Page 1

Het Ondersteuningsprogramma Zwerfjongeren 1stapvooruit wordt afgesloten met twee schoolreisjes, voor professionals die zich bezighouden met zwerfjongeren. Wissel ervaringen en tips uit met collega’s uit heel Nederland. Informatief, informeel en nog gezellig ook (met snoepzak)!

HUISVESTING VAN ZWERFJONGEREN goede huisvesting helpt jongeren verder

PROGRAMMA Tijdens dit schoolreisje staat de huisvesting van zwerfjongeren centraal en de relatie met de decentralisatie van de jeugdzorg. We stappen in de ochtend op de bus op een treinstation (nog niet bekend) en vertrekken richting de eerste bezoeklocatie. Onderweg zullen de leden van het projectteam hun bevindingen in het land rond huisvesting toelichten. Bij de eerste locatie gaan we vooral in op de huisvesting van zwerfjongeren. Op dit moment zijn we nog bezig met de invulling van het ochtendprogramma. Dit deel van het programma is dus nog onder voorbehoud.

MA 30 SEPTEMBER 2013

Daarna vertrekt de bus richting Nijmegen. Onderweg krijgt iedereen een lekkere lunch. De bus brengt ons naar het Sancta Maria opvanghuis in Nijmegen waar we praten over de huisvesting van zwerfjongeren, de aansluiting op de jeugdzorg en het onderwijs. Staatssecretaris Van Rijn is ook aanwezig, hij neemt de eindrapportage in ontvangst en zal reageren op de uitkomsten van het programma 1stapvooruit.

opstaplocatie opstaptijd einde reis

nog onbekend circa 9.00 uur 17.00 uur

Inclusief koffie/thee, lunch, drankjes en hapjes en gevulde rugzak!

Aan het eind van de middag brengt de bus iedereen weer naar de opstaplocatie.

KOSTEN MEER WETEN? Meer over het Ondersteuningsprogramma vind je op 1stapvooruit.nl. En op jongerenloketnijmegen.nl/algemenehulpverlening meer over hulpverlening in Nijmegen. Onze eerste reis over zwerfjongeren was op 13 juni jl. en voerde naar Alkmaar en Amsterdam. Op de site van 1stapvooruit staat een link naar het filmpje van deze dag.

Aan deze reis zijn GEEN kosten verbonden. De reis is onderdeel van het Ondersteuningsprogramma 1stapvooruit dat gefinancierd wordt door het ministerie van VWS.

REIS OP MAAT Op pad met een eigen gezelschap of eigen vraagstuk? Neem contact met ons op via info@zebraoppad.nl voor de mogelijkheden.

Inschrijven? info@ZEBRAopPAD.nl Kom samen met de regiopartners!

Flyer schoolreisje zwerfjongeren 30 sept 2013  
Flyer schoolreisje zwerfjongeren 30 sept 2013  

Informatieflyer over 'schoolreisje' voor professionals.

Advertisement