Page 1

Åbne Døre Tjener verdens forfulgte kristne

Tænd lys i

N ordko r e a MAJ 2019


Open Doors' målsætning er • Personligt at overlevere bibler og undervisningsmateriale til kristne i lukkede lande, samt give dem oplæring. • Forberede kristne i truede lande til at møde forfølgelse og lidelse. • Udfordre kristne i den frie verden til at tjene de forfulgte kristne.

Open Doors' blad Ansvh. redaktør: René B. Ottesen Redaktør: Golriz Ghozati Journalist: M.G., J.L. Design/Layout: N.K. Oplag: 8.600 Næste blad udkommer ca. 1.8.2019

Udgiver Open Doors Danmark Haslegårdsvej 10, D9 8210 Aarhus V Tlf.: 9740 7781 E-mail: denmark@od.org www.opendoors.dk Reg: 1551 Konto: 389 4622 Giro: 389-4622 MobilePay: 60387

Erhvervspartnere:

04

s.

Tema: Solgt som slave

10

s.

World Watch nyheder

07

s.

Interview: Vi kunne ikke få øjenkontakt

12

s.

Tema: Mirakuløst helbredt

08

s.

Tema: 7 ting du ikke vidste om Nordkorea

14

s.

Gi' Håb: Anders Michael Hansen


“No b or d e r s a n d n o p ri son d oor s a r e c l o s e d to us w he n we p r a y ” - B ro d er Andre as -

Vores Gud glemmer ikke vores lidelser, og han glemmer ikke de undertrykte og forfulgte. Det er vigtigt, at vi husker på, at ondskab, uretfærdighed, undertrykkelse og løgn aldrig får det sidste ord. Hele skabelsen venter forventningsfuldt på at blive forvandlet og frigjort fra sin trældom, at få del i den frihed, som Gud har tiltænkt (rom 8:18-23). Alt og alle, som er bundet, venter på at blive sat fri. Fri til at leve, fri til at elske og fri til at tro. Den frihed er Guds kærlighed over os. På vores kontor modtager vi dagligt bedeemner fra forfulgte kristne i hele verden, og når klokken bliver 10, lukker vi for telefoner og computere for at bede for vores trosfæller ud over verden. Når vi vælger at bede, så er det med troen på, at Gud er for os, han er med os, han elsker os. Og mere end det, så elsker han også vores fjender, modstandere, de som undertrykker. Bønnen på vores kontor er med til at bevæge os væk fra vores idé om, at vi selv kan løse alle problemerne. Bønnen hjælper os til at indse, at vi er afhængige af Guds hjælp, hans vej og hans kraft.

En stor fordel ved bøn er, at den ingen begrænsninger har. I vores bøn kan vi udråbe frigivelse for fanger og lægedom til dem, hvis hjerte er knust. Det er med denne overbevisning, at vi inviterer dig til at bede for Nordkoreas forfulgte kristne. Tænd et lys for de forfulgte og lad ikke din bøn være begrænset, men lad den trænge ind i ethvert hjerte og hjem, ind i enhver koncentrationslejr og regeringsbygning, og ja, helt ind i hjertet på Kim Jong-un. Bed om Guds riges komme og hans vilje ske. Vi ved, at der i Nordkorea er brug for åndeligt stærke kristne til at modstå presset, og her kan du hjælpe helt konkret. Vi kan få forsyninger ind i landet, både mad, tæpper, tøj, medicin, radioer og ikke mindst bibler og sangbøger. Det er alt sammen noget, som hjælper de hemmeligt troende til at holde ud. Med din hjælp kan vi fortsætte med at støtte kristne i Nordkorea. Jeg håber, at du vil medvirke aktivt til, at Guds drøm for Nordkorea må blive til en realitet.

Golriz Ghozati Souschef i Open Doors Danmark

www.opendoors.dk

3


Nordkorea

Tema

Na

Illustrationsbillede


Vagterne signalerede, at kvinderne kunne krydse Tumenfloden. Arm i arm gik de alle tre igennem floden. Da de ankom til Kina, troede Nari og Ki, at de var i sikkerhed, men det skulle hurtigt vise sig at være en falsk tryghed. Den nordkoreanske kvinde havde solgt Nari og Ki til to kinesiske landmænd. “Hun havde ingen intention om at hjælpe os. Hun ønskede bare at tjene penge. De to mænd, som købte os, gav os aldrig lov til at gå rundt alene,” fortæller Nari. Selv hvis Nari skulle på toilettet, som lå adskilt fra huset, fulgte mændene med.

aris flugt fra Nordkorea Da livet blev for hårdt i Nordkorea, forsøgte Nari at flygte til Kina, hvor hun blev solgt ind i slaveri, men et minde om hendes bedstemor ændrede Naris liv. Skrevet af M.G. Nari og hendes søster Ki forlod deres hjem en regnfuld aften. De var spændte og bange for, hvad der kunne ske, hvis de blev anholdt. Nordkorea var ikke længere et sted de kunne bo. Landet var præget af hungersnød, og nogle gange kunne der gå op til ti dage, inden de fik mad. Naris far havde familie i Kina og bedt dem om at hjælpe dem.

16 timers dagligt arbejde En nordkoreansk smugler, en ældre dame, havde tilbudt at hjælpe dem til Kina, hvor Nari og Ki skulle mødes med nogle slægtninge. Den ældre dame havde en aftale med grænsevagterne, og der var sørget for en sikker passage. Grænsevagterne kom ud. Det regnede så voldsomt, at Nari ikke engang kunne se, hvordan de så ud.

Ki blev behandlet godt af sin ‘mand’, mens Naris ‘mand’ tvang hende til at arbejde op til 16 timer dagligt og slog hende om aftenen. “Vi blev også tvunget til at gå i seng med vores mænd, og jeg endte også med at blive gravid,” fortæller Nari. Da Nari blev gravid, sneg hun sig hen til sin søster, som boede et par kilometer væk. Den dag kom Naris ’mand’ tidligt hjem og troede, at hun var flygtet. Da han fandt hende hos Ki, slog han hende og slæbte hende tilbage til huset.

Mindet om bedstemoren Under sin graviditet blev Nari anholdt og smidt i fængsel af de kinesiske myndigheder, da hun ikke havde et ID-kort. "Jeg vidste, at hvis kineserne sendte mig tilbage til Nordkorea, ville jeg blive tvunget til at få en abort. Den nat i fængslet huskede jeg pludselig, hvordan min bedstemor engang havde bedt: “Herre! Herre!”” I Nordkorea er det ulovligt at være kristen, men Naris bedstemor bad åbent i sit hjem, da hun levede. Hun ville iføre sig sin hanbok - et traditionelt koreansk kostume - og sætte sig på knæ og bede. Som barn havde Nari set sin bedstemor bede i sit hjem, og i fængslet kom hun til at tænke på ordene: “Herre! Herre!” Dagen efter blev hun placeret i en ny celle, mens de resterende nordkoreanere, der var fængslet med hende, blev sendt tilbage til Nordkorea. “De blev repatrieret, men jeg blev slettet fra papirerne. Det var et mirakel.” Efter hendes søn var blevet født, blev Nari fortsat udsat for sult, misbrug og vold. Det hårde liv kvalte langsomt håbet ud af hende. Døden føltes som den eneste udvej. Hun tømte en flaske piller


ud i hånden og stod parat til at sluge dem, da hendes søn på fire år kom stormende ind og kaldte “mor!” “Jeg så på min søn, og det slog mig, at hvis jeg døde, havde han mistet sin mor. Jeg var ikke en perfekt mor, men jeg kunne ikke efterlade ham alene.”

”Den usynlige Gud vil hjælpe mig” Naris forældre og to andre søskende var også kommet til Kina og boede tæt på Nari. Naris mor havde opdaget troen og tog for første gang Nari med i en koreansktalende kirke. “Jeg lyttede til salmerne, og de gav mig fred, og da jeg lyttede til evangeliet, græd jeg. Jeg vil overleve, tænkte jeg. Den usynlige Gud vil hjælpe mig. Jeg følte mig omgivet af fred i kirken og ønskede at gå i kirke hver søndag.” I tide og utide ville politiet dukke uanmeldt op og tjekke kirkegængernes ID-kort. Nari havde intet kort, og der var altid en risiko for, at hun kunne blive sendt tilbage til Nordkorea. Hun fortalte sin mand, at siden han ikke kunne skaffe hende et ID-kort, ville hun flygte til Sydkorea. Naris mand protesterede, men hun sagde: “Nu har jeg boet i dit land i 13 år. Jeg har udholdt alle de gange, jeg er blevet truet af de offentlige sikkerhedsansvarlige. Selv under de frygteligste forhold er jeg blevet hos dig på grund af vores barn. Alligevel har du indtil nu ikke givet mig et ID-kort. Derfor er jeg nødt til at tage til Sydkorea.” Nari begav sig ud på sit andet flugtforsøg. Denne gang fra Kina.

Vagttårn ved grænsen mellem Nordkorea og Kina

6

Open Doors Danmark

Nogle gange på sin flugt blev hun forhørt af myndighederne, men da hun talte godt kinesisk, lod de hende gå. Da de ankom til Laos, kørte mæglerne Nari og syv andre flygtninge over glatte bjerge med dybe kløfter. “Faldt vi ned, ville vi dø. Derfor var jeg i konstant bøn." Gud svarede på alle hendes bønner, og Nari ankom sikkert til Sydkorea. Resten af hendes nordkoreanske familie - også hendes søn ankom senere. I dag bor hun og resten af hendes familie sikkert i Sydkorea. Nari er overbevist om, at bønnerne helt tilbage fra hendes bedstemor har hjulpet hende frem til, hvor hun er i dag: “Jeg er overbevist om, at min bedstemors bønner frelste mig.”


Nordkorea

Interview

Vi kunne ikke få øjenkontakt

En rejse til Nordkorea i 2012 tændte en glød for landet i Else Christensen, og lige siden har landet haft fast plads på hendes bedeliste.

Skrevet af J.L. Som at være en del af et skuespil. Sådan følte Else Christensen det, da hun i 2012 besøgte Nordkorea. Alt, hvad hun og hendes rejsefæller så, var nøje udvalgt af deres nordkoreanske guider. - Jeg var godt klar over, at regimet styrede med hård hånd, men det var meget mere forfærdeligt, end jeg havde forestillet mig, erklærer hun. Og når vi besøgte kirker og skoler, var det tydeligt, at der var tale om udstillinger til ære for os. Ingen af børnene i skolen kiggede op på os – det var umuligt at få øjenkontakt med dem. Det er nok det minde, der sidder stærkest i mig, siger hun.

Bedeglød blev tændt Rejsen tændte en glød for Nordkorea i Else Christensen, og siden dengang har landet haft en fast plads på hendes bedeliste. - Jeg følte en magtesløshed over for et regime, der var så frygteligt. Det bedste, jeg følte, jeg kunne gøre, var at bede. Tidligere havde jeg bedt for nordkoreanerne en gang imellem, men at se forholdene ved selvsyn motiverede mig stærkt til at være trofast i at bede for dem, forklarer hun.

Gud kan gøre alt Ikke mindst de nordkoreanske fangelejre, hvor titusinder af kristne udsættes for sult, tortur og slavearbejde, er genstand for Else Christensens bønner. - Det, som jeg beder om, er, at de kristne i lejrene må blive bevaret i deres tro, og at nye må komme til tro. Jeg har læst en del bøger, hvor tidligere

fanger beskriver livet i lejrene. Det er forfærdeligt. Men Gud kan gøre alt – også i Nordkorea. Så forandringer kan hurtigt komme, fastslår hun. Kim Jong-un beder Else Christensen også for. Ikke at han skal falde død om eller blive udsat for et kupforsøg. Men: Jeg beder om, at han møder Gud og bliver en kristen.

www.opendoors.dk

7


Nordkorea

Tema

t in g , du i k ke vi dste o m Nordkorea Nordkorea skræmmer og fascinerer alene i kraf t af sin utilgængelighed. Vi har her samlet syv ting, som måske giver dig et lidt bredere billede af verdens mest lukkede land.

Verdens største stadion

Du befinder dig nu i år 108

150.000 pladser*. Så stort er verdens største stadion, Rungnado May Day Stadium, som ligger i Nordkoreas hovedstad Pyongyang. Samlede man alle kristne i Nordkorea, ville de med et antal på anslået 300.000 kunne fylde stadionet to gange.

Krydser du grænsen til Nordkorea, befinder du dig ikke længere i år 2019, men i år - eller rettere – i Juche 108. I 1997 ændrede Nordkorea nemlig landets kalender, så år 1 er landsfaderen Kim Il-sungs fødselsår i 1912. Indtil 2018 havde landet også sin egen tidszone – men den blev ændret, så den nu matcher Sydkoreas. Dette skete som et led i den aktuelle tilnærmelse mellem de to lande.

Klodens mørkeste land Det er velkendt, at Nordkorea er en af de mørkeste pletter på verdenskortet, når det kommer til menneskerettigheder – herunder religionsfrihed. Men landet er også helt bogstaveligt det mørkeste land i verden. Hvor Seoul i Sydkorea og kinesiske byer lyser kraftigt op på natlige satellitbilleder, er Nordkorea stort set mørklagt – undtagelsen er Pyongyang, der lyser en lille smule op som en ø i et mørkt hav. Årsagen til mørklægningen er, at Nordkorea har en endog meget dårlig økonomi – så man sparer på strømmen.

8

Open Doors Danmark


Pyongyang var et kristent kraftcenter

Kim Il-sungs lig er den største attraktion

Fra 1895 til 1942 var Nordkoreas nuværende hovedstad, Pyongyang, et decideret kraftcenter for kristentro og blev kaldt Østens Jerusalem. Der var kristent hospital, præsteseminarium og universitet i byen – sidstnævnte med den første fireårige universitetsuddannelse i Korea. I 1907 brød der tilmed en vækkelse løs i Pyongyang, og det næste år omvendte 50.000 personer sig til den kristne tro. Det er siden blevet kendt som ”Den store vækkelse i Pyongyang” (1907-1910). Tilmed landsfaderen Kim Il-sungs far var kristen.

Kumsusan-paladset er hjemsted for landsfaderen Kim Il-sungs balsamerede lig, som ligger offentligt til skue. Stedet er Nordkoreas største attraktion, som nordkoreanerne ynder at besøge for at vise deres respekt. Udlændinge har kun adgang torsdag og søndag. Der er i øvrigt også 34.000 statuer af Kim Il-sung i landet – det er en statue for hver 750 indbygger.

Færre er indespærret i fangelejre Knap hver 20. indbygger er soldat En af verdens største stående hære med 1,2 millioner soldater. Det er, hvad Nordkorea kan mønstre. Dermed har landet verdens fjerdestørste hær. Faktisk er 4,25 procent af befolkningen ansat i hæren. Trækker man børn og ældre fra, er næsten hver tiende ansat i militæret. Så stort et militær koster naturligvis penge – USA anslår, at en fjerdedel af Nordkoreas BNP går til militæret.

Antallet af fanger i Nordkoreas fangelejre er faldet med omkring 70.000 de seneste ti år. I dag anslår man, at 80.000-130.000 er indespærret i lejrene. Årsagen til faldet skyldes ifølge FN, at antallet af nye fanger ikke kan holde trit med det høje tempo, som fangerne dør i – som følge af sult, hårdt tvangsarbejde, tortur, sygdom, henrettelser, voldtægt, brutalt provokerede aborter med mere. Man mener, at 50.000-70.000 kristne er indespærret i nordkoreanske fangelejre.

* Det officielle tal - stadionentusiaster anslår, at antallet af siddepladser er reduceret til 114.000 efter renovering i 2014 – hvilket stadig er verdens største.

www.opendoors.dk

9


Globalt

Nyheder

W O R L D WAT C H N Y Egypten: To år under Egyptens kirkelov 2016 oprettede den egyptiske regering en kirkelov med henblik på at gøre det lettere at registrere og lovliggøre kirker i Egypten, men i dag to år efter oprettelsen af loven er der meget lidt fremgang at spore for Egyptens kirker. Siden 2017 har 3800 kirker søgt om tilladelse til at blive registreret som en lovlig kirke, men kun 342 kirker har opnået en godkendelse. Med den hastighed vil det tage tolv år at fuldføre alle registreringer forudsat, at der ikke blev tilføjet nye ansøgninger.

hvor kirker er blevet lukket, da de kristne blev angrebet af lokale muslimer.

Der har været en omfattende kritik af loven i Egypten. Flere koptiske aktivister har sagt, at loven kun fokuserede på de kristne og sagde, at der var brug for en samlet lov om gudsdyrkelse, som gav kirkerne lige vilkår som moskeer, når det gjaldt opførelsen af nye bygninger. Opførsel af nye kirker er blevet afvist flere gange, da myndighederne har set kirkerne som en sikkerhedstrussel. World Watch Monitor har i øvrigt gentagne gange rapporteret om tilfælde,

Kirke i Egypten

Iran: Fortsat fysiske overgreb mod kristne i Irans fængsler indst syv iranske kristne konvertitter blev anholdt i Iran i februar. Heriblandt to søstre Shima Zanganeh (27) og hendes søster Shokoufeh Zanganeh (30), som begge angiveligt er blevet udsat for vold. Søstrene blev fremstillet i retten og fik bevilliget løsladelse mod en kaution på ca. 50.000 $ for hver. Det lykkedes familien at skaffe beløbet, men ved hvert retsmøde fik de at vide, at “dommeren ikke

10

Open Doors Danmark

er på kontoret i dag,” beretter agenturet. Agenturet udtaler, at grunden til udsættelsen kunne være, at myndighederne ønsker, at sår og mærker efter slag skal forsvinde, inden kvinderne løslades. Fængselsmyndighederne havde informeret Zanganeh-familien om, at søstrene var blevet udsat for vold under en af afhøringerne, og det bekræftede søstrene også under en senere telefonsamtale.


YHEDER Indonesien: Gravkors fjernet fra gravsted t kors er blevet fjernet fra en katoliks grav, før han kunne blive begravet på en offentlig indonesisk kirkegård. Det rapporterer det katolske nyhedsbureau, UCAN. Albertus Slamet Sugihardi døde i landsbyen Purbayan, i provinsen Central Java, og blev begravet den 17. december. Muslimske landsbyboere erklærede, at gravpladsen særligt var til begravelse af muslimer, og derfor blev den øverste del af korset, på Sugihardis grav, skåret af.

Landsbybeboer Bejo Mulyono fortæller til The Jakarta Post, at det var en ’nødsituation’, at katolikkens begravelse fandt sted på en kirkegård, hvor flertallet, der begraves, er muslimer. Mulyono tilføjer, at ’han kunne begraves her, men kun uden et kristent symbol’. Ifølge UCAN fordømte bispedømmet i den indonesiske by Semarang hændelsen. I en erklæring angiver de, at det var ”en overtrædelse af forfatningen, som respekterer mangfoldighed”.

Nigeria: Leah Sharibu er fortsat taget til fange or over et år siden blev Leah Sharibu (16 år) og 104 andre piger bortført af Boko Haram. Pigerne gik alle på Dapchi Secondary School i Nigerias nordøstlige stat Yobe. En måned efter bortførelsen blev alle undtagen Leah frigivet. Leah blev tilbageholdt, fordi hun nægtede at opgive sin kristne tro. Leahs familie har fornyet deres appel til forbundsregeringen og bedt det internationale samfund om, at de ikke skal give op. Moderen, Rebecca, opfordrede præsident Buhari, USA og Storbritannien til at gøre alt for at redde hendes datter – heri også at få Nigerias præsident til at holde sit løfte, som han gav sidste år: "Præsidenten talte med mig i telefonen og opfordrede mig til ikke at bekymre mig, og han forsikrede mig, at min datter ville blive frigivet. Tre ministre besøgte mig også og gav mig forsikring om hendes frigivelse, men indtil i dag har jeg ikke hørt noget."

Open Doors har været i regelmæssig kontakt med Leahs familie og tilbyder dem både praktisk og følelsesmæssig støtte.

Leah Sharibu

www.opendoors.dk

11


Nordkorea

Tema

Mi ra kuløst hel b r e d t

Gu d ø n s kede at brug e mi g i Nor d kor ea Illustrationsbillede


Hun bliver kaldt 'Fru Tilflugt’, fordi hun styrer ét af Open Doors tilflugtssteder for nordkoreanske flygtninge. En tjeneste, der ikke er uden risiko. Skrevet af M.G. Gaden, hvor Open Doors’ tilflugtssted ligger, er meget passende skjult i et dybt mørke, hvor gadelysene ikke virker. Indvendigt ser tilflugtsstedet ud som de fleste andre kinesiske huse eller lejligheder. Hvide vægge, trange gange og små værelser. Det kan være svært at forestille sig, at det er her, at utallige nordkoreanere har søgt ly, efter de har krydset den flod, der adskiller Kina fra Nordkorea. Men det har de gjort takket været ’Fru Tilflugt’. ”For fem år siden var jeg døden nær,” indleder hun, ”En præst kom og besøgte mig og bad for mig. Jeg blev mirakuløst helbredt. Gud frelste mig, og jeg ved, hvorfor: Han ønskede at bruge mig i tjeneste for Nordkorea.” Fru Tilflugt bor tilfældigvis i en by, hvor 'folk fra den anden side' jævnligt viser sig:

det tilkaldte jeg en medarbejder fra Open Doors, som underviste den nye troende så meget i Bibelen, som tiden tillod. Kort efter forlod flygtningen tilflugtsstedet, men han sagde, han ville vende tilbage for at lære mere om Gud. Han havde også i sinde at evangelisere for sin familie ved at holde hemmelige tilbedelsesmøder sammen med dem.” Open Doors investerer stærkt i lokale kristne som 'Fru Tilflugt', så de kan møde andre med evangeliet. Vi træner, rådgiver, beder og giver finansiel støtte, så de kan udføre den tjeneste, Gud har kaldet dem til. Når det er muligt, tilbyder vi også mere dybtgående bibelstudiekurser for de nordkoreanske flygtninge. Et omfattende og risikofyldt arbejde. I det øjeblik ’Fru Tilflugt’ blev involveret i arbejdet blandt nordkoreanere, blev hun også et mål for den kinesiske myndighed og den nordkoreanske regering. Hun har haft spioner under taget, mennesker, der er trænet til at angive hende eller i værste tilfælde: Dræbe hende.

”Gud giver mig en overnaturlig dømmekraft. Jeg kan se, om personen er oprigtig eller sendt ”De går hen ad gaden og ser efter steder, hvor for at spionere. Men det holder mig ikke fra at de kan sove. Jeg henvender mig til dem, tilbyder tjene dem. Jeg behandler spionerne med lige så megen kærlighed dem et sted, hvor de kan ” D e v i l g e rne v ide , som virkelige flygtninge. bo gratis, og jeg betjeDer var nogle, der ved ner dem, indtil de går h vo r fo r j e g g ø r de t afslutningen på deres tilbage eller bevæger sig videre. De vil gerne u d e n a t b e d e o m no ge t ophold sagde, at de var der for at skrive en kritisk vide, hvorfor jeg gør det ti l g e n g æ l d. Fø rst da rapport om mig, men de uden at bede om noget at de ville skrive til gengæld. Først da fo r tæ l l e r j e g de m o m lovede, fortæller jeg dem om en positiv rapport. 'Vi har ikke din tro’, siger de, Gud og Bibelen. Mange Gu d o g B i be le n.” 'men vi har set dit liv og vender tilbage som troende. Dette arbejde gør mig undertiden meget karakter, og vi ønsker at efterligne den.'” træt. Så knæler jeg ned og beder, og Gud giver Hvordan kan du støtte folk som ’Fru mig altid ny styrke.”

Tilflugt’?

Kort før Open Doors besøgte hende, mødte hun en gruppe på tyve nordkoreanske flygtninge. Hun fandt et tilflugtssted til alle efter lidt tid. Fem af dem blev i hendes hus. ”Jeg betjente dem så godt, jeg kunne, og delte evangeliet med dem. Én af dem kom til tro. Efter

Open Doors distribuerer mad, bibler og medicin til pålidelige netværk i Nordkorea og til nordkoreanske flygtninge i Kina. Ligesom vi hjælper folk som ’Fru Tilflugt’ både i og uden for Nordkorea, så de kan fortsætte med at dele troen og tage sig af nordkoreanske flygtninge. Det arbejde kan du være med til at støtte ved at bede og give.

www.opendoors.dk

13


Danmark

Online

Hør e vores nyest

, P O D C AS T om

ds hvordan Ma u g le d e S jæ ll a n d s m ag b ib le r in d b je r n t æ p p e t . S e m e re p å k o p e n d o o rs .d

T jek os også ud p å

I nsta gr a m

14

Open Doors Danmark


Gi' Håb

Af D.H. Vi har sat valgmenighedspræst i Aarhus Valgmenighed Anders Michael stævne for at høre hans tanker om verdens forfulgte kristne. Anders Michael har i længere tid haft et særligt fokus og hjerte for de forfulgte kristne og gennem en årlig gudstjeneste og indsamling har han gjort denne tjeneste til en prioritering i Aarhus Valgmenighed. ”Open Doors og andre lignende organisationer har vagt mit hjerte for forfulgte kristne. Verden forsøger ofte at portrættere mennesker på flugt som terrorister, der forsøger at udnytte vores goder, men i virkeligheden er de jo ofte vores brødre og søstre,”

Anders Michael Hansen

Præst, Aarhus Valgmenighed

Projekt

Open Doors har udgivet 8 forskellige gavekort under navnet ”Gi´Håb”. Disse gavekort er med til at give håb til verdens forfulgte kristne og hjælpe dem til at rejse sig. Vi præsenterede disse kort for Anders Michael og bad ham vælge det, som han ville sætte sine kobbermønter på. ”Jeg har valgt det kort, der støtter kristne, der lever som slaver. Jeg synes, at vi som kristne skal være med til at udråbe et nådens år for alle kristne som lever i fangenskab eller under slavelignende vilkår. Hvis alle kristne gjorde dette, så tror jeg på, at verden ville se helt anderledes ud. For vi er ikke kun kaldet til at støtte vores brødre og søstre åndeligt men også fysisk, økonomisk og socialt. Der står i Bibelen: ”Det, som I gør mod en af disse mine mindste, det gør i mod mig.” Hvis vi ser på kortet af den her lille dreng, der sidder i lænker, så er det faktisk Jesus, der sidder der i lænker og beder os om at sætte ham fri og give ham en fremtid.” Du kan finde vores gavekort ”Gi ´Håb” på www.forfulgt.dk/gi-haab


Udgiver: Open Doors Danmark | Haslegårdsvej 10, D9 | 8210 Aarhus V

Id-nr. 42498

S T Ø T N O R D KO R E AS F O R F U LG T E K R I S T N E MOBILEPAY 60387

Skriv projekt ”5022” og giver-id eller din adresse, hvis du ønsker skattefradrag.

BANK 1551-3894622

Skriv projekt ”5022” som kommentar. Her kan du også give til et andet formål.

GIRO BRUG OVENSTÅENDE KODE

Brug din personlige betalingskode, som du finder under adressefeltet ovenfor, så registreres gaven automatisk på dit navn og til månedens formål. Koden kan kun bruges til dette formål. Brug venligst ikke gamle indbetalingskoder, der begynder med +75. ISSN: 2569-6545

Profile for Open Doors Danmark

Maj 2019 - Tænd lys i Nordkorea  

Maj 2019 - Tænd lys i Nordkorea  

Profile for aabnedore