Page 1

E PËRDITSHME INFORMATIVE

BOTUES: PARTIA LËVIZJA SHQIPËRIA E RE

E PREMTE, 03.05.2013 VITI II - NR.423 ...>>fq.3 ...>>fq.2

Kryeministri Berisha: Jemi gati për t'iu dhënë emigrantëve mundësinë e votimit online! MENDIMI POZITIV

Aspektet pozitive të jetës!

I

magjinoni një qytet të bukur, jo një Qendra e qytet të madh por një Mendimit Pozitiv qytet perfekt. Trafiku ecën mirë. Ka vende të bukura interesante. Jetesa dhe puna në këtë qytet janë eksperienca të mrekullueshme...>> VIJON NË FAQEN 2

PLSHR synon ofrimin e 21 000 shtëpive për familjet në nevojë dhe çiftet e reja!................fq.2 QDS dhe Konfederata e Sindikatave: Të kufizohen tenderat korruptivë!.......................fq.4 Destan Dashi: Shteti duhet të nxisë punësimin e të rinjve!...........................................fq.5 TRT ka mbushur plot 49 vjet!................................fq.7 Kreu i PLSHR, Edmond Vlashaj takon drejtues të lartë të partisë së kryeministrit Erdogan!.........fq.8

Adresa: Rruga «Donika Kastrioti», pas Kryesisë së Kuvendit, Tiranë. Tel: +355 42 27 47 49. e-mail: info@77news.al, web: www.77news.al


Lëvizja

E PREMTE, 03 MAJ 2013

AKTUALITET

77 NEWS

E duam Shqipërinë paKorrupsion, Korrupsion, Plot Solidaritet, Të Zhvilluar e të Begatë! E duam Shqipërinë e Re pa Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Spaho: Vlerësoj punën e madhe të PLSHR për ndryshimin dhe zhvillimin e vendit!

F

amilja Spaho e përfaqësuar nga znj. Vjollca Spaho ishte pjesë e takimit të organizuar pranë ambienteve të USSH

dhe Partisë Lëvizja Shqipëria e Re. Ata u njohën me shërbimet, hapësirat dhe punën që bëhet pranë këtij institucioni,

si dhe me platformën politike, synimet dhe qëllimet që PLSHR ka për ndërtimin e Shqipërisë së Re. Duke qenë se znj. Spaho ishte e punësuar pranë Ministrisë së Arsimit, në pozicionin e redaktores së revistës "Mësuesi", organ i përmuajshëm i këtij institucioni, ajo u tregua e hapur ndaj çdo bashkëpunimi. Në lidhje me PLSHR ajo u shpreh se e vlerësonte këtë parti për ndryshimin dhe zhvillimin që kërkon të sjellë. Përfshirja e të rinjve në përbërje të saj ishte një tjetër element që ajo vlerësoi tek PLSHR. Në shenjë mirënjohjeje dhe falënderimi që u bë pjesë e kësaj nisme asaj ju dhurua një shportë me produkte shqiptare. Për më tepër: www.77news.al

PLSHR synon ofrimin e 21 000 shtëpive për familjet në nevojë dhe çiftet e reja!

D

orina Saraçi, sekretare e Forumit Rinor të Partisë Lëvizja Shqipëria e Re, vazhdon të bëjë të mundur shpalosjen dhe njohjen e qytetarëve me platformën politike të kësaj partie. Një e re nga Kavaja ishte pjesë e takimit të radhës, e cila me shumë vëmendje u ndal për të diskutuar rreth pikave të kësaj platforme. Synimi i PLSHR për ofrimin e 21 000 shtëpive të reja çdo vit, për

familjet në nevojë si dhe familjet e reja apo çiftet e reja, (të ndara proporcionalisht nga një mije për çdo qark si dhe 9000 që mbeten në Tiranë-Durrës, ku ka më shume popullsi. Sipas shembullit pozitiv të Qeverisë Turke të drejtuar nga Kryeministri Erdogan me kompaninë shtetërore "Toki") gjeti shumë përkrahje nga ajo. Për më tepër: www.77news.al

e trupit të saj është si ky qyteti magjik që funksionon mirë. Të gjitha arteriet e trafikut po punojnë mirë. Vetëm për arsye se doktori i kushtoi vëmendje, ajo tani po ia kushton të tërë vëmendjen e saj gropës së madhe, deri sa eventualisht ta konsumojë të tërë qytetin e saj. Kur ndjenjat pozitive të fillojnë të rrjedhin përmes jush si përgjigje e mendimit pozitiv tek i cili ju ishit fokusuar, ju do të doni ta zgjasni sa më shumë këtë ndjenjë pozitive. Kur ju jeni të vetëdijshëm se një çështje që kërkon vëmendjen tuaj në mënyrë të vazhdueshme nuk ju bën të ndjeheni dhe aq mirë, do të kërkoni të përmirësoni vibrimin tuaj mbi këtë çështje. Kur pjesa më e madhe e çështjeve tek të cilat ju fokusoheni ju bëjnë të ndjeheni mirë, por akoma keni disa çështje të cilat nuk janë shumë të rehatshme dhe dëshironi t’i përpunoni ato në mënyrë që të ndjeheni mirë. Tani nëse ju dëshironi gjëra, por ato nuk janë gjëra për të cilat ju

keni kritere në jetën tuaj, për shembull, ju mund të doni të jeni mirë, por ju asnjëherë nuk keni qenë mirë; ju mund të doni të jeni të lumtur, por ju asnjëherë nuk keni qenë të lumtur; ju mund të doni një mik të mirë, por ju asnjëherë nuk keni patur një mik të mirë, flisni me qenien tuaj të brendshme për gjërat që ju doni dhe përse i doni. Lejojeni qenien tuaj të brendshme t’ua ofrojë juve ato në ëndrrat tuaja, imazhe të cilat sje-llin energji, të cilat do të bëjnë që vibrimi juaj të jetë ashtu siç e doni ju, pastaj ligji i tërheqjes do t’ua sjellë ato që doni ju. Ëndrrat tuaja janë manifestim i pikës tuaj tërheqëse vibruese, kështu ju mund të vlerësoni ëndrrën tuaj për të kuptuar se çfarë po bëni ju në të vërtetë me vibrimin tuaj. Ëndrrat tuaja janë si një parashikim i vogël i asaj që do të ndodhë. *Qendra e Mendimit Pozitiv, Partia Lëvizja Shqipëria e Re

MENDIMI POZITIV << VIJON NGA FAQJA 1 Kur mendoni për këtë qytet që po përshkruajmë, ju mund të mendoni me vete; Unë mund të jetoj atje përgjithmonë i lumtur. Ah, por ka dhe një gjë fare të vogël që harruam ta përmendim; Në rrugën kryesore ka një gropë shumë të madhe. Tani, nëse juve do t’ju duhej të fokusoheshit në aspektet pozitive të këtij qyteti, do të ishte pritshmëria jonë se nëse ju do të jetonit në këtë qytet, ju do të jetonit përgjithmonë të lumtur. Shumë njerëz nuk janë prezantuar me jetën e tyre nga dikush i cili mund t’i ketë paraqitur aspektet pozitive të jetës; në fakt pjesa më e madhe e tyre janë prezantuar nga dikush që thotë, kujdes nga gropa e madhe në rrugën kryesore. Për arsye të orientimit negativ që i rrethon ata, pjesa më e madhe e tyre janë të konsumuar nga gropa e madhe. Le të themi që dikush është diagnostikuar me një sëmundje terminale; doktori nuk i ka dhënë asnjë shpresë dhe prapë, gati 99% Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


E PREMTE, 03 MAJ 2013 Lëvizja

POLITIKË

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Kryeministri Berisha: Jemi gati për t'iu dhënë emigrantëve mundësinë e votimit online!

Sali Berisha

G

jatë mbledhjes së sotme të këshillit të ministrave, kryeministri Sali Berisha e ka ndalur vëmendjen e tij tek vota e emigrantëve. Ai është shprehur i gatshëm t’i ofrojë opozitës çdo formë të përshtatshme për ta, me qëllim që të pranojnë votën e emigrantëve. “Mosvotimi i emigrantëve

shqiptarë nuk ka asnjë shkak tjetër të vetëm, përveçse fobinë që ka kryetari i opozitës ndaj votës së tyre. Qeveria ka qenë dhe është aktualisht e gatshme t’ju krijojë atyre mundësinë e votimit on line ose në çdo formë që të pranojë opozita, me qëllim që këtë detyrim që e përmbushin vendet më të

zhvilluara të Europës, ta përmbushë edhe Shqipëria. Ne jemi të gatshëm të mobilizojmë çdo fond, të përshtatim çdo teknologji të lartë që ekziston, në mënyrë që vota e çdo qytetari të ketë forcën që meriton, por mjerisht kjo nuk pranohet nga opozita, siç nuk u pranua votimi i 16-vjeçarëve ”, tha Berisha. Kreu i qeverisë tha më tej se lejimi i votës së emigrantëve do ishte një gjest respekti ndaj tyre. “Vota e emigranteve gjest respekti, e drejtë e patjetërsueshme e tyre. Ata të gjithë janë në listat e votimit, aksionerë të fuqishëm në zhvillimin e këtij vendi, nuk mund t’i privosh ata nga vendimi i madh që marrin shqiptarët në zgjedhjet e përgjithshme. Në serinë e bllokimeve të panumërta uroj që këto të jenë të fundit”, tha ai. Sipas Berishës, “23 qershori është moment i veçantë, për të hapur dyert, për të shembur murin”, dhe kjo sipas tij do të ndodhë. Për më tepër: www.77news.al

Noterët do të paguajnë në ZRPP për shërbimin online!

N

oterët do të paguajnë në Hipotekë për të patur akses online në të dhënat e këtij institucioni.` Sipas një rregullore të re, noterët do të përdorin "One Stop Shop, Sistemin e noterisë" pasi të jenë regjistruar si përdorues, ku të kenë bërë në një bankë të nivelit të dytë pagesën e një shumë në llogari të ZRPP-së. "Kjo llogari hapet nga ZRPP-ja dhe përdoret vetëm për qëllime të mbulimit

të shpenzimeve për shërbimet që ai do të marr nga ZRPP-ja. Llogaria nuk mund të përdoret për qëllime të kompensimit të detyrimeve monetare që noteri mund të ketë ndaj ZRPP", thuhet në rregullore. Kjo shumë tarife që do të paguhet nga noterët, do të përdoret nga hipoteka për të mbuluar tarifat e përdorimit të regjistrit të ZRPP-së. Për më tepër: www.77news.al

e aL

R

Pa

rti

rejtësi dh D ër

hvillim eZ

Qendra p

Balkan Trans Albania ofron vend pune Ekonomiste. Dërgoni CV në: r.xhillari@balkan-trans.com / Për më tepër: www.njoftime.com

ë viz

ja S h qip ë

ri a

e

Ne vëmë në lëvizje Sistemin! Denonco Korrupsionin dhe Padrejtësitë!

Cel.0696923631 www.facebook.com/qendraperdrejtesidhezhvillim Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


DREJTËSI DHE SOLIDARITET

77 NEWS Lëvizja

E PREMTE, 03 MAJ 2013

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

QDS dhe Konfederata e Sindikatave: Të kufizohen tenderat korruptivë, për hapësira të reja punësimi!

Q

endra për Drejtësi dhe Solidaritet organizoi tryezën e radhës me shoqërinë civile. Këtë herë ishte e ftuar Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë me përfaqësues juridik z Edison Hoxha pranë saj. “Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë ka 103 mijë anëtarë të deklaruar pranë saj, ku jo të gjithë paguajnë kuota, pasi duhet të kuptohet që një pjesë e madhe e tyre kanë rrogat e vogla, kurse një pjesë e tyre janë pa punë”, u shpreh Hoxha. Nga ana tjetër, Koordinatori i Qëndrës për Drejtësi dhe Solidaritet, në fillim të tryezës u shpreh se politikat e punësimit vazhdojnë të ndihen të harruara nga shteti dhe se duhet ndërhyrje e menjëhershme institucionale me qëllim punë-

simin e shqiptarëve. “Në Shqipëri lëvizjet sindikale i shoh të vakëta, shpesh herë të përçara nga klanet politike dhe me probleme të mëdha veçanërisht në sektorin e punëve të vështira”, theksoi Juristi Ilia. Gjithashtu përfaqësuesi juridik i KSSH-së Edison Hoxha, tha se kërkohet një efikasitet dhe zbatueshmëri e strategjive kombëtare të punësimit. Ndërkohë Ilia u shpreh se papunësia është e madhe në Shqipëri dhe ajo jo vetëm që nxit thellimin e varfërisë, por dhe rritjen e kriminalitetit dhe korrupsionit, duke dëmtuar rendin juridik shoqëror.“PLSHR ka një synim, me qëllim eleminimin e tenderave abuzivë, vend e pa vend, për çdo lloj shërbimi në admi-

nistratën publike, ku abuzohet në mënyrë korruptive me to, kur këtë shërbim mund ta kryejnë punonjësit e administratës, pa qenë nevoja e tenderimeve që humbasin miliona euro gjatë procedurave të gjata e burrokratike. Kufizimi i tenderimeve do të conte në më shumë para të kursyera për shtetin që do të shërbenin për hapjen e vendeve të reja të punës”, tha Ilia. Ky i fundit u shpreh se do të ishte pozitive që çdo punonjës i administratës publike të shpërblehej në bazë të punës që ai bën, ashtu siç shpesh herë ndodh edhe në sektorin privat dhe jo të trajtoheshin punonjësit vetëm me një rrogë fikse. Për më tepër: www.77news.al

Teleperformance Albania ofron vend pune Recepsioniste. Dërgoni CV në: reclutamento@teleperformance.al: /www.njoftime.com

r

tia

Lë v

ia

e

Pa

Re

lidaritet So

Qendra p ë

rejtësi dhe D r

izja S h q i p ër

Ne përkrahim njerëzit e thjeshtë! Denonco Dhunën dhe Korrupsionin!

Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


E PREMTE, 03 MAJ 2013 Lëvizja

DREJTËSI DHE SOLIDARITET

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Destan Dashi:

Shteti duhet të nxisë punësimin e të rinjve!

Destan Dashi

D

estan Dashi 24-vjeçar, banues në Tiranë, i diplomuar në gazetari dhe sapo ka mbaruan masterin profesional për këtë degë, e ka të vështirë që të gjejë një punë në profilin e tij, prandaj ai është i detyruar të punojë në një biznes lokal dhe të fitojë shumë herë më pak nga sa e kishte menduar. Në lidhje me punësimin e të rinjve dhe rastin në fjalë lexoni intervistën. Çfarë studimesh keni mbaruar? Kam përfunduar studimet në Universi-

tetin “Aleksandër Xhuvani”, dega gazetari e më pas masterin profesional në Universitetin e Tiranës dhe para 3 ditësh jam diplomuar. A keni kërkuar punë dhe a jeni i punësuar në profesionin tuaj? Aktualisht punoj në një biznes, por jo në profesion ose në fushën që mua më përshtatet krahas studimeve që kam kryer. Të kërkosh të punosh në profesionin tënd në Shqipëri është shumë e vështirë për të mos thënë e pamundur, sepse ekzistojnë klane, të cilat nuk bazohen tek meritokracitë por tek miqësia dhe shpërblimi për vendin e punës. Cila është mënyra që ju kërkoni punë? Nëse shkon diku për të dorëzuar një CV punësimi, nuk ta marrin parasysh fare, por direkt sapo të largohesh, e hedhin në kosh. Mund të dorëzosh me mijëra CV, por dije se një pjesë e madhe e punëdhënësve nuk e merr parasysh. Punë mund të gjesh, por jo punë për të cilën t’i dëshiron të punësohesh, ose në fushën për të cilën ke përfunduar studimet. Është shumë e vështirë të të hapen dyert, nëse nuk ke njohje apo nëse nuk përdor metoda të tjera ryshfeti. Po kolegët dhe miqtë tuaj a janë të punësuar? Është për të ardhur keq për realitetin në të cilën jetojmë. Nga të gjithë miqtë e mi apo kolegët me të cilët kam përfunduar studimet, vetëm një përqindje minimale është punësuar në fushën e vet, pjesa tje-

tër punon në punë të ndryshme, sa për të hequr shpenzimet vetjake. Gjithë këto vite investim për t’u arsimuar dhe shumica e të rinjve punojnë në "call center", apo në punë të tjera të ngjashme, madje disa kanë ikur dhe jashtë Shqipërisë, pasi nuk shohin perspektivë këtu. Sipas jush çfarë duhet të bëhet më shumë në lidhje me punësimin e të rinjve? Punësimi i të rinjve duhet të bëhet në bazë meritokracie, duke eleminuar korrupsionin dhe ryshfetet që duhet të japësh për vendin e punës. Pushteti duhet të marrë masa për ndëshkimin e atyre që abuzojnë duke kërkuar ryshfete, apo duke punësuar njerëzit që janë militantë të partive politike, apo njerëz të afërt të tyre. Gjithashtu, duhet që punëdhënësi të mos ketë parësore eksperiencën, sepse ky është një proces dhe nuk mund ta fitosh direkt përvojën. Gjithashtu një problem tjetër është mosnënshkrimi i kontratës mes punëdhënësit dhe punëmarrësit dhe nga kjo në shumë raste lind mosshpërblimi për punën që kryen. Të rinjtë janë e ardhmja e këtij vendi dhe nëse nuk merren masa për punësimin real të tyre atëherë vendi ynë nuk mund të ketë të ardhme. «Qendra për Drejtësi dhe Solidaritet», Partia Lëvizja Shqipëria e Re Jepni sugjerimet tuaja dhe denonconi padrejtësitë në numrin: +355 69 46 14 134 Facebook/ Qendra për Drejtesi dhe Solidaritet

Europa Expres ofron vend pune Agjente Reklame. Kontaktoni në Tel. : 0695454357 / Për më tepër: www.njoftime.com

Klinika Mjekesore

Pro Life Kontakt:

Tel:+355 4 22 37 897 Tel/Fax:+355 4 22 377 56 Cel:+355 4 67 20 82 745 e-mail:poliklinikaprolife@gmail.com

Adresa: Rruga Nikolla Tupe Nr.02, ish Blloku,mbi Qendren Tuttestetica, Tirane

Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


77 NEWS Lëvizja

E PREMTE, 03 MAJ 2013

IDE

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Vlerësojmë dimensionin rinor të PLSHR!

N

ë kuadër të nismës së ndërmarrë nga Unioni i Liderëve Shqiptarë, Fondacioni “Vitrina” dhe PLSHR, i pranishëm në takim ishte një çift i ri me banim në Tiranë, Beni dhe Matilda. Përfaqësuesit e Unionit i njohën ata me Unionin e Liderëve Shqiptarë dhe me partinë “Lëvizja Shqipëria e Re”. Të rinjtë i uruan suksese PLSHR në këto zgjedhje dhe e vlerësuan faktin që në përbërje të saj ka të rinj, të cilët punojnë fort për të sjellë ndryshime në vendin tonë. Në shenjë mirënjohjeje dhe falënderimi që u bënë pjesë e kësaj nisme, familjes së re iu dhurua një shportë me produkte shqiptare. Për më tepër: www.77news.al

Sensin për humorin fëmijët e marrin nga prindërit! Bebet që në muajin e gjashtë mësojnë të qeshin, ndërsa sensin e humorit e marrin nga prindërit, respektivisht qeshin me gjërat e njëjta, të cilave u qeshin nëna dhe babai, ka treguar një hulumtim i kryer së fundi. Shkencëtarët kanë konstatuar që fëmijët në moshën prej gjashtë muajsh deri një vit, duke vrojtuar reagimet e prindërve, mësojnë se çka është me të vërtetë qesharake. Në hulumtim kanë marrë pjesë 30 fëmijë dhe prindërit e tyre. Janë vëzhguar

se si kanë reaguar në ngjarjet normale dhe absurde. Është konstatuar që foshnjat më të mëdha se gjashtë muaj para se të reagojnë së pari me kujdes vëzhgojnë shprehjen e fytyrës së prindërve, ndërsa fëmijët deri gjashtë muaj ndodhitë absurde i shikojnë me çudi pavarësisht reagimit të prindërve. Shkencëtarët kanë theksuar që fëmijët duke vëzhguar me kujdes prindërit dhe reagimet e tyre, zhvillojnë sens të sofistikuar për humor. www.banka-ideve.com

Kompania Brunes ofron vend pune Menaxhere Shitjesh. Dërgoni CV në: humanresources@brunes.al / Për më tepër: www.njoftime.com

Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


E PREMTE, 03 MAJ 2013 Lëvizja

TURQIA

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

TRT ka mbushur plot 49 vjet!

M

e televizionin për herë të parë Turqia është njohur 49 vite me parë dhe emri i atij televizioni ka qenë TRT. Me TRT-në Turqia u njoh me telenovelat e para, me buletin e parë të lajmeve dhe me emisionet e programet e para tematike, muzikore e argëtuese. Pra me pak fjalë çdo risi që ka të bëjë me transmetimet televizive shikuesi turk e ka mësuar dhe parë përmes ekraneve të TRT-së. Ky rrugëtim i gjatë i filluar 49 vite më parë vazhdoi pa ndërprerje deri në ditët e sotme. Karrierën e ekranit TRT-ja e filloi në 1 Maj 1964 dhe sot feston 49-vjetorin. Stacioni i parë në këtë përvjetor ishte mauzoleu i Ataturkut në Ankara. Zv/Drejtori i Përgjithshëm i TRT-së, Ahmet Koyuncu i shoqëruar nga një delegacion në kuadër të aktiviteteve me rastin e përvjetorit të the-

Lëvizja

Fillon prezantimi i festivalit ’Shopping Fest Istanbul’!

melimit të radiotelevizionit publik turk vizitoi sot paradite varrin monumental të Ataturkut. Zv/Drejtori i Përgjithshëm i TRT-së, Ahmet Koyuncu vendosi kurorë me lule në mauzole. Pas qëndrimit të nderit, Ahmet Koyuncu dhe delegacioni që e shoqëronte kaloi në Kullën e Paktit Kombëtar për të nënshkruar librin e posaçëm të përshtypjeve të mauzoleut. “Me 14 kanalet televizive, 18 radiofonike, shërbimet e medias së re dhe revistat që boton TRT-ja, punojmë për valëvitjen e flamurit turk, në çdo vend të botës. Babai ynë i shtrenjtë, të garantojmë se do te punojmë me të gjitha forcat për të pasur një TRT që do ta përfaqësojë me krenari atdheun tonë”, shkroi Koyuncu në librin e shënimeve. Për më tepër: www.77news.al

Mbledhja e prezantimit të festivalit “Shopping Fest Istanbul”, i cili këtë vit organizohet për të tretën herë u organizua përsëri në Baku. Festivali i shoppingut, që rreth datave 8-30 qershor 2013 do të sjellë ditë të bukura dhe argëtuese për konsumatorët vendas dhe të huaj, filloi punimet e prezantimit në Baku. Në këtë eveniment ku merrnin pjesë edhe gazetarët turq dhe azerbajxhanas, ishte prezent edhe Drejtori i Përgjithshëm i TRT-së, Ibrahim Shahin, i cili gjendej në Baku për një vizitë zyrtare. Në konferencën për shtyp, mori pjesë edhe ekipi i Argëtimit të Mbrëmjes i kanalit televiziv TRT, i cili ndodhet në Baku në kuadër të përgatitjeve të ‘Shopping Fest’. Në mbledhje Drejtori i Bordit Ekzekutiv të Festivalit “Shopping Fest’ Vahap Kyçyk, mbajti një fjalim ku tha: “Qëllimi ynë është që vlerën e Stambollit t’ia prezantojmë edhe më mirë botës”. Ai vuri në dukje se ata dëshirojnë që të mirëpresin edhe më shumë mysafirë azerbajxhanas në Shopping Fest Istanbul dhe u shpreh: “Aktivitetet e prezantimit edhe këtë vit ashtu si vitet e mëparshme, i filluam nga Bakuja. Ne kemi besim se Azerbajxhani na sjell fat”. Edhe Drejtori i Përgjithshëm i TRT-së, Ibrahim Shahin i cili ishte pjesëmarrës në këtë eveniment tha se TRT si sponsori i medias do të japë çdolloj mbështetjeje për prezantimin e festivalit Shopping Fest Istanbul. Për më tepër: www.77news.al

Remax Unlimited ofron vend pune Ekspert Imobiliar. Dërgoni CV në: info@remaxunlimited.al / Për më tepër: www.njoftime.com

Gëzohuni duke bërë

DIÇKA TË RE!

Një kurs nëntëmujor për:

- Shef Kuzhine, - Kuzhinier, - Parukeri-Estetikë, - Graphic Designer, - Webdesigner,

- Hidraulik, - Administrator Rrjeti, - Elektriçist, - Rrobaqepës, - Marangoz, - Topograf, - Berber, - Auto Servis, etj. - Teknik Ndërtimi,

= 210 euro

pa asnjë detyrim tjetër. Deri më 8 Maj

Adresa 1: Tiranë, Bulevardi Dëshmorët e Kombit pas Kryesisë së Kuvendit. Adresa 2: Kampusi Universitar “Vitrina” pranë “City Park”. Tel: +355 42 42 09 90, Sms: +355 68 20 67 991, Cel: + 355 68 20 61 561, e-mail: info@vitrina.al, www.vitrina.edu.al

Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


77 NEWS Lëvizja

DREJTËSI DHE ZHVILLIM

E PREMTE, 03 MAJ 2013

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Kreu i PLSHR, Edmond Vlashaj takon drejtues të lartë të partisë së kryeministrit Erdogan!

N

jë delegacion i Partisë Lëvizja Shqipëria e Re (PLSHR) i kryesuar nga kryetari Edmond Vlashaj, gjatë qëndrimit të tij disaditor në Turqi, është takuar në 1 maj me drejtues të lartë të AKP (Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim) për degën e Stambollit. Miqtë nga Shqipëria kanë bërë një ekspoze të kësaj force politike, të pjesëmarrjes së saj në zgjedhjet e përgjithshme parlamentare në Aleancën për Punësim, Mirëqenie dhe Integrim si dhe të përpjekjeve që bën për të fituar besimin

e votuesve shqiptarë. Drejtuesit e AKP për Stambollin vlerësuan shtrirjen dhe organizimin e PLSHR në dymbëdhjetë qarqet e vendit, si dhe qasjen e saj në zgjidhjen e problematikave që ka aktualisht shoqëria shqiptare. I dërguari i “77 News” në Stamboll, i mori një prononcim drejtuesit të delegacionit Edmond Vlashaj si më poshtë: -“Ishte një ditë shumë e ngjeshur, plot me takime me drejtuesit më të lartë të forumeve të AKP Stamboll. Partia për Drejtësi dhe Zhvillim e drejtuar nga Krye-

ministri Erdogan ose siç njihet ndryshe AKP, është duke e asistuar Partinë Lëvizja Shqipëria e Re, në të gjithë etapat e zhvillimit të fushatës politike e më tej; besojmë edhe në drejtimin dhe qeverisjen e vendit në vitet e ardhshme. Shfrytëzoj rastin t'u përcjell mirënjohjen më të madhe të gjithë miqve tanë në Turqi, e veçanërisht Partisë së Kryeministrit Erdogan, për të gjithë mbështetjen që po i jep Partisë Lëvizja Shqipëria e Re”,- u shpreh Z. Vlashaj. Për më tepër: www.77news.al

2013 UNË VOTOJ

PLSHR

Drejtësi dhe Zhvillim

Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

77news  

E përditshme politike, informative, sociale, kulturore etj.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you