Page 1

Borgerforum gi’r dig mulighed

Bliv venner med Projekt 922O...

- for at møde kommunen og for at være med i diskussionen om vores bydel. Borgerforum inviterer i 2010 de forskellige forvaltninger med til møderne, for at få en snak om, hvordan deres arbejdsområde varetages i bydelen, og hvor vi som lokale beboere kan spille med. Møderne er altid åbne for alle og bliver annonceret i Kulturkalenderen og på www.kvarterloft.dk

Meld dig ind i gruppen Projekt 9220 - Aalborg Øst på Facebook og følg med i, hvad der sker i 9220! Du kan også tilmelde dig vores nyhedsmail via vores hjemmeside: www.9220.dk

Trafiksikker? Liv i Jobsøgningscaféen Der er fuld fart på Jobsøgningscaféen, som, udover gratis råd og vejledning, byder på masser spændende arrangementer i 2010! Jobsøgningscaféen har åbent hver tirsdag klokken 13-16 og ligger i kæderen under vaskeriet på Skallerupvej 139b. I jobsøgningscaféen er der altid kaffe på kanden, og du kan for eksempel få gratis råd og vejledning om jobsøgning eller hjælp til at skrive en jobansøgning på en af caféens computere.

Vil du have indflydelse... ...på Aalborg Øst dagen? Aalborg Øst dagen søger nye idéer og flere synspunkter. Du får derfor mulighed for at være med til at planlægge årets Aalborg Øst dag. Få en snak med Grethe på Kvarterværkstedet eller meld dig til informationsmødet den 11. januar klokken 19.00 på Trekanten.

Med fokus på arbejdspladser og jobsøgning har Jobsøgningscaféen arrangeret en række spændende arrangementer - og DU er inviteret: Coaching af Mie Nyborg Bendsen fra Concreto 2. februar 2010 & 2. marts 2010 Book en tid til råd og vejledning af den professionelle coach i støtte til positiv forandring, Mie Nyborg Bendsen fra virksomheden Concreto. Her handler det om DIG og DIN arbejdssituation. Hvordan ser en god jobansøgning ud? 6. april 2010 Virksomhedsleder Jesper Engsig giver sine anbefalinger i forhold til jobsøgning. Han fortæller også om, hvad virksomhederne kigger på, når de modtager en jobansøgning. Sådan hænger virksomheden sammen... 4. maj 2010 Vi tager på virksomhedsbesøg på Regionsvaskeriet, hvor det er muligt at få et indblik i, hvordan en virksomhed hænger sammen. Det rigtige job for dig? 1. juni 2010 Jobkonsulent Hanne Mousten Madsen fra Jobcenter Integration fortæller om, hvordan man læser en stillingsannonce, og hvordan man får de rigtige ting derfra med i sin ansøgning. Arrangementerne er gratis, men der er begrænsede pladser, så skynd dig at tilmelde dig i Jobsøgningscaféen eller hos jobvejleder Lone Steffensen: 20870110/ls@9220.dk, Jacob Friis fra Aab: 28604309/jf@aab1885.dk eller jobkonsulent Hanne Mousten Madsen: 25205867/hhm-jobcenter@aalborg.dk

Det var hvertfald de 1000 børnehavenbørn, der, den 12. november 2009, mødte op på plænen ved Runderen for at modtage Børneulykkesfondens sikker-i-trafikken-vest. Ambulance, politibil og en stor brandbil var med til at gøre dagen spændende for børnene, som i dagens anledning gerne måtte trykke på de mange knapper i bilerne og sætte alarmerne igang. Trafikorkestret spillede gode trafiksange, mens skolepatruljerne fra Mellervang og Tornhøj sørgede godt for, at alle børnene kom sikkert frem.

www.922O.dk www.kvarterloft.dk

Jule hy gge i sommerfuglen Kvarterværkstedets årlige juletradition, hvor alle kan komme og lave deres egen juledekoration og adventdkrans, blev i år afholdt på Sommerfuglen. De naturskønne rammer passede med de smukke naturmaterialer, den grønne guide havde hentet ind fra skoven. Der blev lavet mange smukke dekorationer mens glögg, æbleskiver og julemusik gav rigtig julestemning. Vi ses helt sikkert igen til næste jul!

K REAK I LD E N glasværksted Snart bliver der mulighed for at udfolde sine kreative evner med glaskunst. Beboerhøjskolen åbner nemlig til februar et glasværksted i forbindelse med fælleshuset på Blåkildevej - og du kan være med! Hold dig orienteret om glasværkstedets opstart på www.9220.dk. Men ikke nok med det! - I forbindelse med glasværkstedet bliver endnu et kreativt værksted åbnet, men det er endnu ikke bestemt, hvad der skal ske her. Fortæl os, hvad du kunne tænke dig at lave i et kreativt værksted, så bliver det måske dit forslag, der bliver Kreakildens næste kreative værksted. Du kan kontakte iværksætter for Beboerhøjskolen Elisabeth Abildsten Bøgh på telefon: 22 78 78 30 eller mail: eab@9220.dk

En tur på junglestien Aktiv torsdag

Har du gode kort? Bridgespillere efterlyses til ny bridgeklub i Aalborg Øst. Beboerhøjskolen starter nu en bridgeklub, som både er for nybegyndere og øvede. Har du lyst til at spille med, kan du kontakte Jan på e-mail: janshave@stofanet.dk eller Elisabeth på telefon: 22 78 78 30.

Torsdag i efterårsferien var der aktiv leg på plænen ved Runderen for børn i alle aldre. Blandt de mange gratis aktiviteter var fodboldturnering, sækkeløb, tovtrækning, skattejagt og meget mere. Vejret var fremragende, og det lokkede både børn og voksne ud. Det blev en rigtig god dag, som vi håber kan blive en tilbagevendende begivenhed i andre skoleferier også. - Så husk at holde øje med fælles legedag i Øst, når vi nærmer os vinterferien.

Kvarterværkstedet og Park og Natur står bag den flotte, nye junglesti og naturlegeplads på Hundemarken, som er blevet indviet med besøg af hele to rådmænd, nemlig Marianne Nørgaard og Thomas Kastrup. Tilstede var også nogle af de frivillige hjælpere, nemlig 7. klasse fra Mellervangskolen og nogle flittige unge fyre fra bydelen. Kvarterværkstedet har i denne forbindelse også valgt at lave en helt ny slags fodboldbane. Nemlig en fodboldbane, hvor målene er placeret på jordhøje - så man skal virkelig være god for at lave mål. Legepladsen rummer nu udfordringer for enhver - kom og prøv den!


Beboerhøjskolen er i luften Beboerhøjskolen flyver højt og giver dig masser af muligheder i Aalborg Øst. Hvad med for eksempel lækker madlavning i en hyggelig madklub, en aften i et kreativt værksted eller gratis voksenundervisning i dansk, engelsk, IT eller regning? Se alle dine muligheder på www.9220.dk

Nyt fra Projekt 922O og Kvarterværkstedet

Januar 2O1O

Karim Zaza i Aalborg Øst

Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg Øst

Jobsøgningscaféen afholdte den 26. november 2009 et foredrag med Aab’s målmand Karim Zaza, som fortalte om livets opog nedture. Cirka 60 unge og voksne deltog i arrangementet, som bød på et spændende foredrag, hvor Karim Zaza åbenhjertet fortalte om sin kamp for at tage en uddannelse og samtidig nå til tops indenfor fodblod. Under arrangementet var der gratis børnepasning, og efter arrangementet blev der serveret en dejlig aftensmad.

Dorit: 2087 0254 - dwa@9220.dk Tina: 20 87 27 56 - tkb@9220.dk

Aftenen var hyggelig og oplysende og starten på et sprudlende samarbejde mellem Projekt 9220 og Aab - fra sport til job.

922O Aalborg Øst

www.9220.dk

Så husk at holde øje med kommende arrangementer i Jobsøgningscaféen her i nyhedsbrevet eller på www.9220.dk

Sundhedshjørnet Gør noget godt for din krop - dans og hop! Bliv slank og glad - med vægttab og sund mad! Få et liv uden røg - få hjælp til at kvitte din smøg! Få en uforpligtende snak om DIN sundhed i Sundhedshjørnet på Trekanten. Sundhedshjørnet har åbent hver torsdag klokken 14-18.

Du er inviteret... ...til en lækker middag hos Madklubben i 9220 mandag den 18. januar 2010 klokken 17.00, hvor der vil blive serveret gratis smagsprøve-tá-selv-bord. Madklubben mødes hver mandag klokken 17.00 i fælleshuset på Blåkildevej 67A. Her laves, i samarbejde med en underviser, lækker og sund hverdagsmad, dejligt brød og søde kager, alt sammen til max. 40 kr. pr. gang. Madklubben er åben for alle uanset alder og køn, og vi håber at se dig til en hyggelig aften mandag den 18. januar - måske er madklubben også noget for dig?

Kvarterværkstedet

Aktiv torsdag 2OO9

Velkommen 2O1O

Læs blandt andet om: Aktiv torsdag

Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg Øst

Jobsøgningscaféen Junglestien

Grethe: 9931 7616 - gra-sbu@aalborg.dk Per: 4026 3953 - pth-sbu@aalborg.dk

Kreakilden Projekt 922O på Facebook

Kvarterloft@aalborg.dk www.kvarterloft.dk

Vinderbilleder i Plakatkonkurrencen

Vinderbillederne... ...af Plakatkonkurrencen 2010 var ikke lette at finde blandt de 120 fantastiske forslag, der var indsendt af både børn og voksne. Der var denne gang 2 temaer: Et for børn op til 15 år: Tegn, klip eller mal en sommerfugl Et for voksne: Den skønne natur i Aalborg Øst Ovenover ses vinderbilledet fra voksenkonkurrencen. Vinderbillederne kan blandt andet ses på årets kalender, som er vedlagt og som også kan hentes gratis på Kvarterværkstedet. - Vi glæder os allerede til den næste plakatkonkurrence...

Så fik vi endelig en... ...genbrugsbutik i Aalborg Øst! Torsdag den 19. november 2009 slog Butik-Caféen på Saltumvej 5 dørene op til den nye genbrugsbutik med et festligt åbningsarrangement, hvor der var mere end 100 besøgende. Da båndet til genbrugsbutikken blev klippet, strømmede kunderne ind i butikken for at se, hvad de kunne gøre af gode køb! Genbrugsbutikken har samme åbningstider som Butik-Caféen, nemlig tirsdag-fredag klokken 11.00-16.30.

Nyhedsbrev januar 2010  

Nyhedsbrev januar 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you