giver adgang til nye biler og nye events i spillet.

79.41 Green Day rockband EA. 2010 Wii

Simulationsspil. Er du vild med rockbandet "Green Day"? Her kan du næsten prøve at være med i bandet! Der er mere end 40 kendte sange og du kan spille guitar, bas, trommer og synge - også flerstemmigt. Der er fuld fart på - fra start til slut. Er du dygtig og øver dig meget, så kan det være at du kan vinde over alle dine kammerater! Der er også videoer og billeder af bandet med i pakken.


79.41 Prince of Persia - the forgotten sands Ubisoft. 2010 Wii

79.41 Red dead redemption Take Two Interactive Software. 2010 PS3

Actionspil. Den persiske prins skal redde sin brors kongerige fra undergang. Den adrætte prins løber, klatrer og hopper gennem scenarierne, mens han forsøger at undgå fælder og nedkæmper fjender. En kvindelig ånd giver prinsen forskellige magiske kræfter i løbet af spillet.

Shooter. Adventurespil. Amerika, 1911. Som den tidligere lovløse John Marston bliver du tvunget til at pudse våbnene af, og bringe retfærdighed over en række lovløse i en episk kamp om overlevelse i Amerikas vilde westen.

sernes forsøg på øen. Det bliver hurtigt en kamp på liv og død i intense tidsrejser mellem år 1955 og 2010. Russiske soldater og muterede monstre venter kun på at slå dig ihjel! Er du modig og heldig nok til at komme ud i live?

79.41 Pure football Ubisoft. 2010 PS3

Sportsspil. Dette er et fodboldspil som har fokus på kontrollen af den enkelte spiller og de hårde tacklinger som ofte er en del af denne sportsgren. Her er 20 forskellige hold og i alt 230 spillere at vælge imellem og mulighed for onlinespil over PS-netværket. Man kan også skabe sit hold fra bunden og tage det igennem en karrieredel.

79.41 Skate 3 EA. 2010 PS3

Sportsspil. Velkommen til Port Caverton - et regulært skateboarding mekka. Her skal du bevise, at du er den sejeste og dygtigste skater i byen ved at tage mod en lang række udfordringer fra de lokale skatere. Lav tricks, grind på rækværk, hop over forhindringer, lav seje moves og optag dine egne filmklip af alle dine stunts. Du kan også kaste dig

79.41 Singularity Activision. 2010 PS3

Shooter. Første-person skydespil. Velkommen til Katorga-12! En isoleret russisk ø, hvor fortidens dystre eksperimenter stadig lever. Du er kaptajn Nate Renko, der skal prøve at opklare mysteriet om rus-

23

over en lang række enkeltstående udfordringer, designe din egen skate park eller spille mod dine venner online. Med animationer og videoklip.


Du kan søge flere nye bøger, spil og film på www.bibliotek.dk Danske romaner . . .. . . . . . . . . . . 2 Nordiske romaner . . . . . . . . . . . . 2 Udenlandske romaer. . . . . . . . . . 3 Historiske romaner . . . . . . . . . . . 5 Spænding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Dansk spænding. . . . . . . . . . . . . .8 Nordisk spænding . . . . . . . . . . . . 8 Tegneserier. . . . . . . . . . . . . . . . . . 9 Biografier & erindringer . . . . . . 10 Livshistorier. . . . . . . . . . . . . . . . . 11 Fra virkelighedens verden . . . . . 11 Samfund & klima . . . . . . . . . . . . . 11 Personlig udvikling. . . . . . . . . . . 12 Samliv. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 Kvindeliv . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 Børn & forældre . . . . . . . . . . . . . 13

Rejser & oplevelser . . . . . . . . . . . 13 Danmark rundt . . . . . . . . . . . . . . 14 Natur & dyr. . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 Hus & have . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 Mad & ernæring . . . . . . . . . . . . . 15 Hobby & fritid . . . . . . . . . . . . . . . 16 Sport. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 Krop & behandling. . . . . . . . . . . 17 Musik & film . . . . . . . . . . . . . . . . 18 Kunst . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18 Historie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19 Spillefilm . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19 Nordiske film. . . . . . . . . . . . . . . . 19 Udenlandske film. . . . . . . . . . . . 20 Cd-rom & konsolspil. . . . . . . . . . 22

Nye bøger - multimedier & film · Udarbejdet af bibliotekar Maike Albertsen Zwoch. Omslag: Hanne Støvring · Tryk: Nofoprint A/S, Helsingør · Udgiver og ©: Biblioteksmedier as, 2010 ISSN 1604-7079 DK 01.56 · Biblioteksmediers varenummer: 4710100108-06

24

http://www.aakb.dk/files/file_attachments/2010-11-15_0934/062010  

http://www.aakb.dk/files/file_attachments/2010-11-15_0934/062010.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you