Page 1

Τεύχος 1ο, Ιούλιος - Αύγουστος 2009

Διαβάστε το στη σελ. 6

Διαβάστε το στη σελ. 10

Διαβάστε το στη σελ. 12

Θερμοδιακοπή & Συστήματα:

Γνωρίστε τα Ρολά!

Θέμα: Σήτες

Μάθετε τα πάντα για τα οφέλη και τη χρηστικότητά τους, τους τύπους που διακρίνονται και πώς εξυπηρετούν τις απαιτητικές ανάγκες του χρήστη!

Προστατευτείτε από ανεπιθύμητους επισκέπτες! Πολύτιμα στοιχεία για ένα απαραίτητο κομμάτι της κατοικία μας!

Θερμοδ/μενα Συστήματα & Εξοικονόμηση Ενέργειας. Οικονομία στην τσέπη μας και Προστασία στο Περιβάλλον!

κούφωμα & κατοικία

www.themelio.gr | e-alοuminio.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Πώς να Αντικαταστήσετε Tips:

τα κουφώματά σας! Τρόποι Αντικατάστασης κουφωμάτων. Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα. Διαβάστε το στη σελ. 8


ΣΕΛΙΔΑ 2

Ανεμοστήριγμα Παντζουριών ΑΙΟΛΟΣ Το ανεμοστήριγμα παντζουριών ΑΙΟΛΟΣ, είναι ένα νέο προϊόν, που αποτελείται από μεταλλικά και πλαστικά μέρη (ΝΑΥΛΟΝ 6). Πρόκειται για καινοτομία, αφού αντίστοιχό του δεν κυκλοφορεί στην αγορά. Διαθέτει ελατήρια για την αποφυγή των κραδασμών και της καταπόνησης της βάσης στήριξης. Είναι το μοναδικό που έχει μία βίδα στήριξης και δεν του επιτρέπει να περιστραφεί. Έχει ρύθμιση για μεγαλύτερη ευκολία στην τοποθέτησή του. Το ανεμοστήριγμα ΑΙΟΛΟΣ διατίθεται σε δύο μεγέθη: το μικρό πιάνει μέχρι και 15mm και το μεγάλο έως 27mm. Ανάλογα με το φάρδος του σημείου συγκράτησης, χρησιμοποιείται το κατάλληλο ανεμοστήριγμα.

Ανασυρόμενο GS3000 GIESSE Το ανασυρόμενο κούφωμα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του παραδοσιακού συρομένου, δηλαδή το πρακτικό άνοιγμα χωρίς να καταλαμβάνει χώρο, με τα πλεονεκτήματα του ανοιγομένου για τέλεια θερμομόνωση και ηχομόνωση, καθώς και την αντίσταση στον αέρα, το νερό και τη σκόνη. Η αισθητική γραμμή του κουφώματος εναρμονίζεται τέλεια στο χώρο που τοποθετείται. Η δυνατότητα χρήσης χαμηλού οδηγού στο δάπεδο επιτρέπει το πέρασμα στο μπαλκόνι με ευκολία. Το ανασυρόμενο είναι η ιδανική λύση για μεγάλα ανοίγματα, με φύλλα που φτάνουν έως 250 Kg. Η συναρμολόγηση του μηχανισμού είναι απλή και εύκολη.

Τεύχος 1, Ιούλιος - Αύγουστος

κούφωμα & κατοικία ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΑΛΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Λ. Αλίμου 99, Αργυρούπολη 164 52 Τηλ. / Fax: 210 9952961 - 2 web: www.themelio.gr e-mail: info@themelio.gr ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ: Κρίκου Ειρήνη (ikrikou@themelio.gr) ΣΥΝΤΑΞΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Φατούρου Βασιλική (vfatourou@themelio.gr) ART DIRECTOR / CREATIVE DIRECTOR: Φατούρου Βασιλική (vfatourou@themelio.gr) ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ: Β. Βογιατζής Α.Ε. Γραφικές Τέχνες Λ. Βουλιαγμένης 511, 163 41 Ηλιούπολη Τηλ.: 210 9967760 - 3, Fax: 210 9967765

Το έντυπο αποκτά αυτόματα το copyright της δημοσίευσης, αναφορικά με τα αποστελλόμενα προς δημοσίευση κείμενα και φωτογραφίες. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένου ή εικόνας με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς τη γραπτή άδεια της Διεύθυνσης του εντύπου. Τα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν υποχρεωτικά και τις απόψεις του εντύπου.

SECURITY LOCK: ALARM LOCK & κοιμάστε ήσυχοι Η SECURITY LOCK, γνωρίζοντας το μυστικό της επιτυχίας, κάνει πράξη κάθε πρωτότυπη ιδέα για να «ομορφύνει» κάθε στιγμή της ζωή σας. Μια νέα καινοτομία, μια νέα ευρεσιτεχνία της εταιρείας είναι οι κλειδαριές ασφαλείας με ενσωματωμένο συναγερμό, ALARM LOCK. Ο συναγερμός, που τοποθετείται στις κλειδαριές, είναι πραγματικά αόρατος και για την τοποθέτησή του δεν χρειάζονται βίδες - καλώδια.

THERMOGLASS Ενεργειακά Κρύσταλλα: Παράθυρο στη νέα εποχή Με 25 χρόνια ζωής, η THERMOGLASS, είναι ήδη έτοιμη για την πρόκληση της εποχής, την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα 3ης γενιάς ενεργειακά κρύσταλλα χαμηλής εκπομπής (Low-e), αποτελούν πλέον πρωταρχικό στοιχείο της μόνωσης του σπιτιού. Στη σημερινή εποχή, πραγματικά μόνο από αφέλεια μπορεί κάποιος να βάζει συνηθισμένα διπλά τζάμια. Αν σκοπεύετε λοιπόν να αλλάξετε τα παλιά σας κουφώματα ή αν ετοιμάζετε το καινούριο σας σπίτι, σκεφτείτε ενεργειακά. Βοηθείστε το περιβάλλον και διαπιστώστε από την πρώτη κιόλας στιγμή τη χειροπιαστή οικονομία χρημάτων. Μην πετάτε τα χρήματά σας από το παράθυρο.


ΣΕΛΙΔΑ 3

Ποιότητα όπως... PROFILCO Η PROFILCO AE είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού, παραγωγής και εμπορίας συστημάτων αλουμινίου για πόρτες, παράθυρα και υαλοπετάσματα από το 2001. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 7 χώρες μέσα από ένα δίκτυο 32 καταστημάτων. Η PROFILCO διαθέτει σήμερα έναν από τους πιο σύχρονους εξοπλισμούς παραγωγής, διακίνησης, αποθήκευσης και βαφής στην Ευρώπη, με δυναμικότητα παραγωγής 9000 τόνους προφίλ το χρόνο. Η διαδικασία παραγωγής είναι πιστοποιημένη με ISO 9001, που εγγυάται την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων ποσοτήτων. Τα παραγόμενα συστήματα είναι πιστοποιημένα σε εγκεκριμένα εργαστήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η βαφή γίνεται με SEA SIDE CERTIFICATE για μεγαλύτερη αντοχή της ηλεκτροστατικής βαφής σε παραθαλάσσιες περιοχές. Τα συστήματα PROFILCO καλύπτουν το σύνολο των κατασκευαστικών απαιτήσεων, εξασφαλίζοντας λειτουργικότητα και αξιοπιστία στις κατασκευές με άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τέντες e-door Η τέλεια συνύπαρξη καλαίσθητου μοντέρνου σχεδιασμού, μηχανικής αντοχής και ηλιακής προστασίας. Πάντα πρωτοπόροι στις τεχνικές και αισθητικές λύσεις, προσφέρουμε την τελευταία εναλλακτική πρόταση στα υπάρχοντα συμβατικά και ανταγωνιστικά μοντέλα της αγοράς με σχήματα, δομές, χρώματα και αυτοματισμούς, που προσαρμόζονται εύκολα και καλαίσθητα στο ζωτικό σας χώρο. Ο ήλιος είναι μία απόλαυση. Απολαύστε τον κάτω από μία τέντα της e-door, τη δική σας τέντα.


ΣΕΛΙΔΑ 4

Βάλτε το σπίτι σας στον αυτόματο πιλότο με τους Αυτοματισμούς EUROPA Η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη με τους αυτοματισμούς των συστημάτων της, προσφέροντας απόλυτη λειτουργικότητα και ασφάλεια στο σπίτι σας. Απλά επιλέξτε από την πλούσια γκάμα αυτοματισμών και μηχανισμών της εταιρείας και τα υπόλοιπα θα γίνουν αυτόματα. Οι δυνατότητες των αυτοματισμών EUROPA είναι απεριόριστες και αυτό γιατί με την αγορά ενός ρολού EUROPA που περιλαμβάνει ασύρματο δέκτη και χειριστήριο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να δημιουργήσει ένα αρθρωτό σύστημα αυτοματισμών, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του σπιτιού του.

EXALCO: Συστήματα εξωτερικής σκίασης Παρακολουθώντας ανελλιπώς τις τάσεις της σύγχρονης δόμησης και της αρχιτεκτονικής, η Exalco δημιούργησε τη σειρά συστημάτων εξωτερικής σκίασης Albio Shading Systems. Τα συστήματα εξωτερικής σκίασης είναι τα ALBIO Solar 100 και ALBIO Solar 200 και βελτιώνουν σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας με τον πιο ευχάριστο, υγιεινό και οικολογικό τρόπο. Την ίδια στιγμή εξασφαλίζουν οικονομία μέσω του μειωμένου αρχικού κόστους εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού για κλιματισμό στο κτίριο, καθώς και μέσα από το μειωμένο κόστος χρήσης αυτού.

Σύστημα για πτυσσόμενα κουφώματα aluset F 450 Η σειρά F 450 αποτελεί την πρόταση της ALUSET για την κατασκευή πτυσσόμενων ανοιγομένων πορτών και παραθύρων. Όλα τα προφίλ συνεργάζονται με υψηλής ποιότητας εξαρτήματα, όπως μεντεσέδες - ράουλα, σύρτες κλειδώματος, χειρολαβές κτλ, ενώ βάφονται εκτός από λευκά σε όλη την γκάμα χρωμάτων RAL, καθώς και εξαιρετικής ποιότητας χρώματα ξύλου. Η F 450 αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή για την κατασκευή πτυσσόμενων κουφωμάτων, χάρη στην άριστη στεγάνωση, την εύκολη κατασκευή και τοποθέτηση και την εξαιρετική αντοχή στη μακροχρόνια χρήση.

G-ENERGY: Φωτοκύτταρα VEGA Η εταιρεία G-ENERGY παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τα Φωτοκύτταρα VEGA, της ιταλικής GENIUS. Πρόκειται για προϊόντα που διατίθενται χωρίς καλώδια και λειτουργούν με μπαταρίες CR2. Πέρα από τα Φωτοκύτταρα, στην εταιρεία G-ENERGY μπορείτε να βρείτε παντός τύπου ηλεκτρονικά αξεσουάρ, τηλεχειριστήρια διαφόρων ειδών και πολλά άλλα λειτουργικά προϊόντα. Η εταιρεία G-ENERGY δραστηριοποιείται από το 1985 στον τομέα των Ηλεκτρομηχανολογικών και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εισαγωγή και το εμπόριο μηχανισμών και αυτοματισμών για πόρτες και ρολά.


ΣΕΛΙΔΑ 6

Θερμοδιακοπή: Σώζει περιβάλλον & τσέπη! Τι γνωρίζετε για την ενεργειακή απόδοση, την εξοικονόμηση ενέργειας και το ρόλο της θερμοδιακοπής; Σε αυτό το άρθρο, θα τα μάθετε όλα. Ας αρχίσουμε ομαλά, με τον ορισμό της ενεργειακής απόδοσης: Πρόκειται για την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία ενός κτιρίου στο σύνολό του, δηλαδή για το φωτισμό, τον εξαερισμό, τη θέρμανση, την ψύξη κτλ.. Η ιδανική περίπτωση κατασκευής κτιρίου, προϋποθέτει την τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών, οι οποίες «ζητούν» όσο το δυνατό λιγότερη ενέργεια από τα υλικά κατασκευής του κτιρίου αλλά και από τη χρήση του στην καθημερινότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα κτίρια με σωστή μόνωση, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια καυσίμων, ενώ παράλληλα προστατεύουν το περιβάλλον. Μία σπουδαία λύση για την απώλεια ενέργειας, είναι ο εξοπλισμός του σπιτιού μας με συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου με θερμοδιακοπή. Παρακάτω, θα ενημερωθείτε για τους σημαντικούς λόγους, για τους οποίους αυτά τα συστήματα υπερέχουν και συμφέρουν.

σόμπες, τζάκι κ.α., η θερμότητα διαφεύγει από το κτίριο, λόγω μη μονωμένου κελύφους και ανεπαρκών κουφωμάτων. Το καλοκαίρι, το ίδιο συμβαίνει με τον κλιματισμό. Επειδή η ψύξη διαφεύγει, δεν δροσιζόμαστε όσο θα θέλαμε, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε σε περισσότερα κλιματιστικά, σπαταλώντας περισσότερη ενέργεια και κόστος (η ψύξη είναι πολύ ακριβότερη από τη θέρμανση). Εάν όμως μονώσουμε τους εξωτερικούς τοίχους και επιλέξουμε τα κατάλληλα κουφώματα, μπορούμε να εξοικονομήσουμε περισσότερο από το μισό της ενέργειας.

> Οφέλη των κουφωμάτων με

θερμοδιακοπτόμενα συστήματα: Τα οφέλη των κουφωμάτων με συστήματα θερμοδιακοπής, είναι πολύ σημαντικά, τόσο σε πρακτικό, όσο και θεωρητικό επίπεδο: - Συμβάλλουν στην αισθητή βελτίωση των θερμομονωτικών ιδιοτήτων του προφίλ και του κουφώματος. - Βοηθούν στην καλύτερη απόδοση ηχομονωτικών και μηχανικών ιδιοτήτων του προφίλ.

> Πόσο σημαντική είναι η Θερμομόνωση

- Αποτρέπουν την υγροποίηση των υδρατμών, που

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να ζούμε σε ένα σπίτι με θερμομόνωση, πρέπει να δούμε τι συμβαίνει σε ένα σπίτι χωρίς θερμομόνωση. Η θερμότητα (ή η ψύξη - ανάλογα με την εποχή) του εσωτερικού βγαίνει έξω από το σπίτι, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και παράλληλα εισέρχεται μέσα στο σπίτι η εξωτερική θερμοκρασία, επηρεάζοντας το επιθυμητό εσωτερικό κλίμα. Αυτό συμβαίνει διότι τόσο το κτιριακό «κέλυφος», όσο και τα κουφώματα του οικήματος, δεν είναι μονωμένα κι έτσι επιτρέπει να επηρεάζεται από την ακτινοβολία του ήλιου και την εξωτερική θερμοκρασία. Φανταστείτε ένα τέτοιο σπίτι το χειμώνα. Καθώς αυτό θερμαίνεται εσωτερικά από καλοριφέρ,

- Μειώνεται η μεταφορά θερμότητας από το εξωτερικό

για τη ζωή μας στο σπίτι;

δημιουργεί πράσινους τοίχους, μούχλα κτλ.. περιβάλλον στο εσωτερικό και αντίστροφα, άρα ελαττώνεται το κόστος θέρμανσης / κλιματισμού, με αποτέλεσμα να καταστέλλεται η ατμοσφαιρική ρύπανση. Να προστεθεί εδώ μία παράμετρος, που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Η αποτελεσματικότητα των θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων προϋποθέτει μελέτη από την επιχείρηση κατασκευής, για σωστή τοποθέτηση και εφαρμογή και την ιδανική επιλογή υαλοπίνακα.


ΣΕΛΙΔΑ 7

> Συστήματα Αλουμινίου με Θερμοδιακοπή:

Θερμοδιακοπή: είναι η παρεμβολή μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού προφίλ αλουμινίου, ενός υλικού, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Το μυστικό στα συστήματα θερμοδιακοπής κρύβεται στο πολυαμίδιο. Το πολυαμίδιο είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, το οποίο εκτός από την πολύ μικρή αγωγιμότητα διαθέτει και υψηλή σκληρότητα, γεγονός το οποίο συμβάλλει στη στιβαρότητα και ανθεκτικότητα των κουφωμάτων. Είναι το μονωτικό υλικό που τοποθετείται σαν μπαρέτα στη διατομή του προφίλ και αποτελεί ουσιαστικά μια θερμοπλαστική ρητίνη. Αυτό που πρακτικά κάνει, είναι να διακόπτει τη μετάδοση της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό των κουφωμάτων, λόγω του ότι αποτελεί κακό αγωγό θερμότητας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να βοηθάει στην τελειοποίηση και την αρτιότητα μιας στιβαρής τελικής κατασκευής. Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, μειώνουν την απώλεια θερμότητας σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι τα απλά κουφώματα αλουμινίου.

Πολλές εταιρείες παραγωγής αλουμινίου διαθέτουν στην αγορά συστήματα με θερμοδιακοπή, τα οποία ωφελούν όλους, όχι μόνο από οικονομική, αλλά και από περιβαλλοντολογική σκοπιά: - Εξοικονόμηση ενέργειας - Μείωση δαπανών κλιματισμού - Μείωση θερμικής απώλειας το χειμώνα - Ελαχιστοποίηση κατανάλωσης ενέργειας για κλιματισμό το καλοκαίρι - Ανθεκτικότητα σε ακραίες καιρικές συνθήκες - Μείωση συμπύκνωσης υδρατμών στην εσωτερική επιφάνεια των προφίλ - Χαμηλή διαπερατότητα αέρα - Ηχομόνωση Κατά συνέπεια, τα θερμοδιακοπτόμενα συστήματα κουφωμάτων αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, αλλά και για να γλιτώσουμε από «μπελάδες» που ίσως προέκυπταν κάποια στιγμή από τα απλά, μη μονωμένα κουφώματα.

> Πόσο θα μου κοστίσει;

Εάν αναρωτιέστε πόσο θα σας κοστίσουν τα θερμοδιακοπτώμενα κουφώματα, λάβετε ως απάντηση την παρακάτω αναλογία: Το κόστος τοποθέτησης κουφωμάτων με θερμοδιακοπή στο σπίτι σας, θα αποσβεστεί από τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων. Ακόμα, εξασφαλίζετε την προστασία του εσωτερικού χώρου από την πολλή ζέστη ή το πολύ κρύο του εξωτερικού περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας λιγότερο το κλιματιστικό ή τη θέρμανση, γλιτώνοντας και πάλι χρήματα. Κατά γενική ομολογία, αυξάνεται ο χρόνος ζωής του κτιρίου, καθώς προστατεύεται από ποικίλες φθορές εξωτερικών συνθηκών και παραγόντων. Εκτός βέβαια από το οικονομικό όφελος για εσάς, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας, η αντικατάσταση κουφωμάτων με σύγχρονα θερμοδιακοπτόμενα, συμβάλλει σημαντικά και στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Αφορά στο σύνολο των σύγχρονων ανθρώπων και αποτελεί μια πράξη ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, καθώς επιπροσθέτως πρόκειται για το πλέον οικολογικό και ανακυκλώσιμο υλικό.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, την εταιρεία EXALCO.


ΣΕΛΙΔΑ 8

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Με ποιο τρόπο θα αντικαταστήσω τα κουφώματά μου; Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τους διάφορους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα παλιά κουφώματα του σπιτιού μας, ανάλογα με το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες μας.

Σημαντική βοήθεια σε αυτό το εγχείρημα, αποτελεί η εξέλιξη των μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος «Εξοικονομώ», προβλέπεται να πραγματοποιηθεί δημόσια χρηματοδότηση σε ποσοστό μέχρι 70%, για δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. Πρόκειται για ένα σημαντικό κίνητρο, που θα ευνοήσει κυρίως το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων. Περνώντας τώρα από τη θεωρία στην πράξη, η απόφαση αντικατάστασης κουφωμάτων συνήθως προκύπτει από ορισμένα «σημάδια». Για παράδειγμα: εάν έχουν φθαρεί τα υπάρχοντα κουφώματα του σπιτιού, λόγω παλαιότητας, ή κακομεταχείρισης, πλήττεται -πέρα από την συνολική αισθητική τουςκαι η λειτουργικότητα, καθώς και το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν. Σε αυτή την περίπτωση, η αντικατάστασή τους κρίνεται τουλάχιστον απαραίτητη. Ο κατασκευαστής που αναλαμβάνει τη δουλειά, εξετάζει τους συγκεκριμένους παράγοντες, προκειμένου να προτείνει στον πελάτη τον καταλληλότερο τρόπο αντικατάστασης των κουφωμάτων: Τα υλικά κατασκευής τους, το σημείο τοποθέτησής τους και φυσικά την οικονομική δυνατότητα του πελάτη.

Ανάλογα λοιπόν με τις απαιτήσεις μας και τον προϋπολογισμό χρημάτων που έχουμε ορίσει, προχωρούμε και στην αντίστοιχη μορφή αντικατάστασης κουφωμάτων. Βέβαια, προτού πραγματοποιηθεί το έργο, ο ίδιος ο κατασκευαστής ενημερώνει τον πελάτη για το κόστος, καθώς και για τα ποσοστά αποτελεσματικότητας ορισμένων πλεονεκτημάτων της διαδικασίας: δηλαδή για το προβλεπόμενο επίπεδο θερμομόνωσης, ηχομόνωσης, εξοικονόμησης ενέργειας, ασφάλειας και αισθητικής. Οι κυριότεροι τρόποι αντικατάστασης κουφωμάτων είναι δύο: Η μερική και η ολική αντικατάσταση.

> ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ: Κατά τη μερική

áíôéêáôÜóôáóç ôùí êïõöùìÜôùí, τα íÝá êïõöþìáôá τοποθετούνται εðÜíù óôéò Þäç õðÜñ÷ïõóåò êÜóåò. Οι εταιρείες παραγωγής συστημάτων διαθέτουν ειδικά προφίλ, ώστε η παλιά κάσα να καλύπτεται από την καινούρια. Αυτός ο τρόπος αντικατάστασης, συναντάται πιο συχνά για πολλούς λόγους: α) Η διάρκεια της εργασίας είναι μικρότερη συγκριτικά με την ολική αντικατάσταση κουφωμάτων. β) Λείπουν τα μερεμέτια των οικοδομικών εργασιών, αφού δεν απαιτείται η δουλειά του σοβατζή για την ολοκλήρωση του έργου. γ) Εφόσον δεν θα υπάρξουν εργασίες βαφής ή ταπετσαρίας, το κόστος ελαχιστοποιείται σε μεγάλο βαθμό. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να λάβει υπόψη του πως με τη μερική αντικατάσταση κουφωμάτων, υπάρχει το ενδεχόμενο της αύξησης του όγκου των κασών και της μείωσης του ανοίγματος του κουφώματος.


ΣΕΛΙΔΑ 9

γ) Όλα τα παραπάνω για να πραγματοποιηθούν απαιτούν μεγαλύτερο κόστος, συγκριτικά με τη μερική αντικατάσταση.

ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ:

ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Παρακάτω ακολουθούν τα βασικότερα βήματα της διαδικασίας: 1) Πρώτα áðïóõíáñìïëοãούνται ôα öýëëα ôïõ ðáëáéïý óõóôÞìáôïò êáé áöáιρούνται ìåíôåóÝäες êáé εîáñôήματα ðïõ βρίσκοντáι πάνω στην παλιά κάσα. 2) Ελέγχεται το κατά πόσο καλά είναι στερεωμένη η παλιά κάσα στον τοίχο, καθώς και οι áñìοί ìåôáîý êÜóáò êáé ôïß÷ïõ. 3) Τοποθετείται η νέα κάσα στο παλιό κούφωμα, έπειτα τα φύλλα με τα τζάμια και ελέγχεται η κίνηση, το άνοιγμα και το κλείσιμο του συστήματος.

> ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ: Κατά την ολική

áíôéêáôÜóôáóç ôùí êïõöùìÜôùí, áöáéñούνται οι ðáëéÝò êÜóåò και τοποθετούνται εκ νέου οι καινούριες. Συνήθως αυτός ο τρόπος αντικατάστασης προτιμάται σε περιπτώσεις, όπου η παλιά κάσα είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορεί να στερεώσει επαρκώς το νέο κούφωμα. Εάν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο αντικατάστασης των παλαιών σας κουφωμάτων, θα επωφεληθείτε από τα ακόλουθα αποτελέσματα: α) Εφόσον θα υπάρχει μόνο μία κάσα, η καινούρια, το ðÜ÷ïò ôùí êïõöùìÜôùí θα είναι ìéêñüôåñï, με συνέπεια τα τζάμια να έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα. β) Η αγορά είναι γεμάτη από ανταγωνιστικά προϊόντα με σύγχρονες λειτουργίες άνεσης και αισθητικής. Αυτό μας επιτρέπει να επιλέξουμε το ιδανικότερο, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας. Στην ολική áíôéêáôÜóôáóç ôùí êïõöùìÜôùí, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: α) Το έργο θα έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, καθώς θα χρειαστούν οικοδομικές εργασίες για να απομακρυνθεί το παλαιό κούφωμα και να τοποθετηθεί το νέο. β) Οικοδομικές εργασίες= σκόνες, θόρυβος κ.α.

1) Αφαιρείται το παλαιό κούφωμα, μαζί με όλα τα εξαρτήματά του. 2) Τοποθετείται ψευτόκασα που θα υποδεχθεί το νέο κούφωμα, μαζί με την ιδανικότερη στήριξη στον τοίχο. 3) Τοποθετουνται η νέα κάσα, τα φύλλα με τα τζάμια και γίνεται έλεγχος της κίνησης, του ανοίγματος και του κλεισίματος. Στην αγορά, μπορείτε να βρείτε αρκετούς Πιστοποιημένους κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν την εμπειρία και τη γνώση για να εκτιμήσουν σωστά την κατάσταση των παλαιών σας κουφωμάτων και να σας προτείνουν τον πιο κατάλληλο τρόπο αντικατάστασής τους, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τη διαμόρφωση της κατοικία σας.


ΣΕΛΙΔΑ 10

Γνωρίστε τα Ρολά

Χαρακτηριστικά & Λειτουργικότητα Τα ρολά ως κατασκευή, έχουν εξελιχθεί αρκετά κατά την πάροδο του χρόνου, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, αλλά και λόγω των αυξημένων αναγκών για άνεση και εξυπηρέτηση του καταναλωτή. Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν, θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά των ρολών, θα αναφέρουμε τα πλεονεκτήματά τους και θα περιγράψουμε τις κυριότερες λειτουργίες τους.

ΤΥΠΟΙ ΡΟΛΩΝ

Ξεκινώντας με τους τύπους των ρολών, αρκεί να σημειώσουμε ότι θα βρείτε αξιοσημείωτη ποικιλία στην αγορά, ανάλογα με τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε και φυσικά ανάλογα με τον προϋπολογισμό χρημάτων που έχετε ορίσει. Οι δύο βασικότερες κατηγορίες στις οποίες διακρίνονται τα ρολά, βάσει του είδους της χρήσης τους, είναι: α) τα οικιακά ρολά και β) τα βιομηχανικά ρολά Στο παρόν άρθρο, θα αναφερθούμε στα οικιακά ρολά, τα οποία κατασκευάζονται κυρίως από πολύ λεπτό φύλλο αλουμινίου διπλού τοιχώματος, το εσωτερικό του οποίου περιέχει πολυουρεθάνη (ρολό πολυουρεθάνης), ή από φύλλο αλουμινίου διπλού τοιχώματος, πάχους περίπου ενός χιλιοστού, (βαρέως τύπου), με καμπύλη ή επίπεδη επιφάνεια. Να σημειωθεί εδώ η δυνατότητα πλούσιων χρωματισμού των ρολών, σε ποικιλία αποχρώσεων και σε συνδυασμούς.

ΤΡΟΠΟΙ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ

Τα ρολά μπορούν να κινηθούν με διάφορους τρόπους: χειροκίνητα (με την παραδοσιακή μανιβέλα, με ιμάντα), ηλεκτροκίνητα με αυτοματισμούς / τηλεχειρισμούς (με μοτέρ) ή με συνδυασμό τους. Η μανιβέλα και ο ιμάντας υπερτερούν από την άποψη ότι έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν τα ρολά και κατά τη διακοπή του ρεύματος. Από την άλλη όμως, τα ηλεκτροκίνητα ρολά, παρέχουν περισσότερες δυνατότητες. Ο ηλεκτροκινητήρας για παράδειγμα, εμποδίζει το άνοιγμα του ρολού, όταν αυτό είναι κατεβασμένο, σε περίπτωση απόπειρας παραβίασής του. Ακόμα, με ένα διακόπτη, ο χρήστης μπορεί να κινήσει το ρολό, όσο βαρύ ή μεγάλο κι αν είναι. Η τελευταία τεχνολογική εξέλιξη στο θέμα των κινητήρων για ρολά είναι οι κινητήρες με εύρεση εμποδίου (και με τηλεχειρισμό). Οι κινητήρες αυτοί προστατεύουν το ρολό και το χρήστη, διότι εάν κατά την κάθοδο ή την άνοδο του ρολού, κάτι το εμποδίζει να κινηθεί ομαλά, η ηλεκτρική πλακέτα ελέγχου το αντιλαμβάνεται και σταματά το μοτέρ.


ΦΩΤΟ: SOMFY

ΣΕΛΙΔΑ 11

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΡΟΛΩΝ Παρακάτω, ακολουθούν τα διάφορα στοιχεία των ρολών, που συνθέτουν τον τρόπο λειτουργίας τους, τα πλεονεκτήματά τους και τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους. 1) Το κάθε ρολό είναι μοναδικό. Κατασκευάζεται κατά παραγγελία στο εκάστοτε εργοστάσιο, βάσει των διαστάσεων, των χρωματισμών και των διαφόρων λεπτομερειών που θα ορίσει ο πελάτης. 2) Η κάθε κατασκευή ρολού απαιτεί ξεχωριστή οικονομοτεχνική μελέτη, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις μόνωσης, η ανεμοπίεση, το είδος της τοιχοποιίας κ.α.. 3) Η μέγιστη ασφάλεια και η έννοια του “απαραβίαστου”, είναι δυο από τα βασικά πλεονεκτήματα του ρολού, χάρη στην ειδική σχεδίασή του. 4) Σαν κατασκευή είναι απλή, άρα εύχρηστη και λειτουργική: τα προφίλ (από αλουμίνιο ή λαμαρίνα) συνδέονται αρθρωτά μεταξύ τους και η κίνηση προέρχεται μέσω οδηγών. 5) Η επεξεργασία που υπόκειται το ρολό αλλά και η συμβολή της ηλεκτροστατικής βαφής, έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική προστασία από τη διάβρωση και την αντοχή του ρολού στο πέρασμα των χρόνων. 6) Ένα ακόμα σημαντικό προτέρημα, είναι η γρήγορη παράδοση του ρολού μετά την παραγγελία. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βασικά εξαρτήματα συνήθως υπάρχουν σε στοκ και απομένουν τα υπόλοιπα για να διαμορφωθούν, ανάλογα με την παραγγελία του πελάτη (διαστάσεις, χρωματισμοί κτλ.). 7) Η αξιοποίηση του χώρου που προσφέρουν τα ρολά, είναι πολύτιμη. Δεν απαιτούν πολύ χώρο για τη λειτουργία τους, καθώς τυλίγονται γύρω από τον εαυτό τους, εξοικονομώντας όλα τα χωρητικά περιθώρια. 8) Ειδικά λάστιχα τοποθετημένα γύρω - γύρω από την κατασκευή του ρολού, προσφέρουν στεγανοποίηση με εντυπωσιακά αποτελέσματα. 9) Το κουτί που περιέχει το ρολό είναι συνήθως κατασκευασμένο από ειδικά προφίλ αλουμινίου και μπορεί να βαφεί στο ίδιο χρώμα με τα φύλλα αλουμινίου που θα χρησιμοποιηθούν στο ρολό. Έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε διάφορα σχήματα κουτιών, με τετράγωνη ή οβάλ πρόσοψη και σε διάφορες διαστάσεις. 10) Τα ρολά μπορείτε να τα τοποθετήσετε εντός ή εκτός του κουφώματος, ανάλογα με τη μελέτη του χώρου, καθώς στη διάθεσή σας έχετε πολλές εναλλακτικές επιλογές.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, τις εταιρείες ΡΟΥΣΣΟΣ και SOMFY.


ΣΕΛΙΔΑ 12

Σήτες: Ο σύμμαχος του καλοκαιριού! ΟΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ! ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΣΗΤΕΣ!

Το καλοκαίρι έρχεται με γοργούς ρυθμούς, φέρνοντας μαζί του μπόλικο ήλιο και ζέστη. Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες είναι σχεδόν μονίμως ανοιχτές, προσκαλώντας λίγη δροσιά και αεράκι. Μαζί με

Η λύση είναι απλή και ειδικά στις μέρες μας εξαιρετικά εύκολη υπόθεση. Σήτες! Εξοπλίστε το σπίτι σας με σήτες και επωφεληθείτε από πολλά θετικά αποτελέσματα που συνεπάγονται από την τοποθέτησή τους στην οικία σας. Αν και περισσότερο συναντούνται στις εξοχικές κατοικίες, όπου θεωρούνται απόλυτα απαραίτητες για την προστασία από πιο επικίνδυνα έντομα ή ζωύφια, όπως σκορπιούς κ.α., η αναγκαίοτητά τους έχει γίνει δημοφιλής πλέον και στις αστικές κατοικίες, χάρη στα επιπρόσθετα πλεονεκτήματά τους. Διαβάστε παρακάτω τους διάφορους λόγους που αποδεικνύουν πόσο απαραίτητο συστατικό του σπιτιού σας μπορούν να γίνουν και γιατί.

1) Οι σήτες αποτελούν πρωτοποριακά συστήματα που σας προσφέρουν αντικωνωπική προστασία και ταυτόχρονα διέπονται και από ένα πολύ θετικό στοιχείο: την εύκολη τοποθέτηση. Η ευκολία στη χρήση είναι επιπρόσθετο πλεονέκτημα.

2) Μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους, σε πλαίσια αλουμινίου ή σε ξύλινα κουφώματα, αναλόγως τι διαθέτετε στο σπίτι σας.

αυτά όμως, εισέρχονται απρόσκλητοι και άλλοι επισκέπτες. Τα κουνούπια,

3) Διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ώστε να έχετε την ευελιξία της επιλογής, ανάλογα με το γούστο και την αισθητική σας, ή ανάλογα με τους χρωματισμούς των γενικών χώρων του σπιτιού.

οι μύγες, οι σφίγγες και

4) Η λειτουργικότητα των σητών δεν είναι μονοδιάστατη. Όπως αναφέρθηκε

άλλα συμπαθητικά έντομα,

παραπάνω, οι σήτες προσφέρουν επιπλέον πλεονεκτήματα, πέρα από την αντικωνωπική προστασία. Πιο συγκεκριμένα, η εξωτερική πλευρά τους αποτελεί εξαιρετικό μέσο σκίασης, κάτι που προσδίδει προστασία από περίεργα βλέμματα.

«βρίσκουν ανοιχτά και μπαίνουν». Εσείς τι θα κάνετε για αυτό;


ΣΕΛΙΔΑ 13

ΦΩΤΟ: SITAL

5) Συνήθως, στα ανοιγόμενα και συρόμενα κουφώματα, για τα ήδη ολοκληρωμένα οικήματα, οι σήτες χωρίζονται στις ακόλουθες 2 κατηγορίες:

- Σήτες που παραδίδονται ως «κιτ», δηλαδή τυποποιημένα σε προκαθορισμένες διαστάσεις.

- Σήτες με διαστάσεις καθορισμένες από την εκάστοτε παραγγελία του πελάτη.

6) Όσον αφορά στα συρόμενα κουφώματα, στα νεόκτιστα οικήματα, χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή, καθώς θα πρέπει να έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση σήτας πριν κτιστεί το σπίτι, για να εξασφαλιστεί ο απαραίτητης χώρος που απαιτείται για την τοποθέτησή της.

7) Εάν θέλαμε να σημειώσουμε τους διάφορους τύπους σήτας, θα συγκεντρώναμε τις κατηγορίες που ακολουθούν: Σήτες οριζόντιας / κάθετης κίνησης, Σήτες ανοιγόμενες, Ίσιες Σήτες, Πλισέ Σήτες, Σήτες με τηλεχειρισμό, Σήτες με αλυσίδα, Σήτες ενσωματωμένες στο ρολό κ.α..

8) Με το πέρασμα των χρόνων, η ενασχόληση με τις σήτες από επαγγελματίες του χώρου, έχει φτάσει την πείρα και τη γνώση σε άλλα επίπεδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκει ο πελάτης στην αγορά, μια πλούσια γκάμα από πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα.

9) Λόγω της έντονης ζήτησης της σήτας, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα, έχουν πληθύνει, άρα έχει αυξηθεί και ο ανταγωνισμός. Κατά συνέπεια, οι τιμές των προϊόντων παραμένουν σε επίπεδα που συμφέρουν ιδιαίτερα τους πελάτες, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η εξαιρετική ποιότητα και η απόδοσή τους.

Y: 8,5cm x M: 7cm


ΣΕΛΙΔΑ 14

Oικολογική συνείδηση από την ALUSTAR του ομίλου DORAL Τι αξία θα είχαν τα ομορφότερα παράθυρα, αν προσφέρανε θέα σ’ ένα κατεστραμμένο περιβάλλον; Με βάση αυτόν τον προβληματισμό, ο όμιλος DORAL θέσπισε και εφαρμόζει αυστηρά ένα υποδειγματικό Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 14001 και το Κοινοτικό Σήμα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS), το οποίο πιστοποιεί ότι όλες οι παραγωγικές διαδικασίες του ομίλου γίνονται με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Η ευαισθησία της ALUSTAR για το περιβάλλον δεν είναι απλώς μία δήλωση, είναι πράξη που αποδεικνύεται καθημερινά με τις παρακάτω ενέργειες: Επιλογή υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, Μη χρήση υλών με τοξικές ουσίες, βλαβερές για την υγεία και το περιβάλλον, Ανακύκλωση των υλικών: αλουμίνιο, γυαλί και χαρτί κ.α.. Ένα τριήμερο που δεν πρέπει να χάσετε!

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΩΝ χΟΡΗγΩΝ Παράλληλα με το Συνέδριο θα λειτουργήσει έκθεση προϊόντων αλουμινίου σε έναν άνετο χώρο 1500 τμ. όπου οι εταιρείες του κλάδου (χορηγοί) θα εκθέτουν αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, υαλοπετάσματα, συστήματα για αντικαταστάσεις κουφωμάτων, συστήματα σκίασης, εξαρτήματα, ρολά, κάγκελα, μηχανήματα, εργαλεία, βαφές/πούδρες, κ.λπ. Η Έκθεση θα λειτουργεί 10:00 - 21:00 και τις 3 ημέρες.

Ελληνικό Αλουμίνιο Συνέδριο 2009

H Ελληνική Ένωση Αλουμινίου διοργανώνει το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ - Συνέδριο 2009» στις 2-4 Οκτωβρίου 2009 στο EXPO ATHENS (επί της Αττικής Οδού) στην Αθήνα. Στόχος του είναι: » η έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση των συμμετεχόντων με έμφαση στους κατασκευαστές και στους μηχανικούς » η δυνατότητα έκφρασης των προβληματισμών, των αιτημάτων και των προσδοκιών όλου του κλάδου και » η προβολή της μεγάλης σπουδαιότητας του κλάδου του αλουμινίου για την Ελληνική οικονομία Η συμμετοχή για αλουμινοκατασκευαστές και μηχανικούς θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, έτσι ώστε να υπάρχει μαζική προσέλευση στο Συνέδριο αλλά και στον ειδικό Εκθεσιακό χώρο.

Σύγχρονο Κούφωμα 2009

Με δεδομένη πλέον την επιτυχία της έκθεσης «Σύγχρονο Κούφωμα 2008» η εταιρεία EXPOLEAD και οι συνεργάτες της, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στη διοργάνωση της επόμενης έκθεσης «Σύγχρονο Κούφωμα 2009», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό καθιερωμένο εκθεσιακό κέντρο Ε.Κ.Ε.Π., στη Μεταμόρφωση Αττικής, στις 22 - 25 Οκτωβρίου 2009. Οι σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που επετεύχθησαν στην έκθεση «Σύγχρονο Κούφωμα 2008», η πληθώρα των επισκεπτών και η αποδεδειγμένη επιτυχία, έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά και παρότρυναν για την επιτυχή διοργάνωση της έκθεσης «Σύγχρονο Κούφωμα 2009».


ΣΕΛΙΔΑ 15

Πείρα και Εμπειρία από την Τσαουσίδης Η εταιρεία Τσαουσίδης δραστηριοποιείται στο χώρο του αλουμινίου και του τζαμιού από το 1973. Χάρη στην τεράστια πείρα που τη διέπει, δίνει λύσεις σε κάθε σας ανάγκη. Διαθέτει Βιοτεχνία θερμοηχομονωτικών κρυστάλλων, καθώς και Βιοτεχνία κατασκευής κουφωμάτων. Επίσης, συνεργάζεται με την ALUMIL, η οποία διαθέτει συστήματα αλουμινίου Πιστοποιημένα από το Rosenheim.

Κορυφαία Στέγαστρα ΒΑΛΚΑN Tα στέγαστρα ΒΑΛΚΑN κάνουν τη διαφορά στην ελληνική αγορά, χάρη στην πληθώρα των πλεονεκτημάτων τους. Ο εύκολος χειρισμός, η απλή συναρμολόγηση και τοποθέτηση (σε σημείο που δεν απαιτεί τη βοήθεια τεχνικού προσωπικού) για την τοποθέτηση), το μικρό βάρος, η άρτια αισθητική τους και η ανταγωνιστική τιμή, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που καθιστούν τα στέγαστρα ΒΑΛΚΑN ιδανικά για κάθε σας ανάγκη.

Somfy: Λύσεις για Τέντες Η Somfy αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα των συστημάτων αυτοματισμού για το σπίτι. Kατασκευάζει μια σειρά από «έξυπνους» μηχανισμούς, αυτοματισμούς και συστήματα ελέγχου για τα ανοίγματα του σπιτιού και του κτιρίου. Με τα προϊόντα της, μπορεί κανείς να κινήσει και να ελέγξει τα ρολά, τις τέντες, τις ρολοκουρτίνες και τα στόρια, ώστε να ρυθμίσει το φωτισμό του χώρου του. Το μπαλκόνι, ο κήπος και η βεράντα σας, είναι ο πιο προσιτός χώρος της καθημερινής σας απόδρασης. Τοποθετώντας λοιπόν ηλεκτροκίνητες τέντες, μπορείτε να απολαμβάνετε το χώρο σας κάτω από ελεγχόμενες και ευχάριστες συνθήκες σκίασης.

Κλειδαριές ασφαλείας G.U-SECURY Η G.U προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα σε κλειδαριές πολλαπλών σημείων για εισόδους κατοικιών, διαμερισμάτων και βοηθητικές εισόδους από ξύλο, PVC και αλουμίνιο. Οι κλειδαριές G.U - SECURY έχουν αποδείξει την αξίας τους στην πράξη. Μερικά από τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρουν στο χρήστη είναι η απεριόριστη διάρκεια ζωής, η βελτιωμένη ασφάλεια ενάντια σε παραβιάσεις, το μεγάλο εύρος εξαρτημάτων και η αξιοπιστία που προσφέρει παγκοσμίως το όνομα G.U.

Alousystem 500 POLY-LOCK Η σειρά Alousystem 500 POLY-LOCK εντάσσεται στην κατηγορία των ανοιγοανακλινόμενων συστημάτων και υποστηρίζεται από μηχανισμό πολλαπλού περιμετρικού κλειδώματος. Ο ειδικός μηχανισμός «κλειδώνει» όλο το φύλλο περιμετρικά της κάσας, καθιστώντας ουσιαστικά το κούφωμα αδιάρρηκτο. Διαθέτει 13άρι άξονα, δίνοντας τη δυνατότητα ανάρτησης μεγαλύτερου φορτίου, σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα της αγοράς, καθιστώντας την κατάλληλη και για μεγάλα ανοίγματα. Η στεγανότητα από νερό και αέρα εξασφαλίζεται από την τριπλή σειρά ελαστικών παρεμβυσμάτων, καθώς και από την ειδική σχεδίαση των προφίλ για ταχεία και άμεση απορροή των υδάτων.


ΚΟΥΦΩΜΑ & ΚΑΤΟΙΚΙΑ - Τεύχος 1ο  

Εφημερίδα για το κούφωμα και την κατοικία. Μάθετε για θέματα που σας αφορούν όπως είναι: τρόποι αντικατάστασης κουφωμάτων / σήτες / ρολά (τ...

Advertisement