Page 1

PORTFOLIO TING-YUAN HSU

LANDSCAPE ARCHITECTURE


“I know the price of success: dedication, hard work, and an unremitting devotion to the things you want to see happen.” — Frank Lloyd Wright, Architect


TABLE OF C O N T E N T S NEW ART CENTER

04

URBAN - STAGE

12

穿梭 ING

20

PHOTOGRAPHY

30

RESUME

32

AUTIBIOGRAPHY

34

New Chinese style landscape design

Landscape Art in Public Space

Threading Of Railway's East And West

02

03


New Chinese style landscape design

New Art Center Location: Tunghai university ,Taichung ,Taiwan Program: Idle space / reform Area: 0.9 ha Academic: 2015/2rd year 2nd semester Type: Individual Work Duration: 2016.02 - 2016.03

Relationshi

Linking past an

Mem


ip between the new and the old

nd modern,Both in time and space

mory is the space left to tell us the story

04

05


Site Analysis The old music hall of Department of the original, because of years of no use has become idle space.The building is a kind of oblique roof beam column frame structure, and the other is the white wall enclosing form ,both become the representative of Taiwan in 50s, 60s in the most modern tendency, and close to the Luce Chapel.

Xitun District

Taichung

Tunghai University

Node

Site Location

River System

Scenic spots

Concept

Luce Chapel Cafe Tourists

Introduce a cafe in the Art Center to attract tourists to the the Luce Chapel, but also enjoy the Art College of Tunghai University students' works. At the same time provide students with excellent works exhibition space, visitors can also understand students' creativity and hard work. Art Center

Students Works Grading

Special structure


01

04

1

2

Distinguish between two sides.

02

3

With water as the entrance image, connecting the surrounding landscape.

05

The introduction of coffee shops to attract tourists, and view borrowing of Luce Chapel.

03

Add the landscape platform, connect the external landscape

06

4 5 Coffee Shop Concert Hall

6

Exhibition hall

Open closed space on both sides

Spatial redistribution

7

8

0

5

10

1

Main Entrance

2

Semi enclosed walkway

3

Frame of water scenery

4

Framing scenery wall

5

Lower open space

6

Obstractive scenery wall

7

Little waterfall

8

View platform

15

20

25

30

m

06

07


Section

A B

section A


section B

The traditional Chinese garden frame scenery combined with water features, make interesting changes in space.

The way of obstructive scenery to combined with the concept of a vanishing point, making the space more depth.

08

09


Space sequence

The use of painting and calligraphy art, introduction, elucidation of the theme. Like Chinese picture, with a step by step development approach, from the beginning to a peak, then slowly closing, attention level, and deep interest.

Entrance image

Transition space

Coffee shop


Guide people to move in different spaces, and import different functional activities to create a wealth of experience.

Exhibition hall

Recreation space

10

11


Landscape Art in Public Space

Urban-Stage Location: First Square ,Taichung ,Taiwan Program: Landscape Art Area: 1785m Academic: 2016/3rd year 1st semester Type: Team Work / 2people TING-YUAN HSU BO-JU LI Duration: 2016.09 - 2016.10 2


Like a theater, a scene in the eyes of the people 12

13


Site Analysis The first square is the most prosperous city plaza near the business district, now in the Plaza store was the heyday of the remaining 1/10 in recent years gradually decline, Forming a gray zone in the city.

Issue 7750,00 2016

9%

Taichung

Thailand

16% 5790,00 2015

32% Indonesia

Vietnam

5160,00 2014

Central District

Philippine

26%

Site Location

Foreign Workers population Statistics

National proportion

Then be gathered at the foreign workers. Because migrant workers are more concentrated in here, resulting in less space for Taiwanese into such a gap, space and ethnic groups, but the interesting phenomenon is that in the people in the square, traffic, the surrounding...... continue to Foreign Workers Taiwanese change.

Concept

The curtain

The curtain separates, the square people move hidden, make the person produces the illusion of general theatre. At the same time, two people are connected in series. The curtain color transfer people's attention ,Dilute the attention to racial discrimination, and thus produce interaction.

The people around the square, the traffic, the object changes with time, but only the square itself. As a large stage, a play continuously staged and the surrounding people seem to walk out of the theater, the actors and the audience between the two roles constantly replaced, every move like acting, actor and audience, with the cloth apart, the shape of the faint to attract people's desire to explore, but also to fade the color of race.The first square, through the curtains of the prominent performers,staged a drama is only now

The curtainan separate the noise of traffics.

The square became the focus and the people around him began to look at it. Inside the actor became an actor, will now perform to the square to enjoy the pedestrian.


Site Plan

The use of cloth as a medium to express the theater

To create a floating sensation with a linear light structure

The curtain will be divided into small pieces, fixed with inclined support, to easy access

The use of cloth curtain overlap, creating interesting shadow. 0

5

10

15

20

25

30 m

14

15


Design Process Due to traffic boom,the crowd in here coming and going, forming the complex line. Summarize all routes, consolidation into three main direction. The structure and configuration of the screen with three directions as the gauge line

Local waterways, LuChuan Canal, because the first square stamped, and don't feel it's presence. Using the series technique, strengthen the existence of LuChuan Canal under the first square. Characteristic extraction LuChuan Canal water color, the sense of vision, direction as artistic technique.

16

17


To attract people's desire to explore, but also to fade the color of race


18

19


Threading Of Railway's East And West

穿梭 ING Location: Taichung Train Station ,Taiwan /Under viaduct Program: Urban Park Area: 3.7 ha Academic: 2016/3rd year 1st semester Type: Team Work / 2people TING-YUAN HSU PENG-CHENG XUE Duration: 2016.11 - 2016.12


Connect the two sides of the railway Through linking the green belt and blue belt Combine Taichung Cultural Creative Park and souranding scenic spots 20

21


Site Analysis With the urban development, the barrier of ground rail will make the development of the two sides of the railway uneven, or become the city center and the expansion of the traffic obstruction.

Taichung

Central District

Site Location

Central Dist / figure ground

Street texture

Green belt

Regional Orientation Because the original railway separate the East and west sides, resulting in policy spatial incoherence. Our idea is to connect the scenic spots around the railway station by walking space and bicycle lanes, which will eventually form a surface area, break the source of linear segmentation, and expand the impact.

First s

Want to go TADA to visit

Ophthalmology Departm

The original more than TADA and train station!

Yeah ďź

Taic

Want to go Railway station to visit

Warehouse 20

TADA Center

Changchun Park

To combine both sides of the East and West, forming a continuous space.

Isolated

Converse


Project Countermeasure

The original space, because the old railway division broken, through the combination of the blue and green belt. Suture the both side space.

Impact of rail noise, using voice waterscape to change the status quo.

Blue belt

Walking accessibility

square

Site space monotonous, useing height to make lots of fun.

Site Location

First square

ment

Ophthalmology Department Old Jianguo Market

Old Jianguo Market Site range

chungTrain station

TaichungTrain station Warehouse 20

TADA Center

Changchun Park

Introduce

Connect

Systematize

Expand

22

23


Site Plan

5

2

1

3

4

Concept 01

02

03

04

Find out by the analysis of street texture, which followed in the design of gauge line.

Through intersection of ruled lines,determine the low point of the terrain changes.

Then through gauge line divided into four main areas.

Break the existing linear division of the space, and the w space in the interest and make the two sides continuous


9

7

8

6

Pattern Evolving

1 Sky Bicycle Lane 2 Under Hill Passage 3 Waterfront Recreation Area 4 Aquatic Plant Wooden Platform 5 Pedestrian Walking area 6 Aquatic Plant footpath 7 Dancing Water Square 8 Step Closing Water Area

way to make the s.

9 Little Hill

Expected Bicycle Circulation

0

5

10

15

20

25

30 m

Expected Pedestrain Circulation Connecting North And South Circulation Connecting West And East Circulation

24

25


05

06 The old railway embankment will be removed, so that both sides of space series, and make some changes in the height, to create a rich and interesting hydrophilic space. Is mainly based on the street texture and sviaduct column, develop bicycle circulation and pedestrain circulation. People can also pass through under the hill.

26

27


Stepe closing water space

Ttrail among the hills

Aquatic Plant wooden footpath

07 The railway viaduct, but increas more noise.The idea is to introduce voice waterscape,transforming the noise into the landscape aesthetic feeling, that is, when the train came, the waterscape will appear.

28

29


Other works

Photography


30

31


RESUME

TING-YUAN HSU

TING-YUAN HSU Born August 06th 1996 Penghu,Taiwan

Contact +886 963931965 ryan9219106@gmail.com

Adress No.3, Ln. 6, Dongwen’ao, Magong City, Penghu County 880, Taiwan

Personal statement

Education

After the University began to contact design, design from the play until recently began to understand the practice of design, to design is essentially a process of dealing with a problem, and in the process to continue thinking and understanding of many faces, in order to have a good design. However, in the design stage. I am often very concerned about its shape and appearance, but in the time of learning, and accumulated practical experience. Finding shape and appearance is only a means, not the real purpose. I hope to continue the learning process in the future, can make the design into a verb, and gives it new meaning and value.

2014 - Present

My objective Be a best designer

TungHai University Bachelor of Landscape Architecture

Experience /Volunteer work/ 2014 . January

Volunteer of 2014 Teacher Life Growth Camp Bend over, serve teacher ,pravtice altruistic heart

2016 . July

Volunteer of 2015 Corporate Executive Life Growth Camp Bend over, serve Corporate executive ,pravtice altruistic heart

/Club/ 2016 - Present

Bliss & Wissdom Youth club Secretary Section Team leader


Design skills Adobe Photoshop Adobe Illustrator Adobe InDesign Rhinoceros Sketchup

Software

Auto CAD Civill 3D Arc GIS Microsoft Office Ilusstration Other Skills

Builging & Crafts Observation

Awards 2015 - December

2015 TAIPEI LA EXPO Green Roof Design Competition 4th Prize A practical design is completed by 6 students

Language

TRAVELING

WILLPOWER

Chinese

Mother Language

English

Loading 70%

READING

CALLIGRAPHY

LANDSCAPE DESIGN TRY HARD FRIEND

DRAW PLAY

MOVIE BASEBALL

LEARNING

COOK CLEAN

ILLUSTRATION 32

33


Autobiography 01. Family background: My name is TING-YUAN HSU born in Penghu County,. I come from a simple family which has four people. I am the first child in the family. My father is a yacht designer, and my mother is a civil servant of Tax Bureau. In addition, I have a brother, family life is very harmonious and atmosphere is happy. 02. Interest and expertise: Very little time for calligraphy and painting have the contact, so I have some interest in art, sometimes practicing calligraphy, cultivating mind.At elementary times,when have homeworks releted to art, I always spend a lot of time and energy to find inspiration and completed it as I was little. Hope to present the most perfect work in front of others. Also participated in a lot of competition related to calligraphy, painting ,both of them have a good place. In addition to drawing, I cntact the rugby at university, this sport very needing to rely on the self will and the team's movement and learn to break through the self, challenge the limit. 03. Learning process After junior high school found that learning is for myself, start time for self-study. For the time management also has certain requirements, and will use some fragmentary time to learn. Has been to the university with landscape design, found that designing in addition to read books, also need for knowledge in various activities and experience, like travel, implementation etc.... . So having free time in the sophomore summer, to my Dad's shipyard to learne how to design form the beginning and do it. Although at there are a lot of work related to high technology, I can only help a little. But learn different material and size, for use on the construction method, and scale lofting according to the drawings, and subtle considerations of human size.


In addition to the usually empty times, will also visit some architectural or landscape design works, hoping to get inspiration from them, and enrich myself. In addition, I also willing to accept the challenge, face the problem to find a solution, and learn more ideas and experience from the process. 04. Future outlook Besides the learning of the design , I hope to travel around the different countries, and have opportunity to access a variety aspect of learning and experience, and constantly improve myself, and apply what I learn to help others.

34

35


TING-YUAN HSU LANDSCAPE ARCHITECTURE PORTFOLIO

landscape architecture portfolio  
landscape architecture portfolio  
Advertisement