Page 1


KATTEBAKKEN 18.11.13

!

Katte bakken ! !

!

Leder……………….………………………3

! ARTIKLER

KATTEBAKKEN 01.10.13

Redaktionen………………………………..3

Døgnbrænder 2013…………………..…….4 Sushi Cats………………………………….5 Kender du (stereo)typen……..…………….6

! BAR ANMELDELSER………………..….7 BarRøv……………………….…………….8 Den Røde Lygte…………..………………..8 Mallorca Bar……………………………….9

! Nyt fra bestyrelsen….…………………….10

! ! !

2


KATTEBAKKEN 18.11.13

!

REDAKTIONEN

3

Clara Rindom Mette-Marie Rønneholdt Mathilde Thrysøe Nicoline Winther Mads Hæsum Benjamin Egelund Tobias Schjødt Kjær Nicholas Furic Emilie Dam Fie Ubbesen Mette Bramsen Sissel Kolls Mia Christina Forslund Karoline Hyllested Lea Becker Sofie Duus Pedersen Kathrine Marie Post Marie Maarbjerg Stigaard Kristina Høiberg Frederikke Eskesen Anna Emilie Svane Høj Thea Amalie Hvidtfeldt Sissel Kolls Bertelsen og Michael Nguyen

LEDER af Michael Nguyen og konsulent, A.S.

Et nyt år med nye ansigter på Kattens inspirerende gange, hvor 1.g’erne endelig er blevet integreret i fællesskabet. De ved, hvor kantinen, skolens stolte mikrobølgeovne (selv tak) og (forhåbentlig) kældertoiletterne er henne nu – dog ikke hvilken vej skolens døre skal åbnes, hvilket stadigvæk er et mysterium selv for Christian Warming. Og selvfølgelig er der kommet nyt styre i Kattebakken, da topfolkene sagde farvel i sommers, hvilket selvfølgelig betyder, at der er kommet nye ansigter i topposterne: Nicoline, Clara og MetteMarie. De nye folk i bladet har givet ny energi, og der er kommet en ny revolutionerende feministisk kurs. Pigerne har virkelig ændret bladets ideologi til fordel for dem selv, hvor de kan promovere sig som seje 3.g’er, der lever rødstrømpernes våde drøm – hvor kvinderne styrer alt. Pigerne har formået at styrke bladet, og Kattebakken og dens redaktionen er blevet endnu større end sidste år! High five! Det er i sandhed en flot bedrift, når man tænker på den udvikling, der er sket for bladet. Fra at Kattebakken reelt var død og færdig i 20112012 skoleåret, til at genopstå sidste skoleår, og nu er den blevet en fast del og magtfaktor for Aalborg Katedralskolen – sikken et comeback! Det minder næsten som Dortmunds vidunderlige udvikling fra tæt på konkurs til 2 tysk mesterskaber og CL-finale i maj. Tilbage er der at sige, at redaktionen 2012-2013 takker pænt af og siger farvel, og nu giver vi (forsinket) officielt stafetten videre. Held og lykke – drenge, KOM IND i kampen, før at Katedralen kun består af kvinder. Alt den ligestillingsnak er jo bare populisme.


KATTEBAKKEN 18.11.13

4

! ! MÅNEDENS ARTIKLER Af Thea Amalie Hvidtfeldt og Sissel Kolls Bertelsen 2.U !Dette indlæg er specielt hen- te i kantinen, kage kunne købes vendt til jer sjufter, som af forskellige grunde gik glip af den exceptionelle Døgnbrænder, så jeres dårlige samvittighed og manglende tilstedeværelse kan gnave jer godt og grundigt i sjælen. Kaffe i litervis, kage i tonsvis samt glade (og en anelse trætte) mennesker, er noget af det, Døgnbrænder byder på.
 Festlighederne startede i Hallen med fælleslege og alskens praktiske informationer. Herefter fordelte kattene sig på de forskellige workshops, hvor det bestemt ikke gik stille for sig; der blev kreeret kodyl kunst, slået rygende vilde rekorder, spundet liflig lyrik, mixet mega nice musik samt de grummeste gyserfilm og de for-lækreste danse. Også hos de friske idrætsknægte og – nymfer samt de fotointeressrede gutter og jenter var der god stemning. De trofaste mennesker bag Brænderbladet ernærede sig på sukker og kaffe og fik fremtryllet et ekstraordinært blad om den forrygende aften. 
 Hele natten var der gratis kaffe og

for en flad 5’er – det var noget der kunne opfriske halvtrætte natteravne og vække dem fra en døs. Hen på morgenen blev der vist de kreationer, der var frembragt i løbet af natten, og derefter var der morgenmad i Kanni (også gratis!)
 Der blev stiftet skøre bekendtskaber på kryds og tværs af klasserne, hvilket ikke er noget man ser til enhver sammenkomst. Det er virkelig noget den lille Døgnbrænderånd har nailet – at bringe folk sammen på kryds og tværs på trods af træthed, uglet hår og kaffeånde. Derfor: Kom til Døgnbrænder 2014!


KATTEBAKKEN 18.11.13 


where there are gaps - there are sushi cats.

MÅNEDENS ARTIKLER

Af Karoline Lentz Hyllested 1.K og Mia Christina Forslund 1.C

!

De er over alt.

5

Det har de altid været. Siden tidernes morgen, har disse skabninger akkompagneret os mennesker. De har haft indflydelse på hver eneste oldgamle gåde gennem tiderne verden over. De er Sushi Cats. Vi kender alle den brusende følelse af pumpende adrenalin, man får, når man klæder sit kæledyr ud, som noget det egentligt ikke er. Tange & Nakimushi Peanuts har taget den rus til et helt andet niveau, som går langt over menneskets simple forstand. Nu er det ikke nok blot at iføre sin hund sine lasede strømpebusker og sommerhat, næ nej; strømpebukserne er blevet opgraderet til en rulle ris, sommer hatten til et bånd af fleksibelt tang. Når katten og sushien forenes, skabes en magisk kombination, som selv den kløgtigste hjerne ikke kan kapere. Sushi Cats er gradvist blevet velintegreret i den japanske kultur, som i dag omfavner deres væsen og ser dem som en guddommelig lykke-

bringer. Spredt, i nu alle verdens hjørner, findes de på musemåtter, julekort, vifter og den helt store favorit: i snekugler. Et bræt med en snekugle med rigtig sushi i, ja, rigtig sushi, sælges for 39.900 japanske yen, hvilket svarer til 2.200 danske kroner. Det store spørgsmål er nu: Kan de spises? Det er der ingen, der ved. Det er, og vil altid være, virkelighedens største mysterium. Men forsøger man at forstå, forgæves over for kattenes højere magter, kan man altid tolke på den udbredte sigen: man er, hvad man spiser. Vi kender reglen for sushi, fisk på ris – på den anden side, ved vi at katte spiser fisk. Så hvorfor katte sidder på ris i stedet for fisk, og ikke spiser dem; det overlader vi til de japanske zenmunke, indtil den dag, menneskene slagtes af grise. Så husk på børn, dette er ikke blot et fænomen, men en livsstil.

!

!


KATTEBAKKEN 18.11.13

!

! MÅNEDENS ARTIKLER Af Marie Stigaard & Kathrine Post 1.K

!Det

er tidlig morgen, og du slentrer langsomt i skole mod Katten. Du er i den heldige position at bo i Vestbyen, og du når derfor på din færd i skole forbi den frygtindgydende institution; Saxogade.
 I horisonten skimter du en horde af fløde-drenge, samt piger, der ville få Fie Laursen til at ligne en hjemløs, komme imod dig.

i’et bærer de en hvid prince i hånden, og en designertaske over skulderen. Du føler dig straks ubehageligt til mode, og føler dig lidt ensom, mens du passeres af den førnævnte horde af Saxogadeelever. Imens overlytter du en samtale indeholdende weekendens mokaiog Grey Goose rus på Monkyclub og Gaslight. 


!

Drengenes halvlange lyseblonde hår, der sirligt er slikket tilbage, indeholder flere hårprodukter end Dennis Knudsen ville kunne nå at producere på en livstid. Deres synlige Ralph Lauren skjorter er dyrere end Lars Løkkes sko, og minen synes mere arrogant end selveste store V i en hæderlig APtime. Pigerne er svære at skelne fra hinanden, med deres meterlange lyse hår og tommelfingertykke, mørke øjenbryn. De er trofast iført, selvom kalenderen skriver august, deres kære Canada Goos jakker – den lange model, selvfølgelig. Med prikken over

6

For hvor er dit folk? Hvor er de store striktrøjer, der matcher så fint til dreadlocks og haremsbukser? 
 
 Der går ikke lang tid, før du igen føler dig hjemme. De sidste skridt forbi Saxogade er passeret, og et velkendt syn møder dig: 
 Farverige folk, der trofast står på en lige linje uden for den stilladsindpakkede skole du har så kær, og ryger deres hjemmerul. De skønneste folk med diverse piercinger (både synlige og ikke synlige), symmetrisk kort, lige pandehår, samt den velkendte, overtegnede Fjällraven på ryggen.


KATTEBAKKEN 18.11.13

Her kan du mærke, at du med dine stolte genbrugssfund og dine ubarberede arme hører til.
 Er du stadig ikke helt sikker på, hvor du hører hjemme i disse 100 % sande, og ikke mindst veldokumenterede og videnskabeligt Saxogade

Katten

beviste beskrivelser, har vi her lavet en oversigt over, hvilke beklædningsgenstande der er at finde på de forskellige (stereo)typer. Så kan du sammenligne med, hvad du selv har i kommoden der hjemme. Selv tak!

! MÅNEDENS BARANMELDELSER

Af Mads Hæsum 3.M og Benjamin Egelund 3.Z

!

Som elev på Aalborg Katedralskole har man ingen relation til AAB. Lige bortset fra når man sidder på 1000-Fryd og drikker sin lunkne øko-øl, alt imens en voldsom frygt for at blive overfaldet af en flok tomhjernede hooligans fylder de ellers så behageligt mørke og lumre lokaler på Kattesundet 10 (haha xD). Vi har ageret som om vi gik på Tech College eller HG, sat os i de fanatiske AAB-fans’ sted og besøgt Bar Røv, Den Røde Lygte og Mallorca Bar.

7


KATTEBAKKEN 18.11.13

! MÅNEDENS BARANMELDELSER

Af Mads Hæsum 3.M og Benjamin Egelund 3.Z

!

BarRøv kan klassificeres med et ord. Fedt. Sådan lyder det fra ”bartenderen” inde på BarRøv, som ikke engang vi kan sige god for. Efter et møde med Thor, en stamkunde på BarRøv, fik vi hurtigt konkluderet at kunden og bartenderen i bund og grund er den samme, hvilket blot understøtter vores mistro til bartenderen som serverede os øl. Men med det sagt, så var øllen af exceptionel kvalitet, som altid blev der bestilt en grøn Tuborg, og som kunden Lasse Hansen ytrede sig om øllen, er den kold, har en god mængde kulsyre, skumløs, og serveret med en gratis thailandsk escortpige – men det virker blot

som en markedsføringsstrategi, som hverken af os oplevede.

!

BarRøv er en klassisk bar som modsat andre barer tilbyder rygning på samtlige af barens 28 kvadratmeter. Barens fire vægge er beklædt med lokale avisartikler fra Aalborg BKs storhedstid, og et TV oppe ved baren – til selvfølgeligt at vise fodboldkampe med. Den homogene BarRøv har fantastisk harmoni i dets kunder, musik, og udsmykning. Klassisk rock, unge fyre med snapbacks og fuldt knappet skjorter, og artefakter til at bringe AAB godt held gør BarRøv til roliganens tempel.

!

BarRøv får 3/5 stadionplattere.

! MÅNEDENS BARANMELDELSER

Af Mads Hæsum 3.M og Benjamin Egelund 3.Z

!

8

De små lokaler på Vesterbro emmer af vold og mangel på værdier. Når man mangler indhold i sit liv, er den nemmeste løsning at blive hooligan og det er netop dét indtryk, man får når man træder indenfor. Michael Bubles musik og et lille fællesskab, der synes at bygge på at

råbe ”fisse” af hinanden, er det, der fylder Den Røde Lygte. Klokken er 18.15 fredag aften og de halvpumpede Brian’er har smidt deres rød/hvide trøjer og givet sig i kast med at drikke en håndfuld Mokai’er, større end noget andet værtshus i Aalborg ville kunne levere. Det hele er


KATTEBAKKEN 18.11.13

præcis, som vi forventede. 


Vi sætter os i baren og bestiller to Tuborg – 15 kr stykket; desværre ikke kolde. Deres vægge er belagt med Aabplakater og signerede ishockeytrøjer. Et ynkeligt lille tv hænger i hjørnet og viser en eller anden ubetydelig håndboldkamp. Den overtatoverede kvindelige bartender ligner noget, der umuligt ville kunne holde til flere års in-

tenst coke-forbrug, og hendes dialekt er så jysk, at vi i sammenligning kommer til at lyde som Københavnere. Det er meget begrænset, hvor længe vi kan klare at opholde os i, hvad der kun kan beskrives som Aalborgs lavkulturelle røvhul. Vi forlader stedet ud gennem bagdøren, der ironisk nok ! fører os direkte til Den Røde Lygtes modsætning; 1000-Fryd. ! 2/5 – et intetsigende sted, der mest af alt minder om West End bare med lidt klammere mennesker.

! MÅNEDENS BARANMELDELSER

Af Mads Hæsum 3.M og Benjamin Egelund 3.Z

!

9

Ingen bar har en mere dyster fortid end Mallorca Bar, men trods denne dystre fortid, er Mallorca Bar stadigt et elitært sted i Aalborg, som har fæste foran Aalborgs jernbanestationen. Mallorca Bar tilbyder to forskellige lokaler at opholde sig i. Det ene, et oplyst spillerum med et klassisk billardbord. Det andet et hyggeligt, indbydende, rummeligt lokale proppet med stamkunder, som umiddelbart ikke ligner hooligans. Nej, når man ser på den klassiske Mallorca Bar, er der ingen tegn på fodboldkulturens kvaler, på trods

af skiltet til toilettet som er sponsoreret af Carlsberg siger; ”Ingen adgang med fodboldstøvler”. Mallorca Bar er meget konservativ og ligefrem. Der er ingen fis her, for øllen er af sublim kvalitet, klassisk dansk musik, perfekt temperatur i lokalerne, og så er der klam belysning i form af stearin lys og kulørte lamper.

!

Mallorca Bar har overgået alle forventninger og har med sin erfaring bevist sin elitære status i Aalborg.

!

Mallorca får 4.5/5 fodstøvler på toilettet.


KATTEBAKKEN 18.11.13

Nyt fra bestyrelsen

! !

Aalborg Katedralskoles Fjerforening

Som nogle allerede ved, har de nuværende elever været med til endnu et skelsættende initiativ fra elevernes side. Vi har genoptaget den ædle sport, badminton. Aalborg Katedralskoles Fjerforening er blevet grundlagt d. 26/8 2013. Fra Bestyrelsens side vil vi gerne takke for den store opbakning der har været omkring tiltaget. Da dette er årets første nyhedsbrev fra Bestyrelsen, er der visse formaliteter man bør have i orden. Det skal nævnes, at Ida Østergaard, 3.K, er formand og Signe Kjær Thomsen, 3.A, er næstformand. Har man nogle spørgsmål angående arrangementet, der finder sted hver mandag i hallen kl. 16-18, er det disse, man skal henvende sig til. Mandagen inden efterårsferien var der intriger, som Bestyrelsen naturligvis tog sig af den følgende morgen. Problemet med, at hallen var udlejet har vi fået redt ud, og hallen er igen Fjerforeningens kl. 16-18. For at have vores på det rene var hverken Bestyrelsen eller de menige badmintonspillere blevet informeret om dobbeltbookingen. Den var sket bag om ryggen på vores ellers skarpe Bestyrelse, og synderne var idrætslærerne. Derfor; ret jeres vrede mod disse. Vi arbejder lige nu på at få sponsorer, der vil sponsorere fjerbolde, da vi med vores megen engagement allerede har opslidt utallige. Ønsker man at deltage i denne hylende morsomme sportsgren kan man møde op i hallen allerede nu på mandag kl. 16. Og har man ikke mod på at spille med endnu, er man velkommen til at medbringe kage og sidde over en omgang. Er man den lidt mere løsslupne og kække type, er der også plads til dig – vi leger gerne ”Rundt Om Nettet” til opvarmning. Er der stemning for at oprette et cheerleading-hold ser vi også gerne jer om mandagen. Ydermere vil Bestyrelsen benytte lejligheden til at lykønske Rasmus S. Mortensen, 3.X. og Thomas Mortensen, 3.X, med sejren i vores for nyligt afholdte turnering. Tillykke med det. Vi takker af for denne gang – og vi glæder os til at se jer.

På Gensyn. 10

Kattebakken November 2013  
Kattebakken November 2013  
Advertisement