Page 1

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Find all the factors of the number. 1) 30 A) 1, 2, 3, 5, 6, 10, 15, 30 C) 1, 5, 6, 30

1) B) 1, 2, 3, 5, 6, 10, 20, 30 D) 5, 6, 10, 30

2) 28

2) A) 2, 7, 14, 28 C) 1, 2, 7, 14, 28

B) 1, 2, 4, 7, 8, 14, 28 D) 1, 2, 4, 7, 14, 28

A) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 12, 18, 36 C) 2, 4, 6, 12, 18, 36

B) 1, 2, 4, 6, 12, 18, 36 D) 1, 2, 3, 4, 6, 9, 12, 18, 36

A) 1, 3, 5, 9, 15, 30, 45 C) 1, 3, 5, 9, 15, 45

B) 1, 3, 5, 15, 45 D) 1, 2, 3, 5, 9, 15, 30, 45

A) 1, 2, 4, 7, 8, 14, 18, 28, 56 C) 1, 2, 3, 4, 7, 8, 14, 18, 28, 56

B) 2, 4, 7, 8, 14, 28 D) 1, 2, 4, 7, 8, 14, 28, 56

A) 1, 3, 5, 7, 9, 11, 21, 63 C) 3, 5, 7, 9, 11, 21, 63

B) 1, 2, 3, 7, 9, 21, 36, 63 D) 1, 3, 7, 9, 21, 63

A) 1, 2, 3, 9, 11, 22, 33, 66 C) 1, 2, 3, 4, 11, 16, 22, 33, 66

B) 1, 2, 3, 6, 11, 22, 33, 66 D) 1, 3, 11, 22, 33, 66

A) 1, 2, 5, 7, 10, 14, 35, 70 C) 1, 2, 3, 5, 7, 9, 15, 35, 70

B) 1, 3, 5, 7, 9, 15, 20, 35, 70 D) 1, 2, 5, 7, 35, 70

A) 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 12, 24, 36, 72 C) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 18, 24, 36, 72

B) 1, 2, 3, 4, 6, 9, 12, 14, 18, 24, 36, 72 D) 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 12, 18, 24, 36, 72

A) 1, 2, 3, 4, 6, 7, 12, 14, 21, 28, 42, 84 C) 1, 2, 3, 4, 7, 14, 21, 28, 42, 84

B) 1, 2, 3, 4, 6, 7, 12, 14, 21, 42, 84 D) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 14, 21, 28, 42, 84

3) 36

3)

4) 45

4)

5) 56

5)

6) 63

6)

7) 66

7)

8) 70

8)

9) 72

9)

10) 84

10)

Indicate whether the number is prime or composite. 11) 45 A) Prime

11) B) Composite

12) 53

12) A) Composite

B) Prime

1

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 13) 24

13) A) Prime

B) Composite

A) Prime

B) Composite

14) 5

14)

15) 12

15) A) Prime

B) Composite

A) Composite

B) Prime

A) Prime

B) Composite

16) 61

16)

17) 40

17)

Write the prime factorization of the number. 18) 30 A) 2 × 3 × 5

18) C) 2 2 × 5

B) 6 × 5

D) 3 2 × 2

19) 185 A) 5 2 × 37

19) B) 5 × 35

C) 5 2

B) 14 × 5 2

C) 2 2 × 5 2 × 7

D) 2 × 5 × 7

A) 3 4 × 13

B) 2 3 × 32 × 13

C) 2 4 × 13

D) 2 2 × 32 × 13

A) 9 × 7

B) 7 2

C) 9 × 3

D) 3 2 × 7

B) 3 4 × 17

C) 2 2 × 3 2 × 17

D) 2 3 × 32 × 17

B) 2 × 5 4 × 13

C) 2 3 × 5 3 × 13

D) 2 4 × 5 × 13

B) 5 2 × 11

C) 5 × 7 × 11

D) 35 × 11

D) 5 × 37

20) 350 A) 2 × 5 2 × 7

20)

21) 468

21)

22) 63

22)

23) 612 A) 2 4 × 17

23)

24) 2600 A) 2 3 × 5 2 × 13

24)

25) 385 A) 7 2 × 5

25)

26) 90

26) A) 10 × 3 2

B) 2 2 × 32 × 5

C) 2 × 3 2 × 5

D) 2 × 3 × 5

27) 178 A) 2 × 87

27) B) 2 2

C) 2 2 × 89

D) 2 × 89

2

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank Find the LCM. 28) 2 and 8 A) 2

28) B) 16

C) 4

D) 8

29) 4 and 13 A) 26

B) 52

C) 17

D) 4

30) 6 and 15 A) 15

B) 90

C) 30

D) 21

31) 14 and 21 A) 42

B) 294

C) 35

D) 21

32) 6 and 48 A) 288

B) 54

C) 6

D) 48

29)

30)

31)

32)

33) 84 and 42 A) 42

33) B) 84

C) 252

D) 168

34) 24, 54, and 27 A) 108

B) 54

C) 216

D) 72

35) 30, 40, and 70 A) 280

B) 120

C) 420

D) 840

34)

35)

36) 2, 6, and 10 A) 60

36) B) 6

C) 15

D) 30

37) 4, 16, and 20 A) 48

B) 40

C) 80

D) 320

37)

Solve the problem. 38) The government holds a presidential election in every year that is a multiple of 4. Was there an election in 1920? Explain. A) Yes, there was an election in 1920, because 1920 is a multiple of 4. B) No, there was not an election in 1920, because 1920 is not a multiple of 4.

38)

39) The government holds a presidential election in every year that is a multiple of 4. Was there an election in 1937? Explain. A) Yes, there was an election in 1937, because 1937 is a multiple of 4. B) No, there was not an election in 1937, because 1937 is not a multiple of 4.

39)

40) What are the dimensions of the smallest square that you can make using 21-in. by 28-in. rectangular tiles? A) 42-in. × 42-in. B) 70-in. × 70-in. C) 168-in. × 168-in. D) 84-in. × 84-in.

40)

3

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 41) A choreographer of a musical wants to hire enough dancers so that he can arrange them in groups of exactly 3, 4, and 6 with no dancers left out. What is the least number of dancers he can hire? A) 12 B) 72 C) 6 D) 24

41)

42) The manager at a local pizza place wants to cut and package pepperoni slices. Each medium pizza has 5 slices of pepperoni and each large pizza takes 8 slices of pepperoni. What is the smallest number of slices in each package so there will be none left when making any combination of large or medium pizzas. A) 80 B) 100 C) 20 D) 40

42)

43) A mutual fund is made up of growth stocks and bonds, and the manager has determined that for every 9 growth stocks it has in this fund that it must also have 4 bonds. In total, what is the smallest number of bonds and growth stocks combined that this fund could have? A) 360 B) 13 C) 36 D) 72

43)

44) A record producer decided to have a special promotion at a local concert. Every sixth person through the gate was to receive a free compact disc. If you were person number 600 through the gate, would you get a free CD? Explain. A) No, because 600 is not a multiple of six. B) Yes, because 600 is a multiple of six.

44)

Identify a fraction or mixed number that represents the shaded part of the figure. 45)

A)

3 4

B)

1 4

C)

1 3

45)

D) 3

46)

46)

A)

2 5

B)

2 3

C) 2

1 2

D) 1

1 2

4

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 47)

47)

A)

1 6

B) 5

C)

5 6

D)

1 5

48)

48)

A) 1

2 3

B)

3 8

C)

5 8

D)

3 5

49)

49)

A)

3 8

B) 1

2 3

C)

5 8

D)

3 5

50)

50)

A)

1 5

B) 5

C)

5 6

D) 1

2 3

5

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 51)

51)

A) 1

2 3

B)

3 5

C)

5 8

D) 1

1 4

52)

52)

A)

7 8

B) 1

3 4

C)

3 4

D)

1 7

53)

53)

A) 1

3 4

B) 7

C)

7 8

D)

1 7

54)

54)

A)

11 12

B)

1 11

C) 11

D) 1

5 6

6

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank Draw a diagram to represent the number. 3 55) 9

56)

55)

A)

B)

C)

D)

4 6

56) A)

B)

C)

D)

7

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 57)

58)

5 5

57) A)

B)

C)

D)

5 3

58) A)

B)

C)

D)

8

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 59)

3 5

59) A)

60)

61)

B)

C)

D)

4 9

60) A)

B)

C)

D)

7 7

61) A)

62) 2

63) 3

B)

C)

D)

1 3

62)

A)

B)

C)

D)

3 4

63)

A)

B)

C)

D)

9

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 64)

11 6

64)

A)

B)

C)

D)

Indicate whether the number is a proper fraction, an improper fraction, or a mixed number. 4 65) 9 A) Mixed number

66)

67) 11

68) 55

C) Mixed number

67) B) Improper fraction

C) Mixed number

68) B) Improper fraction

C) Mixed number

3 32 A) Mixed number

69) B) Proper fraction

C) Improper fraction

23 11 A) Mixed number

71) 46

70) B) Improper fraction

C) Proper fraction

3 58 A) Improper fraction

71) B) Mixed number

C) Proper fraction

5 5

72) A) Mixed number

73)

B) Improper fraction

7 19 A) Proper fraction

72)

66)

4 7 A) Proper fraction

70)

C) Improper fraction

11 6 A) Proper fraction

69)

B) Proper fraction

65)

B) Improper fraction

C) Proper fraction

6 8

73) A) Improper fraction

B) Mixed number

C) Proper fraction

10

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 74)

2 1

74) A) Mixed number

B) Improper fraction

C) Proper fraction

Write the number as an improper fraction. 4 75) 7 7 A)

76) 14

49 7

B)

75)

53 4

C)

49 4

D)

53 7

1 4 A)

76) 57 14

B)

57 4

C)

57 56

D)

15 4

77) 7

77) 7 A) 7

78) 9

7 D) 0

78) 47 2

B)

45 2

C)

47 5

D)

45 5

5 7 A)

80) 12

79) 42 7

B)

47 5

C)

42 5

D)

47 7

9 10 A)

81) 3

8 C) 1

2 5 A)

79) 6

7 B) 1

80) 21 10

B)

108 10

C)

139 10

D)

129 10

17 100 A)

82) 14

81) 317 100

B)

51 100

C)

20 100

D)

351 100

12 19 A)

82) 278 19

B) 168

C)

168 19

D) 26

11

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank Write the improper fraction as a mixed or whole number. 35 83) 3 A) 11

84)

1 7

1 5

B) 7

1 4

C) 5

1 4

D) 6

1 4

B) 2

1 5

C) 1

1 5

D) 2

1 7

5 6

B) 1

5 7

C) 2

5 6

D) 0

5 6

41 8

87) 1 7

B) 6

1 8

C) 5

1 8

D) 4

1 8

63 7

88) B) 62

C) 9

D)

9 2

37 7

89) 2 7

B) 37

37 7

C)

7 37

D) 37

7 37

188 5 A)

91)

2 3

86)

A) 5

90)

D) 12

11 6

A) 64

89)

2 7

85)

A) 5

88)

C) 10

11 5

A) 1

87)

2 3

84)

A) 3

86)

B)

25 4 A) 6

85)

2 3

83)

90) 5 188

B) 188

5 188

C) 37

3 5

D) 188

188 5

1609 12 A)

91) 12 1609

B) 1609

12 1609

C) 134

1 12

D) 1609

1609 12

12

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 92)

2282 14 A)

92) 163 2

B) 163

C) 2281

D) 2283

Write an equivalent fraction with the given denominator. 5 93) = 7 14 A) 35

94)

C) 4

D) 3

95) B) 36

C) 5

D) 4

96) B) 2

C) 10

D) 20

97) B) 72

C) 864

D) 96

98) B) 154

C) 77

D) 11

10 = 9 72 A)

100) 8 =

324 5

99) B) 720

C)

1 80

D) 80

100)

3

A)

101)

B) 7

11 = 7 14 A) 22

99)

94)

8 = 12 108 A) 8

98)

D) 2

2 = 3 30 A) 6

97)

C) 5

4 = 9 45 A) 20

96)

B) 10

1 = 7 21 A) 5

95)

93)

1 24

B)

8 3

C) 24

D)

3 8

10 = 11 55 A) 50

101) B) 10

C) 550

D)

121 2

13

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank Simplify the fraction. 90 102) 10 A)

103)

1 9

103) 6 2

B)

2 7

C)

6 7

D)

12 14

104) 39 52

B)

3 13

C)

3 4

D)

13 4

105) 20 8

B)

100 160

C)

5 20

D)

5 8

106) 132 209

B)

11 19

C)

12 11

D)

12 19

10 6

107)

A) 5

108)

D)

132 209 A)

107)

C) 9

100 160 A)

106)

9 10

39 52 A)

105)

B)

12 14 A)

104)

18 2

102)

B)

5 3

C)

3 5

D) 15

72 8 A)

109) 4

108) 1 9

B) 9

C) 72

D) 24

41 123 A) 4

110) 12

109) 1 3

B) 5

1 3

C) 41

1 3

D) 4

2 3

52 52 A) 13

110) B) 14

C) 64

D) 12

14

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank Between the pair of numbers, insert the appropriate sign: <, =, or >. 4 3 111) 7 7 A) = 112)

1 11

B) >

2 3

112) B) <

113)

1 6

B) =

114)

1 18

B) <

2 4

115) B) =

116)

1 9

B) =

6 14

117) B) =

1 4

118)

9

B) =

1 4

7

C) >

1 16

119)

A) < 120) 7

C) >

3 7

A) <

119) 9

C) <

3 27 A) <

118)

C) <

10 16 A) >

117)

C) >

2 6

A) > 116)

C) >

1 12 A) =

115)

C) >

5 7 A) <

114)

C) <

1 10

A) =

113)

111)

B) >

C) =

1 2

120)

A) >

B) <

C) =

Arrange in increasing order. 1 1 1 121) , , 5 2 4 A)

1 1 1 , , 2 4 5

121) B)

1 1 1 , , 5 4 2

C)

1 1 1 , , 4 2 5

D)

1 1 1 , , 2 5 4

15

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 122)

17 17 17 , , 5 6 4 A)

123)

B)

17 17 17 , , 5 6 4

C)

17 17 17 , , 4 6 5

D)

17 17 17 , , 4 5 6

5 5 7 , , 7 6 9 A)

124)

17 17 17 , , 6 5 4

122)

5 5 7 , , 7 6 9

123) B)

5 7 5 , , 6 9 7

C)

5 7 5 , , 7 9 6

D)

7 5 5 , , 9 7 6

3 3 3 , , 7 8 10 A)

3 3 3 , , 10 7 8

124) B)

3 3 3 , , 7 8 10

C)

3 3 3 , , 8 10 7

D)

3 3 3 , , 10 8 7

Solve. Write your answer in simplest form. 125) A baseball team has played 9 games so far this season. The team won 7 games. What fraction of its games has the team won? 7 9 7 16 A) B) C) D) 16 7 9 7

125)

126) A baseball team has played 8 games so far this season. The team won 7 games. What fraction of its games has the team lost? 1 7 15 A) B) C) 8 D) 8 15 7

126)

127) In a three-point shooting contest, a basketball player attempted 20 shots and made 11 of them. What fraction of his shots did the player make? 20 20 11 9 A) B) C) D) 9 11 20 20

127)

128) In a three-point shooting contest, a basketball player attempted 20 shots and made 15 of them. What fraction of his shots did the player miss? 7 1 4 A) 4 B) C) D) 4 4 7

128)

129) Of a family's $840 weekly income, $84 usually goes toward groceries. What fraction of the family's weekly income is usually spent on groceries? 1 1 A) B) 9 C) D) 10 9 10

129)

130) At an advertising agency that employs 217 people, 76 employees receive 2 weeks of paid vacation each year. What fraction of the agency's employees receives 2 weeks of paid vacation? 76 217 217 141 A) B) C) D) 217 76 141 217

130)

16

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 131) You have three bolts that are

5 9 9 in., in., and in. long. You select the shortest of these to join 16 32 16

two plates. Which length was selected? 9 9 A) in. B) in. 16 32

C)

132) The probability of drawing a face card from a standard deck of 52 cards is drawing a diamond is

131)

5 in. 16 12 . The probability of 52

132)

1 . Which card has a higher probability of being drawn, a diamond or a face 4

card? Explain. A) A diamond, because

1 12 is greater than . 4 52

B) A face card, because

12 1 is greater than . 52 4

133) A broker has an order to sell 100 shares of XYZ Company stock if the price rises another point. The stock went up

1 of a 32

3 points today. Does the broker sell the stock? Explain. 64

A) Yes,

3 1 is greater than , so the stock gained enough to sell. 64 32

B) No,

3 1 is less than , so the stock didn't gain enough. 64 32

Add and simplify. Write the answer as an improper fraction as needed. 3 3 134) + 8 8 A)

135)

2 4

C)

2 3

D)

3 4

24 86

135) B)

24 85

C)

26 87

D)

25 86

4 4 3 + + 14 14 14 A)

137)

B)

134)

15 10 + 86 86 A)

136)

4 5

48 2744

136) B)

11 42

C)

11 14

D)

48 14

18 12 15 + + 74 74 74 A)

30 74

133)

137) B)

45 222

C)

45 74

D)

76 74

17

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 138)

1 9 + 10 10 A) 1

139)

139) 1 3

B)

2 3

C)

1 2

D)

3 4

140) 22 27

B)

1 3

C)

7 9

D)

1 4

1 4

141) B)

3 10

C)

3 2

D)

9 10

4 3

142) B)

4 9

C)

11 3

D)

11 9

9 12

143) B)

1 4

C)

7 12

D)

3 4

144) 1 3

B)

5 3

C)

5 6

D)

1 2

3 9 mi + mi 10 100 A)

146)

10 10

2 1 + 3 6 A)

145)

D)

2 1 + 3 12 A)

144)

10 20

7 1 + 6 18 A)

143)

C)

3 3 + 4 20 A)

142)

1 2

2 1 + 3 9 A)

141)

B)

1 5 + 9 9 A)

140)

138)

3 mi 25

145) B)

39 mi 10

C)

39 mi 100

D)

6 mi 55

1 5 yd + yd 9 12 A)

1 yd 6

146) B)

19 yd 36

C)

1 yd 2

D)

1 yd 4

18

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 147)

6 7 4 + + 8 10 18 A)

148)

B)

17 120

C)

107 180

D)

301 180

11 4 16 + + 22 33 44 A)

149)

301 90

147)

65 33

148) B)

25 6

C)

65 66

D)

31 264

1 9 1 + + 2 8 4 A)

15 4

149) B)

15 8

C) 6

D)

11 8

Add and simplify. Write the answer as a mixed number as needed. 7 2 150) 6 + 1 9 9 A) 2

151) 1

1 9

D) 8

5 9

151) B) 28

C) 28

5 9

D) 27

5 9

152) 1 9

B) 9

10 9

C) 9

5 9

D) 9

1 9

3 5 +5 8 8 A) 10

154) 5

153) 5 8

B) 5

5 8

C) 10

D) 9

2 6 2 +7 +5 7 7 7 A) 18

155) 7

1 9

5 5 +4 9 9 A) 10

153) 4

C) 8

8 7 8 + 20 + 5 9 9 9 A) 29

152) 5

B) 7

150)

3 7

154) B) 19

3 7

C) 18

D) 17

3 7

1 2 +7 4 3 A) 7

11 12

155) B) 15

11 12

C) 14

11 12

D) 13

11 12

19

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 156) 1

1 7 1 +9 + 2 8 2 A) 10

157) 12

1 2

157) B) 12

5 8

C) 17

5 8

D) 16

5 8

158) B) 5

7 9

C) 5

2 9

D) 6

2 9

32 20

159) B) 13

3 5

C) 13

D) 12

3 5

160)

70 48

B) 7

11 24

C) 6

35 48

D) 6

11 24

1 hr 4

161) B) 9

5 hr 12

C) 9

1 hr 24

D) 9

1 hr 8

1 1 1 ft + 3 ft + 2 ft 6 6 3 2 ft 3

162) B) 7

5 ft 24

C) 7

3 ft 2

D) 7

2 ft 3

1 1 5 oz + 2 oz + 2 oz 3 3 9 A) 6

164) 3

D) 11

1 1 1 hr + 3 hr + 4 hr 6 12 6

A) 8

163) 2

7 8

5 5 +2 6 8

A) 9

162) 2

C) 12

3 17 +7 4 20

A) 6

161) 2

5 8

11 9

A) 12

160) 4

7 8

2 5 +3 3 9 A) 5

159) 5

B) 11

1 3 +5 4 8 A) 18

158) 2

7 8

156)

4 oz 9

163) B) 6

2 oz 9

C) 7

2 oz 27

D) 7

2 oz 9

3 11 4 sec + 4 sec + 1 sec 4 12 5 A) 10

37 sec 15

164) B) 10

7 sec 15

C) 8

6 sec 7

D) 592

7 sec 15

20

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 165)

5 4 8 8 A)

166)

B)

B)

2 21

C)

1 3

D)

2 7

167)

1 2

B)

13 25

C)

3 25

D)

2 3

168) 35 44

B)

5 22

C)

5 44

D) 1

2 11

2 7

169) B)

16 21

C)

3 7

D)

2 3

170)

5 8

B)

2 3

C)

1 2

D)

1 4

28 5 13 13 1 2

171) B) 2

7 13

C)

2 3

D) 1

10 13

46 40 mi mi 92 92 A)

173)

3 16

7 3 8 8

A)

172)

D)

25 7 42 42

A)

171)

1 4

31 21 44 44

A)

170)

C)

166)

1 2

A) 14

169)

1 8

8 5 25 25 A)

168)

1 2

8 6 21 21 A)

167)

165)

3 mi 46

172) B)

3 mi 92

C)

43 mi 46

D) 20 mi

703 629 hr hr 215 215 A) 6

42 hr 215

173) B)

37 hr 215

C) 2056

147 hr 215

D)

74 hr 215

21

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank Subtract and simplify. 8 4 174) 9 6 A)

175)

2 27

175)

1 7

B)

4 7

C)

1 77

D)

4 77

176) 3 14

B)

4 9

C)

4 7

D)

1 7

177)

13 20

B)

3 5

C)

1 20

D)

7 10

3 22

178) B)

93 550

C)

3 550

D)

93 22

179)

2 3

B)

25 36

C)

1 2

D)

13 18

8 1 15 20 A)

181)

D)

7 1 9 12 A)

180)

4 9

9 6 22 25 A)

179)

C)

4 3 5 20 A)

178)

2 9

5 1 7 2 A)

177)

B)

1 1 7 11 A)

176)

4 3

174)

7 15

180) B)

29 60

C)

1 2

D)

27 60

7 1 12 16 A)

1 8

181) B)

25 48

C)

3 16

D)

1 6

Subtract and simplify. Write the answer as a mixed number as needed. 2 4 182) 10 - 1 5 5 A) 8

2 5

B) 8

3 5

C) 11

3 5

182) D) 10

3 5

22

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 183) 20

2 4 5 5 A) 20

184) 15

B) 19

3 5

C) 18

3 5

D) 19

2 5

5 9

184) B) 5

4 9

C) 24

5 9

D) 23

5 9

8 4 sec - 4 sec 7 7 A) 4

186) 14

4 sec 7

185) B) 12

4 sec 7

C) 4

12 sec 7

D) 4

6 sec 7

4 8 mi - 2 mi 17 17 A) 12

187) 11 - 4

188) 15 -

B) 11

13 mi 34

C) 12

12 mi 17

D) 11

13 mi 17

187) 2 3

B) 6

2 3

C) 7

1 3

D) 7

2 3

2 9

188)

A) 15

189) 11 - 9

7 9

B) 12

7 9

C) 14

7 9

D) 14

5 9

A) 2

190) 20 -

13 mi 17

186)

1 3

A) 10

189) 4 9

B) 10

4 9

C) 1

4 9

D) 2

5 9

2 7

190)

A) 19

191) 6

3 5

4 8 -9 9 9 A) 5

185) 8

183)

5 7

B) 19

C) 20

5 7

D) 17

5 7

1 -5 2 A) 1

191) 1 2

B) 61

C) 1

D)

1 2

23

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 192) 11

15 -4 16 A)

193) 12

3 13

3 4

C) 161

D) 7

15 16

193) B) 24

3 13

C)

24 13

D) 1

3 13

10 lb - 1 lb 13 A) 8

195) 4

B) 11

3 - 12 13 A)

194) 9

7 16

192)

10 lb 13

194) B) 89

10 lb 13

C) 9

9 lb 13

D)

10 lb 13

7 hr - 3 hr 12 A) 4

196) 12

1 hr 3

17 21

7 hr 12

D)

7 hr 12

196) B) 5

2 oz 3

C)

2 oz 3

D) 17

2 oz 3

197) B) 14

C) 13

17 21

D) 15

17 21

198) B) 8

93 100

C) 6

95 100

D) 7

93 100

2 13 - 25 3 16 A) 12

200) 13

C) 7

7 7 -9 25 20 A) 7

199) 38

7 hr 12

4 16 7 21 A) 14

198) 17

B) 1

2 oz - 7 oz 3 A) 7 oz

197) 15

195)

199) B) 12

41 48

C) 11

41 48

D) 13

41 48

2 2 -7 15 9 A) 5

41 45

200) B) 4

41 45

C) 5

D) 6

43 45

24

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 201) 15

5 3 -6 16 8 A) 9

202) 12

7 18

C) 7

15 16

D) 8

202) B) 4

5 18

C) 6

7 18

D) 5

3 5

203) B) 19

C) 20

3 5

D) 19

3 5

2 5 yd - 1 yd 3 6 A) 12

205) 20

15 16

2 16 5 20 A) 18

204) 13

B) 8

2 5 -6 9 6 A) 5

203) 20

13 16

201)

5 yd 6

204) B) 11

5 yd 6

C) 11

11 yd 6

D) 12 yd

1 5 qt - 2 qt 2 8 A) 17

1 qt 8

205) B) 18

7 qt 8

C) 17

7 qt 8

D) 17

2 qt 3

Combine and simplify. Write the answer as a mixed number as needed. 1 1 8 206) 6 + 4 - 3 9 3 9 A) 6

207) 9

B) 6

5 18

C) 6

4 9

D) 6

5 27

4 1 1 -2 +2 13 13 13 A) 9

208) 10

2 13

207) B) 9

4 13

C) 9

4 39

D) 5

4 13

1 1 1 -5 +4 3 8 5 A) 9

209) 9

5 9

206)

3 16

208) B) 9

49 120

C) 1

49 120

D) 9

1 120

1 5 3 +7 -6 5 6 20 A) 10

1 4

209) B) 10

53 60

C) 22

71 60

D) 10

1 30

25

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 210) 19

5 1 3 -2 -1 7 5 14 A) 18

211) 13

C) 16

3 10

D) 16

51 70

37 84

211) B) 11

2 13

C) - 3

1 2

D) 10

79 84

3 8

212) B) 18

1 4

C) 17

7 8

D) 17

3 8

2 1 3 + 5 16 5 A) -

214)

1 31

1 1 1 -1 8 4 2 A) 18

213)

B) 16

1 1 1 - -2 3 7 4 A) 11

212) 19

3 10

210)

11 80

213) B) -

21 80

C)

15 16

D) -

2 3

7 1 1 - 8 8 4 A)

5 256

214) C) -

B) 1

5 4

D)

1 2

Solve. Write the answer as a mixed number as needed. 1 1 215) There were 26 yards of wire on a spool. After a customer bought 8 yards of wire from the 8 2

215)

spool, how many yards were left? A) 17 yards

216) June wants to work for 11

B) 16

5 yards 8

C) 18

5 yards 8

D) 17

5 yards 8

1 3 hours at her part-time job this week. She has already worked 2 2 4

hours. How many more hours does she need to work? 3 3 A) 8 hours B) 9 hours C) 8 hours 4 4

217) Peter must practice the piano 10

D) 7

3 hours 4

1 3 hours per week. He has already practiced 2 hours. How many 4 4

more hours does he need to practice? 1 1 A) 8 hours B) 6 hours 2 2

C) 7

1 hours 2

216)

D) 7 hours

26

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

217)


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 218) A nail 6

1 1 inches long is driven into a board 2 inches thick. How much of the nail protrudes from 3 6

the other side of the board? 1 1 A) 8 inch(es) B) inch 3 3

C) 4

1 inch(es) 6

D)

2 inch(es) 3

219) Brian was training to run a marathon. During the three-day period before the race he decided that 4 3 he would train for a total of 12 hours. If he trained for 2 hours on the first day and 2 hours on 5 10 the second day, how many hours would he need to train on the third day? 9 9 A) 6 hours B) 7 hours C) 7 hours 10 10

220) Amy decided to bake bread and a cake. For the bread she needed 3 she needed 1

D) 7

2 cups 15

B) 1

17 cups 30

C) 1

9 cups 30

D) 2

1 cups 15

3 hours 10

1 cups of flour. For the cake 2

221) Find the length of the section represented by x in the figure.

7 8

b=5

5 8

A) 2

1 8

219)

220)

2 3 cups of flour. She had only 3 cups of flour. How much more flour did she need? 3 5

A) 1

a=1

218)

B) 13

1 8

C) 5

5 8

221)

D) 1

7 8

27

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 222) Find the length of the section represented by x in the figure.

a=2

3 4

b = 11 A) 11

222)

11 12

11 12

B) 6

7 12

C) 6

5 12

D) 21

1 12

Multiply. Write the answer as an improper fraction as needed. 3 1 223) ∙ 4 3 A)

224)

C)

3 7

D)

3 12

224) 16 35

B)

8 35

C)

16 28

D)

8 12

225) 2 81

B)

4 81

C)

4 9

D)

2 9

11 4 × 12 7 A)

227)

1 4

2 2 9 A)

226)

B)

4 4 × 7 5 A)

225)

4 7

223)

11 84

226) B)

44 21

C)

11 3

D)

11 21

3 6 ∙ 5 15 A)

6 25

227) B)

2 25

C)

18 25

D)

3 25

28

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 228)

13 5

15 14

A)

229)

42 30

B)

14 15

C)

39 14

D)

28 19

5 6

A)

230)

195 70

228)

229)

210 180

B)

35 36

C)

7 6

D)

47 66

5 × 36 9

230)

A) 20

231) 12 ∙

1301 225

C)

180 9

D) 25

2 5

A)

232) 20 ∙

B)

231) 2 60

B)

24 5

C)

24 60

D) 60

5 6

A)

232) 5 120

B)

100 120

C)

50 3

D)

100 20

Multiply. Write the answer as a mixed number as needed. 1 3 233) 2 ∙ 6 7 A)

234) 1

11 14

C) 1

13 14

D) 2

3 42

234) 4 5

B)

2 5

C)

4 5

D) 1

16 45

1 1 ∙ 5 9 4 A)

236)

13 14

4 4 ∙ 5 9 A) 4

235)

B)

233)

235)

7 12

B)

5 9

C) 5

1 36

D)

5 36

2 1 ∙ 2 3 4 A) 1

236) 5 12

B) 1

1 2

C)

5 6

D) 2

1 6

29

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 237)

6 7

4

1 3 20 21

A) 4

238) 9

237)

2

A)

1 2

C) 6

D) 9

1 14

B) 4

2 3

C) 4

5 6

D) 7

2 3

5 9

3 10

240) B)

13 60

C) 2

1 12

D)

23 60

241)

5 9

B) 1

1 4

C) 1

5 18

D) 5

1 9

242)

7 16

B) 1

1 16

C)

19 48

D)

3 16

3 ∙5 5

243) B) 45

C) 48

D) 14

3 5

3 3 ∙3 5 8 A) 6

245) 2

2 3

239)

A) 225

244) 2

5 7

1 3 ∙ 6 8 A)

243) 9

D) 3

1 1 ∙ 9 4 A)

242) 1

2 7

4 5 × 5 6

3 20

241) 5

C) 4

238) B)

A) 6

240)

1 7

1 3 ∙ 3 14 A) 2

239) 7

B) 1

9 40

244) B) 6

39 40

C) 8

1 40

D) 8

31 40

2 1 ×3 5 3 A) 13

245) B) 6

9 15

C) 8

D) 9

30

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 246) 4

5 1 ∙ 5 8 2 A) 25

247) 3 × 5

B) 100

C) 20

5 16

D) 3

3 8

247) 2 5

B) 15

7 15

C) 16

2 5

D) 15

1 1 4 × × 4 7 5 2 7

A)

249) 3 × 3

250) 1

248) B)

1 7

C)

2 5

D)

1 35

4 3 × 7 5

A) 6

3 7

249) B) 6

2 7

C) 3

6 7

D) 5

3 7

1 3 3

250)

A) 1

251)

7 16

7 15

A) 15

248) 1

246)

1 3

B) 1

1 27

C) 21

1 3

D) 2

10 27

1 2 1 2 3 4 A)

17 36

251) B) 2

1 36

C)

3 4

D)

1 4

Divide. Write the answer as a mixed number as needed. 1 2 252) ÷ 4 3 A)

253)

B)

1 2

C)

3 7

D)

3 8

8 4 ÷ 17 15 A)

254)

1 6

252)

32 255

253) B)

3 8

C) 7

31 32

D) 1

13 17

1 3 ÷ 17 11 A)

11 51

254) B)

3 17

C)

11 49

D)

10 51

31

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 255)

1 7 ÷ 3 8 A)

256)

255) 7 24

5 8

2 7

B)

4 63

C) 15

3 4

D)

7 9

257) 1 6

B) 13

1 2

C)

2 27

D) 6

3 4

258) B) 8

3 4

C)

100 1183

D)

4 7

3 ÷7 4

259) 4 11

B)

3 11

C)

1 28

D)

3 28

4 ÷9 5 A)

261)

D) 2

5 20 ÷ 13 91

A)

260)

3 7

256)

A) 1

259)

C) 3

2 1 ÷ 3 9 A)

258)

8 21

2 7 ÷ 9 2 A) 1

257)

B)

260) 4 5

B)

4 45

C)

2 7

D) 11

1 4

6 ÷2 5

261)

A) 3

262) 5 ÷

B) 1

2 3

C) 2

2 5

D)

3 5

1 3

A) 1

263) 15 ÷

262) 2 3

B) 15

C)

3 5

D)

1 15

5 2

A) 3

263) B) 6

C)

1 6

D) 37

1 2

32

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 264) 4 ÷

3 8

A)

265) 4

264) 1 12

D)

3 32

B) 12

C) 9

1 2

D) 11

266) B) 6

1 2

C) 9

D) 7

2 1 ÷ 9 4

267) 8 9

B) 4

1 18

C) 16

1 18

D) 16

4 9

1 ÷5 2 A) 1

269)

1 2

4 3 ÷ 5 5

A) 16

268) 9

C) 1

265)

A) 8

267) 4

2 3

1 3 ÷ 8 8 A) 10

266) 4

B) 10

268) 9 10

B) 9

5 2

C) 1

11 10

D) 45

5 2

2 1 ÷5 3 6 A)

270) 5

269)

4 31

4 5

C) 7

3 4

D) 3

4 9

1 1 ÷4 8 2 A) 1

271) 32 ÷ 1

6 36

270) B) 1

5 36

C) 1

1 7

D) 2

5 36

1 3

A) 23

272) 2

B)

271) B) 25

C) 22

1 2

D) 24

2 ÷ 10 9 A)

2 9

272) B)

1 9

C)

1 4

D)

1 3

33

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 273) 3

5 3 ÷3 6 4 A) 1

274) 5

2 45

273) B) 1

1 44

C) 2

1 45

D) 1

1 45

4 1 ÷1 9 5 A) 4

30 54

274) B) 5

29 54

C) 4

29 53

D) 4

29 54

Simplify. Write the answer as a mixed number as needed. 2 5 2 275) ÷ 9 8 9 A)

276)

2 15

1 6

D)

14 45

276) B) 70

C)

1 50

D)

1 98

1 72

277) B)

19 60

C) 3

3 19

D)

1 2

3 1 1 ×2 + 8 4 2 A)

279) 1

5 6

278) B) 2

7 66

C) 1

11 32

D)

13 66

2 3 ×2÷ 5 8 A) 1

280) 3 × 2

1 5

279) B) 7

7 15

C) 2

2 15

D) 1

11 20

1 2 × 9 5

A) 2

281)

C)

11 1 1 - ∙1 12 2 5 A)

278)

7 18

1 5 1 ÷ ∙ 7 7 10 A) 50

277)

B)

275)

8 15

280) B) 2

7 15

C) 1

8 15

D) 8

2 15

2 3 + 1 23 7 A) 1

5 21

281) B)

16 21

C)

26 21

D)

64 63

34

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 282)

2 2 1 1 +5 รท3 3 2 5 A) 2

283) 1

37 96

B) 3

5 96

C) 1

247 288

D) 2

47 288

1 1 2 3 2 รท + 12 5 4 A) 18

284) 1

282)

13 16

283) B) 56

1 2

C) 14

1 8

D) 56

5 16

1 1 2 1 2 รท + 12 3 4 A) 22

1 2

284) B) 7

5 16

C) 20

13 16

D) 5

5 8

Solve. Write the answer as a mixed number as needed. 5 285) Joe has traveled of his total trip. He has traveled 570 miles so far. How many more miles does he 6 have to travel? A) 95 miles

B) 684 miles

286) A statistician has readings that take completed in 30 minutes? A) 20 readings

B) 12 readings

288) A piece of cable which is

B) 6

D) none of these

2 minute each to read and record. How many readings can be 3

287) A bag of chips is 24 ounces. A serving size is A) 18 servings

C) 114 miles

C) 10 readings

C) 9

1 servings 3

286)

D) 45 readings

3 ounce. How many servings are in the bag of chips? 4

3 servings 4

285)

287)

D) 32 servings

2 1 m long is to be cut into pieces m long. How many pieces will there 3 12

288)

be? A) 24

B)

1 8

C) 8

D) 36

289) On a certain map, 1 inch equals 24 miles. How many miles are in 5 A) 30

1 miles 2

B) 32 miles

C) 4

1 inches? 2

4 miles 11

289) D) 132 miles

35

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 290) Fahrenheit temperatures can be obtained from Celsius (centigrade) by multiplying by 1

4 and 5

290)

adding 32°. What Fahrenheit temperature corresponds to a Celsius temperature of 21°? 4 4 2 4 A) 69 °F B) 53 °F C) 95 °F D) 48 °F 5 5 5 5

291) A statistician has readings that take 1

1 minutes each to read and record. How many readings can 3

be completed in 108 minutes? A) 81 readings B) 37 readings

292) The floor of a rectangular room is to be tiled with

C) 12 readings

293) Stock in a company is selling for $8

D) 144 readings

1 3 foot square tiles along a 12 foot wall. How 3 8

many tiles will be needed along the wall? 3 A) 36 tiles B) 39 tiles 8

C) 4

1 tiles 8

291)

D) 37

292)

1 tiles 8

3 per share. If someone purchases $5427 worth of stock in this 8

293)

company, how many shares did they get? A) 5427 shares

B) 43,416 shares

C) 648 shares

D) 571

1 shares 4

294) The car you want to buy sells for $16,000. The dealer requires you to make a down payment of

1 10

294)

of the selling price and finance the remaining amount. How much money is required for a down payment? A) $1600 B) $2500 C) $160,000 D) $800 Provide an appropriate response. 295) List all the factors of 44. A) 1, 2, 4, 11, 22, 44 C) 2, 4, 11, 22, 44

295) B) 1, 2, 4, 11, 8, 22, 44 D) 1, 2, 4, 11, 22

296) Write 63 as the product of prime factors. A) 3 × 7 2 B) 9 × 7

296) C) 3 2 × 7

D) 9 × 3

297) What fraction of the diagram is shaded?

A)

3 8

B)

297)

3 4

C)

1 4

D)

3 10

36

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank 298) Write 5 as an improper fraction. 5 6 A) B) 1 1

300) Write A)

5 D) 5

32 as a mixed number. 3

299) Express A) 11

298) 5 C) 0

2 3

299)

B) 10

1 3

C) 10

2 3

D) 9

1 3

625 in simplest form. 1000 5 8

B)

301) Which is smaller,

300) 5 16

25 40

D)

5 7

2 7 or ? 3 10

301)

A) They are equal.

302) What is the LCD for A) 100

C)

B)

7 10

C)

2 3

1 9 and ? 35 20

302)

B) 175

C) 140

D) 700

Add and simplify. Write the answer as a mixed number as needed. 1 7 4 303) + + 4 16 8 A) 3

304) 5

1 4

B) 2

3 8

C) 1

303) 3 16

D)

3 4

5 7 +5 6 8 A) 10

304) 82 48

B) 11

17 24

C) 10

47 48

D) 10

17 24

Subtract and simplify. Write the answer as a mixed number as needed. 6 305) 17 - 9 7 A) 7

306) 13

1 7

B) 8

6 7

C) 8

1 7

305) D) 16

1 7

6 1 -3 7 3 A) 10

1 7

306) B) 10

11 21

C) 10

17 21

D) 9

17 21

37

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank Multiply. 1 2 6

307)

A)

308) 1

307) 1 12

B) 36

C)

1 6

D)

1 36

2 4 ×4 3 5

308)

A) 14

B) 9

C) 8

D) 4

23 15

Divide. 309) 5

5 ÷9 8 A)

309)

5 7

B)

6 8

C)

4 8

D)

5 8

Calculate. Write the answer as a mixed number as needed. 1 1 310) 16 - 2 ∙ 1 6 5 A) 14

1 6

B) 14

310)

1 10

C) 15

23 30

D) 13

23 30

Solve. Write the answer as a mixed number as needed. 311) Deirdre led a tour of a Spanish city for a group of foreign tourists. Of the 88 people in the group, 11 could speak Spanish. What fraction of the group could not speak Spanish? 8 7 1 A) B) C) R D) 9 88 8

312) A car traveled 159 miles on 8 A) 18 mpg

313) A recipe calls for 1 A)

2 cup 3

5 gallons of gas. How many miles per gallon did it get? 6

B) 19

7 mpg 8

C) 19

3 mpg 4

1 cup 2

C)

5 cups 6

314) Tia pays her babysitter $8 per hour. The babysitter worked for 2

312)

D) 19 mpg

1 cups of water. How much water would be needed for half the recipe? 3 B)

311)

D) 1

313)

1 cup 6

1 3 hours on Friday and 2 hours 2 4

on Saturday. How much will Tia pay her babysitter for the two days of babysitting? A) $21.00 B) $64.00 C) $32.00 D) $42.00

38

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

314)


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Answer Key Testname: UNTITLED2

1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) 14) 15) 16) 17) 18) 19) 20) 21) 22) 23) 24) 25) 26) 27) 28) 29) 30) 31) 32) 33) 34) 35) 36) 37) 38) 39) 40) 41) 42) 43) 44) 45) 46) 47) 48) 49) 50)

A D D C D D B A D A B B B A B B B A D A D D C A C C D D B C A D B C D D C A B D A D C B A A C B C D 39

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Answer Key Testname: UNTITLED2

51) 52) 53) 54) 55) 56) 57) 58) 59) 60) 61) 62) 63) 64) 65) 66) 67) 68) 69) 70) 71) 72) 73) 74) 75) 76) 77) 78) 79) 80) 81) 82) 83) 84) 85) 86) 87) 88) 89) 90) 91) 92) 93) 94) 95) 96) 97) 98) 99) 100)

D B A D B C D D D A D A B C B B C C B B B B C B D B B C D D A A A D B A C C A C C B B D A D B A D C 40

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Answer Key Testname: UNTITLED2

101) 102) 103) 104) 105) 106) 107) 108) 109) 110) 111) 112) 113) 114) 115) 116) 117) 118) 119) 120) 121) 122) 123) 124) 125) 126) 127) 128) 129) 130) 131) 132) 133) 134) 135) 136) 137) 138) 139) 140) 141) 142) 143) 144) 145) 146) 147) 148) 149) 150)

A C C C D D B B A A B B A C C C B B B B B A C D C A C C C A B A A D D C C A B C D D D C C B D C B D 41

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Answer Key Testname: UNTITLED2

151) 152) 153) 154) 155) 156) 157) 158) 159) 160) 161) 162) 163) 164) 165) 166) 167) 168) 169) 170) 171) 172) 173) 174) 175) 176) 177) 178) 179) 180) 181) 182) 183) 184) 185) 186) 187) 188) 189) 190) 191) 192) 193) 194) 195) 196) 197) 198) 199) 200)

C A C A C B C D B B B D D B B B C B C C D A D B D A A B B B B B B A A D B C C A A D A A B B A D B A 42

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Answer Key Testname: UNTITLED2

201) 202) 203) 204) 205) 206) 207) 208) 209) 210) 211) 212) 213) 214) 215) 216) 217) 218) 219) 220) 221) 222) 223) 224) 225) 226) 227) 228) 229) 230) 231) 232) 233) 234) 235) 236) 237) 238) 239) 240) 241) 242) 243) 244) 245) 246) 247) 248) 249) 250)

B A D B C A B B B C D D C D D C C C A B D C B A B D A C C A B C B C A B D A A D C A C D C A C B A D 43

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Answer Key Testname: UNTITLED2

251) 252) 253) 254) 255) 256) 257) 258) 259) 260) 261) 262) 263) 264) 265) 266) 267) 268) 269) 270) 271) 272) 273) 274) 275) 276) 277) 278) 279) 280) 281) 282) 283) 284) 285) 286) 287) 288) 289) 290) 291) 292) 293) 294) 295) 296) 297) 298) 299) 300)

D D D A B B D A D B D B B B D A A A A B D A D D A C B C B A A D D C C D D C D A A D C A A C A A C A 44

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank


Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Answer Key Testname: UNTITLED2

301) 302) 303) 304) 305) 306) 307) 308) 309) 310) 311) 312) 313) 314)

C C C B A B D C D D C A A D

45

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Basic College Mathematics through Applications 5th Edition Akst Test Bank  

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Basic College Mathematics through Applications 5th Edition Akst Test Bank  

Full file at https://testbankuniv.eu/Basic-College-Mathematics-through-Applications-5th-Edition-Akst-Test-Bank

Advertisement