Bogcafé 2019 - Anne og Katja

Page 1

Bogcafé 2019


I løbet af et bogår udkommer der rigtigt mange gode, sjove, stærke og overraskende bøger. Langt flere end vi kan nå at fortælle om på en time. I denne folder har vi samlet de bøger, vi anbefaler til årets bogcaféer, og et udvalg af andre gode udgivelser fra 2019. Vi forsøger som altid at spænde bredt og også vise nogle af de titler, som man ikke ser i alle blade og aviser.


Katja anbefaler:

Den italienske mester

Tom Rachman (Politiken)

Under en blodrød himmel Mark Sullivan (Memoris)

Katja anbefaler:

Pigen de sendte tilbage

Donatella Di Pietrantonio (Politiken)

Anne og Katja anbefaler

Anne anbefaler:


Anne og Katja anbefaler

Anne anbefaler:

Dødfunden

Gretelise Holm (HarperCollins)

Katja anbefaler:

Cahun

Kristina Stoltz (Rosinante)

Anne anbefaler:

Fletningen

Laetitia Colombani (Arvids)


Katja anbefaler:

Alt hvad jeg ved om kĂŚrlighed Dolly Alderton (Hr. Ferdinand)

Normale mennesker

Sally Rooney (Rosinante)

Katja anbefaler:

Kannibalens lov

Sune de Souza Schmidt-Hansen (Lindhardt og Ringhof)

Anne og Katja anbefaler

Anne anbefaler:


Anne og Katja anbefaler

Anne anbefaler:

Henrik

Vigdis Hjorth (Rosinante)


The idiot

Elif Batuman (C&K) Året er 1995. Selin er lige startet på Harvard University, hvor hun studerer litteratur. Vi følger hende, mens hun navigerer gennem studietiden - med alt hvad det indbefatter.

Rachel Cusk (Rosinante)

Under et ophold i Athen snakker hovedpersonen med en lang række mennesker. Alle har en historie på hjerte - om menneskelige dilemmaer, skilsmisser, børn, parforhold, identitet og kunst.

På vej hjem

Sverre Henmo (Turbine)

I spring mellem nutid og fortid fortælles historien om Magnus og Thale; hvordan de mødtes og forelskede sig, og om hvordan de er nået frem til det skævvredne parforhold, de sidder i nu.

Skønlitteratur

Omrids


Skønlitteratur

Forsvindingsnumre

Amalie Langballe (Lindhardt og Ringhof) Agnes mister sin mor i starten af sit voksne liv og skal forsøge at finde fodfæste igen. Hun mister sin virkelighedsfornemmelse en lille smule og har svært ved overhovedet af finde noget.

Ved glemslens rand

Sergej Lebedev (Palomar) Symbolladet og fabulerende roman om erindring og jagt på den fortid, som præger menneskene i dag også selv om de ikke kender historien.

Gennem natten og vinden

Maja Lucas (Gyldendal) Livet som alenemor for Johanne er kaotisk, og det er svært at leve op til omgivelsernes krav om normalitet. Hun undviger, hælder vodka på sin drikkedunk og klarer endnu en dag.


Abens år

Patti Smith (Klim) Patti Smiths nære ven og mentor er blevet ramt af en alvorlig sygdom. Det sender Smith ud på en måneds strejfen ved den californiske kyst, urolig, men søgende og åben.

Dorrit Willumsen (Gyldendal)

Wendys mand har glemt hendes 74-års fødselsdag, og hendes eBoks er blevet lukket. Wendy går, tager toget til København og skaber et nyt hjem i en skunk i en tom lejlighed.

Lotto

Patricia Wood (Silkefyret)

Perrys IQ er kun på 76, men bedstemor har lært ham alt, han skal vide. Kort efter hendes død vinder Perry 12 millioner dollars, og pludselig er han ikke helt så alene i verden.

Skønlitteratur

Løg trækker tårer


Skønlitteratur

I en skov af sumak

Klas Östergren (Rosinante)

Sommeren 1970 tilbringer Kenneth sammen med søskendeparret Dan og Hellen i en hytte i baghaven. De forsøger at vende verden ryggen, men livet og tidens politiske strømninger trænger sig på.


Fjendespor

Keld Broksø (Ambush Books)

Operation nyttige idioter

Henrik Bruhn (People's Press)

Selma Brink er tidligere tv-reporter, men har i det skjulte uddannet sig til indhenter for PET. Hun får brug for al sin træning, da den kvindelige flygtningeaktivist Malin Østerlund findes myrdet i Flensborg.

Krimi og spænding

Et drab i New York sender politibetjenten Stefan midt ind i en albansk klanfejde. Fejden har rødder i hans albanske baggrund, og han må kaste sig ud i kamp mod den albanske mafia.

Som om vi aldrig rigtigt fandtes, Rikke Dahl (Turbine) Christin får et telefonopkald om et dødsfald i sin barndomsby. Sammen med den lokale journalist prøver hun at afdække, hvad der skete dengang i ungdomsårene.


Krimi og spænding

Hoveddamens nabohjælp

Iben Danielsen (Hovedland) 'Hoveddamen' Runa Hav er lammet fra halsen og ned, men klarer sig fint i hverdagen med hjælp. Men hvad skal hun gøre, da hun får mistanke om misbrug af den unge pige hos naboen?

Forsvundet

Tina Frennstedt (Gyldendal) Vicekriminalkommissær Tess Hjalmarsson og hendes makker forsøger at stoppe en morder og voldtægtsmand i et kapløb med tiden. Spor peger på en forbindelse med en cold case, hvor en ung kvinde forsvandt sporløst.

Skyggespillet

Peter Mogensen (Turbine) Politisk krimi om menneskesmugling og korruption. Henrik Foss, tidligere jægersoldat og nuværende udenrigsminister, er under politisk pres, men der er også langt farligere modstandere på færde.


Kvinden med dødsmasken

Apokalypsens Engle

Krimi og spænding

Mads Peter Nordbo (Politiken) En maskeret morder slår til mod medlemmer af den gamle CIAgruppering Tupilak. Den unge inuitkvinde Tupaarnaq er forsvundet og bliver hurtigt hovedmistænkt.

Johan Ottosen (Bukefalos Publishing) Strålingseksperten Søren Storm er lige i hælene på en terrorist, der forsøger at slå den danske kongefamilie ihjel og detonere en bombe midt i København. Bagved lurer en hemmelig konspiration.

Hollyland

Martin Dan Rasmussen (Valeta)

Den berygtede showbizagent Vincent Benedict, også kaldet The Wolf, fortæller til en ung forfatter om sin karriere i Hollywood og sit stormfulde forhold til rivalen Graciella Cataleya.


Krimi og spænding

Mordet på en havfrue

Rydahl & Kazinski (Politiken)

H.C. Andersen bliver anklaget for mordet på en skøge, og sammen med skøgens søster lurer en farefuld færd i forsøget på at finde den rigtige morder.


Dronningen af Saba

Knut Hamsun (Turbine)

Forskelligartede noveller, der spænder fra det realistiske til det surrealistiske og indeholder selvbiografiske træk. Om blandt andet kunstnerliv, far-søn-forhold, spøgelser og kærlighed.

Åh Lunargatan

Tyverier

Thomas Korsgaard (Lindhardt & Ringhof) Noveller i den realistiske tradition om ensomhed, fortielser og forhåbninger og om betydningsfulde øjeblikke i en række personers liv.

Noveller

Viktoria Jäderling (Silkefyret) Noveller med mellemmenneskelige relationer som fællesnævner. Om forholdet mellem forældre og børn, samt søskendeforhold, men også parforhold og midlertidige relationer. Sorg, tab og uundgåelige vendepunkter præger personerne.


Noveller

Requiem for en kornmark

Ditte Steensballe (Jensen & Dalgaard) Filosofiske noveller om det at være forbundet eller ikke forbundet med andre mennesker. Man må overgive sig til disse ni skæve noveller og deres nøgterne og melankolsk tone med en snert af ironi.

Alt er muligt

Elizabeth Strout (Gyldendal)

Kollektiv roman om ni mennesker fra en lille provinsby i det amerikanske Midtvesten. Alle har det til fælles, at de bærer på en smertefuld fortid og nærer et håb om forsoning.


Ud af fortidens tåger

Dodier (Zoom) Den lidt kejtede amatørdetektiv Jerome K. Bloche løser opgaver af vidt forskellig karakter i det tågede Bretagne, i Paris og i London - ofte med fare for liv og lemmer.

Anne Frank (Lindhardt & Ringhof) Tegneserie, der bygger på Anne Franks dagbog fra livet som jødisk pige i skjul under 2. verdenskrig. Anne er helt sin egen, og hendes dagbog fra de svære år er en af de mest kendte fortællinger fra krigen.

Det rette element

Line Høj Høstrup (Forlæns) Ellen køber sit drømmehus, men sygdommen ALS ændrer hendes liv og drømme radikalt. Ellen må tage "det gode liv" op til revision. Er det muligt at slippe kontrollen og samtidig have et godt liv?

Tegneserier

Anne Franks dagbog


Tegneserier

Lange skygger

Pezhmann Mokary (Red Whale)

På en kirkegård møder Sam en person, som han ender med at skyde. Sam tager tilbage til storbyen "Angel City", hvor han vil gøre op med noget, der skete 30 år tidligere.

Passagen

Simon Stålenhag (Alvilda) USA, 1997. Resterne af gigantiske kampdroner ligger spredt ud over landskabet sammen med affald fra et højteknologisk forbrugssamfund i forfald. En bortløben teenager rejser gennem det postapokalyptisk landskab.


Effi Briest

Theodor Fontane (Bech - Viation)

Gilgamesh

Oversat af Sophus Helle og Morten Søndergaard (Gyldendal) Bearbejdet oversættelse, der følger de tavler, som skrifterne er fundet på. En komplet gengivelse af teksten og ikke en gendigtning af handlingen.

Nora

Merete Pryds Helle (Rosinante) Roman om Nora fra Henrik Ibsens drama "Et dukkehjem". Hvem er hun egentlig, og hvordan har hendes barndom og ungdom været? Hvilke forestillinger gør hun sig om sit liv og sit ægteskab?

Nyt liv til klassikerne

Roman fra 1890'ernes Tyskland om et ægteskab mellem en livsglad, ung pige og en ældre, principfast embedsmand.


Nyt liv til klassikerne

Udflugt til Hanging Rock

Joan Lindsay (Feldtfos) Tre kostskolepiger og deres matematiklærerinde forsvinder sporløst på en skoleudflugt til Hanging Rock i år 1900. Da den ene pige bliver fundet i live breder mystikken sig, for hvor er de to andre piger og deres lærerinde?

Havefesten og andre fortællinger Katherine Mansfield (Rosinante)

Novellesamling bestående af 15 noveller med klassikerstatus fra 1920'erne. Beskrivelser af stemninger, indre liv, overgangsfaser og natur er i fokus.


Roald Als (Politiken)

Avistegneren Roald Als fortæller med humor om sin karriere, arbejdsmetoder og særlige opgaver som satirisk kommentator til aktuelle begivenheder.

Billeder fra en anden verden

Poul Duedahl (Gad) Om De Kellerske Anstalter, der i mange år var navnet på Danmarks største institution for udviklingshæmmede.

At se med egne øjne

Elisabeth Møller Jensen (Gladiator) Forfatteren, der har været direktør for KVINFO i 24 år, skriver i denne bog om KVINFOs rolle og historie fra opstarten i 1960'erne til 2018, hvor regeringen besluttede at lægge KVINFO ind under Det Kongelige Bibliotek.

Samfund, biografier og historie

Håndtegner


Samfund, biografier og historie

Den røde underverden

Morten Møller m.fl. (Gyldendal)

Om hvordan Skandinavien i tiden mellem de to verdenskrige spiller en vigtig rolle for kommunistiske undergrundsaktiviteter med global rækkevidde.

Åleevangeliet

Patrick Svensson (Gad) En bog om det store mysterium, der omgiver ålen, og hvordan denne bandt en far og søn sammen.


God lĂŚselyst