Page 1

?

?

? ?

?

?

OVERVIEW LEVEL COMPETITION

?

? ? ? ? ? ? ?

?

?

?

? ?

? ?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

? ?

?

?

?

? ?

?

?

? ?

?

?

?

?

? ?

? ?

?

? ? ?

?

?

? ?

?

?

?

aerial view falkonerg책rdens ?

?

?

?

aerial view falkonerg책rdens

?

? ?

? ?

?

?

?

07

?

?

?

falkonerg책rdens gymnasium

OVERVIEW LEVEL COMPETITION

913

1


OVERVIEW LEVEL COMPETITION AREA OVERVIEW: 2

Nordføjen , excl. penthouse 3,052 m 2 Nordføjen , loft 175 m 2 Østføjen 860 m 2 Sydføjen inc. between building Østføjen 1,673 m 2 Gymnastiksalsføjene 1,280 m 2 Boligføjen 424 m 2 Total gross floor area , incl. basement and attic used : 7,464 m 2 Land area : 7,956 m Current plot ratio : 94%

aerial view falkonergårdens

2

07

913

aerial view falkonergårdens

OVERVIEW LEVEL COMPETITION

falkonergårdens gymnasium


EXISTING BUILDINGS GROUND FLOOR

Peter Gra

us Vej ?

?

?

?

?

?

?

?

15

20

25m

scala 1:500

amphitheater

janitor house

library

Alle

10

music room

nds

5

refectory

jylla

2,5

gymnasium

der

0

S›n

LEGEND

classroom

0.00 0.00 0.00 ?

0.00

0.00 0.00 0.00 0.00

0.00

falkonergårdens gymnasium

EXISTING BUILDINGS

07

913

3


?

?

NEW ?

?

?

NEW ?

NEW NEW ?

NEW NEW ?

NEW

?

NEW ?

?

?

?

NEW NEW NEW ?

EXISTING

TECHNICAL DATA:

PROPOSED

LEGEND

Demolished gross area 2 2 Building Boligføjen 125.22 m per floor 125,22x2= 250,44 m New Gross surface 2 New Gym 702.87 m 2 2 New School 313m per floor 313x4 = 1252 m 2 New tower 16 m 2 New total surfaces 1970,87 m 2 Total demolished area 250,44m 2

gymnasium

refectory

library

music room

amphitheater

cafe

janitor house

car parking

storage for chairs

classroom

bicycle parking

2

1970.87 - 250.44 m 1720.43 <1800 m expected from the competition

11.96 10.60

10.60

10.60

amphitheater

11.80

NEW FLOOR 6.31

4

07

913

6.31

TARGET

6.31

falkonergårdens gymnasium


GENERAL ARRANGEMENT BASEMENT LEVEL ?

?

?

NEW

NEW

NEW NEW

?

?

falkonerg책rdens gymnasium

PROJECT - BASEMENT LEVEL

07

913

5


SECTIONS

SECTION A - A’

SECTION B - B’

6

07

913

SECTIONS

falkonergårdens gymnasium


GENERAL ARRANGEMENT GROUND FLOOR LEVEL ?

B’

A’

?

?

?

A

?

B

?

falkonergårdens gymnasium

PROJECT - GROUND FLOOR LEVEL

07

913

7


SECTIONS

SECTION B - B’

SECTION C - C’

8

07

913

SECTIONS

falkonergårdens gymnasium


GENERAL ARRANGEMENT GROUND FLOOR LEVEL ?

C’

B’

?

?

?

?

C

B

?

falkonergårdens gymnasium

PROJECT - GROUND FLOOR LEVEL

07

913

9


SECTION - ELEVATION

11.96 10.60

10.60

6.31

10.60

6.31

6.31

SECTION D - D’

10.60

10.60

ELEVATION EAST - WEST

10

07

913

SECTION - ELEVATION

falkonergårdens gymnasium

11.80


ROOF PLAN ?

?

?

?

D’

D

falkonergårdens gymnasium

PROJECT - ROOF PLAN

07

913

11


PROJECT DESCRIPTION The theme concerns the extension of Falkonergårdens Gymnasium spaces without forgetting the area and the quality of existing buildings. The architectural concept was born from a careful reading of the existing buildings, with the intention of developing a work able to harmoniously integrate with the environment. The project is developed in few key elements: - A large plate at a lower level (new gym level) with a large water surface; - A partial second plate at a higher level (current access level), with additional open space designed as a meeting place; - The gym, as ‘filling’ of the existing court space - A symbolic tower, a vertical connection between lower gardens and roof garden. - A new school building. The first floor of the plate coincides with the access level of the new gym. The wide staircase, punctuated by trees, allows access to the various existing functions in the basement of the existing school buildings (refectory, classrooms, technical spaces), can also be used as flight of steps for events (concerts, meetings) in outer space, that might be called “square”. The second level, consisting of a partial plate, corresponds to the actual level and it’s characterized by two large ‘bridges’, one of that directly leads to the new school building and the other which connecting to the outdoor amphitheater suspended and to the path over the water( that connects the two plates), in an alternation of open spaces, parking and meeting points. Starting from the analysis of the site and the primary requirements, we evaluated the possibility of keeping the wings of the existing gyms, transforming them to tribune and into public service spaces (dressing rooms, storage chairs, dance hall) including them in a new building at a lower level (which has the minimum required high -12

12

07

913

m-) occupied by playing fields. At this level it was decided to place a removable stage, which, according to needs and seasons, can be used both internally ,with more seating putting chairs on the parterre, and external. In the latter case, the stage prospect to a small outdoor amphitheater, built above the. From the characteristic water surface of this level, it rises the tower that brings back the ‘fog’ typical of the Danish coast and provides a high point of view of the city and the link to the green roofs of the new gym and of the new school building, with botanical gardens open to the public. The new school building has been designed to be as transparent as possible, to not hide the features of the current school walls, to allow a constant internal-external approach and easily have a broad view of the whole school. The not glazed surface is designed in brick to better integrate the whole context. For an adequate sun protection, it was provided in the east and west sides, a wall of climbing plants, as well as internal roller blinds to allow better use of the blackboard and projector screen. The building contains six classrooms with toilet. At the level of the water (the bottom plate level) may be placed a few spaces open to the public (a small bar, reading and study area with wireless connections). The theme of water, reminiscent of the nature of the city itself, characterizes the project. This choice makes nice inside-outside contact in the new buildings and in rooms located in existing buildings. The car parking spaces (34 seats) are designed close to the gym, along the side of the Sydføjen building and the present courtyard access where will also be placed appropriate port bicycles. Østfløjen the current use will remain unchanged even if the interior will be renovated.

PROJECT DESCRIPTION

Technical data: Demolished gross area 2 Building Boligføjen 125.22 m per floor 2 125,22x2= 250,44 m New Gross surface 2 New Gym 702.87 m 2 2 New School 313m per floor 313x4 = 1252 m 2 New tower 16 m 2 New total surfaces 1970,87 m 2

Total demolished area 250,44 m 2

2

1970.87 - 250.44 m 1720.43 <1800 m expected from the competition.

falkonergårdens gymnasium


PROJECT DRAFTS

falkonerg책rdens gymnasium

PROJECT DRAFTS

07

913

13


AERIAL VIEWS

EXISTING

14

07

913

AERIAL VIEWS EXISTING - PROPOSED

PROPOSED

falkonerg책rdens gymnasium


AERIAL VIEWS

EXISTING

falkonerg책rdens gymnasium

PROPOSED

AERIAL VIEWS EXISTING - PROPOSED

07

913

15


INTERIOR LAYOUT

16

07

913

INTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium


INTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium

INTERIOR LAYOUT

07

913

17


EXTERIOR LAYOUT

18

07

913

EXTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium


EXTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium

EXTERIOR LAYOUT

07

913

19


EXTERIOR LAYOUT

20

07

913

EXTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium


EXTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium

EXTERIOR LAYOUT

07

913

21


EXTERIOR LAYOUT

22

07

913

EXTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium


EXTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium

EXTERIOR LAYOUT

07

913

23


EXTERIOR LAYOUT

24

07

913

EXTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium


INTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium

INTERIOR LAYOUT

07

913

25


EXTERIOR LAYOUT

26

07

913

EXTERIOR LAYOUT

falkonerg책rdens gymnasium

Forslag 52  

Forslag 52

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you