Page 1

A38 HAJÓ PROGRAMMAGAZINJA 2012. OKTÓBER INGYENES

Chrysta Bell

David Lynch új múzsája

„Ő a megtestesült David Lynch-i álom” - mondja az első lemezes texasi modell-énekesnőről egy rajongója, és ez valóban így van. „Chrysta Bell olyan, mint az álom, és úgy énekel, mint az álom. És az álom valóra vált” - ezeket már a díva felfedezője, David Lynch mondja.

Kerekes Band

3

Mick Harvey

3

Hang/Hatás

4

Kristályarchitektúrák

5

Zenére éhesen

5

Hidden Orchestra (UK) /// Vinnie Who (DK) /// Kuriya Makoto (JP) /// Supernem, Pfirter (ARG), Kerekes Band /// Zeds Dead (CDN) /// Orchestra of Spheres (NZL) /// Akkezdet Phiai Levellers (UK) /// Mary Popkids /// Anathema (UK) /// Belleruche (UK) /// Random Trip Special


2 PROGRAMAJÁNLÓ

Hang/Hatás

We Are Rockstars, Vinnie Who (DK) Carbovaris, Dictator & Hussar 04 CS

Indie szupergruppunk, a We Are Rockstars élén a Zagar és a The Puzzle énekeseként ismert Ligeti Gyurival nemcsak Magasban címűj EP-jét mutatja be, hanem első magyar nyelvű dalát is. Az est külföldi csillaga, Vinnie Who afféle Y-generációs dán csodagyerekként a mobiltelefonjával rögzítette első számait, és most lebilincselő élő fellépésein hattagú diszkópop formációja élén áll színpadra. Az első Hang/hatás koncerten emellett a Carbovaris ifjú titánjai gondoskodnak a hangulatról, a táncparkett totális lerombolásáért pedig Dictator & Hussar lesz a felelős.

Technokunst

Pfirter (ARG) Isu, Dork, látvány: Kiégő Izzók 06 SZO

A38 Hajó és Café Budapest pres.

Hidden Orchestra (UK), Sonar

Zenére éhesen? A koncertre vacsorás jegy is kapható, részletek az 6. oldalon! A koncertre az Orchestra of Spheres-zel kombinált jegy is kapható 3000 Ft-os áron.

06 SZO

A Café Budapest (volt Budapesti Őszi Fesztivál) alkalmából egy igen rangos produkció látogat el hozzánk: a skóciai Hidden Orchestra , amely két dobossal, vonósokkal és élő vendégzenészekkel, az elektro, a jazz és a klasszikus zene hagyományaira alapozva, organikus hangminták felhasználásával varázsol a színpadra egészen különleges, nyugodt és éteri zenét. Exkluzív interjú az 5. oldalon.

Orchestra of Spheres (NZL) Quantum Cowboys

A koncertre a Hidden Orchestrával kombinált jegy is kapható 3000 Ft-os áron.

07 V

A Technokunst csapata ezúttal egy latin-amerikai producert hoz el a Hajó vájtfülű közönségének. Juan Pablo Pfirter Argentínából jutott be Európa legmenőbb klubjaiba és a nagynevű CLR és Stroboscopic Artefacts kiadó portfóliójába, olyan nevek mellé, mint Tommy Four Seven, Lucy vagy a novemberi Technokunston visszatérő Luke Slater. Nagy volumenű, ám minimál stílusú számaival, és saját MindTrip nevű kiadójával a háta mögött sem hagy alább alkotókedve: saját számai mellett idén már egy Monolockal közös EP-t is készített.

Az Orchestra of Spheres, azaz a “Szférák zenekara” egy új-zélandi kísérleti diszkó formáció, akik saját készítésű hangszereiken, őrült jelmezekben adják elő játékos, a 70-es évek funkyját megidéző, könnyen táncolható dalaikat. 2010-es Nonagonic Now című lemezük után második albumuk munkálatait nemrég fejezték be, így valószínűleg ebből is ízelítőt kapunk a zenekar első magyarországi koncertjén. Az est másik fellépője, a magyar Quantum Cowboys ötösfogata szintén előszeretettel keveri a műfajokat, egyetlen cél: a féktelen táncoltatás érdekében.

Kraak&Smaak live band (NL)

Levellers (UK)

The Bras

Finnegan’s Wake

Zenére éhesen? A koncertre vacsorás jegy is kapható, részletek az 6. oldalon!

Zenére éhesen? A koncertre vacsorás jegy is kapható, részletek az 6. oldalon!

10 SZE

Újra Magyarországon a legnépszerűbb holland elektro-funk trió! Tavaly a Neston rádió kickoff bulijának főattrakciói voltak, most a 2010-es Talentométeren feltűnt The Bras után táncoltatják meg a közönséget egy fantasztikus élő szettel, melynek még a legfáradtabb lábak és a legnagyobb anti-partyarcok sem tudnak ellenállni. Az idei október legnagyobb eseménye, egy kihagyhatatlan élő fellépés a legnagyobbaktól!

12 P

Új albummal tér vissza a Levellers, Anglia húszéves múltr vis�szatekintő folk-punk zenekara. A nyíltan hatalomellenes és antikapitalista társaság nem sűrűn forgolódik errefelé, legutóbb 2009-ben jártak a Hajón, amikor felejthetetlen koncertet adtak. Jelenleg a Static on Airwaves-zel turnéznak Európa-szerte. Előzenekar a magyar Finnegan’s Wake, akik a szomorkás kelta népdaloktól fordultak át az ír kocsmazene irányába, s ez az eddigi legjobb döntésének bizonyult a zenekar történetében, ha eljöttök, meglátjátok, miért!


PROGRAMAJÁNLÓ

Akkezdet Phiai

3

Belleruche (UK)

Random Trip Special feat. ILLspokinn (USA), Judie Jay & MC Zeek Zenére éhesen? A koncertre vacsorás jegy is kapható, részletek az 6. oldalon!

13

18

SZO

CS

Magyarország legszépirodalmibb rapformációja és legmainstreamebb költő-kollektívája, az Újonc és Saiid szövegeivel fémjelzett Akkezdet Phiai háza táján mindig történik valami: Újonc verseskötete, az Ahol megszakad tavasszal jelent meg, majd egy fesztiválfellépésekkel tarkított nyár után a Goodfellaz tagjaként is gyakran megjelenő trió egy verses-zenés album megjelentetésén dolgozik gőzerővel, de természetesen nem hagyja ki a 2012-es klubszezont sem. A38 Hajós koncertjükön számíthatunk a súlyos, gondolatébresztő szövegekre.

Mick Harvey I.O.N.

Budapest kedvenc improvizációs klubestje, a Random Trip az őszi szezonban havonta jelentkezik az A38 Hajó koncertterméből, ahol neves külföldi vendégekkel egészül ki. Ezúttal az aranytorkú Judie Jay és MC Zeek mellett egy amerikai MC, iLLspokinn szövegel Q-Cee és Jávor ütemeire, de ez még nem minden! A tavaly ősszel a hajót már meghódító Belleruche új albummal tér vissza a magyar közönség elé, a már ismert könnyedséggel, fülbemászó dallamokkal és könnyed bájjal. A Rollerchain gépszíja téged is be fog rántani!

Hang/Hatás

(AUS)

21 V

Az ausztrál Mick Harvey leginkább Nick Cave zenésztársaként, és a Bad Seeds alapítótagjaként ismert, de PJ Harvey legerősebb albumain is ott van a közreműködők sorában. A gitáron, basszusgitáron és még számos hangszeren játszó énekes-dalszerző a középiskolában alapította meg Cave-vel első zenekarát, melyben főleg feldolgozásokat játszottak, a 70-es években a The Birthday Party nevű poszt-punk formációjukkal Londonban próbáltak szerencsét, majd számos közös és különálló projekt után végül megalapították a Nick Cave & The Bad Seeds-t. A többi már történelem...

Kerekes Band + vendég

Zenére éhesen? A koncertre vacsorás jegy is kapható, részletek az 6. oldalon!

26 P

A Kerekes Band bebizonyította, hogy mennyire rock n’ roll tud lenni a magyar népzene. Magyarország első számú ethno funk betyárjai. A koncerten gitár és a dob mellett megszólal a furulya, a koboz, a brácsa és más tradicionális népi hangszerek, és népies dallamok mellett teret kap a modern hangzás is. Szóljon a Csángó Boogie!

Ocho Macho Krema Kawa (BE)

25 CS

“Csürhe vagyunk, hömbölödünk és hupogunk!” - írja a zenekar saját magáról, de ha kézzelfoghatóbban szeretnénk meghatározni az Ocho Macho-t, azt a reggae, ska és punk keverésével megírt slágerek és bombasztikus élő fellépések alapján is megtehetjük. Ez a latinos energiákkal játszó nyolcasfogat garantáltan megugráltatja a közönséget és felforgatja a színpadot! Mellettük a Krema Kawa, egy szintén nyolctagú és szertelen életörömöt sugárzó, a világzenét a rock-kal vegyítő belga banda kap teret.

Kurija Makoto

(JP) feat. Tony Lakatos 30 K

Kurija Makoto zeneszerző és dzsesszzongorista ugyan Japánban, Kobe városában született, de az egyetemet az Egyesült Államokban végezte, körbeturnézta Európát, de írt már zenét animéhez (Neon Genesis Evangelion) és többször fellépett már élőben a magyar dzsessz kiválósággal, Sárik Péterrel is. Ez alkalommal Tony Lakatos szaxofonossal zenél a Hajó beszékezett koncerttermében, ahol megismerhetjük virtuóz játékát és invenciózus dallamait.


4 CÍMLAP

David Lynch új múzsája

Chrysta Bell „Ő a megtestesült David Lynch-i álom” - mondja az első lemezes texasi modell-énekesnőről egy rajongója, és ez valóban így van. „Chrysta Bell olyan, mint az álom, és úgy énekel, mint az álom. És az álom valóra vált” - ezeket már a díva felfedezője, David Lynch mondja. David Lynchtől, a furcsa, sötét hangulatú, az amerikai álom mélyén rejlő bizarr világot felkavaró módon bemutató filmjeiről elhíresült rendezőtől sosem állt távol a zenei érdeklődés és újdonságkeresés. Közeli barátjával és munkatársával, Angelo Badalamentivel több filmjének és tévésorozatának zenéjét együtt szerezte, írt lemezt a Twin Peaks főcímdalát éneklő (és tavaly az A38-on fellépett) Julee Cruisenak, és bár hat éve nem rendezett játékfilmet, zeneileg igen aktív. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint 2011-es nagylemeze, a Crazy Clown Time. És most megtudhatjuk, mivel foglalkozott még az utóbbi időben: saját álma kitalálásával és megvalósításával – és ezt az álmot Chrysta Bellnek hívják. Lynch és Bell évek óta dolgoznak együtt a rendező házi stúdiójában, szinte teljes titokban. A texasi énekesnő és a hollywoodi rendező közös munkája persze sok megszakítással zajlott, és közel tíz évig tartott, amíg egy teljes lemezanyagot felvettek. Volt, hogy fél évig nem is látták egymást, aztán rövid sessionök során csiszatolták a számokat, és ami talán még azoknál is fontosabb:

a művésznő imidzsét. Lynch most sem tagadta meg önmagát: több interjúban is elmondja, hogy ő a „rendező”, Chrysta Bell a „színész”, aki megvalósítja mestere elképzeléseit. Mindebben egy fiatal rendező-operatőr-fotóművész-gitáros-hangszerelő, a budapesti koncerten is fellépő Dutch Rall volt segítségükre. Dutch Rall jóvoltából szinte minden számhoz erős atmoszférájú, Lynch-hangulatú, komor, időnként szürreális hangvételű videóklip készült, amiket Chrysta Bell dívafigurája ural. De az énekesnő nem csupán Lynch teremtménye: magával ragadó kisugárzása van, bársonyos, erotikusan búgó hangja, ami remekül illik a mélyre hangolt gitárok uralta, fülledt hangulatú balladákhoz. Lassú, álomszerű utazás minden egyes Chrysta Bell-koncert, a férfifantáziák megelevenedése, amik során a művésznő végigjátszik szinte minden egyes női szerepet a szívtipró démontól az elhagyott szeretőn át a bájos naiváig. A The Train című közös lemez bemutató koncertje idén augusztusban volt a patinás Los Angeles-i Bootleg Theatre-ben, és a közönséget túlzás nélkül sokkolta az addig szinte teljesen ismeretlen énekesnő produkciója. Az euforikus beszámolók szerint – egyik sem mulasztotta el kiemelni a hasonlóságot Isabella Rossellini Blue Velvet-jével – új ikon született. David Lynch álma valóra vált – meglátjuk, szépet álmodott-e.

HÍREK

A38-MVM Fényműhely és Fényfestés

Az A38 kiállítóterében ősszel is folytatódik az A38 Hajó és a Magyar Villamos Művek együttműködéséből megszületett kortárs művészeti sorozat, az A38 Fényműhely és Fényfestés. Magyarország első számú VJ-csapata, a Kiégő Izzók havonta új, kifejezetten az A38 tereire szabott fény- és hangnstallációval készül, melyet a koncertekre látogatók ingyenesen tekinthetnek meg a panorámás térben. A látvány minden alkalommal egyszeri és megismételhetetlen. Következő installáció: október 20-21. A38 Kiállítótér

Új sorozat!

Hang/Hatás

Októberben egy vadonatúj zenei sorozatot indítunk útjára: a Hang/Hatás eseményein hasonló stílusban alkotó, aktuális magyar és külföldi bandákat eresztünk össze, hogy megmutassák, mi a magyar virtus és bebizonyosodjon, hogy szó sincsen szakadékról hazai és külföldi színvonal között. Október 4-én a dán Vinnie Who, 25-én a belga Krema Kawa lesz a sorozat vendége, a magyar hangulatfelelősök pedig a We Are Rocktstars, az Ocho Macho, Dictator & Hussar és a Carbovaris lesznek. A programsorozat támogatója az NKA.


INTERJÚ 5

Hidden Orchestra A Hidden Orchestra szeptember végén európai turnéra indult, melynek magyarországi állomása október 6-án az A38 Hajó lesz. A koncert apropóján a frontember Joe Acheson beszélt nekünk a zenekar munkamódszereiről, várakozásairól és legújabb albumukról, az Archipelagóról. Sok fesztiválon játszottatok a nyáron, és most elindult az őszi turnétok is. Milyen várakozásokkal vágtok neki Európának? Európában játszani fantasztikus élmény - mindig kedves fogadtatásban részesülünk, és a közönség is tájékozott, értelmes és figyelmes hallgatóság. Ismerik a zenét és nem félnek bevonódni... Úgyhogy már nagyon várjuk, hogy Európában turnézzuk végig az évet. Az új album, az Archipelago október 1-jén jelenik meg. Miben lesz más, mint a Night Walks és mire utal a cím („szigetcsoport”)? Az Archipelago a Night Walks nyomdokában jár – bár az ötletek kidolgozottabbak, és a lemezen rengeteg új vendégzenész hallható. Még azt is elmondhatjuk, hogy folkosabb és kevésbé jazzes mint az előző lemez, de a zenénk középpontjában hasonló hangszerelés és dobtémák állnak. A cím sokféleképpen értelmezhető - szimbolizálhatja azt a törkevésünket, hogy az Archipelago egységes album legyen, azonos anyagú, azonos területen létező, de mégis önálló kis szigetek csoportja, és nem különféle dalok összedobált halmaza, ami csak azért készült el, hogy kitöltsön egy nagylemezt... Arra is utalunk a címmel, hogy nincs egyetlen hangszer, ami kizárólagosan uralná a zenénket, minden dalnak megvan a maga karaktere és kiemelt hangzása - legyen az trombita, hárfa, vagy például klarinét.

Gépi hangok helyett rengeteg organikus hangmintát használtok a zenétekben. Hogyan szerzitek be ezeket a mintákat? Véletlenszerűen bukkantok rájuk jártatokban-keltetekben, vagy céltudatosan keresitek őket? Mindkettő. Amikor utazom, van nálam egy kézi mikrofonos felvevő, ha esetleg hallanék valamit, ami tetszik - lehet az a szél susogása a fák közt valahol Franciaországban, az imára hívás Isztambulban, vagy a hajnali négy órás kairói forgalom zaja... Máskor viszont felkerekedek vidéken, és próbálok találni valamit: egy tó mellett ücsörgök éjszaka, és várom, hogy elhúzzon felettem egy vadliba, vagy felveszem egy vízesés vagy egy zápor hangját. Az album utolsó számához rengeteg hangot rögzítettem Finnországban (lékvágás egy befagyott tavon, síelés terepen, lépések hangja a hóban), még 2009-ben, amikor egy rádiós riportot készítettem.

Először jártok Magyarországon. Milyen élő vendégzenészekkel érkeztek? Nagyon izgatottan várjuk a magyarországi fellépést, hiszen egyik kedvenc hangszerem, a cimbalom, és nagy zenei példaképem, Ökrös Oszkár is magyar... Trombitán Phil Cardwell működik közre, aki az új albumunkon is zenél, és idén már turnézott velünk. Nagyon tehetséges zenész, és szokatlan, ám gyönyörű hangok különleges láncolatát tudja kicsalni a trombitából. Mik a tervek a turné utánra? A jövő évet még homály fedi, de máris elkezdtük tervezni a következő európai turnénkat. Most sok izgalmas helyre el fogunk jutni, Budapestre, Athénba, Moszkvába, Varsóba, Párizsba, Amszterdamba, és jövőre szeretnénk a legjobb helyekre vis�szatérni, és ellátogatni olyan országokba is, ahol még nem volt lehetőségünk játszani.

Az A38 Hajó koncertadásai a Duna TV-ben, HD minőségben 01 Nils Petter Molvaer NOM

12 Pop Ivan Urma & Kumm

24 Pozvakowski K3

02 Péterfy Bori & Love Band Superego

13 Óperentzia Pozvakowski

26 Varga János Project Zventa Sventana Project

03 Mystery Gang, Szemző Tibor - Ez van! / Láthatatlan történet

15 Nadéah Contrails

27 Maszkura és a Tücsökraj Rudenez

05 Folk Error Hitman’s Heel

16 Moss Myster Möbius

29 VHK 1. rész / Mahala Rai Banda - Külvárosi legények

06 Riddim Colony feat. Emiliano & 3agga / Kottarashky live band

17 Jazzanova live feat. Paul Randolph Trashtucada

30 The Subways Movits!

08 Zdob si Zdub Yes Yes Matzaa

19 Pedigree Babám

31 Bin-Jip / Balkan Beat Box - Közel-Kelet és Balkán

09 Sóley / Shantel & Bukovina Club Orkestar 2. rész

20 Turbo/Conan’s First Date Escurial Gitárzenekar

10 Phoebe Killdeer & The Short Straws Romano Trajo

22 Kiscsillag 2. rész Moriarty

A pontos kezdési időpontokat keresd a csatorna műsorújságjában!


6 KIÁLLÍTÁS

Bernát András

Kristály-architektúrák

Bernát András mostani kiállításán a 2010-ben elkezdett tértanulmányaiból mutat be festményeket. A leginkább a kristályok szerkezetére emlékeztető képi struktúrák a 80-as évek második felében festett térábrázolások és az Objektum-sorozat esszenciáinak is tekinthetők. Az ezüstpor hatására Bernát képein a fény-árnyék hatás meghatározó jelentőségű. A beeső fény szögétől függően, egész kicsi nézőpontváltásokkal is más-más képet látunk, noha ugyanazt az objektumot nézzük. Bernát képei folyamatos mozgásban vannak, és semmi nem megfogható rajtuk. Fénypászmákhoz vagy kifeszített fonalakhoz hasonló az a képiség, amit Bernát legfrissebb képein látunk, de amíg az Ob-

jektumokban megjelenő világra a végtelenség, az örök visszatérés volt jellemző, addig a Kristály-architektúrák esetében a kezdőpontok és a belőlük kiinduló vonalak találkozásakor a végpontok is nagyon hangsúlyosan jelen vannak. Bernát színhasználatát a finom átmenetek jellemzik, a képek színvilága néhol Egry József műveinek érzékeny hangulatiságát idézi. A kiállítást megnyitja Hajdu István műkritikus, zenél Sáry László és Sáry Bánk. Megtekinthető október 3-18-ig 11 és 18 óra között. Előzetes bejelentkezés szükséges a 06-1-464-3940-es telefonszámon.

ÉTTEREM

Zenére éhesen? vacsorák

Séfünk, Halász István a sorozatba illeszkedő koncertekhez különleges menüt társított, mely csakis elővételes jeg�gyel fogyasztható, melynek ára a koncert és a vacsora árát is tartalmazza. A menüsor minden alkalommal illeszkedik az est stílusához és tükrözi a fellépő hazájának gasztonómiai hagyományait is. A sorozat támogatója az NKA. 06.SZO.18.00 Hidden Orchestra (UK) okt. 2-ig 5500 Ft Rostélyos BBQ mártással grillezett kukoricával és burgonyával 10.SZE.18:30 Kraak & Smaak (NL) live, The Bras okt. 7-ig 5500 Ft Bőrös csirkemell eidami sajttal töltve, chilis-fokhagymás spagettivel / Oliebollen fahéjas porcukorral 12.P.17:30 Levellers (UK), Finnegan’s Wake okt. 9-ig 7000 Ft Báránycsülök angol zöldbabbal és grillezett polentával 16.K.18:30 Chrysta Bell (USA) okt. 13-ig 6500 Ft Csirkemell királyrákkal, vörös currys kókusztej mártással és főtt rizzsel

18.CS.18:30 Belleruche (UK), Random Trip Special feat. iLLspokinn (USA), Judie Jay & MC Zeek okt. 15-ig 4500 Ft XL szendvics / Koktél 20.SZO.18:30 Supernem, Yellow Brick Road (RU), Ozone Mama okt. 17-ig 4000 Ft Grillezett házi kolbász párolt lilakáposztával és hagymás tört burgonyával 26.P.17:30 Kerekes Band + vendég okt. 23-ig 4500 Ft Vörösboros kakaspörkölt hordós savanyúsággal és házi parasztkenyérrel / Túrós házi rétes pálinkás barackvelővel Asztalfoglalás a 06-1-464-3946-os számon.


7

HIRDETÉS

L E T I H DI Á K

I, T E Z S É T FE S . T R Z T N TA A O Z P Á Z Y Ö L K Á T EL TI P I E H Z K S Á É I AL V J D J Û Í A M D Ó Ô T F O S O SF T É I N I A K R I O F F 0 GR A 0 0 . 0 0 R 2. 5 E , B K M A E V N O DIÁKOK : 2012. N RIDÔ Á T A H I S N T K E ZÉ

DESIGN: KUZIN VIZUÁLIS MÛHELY

JELE

A ÓTA L A PÍTÁ S A G Á S A I. A TÁ RS VÁ L L A L E T K ÉRN H E L T N E RE P E T Z Ö S S C Y L L Ö O EGÍT I, NK OM EL ELÔ S AHONN A OZ , É S K V , H É K Á G S N É Á A S T B Y F E N N TA R Û E N EGY TE VÉK EN T ÉS BIL ITÁ S O G AT Ó I O EGY S Z E R M M Á M I T E A M N N Y S ÉG E R L E T Ú A K N T D É L O A V U P S E K Z R T A A IT EL KÖ ÖZ P O N T RU L A TÁ BB CÉL J AT. E Z T A DIÁ K H K HIT EL K O N TO S A H OZ Z Á J Á F Á LYÁ JU K IÁ P N G D E E K A L B É . J K K N É D EZ ÉSZE T I, YNE ÉBE S M ÉRT VEZVE K A N F EST IS, A M EL RE M T É S R Y E L A E T T T O G A JEL E N TÔ N N E Z A E Á M D L Ô S ÉG U D AT O S E T I PÁ LY H E T M IN K Y EGY E N GEL ÉS T M Û V ÉSZ Á ZNI L E G Y ” É L Ô S Á N B S ÉG E Z S P P Ô . A Z ESÉL É L E K ÍT ÉS F EL E M I K ÜLÖ IA„ N L N K E A E Ó L D T ÍT E A A J N S G G E L R E HAL M EG J E L E T A TÁ N Y S ÉG M H O GY A K ÍVÁ N JA F IGY EL M ÉRZÉ K E T A E IS A G J L É ÍV S IÁ H T C L E ZE T É G , S ZO ÓDO N F E EL KÖT EL RA. L E ZE T T S ILY E N M E T M Ö A K L L A OS S ÁG Á E V T I I N M O M L F A A , K D L E F O T Ó VA A TÁ RS A M T ÉSÉN S S A L ÉS EG T E R E Á M T O G K É L S A Ô I L Y EGY E N G R A F IK A A Z ESÉL , A IR A G SÁ V IS SZ Á S

CIÓ N F OR M Á I S É S É EZ JELENTK HITEL.HU AK W W W.DI

:

SZERVEZÔ:

A38 Magazin / 2012 Október  

A38 Hajó havi programmagazinja Ebben a számban: Chrysta Bell, Hidden Orchestra-interjú, Bernát András, Zenére éhesen? gasztroprogramok és s...

Advertisement