Page 1

Τεύχος 3ο, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2010

κούφωμα & κατοικία

www.themelio.gr | e-alοuminio

therno2009_themelio_5x11:Layout 1 9/4 Τύποι κουφωμάτων: Βρείτε τον ιδανικό!

Εγγύηση+κούφωμα: Γιατί είναι σημαντική;

...στη σελίδα 6

Κάγκελα αλουμινίου: Ασφάλεια & Αισθητική!

...στη σελίδα 10

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Ποιότητα στα Θερ�ο�ονωτικ� συστ��ατα για συρ��ενα κουφ��ατα αλου�ιν�ου �ε �ηχανισ�� ανασ�κωση�

aluset a l u m i n i u m

s y s t e m s

Κουφώματα!

Τι είναι η Σήμανση CE και με ποιους τρόπους μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ποιοτική αγορά κουφωμάτων; Διαβάστε το στη σελ. 8

ÂÉÏÌÇ×ÁÍÉÁ ÄÉÅËÁÓÇÓ ÁËÏÕÌÉÍÉÏÕ ËÁÊÊÁ ÊÁËÏÃÇÑÏÕ, 191 00 ÌÅÃÁÑÁ ÔÇË.: 22960 89002, FAX: 22960 89220 http://www.aluset.gr e-mail: aluset@otenet.gr

...στη σελίδα 12


ΣΕΛΙΔΑ 2

Συστήματα EUROPA: Καλύπτουν κάθε ανάγκη, με σεβασμό στον άνθρωπο και το Περιβάλλον! Μηχανισμός Πολλαπλών Κλειδωμάτων Ο Μηχανισμός Πολλαπλών Κλειδωμάτων EUROPA, ικανοποιεί ιδανικά κάθε σύγχρονη απαίτηση για ασφάλεια. Με το Μηχανισμό Πολλαπλών Κλειδωμάτων, το σύστημα αλουμινίου «κλειδώνει» περιμετρικά μέχρι και σε 26 διαδοχικά σημεία (ανάλογα με τον τύπο της κατασκευής), για να εξασφαλίσει σε κάθε χώρο, την απαραίτητη προστασία... μια για πάντα.

Για τέλειο χρώμα και «ζωντανές» αποχρώσεις ξύλου! Η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. εμπνέει την ανάγκη σας για χρώμα και σας προτείνει μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, εφαρμόζοντας το σύστημα Ηλεκτροστατικής Βαφής, για υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. Για το σκοπό αυτό, διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα βαφεία της Ευρώπης, πιστοποιημένο με το Διεθνές Πιστοποιητικό Ποιότητας QUALICOAT και το Πιστοποιητικό Επεξεργασίας Χρώματος QUALICOAT -SEASIDE CLASS. Έτσι, η EUROPA εξασφαλίζει στα προφίλ της, χρωματική ζωντάνια, τέλεια επίστρωση με λείες, απαλές επιφάνειες και απόλυτη αντοχή στη διάβρωση, στο φως και στη θερμοκρασία, ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Όλα τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA παραδίδονται βαμμένα: 1. Σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, για υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. 2. Σε πολλές αποχρώσεις ξύλου που εξασφαλίζουν φυσική εμφάνιση, εκεί που ο αρχιτεκτονικός ρυθμός ή η διακόσμηση το απαιτούν. Στο χρώμα, η τελική επιλογή είναι δική σας!

Μέγιστη Προστασία με SEASIDE CLASS σε όλα τα συστήματα αλουμινίου EUROPA - Ειδική επεξεργασία για μέγιστη προστασία από τη διάβρωση Η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στις σύγχρονες κατασκευές, πρωτοπορεί με τη διεθνή μέθοδο Seaside Class. Μια πρόσθετη ειδική επεξεργασία πριν τη βαφή, που προσφέρεται χωρίς επιπλέον χρέωση σε όλα τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA. Η επεξεργασία Seaside Class εξασφαλίζει μέγιστη προστασία και καθιστά τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA ιδανική επιλογή ακόμα και για περιοχές κοντά στη θάλασσα ή σε άλλους διαβρωτικούς παράγοντες!

Μοναδική αξία αυθεντικότητας EUROPA Η ταινία γνησιότητας EUROPA, που είναι τοποθετημένη σε όλα τα προφίλ αλουμινίου, εγγυάται την ξεχωριστή ποιότητα της επιλογής σας και χρησιμοποιείται για την προστασία των κουφωμάτων από τυχόν γδαρσίματα κατά τη μεταφορά και τοποθέτησή τους. Προσοχή η ταινία γνησιότητας EUROPA να υπάρχει σε όλα τα κουφώματα που σας έχουν τοποθετήσει ακόμα και στα ρολά αλουμινίου και τις σήτες. Ζητάτε πάντα, στα παραστατικά παραλαβής να αναγράφεται η συγκεκριμένη σειρά αλουμινίων EUROPA που σας έχει τοποθετηθεί. Μετά το πέρας όλων των οικοδομικών εργασιών, η ταινία γνησιότητας EUROPA πρέπει να αφαιρείται, για να απολαύσετε την εικόνα ενός τέλειου κουφώματος.

Πρωτοπορία και στην Αντικατάσταση Κουφωμάτων Τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA, σας δίνουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσετε όλα τα παλιά σας κουφώματα, ακόμα και τα ξύλινα, με σειρές που ικανοποιούν ιδανικά κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση. Έτσι, οι αντικαταστάσεις κουφωμάτων, με βάση τις κατηγορίες κατασκευών είναι: » Παλαιά ανοιγόμενα ξύλινα κουφώματα, με τις σειρές EUROPA 500, EUROPA 550 και EUROPA 5000 » Παλαιά χωνευτά κουφώματα, με τις σειρές EUROPA 100, EUROPA 600 και EUROPA 2000 » Παλαιά επάλληλα κουφώματα, με όλα τα συρόμενα ή ανοιγόμενα συστήματα EUROPA » Παλαιά ανοιγόμενα κουφώματα, με όλα τα συρόμενα ή ανοιγόμενα συστήματα EUROPA Επιπλέον, όλα τα επάλληλα και τα ανοιγόμενα κουφώματα EUROPA μπορούν να συνεργαστούν τέλεια με τα ρολά EUROPA 990 και τη σήτα EUROPA 880.


ΣΕΛΙΔΑ 3

Τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης ιδιωτών Τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA, σας προσφέρουν πολλά περισσότερα από ένα απλό σύστημα αλουμινίου. Πέρα από την άψογη εφαρμογή, την απόλυτη λειτουργικότητα, την υψηλή αισθητική και την απόλυτη ποιότητα, έχετε στη διάθεσή σας την τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης ιδιωτών. Η γραμμή εξυπηρέτησης, σας φέρνει σε επαφή με έναν αξιόπιστο συνεργάτη, για να συζητήσετε μαζί του οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί, τόσο κατά την επιλογή του κουφώματος όσο και μετά από αυτήν. Η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης ιδιωτών 22620 32100, προσφέρει: 1. Ενημέρωση για όλα τα προϊόντα της EUROPA. 2. Χρήσιμες συμβουλές και λύσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σας. 3. Ενημέρωση για τις εκθέσεις της EUROPA στην περιοχή σας. 4. Άμεση υποστήριξη, σε οποιοδήποτε τεχνικό ή αισθητικό θέμα σας απασχολεί, από το προσωπικό της EUROPA. 5. Επίσκεψη εξειδικευμένου τεχνικού της EUROPA για να πιστοποιήσει, αν χρειαστεί, ότι τα συστήματα αλουμινίου που σας έχουν τοποθετήσει είναι EUROPA. 6. Εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales service).

Εντυπωσιακές εκθέσεις EUROPA, πολύ κοντά σας! Το δίκτυο EUROPA συνεχώς μεγαλώνει για να φέρει την ξεχωριστή ποιότητα των Συστημάτων Αλουμινίου EUROPA πολύ κοντά σας! Στους άνετους και όμορφους χώρους που δημιουργήθηκαν, μπορείτε να δείτε από κοντά όλες τις σειρές EUROPA, να ενημερωθείτε για τη μεγάλη

γκάμα των προϊόντων και των χρωμάτων, αλλά και να συμβουλευτείτε το έμπειρο προσωπικό για κάθε σας ανάγκη. Δωρεάν παροχή αρχιτεκτονικών συμβουλών σε όλες τις εκθέσεις! Μόνο στις εκθέσεις EUROPA, έχετε στη διάθεσή σας δωρεάν παροχή αρχιτεκτονικών συμβουλών μέσω των αρχιτεκτόνων μας για την ιδανική επιλογή Συστημάτων Αλουμινίου EUROPA που ταιριάζουν στο δικό σας χώρο. Επιπλέον, γίνεται συνεργασία των αρχιτεκτόνων της EUROPA με τους δικούς σας αρχιτέκτονες.

Υβριδικά Συστήματα Αλουμινίου EUROPA Τα Υβριδικά Συστήματα Αλουμινίου - ένας συνδυασμός Profil Αλουμινίου και ειδικού Profil Πολυαμιδίου - είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με σκοπό την αποτελεσματική εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια τη σημαντική συμβολή τους στην ουσιαστική προστασία του Περιβάλλοντος. Η χρήση τους συμβάλλει στη δραστική μείωση του συνολικού συντελεστή μεταφοράς θερμότητας μέσω του κουφώματος με κύρια αποτελέσματα τη μειωμένη ανάγκη λειτουργίας συστημάτων -θέρμανσης ή ψύξης- και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Οι Σειρές EUROPA 2550, 5500, 6000 & 10.000, οι οποίες εντάσσονται στην κατηγορία των Υβριδικών Συστημάτων, καλύπτουν το Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης των κατοικιών.


ΣΕΛΙΔΑ 4

Έτοιμα μονταρισμένα κάγκελα F50 από την ALUMINCO H ALUMINCO παρουσιάσε πρόσφατα στην αγορά ένα νέο, εξαιρετικά μοντέρνο σύστημα καγκέλων, το σύστημα F50 τύπου INOX. Το νέο ολοκληρωμένο σύστημα καγκέλων F50, διατίθεται πλέον έτοιμο μονταρισμένο στα μέτρα που θέλετε, γιατί όλοι εμείς στην ALUMINCO έχουμε μάθει να στηρίζουμε ό,τι αγαπάμε! Η ALUMINCO, προσφέρει τη δυνατότητα παραλαβής έτοιμων μονταρισμένων καγκέλων F50, χωρίς επιπλέον κόστος και χρόνο από τη δική σας εργασία. Επιλέξτε από τα μοντέλα των βασικών σειρών ACCORD, HORIZON και VERTICAL και πείτε μας απλώς τις διαστάσεις που επιθυμείτε. Το έμπειρο προσωπικό μας, θα αναλάβει το μοντάρισμα, βοηθώντας εσάς να βελτιστοποιήσετε το χρόνο και την ποιότητα κάθε κατασκευής που αναλαμβάνετε.

ALVEK A.E.: Συμβουλές προς τον αγοραστή! Η εταιρεία ALVEK A.E. από το 1982 δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου, PVC και υαλοπετασμάτων. Χάρη στην πολύχρονη εμπειρία της, είναι σε θέση να σας συμβουλέψει για δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε. Το πρώτο αφορά στη διαφορά ανάμεσα στο απλό και στο ενεργειακό τζάμι. Συγκεκριμένα, οι ενεργειακοί υαλοπίνακες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην εξοικονόμηση ενέργειας, συγκριτικά με τους απλούς. Η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια από τους υαλοπίνακες είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα στις μέρες μας όσον αφορά στην κατασκευή νέου οικήματος ή την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε ότι η τιμή ενός απλού, διπλού υαλοπίνακα είναι 2,7 Ug συγκριτικά με τη θερμομονωτική απόδοση ενός υαλοπίνακα Μ33 ο οποίος φτάνει στο 1,1 Ug. Το δεύτερο θέμα που πρέπει να τονίσουμε είναι το εξής: Πάντα να ρωτάτε τον κατασκευαστή πόσο βαριά είναι η εκάστοτε σειρά, π.χ. η μπαλκονόπορτα που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε. Όσο ποιο βαριά, τόσο πιο ποιοτική είναι η σειρά και βέβαια το τελικό κόστος επηρεάζεται από τα εκάστοτε κιλά της. Η εταιρεία ALVEK A.E. είναι δίπλα σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των απαιτήσεων και αναγκών σας.

Τεύχος 3, Δεκέμβριος - Ιανουάριος

κούφωμα & κατοικία ΕΚΔΟΤΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΑΛΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φιλελλήνων 10, Αργυρούπολη 164 52 Τηλ. / Fax: 210 9952961 - 2 web: www.themelio.gr e-mail: info@themelio.gr ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ: Κρίκου Ειρήνη (ikrikou@themelio.gr) ΣΥΝΤΑΞΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Φατούρου Βασιλική (vfatourou@themelio.gr) ART DIRECTOR / CREATIVE DIRECTOR: Φατούρου Βασιλική (vfatourou@themelio.gr) ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ: Β. Βογιατζής Α.Ε. Γραφικές Τέχνες Λ. Βουλιαγμένης 511, 163 41 Ηλιούπολη Τηλ.: 210 9967760 - 3, Fax: 210 9967765

Το έντυπο αποκτά αυτόματα το copyright της δημοσίευσης, αναφορικά με τα αποστελλόμενα προς δημοσίευση κείμενα και φωτογραφίες. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένου ή εικόνας με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς τη γραπτή άδεια της Διεύθυνσης του εντύπου. Τα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν υποχρεωτικά και τις απόψεις του εντύπου.

Η ALUMIL εγκαινιάζει τις ημέρες Open Shop Η Alumil ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς και να παρατηρήσουν από κοντά τις υπερσύγχρονες μονάδες της μεγαλύτερης βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Alumil διοργανώνει τις ημέρες Open Shop, όπου κατασκευαστές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και άνθρωποι του τεχνικού κόσμου, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν από εξειδικευμένα στελέχη της Alumil στις εγκαταστάσεις της και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τη διαδικασία διέλασης του αλουμινίου, τους διαφορετικούς τρόπους βαφής, την ανοδίωση των προφίλ, τον τρόπο συσκευασίας και αποστολής των εμπορευμάτων, τη χύτευση του αλουμινίου κτλ. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις, να ξεναγηθούν στους χώρους της Interno και της G.A. Plastics, εταιρείες του Ομίλου Alumil που παράγουν πόρτες και πολυκαβονικά φύλλα αντίστοιχα. Όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Alumil στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, μπορεί να επικοινωνήσει με τους αποκλειστικούς εμπορικούς συνεργάτες της εταιρείας ή με τα κεντρικά.

«Σπίτι απ’ την αρχή» με συστήματα ΕΤΕΜ! Το νέο πρόγραμμα του Alpha «Σπίτι απ’ την αρχή» προσφέρει βοήθεια σε οικογένειες με ανάγκη, αναλαμβάνοντας πλήρως την αναμόρφωση και ανακαίνιση των σπιτιών τους όπου δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα των ιδίων για να τα επισκευάσουν. Η ΕΤΕΜ στα πλαίσια της ουσιαστικής προβολής των προϊόντων της και στήριξης του δικτύου των συνεργατών της, έχει ήδη συμφωνήσει με τον Alpha και την εταιρεία παραγωγής του προγράμματος και χορηγεί τα κουφώματα και τις πόρτες ασφαλείας σε όσα από τα επιλεγμένα σπίτια έχει κριθεί αναγκαία η αντικατάστασή τους. Το «Σπίτι απ’ την αρχή», μεταμορφώνει σπίτια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα δίνοντάς τους χαρά, αλλά κυρίως βοηθώντας τους να κάνουν ένα ξεκίνημα ζωής, απ’ την αρχή!


Untitled-2 1

15/6/2009 2:29:52 ìì


ΣΕΛΙΔΑ 6

Τύποι Κουφωμάτων Βρείτε εκείνον που εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες! Κούφωμα. Ποιος τύπος άραγε είναι ο ιδανικός τύπος κουφώματος για την κατοικία σας; Για να είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο για εσάς που «φτιάχνετε» σπίτι, ή για εσάς που απλά θέλετε να γίνετε «γνώστες», στο

>

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

Υπάρχουν, όπως προαναφέρθηκε, πολλοί τύποι κουφωμάτων, ένας και για κάθε ανάγκη. Οι κυριότεροι όμως τύποι που κυκλοφορούν ευρέως στην πλούσια πλέον αγορά, είναι τα ανοιγόμενα κουφώματα και τα συρόμενα κουφώματα, για τα οποία γίνεται λόγος παρακάτω.

συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε για τους διάφορους τύπους

Ανοιγόμενα κουφώματα

των κουφωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς και τα

Πρόκειται για κουφώματα με μεγάλη ζήτηση και εφαρμογή σε μονοκατοικίες αλλά και εξοχικά σπίτια, χάρη στα σημαντικά πλεονεκτήματά τους. Τα μεγάλα ποσοστά ασφάλειας και μόνωσης, η ποικιλία των σχεδίων, η ευελιξία του ότι δέχονται τζάμι, σήτα και παντζούρι ή ρολό εξωτερικά, αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά των ανοιγόμενων κουφωμάτων. Όπως μαρτυρά και η ίδια τους η ονομασία, πρόκειται για κουφώματα που ανοίγουν, για αυτό το λόγο απαιτούν χώρο, όπου τοποθετούνται, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά.

ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθένα, που το καθιστούν ιδανικό για κάθε ξεχωριστό κριτήριο επιλογής.

ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΙΚΡΟ ΛΕΞΙΚΟ Για να μπορείτε να διακρίνετε ποιος τύπος κουφώματος αρμόζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες, θα σας βοηθήσει μια συνοπτική επαφή με το εξειδικευμένο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται σε παρόμοιες περιστάσεις. Έτσι θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε καλύτερα με τον εκάστοτε κατασκευαστή, ή με όποιον πρέπει να μιλήσετε για να καταλήξετε στον τύπο κουφώματος του σπιτιού σας.

Η πολλαπλότητα των λύσεων και των εφαρμογών που παρέχουν, μαζί με τη χρήση αξεσουάρ και μηχανισμών, είναι πιθανό να ανεβάσουν το κόστος σε σύγκριση με τα συρόμενα κουφώματα. Διατίθενται επίσης και με θερμομονωτικές σειρές, πέρα από τις απλές, εξοικονομώντας ενέργεια. Τα τελευταία χρόνια, συνηθίζεται η χρήση τους σε αντικαταστάσεις παλαιών ξύλινων κουφωμάτων, αλλά και σε παραδοσιακές κατοικίες.

Οι συνδυασμοί των ανοιγόμενων κουφωμάτων είναι:

»

# Τύπος κουφώματος: ή αλλιώς τα προφίλ / βέργες, που διαφέρουν σε σχήμα και σε χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και υπάρχουν ποικίλοι τύποι κουφωμάτων.

# Σύστημα: ονομάζεται η σύνδεση όλων των στοιχείων και των υλικών, από την οποία προκύπτει η ολοκληρωμένη κατασκευή του κουφώματος.

# Μέρη κουφώματος: αποκαλούνται τα στοιχεία που συνθέτουν ένα κούφωμα. Δηλαδή η κάσα, το φύλλο, το τζάμι (ή αλλιώς υαλοπίνακας, τα εξαρτήματα και τα ρολά (ή παντζούρια).

»

Ανοιγόμενο προς τα μέσα («Εσωτερικό παραθυρόφυλλο») Ανοιγόμενο προς τα έξω («Εξωτερικό Παραθυρόφυλλο»)

» »

Ανοιγόμενο προς τα πάνω («Ανακλινόμενο παραθυρόφυλλο») Ανοιγόμενο προς τα κάτω και έξω («Προβαλλόμενο)

» »

Ανοιγόμενο σε οριζόντιο / κάθετο άξονα («Περιστρεφόμενο) Μονόφυλλο, δίφυλλο, τρίφυλλο κλπ.

»

Συνδυασμός συρόμενου - ανοιγόμενου (Μηχανισμός «Volkswagen»)


ΣΕΛΙΔΑ 7

Συρόμενα κουφώματα Τα συρόμενα κουφώματα είναι ο δεύτερος κυριότερος τύπος κουφώματος. «Σύρονται» και για αυτό υπερτερούν έναντι των ανοιγόμενων, αφού επιτρέπουν μεγαλύτερη οικονομία χώρου. Δέχονται τζάμι, σήτα και πατζούρι ή ρολό εξωτερικά και συναντώνται περισσότερο σε πολυκατοικίες, που σχεδόν απαιτούν την οικονομία χώρου. Παρέχοντας πολύ καλή μόνωση (διάθεση και με θερμομονωτικές σειρές), έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν εξωτερικά στον τοίχο, ή μέσα του (τα λεγόμενα «χωνευτά» κουφώματα). Επίσης, μπορούν να κινούνται το ένα επάνω στο άλλο («επάλληλα» κουφώματα), ή να ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος («δίφυλλα» κουφώματα). ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι συνδυασμοί των συρόμενων κουφωμάτων είναι:

»

ΣΥΡΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Επάλληλα

»

Ανασυρόμενα

»

Συρόμενα - Ανακλινόμενα

»

Φιλητά

»

>

Χωνευτά

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Για να απαντήσετε σωστά στην ερώτηση «ποιος τύπος κουφώματος θα ικανοποιήσει περισσότερο τις ανάγκες μου;» θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα.

1) Επιλέξτε τα κουφώματα πριν σχεδιαστεί το κτίριο, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο της οικοδομής, αλλά και τις εξωτερικές συνθήκες, δηλαδή το περιβάλλον, που θα «αγκαλιάζει» το σπίτι σας.

ΑΝΑΣΥΡΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

2) Σημαντικά κριτήρια είναι το επίπεδο και η ιεράρχηση των αναγκών για ηχομόνωση, θερμομόνωση και ασφάλεια.

3) Η εξοικονόμηση χώρου αποτελεί έναν ακόμη λόγο που θα επηρεάσει την τελική σας επιλογή.

4) Όπως ισχύει στις περισσότερες αγορές, έτσι και εδώ, το κόστος αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιλογής. Παρόλαυτα, ορισμένες φορές, είναι σοφότερο το κριτήριο της ασφάλειας, να ξεπερνά σε ιεραρχία εκείνο του χαμηλού κόστους.

* Φωτογραφίες από την εταιρεία EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε.


ΣΕΛΙΔΑ 8

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Ποιότητα στα Κουφώματα Η μισή αρχοντιά του σπιτιού! Το άρθρο υπογράφει ο κος. Σάκης Γουρνάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Διευθυντής Πιστοποίησης TUV RHEINLAND HELLAS A.E.

>

To CE στα κουφώματα αλουμινίου

Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει σε παιχνίδια, ηλεκτρικές συσκευές, λάμπες, ακόμα και σε κινητά τηλέφωνα και στις μπαταρίες τους, ένα μικρό σήμα με δύο γράμματα «CΕ». Αρκετοί ενδεχομένως να νομίζουν πως πρόκειται για κάποιο σήμα ποιότητας ή για κάποια εμπορική ονομασία. Το CE απλά είναι τα αρχικά των γαλλικών λέξεων «Conformite Europeen» που στα ελληνικά σημαίνει Ευρωπαϊκή Συμμόρφωση. Το 1985, η Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλοντας να θεσπίσει ενιαίους κανόνες διακίνησης των προϊόντων εντός των κρατών μελών της και να ορίσει τις βασικές αρχές ασφάλειας σε ομάδες προϊόντων, δημιούργησε τις Οδηγίες «Νέας Προσέγγισης». Οι Οδηγίες Νέας Προσέγγισης δίδουν τις βασικές κατευθύνσεις ασφάλειας με σκοπό τα προϊόντα αυτά που διακινούνται εντός των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανεξάρτητα από το πού κατασκευάζονται, να πληρούν προδιαγεγραμμένα κριτήρια. Τα προϊόντα που υπάγονται σήμερα στην απαίτηση για CE είναι: 1. Παιχνίδια 2. Προϊόντα δομικών κατασκευών 3. Εξοπλισμός χαμηλής τάσεως 4. Ανελκυστήρες 5. Μηχανές 6. Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 7. Λέβητες θερμού ύδατος με υγρά ή αέρια καύσιμα 8. Διαγνωστικές ιατρικές συσκευές in vitro 9. Απλά δοχεία πιέσεως 10. Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα 11. Μέσα ατομικής προστασίας 12. Όργανα μέτρησης 13. Συσκευές αερίων καυσίμων 14. Εκρηκτικά μη στρατιωτικής χρήσης 15. Εξοπλισμός και προστατευτικά συστήματα για εκρήξιμες ατμόσφαιρες 16. Σκάφη αναψυχής 17. Συσκευασία και απορρίμματα συσκευασίας 18. Ραδιοφωνικός και τηλεπικοινωνιακός τερματικός εξοπλισμός 19. Εγκαταστάσεις μεταφοράς προσώπων κινούμενες με καλώδια Το CE δεν υποδηλώνει σε καμία περίπτωση ποιότητα προϊόντων, αλλά ασφάλεια. Τα προϊόντα που ακολουθούν τις απαιτήσεις των προτύπων της κάθε Κοινοτικής Οδηγίας, ορίζουν τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε το προϊόν να είναι ασφαλές για χρήση από τον καταναλωτή. Όλα τα προϊόντα που υπάγονται σε μία από τις παραπάνω ομάδες, οφείλουν να έχουν σε εμφανές σημείο τη σήμανση CE που να συνοδεύεται εκτός των άλλων, από τα στοιχεία του κατασκευαστή του προϊόντος. Προϊόντα τα οποία δεν φέρουν τη Σήμανση CE, δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι δηλαδή παράνομα. Από την 1η Φεβρουαρίου 2010, ένα ακόμα προϊόν που απαιτείται πλέον να έχει τη Σήμανση CE είναι και τα κουφώματα αλουμινίου, λόγω της υπαγωγής τους στην Οδηγία 89/106 Ε.Ε. περί δομικών υλικών.


ΣΕΛΙΔΑ 9

Τι αλλάζει τώρα στη ζωή μας αυτή η απαίτηση; Από την 1η Φεβρουαρίου του 2010 τα κουφώματα αλουμινίου που τοποθετούμε στο σπίτι μας, θα πρέπει να φέρουν τη Σήμανση CE, η οποία υποδηλώνει ότι η πόρτα και το παράθυρο που μας έχει τοποθετηθεί, είναι τουλάχιστον ασφαλή. Τα επίπεδα ασφάλειας στα κουφώματα αλουμινίου ορίζονται από χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν την αντοχή στην ανεμοπίεση, την αεροδιαπερατότητα, την υδατοστεγανότητα, την πυραντίσταση, τη θερμομόνωση, την ηχομόνωση κ.λ.π..

Πώς όμως είμαστε βέβαιοι πως ο κατασκευαστής κατ’ αρχήν έχει ελέγξει τα κουφώματά του για τις προαναφερόμενες απαιτήσεις; Ο κατασκευαστής των κουφωμάτων αλουμινίου ή ο παραγωγός/σχεδιαστής του συστήματος αλουμινίου (εργοστάσιο διέλασης αλουμινίου) οφείλει να στείλει αντιπροσωπευτικό δείγμα των προϊόντων του (πόρτες και παράθυρα) σε ειδικό εργαστήριο ελέγχων που έχει σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να διαπιστώσει ότι καλύπτονται οι απαιτήσεις των προαναφερόμενων χαρακτηριστικών.

Πώς είμαστε βέβαιοι πως ο κατασκευαστής θα παράγει όλα του τα κουφώματα, όπως αυτό το οποίο έστειλε για έλεγχο στο εργαστήριο; Ο κατασκευαστής οφείλει να εφαρμόσει ένα σύστημα ελέγχου της παραγωγής του (στα αγγλικά Factory Production Control - FPC), με σκοπό να διασφαλίσει πως τα προϊόντα του παράγονται και ελέγχονται με ενιαίο τρόπο και με σταθερή ποιότητα. Το σύστημα ελέγχου παραγωγής είναι ουσιαστικά ένα σύστημα οργάνωσης του κατασκευαστή που περιγράφει εκτός των άλλων τους τρόπους παραγωγής και ελέγχων των προϊόντων του. Το σύστημα αυτό μπορεί να ακολουθεί τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 9001, της προδιαγραφής του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου ΣΕΚΑ Q System ή και άλλων συστημάτων που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Oι ανωτέρω απαιτήσεις του συστήματος ελέγχου παραγωγής δύνανται να πιστοποιηθούν από ανεξάρτητο διαπιστευμένο οργανισμό πιστοποίησης, γεγονός που υποδηλώνει την αξιοπιστία και το κύρος του κατασκευαστή έναντι στους καταναλωτές. Ο οργανισμός πιστοποίησης διασφαλίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο κατασκευαστής διαχειρίζεται το προϊόν του, είναι εκείνος που εξασφαλίζει ότι ο καταναλωτής θα λάβει στο σπίτι του προϊόν αντίστοιχο με εκείνο που πέρασε τους ελέγχους από το εργαστήριο. Το CE στα κουφώματα αλουμινίου έρχεται πλέον σαν ασπίδα προστασίας των καταναλωτών, με σκοπό να διαφυλάξει ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά τους, το σπίτι τους. Οι καταναλωτές από την 1η Φεβρουαρίου 2010 θα πρέπει να διαπιστώνουν εκ των προτέρων και να επιλέγουν τον κατασκευαστή των κουφωμάτων τους με γνώμονα το κατά πόσο ο κατασκευαστής είναι ικανός και έχει τη δυνατότητα να παραδώσει ένα σωστό, ποιοτικό και ασφαλές προϊόν και να εξετάζουν ότι τα κουφώματα που θα εγκατασταθούν στην οικοδομή τους φέρουν τη Σήμανση CE.


ΣΕΛΙΔΑ 10

Εγγύηση στα Κουφώματα Γιατί είναι τόσο σημαντική; Συμβουλές ασφαλούς αγορας! Στο παρελθόν πολλές φορές οι καταναλωτές είχαν τη δυσάρεστη εμπειρία της χρήσης ενός ελαττωματικού κουφώματος αλουμινίου, το οποίο δεν παρείχε τα ελάχιστα επίπεδα λειτουργικότητας, ασφάλειας, υδατοστεγάνωσης, αεροστεγάνωσης, θερμομόνωσης ή ικανοποιητικής εξωτερικής εμφάνισης.

Το άρθρο υπογράφει ο κος. Θεόφιλος Παγιάτης, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. του ΣΕΚΑ Email: th@e-pagiatis.gr

Τo ποιος ευθυνόταν τότε, αλλά και το ποιος πλήρωνε τη ζημιά ήταν μια διαδικασία που προκαλούσε απαρέσκεια και συχνά κατέληγε στην αμφισβήτηση των ικανοτήτων του ίδιου του κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου, με όποιες συνέπειες προέκυπταν.

Ο κατασκευαστής ήταν ούτως ή άλλως υπεύθυνος για το ελαττωματικό κούφωμα, χωρίς όμως απαραίτητα να είναι ο μόνος που είχε την ευθύνη για το παραγόμενο προϊόν, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων σημαντικό μερίδιο ευθύνης είχαν οι προμηθευτές του. Θα προσπαθήσω στη συνέχεια να σας δώσω μερικές χρήσιμες πληροφορίες που βοηθούν στην ορθή λειτουργία της αγοράς κουφωμάτων αλουμινίου μέσα σε κλίμα ασφάλειας των καταναλωτών. Η πολιτεία μέσω τροποποιήσεων έχει προσαρμόσει την ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 1999/44/ΕΚ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων των καταναλωτικών αγαθών, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και επιτρέποντάς τους να αξιοποιούν καλύτερα τα πλεονεκτήματα της αγοράς.

>

Η σημασία του κατασκευαστή

>

Γραπτή εγγύηση = Προστασία του καταναλωτή

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι πελάτες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς τις ανάγκες τους αλλά και τις προσδοκίες τους από την αγορά νέων κουφωμάτων αλουμινίου, τα οποία προορίζονται για την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων ή για νεόδμητες κατοικίες. Έτσι λοιπόν, εξαρτάται σε ένα υψηλό βαθμό από τον πωλητή (κατασκευαστή) κουφωμάτων, να αντιληφθεί πλήρως τις ανάγκες και τις προσδοκίες του πελάτη κατά τη διάρκεια της αγοράς, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα από τη χρήση των νέων πορτοπαραθύρων, καθώς και την ασφάλεια της αγοράς από την ύπαρξη εγγύησης των προϊόντων και υπηρεσιών που θα του παρέχει.

Και μόνο η ύπαρξη γραπτής εγγύησης παίζει καθοριστικό ρόλο στην αγοραστική μας συμπεριφορά ως καταναλωτές. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι δυνητικοί πελάτες μια εταιρείας κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου, και όχι μόνο, έχουν ανάγκη η ποιότητα των προϊόντων αλλά και η ασφάλεια της αγοράς να εκδηλώνεται με σχετικά αντιληπτό τρόπο, αφού η κατανόηση τεχνικών χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων, αποτελεί δύσκολη προσέγγιση για τους περισσότερους καταναλωτές. Βασική προϋπόθεση του κατασκευαστή που δίνει εγγύηση για τα κουφώματα αλουμινίου, είναι η δέσμευσή του για την εφαρμογή συστημάτων ελέγχου ποιότητας παραγόμενου προϊόντος - υπηρεσιών και συστημάτων ελέγχου παραγωγής. Ο πελάτης πρέπει να εξετάζει προσεκτικά την ύπαρξη πιστοποιητικών του κατασκευαστή και σε κάθε περίπτωση να απαιτεί τις προσυμφωνημένες ιδιότητες, ιδίως στο πλαίσιο σχετικής διαφήμισης. Η σύμβαση ανάμεσα σε πωλητή - αγοραστή είναι απαραίτητη και η περιγραφή των προϊόντων πρέπει να γίνεται με τρόπο κατανοητό. Η αναφορά στην εγγύηση των κουφωμάτων να γίνεται με λεπτομερή τρόπο αν αυτό απαιτείται και μάλιστα ο καταναλωτής επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τα μικρά, δυσδιάκριτα γράμματα, τα οποία πρέπει να εκλείψουν. Ο καταναλωτής με την εγγύηση, πρέπει να διασφαλίζεται μέχρι και την εγκατάσταση του τελικού προϊόντος, διότι είναι σαφές ότι σε περίπτωση πλημμελούς εγκατάστασης των κουφωμάτων δεν θα απολαμβάνει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά, τα οποία ευλόγως προσδοκά από δείγματα κουφωμάτων (της ίδιας κατηγορίας), τα οποία προηγουμένως αντίκρισε σε εκθεσιακούς χώρους του κατασκευαστή κατά τη διάρκεια της αγοράς. Επίσης, είναι σημαντική η υποστήριξη του αγοραστή κουφωμάτων μετά την εγκατάσταση και μάλιστα θα έλεγα επιβεβλημένη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των κουφωμάτων σε βάθος χρόνου.


ΣΕΛΙΔΑ 11

Η εγγύηση λοιπόν θα πρέπει να περιλαμβάνει και την εγκατάσταση των πορτών και παραθύρων αλουμινίου, ώστε ο καταναλωτής να διασφαλίζεται πλήρως για την ποιότητα και τις ιδιότητες του τελικού προϊόντος αλλά και τη μετέπειτα τεχνική υποστήριξη. Με σαφήνεια και απλό, κατανοητό τρόπο, να αναφέρονται γραπτώς οι διαφορετικής διάρκειας εγγυήσεις, αν υπάρχουν, για όλα τα μέρη του κουφώματος αλλά και οι προϋποθέσεις ισχύος της εγγύησης. Συγκεκριμένα, ο πωλητής κουφωμάτων θα πρέπει με τη σύμβαση κατ’ ελάχιστον να εγγυηθεί στον καταναλωτή:

α) Την καλή λειτουργία του τοποθετημένου κουφώματος, το οποίο πρέπει να πληρεί τις ικανότητες θερμομόνωσης, υδατοστεγανότητας, αεροπερατότητας, όπως αυτές περιγράφονται στα συνοδευτικά έγγραφα του προϊόντος και προβλέπονται στα διάφορα πιστοποιητικά των κοινοποιημένων φορέων πιστοποίησης

β) Τα διάφορα εξαρτήματα (λαβές, μεντεσέδες, μηχανισμούς, ράουλα, βουρτσάκια) γ) Την υάλωση του κουφώματος σε περίπτωση υδρατμών ή υγρασίας ανάμεσα στο ζεύγος υαλοπινάκων δ) Τις ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, οι οποίες παρέχονται από το κούφωμα ε) Την επιφανειακή κατεργασία για την περίπτωση διάβρωσης, εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη εγγύηση από το βαφείο και ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και τη γεωγραφική θέση τοποθέτησης των κουφωμάτων Για το σωστό καθαρισμό των κατασκευών, ζητάμε να δίνονται γραπτές οδηγίες, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη διάρκεια ζωής των κουφωμάτων. Η περιοδική συντήρηση σε μεγάλα χρονικά διαστήματα εκ μέρους του κατασκευαστή, στα κουφώματα αλουμινίου είναι απαραίτητη, συμβάλλει στη μακροζωία και στην ευχρηστία τους και αποτελεί σημαντική προϋπόθεση της χρονικής παράτασης της εγγύησης. Ο καταναλωτής επομένως ωφελείται τα μέγιστα από ένα συμβόλαιο συντήρησης κουφωμάτων, το οποίο συνήθως έχει πολύ χαμηλό κόστος. Τα τελευταία 10 χρόνια παρατηρείται αναμφισβήτητα μια στροφή των ελληνικών επιχειρήσεων κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου προς την «Ποιότητα». Ο χώρος των κατασκευών αλουμινίου, είναι στενά συνδεδεμένος με την ποιότητα και την πιστοποίηση, αφού μια σειρά Ευρωπαϊκών Οδηγιών νέας προσέγγισης βρίσκουν εφαρμογή σε αυτόν το τομέα. Πρόσφατα, οι κατασκευές αλουμινίου εντάχθηκαν στην υποχρεωτική Σήμανση CE. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κατασκευή θα πρέπει να υλοποιείται βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και να είναι ασφαλής για χρήση. Στη χώρα μας, υπάρχει η προδιαγραφή ΣΕΚΑ Q.SYSTEM, η οποία αναφέρεται στην κατασκευή και την τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου. Ο πιστοποιημένος κατασκευαστής με ΣΕΚΑ Q.SYSTEM είναι υποχρεωμένος να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, τόσο κατά την κατασκευή, όσο και κατά την τοποθέτηση των κουφωμάτων. Όσον αφορά στα προϊόντα, πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από εγγύηση ελάχιστης διάρκειας 2 ετών με δυνατότητα επέκτασης υπό όρους απόλυτα κατανοητούς, η οποία παραδίδεται στον πελάτη μετά την αποπεράτωση των εργασιών και την επίδειξη του τρόπου λειτουργίας των προϊόντων. Στη σημερινή πραγματικότητα, ο καταναλωτής είναι διατεθειμένος να αλλάξει το συνηθισμένο τρόπο αγοράς προϊόντων για χάρη μιας ανώτερης, εγγυημένης και πιστοποιημένης ποιότητας. Συνεπώς, η εγγύηση είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη στην αγορά κουφωμάτων αλουμινίου, τόσο για τον εκάστοτε κατασκευαστή όσο και για τους καταναλωτές, διασφαλίζοντας ότι στην αμφίδρομη αυτή σχέση πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η ποιότητα.


ΣΕΛΙΔΑ 12

Κάγκελα αλουμινίου Ασφάλεια & Αισθητική, για ένα σπίτι όμορφο... ασφαλώς! Τα κάγκελα στο σπίτι μας, εκτός από την ασφάλεια που παρέχουν, αποτελούν στοιχείο διακόσμησης, προσφέροντας διαφορετικό στυλ για κάθε προτίμηση: μοντέρνο, παραδοσιακό, λιτό ή αυστηρό. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα διαβάσετε για τις πολλαπλές εφαρμογές των καγκέλων, που δίνουν μοναδικές λύσεις στις σύγχρονες -και όχι μόνο- κατασκευές.

>

Ποικίλες εφαρμογές καγκέλων

>

Tύποι καγκέλων

Οι εφαρμογές των καγκέλων, όπως είπαμε παραπάνω, είναι πολυάριθμες. Ειδικότερα, κατηγοριοποιούνται ως εξής: » κάγκελα μπαλκονιών, με ιδιαίτερη αντοχή στις διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες » κάγκελα για εσωτερικές σκάλες, που προσδίδουν μια αίσθηση υψηλής αισθητικής στο εσωτερικό κατοικιών και επαγγελματικών χώρων » κάγκελα για εξωτερικές σκάλες, κατάλληλα για μοντέρνες κατοικίες και επαγγελματικά κτίρια » κάγκελα για σκάλες σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα στους δημόσιους χώρους της πόλης, αλλά και σε χώρους, όπως πισίνες ξενοδοχείων, κατοικιών κλπ.

Στην αγορά κυκλοφορούν κάγκελα αλουμινίου, σιδήρου και ανοξείδωτα (τα λεγόμενα inox). Τα ανοξείδωτα και αλουμινίου είναι τα δημοφιλέστερα λόγω χαμηλού κόστους, ευκολίας συντήρησης και πληθώρας σχεδίων, που απαντούν στις σύγχρονες και μοντέρνες κατασκευές. Την υπεροχή όμως την έχουν τα κάγκελα αλουμινίου, για λόγους που θα αναλυθούν στη συνέχεια.

>

Κάγκελα αλουμινίου: Υπεροχή έναντι των άλλων υλικών

>

Ανταπόκριση στην ασφάλεια και την αισθητική

Τα κάγκελα αλουμινίου υπερέχουν έναντι άλλων υλικών λόγω του μειωμένου κόστους, της υψηλής ποιότητας και της αντοχής τους, της αισθητικής και των πολλαπλών σχεδίων που μπορούν να κατασκευαστούν. Συνοδεύονται από πληθώρα εξαρτημάτων, προσφέροντας λύσεις για πολλαπλές κατασκευές, με ιδιαίτερη ευκολία στην τοποθέτηση, καθώς και με μέγιστη προστασία κατά της διάβρωσης. Παράλληλα, διακρίνονται για την αντοχή τους στο χρόνο χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση, καθώς έχουν υποστεί τη διαδικασία της επιφανειακής επεξεργασίας για παραθαλάσσια κλάση (Seaside Class). Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, είναι ότι το αλουμίνιο αποτελεί ανακυκλώσιμο υλικό, πράγμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας!

Τα κάγκελα αλουμινίου μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιοδήποτε σχέδιο, δίνοντάς σας το προνόμιο να επιλέξετε από μια πλούσια γκάμα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μέγιστα επίπεδα ασφάλειας. Για να μπορέσετε να διακρίνετε τα αξιόπιστα συστήματα, αναζητήστε Πιστοποιητικά από έγκυρα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα.

>

Κριτήρια επιλογής

Όσον αφορά στα κριτήρια, με τα οποία οι αγοραστές συνηθίζουν να επιλέγουν διάφορα είδη καγκέλων, σημειώνουμε πως βασίζονται κυρίως στο σχέδιο και την αισθητική τους, δίνοντας φυσικά σημασία στο κόστος και στην ασφάλεια. Πέρα από την εμφάνιση, πάντα πρέπει να δίνουμε έμφαση στο επίπεδο ποιότητας, άρα και ασφάλειας που διέπει ένα προϊόν, όπως το κάγκελο.


ΣΕΛΙΔΑ 13

>

Συμβουλές διατήρησης και συντήρησης των καγκέλων αλουμινίου

1. Ένα απλό ξέπλυμα με χλιαρό νερό και ένα ήπιο υγρό σαπούνι αρκούν για τον καθαρισμό των καγκέλων αλουμινίου.

2. Όταν υπάρχουν λιπαρά υπόλοιπα, για τον καθαρισμό μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί βρεγμένο με white spirit.

3. Μετά τον καθαρισμό, είναι απαραίτητο να ξεπλένετε καλά με νερό, ειδικότερα όταν υπάρχουν εγκοπές, ώστε να διασφαλίσετε ότι απομακρύνθηκαν όλα τα κατάλοιπα.

4. Στην περίπτωση των καγκέλων αλουμινίου με ανοδίωση, τα όξινα ή αλκαλικά καθαριστικά δεν συνιστώνται, γιατί μπορεί να χαλάσουν την επικάλυψη της ανοδίωσης.

5. Αποφύγετε με κάθε τρόπο (παρά μόνο μετά από σύσταση εταιρείας ειδικευμένης στον καθαρισμό του ανοδιωμένου αλουμινίου) τα γαλακτώματα καθαρισμού ή τα χημικά καθαριστικά για το σπίτι, γιατί μπορεί επίσης να προσβάλλουν την επικάλυψη ανοδίωσης.

6. Αποφύγετε ακόμα σμυριδόχαρτο, γυαλόχαρτο, ατσαλόσυρμα, ή άλλα λειαντικά υλικά.

7. Η επιθυμητή συχνότητα με την οποία πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός, κινείται μεταξύ της μιας φοράς το μήνα, μέχρι τη μια φορά το εξάμηνο, ανάλογα με την εφαρμογή και το περιβάλλον που είναι εκτεθειμένη η εγκατάσταση.

Ευχαριστούμε για τη διαμόρφωση του θέματος την εταιρεία ALUMINCO. Φωτογραφικό υλικό από την εταιρεία ALUMINCO.

÷ĕĊĒĂĉđĖ“Ĉ ĝ,ĕČ ĄĆĄ”ÿĕĈ!


ΣΕΛΙΔΑ 14

Επιλέγουμε Κατασκευαστές με Σήμανση CE Όπως όλοι ήδη γνωρίζουμε, βάσει πρόσφατου νόμου, η σήμανση CE είναι υποχρεωτική για όλα τα κουφώματα από την 1-2-2010. Η σήμανση CE δεν αποτελεί σήμα ποιότητας αλλά βεβαιώνει ότι ένα προϊόν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και είναι απαραίτητη, για να μπορούν να πωλούνται τα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αλλά και στην ελληνική αγορά. Με άλλα λόγια, η σήμανση CE αποτελεί ένα τεχνικό δελτίο - απόδειξη ότι το κούφωμα έχει περάσει συγκεκριμένες διαδικασίες ελέγχου σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ότι ο κατασκευαστής το κατασκευάζει όπως ορίζεται στις προδιαγραφές του. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι την αποκλειστική ευθύνη της συμμόρφωσης του προϊόντος και επομένως της σήμανσης CE, την έχει ο κατασκευαστής. Κάθε προϊόν που αποκτά σήμανση CE φέρει ετικέτα σε ευκρινές σημείο, όπου και πρέπει να αναγράφονται τα ακόλουθα: - το λογότυπο και το έτος κατοχύρωσης της σήμανσης CE - το όνομα ή ο κωδικός ή το βιομηχανικό σήμα του παραγωγού ή το εμπορικό σήμα του προϊόντος - ο κατάλογος των υποχρεωτικών απαιτήσεων, στις οποίες ανταποκρίνεται το προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες και τις ειδικές χρήσεις Τέλος, στα πλαίσια της Υποχρεωτικής Σήμανσης CE στα κουφώματα, η αναζήτηση Πιστοποιημένων κατασκευαστών αποτελεί την καλύτερη επιλογή για εσάς που απαιτείτε την ποιότητα και τις βέλτιστες λύσεις για το σπίτι σας.

ELECTRONIC DOOR: Μοτέρ για συρόμενες πόρτες Η electronic door είναι μια νέα εταιρεία στον κλάδο τον αυτοματισμών για το σπίτι και την επιχείρηση. Η ποικιλία των προϊόντων, η κορυφαία ποιότητα, η αξιοπιστία και οι ανταγωνιστικές τιμές φέρνουν δίκαια την e-door στης πρώτες εταιρείες του κλάδου με σταθερά ανοδική πορεία μέσα στον χρόνο. Αυτή τη φορά σας προτείνει το πιο δυνατό μοτέρ (370W). Ιδανικό για πόρτες έως 1500 kg, μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Το μοτέρ είναι κλειστού τύπου με τον ηλεκτροκινητήρα και τα γρανάζια εμποτισμένα σε ειδικό γράσσο, γεγονός που εξασφαλίζει την άψογη λειτουργία σε όλες τις συνθήκες. Διαθέτει μηχανικό συμπλέκτη για τη ρύθμιση της ώθησης του κινητήρα.

G-ENERGY: Νέο μπράτσο G-BAT H G-ENERGY παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, το νέο μπράτσο της GENIUS, G-BAT. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν με χαρακτηριστικά του το άψογο design, τον απόλυτο βαθμό στεγανότητας και την ανταγωνιστική τιμή του. Το μπράτσο G-Bat προορίζεται για 300kg / φύλλο και για 3 - 4m πλάτος φύλλου. Η εταιρεία G-ENERGY βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας για να καλύψει τις ανάγκες σας.


Συστήματα Schüco PVC-U

Η ποικιλία των συστημάτων PVC-U της Schüco επιτρέπει την υλοποίηση λύσεων που προσδίδουν απαράμιλλο χαρακτήρα ως προς την αισθητική και λειτουργικότητα - ανεξάρτητα από το μέγεθος, το είδος και τη χρήση του ακινήτου. Τα συστήματα PVC-U της Schüco πείθουν με την προηγμένη, δοκιμασμένη τεχνολογία συστήματος και την ευρεία γκάμα προϊόντων που επιτρέπει μεγάλα περιθώρια διαμόρφωσης. Όλα τα συστήματα PVC-U της Schüco πληρούν ακόμα και στις βασικές εκτελέσεις τους υψηλές απαιτήσεις ως προς την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση, την ασφάλεια, την άνεση και το σχεδιασμό.

Schüco International KG - HELLAS Ελ. Βενιζέλου 54, 166 75 Γλυφάδα, Αθήνα/Ελλάδα Τηλ.: +30 210 96 90 420, Fax: +30 210 96 90 760 Εμπορικό Κέντρο “ΛΙΜΑΝΙ”: 26ης Οκτωβρίου 43 & Κεφαλληνίας 546 27 Θεσσαλονίκη/Ελλάδα Τηλ.: +30 2310 526 262, Fax: +30 2310 500 168 e-mail: info@schueco.gr www.schueco.gr

Θα μας βρείτε στην INFACOMA '10 18-21 Φεβρουαρίου 2010 Περίπτερο 15, Stand 11


Untitled-2 1

4/2/2010 10:41:29 πμ

ΚΟΥΦΩΜΑ & ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 3  

Εφημερίδα για το κούφωμα και την κατοικία. Μάθετε για θέματα που σας αφορούν όπως είναι: ΤΥΠΟΙ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ, ΕΓΓΥΣΗ ΣΤ...

Advertisement