Page 1

Spis is med god samvittighed Vælg mellem to nye is varianter og nyd den lækre, cremede konsistens og gode smag uden at få sukker eller kunstige sødemidler indenbords. Danmark er en af de mest isspisende nationer – hver dansker spiser i gennemsnit 9,2 liter is om året. De store mængder is har konsekvenser for vægten, og derfor er en ny kalorielet is godt nyt til alle, der er vilde med is. En ny fødevareserie, åblomst, lancerer ved årsskiftet to kaloriefattige is varianter, en vaniljeis og en kakaois med vaniljecreme. De indeholder begge kun få kalorier og er fremstillet helt uden brug af sukker eller kunstige sødemidler. Isene er sødet med ’Multisød’, der er et 100 % naturligt produkt udvundet af majs via en gæringsproces. Det unikke ved ’Multisød’ er, at det søder som sukker men ikke indeholder sukker og heller ikke påvirker blodsukkeret. Der er kun brugt de bedste råvarer i produktionen af isene, der f.eks. indehol-

der ægte vanilje og ikke det syntetiske vanilin, som bruges i mange andre isprodukter. Udfordringen har ligget i at skabe en god smag og konsistens, selv om man reducerede indholdet af kalorier og ikke tilsatte sukker eller kunstige sødemidler. Normalt er sukker og fedt nemlig med til at give isen struktur og gøre den lettere at indfryse. Efter et par års udvikling lykkedes det at finde en formel, som gør isen blød og cremet og med samme smag og konsistens som flødeis.

Ud over de to velsmagende is er der indtil nu fire andre produkter i åblomst-serien: Kylling i karry, Leverpostej, Blå ost og Pizza med ost & skinke. I løbet af det kommende år udvides serien med flere lækre produkter. åblomst Vaniljeis og Kakaois m/ vaniljecreme ligger i beholdere med 900 ml og koster 34,95 kr. pr stk. Isene forhandles i SuperBest, Spar, Bilka og Føtex.

Spis is  

Spis is med god samvittighed