Page 1

Γιορτές Χειμώνα 2011-2012

∆ΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΟΠΠΑ∆ΗΚ


Ο τόπος μας είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης του Χειμώνα. Ο Δήμος μας φοράει τα γιορτινά του και γίνεται ακόμη πιο όμορφος. Ίσως για αυτό, να ευθύνονται τα χιονισμένα βουνά μας, η μυρωδιά του καπνού από τα τζάκια, τα γραφικά χωριά μας και κυρίως οι φιλόξενοι κάτοικοι… Οι Γιορτές Χειμώνα λοιπόν, με κεντρικό άξονα τις ημέρες των Χριστουγέννων, είναι για όλους εμάς αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της εποχής. Φέτος αντιστεκόμαστε στην κρίση και κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο. Προσκαλώ όλους τους δημότες και τους επισκέπτες μας να γίνουν μέρος αυτής της παραμυθένιας γιορτής που ξεκινά στο Δήμο μας από τις 10 Δεκεμβρίου. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Καρπενησίου, σε πείσμα των καιρών και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, δίνει έμφαση στον πολιτισμό και προσπαθεί να δημιουργήσει μια γιορτινή ατμόσφαιρα για όλους. Ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε όλες της Δημοτικές Ενότητες, στηρίζουμε πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης, τιμούμε συμπολίτες μας που προσέφεραν με το δικό τους τρόπο στον τόπο μας, προσκαλούμε τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα και να συμμετέχει σε εορταστικά διαδραστικά δρώμενα , περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους να κατασκευάσουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και πάνω απ’ όλα προκαλούμε μικρούς και μεγάλους να παραμείνουν όρθιοι, δοκιμάζοντας την τύχη τους στο μεγάλο παγοδρόμιο που θα στηθεί για ένα μήνα στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΔΗΚ Παναγιώτης Γιαννιώτης


Το μεγάλο παγοδρόμιο μας περιμένει Η Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου μετατρέπεται σε έναν ονειρικό κόσμο. Παγετώνες, ξωτικά και η Βασίλισσα των Πάγων μας υποδέχονται στο δικό τους παραμύθι. Στο κέντρο όλων αυτών….

ένα μεγάλο παγοδρόμιο!!! Το παγοδρόμιο υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους ατέλειωτες ώρες διασκέδασης. Μη φοβάστε αν δεν ξέρετε να πατινάρετε…. Υπάρχει βοήθεια! Έμπειροι επιτηρητές βρίσκονται στο χώρο για να σας δείξουν πως να «γλιστράτε» με άνεση πάνω στον πάγο. Από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και για έναν μήνα μπορούμε όλοι να φοράμε παγοπέδιλα στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου!

Λειτουργία: Καθημερινά, 11:00 – 23:00 (ανοιχτό και όλες τις αργίες) Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ/μισή ώρα και 8 ευρώ/ώρα


Σάββατο 10 ∆εκεµβρίου 2011 Ώρα 19:00 Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας Ανάβουµε το ∆έντρο στην πλατεία του χωριού Χριστουγεννιάτικες µελωδίες, δώρα για τους µικρούς µας φίλους, παραδοσιακά γλυκίσµατα και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.

Κυριακή 11 ∆εκεµβρίου 2011 Ώρα 19:00 Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Χωριού Ανάβουµε το ∆έντρο στην πλατεία του χωριού Χριστουγεννιάτικες µελωδίες από τη Φιλαρµονική Ορχήστρα του ∆ήµου Καρπενησίου, δώρα για τους µικρούς µας φίλους, παραδοσιακά γλυκίσµατα και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 19:30 Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου Κεντρική Πλατεία Σας καλωσορίζουμε στο Βασίλειο των Πάγων Η κεντρική πλατεία γεμίζει φως. Το Βασίλειο των Πάγων ανοίγει τις πύλες του και μας υποδέχεται, δημιουργώντας μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Το Μεγάλο Παγοδρόμιο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους επίδοξους πατινέρ, στην πρεμιέρα του. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου πλημμυρίζει το κέντρο της πόλης με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ξωτικά και φυσικά η Βασίλισσα των Πάγων στήνουν τη δική τους γιορτή και μας παρασύρουν στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Το Παζάρι Αγάπης μας καλεί να προμηθευτούμε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ξεχωριστά δώρα φτιαγμένα με μεράκι από τα παιδιά και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Καρπενησίου «Ανεμώνη». Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καρπενησίου (ΚΔΑΠ) μας προσφέρει χριστουγεννιάτικα εδέσματα που προετοίμασαν οι μικροί μας φίλοι. Στο Ζαχαρένιο Πάγκο μας περιμένουν οι ζαχαροπλάστες της πόλης μας για να γευτούμε δωρεάν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα ενώ στη Ζεστή Γωνιά, ο Εμπορικός Σύλλογος μας προσφέρει ζεστό κρασί και τσίπουρο. *Το Βασίλειο των Πάγων κατασκευάστηκε από το Σύλλογο Εικαστικών και Καλλιτεχνικής Ανάπτυξης Ευρυτανίας και εθελοντές δημότες. Την επιμέλεια είχε η κ. Ελένη Δασκαλάκη.


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 19:00 Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου Ανάβουμε το Δέντρο στην πλατεία του χωριού Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους, παραδοσιακά γλυκίσματα και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 18:30-20:00 Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Καρπενησίου Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι (για παιδιά 6-8 ετών) Με τη βοήθεια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καρπενησίου, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη κατασκευή.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 19:00 Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου Ανάβουμε το Δέντρο στην πλατεία του χωριού Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου, δώρα για τους μικρούς μας φίλους, παραδοσιακά γλυκίσματα και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου «Η Αναγέννηση».


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 18:30-20.00 Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Καρπενησίου Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι (για παιδιά 9-12 ετών) Με τη βοήθεια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Καρπενησίου, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 19:30 Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου To πνεύμα των Χριστουγέννων Μια υπέροχη βραδιά, αφιερωμένη στους αριστεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας αλλά και σε συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει με το δικό τους τρόπο στον τόπο μας. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου με έργα Shostakovich, Mozart, Beethoven, Louis Armstrong, με γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, δημιουργεί μια ονειρική ατμόσφαιρα, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους να βιώσουν το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Μουσική διεύθυνση : Ευαγγελία Βάρσου

Διεύθυνση χορωδίας: Γεωργία Πουλοπούλου- Ανδρεάκη

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 19:00 Τοπική Κοινότητα Προυσού Ανάβουμε το Δέντρο στην πλατεία του χωριού Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους, παραδοσιακά γλυκίσματα και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.


Σάββατο 24 ∆εκεµβρίου 2011 Ώρα 18:00 Τοπική Κοινότητα Φουρνάς Ανάβουµε το ∆έντρο στην πλατεία του χωριού Ο Άγιος Βασίλης υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικης µουσικής, µοιράζει δώρα στους µικρούς µας φίλους. Ο Σύλλογος Γυναικών ∆ηµοτικής Ενότητας Φουρνάς µας προσκαλεί να αγοράσουµε δώρα από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που προετοίµασαν µε µεράκι τα µέλη του, ενώ µας προσφέρει δωρεάν παραδοσιακά γλυκίσµατα και άφθονο τσίπουρο και κρασί.

∆ευτέρα 26-Παρασκευή 30 ∆εκεµβρίου 2011 Ψηφίζουµε τον καλύτερο εορταστικό διάκοσµο Καθένας µπορεί να ψηφίζει µέσω facebook στη σελίδα του ∆ήµου Καρπενησίου και µέσω ραδιοφώνου, τηλεφωνώντας και στέλνοντας e-mail στις ζωντανές εκποµπές του Ράδιο Καρπενήσι (9:00-14:00) από 26 έως 30 ∆εκεµβρίου 2011, τον καλύτερο εορταστικό διάκοσµο των καταστηµάτων που βρίσκονται σε όλες τις ∆ηµοτικές Ενότητες του ∆ήµου Καρπενησίου.


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα: 18:00 Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου Δημοτικός Κινηματογράφος «ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ» Παιδική ταινία, Μεταγλωττισμένο Σε μια επαρχιακή γειτονιά, υπάρχει ένα μαύρο σπίτι με ένα καλά κρυμμένο καταφύγιο θαμμένο από κάτω του. Είναι ο τόπος διαμονής του πανούργου Γκρου και του απερίγραπτα κωμικού στρατού του από minions… Ο Γκρου, που μόνιμα καταστρώνει υποχθόνια πλάνα, έχει αυτή την περίοδο ένα νέο, μεγαλεπίβολο σχέδιο: να κλέψει το φεγγάρι! Έλα όμως που στο δρόμο του και προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια που του δείχνουν τέτοια αγάπη και στοργή, θεωρώντας τον μπαμπά τους, με αποτέλεσμα, ακόμα και αυτό το απόρθητο κάστρο κακίας, να κινδυνεύει να πέσει... Μια προσφορά του Δήμου Καρπενησίου και του ΟΠΠΑΔΗΚ στους μικρούς μας φίλους

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα: 19:00 Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου SANKARA: Dreams ’n Illusions Όταν η δεξιοτεχνία ενός Έλληνα μάγου μας μεταφέρει σε έναν κόσμο ονείρων και ψευδαισθήσεων, ανατρέποντας τους νόμους της λογικής και της επιστήμης, τότε η τέχνη της μαγείας ανυψώνεται σε νέα επίπεδα. Με σεβασμό στις απαιτήσεις των θεατών και με αγάπη στο καλό θέαμα, ο Sankara μας προσφέρει μία παραγωγή υψηλού επιπέδου, συνδυάζοντας το θέατρο, τη μουσική και το χορό, με την τέχνη της μαγείας και της ψευδαίσθησης. Είσοδος: 5 ευρώ για τα παιδιά και 10 ευρώ για τους μεγάλους


Πέµπτη 29 ∆εκεµβρίου 2011 Ώρα: 21:30 Στεγασµένη Λαϊκή Αγορά Xmas Party Ο Σύλλογος Νέων για την Ευρυτανία και οι απόφοιτοι της χρονιάς 2009-2010 του ΕΠΑΛ µετατρέπουν το χώρο της Στεγασµένης Λαϊκής Αγοράς σε ένα µεγάλο χριστουγεννιάτικο club. Είσοδος 5 ευρώ µε ποτό

Παρασκευή 30 ∆εκεµβρίου 2011 Ώρα: 17:00 Τοπική Κοινότητα Κορίτσας Ο Άγιος Βασίλης υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικης µουσικής, µοιράζει δώρα στους µικρούς µας φίλους. Ο Σύλλογος Γυναικών ∆ηµοτικής Ενότητας Φουρνάς µας προσκαλεί να αγοράσουµε δώρα από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που προετοίµασαν µε µεράκι τα µέλη του, ενώ µας προσφέρει δωρεάν παραδοσιακά γλυκίσµατα και άφθονο τσίπουρο και κρασί.


Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 12:00 Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου Το Βασίλειο των Πάγων υποδέχεται τον Άγιο Βασίλη και τους φίλους του Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα στους μικρούς μας φίλους. Χιονάνθρωποι και Ελαφάκια παίζουν μαζί μας σε ένα χριστουγεννιάτικο υπαίθριο πανηγύρι. Χριστουγεννιάτικες φιγούρες μας προσκαλούν στο δικό τους παραμυθένιο κόσμο, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου γεμίζει το κέντρο της πόλης με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες. Το παγοδρόμιο όπως κάθε μέρα, μας περιμένει. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 Ώρα 11:00 Δημαρχείο Καρπενησίου Βράβευση καλύτερου εορταστικού διάκοσμου Επιβραβεύουμε τους καταστηματάρχες που συμμετείχαν και αυτοί με τον τρόπο τους στη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας στο Δήμο μας. Ο Δήμος Καρπενησίου θα απονείμει τιμητικά βραβεία για τα τρία καλύτερα στολισμένα καταστήματα που εσείς θα έχετε επιλέξει με την ψήφο σας.

Χριστούγεννα στο Καρπενήσι  
Χριστούγεννα στο Καρπενήσι  

πρόγραμμα εκδηλώσεων