Page 1

Åbne Døre

Nr. 7 - Juli 2012

-tjener verdens forfulgte kristne

Nordkorea

En tragisk kærlighedshistorie side 4-7

Mere end en ønskeseddel side 3

”Skal - skal ikke… Skal - skal ikke?” side 8

Nordkoreas kristne takker Gud! side 10

Kirkegængere angrebet i Jos og Biu side 12


Åbne Døre er en upolitisk, international organisation, der arbejder på tværs af kirker og foreninger med en omfattende tjeneste verden over. Åbne Døres målsætning er: • Personligt at overlevere bibler og undervisningsmateriale til kristne i lukkede lande, samt give dem oplæring. • Forberede kristne i truede lande til at møde forfølgelse og lidelse. • Udfordre kristne i den frie verden til at tjene de forfulgte kristne. Open Doors International Grundlægger: Broder Andreas International leder: Jeff Taylor Åbne Døre Danmark Postadr.: Postboks 1062, 7500 Holstebro Tlf.: 9740 7781 Fax 9740 7783 E-mail: denmark@opendoors.org Hjemmeside: www.forfulgt.dk www.åbnedøresunge.dk Reg. 9674 Kontonr. : 389 4622 Giro: 389-4622 Generalsekretær: J Ungdomssekretær : M Informationssekretær: S Rejse- og Women2Women koordinator: I Mødeplanlægger og ambassadørkoordinator: S Bestyrelse: . Åbne Døres Blad Ansvh. redaktør: Oplag: 9500 Eftertryk og citat er tilladt med tydelig kildeangivelse. Open Doors Sverige Generalsekreterare: Telefon: 019-31 05 00 Box 48 701 40 Örebro E-mail: sweden@opendoors.org www.open-doors.se Kontonummer: 1220 01 20427 Svensk bankgironummer: 5951-8464 Open Doors Finland The account number for Open Doors in Finland is 800007-10032254 Åbne Døre Norge Postadr.: Barstølveien 50 F, 4636 Kristiansand Telefon: 3800 8090 Fax: 3800 8091 Forside: Container i Eritrea Næste blad udkommer ca. 1.8. 2012

”Han har tålmodighed med jer, fordi han vil, at ingen skal gå fortabt, men at alle skal nå til omvendelse.” 2 Pet 3, 9


Mere end en ønskeseddel ”At folde hænderne i bøn er begyndelsen på en opstand mod det, der er gået galt i denne verden.” Karl Barth For kristne, der dagligt oplever forfølgelse, modstand og uretfærdighed er bøn ikke bare en bibeskæftigelse eller noget, der vælges til og fra efter behov og lyst. Bøn er helt enkelt livsnerven i deres Guds-relation. Bøn er for dem en konstant igangværende samtale og fællesskab med Gud. Det er så vigtigt, at bøn handler om mere end en ønskeseddel. Gud kalder os til at gå ind i den åndelige kamp, som alle kristne står midt i - kampen om menneskers hjerter. Vores bønner når steder, hvor vi ikke selv kan nå. I bønnen er der ingen grænser, ingen fængselsmure, ingen døre, der kan forblive lukkede, når vi beder. Jesus sagde: ”Beder I mig om noget i mit navn, vil jeg gøre det.” (Joh 14, 14) De kristne i Nordkorea beder hver dag om en mulighed og frimodighed til at dele deres vidnesbyrd. De beder om Kim Jong Un’s frelse og frihed for deres folk. Et af de vigtigste bedeemner blandt de forfulgte kristne jeg har mødt - og som er i overensstemmelse med Guds vilje - er at evangeliet må nå endnu flere hjerter: ”Han har tålmodighed med jer, fordi han vil, at ingen skal gå fortabt, men at alle skal nå til omvendelse.” (2 Pet 3, 9). Vores fokus i juli er på Nordkorea og på den muslimske verden. Sammen med bladet og bedekalenderen får du også ”30 dage - i bøn for den muslimske verden”. Det er med stor glæde, at vi sammen med Dansk Europamission og Norea kan udgive den. I de sidste tyve år har adskillige millioner kristne bedt for muslimerne i løbet af Ramadanen. Gud har været synligt aktiv i den muslimske verden gennem de sidste 20-30 år. Millioner af muslimer har mødt den levende Messias, Jesus, gennem de seneste år. Indsatsen med at bringe de gode nyheder til muslimerne er mangedoblet, og mennesker med muslimsk baggrund er i stigende grad engageret i dette arbejde. Vi inviterer dig til at være med i denne verdensomspændende bønnebevægelse ”30 dage” for at Guds rige må vokse i den muslimske verden. Intet er umuligt for Gud.

SH, Redaktør

3


Nordkorea

En tragisk kĂŚrlighedshistorie


N

år mennesker hører om Nordkorea, hører de om det meget strenge regime, arbejdslejre, de farveløse gader, propagandaen, den altid påtrængende sult, og folk der opfører sig som robotter. Dette billede er sandt, men kun delvist. Midt i al elendighed er der også - kærlighed. Flygtningene Young Nam* og Eun Kyung* fandt Gud og hinanden efter en lang rejse med store personlige omkostninger og tab. De er blot ét par, men deres beretning fortæller historien om en nation, der er på sammenbruddets rand og om en smerte, som kun Gud kan læge. Hvis du skulle leve dit liv om igen, ville du så træffe de samme valg? Young Nam er sikker på, at det ville han ikke. Da han sad i en stol med arme og ben lænket til den, vidste han, at han havde begået en forfærdelig fejl ved at efterlade sin familie derhjemme for at skaffe sig penge og mad i Kina. Hans tur til Kina gik godt. Young Nam krydsede floden ret nemt. I Kina bankede han på døren til en kirke, fordi han vidste, at kristne ville hjælpe ham. Det havde han i hvert fald hørt i Nordkorea. Han blev inviteret ind, men Young Nam afslog det. Han ønskede kun pengene. Måske ville de kristne snyde ham. Han skælvede ved døren, men de gav ham, hvad han bad om. Men på tilbagevejen stødte han på en nordkoreansk patrulje, og han blev arresteret på stedet.

Young Nam rystede på hovedet. Betjenten tog et bat, som var pakket ind i avispapir. Young Nam vidste, at han måtte være meget agtpågivende. Hans erfaring som soldat og bokser kunne redde hans liv. Battet nærmede sig hans pande med voldsom fart. Young Nam lukkede ikke sine øjne, men fokuserede, og i det sidste millisekund vendte han hovedet en smule for at undgå slaget for fuld kraft. Han vidste, hvad betjenten havde i sinde: enten at dræbe ham eller give ham en hjerneskade. Young Nam måtte koncentrere sig om battet. Han kunne ikke tillade sig selv at tænke på sin kone Bong Sa og sin søn. Efter at Young Nam havde overstået og overlevet tæskene, trak vogterne ham tilbage til en overfyldt celle. Eneste vej ind i cellen var gennem en 50 cm høj, smal døråbning.

Desperat situation Eun Kyung befandt sig også i en desperat situation. Hun efterlod sin 4-årige datter og 3-årige søn hjemme hos sin mand for at sælge kobber i en by længere nordpå. En anden ”forretningsmand” narrede hende og forsvandt med kobberet og pengene, som han skyldte hende. Uden penge kunne hun ikke vende tilbage. Hun fik besked om, at hendes mand var savnet. Han var sandsynligvis død i minerne. Familien tog sig af hendes børn. Så modtog hun en invitation. Var hun villig til at arbejde i Kina i en kortere periode? ”Jeg havde intet valg”, sagde Eun Kyung senere. ”Jeg kunne ikke brødføde mine børn uden penge. Jeg var nødt til at tage imod tilbuddet. Jeg ville have gjort hvad som helst for mine børn.”

”Hvorfor er du vendt tilbage?” Jeg skal overleve. Jeg skal overleve. Jeg bliver nødt til at overleve. Young Nam kunne ikke tænke på noget som helst andet. En fængselsbetjent lod Young Nam gå efter at have taget alle hans penge. Young Nam flygtede igen til Kina, kun for at blive arresteret endnu en gang, men denne gang af det kinesiske politi. Og nu var Young Nam tilbage i det samme fængsel med den samme betjent. ”Hvorfor er du vendt tilbage?” råbte embedsmanden ”Er du kommet for at angive mig?”

55


Eun vidste ikke, at hun havde med narkohandlere at gøre. Hun og nogle andre kvinder blev låst inde i et hus og senere bragt til Kina. En efter en blev kvinderne solgt til ægteskab med kinesiske mænd. Eun protesterede. ”Jeg har lige mistet min mand. Tving mig ikke til at gifte mig med nogen!” Menneskehandleren lyttede til hende og placerede hende på en kinesisk farm, hvor hun skulle arbejde for kost og logi, og familien behandlede hende meget godt. ”Husmoderen blev en slags anden mor for mig, men jeg kunne ikke blive der, jeg ville hjem. Jeg elskede mine børn så meget. Så jeg flyttede til et andet sted i Kina, hvor jeg kunne tjene mere.” Det var en beslutning, som næsten kostede hende livet. Det kinesiske politi fandt hende, og hun blev deporteret. Eun Kyung blev bragt til det samme fængsel, hvor Young Nam havde været nogle uger forinden. Hun blev ikke tortureret, men dømt til nogle få måneders ”genopdragelse” i en lille arbejdslejr. Hun overlevede med nød og næppe. Da hun blev frigivet, tog hun tilbage til sin familie og var chokeret over at opdage, at hendes børn ikke var der.

Børnehjem ”Min familie kunne ikke tage sig af dem og bragte dem til et børnehjem. Alle ved, at børn dør på børnehjemmene. Jeg ville have mine børn ud. Så hurtigt som muligt. Men jeg havde ikke noget rejsepas. Hvordan kunne jeg komme til børnehjemmet? Det blev besluttet, at min yngre søster skulle tage af sted. Hun var kun 17. Det er nemmere for

unge mennesker at rejse uden at vække mistanke. Da hendes søster ankom, fik hun at vide, at særligt Eun Kyungs datter var i en dårlig tilstand. Hun kunne kun rejse med et barn, og hun valgte datteren, fordi hun var så svag. ”Hun var næsten død, da hun kom hjem”, sagde Eun Kyung. ”Vi tiggede alle i vores område om mad, og vi gav det til hende, men vi vidste ikke, at hendes krop ikke kunne klare al den mad – at hun skulle tilvænnes gradvist. Jeg vidste det ikke…” “Mor, jeg er så træt”, sagde Eun Kyungs datter. “Kom, læg dig på mit skød og få lidt søvn”, sagde Eun Kyung til sin lille pige. Hun åbnede aldrig øjnene igen. ”Mit hjerte var fuldstændig brudt” er alt, hvad Eun Kyung kan sige om dette øjeblik. Kort efter erfarede hun, at hendes 3-årige søn var blevet adopteret af en militærofficer. Han havde det muligvis bedre der, tænkte Eun Kyung. Hun rejste til Kina igen og endte i en restaurant i hovedstaden Beijing

Restauranten Young Nam arbejdede i køkkenet i den samme restaurant. Han havde overbevist embedsmanden i fængslet om, at han ikke ville angive ham og blev løsladt for anden gang. Hans familie var kun omkring 350 km fra fængslet, men de var ikke til at nå. Hvis han ville overleve, ville den eneste mulighed være at rejse tilbage til Kina og blive der.


I restaurantens køkken mødte han Eun Kyung. De blev tiltrukket af hinanden. De ønsker ikke at fortælle meget mere om den periode. De tog nogle hemmelige bibelkurser sammen og blev gift, selvfølgelig hemmeligt. Efter en tid blev situationen i Beijing for anspændt for nordkoreanske flygtninge, og ejeren af restauranten arrangerede falske pas og satte Young Nam og Eun Kyung på et fly til et andet land. Nu bor Young Nam og Eun Kyung i en lille lejlighed langt fra deres hjemland. Der er kun lidt, som minder dem om deres pinefulde fortid – udover deres babys øjne. Øjnene ligner uundgåeligt øjnene på de børn, som de efterlod i det nederdrægtige system. Eun Kyung holder sin 5 måneder gamle søn tæt ind til sig. Barnet er anspændt. Eun Kyung synes ikke at bemærke det. Ingen skal fjerne dette enestående barn. Hun vil beskytte det med sit liv.

Gud beskytter Efter deres flugt fra Kina kom Young Nam og Eun Kyung virkelig til at kende Gud ved at studere Bibelen med en lokal pastor. De indså, at det var Gud, der beskyttede dem. Når de bliver spurgt om, hvorfor Gud lod dem gå gennem en sådan prøvelse, har de intet svar. ”Gud vil altid sine børn det bedste”, siger han. ”Vi kan bare ikke altid se hvad der er bedst for os.” ”Gud reddede os, bragte os sammen og gav os et andet barn. Vi er meget taknemmelige for Hans kærlighed. Vi beder blot om, at vi en dag kan få lov til at hjælpe vore børn med at flygte. De er teen-

agere nu. Vi savner dem forfærdeligt.” Young Nam og Eun Kyung ser på deres søn. For dem er barnet et symbol på Guds håb og kærlighed. De ved, at Gud ikke vil fjerne fortiden. Og dog lover Gud os, at alle tårer vil blive tørret af vore ansigter. Det er muligt, fordi Guds Søn af kærlighed lod sig selv korsfæste. Gud selv bar vore smerter. Han ved, hvad det vil sige at miste et barn. ”Uanset hvad der skete med os, stoler vi på Gud. Vi ved, at Han er kærlighed.” * Pseudonymer

b

?

Er der fortsat behov...

Åbne Døre distribuerede i hemmelighed mere end 45.000 stk. kristent materiale ind i Nordkorea, 56.000 kristne modtog nødhjælp i form af fødevarer, medicin, tøj og andre fornødenheder - det er 2.000 flere end i 2010 og ca. 5.000 nordkoreanske kristne modtog oplæring. Desuden modtog flygtninge og deres familier hjælp gennem vores ”sikre huse” i Kina. Nordkorea 2011 var et historisk år. Aldrig før har Åbne Døre fordelt så meget mad og kristne materialer i landet. Men i midten af ​​ december, da Kim Jong-Il døde, lukkede landet helt ned. Der er fortsat meget store behov.

7


Åbne Døre - Rejser

”Skal - skal ikke… Skal - skal ikke?” Af Inger Inden jeg i vinterferien tog af sted med mine syv rejsekammerater på en rejse til Mellemøsten, havde jeg mange bekymringer. Mine nærmeste var ikke helt trygge ved rejsen og havde svært ved at forstå, at jeg virkelig ønskede at gøre dette. Det betød, at det var rigtig svært at finde ro i, at det virkelig var det rigtige at gøre, og pga. den manglende ro var det også svært at vide, om det var Gud, der ville at jeg skulle af sted, eller om det bare var min egen rejselyst. Trods det rejste jeg - med lidt dårlig samvittighed overfor min familie og lidt utryg omkring Guds plan med mig. Endelig sad vi i flyveren. Men så kom den egentlige nervøsitet! Kunne vi nu overhovedet få biblerne med ind? Denne nervøsitet delte vi alle otte, men vi havde jo også Gud med os, så helt galt kunne det ikke gå! Det gjorde det heldigvis heller ikke. Vi fik det hele med ind, og nærmest alt gik efter planen. Vi havde naturligvis stadig vores bekymringer undervejs på turen, men set i bakspejlet fik det os netop til at vende os mere til Gud. Vi blev stillet i nogle situationer, hvor vi var magtesløse og havde brug for Gud på en måde, jeg ikke før har oplevet. Vi så på hele turen, hvordan bøn virkelig har en virkning. Vi fik lov til at opleve både små og større mirakler. Det var svært at sætte sig ind i de kristnes situation

i landet og virkelig forstå, at vi otte faktisk gjorde en forskel. Vi var redskaber for Gud! På flere måder endda. F.eks. bare det, at vi gik rundt i gaderne i landet, hvor der stort set ingen turister er, er jeg sikker på, har haft en indflydelse på nogle af dem, som så os og snakkede med os. Mest konkret var det selvfølgelig, at vi havde biblerne med. Vi bad også for landet, regeringen og befolkningen, hvilket jeg også er helt sikker på, har haft en virkning, - for dem og for os. For mit vedkommende har rejsen åbnet mine øjne mere for kristenforfølgelse rundt omkring i verden. Jeg tror aldrig helt, jeg kommer til at kunne sætte mig ind i deres situation, men bare disse syv dage har gjort en verden til forskel for mig, og jeg kan kun håbe og bede om, at det har gjort ligeså meget for dem. Så uanset hvilke tanker og bekymringer du måske går rundt med, så vil jeg opfordre dig til blindt at stole på Gud. Det er det hele værd, og Han har helt styr på, hvor Han vil bruge dig! Jeg er helt sikker på, Gud ville have sat en stopper for det hele på en eller anden måde, hvis Han ikke ville have haft os af sted. Og siden turen har jeg ikke været et sekund i tvivl om, at det var det rigtige, jeg gjorde. Vi følte os som redskaber for Gud og lærte samtidig alle sammen noget på turen. Om det var noget personligt, noget i forhold til Gud eller noget om kulturen, så tror jeg, vi alle tog hjem med mere i bagagen, end vi kom med.

Har du også lyst til at rejse så kontakt vores rejsekoordinator: tlf. 9740 7781 eller ingelisebk@od.org


Hvorfor torsdag er en nice dag

Vækkeuret ringer kl. 06.15 med udsigt til en togtur på halvanden time. Sådan starter de fleste af mine torsdage, når jeg skal til Åbne Døres kontor i Holstebro. Selvom en sådan morgen på mange måder kan virke trist, så slår det mig sjældent ud, for jeg ved, at min dag bliver indholdsrig, spændende og helt anderledes end sidste gang, jeg var af sted. Jeg har i snart 10 måneder været volontør hos Åbne Døres Unge. Jeg har arbejdet sammen med Maria på kontoret alle de torsdage, jeg har kunnet. Jeg var været med til at planlægge, idéudvikle og administrere mange af de ting, som udgår fra kontoret. Det, som jeg troede, bare skulle være en biting i min hverdag, er kommet til at fylde så meget mere i mine tanker og i mit hjerte. Mit arbejde hos Åbne Døre har udviklet mit personlige bøns- og trosliv rigtig meget. Jeg elsker, at det på kontoret ikke er tabu at bede. Det er en naturligt integreret del af arbejdsrutinen – det er skønt. Jeg har også fået lov til at opleve, hvordan Gud arbejder i og med mennesker i hele verden, og det er hver dag til kæmpe inspiration for mig. Åbne Døres arbejde, den forfulgte kirke, er blevet en af mine hjertesager, og jeg har fået mod til at snakke åbent med folk omkring det. Disse måneder hos Åbne Døre har været uforglemmelige, og hvis ikke jeg flyttede tilbage til Sjælland, så var jeg blevet ved. Jeg har mødt fantastiske mennesker på kontoret, men også når vi har været ude – bl.a. på Camp P, Shockwave og Åfestival. Hos Åbne Døre gør man en forskel for vores kristne brødre og søstre rundt om i verden. Jeg ville ikke have været dette foruden. Derfor er torsdag er en nice dag, selvom jeg synes, at den starter tidligt. SL, Volontør

www.åbnedøresunge.dk - Find os også på Facebook.

9


BED FOR

Nordkoreas kristne takker Gud! Ledere af undergrundskirken fortæller, at de føler sig forbundet med Kristi verdensomspændende legeme. De kan ikke mødes ansigt til ansigt med andre troende, men i mange breve, som er smuglet ud til Åbne Døre, giver de kristne udtryk for deres taknemmelighed for den forbøn og støtte, som de får fra deres brødre og søstre i Kristus. ”Jeres hengivne hjerter og kærlighed overfor de troende er blevet kilden til vores styrke og kraft, ” skrev én. “Det er en ære at være med til at distribuere kristne materialer. Gud har givet os denne opgave,” skrev en anden. ”Vi ved, at vi mangler meget, når det gælder færdigheder og ting, men vi vil dog gøre vores bedste for at fuldføre missionen.” Blot det at eje en Bibel kan medføre dødsstraf. Til trods for årtiers forfølgelse, er det lykkedes for undergrundskirken at overleve med anslået 200.000-400.000 hemmeligt troende. Åbne Døre tjener dem ved at fordele mad, medicin, tøj, bibler og andre kristne materialer i det skjulte. Via vores netværk underviser vi de kristne, og vi har løbende bønnekampagner, hvor vi opfordrer kristne i hele verden til at bede for kirken i Nordkorea. “Vores opgaver er ofte farlige,” fortalte en kirkeleder, idet han udtrykte, hvor meget de værdsætter denne forbøn. ”Det lykkedes os at få nogle troende ud af en

meget svær og livsfarlig situation. Det var kun muligt gennem Guds ledelse og forbøn fra mange støtter rundt om i verden. Det er kun pga. Guds særlige forsyn, nåde og velsignelse at undergrundskirkens netværk stadig eksisterer. Vi må dog fortsat være meget forsigtige. En enkelt fejl er alt, hvad der skal til, før vi mister det hele.” ”En måneds løn er ikke nok til at købe et kilo ris på det sorte marked. Jeres støtte hjælper ikke blot de troende, men også andre borgere, så de kan overleve.” Den støtte, der betyder allermest for de lokale kristne, er, at vi beder for dem tillige med den åndelige opmuntring som ligger bag de materialer, vi sender. ”Vi takker jer for den kæmpe hjælp, vi modtager og for jeres endeløse omsorg. Hvis ikke det havde været for jeres store kærlighed og støtte, ville vi ikke have nået så langt.” Pga. meget strenge sikkerhedsforanstaltninger er det ret sjældent, at kristne kan mødes. Men sidste år organiserede kristne et møde på tværs af hele landet for at takke Gud for forbøn og den støtte de havde modtaget fra brødre og søstre i hele verden. ”Vi bad og tilbad hele natten!” skrev et kirkemedlem. ”De mennesker, som ikke kunne komme til det centrale mødested pga. de mange rejserestriktioner, holdt deres eget møde.”


Spændende sommer læsning En bog af Jan Vermeer

”Tjener for Den Store General” er en roman om forfulgte kristne i Nordkorea En barsk og fængslende fortælling baseret på virkelige hændelser fra verdens mest lukkede land, Nordkorea. En realistisk roman om venskab og mod, forræderi og tilgivelse.

249 95

Bogen beskriver 19-årige Zhangs liv i Nordkorea, hvor familien splittes, og hvor han må flygte til Kina. Her møder han kristne, som udfordrer hans loyalitet over for fædrelandet, og Zhang må træffe en beslutning, der kan koste ham livet. Broder Andreas, grundlæggeren af Åbne Døre skriver: ”Selvom bogen er tragisk, er den samtidig fuld af håb og beskriver, hvordan vores Herre arbejder i så mørkt et land...”

Om forfatteren Den hollandske forfatter, Jan Vermeer, arbejder som journalist for Åbne Døre og har skrevet mange artikler fra hele verden, heriblandt Mellemøsten og Asien. Tjener for Den Store General er hans debutroman.

Køb den i web butikken på www.forfulgt.dk Du kan også bestille den på tlf.: 9740 7781 eller e-mail: denmark@opendoors.org

11


Nyt

Om forfulgte kristne Verdensrangistens farvekode: Alvorlig forfølgelse Undertrykkelse Alvorlige begrænsninger

Nogle begrænsninger Nogle problemer

Kirkegængere angrebet i Jos og Biu Nigeria (Nord) (13)

Mindst tre mennesker blev dræbt og adskillige såret, da medlemmer af den islamiske gruppe Boko Haram søndag d. 10. juni angreb 2 kirker med en selvmordsbomber og skydevåben. Gruppen truer med flere voldshandlinger.

Angrebene fandt sted med kort tids mellemrum. En selvmordsbombemand kørte sin bil ind i kirken i den centralt beliggende by Jos, mens bevæbnede mænd skød mod folk i en kirke i Biu i den nordøstlige del af landet.

”Vi er ansvarlige for selvmordsangrebet på en kirke i Jos og et andet angreb på en kirke i Biu,” siger en påstået talsmand for gruppen, Abul Qaqa.

Søndagens angreb var de seneste i en lang række af angreb mod kirker i Afrikas tættest befolkede land og største olieproducent. Boko Haram står også bag en række andre angreb, der har kostet hundreder livet.

”Vi har gennemført disse angreb for at vise, at Nigerias sikkerhedspolitik er forkert og for at aflive deres påstand om, at vi er svækket på grund af militærets indsats,” tilføjer talsmanden.

”Staten og kristne er vores fjender, og vi vil fortsætte med at angribe den nigerianske stat og dens sikkerhedsapparat samt kirker, indtil vi får opfyldt vores krav: At få en islamisk i stedet for en sekulær stat,”

siger Abdul Qaqa. Kirkebygningen styrtede fuldstændig sammen på grund af den kraftige bombe. Talsmand for lokalregeringen, Pam Ayuba, siger, at to mennesker og bombemanden blev dræbt, mens 41 blev såret ved eksplosionen. I det andet angreb i Biu åbnede bevæbnede mænd ild mod kirkegængere både udenfor og inde i kirken. En kvinde blev dræbt og adskillige andre såret, to af dem alvorligt, siger Samson Bukar, der er lokal formand for Sammenslutningen af kristne i Nigeria. CD/Ritzau/AFP


Du kan skrive en hilsen Verdensranglistens farvekode: Alvorlig forfølgelse Undertrykkelse

Alvorlige begrænsninger Nogle begrænsninger

Nogle problemer

Bangladesh - Tara Begum Tara Begum (30) blev slået bevidstløs af en gruppe muslimske kvinder i hendes hjem i Kushtia området, 180 km udenfor Dhaka. Taras mand, Abdul Rashid (40), som er en kristen med muslimsk baggrund, konverterede i 2011. Efter at have deltaget i en af Åbne Døres 3-dages træningsprogram for undervisere, vendte han forventningsfuldt tilbage til Kushtia med sit nye undervisningsmateriale og begyndte at undervise lokale troende og muslimer at læse og skrive ud fra deres hjem. Rygter spredtes hurtigt at om at Rashid havde benyttet skriveog læseundervisningen til at omvende muslimer efter at nogle af de studerende havde bemærket, at lærebøgerne have et kristent indhold Da Rashid var på arbejde om aftenen den 29. januar, kom fire muslimske kvinder til Tara for at få bekræftet, om hun og hendes mand var kristne. ”De

slog løs på mig, som om jeg var et dyr. Jeg skreg. Så var der én, der slog mig i panden, og jeg faldt bevidstløs om. Da jeg vågnede, fandt jeg mig selv liggende i en hospitalsseng,” fortalte Tara. Taras mand var ikke til stede, da hun blev angrebet. Hendes 2 børn, 10 årige Shakkor og 7 årige Tuhin overværede imidlertid angrebet og har fået traumer som følge af dette. ”Da jeg kom hjem, fandt jeg min kone uden bevidsthed og blødende fra såret i hendes pande.” sagde Rashid. ”Vores børn græd. Jeg kendte ikke hele historien, før min kone kom til bevidsthed igen.” Jeg hørte vores naboer sige, at de ville slå os endnu mere for at forhindre andre i landsbyen i at blive kristne” fortsatte han. ”Jeg er ikke bekymret for mig selv, men for min kone og børn.” På trods af det skete synes Ra-

shid urokkelig i sin tro. ”Jeg beder stadig indtrængende om, at Gud vil hjælpe os med at bære Jesus kors. Jeg har tro til, at den anspændte stemning på en eller anden måde vil aftage, og folk vil få et åbent sind.” Faktisk leder Rashid efter et mere sikkert sted, hvor han kan fortsætte sin undervisning i skrivning og læsning” berettede vores medarbejder. Åbne Døre i Bangladesh opmuntrer kristne rundt om i verden til at bede om, at Tara må blive fuldstændig helbredt, og at Gud vil sørge for beskyttelse og hjælp til Rashid og hans familie. Du kan sende en hilsen til Tara, Rashid og deres børn Shakkhor (10) og Tuhin (7).

Brevskrivningsvejledning • Bed før du begynder • Inddrag gerne et eller to bibelvers • Nævn ikke Åbne Døre • Brug gerne farverige postkort

• Skriv en kort og opmuntrende hilsen på engelsk • Regn med, at det postkort du skriver bliver censureret

• Skriv gerne dit navn, hvilket land du bor i, men ikke hele adressen • Send kortet i et lukket kuvert til Åbne Døres kontor.

Sendes til: c/o Åbne Døre, Postboks 1062, 7500 Holstebro Du kan få vores skrivekampagne: ”Du kan sende en hilsen” via kontoret: Tlf.: 9740 7781 - E-mail: denmark@opendoors.org

13


Nyt

På hjemmefronten

Lindholm Auto Thistedvej 121

9400 Nørresundby v. Morten Warncke Olesen

w w w. l h a u t o . d k TLF. 98 17 04 00

Salg og reparation af alle bilmærker

Møbelpolstrerfirmaet

Ønskemøbler Alt i ombetrækning udføres Tlf. 9742 0589 E-mail: upholste@post.tele.dk

Værkstedet v/ Max Eriksen

Engvej 8, Gludsted, 7361 Ejstrupholm Tlf.: 7577 5670, Bil: 5050 1535 Rep. af alle bilmærker.

”Det lille værksted med den store service”

Sommer Camps vi besøger i juli!

12. – 14. juli – Ung uge Haderslev næs 14. – 16. juli – Apostolsk kirkes sommercamp

16. – 18. juli – Ung uge Mørkholt 18. – 21. juli – SommmerOase 21.- 23.juli – Ung uge Virksund


Gør en forskel spændende og anderledes Vil du være frivillig i Åbne Døres Unge i et år? Du kommer helt konkret til at gøre en forskel ved at tjene Gud og Hans kirke rundt om i hele verden. De vidnesbyrd du kommer til at høre, vil opbygge og udfordre din egen tro. Du får indblik i en missions- og hjælpeorganisation og udvikler dine evner indenfor fx samarbejde, projektledelse, idéudvikling og formidling – erfaringer som du sikkert kan bruge senere. Dine opgaver kan fx være at hjælpe med at engagere frivillige, kontorarbejde, planlægge og afvikle events og udvikle idéer. Vi snakker om, hvad lige præcis dine evner er, så du får lov at bruge dem, i den udstrækning det er muligt.

Facts: #1 Du er ca. 17-30 år. #2 Arbejdspladsen er i Holstebro. #3 Start i august/september #4 Du kommer til at arbejde 5-10 timer om ugen. Nogle uger færre timer, andre flere. Nogle gange aftner og weekender. Vi planlægger timerne hen ad vejen, så det passer både dig og os. #5 Jobbet er ulønnet. #6 BONUS: Hvis du er frivillig i mindst 10 mdr., så får du en Åbne Døre rejse med alle omkostningerne betalt. (Værdi ca. 10.000 kr.)

Er det noget for dig? Så kontakt os senest 1. august. Tlf.: 97 40 77 81/60 60 55 51 - mail: marias@od.org

+ Rejse! 15


Køb en spændende bog til

Sommerferien 24995 NYHED!

En bog af broder Andreas og Al Janssen Livet i Mellemøsten trækker tit overskrifter — og sjældent af den positive slags. De mange modsatrettede religiøse, etniske og globale interesser i området udgør en sprængfarlig cocktail, der synes at eksplodere ved den mindste gnist. Her er en samling historier, du ikke har hørt i nyhederne. Historier om forsoning midt i forbitrelsen, håb midt i hadet. Om spirende fred. Om lysets kraft midt i det sorteste mørke. Broder Andreas fortæller om, hvordan han gennem mange år har opsøgt mennesker på forskellige sider af konflikterne i Mellemøsten. For at forstå deres betingelser og behov for at vidne om Jesus - og for at støtte og opmuntre de kristne til at lade Guds lys skinne. Al Janssen har skrevet eller er medforfatter til mere end femogtyve bøger. Han er leder af Åbne Døres internationale kommunikationsafdeling.

Skan koden og gå direkte til vores web butik!

Køb den i web butikken på www.forfulgt.dk Du kan også bestille den på tlf.: 9740 7781 eller e-mail: denmark@opendoors.org

Juli 2012  

Nordkorea - En tragisk kærlighedshistorie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you