Page 1

AZ A38 HAJÓ PROGRAMMAGAZINJA 2014 MÁJUS INGYENES

ő kivehet ram-

prog klettel mellé

A VILÁG KÖZPONTJA

Fatoumata Diawara

Nyugat-Afrika dívája

A kortárs világzene egyik legnagyobb sztárja és legnagyobbra tartott tehetsége dolgozott már Damon Albarnnal, Flea-vel,

2

The Coup

3

Herbie Hancockkal, Rokia Traoréval és John Paul Jonesszal. Május 24-én saját zenekarával mutatkozik be az A38 Hajón.

Szabó Balázs Bandája

3

Deti Picasso

7

Soós Kata

8

Woven Hand /// Manu Delago Handmade /// Víg Mihály /// Odett /// Perc Samúel Jón Samúelsson Big Band /// Carl Palmer Band /// Honeybeast Dokkerman & The Turkeying Fellaz /// Jake E. Lee’s Red Dragon Cartel /// FDTF Egy Kiss Erzsi Zene /// Mano Le Tough /// The Socks /// Adriatique /// Death Hawks


2 PROGRAMAJÁNLÓ

Polar Beat

01

20.00

The Coup Dokkerman & The Turkeying Fellaz

(DK)

Ifjú csillag a fedélzeten! A skandináv popzene legfrissebb és legüdébb jelensége, a mindössze huszonnégy éves dán MØ (született Karen Marie Ørsted), akit a legtöbben talán Avicii 2013-as klubhimnuszából, a Dear Boyból ismernek, s, aki dolgozott már együtt a Major Lazeres Diplóval is, finom soulból, döngölős R&B-ből és vad elektróból építi nagyszerű popdalait. A fantasztikus hangú dalszerző-énekesnő - akinek neve már a legfontosabb zenei magazinok oldalain is felbukkan, s, aki egyszerre van oda a Spice Girls-ért és PJ Harvey-ért - 2014 márciusában jelentette meg No Mythologies to Follow című bemutatkozó nagylemezét, ennek bemutató turnéján érkezik Budapestre, az A38 Hajóra. A koncert előzenekara az izgalmas elektronikában utazó hazai Venice Valley.

Samúel Jón Samúelsson Big Band (IS) Nat Osborn Band (US)

(US)

22

07

21.00

20.00

Ez minden túlzás nélkül poptörténeti pillanat lesz: a világ egyik legjobb hiphopzenekara, a kevesek által ismert, de a műfajra óriási hatást gyakorló The Coup első magyarországi koncertjét adja az A38 Hajón. Üde funkok, sodró groove-ok, zseniális szövegek, és a politikailag leginkább elkötelezett frontember, aki valaha megfordult a hajón. A nyugati part legzseniálisabb mikrofonfrizura-barkó összeállításának büszke tulajdonosa, Boots Riley, akinek baráti-zenésztársi köre Tupac Shakurtól Tom Morellón át az Atari Teenage Riotos Alec Empire-ig húzódik. Ha táncolnál végkimerülésig a Kommunista kiáltvány oldschool Funky Townverziójára, ha hallani akarod, milyen, amikor a Sex Machine találkozik A tőkével, akkor a Coup koncertje kihagyhatatlan!

Technokunst

Perc (UK) Alex Bau (DE)

A tettes ismét a tett színhelyén! Brutális izlandi jazzfunk, a gejzir erejével! Samúel Jón Samúelsson és tizennyolc tagú bigbandje tavaly már léket ütött az A38 Hajón - a funkvikingek most minden bizonnyal ugyanazzal a hangerővel, ugyanazokkal a fékezhetetlen ritmusokkal és ellenállhatatlan hangulattal támadnak a Hajóra, ezúttal egy remek amerikai soul-jazz kombó társaságában. Azok, akik jegyüket március 30-ig vásárolják meg az A38 Hajó honlapján, a koncert napjáig exkluzív módon hozzáférhetnek a Samúel Jón Samúelsson Big Band tavalyi A38-as koncertjéről készült dokumentumfilmhez!

Mykki Blanco (US)

TheShowCrew

17

Perc ismét az A38 Hajón – legutóbbi látogatása óta a brit zseni technója sötétedett, és az év egyik legerősebb, legeredetibb albumát produkálta, s most élőben hallhatunk legfrissebb zenéiből. Ha ez nem volna elég, érkezik a szintipop- és darkzene-mániás Alex Bau, hogy bepótolja, amit tavaly nyáron az árvíz elmosott.

Mano Le Tough (UK)

Crimson, Chrom, Grasshop

Dork, Isu 23.30

Dansmusiq

03

20.00

Nagyon aktuális amerikai underground elektronika/rap-produkció – a srác keményen feszegeti a gender-kérdést és a hiphop-kultúra ilyen típusú határait, ezzel, és kemény zenéjével komoly határsértőnek számít jelenleg a színtéren.

16

23.30

A nu-disco és a house legendás alakja Írországból - jelenleg kevés a nála aktuálisabb DJ/ producer a színtéren. Primative People című száma és annak remixei a tavalyi nyár legnagyobb himnuszaiként váltak népszerűvé.


PROGRAMAJÁNLÓ 3

Carl Palmer Band

(UK)

12

20.00

A könnyűzene-történelem egyik valóban megkerülhetetlen zenekara, a komolyzenét a rockkal keresztező Emerson, Lake and Palmer, valamint későbbi együttese, az Asia emblematikus zenésze, „a dobosok dobosa”, Carl Palmer ismét az A38 Hajón! Tinédzserként lett zenész (az ELP előtt a The Crazy World Of Arthur Brown és az Atomic Rooster tagja volt), fiatalon lett egy nagy zenekar tagja, szólólemezeket 1980, rendszeresen pedig 2001 óta jelentet meg. Szellemes, mesteri és precíz hangszeres zenész.

From The Szabó Balázs Noises Neighbourhood Bandája lemezbemutató Manu Delago Handmade (AT) koncert 16

02

19.30

20.00

Szabó Balázs igazi modern polihisztor: dalszerző-énekes, multiinstrumentalista, bábszínész és mesemondó. Saját zenekara, a Szabó Balázs Bandája mostanra már komoly ismertségre tett szert. Az Én már nem, a Zaj, a Legó vagy éppen a Bájoló című dalok a rádiók hallgatói számára ismerősek lehetnek. A magyar népzene, a rock, a blues és a funk határvidékén mozgó öttagú együttes három év után most új stúdióalbummal jelentkezik: az Élet elvitelre című lemezt Budapesten az A38 hajón mutatják be.

Woven Hand

Az 1984-ben Innsbruckban született osztrák Manu Delago egyszerre Björk dobosa, a London Symphony Orchestra szólistája, valamint többek közt Anoushka Shankar és a Cinematic Orchestra kollaborátora, mégis leginkább a hang nevű ütőhangszer virtuózaként a legismertebb. A zenész, aki dobosként kezdte, később klasszikus ütőhangszeres és jazz-dobos képzést kapott, kiváló zenekarával minden hallgatóját új világba repíti ezen az estén, melyet a magyar Calm Spirit nyitja.

(US)

lemezbemutató koncert 21

20.00

Az egykori kultikus 16 Horsepower frontembere, David Eugene Edwards folkos-zúzós szólóprojektjével, a nem kevésbé fantasztikus Woven Handdel tér vissza Budapestre, ahova tavaly külön azért látogatott el, hogy ott lehessen a Muzsikás szigetes jubileumi koncertjén. A sötét és szívszorító balladák barázdált arcú nagymestere ez alkalommal Refractory Obdurate című új lemezét mutatja be. Ezen az esten különleges, a koncerthez társított alkalmi vacsora fogyasztható az éttermünkben.

Jake E. Lee’s Red Dragon Cartel (US)

Noises From The Neighbourhood

FDTF (From Dawn To Fall) (AT)

05

20.00

Hard-rock-klasszikus a fedélzeten! Karrierje során első ízben lép fel Budapesten Jake E. Lee Ozzy Osbourne és a Badlands egykori gitárosa, aki ebben a hónapban tér vissza a színre Red Dragon Cartel nevű új formációjával. Jake E. Lee, akit 1957-ben anyakönyveztek Jakey Lou William néven, s aki a nyolcvanas évek egyik meghatározó hard rock/ metal gitárosa, Darren Smith énekessel (a Harem Scarem egykori dobosával), Ronnie Mancuso basszusgitárossal (Beggars & Thieves) és Jonas Fairley dobossal (Black Betty) lép az A38-ra. A banda Kevin Churko által producerelt cím nélküli bemutatkozó lemeze január 28-án jelent meg.

Kozmosz 10

19.30

A 2006-ban alakult FDTF Bécs egyik legizgalmasabb indie-formációja, igazi közönségkedvenc. A kvintett első lemezét 2008-ban adta ki The Beginning címmel, s már ugyanebben az évben egy egész sor kiváló akusztikus hangszerelésű dallal is előrukkolt, ezekből 2009-ben állt ös�sze a The Acoustic Chapter című nagylemez, amelyet 2011-ben követett a Rising című album. Zenéjüket olyan együttesekhez hasonlítják, mint a Paramore, a Fall Out Boy vagy a Panic At The Disco. 2013-ban a neves Vans Warped turnén léptek fel, idén pedig új albumot hoztak ki B L V R S címmel. Vendégük ezen az estén a pörgős zenéjéről és pimasz, odamondogatós szövegeiről ismert hazai Kozmosz, mely ugyancsak lemezbemutat ezen az estén.


4 TETŐTERASZ

Tours de France

The Socks The Adolescens

(FR)

05

20.00

Az európai vintage rock-hullám francia válasza végre Budapesten is bemutathatja, hogy a Led Zeppelin, a Cream és a Black Sabbath zenei- és imázs-hagyatéka mindmáig képes a megújulásra: a The Socks május 5-én első magyarországi koncertjét adja, ami hangos sikernek ígérkezik.

Odett

Egy Kiss Erzsi Zene Longerstep

24

03

20.00

19.30

Nem létező, de mégis ismerős, egzotikus, veretes vagy éppen vicces nyelveken prezentálja immár jó pár éve különleges, a funk, a jazz, a punk, az alterock és a világzene elemeit elegyítő popdalait Kiss Erzsi és zenekara. Ez alkalommal az A38 Tetőteraszának kifutópályájáról repítik majd a el a közönséget, vagy éppen ezeket a négyzetmétereket változtatják táncparketté.

A38 Night/Life

Adriatique (UK) 31

23.00

Két német srác, akikből sötét, dallamos underground popzenéjük csinált houseszupersztárokat. Ibizai naplemente, koktélok, szerelem, szívfájdalom és tánc reggelig a Tetőteraszon.

Április közepén jelentette meg Csillagtérkép című új nagylemezét Odett, aki az elmúlt években sikert sikerre halmozott - modern a gitárpopot elektronikával és finom nu-folkkal keresztező popzenéje meghódította a klubokat és a fesztiválokat, dalai ráadásul a rádiók kínálatának biztos pontjai. Ezen az estén régi és új sikerdalokkal kényezteti az A38 közönségét.

Dimensions Honeybeast Festival Launch Party with Pangaea 24

23.00

(UK)

Garage- és UK-funky-hullámok house-zal keverve, a színtér jelenleg egyik legfontosabb fiatal előadójával, mitöbb: az egyik legkomolyabb európai underground elektronikuszenei fesztivál hivatalos magyar beharangozó buliján.

15

20.00

A Dal című műsorból és a Petőfi Rádióból is ismerhetjük a vagány frontleánnyal, Tarján Zsófiával felálló öttagú fiatal hazai zenekart, mely 2005-ben alakult Szegeden, s több tagcsere után talán most végleg megtalálta önmagát. Érzelmes extrémitás és józan racionalitás, egy szál gitáros dalok és kidolgozott hangszerelés, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és elektronika, irónia és dráma egyaránt jellemzik az A38 Tetőteraszán bemutatkozó kvintettet.


A38 A TV-BEN ÉS A RÁDIÓban 5

címlapsztori

Fatoumata Diawara

Nyugat-Afrika dívája

A kortárs világzene egyik legnagyobbra tartott tehetsége, az első lemezével elsöprő sikert aratott, mali származású, Franciaországban élő Fatoumata Diawara lép fel az A38 Hajón a friss francia és frankofón zenéket bemutató Tours de France sorozatban. A nyugat-afrikai zene dívájának fellépése elképesztően látványos koncertet ígér. Bármily meglepő, a mali származású, de Elefántcsontparton született, jelenleg Franciaországban élő Fatoumata Diawara nem először jár Magyarországon. Néhány évvel ezelőtt honfitársával, a zseniális énekesnővel, Oumou Sangarével koncertezett a Vidor fesztiválon – akkor még háttérvokalistaként. Azóta Diawara – Sangaré mentorálásával – megjelentette első nagylemezét (Fatou címmel), amelyen nem kisebb muzsikus-egyéniségek működtek közre, mint a már említett Sangaré (akinek az egyik dal is szól), a híres mali kora-játékos, Toumani Diabaté, az afropop „hivatalos dobosa”, Tony Allen vagy a Led Zeppelin basszusgitáros John Paul Jones. Diawara szűkebb pátriája, a Wassoulounak nevezett, Dél-Mali és Elefántcsontpart északi része között elhelyezkedő terület elsősorban hihetetlenül gazdag zenei életéről híres, olyannyira, hogy magát a zenét is wassoulounak hívják. Ebben a zenében hagyományosan nagyon nagy szerepet kapnak az énekesnők, szinte teljes egészében női muzsikának tartják, nem véletlen tehát Diawara óriási sikere. A lemez megjelenésekor szinte minden világzenei listán dobogós lett, és nem egy helyen az év albuma lett. Azóta Diawara a világzenei fesztiválok, rádióműsorok és díjkiosztók dédelgetett kedvence, „Nyugat-Afrika angyala”, egy finom,

érzékeny, elbűvölő hangú, bűbájos egyéniség, akinek látványos színpadi produkciója maradandó élményt ígér. Persze hosszú út vezetett idáig: Diawara művészcsaládba született, és már kisgyerekkora óta állandó résztvevője volt a legkülönbözőbb színházi előadásoknak és filmforgatásoknak. Szerepelt többek között az egyik legköltőibbnek tartott nyugat-afrikai filmben, Cheikh Omar Sissoko Genezisében. Húszéves korában – mivel a mali szokások szerint a férjezetlen lány kiskorúnak monősül – szüleivel szembeszállva valósággal megszökött Párizsba, ahol karrierje igazán elindult. Szerepelt több színházi előadásban, megismerkedett Rokia Traoréval, részt vett Dee Dee Bridgewater Grammy-díjas afrikai projektjében, vokálozott Herbie Hancock – szintén Grammy-díjas Imagine lemezén és dolgozott Damon Albarn Africa Expressében, meg a szintén Albarn-alapította (az RHCPbasszusgitáros Flea-vel és Tony Allennel kiegészült) Rocket Juice & The Moonban, közreműködött Roberto Fonseca és Bobby Womack új albumain... Szinte felsorolhatatlanul sokféle ügyben vett részt, amiből világosan kiderül, hogy korunk egyik legsokoldalúbb zenészénekes-előadó-egyéniségéről van szó. Fatoumata Diawara első magyarországi klubkoncertjére az A38 Hajón kerül sor, ahol a magyar közönség is megtapasztalhatja ennek a finom, elegáns, bájos lánynak a fantasztikus hangját, remek afropop-számait és kifejezetten látványos előadását. Bővebb információkért érdemes elolvasni Weyer Balázs alapos cikkét az A38 Hajó blogján (a38hajo.blog.hu) a nyugat-afrikai zenéről!

Fatoumata Diawara (FR/ML)

Az A38 Hajó színpadán

hétfőtől csütörtökig az M2 műsorán 01 Bin-Jip 05 The Ocean 06 The Big Bunny Hall Swinger Club 07 Jherek Bischoff és Die Roten Punkte 08 Európa Kiadó 12 Mystical Plants 13 Kistehén - Boldog melankólia 14 Wattican Punk Ballet 15 Braindogs - Tom Waits dalok élőben 19 Nyughatatlan 20 Hangmás

21 Hősök - 12. éves születésnapi koncert 22 Pál Utcai Fiúk - Régi Évek 26 Arizona Baby 27 Ladánybene 27 28 Lydia Lunch`s Retrovirus 29 The Tiger Lillies - Freakshow

Kortársak az A38 Hajón minden vasárnap az M2 műsorán

04 Ágoston Kártett 11 W.H. 18 Oláh Kálmán & Bacsó Kristóf duó 25 Gyöngyösi Levente

A38 koncertek a Petőfi Rádióban

24

19.00

08 Halott Pénz 13 Special Providence 17 Blank Disc feat. Svetlana Mars 19 Mary Popkids 24 Junip 28 Zombori A program tájékoztató jellegű, a pontos időpontokat keresd a műsorújságokban!


6 ÉTTEREM

Új műsorhoz új férfi kell Új séf és nyári menüsor az A38 éttermében

Májusban új séf és, részben ezzel összefüggésben, új, nyári menüsor érkezik az A38 éttermébe. Az új konyhafőnök, Bozsányi Krisztián, lassan húsz éve műveli szakmáját, dolgozott éttermekben és szállodákban egyaránt, megismerte a magyar és nemzetközi konyhák titkait, több versenyen vett részt, és megszerezte a mesterszakács minősítést. Séfként tíz éve tevékenykedik. „Ennyi év szakmai képzés után sikeresnek mondhatom magam hiszen rengeteg vendéget láttam már mosolyogva távozni és ez az igazi elismerés, még ha kicsit közhelynek is tűnik. A lényeg hogy nyitott szemmel járjak és szabadon szeretettel főzzek” - meséli. Az A38 májusban induló új, nyári menüsora csupa kulináris izgalmat kínál. Megkóstolhatjuk a tócsnit lepényben sült zöldségekkel és füstölt sajttal, amely valójában egy fűszeres burgonyás palacsinta, melyet friss zöldségekkel és sajttal sütünk készre kemencénkben. Jön többek közt a pikáns kacsamell-raguleves, mely egy kissé provence-i jellegű frissítő és egyben laktató étel, gazdagon zöldségelve cukkinival, padlizsánnal és sok-sok paradicsommal. Lesz rose kacsmell, vaníliás cseresznyeraguval és diós gubával („Itt egy sous vide eljárással készített kacsamellel dolgozok és cseresznyével ami meg is adja az alapélményt - a köret az csak grátisz”, meséli az új séf). A fűszeresebb ételek kedvelőire vár a csípős mangalica szűzpecsenye snidlinges mustárban házi lángoson, mely egy „fűszeres, hagymás, mustáros pácban érlelt szűz, rostlapon készítve, szaftosra hagyva, friss lángosra csücsültetve, hogy a látványa eképpen gyönyörködtessen minden arra vágyót”. Nem maradhat ki a különleges desszert sem: dupla csokoládétorta gyömbér fagylalttal, hetvenkét százalék csokoládéból, minimális liszt hozzáadásával. hirdetés

2014. május 08 - 2014. augusztus 31.

MŰVÉSZETEK PALOTÁJA

1095 Budapest, Komor Marcell u. 1. Tel: +36-1 555 3444 | info@ludwigmuseum.hu facebook.com/ludwigmuseum Nyitva: kedd–vasárnap: 10.00–20.00.


KORTÁRS 7

Death Hawks 13

20.00

(FI)

Az elmúlt két évben Észak-Európában mindenki kénytelen volt megismerni a Death Hawks nevét, most pedig KözépKelet-Európa meghódítása következik, hiszen a tamperei zenekar idén májusban indul első olyan Európa-turnéjára, amely már bennünket is elér. Az A38 Hajó kiállítóterében megrendezésre kerülő koncert pedig nem csupán azért lesz kihagyhatatlan élmény a bluesos, valamint folklór elemektől sem mentes krautrock szerelmeseinek, mert a kontinens egyik leginkább reményteli zenekaráról van szó, hanem azért is, mert rég volt példa arra, hogy egy fiatal zenekar ilyen tiszteletteljes és hatásos módon idézze meg a hetvenes évek delíriumos ködét.

Deti Picasso

(AR/RU)

akusztikus koncert

14

19.30 A Deti Picasso, Moszkva első számú örmény zenekara, lassacskán már budapestinek mondható. A Picasso Gyermekeinek két alapító tagja, Gaya és Karen Arutyunyan három éve ideiglenesen leállították örmény etno rock-zenekarukat, hogy duóban folytassák Wattican Punk Ballet néven. Ám most eljött a pillanat a visszatérésre. Az állandóan megújuló és változó Deti Picasso első körben egy akusztikus műsorral tér vissza, melyben a régi klasszikus Deti Picasso-számok mellett teljesen új szerzemények is megszólalnak. Gayát és Karent a hárfás Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron kísérik.

30

20.00

28

19.30

And The Wiremen FS Massaker (AT)

(US)

Két formáció viszi élvezetes űrutazásra a hallgatóságát ezen az esten: egy amerikai, amelyhez a Pere Ubu és John Lurie világa ugyanolyan közel áll, s egy osztrák, amely Albert Ayler és a szabad-improvizáció felől láttatja a világot.

Radare

Czakó Dániel Trió

A német doomjazz új hangja exkluzív programmal tér vissza Budapestre! Három éves csendet tör meg idén tavasszal a német Radare, hiszen a wiesbadeni kvartett legutóbbi Európa-turnéját (valamint kétszámos, de így is közel félórás EP-jét) követően teljes csendbe burkolózott. 2014 azonban a színpadi visszatérés mellett új nagylemezzel is kedveskedik a keményzenei közegből indult, ám egy sokkal letisztultabb megszólalásban kiteljesedő formáció szerelmeseinek, ami egy különleges budapesti szettben teljesedik majd ki – az esemény különlegességét így a kiállítótér hangulatán túl az exkluzív dalválasztással előrukkoló program is fokozza majd a Czakó Dániel Trió fellépése mellett.

A 20 éves Sátántangó szövegeit megzenésíti: 04 Víg Mihály 20.00

Idén lesz húsz éve, hogy a hazai mozik bemutatták a Sátántangót, a magyar filmművészet egyik legmonumentálisabb alkotását. Szinte napra pontosan a jubileumhoz igazodva az A38 Hajó szerzői esttel tiszteleg Tarr Béla és Krasznahorkai László műve előtt: a film főszereplője, egyben zeneszerzője, Tarr régi alkotótársa, Víg Mihály adja elő a Sátántangó zenéjét. A nagy érdeklődésre való tekintettel itt az április 27-i program folytatása. Persze a teljes, több mint hétórás film levetítésére nincs mód, de a televíziós felvétellel összekötött koncerten a filmből kiemelt részletek is láthatók lesznek. A két est jelentősen különbözik egymástól: az első eseményen inkább a Sátántangó képei voltak a középpontban, a május 4-i alkalommal pedig a film szövegei játsszák a főszerepet. A koncertre jegyek korlátozott számban kaphatók!

(DE)


8 kiállítás

máj. 06-19.

Soós Kata

Mosókonyha

Soós Kata festményein mindennapi életünk közösségi terei jelennek meg. Olyan helyek, ahol emberi csoportok töltenek naponta nem kevés időt, mégis hiányzik belőlük a személyes elem. Életünk uniformizált, közönyös színterei ezek, melyek nem otthonosak, mégis mindannyiunk számára ismerősek. Soós festményei előtt állva szinte halljuk, ahogy cipőnk koppanása visszhangzik a térben, ahol egyedül vagyunk, mert valamiért üzemen kívüli időben érkeztünk: nyitás előtt vagy zárás után, miután elment vagy mielőtt megérkezett volna bárki ide. Soós Kata „olyan tablókat készít, amelyek egy közös téri és tárgyi tudatalattiból táplálkoznak. Pontosabban úgy válnak kollektívvé ezek a vizuális részletek, hogy az alkotó valóban közforgalmú terek intimnek távolról

sem nevezhető, ugyanakkor rejtett zugaiba vezeti be a szemlélődőt. Olyan tárgyi elemeket és motívumokat dokumentál, gyűjt, fényképez le, rögzít videóra, amelyek intézmények mosodáiban, üzemi konyháiban találhatóak meg. Ezek a joggal banálisnak, és gyakran zsírszagúnak ható részletek esnek keresztül azon az értelmező transzformáción, aminek a végén táblaképek születnek meg. Ahogyan egy Soós Katáról régebben megjelent kritikában olvashattuk, a művész képein egyfajta „példás korszerűtlenség”, a hétköznapiság és a az intézményi miliőtől mindannyiunkba élő, mélyen kódolt rettegés, szorongás egyszerre jelenik meg.” (Martinkó József) A kiállítás előzetes bejelentkezéssel látogatható naponta 11.00-18.00-ig. Kérjük, látogatás előtt egyeztessen a következő telefonszámon: +36 1 464 39 40!

Művészetpedagógiai foglalkozások az A38 Hajón

Az A38 Kiállítóhely 6-14 éves korú gyerekek számára művészetpedagógiai foglalkozást hirdet, mely akár iskolán kívüli tanóraként is megállja a helyét. Az A38 pazar kiállítótere nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek egy Dunán úszó 21. századi épületben kerüljenek közelebb a kortárs művészethez. A foglalkozás több részből áll: először az aktuálisan kiállító képzőművész kiállításának terében személyesen megismerkedünk a művésszel, szabadon beszélgetünk a művekről a gyerekek bevonásával. A beszélgetés egy általános téma köré épül (pl. szabadság, ritmus stb.), ami az adott tárlathoz szorosan kapcsolható. A foglalkozás második felében a Furagura nevű kreatív társasjáték fejlesztőjével, Kormos Mercedes művészetpedagógussal együtt a gyerekek kipróbálhatják a közös, felszabadult, játékos alkotást, amelyben az emocionális megnyilvánulások kapnak szabad utat. Csoportos alkotáson

keresztül kreativitásuk és rajzi készségeik mellett fejlődik a csapattagok empatikus és szocializálós képessége is. A gyerekek mindemellett megismerkedhetnek a hajó nem publikus tereivel - a séta a koncertteremben zárul egy közös kortárs irodalmi produkcióval, melyet rövid betanulást követően a gyerekek adnak elő slam poetry-szerűen. A foglalkozás hétköznap 10-12 h-ig tart. A program 20-60 fős csoportok befogadására alkalmas. A program kiegészülhet egy ebéddel az A38 I. osztályú éttermében és vízibuszozással, hisz az A38 végállomása a menetrendszerű vízibusz járatnak Jelentkezni lehet: Horváth Juditnál (hjudit@a38.hu)


A38 HAJÓ BUDAPEST MINDEN KEDDEN RANDOM TRIP

NYOLCTÓL KONCERTEK TÍZTŐL PARTIK

ÁTHELYEZETT, NAGYOBB ÉS MEGEMELT SZÍNPAD NÉGY HÓNAPON ÁT

TETŐTERASZ

SZUPER PROGRAM

VADIÚJ RCF HANGRENDSZER

TÖBB MINT 300 KONCERT ÉS PARTI NEMZETKÖZI ÉS MAGYAR FELLÉPŐK

BUBI MENETREND SZERINTI HAJÓJÁRAT

NEMZETKÖZI SZTÁROK

4-ES METRÓ

KÍVÁLÓAN MEGKÖZELÍTHETŐ ÉJSZAKAI VILLAMOS

COUNT BASIC CANDY DULFER

KONCERTTEREM THE NAKED AND FAMOUS

ÉS SOKAN MÁSOK

CONVERGE A tíz év után idén megújult A38 Hajó a dunai teraszok, a panorámabárok, a teljesen átépített, új hangrendszerrel ellátott tetőterasz, a jól megszokott koncertterem, a gazdag program, a remek étterem és egyéb mennyei örömök különleges együttállását nyújtja. Bárhogy akarsz mulatni a nyáron, a négy égtáj metszéspontjában, a budapesti éjszaka középpontjában mindig megtalálod az évek során többször is Európa legjobbjának választott klubot. Használd az iránytűdet, és navigálj az A38 Hajóra!

A VILÁG KÖZPONTJA.


10 TALENTOMÉTER

CSE N E R SZE

. ZRT K É JÁT

sek és Jelentkezé

információ

A Z ORSZ ÁG ÓBB LEGÁTFOG KUTATÓJA G É S T E H E T

k:

meter.hu o t n e l a .t w ww

EGJOBB L G Á Z S R O AZ KERESSÜK Á SZ AIT R O B L A T A , FI ZENÉSZEIT ÓSAIT T O F T R E C ÉS KON

A Talentométer idén is keresi az igazán tehetségeseket Negyedik alkalommal rendezi meg a Szerencsejáték Zrt. az A38 Hajón a Talentométert, az ország legátfogóbb tehetségkutatóját. A könnyűzenei verseny az első évet követően folyamatosan bővült, míg mára a zenekarokon kívül keresik a legjobb fiatal borászokat és koncertfotósokat is. Az ország legátfogóbb, a Szerencsejáték Zrt. és az A38 Hajó szervezésében zajló tehetségkutatója, nemcsak a megszokott könnyűzenei versenyben keresi a legügyesebb fiatalokat. Az elmúlt két évben már nagy sikert aratott Fiatal Borászok viadala folytatódik, sőt, a rendezvény idén kiegészül egy koncertfotó pályázattal is. A korábbi években a győzelem olyan együttesek zenei pályáját , mint indította el, mint a Run Over Dogs vagy a hiphop kategórában indult Bambi Beatz és NB. A legjobb borok kiválasztása során is kincsekre lelhettünk: ilyenek voltak Laposa Bence 2012-es Rajnai Rizlingje vagy Ludányi Gábor szintén 2012-es Sauvignon Blancja. Bár a zenei versenyszám jelentkezési határideje már lezárult, ám a fiatal borászok és fotósok továbbra is nevezhetnek a www. talentometer.hu oldalon, egészen május 20-ig. Aki pedig a könnyűzenei szakaszra kíváncsi, annak ajánlott minden májusi vasárnap benézni az A38-ra a Talentométer elődöntőire, ahol jól ismert szakmabeliek döntenek a továbbjutásról.

A zsűrit idén is olyan zenészek alkotják, akiknek az évek alatt „közük lett” az A38-hoz. Beck Zoltán (30Y) vezetésével, Sena Dagadu (Irie Maffia), Csongor Bálint (Subscribe), Pándi Balázs és Kiss Ferenc (Etnofon) segédkezik a zenei szelekcióban. A koncertfotó pályázatban többek közt a Magyar Fotógráfusok Házának egyik alapítója, Bánkuti András és az A38 Hajó hivatalos fotósa, Somay Márk segít kiválasztani a legeredetibb képet. Mindkét kategóriában számít a közönség véleménye is, hiszen a döntőbe a rajongók szavazatainak segítségével is eljuthatnak a versenyzők. A díjak idén is különlegesek. A zenei verseny győztese – többek között - koncertkörútra indulhat az A38 turnébuszával, míg a legjobb fotó készítője kombinált fotósbérletet kap a Volt és Balaton Sound fesztiválokra. A borászok szakmai túrát nyerhetnek egy kiemelkedő európai borvidékre vagy segítséget a nyertes bor forgalmazásához és a reklámozáshoz. Az eseményt érdemes nyomon követni a weboldalon és a Facebookon (facebook.com/talentometer), egészen a minden bizonnyal őrülten izgalmas június 8-i döntőig.

A38 Magazin / 2014 MÁJUS  

az A38 Hajó havi programmagazinja / ebben a számban: új séf és nyári menü az étteremben, Fatoumata Diawara, The Coup, MØ, Samúel Jón Samúels...

Advertisement