Page 1

AKADEMI

THE MISSION VOLYM 1 - AUGUSTI 2013

ETT NYTT VERKTYG FÖR GÄVLE


Introduktion

Intervjuer

03. 04. 05. 06.

12. 13. 14. 17. 18. 19.

Introduktion Fakta om Rapatac Preps Akademi Intervju Moussa N´Diaye Intervju Rapatac Preps medarbetare Lokalen En miljö för alla

Vi är Rapatac Preps

08. 09. 10. 11.

Eget företagande Söker kunskap om att starta eget

Gavlegårdarna Cathrine Holgersson, VD Gavlefastigheter Per-Arne Vahlund, VD Bilmetro Bertil Andersson Arkitektkopia Mikael Sundström Gävles näringslivschef Tove Elvelid Arbetsförmedlingen Charlotte Humling, Chef

Redaktionen Rapatac Preps egna tidning

Reportage

Marknadsföringsgruppen Gör research och intervjuar företag

16.

IT, jobb & studiegruppen Teknikansvariga, undersöker jobb och studie möjligheter

Serien

20.

Vårt samhälle Ett samarbete med Gävle kommun och Högskolan i Gävle

Rapatac Preps Comic En serie om Rapatac Preps medarbetare


Foto: Timmy Jonsson

Introduktion Fa kta om Rapatac Preps Akadem i Grundades: Februari 2013 Grundare: Moussa N’Diaye Antal deltagare: Ca 70 st och växande Medarbetare: Emelie Sjödin, Cecilia Belin, Ludde Johansson och Abigail Tilahun Huvudsponsor: Gavlegårdarna Vad vi står för: Vi jobbar för att ta bort arbetslösheten bland ungdomar och ger dem hjälp på vägen ut i arbetslivet

Rapatac Preps Akademi är ett nytänkande koncept i samarbete med Arbetsförmedlingen där man istället för att ställa den traditionella frågan ”Vad kan du?” frågar ”Vad vill du?”. Tanken är att individen som kommer till Rapatac Preps Akademi ska få en chans att ställa sig utanför det som Gävle kommit att kalla arbetslösheten och istället tänka fritt på vad hen vill uppnå med sitt arbetsliv. Därför läggs stor vikt på självständigt arbete från individen med fokus på att nå sitt personliga mål och hur den ska ta sig dit, samt på nätverksbyggande med olika företag, organisationer och människor för att få ut individens kunskaper på marknaden.

Rapatac är idag en väletablerad organisation för barn i Gävle, men med Preps Akademi tar vi vårt första steg in i en enorm förändring som kommer göra Gävle till nummer ett i kampen mot arbetslöshet i Sverige. Projektet Preps Akademi började i april med tolv ungdomar – idag är vi nästan fem gånger så många, som alla håller till i våra nyrenoverade lokaler som vi själva tagit från idé till verklighet på Teknikparken. Vår verksamhet består utav allt från snickare och skribenter till entreprenörer och filmmakare med många flera och alla är redo till hundra procent att realisera sina drömmar och nå sina mål.

3


Foto: Elin Lundberg

Grundare av Rapatac Preps

Moussa N’Diaye Nu när Rapatac Preps har börjat komma igång i Gävle så kände vi att det var viktigt att få höra från mannen bakom Rapatac, Moussa N’Diaye, vad hans vision med Rapatac Preps är och hur han tänkt realisera den. Vad är Rapatac för dig? – Det är roligt, för Rapatac förändras hela tiden och det är en jättebra fråga; För fem år sedan så skulle jag inte kunna ge dig samma svar som idag. Idag så skulle jag säga så här: Det är något man kallar det okända, man vet inte vad Rapatac är därför det förändras, byggs och struktureras om konstant – men det måste hjälpa människan, inspirera och öppna dörrar. Det är vad Rapatac är för mig idag. Rapatac Preps, vad är det? – Vi bor i ett land, en stad, som har väldigt många arbetslösa, framförallt arbetslösa ungdomar. Vi kom på en idé där vi ville skapa ett nytt verktyg för Gävle – verktyget har vi döpt till Rapatac Preps. Ungdomar som slutar skolan men inte vet var dom ska ta vägen, ungdomar som inte har rätt inställning, fel attityd eller saknar förebilder ska alla få komma till Rapatac Preps Akademi. Därför är Preps ett nytt verktyg för Gävle, så att dessa ungdomar ska kunna nå arbete eller studier. Det är en ny plattform för att förstå att det är viktigt med utbildning. Det är när man är ung som man bygger hela framtiden. Varför förtjänar Gävle Rapatac? – För jag tycker det är viktigt! Alla vi människor har ett ansvar. Vi bor i detta samhälle tillsammans. Man kan inte säga att man inte är en del av det, man kan inte fega sig igenom det, lura sig igenom det. Jag tycker att Rapatac Preps måste finnas här, jag måste ta mitt ansvar – bidra med vad jag kan bidra med. Har du några planer på expansion utanför Gävle? – Verkligen! Jag vill att bra saker ska hända, alla ska få vara med och dela. Det här är så pass bra att vi inte behöver stan4

na i Gävle. Det här kan gå vidare, men sen behöver man inte ha bråttom heller utan ta det i en takt vi klarar av. Jag hoppas det är ungdomarna som tar det vidare – jag gör mitt, dom gör sitt. Har du arbetat med något liknande projekt tidigare? – Jag brukar inte gilla projekt, jag gillar koncept. När jag jobbar med någonting är det alltid långsiktigt. Jag vill att det här ska vara någonting som ska byggas på långsikt i Gävle. Jag har alltid jobbat med människor och jag älskar det. För det ger mig väldigt mycket tillbaka. Att få känna att man behövs, glädjen går inte att beskriva. Det är verkligen det som driver mig. Jag har inte jobbat med något sådant här förut, för vi skapar något nytt. Men jag har alltid jobbat med människor i hela livet!

Om jag lyckas med det jag vill ”kommer det här bli kvar till våra

barnbarn och spridas till resten av Sverige.

Hur ser din bakgrund ut? – Jag har familj och jag har barn. Jag har jobbat i skolan och det är vad som givit grund till Rapatac och därför tycker jag att skolan är väldigt viktig – det är ett forum för barnen. Det är där dom spenderar den mesta av sin tid. Det är ett privilegium för mig att ha fått jobba där och jag har lärt mig väldigt mycket. Sen så är jag född och uppväxt i Senegal, i en annan kultur och det har också hjälpt mig väldigt mycket. Hur ser framtiden ut? – Om jag lyckas med det jag vill kommer det här bli kvar till våra barnbarn och spridas till resten av Sverige – en ny metod och ett nytt sätt att jobba på, då har jag lyckats. Det här konceptet blir kvar för att utvecklas och förbättras. Jag vill att ungdomarna ska driva idéerna, inte jag. Det är byggt så att ungdomarna som jobbar med det här. Det är ungdomarna som växer i det; jag skapar förutsättningarna och dom genomför och får det att växa – då kommer saker och ting bli väldigt enkelt framöver.


Rapatac Preps

medarbetare Cecilia Belin Hur kom du igång med Rapatac Preps? – Jag har känt Moussa i ett år och han tyckte att jag skulle passa perfekt i det här projektet. Vad är Rapatac för dig? – Det är ett starkt varumärke för barn och ungdomar. Nu genom Rapatac Preps Akademi kommer det även bli viktigt för unga vuxna. Vad är din roll i Rapatac Preps? – Min roll är att inspirera och vägleda. Jag jobbar även med praktiska uppgifter och marknadsföring. Har du någon tidigare erfarenhet av liknande projekt? – Jag har jobbat med unga förut men inte på den här nivån så det är något nytt för mig. Hur ser framtiden ut? – I Gävle ser den ljus ut. Jag tror det kommer att spridas och det ska bli spännande att få vara med om det.

Ludde Johansson Hur kom du igång med Rapatac Preps? – Jag fick kontakt via Hans Helmersson på Gavlegårdarna. Han förde sedan ihop mig med Moussa i April. Vad är Rapatac för dig? – Att det är/blir bra kvalitet på allt vi gör, och att vi hittar det bästa hos varje individ.

Emelie Sjödin Hur kom du igång med Rapatac Preps? – Jag träffade Moussa tack vare en gemensam bekant och nu har jag varit igång sedan i maj. Vad är Rapatac för dig? – Ett framtidsprojekt, jag tror att det är en lösning på många problem som finns. Det är ett bra sätt att få ut ungdomar till företag.

Vad är din roll i Rapatac Preps? – Jag är allt i allo här.

Vad är din roll i Rapatac Preps? – Jag är handledare och som ett stöd för ungdomarna här. Men kort och gott skulle jag kalla mig för handledare.

Har du någon tidigare erfarenhet av liknande projekt? – Ja, dels har jag arbetat med något som heter marknadsplan, sedan med teater och liknande.

Har du någon tidigare erfarenhet av liknande projekt? – Nej, jag har däremot många års erfarenhet inom handel. Fast inget inom något som det här, det finns inget liknande.

Hur ser framtiden ut? – Den är väldigt ljus, ser det bra ut för Rapatac ser det bra ut för mig. Jag kommer även öppna en lanthandel i sommar.

Hur ser framtiden ut? – Jag ser resultat och att detta definitivt kommer bli en stor tillgång för Gävle.

5


Rapatac Preps

en miljö för alla När vi först anlände till det som kom att bli våra lokaler på Teknikparken möttes vi av dödligt tråkiga korridorer i grått och grönt – inte alls för olikt hur man skulle tänka sig att ett sjukhus ser ut. Det var små, trånga rum, långa tomma korridorer och platt ljus som kunde få vem som helst att bara vilja springa därifrån. Men vi började arbeta – och vi förvandlade detta övergivna spökhus till en professionell och trivsam arbetsplats för alla.

Foto: Adam Holmqvist

6


Foto: Robin Selles

7


Eget företagande

När vi kom till Rapatac Preps hade ingen av oss någon vidare koll på eget företagande, men det stod klart att många av oss var intresserade. Så vi startade upp en grupp där vi gemensamt kunde diskutera och tillsammans skapa en bredare grund att stå på, så att vi alla har möjligheten att vara noga pålästa innan vi tar steget in som egen företagare. Fler och fler blir intresserade och gruppen växer stadigt varje gång det kommer nya ansikten hit till Rapatac Preps.

Till en början så kunde som sagt ingen av oss speciellt mycket om eget företagande. Man hade ingen koll alls på bolagsformer, vilka olika hjälpmöjligheter det fanns och man visste inte riktigt vad det egentligen betydde att starta ett eget företag. Är man villig att jobba hårt och länge för sitt mål? Klarar man verkligen av att vara sin egen chef? Har man den passion och envishet som krävs? Det är några av de viktiga frågor vi ställer varandra. För att överhuvudtaget kunna nå sin vision av ett framgångsrikt företag så behöver man en idé, utan en idé står du fast. I gruppen har vi helt olika planer, allt från att driva ett modeföretag till att starta upp ett spelföretag, eller kanske ett hunddagis. När du har din idé färdig för dig själv, vet du kanske vad du vill men inte riktigt hur du ska komma igång, då kommer du till oss. Vi hjälper dig att vidareutveckla din idé, vi hjälper dig med vad du bör tän8

ka på. Vi hjälper dig kartlägga de företag som redan finns, som har en likadan affärsplan. Det som gör vår grupp så unik, är just att intressena och våra visioner är så olika. Det är alltid spännande att höra någon annans idéer och planer, så man hjälper gärna till.

De senaste veckorna har vi gått lite djupare in på vilken bolagsform som passar var och en av oss bäst, samt vilka olika instanser vi kan vända oss till. De vanligaste bolagsformerna är enskild firma, aktiebolag, handelsbolag och ekonomisk förening. De flesta av oss stod som stora frågetecken när vi först hörde talas om alla olika bolagsformer, men ack så viktigt det är. Vi har använt oss väldigt mycket av internet, vi har pratat med personer

Foto: Robin Selles

vi känner och våra ledare här på Rapatac Preps. Två från vår grupp åkte på en föreläsning hos Gävle kommuns näringslivsavdelning, och de ska även komma hit till oss för att föreläsa för alla här på Preps. Vi kommer även att boka in fler föreläsare, inte bara företag utan även privatpersoner som lyckats och vill berätta sin historia. Många sitter där med sin idé, sin önskan att få starta ett eget företag och vill känna att man skapat något man älskar och verkligen brinner för. Men det finns många som inte har någon aning om var man ska starta. Men en sak är säker, här på Rapatac Preps är du välkommen och vi kommer alltid att hjälpa dig på det bästa möjlig sätt vi kan!


Redaktionen På tidningsredaktionen är vi indelade i fem grupper där vi samarbetar med varandra för att få vår tidning ”Rapatac Preps - The Mission” att gå ihop. Gruppledarna har dagligen möten och diskuterar dagens och veckans upplägg för att deadlinen ska kunna följas. Redaktionsgrupperna samarbetar med andra grupper på Rapatac Preps som publicerar sitt material i tidningen, de gör mycket intervjuer och skriver profiler och sådant. Skribentgruppen Vi renskriver och korrekturläser all text innan tidningen går till tryck. Vi följer även med de andra grupperna på intervjuer och antecknar, efteråt sätter vi ihop anteckningarna till texter och de som höll i intervjun får en chans att läsa igenom texten och komma med kritik. Foto/filmgruppen Vi fotar och filmar till tidningen och vi samarbetar även med reportergruppen en hel del. Vi fotar många bilder varje

dag och är med överallt, från oss väljs sedan de bästa bilderna ut av gruppen och sedan skickas bilderna in till bild och filmredigeringsgruppen som sedan redigerar och väljer ut ännu färre bilder. Bild/filmredigering Vi redigerar filmer och bilder för att förbättra kvalitén, samt är med och filmar när vi har möten och intervjuer eller liknande. De bilder som redigeras skickas sedan in till layout för att få en plats i tidningen. Kort sagt går vårt arbete ut på att redigera alla de bilder som kommer in från fotograferna. Layoutgruppen Vi bestämmer upplägget om hur bilderna och texterna ska se ut och vi sköter designen av tidningen, profilbladet, medlemmarnas visitkort och andra grafiska uppgifter. Vi gör layouten för tidningen och allt material hamnar hos oss i slutändan såsom texter, bilder, intervjuer med mera. När tidningen och broschyren är klar så ser vi till så de lämnas in på tryck.

Foto: Robin Selles & Elin Lundberg

Serie/profilgruppen Vi är gruppen som har gjort Profilbilderna samt serien som ni kan hitta här i tidningen. Tanken bakom vårt arbete är ganska simpelt, vi ville hitta ett nytt och roligt sätt att profilera Rapatac Preps Akademin´s medlemmar. Med serien så kan vi på ett enkelt och roligt sätt visa vad vi gör (och har gjort) i projektet, och då alla medlemmar är karaktärer i serien så kan man kort och gott få en referens om vad varje medlem har åstadkommit hos oss vare sig det är självständigt eller i grupp. I och med att serien framställs på ett roligt vis så säkrar vi även att ni läsare kommer ihåg vad som händer och vilka vi är. De tecknade profilerna som vi även gjort kommer därför in i den fliken, ni har läst serien, ni har lärt känna karaktärerna och fått se vad man tillfört och vilka erfarenheter man har fått av Rapatac Preps Akademin. Och här kan du nu enkelt se karaktären bredvid den ”verkliga” konterparten, listat med tidigare erfarenheter och meriter, samt en presentation och kontaktuppgifter. 9


Marknadsföringsgruppen Om oss Vi är marknadsföringsgruppen här på Rapatac Preps. Vår uppgift är att samla information om företagen som sponsrar Rapatac. Vårt mål är att få bättre kontakt med dessa företag så att folk här hos oss kan få praktikplats och sedan möjligen få en anställning. Vår grupp är alltså en vital del här på Rapatac Preps. Vi ska kontakta företagen och bjuda in dem till Rapatac Preps så att de får möjlighet att se hur vi arbetar och hur ambitiösa vi är. Via dessa intervjuer som vi kommer att ha så får vi veta vad företagen söker för personer och hur det går för folk som varit på praktik hos dem. Vi i gruppen har även gjort research om sponsorerna, till exempel kollat upp hur stort företaget är, hur många anställda de har, deras omsättning och hur det går för dem. Vi gör detta för att vi ska ha bra koll på företagen och arbetsmarknaden. Vi i gruppen har också som uppgift att hålla i invigningen av Rapatac Preps. Företagen i vår byggnad här vid Teknikparken ska bjudas in samt Rapatacs sponsorer, vi tänker även bjuda in tv och radio så att vi samtidigt får bra publicitet. Om vi sprider vårt budskap och visar upp oss för omvärlden kommer det att gynna oss i längden. Tanken är sedan att vi ska ha en delikat buffé med god plockmat, för att skapa en professionell och imponerande image.

Eftersom Gävle har högst ” arbetslöshet i hela Sverige så har

Rapatac valt att starta sin verksamhet här.

10

Foto: Elin Lundberg

Varför vi gör detta Orsaken till att vi håller på med det här är naturligtvis på grund av Gävles miserabla arbetslöshet. Genom att vi gör ett hårt jobb här skapar vi bättre förutsättningar för arbetslösa i Gävle. Vår förhoppning är att flera personer härifrån ska få praktikplats hos någon av Rapatacs sponsorer vilken sedermera leder till anställning. Nya personer slussas in här på Rapatac när de andra får jobb eller praktik, vilket gör att Rapatac kommer att fungera som ett effektivt verktyg för arbetssökande ungdomar med bra ruljans. Rapatac erbjuder 20 företag att bli starsponsorer. De företag som är starsponsorer får en Rapatac Star på aktivitetscentret vid Nordost. Denna stjärna är tydlig och får företaget att se bra ut, att ha en stjärna på aktivitetscentret bör ses som ett privilegium. Grundades 2001 började tankarna om Rapatac från grundaren Moussa N’Diaye och 2004 startades stiftelsen. Rapatac är ett långsiktigt koncept för att ungdomar ska se deras möjligheter och att de ska utnyttja dessa möjligheter. Gavlegårdarna började sponsra 2004 och är vår huvudsponsor. Utöver vår huvudsponsor så har vi även starsponsorer, guldsponsorer samt silver och bronssponsorer. Att ett företag sponsrar Rapatac är ett speciellt sätt att visa att man bryr sig om ungdomarna i staden samt att man visar att man vill bidra till en bättre framtid för unga. Eftersom Gävle har högst arbetslöshet i hela Sverige så har Rapatac valt att starta sin verksamhet här. När vi har kommit igång så kommer vi att utöka vår verksamhet och försöka hjälpa hela Sverige. Vi fokuserar först och främst på Gävle, lyckas det så siktar vi på att hjälpa resten av landet.


IT-gruppen

För att få allting att fungera på ett kontor krävs ganska mycket som ligger dolt i bakgrunden. Vi på IT-gruppen jobbar varje dag med att se till så att allting fungerar. Från början var detta ett tomt kontor, ingenting. Idag har vi skapat ett nätverk för alla datorer och konfigurerat allting från skrivare till dator. Utöver att skapa lösningar så får vi konstant uppdrag från våra kollegor att hjälpa dem eller informera dem om hur man använder systemet vi använder idag. Kort sagt så har vi hand om hela Itstrukturen och dess underhåll. Vi har gjort allt från att bygga upp nätverket till att bestämma vilka enheter som ska köpas in samt daglig service till kontorets alla deltagare. Och det är vad vi är, vi är de som fixar och grejar med det tekniska och får allt i bakgrunden att flyta på så att det inte blir stopp i arbetet. Vi jobbar ganska innovativt och försöker hela tiden ligga i framkant. Vi är just nu i Gävle ensam som organisation att använda Googles egna operativsystem Chromebook. Eftersom det är väldigt nytt och fräscht så är allt inte alltid kompatibelt med Chromebook, vilket i sin tur leder till utmaningar som vi måste lösa för att det ska fungera. För att få skrivaren att fungera tillsammans med Chromebook så krävdes det några timmars arbete för att hitta en lösning, men till slut så hittade vi den och nu går allt som på räls. Vi jobbar även med att utveckla en hemsida på uppdrag av kommunen och högskolan till identitetsdagarna i Gävle. Det bästa med den här gruppen är att vi får ta väldigt mycket ansvar, vi får utveckla nya system och testa olika metoder och tekniska prylar.

Studiegruppen Jobbgruppen

För närvarande är vi tre personer som arbetar i studiegruppen. Vår grundläggande uppgift är att kartlägga och sammanställa intresset för utbildning hos deltagarna på Rapatac Preps Akademi, sedan gör vi research och försöker matcha lämpliga utbildningar med rätt personer. Detta gör vi för att förenkla för varje individ och helt enkelt göra utbudet mer lättillgängligt. Många är intresserade av att studera men vet inte riktigt vad de ska satsa på, dessutom är en del osäkra på vilken behörighet som krävs för att söka olika utbildningar. När vårt arbete är klart har förhoppningsvis deltagarna fått en överblick över lämpliga utbildningar samt vilken behörighet som krävs för att söka. Har man inte behörighet att söka en utbildning som man är intresserad av så ska det finnas information om hur man går tillväga för att skaffa sig den nödvändiga behörigheten. Vi kommer även att undersöka hur arbetsmarknaden ser ut inom de olika branscherna som deltagarna är intresserade av, på så vis får de information om det är brist på personal eller stor konkurrens inom branschen.

Vår huvudsakliga uppgift är att intervjua alla deltagare på Rapatac Preps Akademi för att få ett grepp om vad de är intresserade av och vill jobba med. Vi tar reda på kontaktuppgifter till sponsorer och andra företag för att sedan ringa upp dem och ta reda på vad de har för anställningsvillkor, hur mycket människor de tar in och om de har möjlighet att ta in praktikanter. All information skickas därefter vidare till marknadsföringsgruppen. Vi är även involverade i andra projekt som till exempel profilbladet, månadens fråga och vårt samhälle. Vår grupp rycker också in för att hjälpa andra grupper som är i behov av hjälp.

Många är intresserade av att studera men vet inte riktigt vad de ska satsa på

Foto: Robin Selles, Elin Lundberg, Emil Heed & Caroline Hermansson

11


Hur många anställda har ni just nu? – Vi har ca 200 anställda och ca 100 sommarjobbare. Vi tar ibland in praktikanter men vi har mycket vikarier från Högskolan genom Manpower student. I dagsläget tar vi inte emot så många praktikanter men det beror mycket på arbetsbelastning och att vi inte riktigt sett var vi skulle kunna hitta lämpliga platser, men det är något som ska övervägas löpande när vi får förfrågningar.

Foto: Robin Selles

Cathrine Holgersson VD på Gavlegårdarna

Varför stödjer ni Rapatac? – Gavlegårdarna har länge haft ett engagemang i Rapatac. Var tredje Gävlebo bor hos oss och idag finns Rapatac centralt i stan och i ett bostadsområde som tidigare uppfattats som mindre tryggt. Rapatac bidrar med trygghet genom att de ställer krav samtidigt som de erbjuder trygghet, ett socialt sammanhang med människor som bryr sig. Vi vet att Gävle idag har problem med låg utbildningsnivå, vi vet också att utbildning ger möjlighet och valfrihet i framtiden. I Sverige har vi fri skola men det är ändå inte samma förutsättningar för alla då alla barn har olika möjlighet till stöd hemma. I ett område som Nordost med över 30 nationaliteter och lika många språk, kan det vara extra svårt att ge sina barn det stöd med studierna som man önskar. Där kan Rapatac hjälpa till och vara just det stöd som varje barn kan behöva. Det är viktigt för barnen, viktigt för Gävle och givetvis också bra för Gavlegårdarna. Hur ser ni på arbetslösheten i Gävle och varför har det blivit så? – Jag är ingen expert på området men vi 12

ser att det är viktigt, man väljer Rapatac för trygghet och socialt sammanhang. En gång i tiden var Gävle med i diskussionen om att eventuellt bli huvudstad. Nu blev det Stockholm istället men man kan förstå att Gävle en gång var en mäktig handelsstad. Sedan utvecklades Gävle till en industristad med arbeten som man kunde komma in i ganska snabbt utan någon högre utbildning. Idag är det svårare, vi ser att de nya jobben knappast kommer inom industrin. I det nya kunskapssamhället krävs högre utbildning och de enkla jobbet blir färre. På 1800-talet var Gävle en stad med stor emigration, båtarna lämnade Gefle hamn och styrde mot Amerika där många hoppades på ett nytt liv. Idag kommer många människor till Gävle med samma förhoppning, dvs ett nytt liv utan krig och fattigdom. Det är en fantastisk möjlighet för Gävle, för med mer människor då det blir mer liv och rörelse och framförallt uppstår fler jobb inom både handel och service ju fler människor vi blir.

Hur ser framtiden ut för er? – Den ser ljus ut, våra bostäder har nog aldrig varit så efterfrågade och vi har i stort sätt inga vakanser och kommer därför att bygga en hel del framåt. Hur tillvida vi ska hyra, köpa eller har egen personal är en ständig avvägning. Ska vi anställa eller ska vi köpa arbetskraft? Just nu ser vi varken att vi måste öka eller minska antalet anställda, men det är många som går i pension så vi rekryterar ständigt ny personal. Många väljer att jobba länge hos oss och vi har till exempel en person som har jobbat hos oss sedan -67, vi är en arbetsgivare som många trivs väldigt bra hos. Hur marknadsför ni er? – Vi marknadsför oss mycket. Vi har exempelvis nyhetsbrev som är anpassade för just det område folk bor i. Många föredrar att få den i pappersform men vi skulle gärna gå över till mer digital information. Hemsidan som vi har är vi inte riktigt nöjda med och den kommer utvecklas, nu finns vi även på Facebook och det ska också utvecklas. Vi har en chat som är mycket populär. Vi använder oss även mycket av pressmeddelanden, tex när vi bygger nytt. Generellt har vi mycket kontakt med media. Resultatet av en varumärkesundersökning visade att vi är ett lika starkt varumärke som Ikea i Gävle, men givetvis bara här i Gävle, det är dock något som måste vårdas ömt och ständigt arbetas med för att inte tappa. Precis som många väljer att jobba länge hos oss så har vi också dem som bott hos oss länge. Vi har precis intervjuat en dam som bott i samma lägenhet hos oss i 53 år. Och det är vi väldigt stolta och glada för.


Fa kta om Gavlefastigheter Gavlefastigheter är både ett nygammalt företag som ursprungligen kommer från Brynäsbyggnad, som har funnits väldigt länge. Det var det bolaget som byggde Gavlerinken, den som fanns före Läkerol Arena. Vi tar in en del praktikanter men vi tar mest in sommarjobbare. Vi tar hela tiden in nya anställda och praktikanter. 2007 startade kommunen två fastighetsbolag, då fick vi en avdelning för bostäder och ett annat för företag, bolaget äger och förvaltar kommunens lokaler. De äger lokaler där Sätra vatten, skolor, och fritidsanläggningar håller till. Vi sköter även om fastigheter som de inte äger själva, som kultur och fritid äger, till exempel gasklockorna.

Foto: Robin Selles

Per-Arne Vahlund, VD Gavlefastigheter Berätta om Gavlefastigheter: – Gavlefastigheter är både ett ungt och gammalt företag, som har sitt ursprung från Brynäsbyggnad, vilket har funnits länge. Det var Brynäsbyggnad som byggde Gavlerinken, den rinken som fanns före Läkerol Arena. År 2007 startades Gavlefastigheter, då fick Gävle kommun ett bolag för bostäder och ett annat för kommunens verksamhetslokaler. Bolaget äger och förvaltar kommunens alla lokaler. Vi äger lokaler såsom skolor, förskolor, fritidsanläggningar, kontorslokaler men även detta fantastiska hus där ni på Rapatac Preps håller till, Uppfinnaren. Vi tar hela tiden in nya anställda, och så tar vi även in en del praktikanter, men mest sommarjobbare.

Hur marknadsför ni er? – Genom att ha bra fastigheter, men vi jobbar även på att bli mer synliga. Det många inte vet är att i Sverige brinner flest skolor, och därför har vi drivit igång ett skadegörelseprojekt med bland andra brottsförebyggande rådet i Gävle. Projektet bygger på att ungdomar går ut till skolor och pratar med eleverna, och på så sätt hoppas vi att de ska lyssna och att skadegörelsen ska minska. De som jobbar med skadegörelseprojektet har tagit fram en kortlek med information om skadegörelsens negativa effekter. Den har delats ut bland eleverna i skolorna som deltar i projektet. Kortleken har blivit mycket uppskattad och finns också i flera andra kommuner i Sverige.

heter behöver man ha utbildning inom bland annat fastighetsförvaltning, fastighetsskötsel, byggnation, drift m.m. Vi har även ekonomer, IT-tekniker och personer som jobbar med kommunikation. Gavlefastigheter är ett underbart företag med fantastiska medarbetare.

Varför är arbetslösheten så hög i Gävle idag? – Gävle har så många arbetslösa eftersom det på 1900-talet var en stor industristad. När alla stora företag och fabriker börjar försvinna så försvinner även många jobb vilket bidrar till att många unga går arbetslösa.

Något som jag tycker är viktigt är att försöka få med fler kulturer in i samhället, vi ska vara tacksamma att de vill hjälpa oss att utveckla Sverige.

” När stan växer, måste vi växa ”

Vilken utbildning behövs för att jobba hos er? – För att jobba hos oss på Gavlefastig-

Jag hade mitt första sommarjobb på fritidskontoret när jag gick i åttonde klass, mina arbetsuppgifter bestod då av att klippa gräset och laga gräsklippare vid Strömbadet, där konserthuset ligger nu. Sommaren efter fick jag göra rent bassängen vid samma bad. Eftersom badet hade sommarstängt så skejtade jag i den tomma bassängen. Det var en kanonsommar!

13


Foto: Robin Selles

Intervju med Bertil Andersson från Bilmetro Moussa anser att du är en viktig ambassadör för Rapatac. Hur kommer det sig att ni valt att samarbeta med oss på Rapatac? – Vi på Bilmetro har lärt känna Moussa och har varit involverade i hans tidigare verksamheter. Vi sympatiserar med Rapatacs syfte och tycker att det är viktigt att stödja olika typer av verksamheter, eftersom det hjälper samhället och även ger en bättre samhörighetskänsla på företaget. Olika idrottsklubbar och kulturella evenemang är två exempel på andra verksamheter vi på Bilmetro stödjer och försöker ställa upp på så mycket som möjligt i mån av tid och förmåga. 14

Vad är Bilmetro? – I huvudsak säljer och servar vi bilar av olika modeller i tätorter runt om i Gävleborg, Uppsala och Dalarnas län, vi har omkring 600 anställda och representerar 6 olika personbilsmärken: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Honda och Kia. Vi är även återförsäljare av Scanias tunga lastbilar. Berätta lite om historien bakom Bilmetro och hur grunden till företaget kom till? – På 1920-talet fanns en man bosatt i Hudiksvall som såg behovet av nya transportmedel och maskiner, så som traktorer, i och med den tekniska utvecklingen som skedde i samhället.

Han startade då ett företag som sedan har utvecklats och genomgått en stor geografisk spridning sedan dess. År 1986 köpte jag upp verksamheten, då företaget gick under namnet ”Bil och buss”. Den dåvarande ägaren ville inte att namnet skulle följa med och vi letade därför ett neutralt och unikt namn som skulle fungera även om företaget i framtiden skulle säljas vidare. Vi beslutade att kalla oss för Bilmetro. Tidigare har jag haft en karriär i näringslivet och arbetade då som anställd VD. Jag kände att jag ville prova på någonting nytt och köpte då verksamheten i Gävle och Sandviken, som sedan spridit sig till närliggande orter.


Foto: Caroline Hermansson

Jag kan berätta en rolig historia om när vi spred vår verksamhet till södra Hälsingland där stor del av befolkningen är kristna. En person kom då in och tyckte att vi valt ett bra namn på vår firma: Bil-me-tro. Hur ser framtiden för Bilmetro ut? – Det var en intressant fråga. Vi har byggt företaget för att fungera långsiktigt, människor, mat och andra konsumentvaror kommer alltid att behöva transporteras. Dock börjar privatbilismen minska och kollektivtrafiken öka, men det gör oss inget då vi även säljer bussar. Vi påverkas självklart av landets konjunktur och idag lider vi av en lågkonjunktur som för med sig hög arbetslöshet och sämre industriproduktion. Vi har varit med länge och vet att konjunkturen alltid kommer att gå upp eller ner, men det gäller att ha tillförsikt, uthållighet, vara envis och jobba långsiktigt. Jag tror att allt kommer att vända och gå mot det bättre redan i slutet av året. Vi har valt att satsa på en ny funktion i företaget under namnet HR (Human resources) som är en speciell funktion på hanteringen av företagets mänskliga resurser. Den ser till att våra medarbetare får rätt utbildning för att ständigt

utvecklas, sköter lönerna, anställning, avskedning, ledighet, sjukanmälningar med mera. Jag anser att många företag är mindre än vad de egentligen skulle kunna vara, då många är rädda för att satsa på poster som i sig själva inte ger någon direkt vinst.

ligheter och vara optimistisk är väldigt viktigt, man lär sig av sina tavlor och misslyckanden. Att kolla framöver och utbilda sig till ett ”framtidsjobb” inom det området man intresseras av är en bra sak och ibland hamnar man på andra ställen än man tänkt sig.

Har du några bra tips till unga arbetslösa? – Det var inte en lätt fråga, det är en främmande situation för mig. Jag själv hade föräldrar som drev ett eget företag där jag fick jobba på lov och annan ledig tid när jag var yngre. Jag är också väldigt påläst och har utbildat mig till både civilingenjör och civilekonom, vilket har gjort det lätt för mig att få jobb. Det jag tror är viktigt är att man uppträder prydligt, är punktlig och är propert klädd. Man måste hitta sin talang och vad man är intresserad av, då är det lättare att nå framgång om man arbetar med det man brinner för.

Vad tycker du om Rapatac Preps Akademi? – Jag tycker att det verkar väldigt spännande och jag gillar grundtankarna bakom det hela. Det är bra att tillsammans kunna hjälpa varandra ut i arbetslivet på ett litet annorlunda vis. Förr föddes man i en liten by och in i jordbrukssamhället och började jobba på bruk, man levde och tog hand om sin familj på ett annat sätt. Idag finns en helt annan struktur, fler möjligheter.

Det är också smart att utnyttja det nätverk man har. Vi svenskar är ofta blygsamma och försiktiga till skillnad från amerikaner som är mer spontana, framåt och tar fler risker. Det är intrycket jag fick under min tid i USA. Vi svenskar måste också vara lite mer orädda och våga nosa i lite av varje. Att se sina möj-

Det finns områden som är bättre eller sämre när det kommer till jobb, därför är det viktigt att vara öppen för att flytta – att söka sig till jobben. Jag själv hade bestämt mig för att inte flytta, men lämnade sedan Lappland för Stockholm och gick från att inte var nöjd till att trivas riktigt bra. Jag vill passa på att tacka för en bra intervju och önska god fortsättning och lycka till i framtiden. 15


Vårt samhälle

- ett samarbete med Gävle kommun och Högskolan i Gävle

Foto: Denn is Forsg ren

Vi på Rapatac Preps Akademi har tillsammans med Gävle kommun och HIG startat ett projekt vi valt att kalla “Vårt samhälle”. Det hela går ut på att lyfta fram Gävlebornas tankar och åsiker om vår stad. Vi på Rapatac Preps Akademi har utsett ett team som tillsammans kommer att besöka olika platser i Gävle för att genomföra korta intervjuer med folk från stadens alla hörn. I teamet ingår två reportrar, en fotograf, en filmansvarig och en webbredaktör.

Det hela kommer att resultera i en hemsida uppbyggd av porträttbilder som är länkade till en kort presentation av personen i fråga och ett videoklipp där dennes personliga åsikt om Gävle framförs. Det har även startats en Youtube-kanal där alla dessa klipp kommer att vara samlade. Vi tycker att det är viktigt att allas röster blir hörda; om du så är en 10-årig flicka, en framgångsrik företagare eller asylsökande. Allas åsikter är viktiga för att kunna utveckla och föra vårt samhälle i rätt riktning.

Må nadens fråga Varför tror du att det är så hög arbetslöshet i Gävle och vad kan samhället göra åt det?

Foto: Robin Selles

16

Johan Rundborg, 24 år Arbetssökande – Oattraktivt för företag att starta nytt. Hitta på mer små jobb, ungdomsgårdar till exempel.

Sandra Eriksson, 21år Vila – Kräsna ungdomar. Utöka och göra Gävle till en större stad samt öppna mer butiker.

Malin Berggren, 21år Säljkonsult Rock IT – Ge ungdomar mer chanser och mindre krav på utbildning. Ta emot mer praktikanter. Arbetsgivare får utöka sina tjänster och ta in mer folk.

Cecilia Gerdin, 19 år IKEA – Det är för mycket folk på en och samma plats. Många är lata. Får man inget jobb struntar man i det.


Fa kta om Arkitekt kopia Arkitektkopia är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen. Med helhetslösningar bestående av tjänster, applikationer och tryck hjälper Arkitektkopia sina kunder med tryckt och digital information som ska spridas eller sparas. Arkitektkopia vänder sig till alla som behöver kommunicera – tydligt och snabbt. De är ca 300 medarbetare som arbetar med målsättningen att förenkla förekomma med mottot Pålitliga – Påhittiga – Personliga. Företaget omsätter ca 400 miljoner kronor och finns på 30-tal platser runt om i Sverige.

Mikael Sundström besöker

Foto: Robin Selles

Rapatac Preps Akademi Vad är Arkitektkopia för typ av företag? – Man skulle kunna förklara det enklast med att vi är ett tryckeri. Besök gärna vår hemsida och klicka på tryck så får du se vad vi lägger i ordet ”Tryck”. Det här med tryck är något som minskar, det är som bekant mycket information som blir digitalt, mejl, sms, hemsidor, ljud eller film idag. Och i denna mix av informationsbärare är vi en del. Med en mängd olika programvaror och applikationer hjälper vi våra kunder med information som ska spridas, sparas eller exponeras. Vi vänder oss till alla som behöver kommunicera – tydligt och snabbt. Det är ju fortfarande information vi håller på med, så vi är ett tryckeri och infomedia-företag. Ungefär så skulle man kunna beskriva det. Hur många anställda har Arkitektkopia? – Över landet så är vi ungefär 300 personer, i Gävle är vi 7 stycken. Vad vet du om arbetslösheten för unga vuxna i Gävle? – Jag kan inte exakta siffror, men däremot så vet jag att det är höga tal. Det är många som går arbetslösa.

Varför är det viktigt för just dig att ställa upp? – Det är känslan att kunna bidra med någonting, integrationen som Rapatac är en del av är viktig. Sen har vi det här med ungdomsarbetslöshet som är ett annat stort problem. Det är två saker som Rapatac jobbar med. Samtidigt är dessa kända källor till de framväxande konflikterna eller problemen i samhället. På något sätt så måste vi hjälpas åt och reda ut det här och få det att bli fungerande funktioner. För integrationen kommer inte lösa sig själv och ungdomsarbetslösheten kommer inte försvinna om ingen tar tag i det. Vi måste hjälpas åt och det här är mitt sätt att bidra. Har du något tips till oss unga vuxna på Rapatac och övriga unga vuxna? – Man ska vara väldigt medveten om att när man väl har ett arbete, ett avlönat arbete som bygger på prestation som en kund skall betala för, så är det ett väldigt högt tempo, det är många ungdomar som kommer från skolan som inte är vana med det här höga tempot. Varför är det ett högt tempo? Jo, det är för att det kostar väldigt mycket att ha anställda. Vi kan ta mitt företag till exempel, jag har ett företag som har sju

anställda, och vi omsätter 7 miljoner kronor. Dessvärre gör vi väldigt blygsamma vinster. I tider som dessa får man var nöjd om man går plus minus noll. Det kostar alltså 1 miljon per anställd att driva mitt företag. Mitt företag är inte unikt med det här, det ser olika ut i olika branscher. Det beror på vad man säljer, om man säljer dyra produkter som bilar så får man en högre omsättning men då har man en mindre procentuell marginal på varje affär. Men om vi håller oss till den här typen av företag med butikslägen så tror jag att det är ett bra riktmärke, det kostar 1 miljon att ha en anställd. Dela en miljon i 365 så får du se vad det blir per dag. Sen är det enkelt att räkna om det till veckor och månader. Tipset får då bli att ni unga vuxna tidigt skall förbereda er för ett yrkesliv i högt tempo. Det är förhoppningsvis något som skolan redan förberett er för. Vi skulle gärna vilja ha dig som samarbetspartner och då ligger du med på hemsidan och syns i tidningen. Men det betyder att du ställer upp och tar emot praktikanter vid behov. Är det något som du skulle kunna tänka dig? – Ja, absolut. Det tror jag redan att vi har påbörjat lite. 17


Vi är 16 stycken på näringslivsavdelningen. På olika sätt parar vi ihop rätt kontakter med varandra så att de kan träffas och utbyta idéer och få till affärer. Jag nätverkar mycket och har mycket att göra, mitt jobb är väldigt kul. Varför har arbetslösheten i Gävle blivit så hög? – Många arbetstillfällen har försvunnit när de stora företagen försvunnit eller utvecklats tekniskt. Vi behöver fler småföretag och arbeta för en annan näringslivsstruktur. Gävle har generellt lägre utbildningsnivå än många andra städer eftersom vi förr fick arbete direkt utan att behöva ha någon utbildning. Vad tycker du om Rapatac Preps Akademi? – Det är så jäkla rätt. Det behövs olika lösningar och för många funkar det inte så att man får jobb direkt efter avslutad gymnasieutbildning. Foto: Dennis Forsgren

Näringslivschefen, Tove Elvelid

besöker Rapatac Preps Akademi Moussa tycker att du är viktig för både oss på Rapatac och för Gävle, vem är du? – Apropå det Moussa säger, jag är viktig för Gävle eftersom jag träffar så otroligt mycket folk och kan sprida budskap vidare snabbt. Jag heter Tove Elvelid, är 37 år gammal och har två barn. Jag arbetar på Gävle kommun, som chef på näringslivsavdelningen. Jag kommer från Söderhamn och har bott i Gävle i 10 år, jag har också utbildat mig till ekonom på högskolan här i Gävle. Vad gör näringslivschefen i Gävle? – Jag jobbar för att skapa förutsättningar för företag i Gävle att utvecklas. Vi arbetar både externt och internt. Internt går arbetet ut på att hjälpa företagen till rätt kontakter för t.ex. olika tillstånd. Gävle kommun har många företag som kunder och hjälper dem att skaffa alla tillstånd man behöver som företagare, alkoholtillstånd är en viktig del om man till exempel driver en restaurang. Det startas många företag i Gävle och många företag som finns här utvecklas. Det är bra för det är vad vi satsar på, det är det som driver Gävle framåt. Varje år 18

flyttar ungefär 700 nya personer hit vilket gör att Gävle hela tiden behöver utvecklas. Idag finns det ca 6000 företag här och ungefär 3500 drivs på heltid, de andra företagen är mer på hobbynivå och drivs på sidan om ett annat jobb. 96 % av alla Sveriges företag är småföretag och har då mindre än 50 anställda.

” Det är så

jäkla rätt ”

Kraven på utbildningsnivå idag är mycket högre än tidigare, eftersom företagen har förändrats och kräver en annan kunskap. Infrastrukturen i Gävle är också något som är viktigt för oss. Det är bra att riks 80 bytte namn till E16. Vi kämpar också för att det ska bli dubbelspår på järnvägen, nu är det bara en kort bit nedanför Furuvik som är enkelspårig mellan Stockholm och Gävle. Vår hamn är även den tredje största containerterminalen i Sverige och den största på ostkusten.

Rapatac Preps Akademi verkar vara en meningsfull stimulans, man får tid att tänka ut vad man vill och undersöka vägarna dit samtidigt som det är kul. Det måste finnas bra nätverkande och stimulans när man blir arbetslös så att man kommer vidare. Skillnaden mellan Moussa och andra personer är att Moussa gör verklighet av sina idéer. Han verkar vara en bra ledare och ser till att andra syns och får hjälp. Sedan är det även upp till en själv, man måste ju ta tag i sin egen situation och måste även själv ha motivation. Jag hoppas att ni får möjlighet att ta reda på vad ni vill göra härnäst och verkligen ta det steget. Hur ser du på praktik? – När vägen inte är spikrak mellan utbildning och jobb kan praktik vara ett bra alternativ. Vi samarbetar med Swedbanks initiativ Unga i Jobb för att satsa på att få fler ungdomar att komma ut i arbetslivet. Tanken är att några personer ska få komma till oss på praktik, och sedan berätta i nätverken som vi vet finns i näringslivet om hur en praktik kan se ut. Det är bra att man får komma ut på praktik så att man får visa upp sig och känna om arbetet är rätt för en. Skulle du kunna hjälpa oss med praktik? – Jag skulle absolut kunna hjälpa er med kontakter och bjuda in företag och liknande. I sådana fall får vi dra igång det i augusti men vi kan börja planera nu under sommaren.


Charlotte Humling, chef för

Foto: Elin Lundberg

Arbetsförmedlingen i Gävle

Vad tycker du om Rapatac Preps av det du sett hittills? – Jag tycker det verkar vara en bra mötesplats och en välfungerande verksamhet. Jag tycker att Rapatac har blivit enligt den anda som vi pratade om innan vi startade upp projektet, det är positivt. Hur framställer du Rapatac Preps i jämförelse med andra aktiviteter? – Vi har många olika aktiviteter som kan delas in i tre huvuddelar: 1. Matchning - där man kommer närmare arbete och det är här praktik kommer in. 2. Vägledning - Det här är en motiverande och orienterande del. 3. Klarar jag av det här? - En del där man funderar på vad man klarar av, det kan bero på sjukdomar med mera. Rapatac ligger inom den motiverande delen och det är bra för ungdomar som

inte riktigt vet vad de vill göra. Skulle ni kunna tänka er att Rapatac Preps blir en fast aktivitet? – Vi tror att det behövs en verksamhet/ aktivitet likt Rapatac, det projekt som Rapatac Preps innehåller har visat sig vara viktigt för ungdomarna. Det behövs något motiverande som tar hand om ungdomarna, omgivningen är också viktig eftersom Rapatac Preps Akademi ligger i samma hus som många andra företag. Har man motivationen så betyder inte det att man lyckas i praktiken. Det är viktigt att man efter tiden i projektet har en planering och uppfattning om vad som är nästa steg, blir det ett glapp kan det leda till frustration och tappad motivation. Man är sin egen ledare och man måste även själv ta lite ansvar för att det ska hända något. Var finns jobben idag och inom vilka branscher? – Det är stora nedgångar inom industrin men arbetstillfällen inom indu-

strin kommer alltid att finnas, kompetenskraven har ökat över tid för att få ett jobb inom industrin. Förutom industri är även offentlig sektor ett stort och viktigt yrkesområde. Vi ser tillväxt inom handel, service, hotell, restaurang och turism och det är något som kommer att växa. Kan Arbetsförmedlingen hjälpa till med olika sorters utbildningar? – Vi har ju en bred uppsättning med olika arbetsmarknadsutbildningar så som CSN-operatör, restauranginriktning, olika typer av utbildningar inom transport, service med mera. En del finns i Gävle, andra i Uppsala och vissa högt upp i norr. Kraven för att gå utbildningarna varierar men det är inga orimliga krav, det kan bero på vad man har läst tidigare eller vilket körkort man har. Vill man veta mer så kan man gå in på vår hemsida, ringa kundtjänsten eller besöka oss. Vi har öppet mellan klockan 10:00-18:00 varje vardag.

19


Enungdom ungdomsitter sitter En uttråkadinne innepå på uttråkad Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen.

Inte vad jag tänkt göra i mitt liv direkt...

Ledarna samlar sig för en presentation.

vad gör jag här…?

Jag sökte upp vad "Raptac"* handlade om igår-

Tystnaden bryts av denna märkliga filur.

Men plötsligt...

*Raptac är ett anti drog företag i usa med militär bakgrund. (Har inget med Rapatac i gävle att göra!)

Tjena, mitt namn är Moussa ndiaye-

Och jag ska berätta för er om Rapatac preps!

Det är ett nytt När vi verktyg som vi är färdiga så tillsammans ska kommer skapa åt Gävle, vi arbetslösheten i ska krossa staden att ha normen av Utrotats till 100% arbetslösa så alla som vill ta ungdomar! ansvar för sin stad Det ska komma till låter oss på alldeles nordost! för bra för att va sant.

Ungdomen är skeptisk. 20

ÄH! jag ger det en vecka.

men känner sig inte längre uttråkad.


Det har gått en vecka nu.

Vi leds utav Lars Ludvig.

och Moussa har samlat en stark grupp med Individer. Gruppen i sig består av: Chrisitan Öman.

Patrick Permlid.

Pierre Andersson.

Emil Heed.

Robin Söder.

Emelie Ahlström.

Maya Pettersson.

och så klart jag: Emil Carlsson.

och tillsammans är vi:

21


Månadens hjältar

Här publicerar vi företag som har gett oss extra mycket kärlek och omtanke denna månad, företag som har hjälpt oss på Rapatac Preps att komma ut på någon form av praktik eller arbete. För oss på Rapatac Preps betyder det väldigt mycket att komma ut i arbetslivet och få erfarenhet och bidra med något till samhället.

22


Vi prepsare som ligger bakom tidningen Fotografer

Skribenter

Robin Selles Elin Lundberg Dennis Forsgren Caroline Hermansson Adam Holmqvist Timmy Jonsson

Sandra Säll Linda Kandén Emil Carlsson Patrick Permlid Pierre Andersson Sebastian Samuelsson Lisa Wahlman Marcus Elving Johan Sjöö Christian Öman

Linnéa Östblom Emil Heed Bildredigering

Emil Heed Frida Holmgren Timmy Jonsson Grafisk profil

Linnéa Östblom Timmy Jonsson Serietecknare

Korrekturläsning

Sandra Säll Linda Kandén

s se i V

sta nummer! ä n i

Emil Carlsson Emelie Carlsson

23


AKADEMI

Nobelv채gen 2, 802 67 G채vle Telefonnummer: 026-12 44 40 E-post: info@rapatacpreps.se Hemsida: www.rapatacpreps.se 24

The Mission volym 1 - Rapatac Preps Akademi  
The Mission volym 1 - Rapatac Preps Akademi  

Volym 9 av Rapatac Preps Akademi´s magasin The Mission. Rapatac Preps Akademi är ett nytänkande koncept i samarbete med Arbetsförmedlingen d...

Advertisement