Page 10

”Luonnon päivät 2017 Rakastu kesäyöhön 17.6.2017. Nuku yö ulkona, valvo nuotiolla, lumoudu luonnonkukista tai tartu vapaasti vavan varteen. Kaikki suomalaiset kutsutaan nauttimaan kesäyön tunnelmasta. Pystytä teltta kotipihalle tai lähimetsään, tunne luonnonkukkien tuoksu kesäyössä ja kastaudu öiseen järveen.”

Kesäisenä Luonnon päivänä 17.6.2017 Räyskälässä otettiin osaa myös Suomen Ladun Nuku yö ulkona -haasteeseen. Kuvassa Jukka otti varaslähdön haasteeseen nukkumalla päiväunet riippumatossaan maittavan ruokailun jälkeen. Yöksi kömmittiin makuupusseihin taivasalle.

Hyvinvointia luonnosta Räyskälässä

L

open A-kilta ry järjesti jälleen perinteisen viikonlopputapaamisen Räyskälän leirikeskuksessa 16.–18.6.2017. Paikalla saapui kolmisenkymmentä iloista ihmistä nauttimaan luonnosta ja selvästi paremmasta seurasta ja kahvista. Toki mahtavan hyvää sapuskaa oli totutusti myös tarjolla. Helsinki, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki ja Vantaa olivat edustettuna. Helsinki toi mukanaan myös TeamSkutsin porukkaa Helsingin kaupungin päihteettömästä päiväkeskuksesta Villa Sturesta ja Vantaa Tukihenkilötyö ry:n Avosetti-projektista.

Tapahtuma linkitettiin Metsähallituksen koordinoimiin Luonnon päiviin, jossa A-Kiltojen Liitto ry ja A-kiltatoiminta ovat valtakunnallisesti mukana. A-Kiltojen Liitto ry:n teltta oli Hossan tapahtumassa käytössä, mutta Räyskälässä oli tarjolla muita keinoja Rakastua .

Yörakastumiseen varauduttiin teltan puutteessa tuomalla mukaan aluspeitteitä, aluspatjoja ja makuupusseja todelliseen nuku yö ulkona tapahtumaan eli taivasalla #nukuyöulkona. Yksi kävijöistä oli varautunut omalla riippumatollaan, joka viritettiin kahden koivun väliin yösijaksi. Riippumattouskalikon lisäksi löytyi toinen rakastuja, joka rakensi nukkumasijansa katajien välistä löytyneelle hienolle neulasmatolle. Siinä oli hyvä molemmilla omassa rauhassa torkahdella lauantain ja sunnuntain välinen yö lintujen laulu ja hyttysten ininä seurana. Perjantaina klo 16 jälkeen porukan saavuttua paikalle, yhteiselo aloitettiin maittavalla sapuskahetkellä. Kiitos keittiöporukalle koko viikonlopun aherruksesta ja maittavasta ruuasta. Ajanviettoon oli varattu erilaista aktiviteettivälineistöä; nännikumeja ja maitotonkka, hiekkapussihole-tarkkuusheittovälineet, narukiekon tarkkuusheittoa tappeihin, tikkataulu,

10

1/2016

TP

3/2017

Vesiposti 3 2017  
Vesiposti 3 2017  
Advertisement