Page 1

E PËRDITSHME INFORMATIVE

BOTUES: PARTIA LËVIZJA SHQIPËRIA E RE

E DIELË, 26.05.2013 VITI II - NR.446 ...>>fq.2 ...>>fq.2

Hëna Paja: Durrësi ka nevojë për një qasje të re, PLSHR ka në fokus zhvillimin e turizmit! MENDIMI POZITIV

Ndihuni plot jetë dhe plot ide të reja!

J

a si ta filloni Proçesin e Rrotës së FoQendra e kusimit: Vizatoni një Mendimit Pozitiv rreth të madh në një letër. Pastaj vizatoni një rreth më të vogël gati 4 centimetër në diametër, në qendër të rrethit të madh. Tani shikojeni rrethin e vogël dhe... >> VIJON NË FAQEN 2

Propozimi i PLSHR për Fuqizimin e Sipërmarrjeve, taksim mbi xhiron reale dhe jo mbi fitimin fiktiv!..fq.3 Juli Pjetri: Modeli ynë, modeli i zhvillimit!............fq.4 Vladimir Sallahu: Kam 12 vite martesë, dua që bashkëshortja të marrë shtetësinë shqiptare!......fq.5 Ankaraja, investitorja më e madhe në Kosovë në vitin 2012!.......................................fq.7 Nënkryetari Vullnet Domi me banorët e Kukësit: Alternativa më e mirë e 23 qershorit është PLSHR!.fq.8

Adresa: Rruga «Donika Kastrioti», pas Kryesisë së Kuvendit, Tiranë. Tel: +355 42 27 47 49. e-mail: info@77news.al, web: www.77news.al


77 NEWS

Lëvizja

SHQIPËRIA E RE NË FOKUS

E DIELË, 26 MAJ 2013

E duam Shqipërinë paKorrupsion, Korrupsion, Plot Solidaritet, Të Zhvilluar e të Begatë! E duam Shqipërinë e Re pa Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Hëna Paja: Durrësi ka nevojë për një qasje të re, PLSHR ka në fokus zhvillimin e turizmit!

nisjen e studimeve, ndërsa e ka konkretizuar këtë pasion duke e kthyer në angazhim të përditshëm me afrimin pranë Partisë Lëvizja Shqipëria e Re. Gjatë kohës së studimeve për shkenca politike dhe specializimit për komunikim politik znj.Paja ka pasur mundësinë të jetë që në hapat e para të krijimit të kësaj partie. Ajo thotë me krenari se është pjesë e grupit të të rinjve që i besuan që në hapat e parë kësaj partie, pjesë e aktiviteteve të para ku diskutohej hartimi i platformës politike, e cila sot në formën e shkruar po

shpërndahet në të gjithë Shqipërinë. Po çfarë gjen një vajzë e re e sapodiplomuar tek kjo parti politike? Ajo thotë se gjen të mishëruar idetë politike të saj. “Kjo parti është partia e të rinjve, mbështet të rinjtë, është e përbërë në shumicën më të madhe me të rinj, qoftë në struktura, qoftë në listat e kandidatëve”, shprehet znj.Paja. Më tej ajo prek problemet e qarkut të Durrësit, ku ka dhe grupin e saj të votuesve duke vënë theksin tek zhvillimi i turizmit. “Turizmi është një burim i vyer punësimi për të rinjtë e Durrësit dhe një burim zhvillimi për këtë qytet. PLSHR e konsideron turizmin si një sektor ku duhet të investohet dhe të punohet fort. Duke marrë shembullin e fushatës së madhe të PLSHR gjatë pranverës dhe verës së vjetshme “Bëj nder vendit tënd! Fto në Shqipëri sa më shumë vizitorë", znj. Paja tha se PLSHR synon që të përfshijë çdo qytetarë në zhvillimin e vendit, sepse zhvillimi nis nga individi, familja, komuniteti. Znj.Paja kërkon votën e bashkëqytetarëve të saj duke u shprehur se: “Programi ynë elektoral konsiston në 7 pika të platformës politike, si dhe 12 synime. Programi ynë nuk është thjesht elektoral, por ne kemi ide dhe synime të qarta e konkrete se çfarë do të realizojmë për katër vitet e ardhshme”! Emisionin “Shqipëria e Re në Fokus” mund ta ndiqni online në website 77News.al, në webiste shqipëriaere.al dhe në gazetën e përditshme "77News". Për më tepër: www.77news.al

qishme, por dua të ndjej fuqinë time. Pastaj, mundohuni të shkruani deklarata përgjatë pjesës së jashtme të rrethit të madh duke treguar atë që ju doni. Kur të gjeni një deklaratë që është shumë e përputhshme ju do ta kuptoni. Me fjalë të tjera, ju do ta ndjeni nëse deklarata juaj nuk përputhet dhe do t’ju hedhë jashtë rrotës (si shprehje figurative), apo është një deklaratë që është shumë e afërt me dëshirën tuaj. Arsyeja që ky proçes është kaq efektiv është sepse deklaratat që ju shkruani janë ato që ju keni zgjedhur me qëllim. Ato janë deklarata të përgjithshme, që përputhen me dëshirat tuaja. Dhe arsyeja që funksionon është se Ligji i Tërheqjes është kaq i fuqishëm saqë kur ju mbani një mendim për të paktën 17 sekonda, një tjetër men-

dim i ngjashëm me të do t’i bashkangjitet; dhe kur këto dy mendime bashkohen së bashku, do të ndodhë një shpërthim i cili do t’i bëjë mendimet tuaja edhe më të fuqishme. Sa herë që ju bëni një deklaratë të përgjithshme, ju keni më tepër mundësi që mendimet tuaja të jenë të pastra, sesa kur bëni një deklaratë specifike. Kështu fuqia e Rrotës së Fokusimit është që ju të bëni deklarata të përgjithshme tek të cilat ju tashmë besoni, dhe kur ju mbani secilin prej tyre për të paktën 17 sekonda, ju japin juve një mundësi për të ofruar vibrime të pastra të cilat janë edhe më specifike sesa dëshirat tuaja. *Qendra e Mendimit Pozitiv, Partia Lëvizja Shqipëria e Re

Hëna Paja, kandidate për qarkun e Durrësit

E

misioni “Shqipëria e Re në Fokus” vazhdon prezantimin e kandidatëve të Partisë Lëvizja Shqipëria e Re për zgjedhjet parlamentare të 23 e qershorit. Znj. Hëna Paja, kandidatja numër një në listën e kandidatëve të qarkut të Durrësit ishte në studion e televizionit online "77News" ku prezantoi veten, platformën politike të partisë për të cilën ajo kandidon dhe kërkoi votën e bashkëqytetarëve të saj në këto zgjedhje. Znj. Paja është një vajzë e re 25 vjeçare që pasionin për politikën e ka të hershëm që në

MENDIMI POZITIV << VIJON NGA FAQJA 1 fokusojini sytë mbi të. Tani, mbyllni sytë për një moment dhe kthejeni vëmendjen tek ajo gjë që ka shkaktuar emocion negativ përbrenda jush. Identifikoni saktësisht se çfarë është ajo që ju nuk dëshironi. Në këtë pikë, thojini vetes tuaj, E kam të qartë se çfarë nuk dua. Çfarë është ajo që dua? Do të ishte ndihmëse nëse ju identifikoni atë çfarë ju nuk dëshironi, si dhe atë çfarë dëshironi në sensin se si doni të ndjeheni. Për shembull: Ndjehem shumë e shëndoshë, por dua të ndjehem më e lehtë. Ndjehem e varfër, por dua të ndjej bollëk. Ndjehem pa dashuri, por dua të ndjehem e dashur. Ndjehem e mashtruar, por dua të ndjehem e nderuar. Ndjehem e sëmurë, por dua të ndjehem mirë. Ndjehem e pafuLëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


E DIELË, 26 MAJ 2013 Lëvizja

AKTUALITET

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Propozimi i PLSHR për Fuqizimin e Sipërmarrjeve Shqiptare, taksim mbi xhiron reale dhe jo mbi fitimin fiktiv!

N

ë një dalje për shtyp, më 25 maj 2013, Partia Lëvizja Shqipëria e Re (PLSHR), nëpërmjet zëdhënëses së saj Fabiola Kajana, u ndal në propozimet e kësaj force politike për fuqizimin e sipërmarrjeve shqiptare. Më poshtë vijon deklarata: “Ju f las nga zyra e shtypit e Partisë Lëvizja Shqipëria e Re. Do t’ju komunikojmë sot pikën e tretë të platformës politike: "Fuqizimi i sipërmarrjeve Shqiptare". Si mund të fuqizohen sipërmarrjet Shqiptare? Çfarë ofron Partia Lëvizja Shqipëria e Re si zgjidhje? Si do të procedohet për verifikimin e xhiros vjetore? Fuqizimi i sipërmarrjeve shqiptare do të jetë real vetëm nëse ka një

sistem të thjeshtë tatimesh dhe taksash. Nëse eleminohet presioni korruptiv i inspektorëve tatimorë që fusin hundët dhe kontrollojnë edhe letrat higjenike aty ku duan dhe aty ku nuk duan as nuk hyjnë fare për kontroll, aty ku duan e nxjerrin tre vite me humbje një kompani dhe aty ku nuk duan e nxjerrin një kompani me evazion fiskal, me bollëk fiskal dhe me gjoba qindra milionëshe. Ndërkohë, kemi lekë që nuk shkojnë në buxhetin e shtetit, por lekë që u shkojnë nën dorë rrjetit të gjobëvënësve tatimorë. Çfarë mund të kemi si zgjidhje? Futja e Konceptit të qerasë tatimore për të gjitha llojet e bizneseve në Shqipëri, të cilat duhet të ndahen në 7 kategori sipas xhiros vjetore. Këto biznese do të paguajnë qeranë tatimore sipas një sistemi transparent të shpallur dhe të ditur botërisht. Qeraja tatimore do të jetë në formën e pagesës 50% në krye të çdo viti, si dhe 50% të shpërndara në çdo muaj. Verifikimi i xhiros vjetore do të bëhet nëpërmjet kasave fiskale. Policia tatimore në këtë rast duhet të jetë e fuqizuar edhe nëpërmjet një ligji i cili i jep të drejtë

policit të posedimit të 50% të pasurisë së çdo sipërmarrësi, kur verifikohet dhe faktohet nga ky polic se sipërmarrësi ka kryer një veprim pa faturë tatimore. Kjo gjë garanton korrektësi në maksimum. Kalimi nga njëra kategori në tjetrën do të bëhet çdo fillim viti pasardhës. Në rastet e mbylljes së bizneseve, pikësëpari do të bëhet likujdimi i llogarisë së qerasë financiare me shtetin. Sipërmarrësit do të jenë shumë më të lehtësuar në marrëdhënie me Drejtorinë e Tatimeve, sepse e kanë të qartë se do të paguajnë një shumë fikse vjetore dhe mujore të caktuar, sipas kategorisë në të cilën e vendos xhiro vjetore e deklaruar në mënyrë të përditshme në sistem online dhe jo sipas shumave të caktuara nga orekset e inspektorëve tatimorë. Pra, do të kishim një sistem më transparent, më të thjeshtë dhe më praktik, si për shtetin, ashtu edhe për sipërmarrësit. Motivimi i sipërmarrësve në përdorimin dhe eksportimin e burimeve tona të brëndshme, si dhe në orientimin e investimeve të tyre drejt prodhimit vendas”. Për më tepër: www.77news.al

Pacientët, pëlqim me shkrim për trajtimin e tyre në spital!

N

jë formular i posaçëm do t’u shpërndahet pacientëve në mënyrë që të merret pëlqimi i tyre për çdo ndërhyrje, apo skemë trajtimi. Në raste sëmundjesh, besimi te bluzat e bardha shihet si e vetmja shpresë për t’u shëruar. Por, këta të fundit do të duhet të jenë më të përgjegjshëm, duke sqaruar të zezë mbi të bardhë të sëmu-

rin dhe jo thjesht gojarisht apo në kartela të cunguara. Kjo është nisma më e fundit e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Qendrës Kombëtare të Cilësisë, Sigurisë dhe Akreditimit të Institucioneve Shëndetësore. Ato, në bashkëpunim me spitalin “Nënë Tereza”, prezantuan dje dy mjete të rëndësishme që pritet

të ndikojnë në fuqizimin e pacientëve dhe vendosjen e tyre në qendër të sistemit shëndetësor. Letra informative e marrje-pëlqimi, si dhe edukimi terapeutik i të sëmurëve me sëmundje kronike në spital janë dy dokumentet e bëra publike dje gjatë një takimi me përfaqësues të lartë të Shëndetësisë. Për më tepër: www.77news.al

Autoshkolla KURTI

e aL

R

Pa

rti

rejtësi dh D ër

hvillim eZ

Qendra p

Pespa imobiliare ofron vend pune Inxhinier Ndërtimi. Dërgoni CV në: coordinator.president@pespagroup.com / Për më tepër: www.njoftime.com

ë viz

ri a ja S h qip ë

e

Ne vëmë në lëvizje Sistemin! Denonco Korrupsionin dhe Padrejtësitë!

Cel.0696923631 www.facebook.com/qendraperdrejtesidhezhvillim Lëvizja

Adresa: Rr.”Enver Sazani”,përballë Flagship Center,Durrës Cel: +355 69 21 81 333

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


OPINION

77 NEWS

Lëvizja

E DIELË, 26 MAJ 2013

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Juli Pjetri: Modeli që Partia Lëvizja Shqipërie e Re propozon është modeli i zhvillimit!

Juli Pjetri, kandidat për qarkun e Tiranës

P

artia Lëvizja Shqipëria e Re (PLSHR), po bën më shumë se dy vjet që është rregjistruar si parti politike. Krijimi i saj si forcë e re në arenën e politikës Shqiptare, solli shumë risi. Me vokacion të qartë në ndihmë të njerëzve të thjeshtë, PLSHR erdhi pikësëpari nga nevoja për drejtësi dhe mirëqenie. Fushata jonë ndryshon nga partitë e tjera politike. Ajo karakterizohet nga disa parime themelore: Përfshirja e sa më shumë të rinjve në procesin e politik-bërjes, evidentimi i kapaciteteve individuale të kesaj grupmoshe, hartimi i një programi politik dhe marketimi i vlerave më të mira individuale, shoqërore dhe tradicionale. Ne besojmë se të rinjtë janë burim ener-

gjish të pashtershme dhe forca goditese më e fuqishme kundër korrupsionit. Ne besojmë se po votuam të rinjtë, kemi votuar kundër korrupsionit në administratë, kundër korrupsionit në drejtesi dhe kundër korrupsionit në mjekësi. Po votuam të rinjtë, kemi hedhur themelet e zhvillimit të së nesërmes! Po votuam të rinjtë, kemi krijuar shtetin e së ardhmes! Sekreti jonë është puna e perditshme nëpërmjet të cilës do ndër tojmë Shqipërinë e Re. Politika më e mirë është ndershmëria. Ne nuk merremi me kundërshtarin, e konsiderojmë humbje kohe. Kemi një model, modelin e Turqisë së sotme, Modelin e AKP dhe të Kryeministrit Erdogan. Ky duhet të jetë modeli

që duhet të ndjekim, sepse është më i suksesshmi. Shqipëria sot është si Turqia e para 12 viteve; një vend i hapur për investime në nivelin makro, me kosto të egzagjeruara dhe kredi të tepruara, që do të sillnin zhvillimin nëse do të kontrolloheshim më mirë fondet publike dhe borxhi i jashtëm. Në momentin që shpërdorohen dhe abuzohen fondet publike me tendera mbi tendera siç ka ndodhur këto vite dhe jo me projekte të vogla konkrete, siç propozon PLSHR, atëherë zhvillimi i vendit merr një ndalesë të fortë.Turqia e Erdoganit e luftoi korrupsionin me hapa konkretë, prandaj ajo është sot shteti me nivelin më të mirë të jetesës në europë. Ne kemi krijuar një platforme e cila pikësëpari lufton korrupsionin, pastaj sygjeron ide dhe projekte te vogla 4-vjeçare, që permbushin më së miri nevojën e çdo shqiptari për mirëqenie. Ne slodhemi ta prezantojmë çdo ditë atë. Shkojmë qytet më qytet, fshat më fshat, lagje më lagje, shpi më shpi, dhe derë më derë. Ky është misioni ynë, kjo ka qenë edhe shtysa më e madhe, nevoja për të qenë afër me qytetarin, nevoja për ta përfaqësuar atë. Embrioni nga i cili jemi zhvilluar dhe ja ku jemi sot; mbi 20.000 sekretarë të rregjistruar vetëm në Tiranë, të cilët prezantojnë çdo ditë modelin e zhvillimit tonë, që është dhe projekti për ndërtimin e Shqipërisë së Re! Për më tepër: www.77news.al

Genes sh.p.k. ofron vend pune Supervizore. Dërgoni CV në: selezione@genesis.al / www.njoftime.com

Prodhime Brumi ofron:

Re

-Kroasant -Fokaçe -Hamburger

r

Lë v

ia

e

Pa

tia

Furrë Buke

lidaritet So

Qendra p ë

rejtësi dhe D r

izja S h q i p ër

Ne përkrahim njerëzit e thjeshtë! Denonco Dhunën dhe Korrupsionin!

Lëvizja

Adresa: Maminas, Durrës Cel: +355 69 34 06 889

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


E DIELË, 26 MAJ 2013 Lëvizja

DREJTËSI DHE SOLIDARITET

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Vladimir Sallahu: Kam 12 vite martesë, dua që bashkëshortja të përfitojë shtetësinë shqiptare!

Vladimir Sallahu

V

ladimir Sallahu, 31 vjeç banues në Valias Tiranë, prej 12 vitesh nuk ka arritur dot që të zgjidhë problemin e bashkëshortes së tij, e cila është shtetase kosovare dhe nuk ka përfituar dot shtetësinë shqiptare. Qendra për Drejtësi dhe Solidaritet do të përgatisë të gjithë dokumentacionin në ditët në vijim me qëllim që të çojë drejt zgjidhjes këtë çështje, duke ia referuar institucioneve kompetente. Mund të më thoni se nga jeni me origjinë dhe ku banoni? Unë quhem Vladimir Sallahu, jam me origjinë nga Hasi dhe kam 15 vite që kam ardhur dhe banoj në Tiranë. Më saktësisht

banojmë në Valias, madje aty punoj çdo ditë si saldator. Është një punë e vështirë dhe jo shumë fitimprurëse. Shyqyr Zotit që jam në punë edhe pse rroga nuk është shumë e kënaqshme. Të paktën arrij që të mbaj familjen time, sepse për të kursyer ndonjë gjë as që bëhet fjalë. Është tepër e vështirë jeta në Valias pasi mundësitë që të jepen për punësim janë tepër të vogla. Ka raste që edhe kam ngelur pa punë, por falë njohjeve dhe miqësisë time kam arritur që menjëherë të gjej punë. Cili është problemi që ju shqetëson? Në vitin 2000 unë jam martuar me një shtetase kosovare. Martesa u krye në rregull sipas legjislacionit në fuqi. Gjithashtu, si fryt i kësaj martese kanë ardhur në jetë tre fëmijë. Por na ka lindur një problem, sepse bashkëshortja ime që prej asaj kohe nuk ka përfituar shtetësinë shqiptare. A jeni interesuar në institucionet kompetente për zgjidhjen e çështjes? Unë kam shkuar tek bashkia dhe jam interesuar sesi mund të përfitohet shtetësia, por ata (punonjësit) më thanë që duhet të bëja kërkesë tek Presidenti i Republikës së Shqipërisë. Mbaj mend që kam plotësuar një kërkesë, por ende nuk kam marrë ndonjë përgjigje. Dyshoj se faji ka qenë i imi dhe nuk kam ndjekur rrugën e duhur ligjore për të bërë këtë kërkesë. Përse bashkëshortja juaj kërkon të përfi-

tojë shtetësinë shqiptare? Në radhë të parë ajo është një nënë që ka lindur fëmijët e saj këtu dhe ka plotësuar kushtet për të qenë shtetase shqiptare. Gjithashtu ne jemi një Komb dhe si të tillë kemi të njëjtën gjuhë e të njëjtën prejardhje,vetëm një kufi na ndan. Gjithashtu arsyeja tjetër është se dua që të dal jashtë shtetit për pushime pas liberalizimit të vizave në Shqipëri, por e kam të pamundur, sepse unë duhet që të lëviz me gruan dhe fëmijët, kurse gruaja ime siç ju thashë nuk e përfiton këtë të drejtë, pasi është shtetase kosovare dhe nuk e ka përfituar shtetësinë shqiptare. Si do të veproni më tej në lidhje me zgjidhjen e rastit? Jemi tepër të mëzitur për këtë fakt, njëkohësisht nuk kemi informacionin e duhur për të kryer një sërë procedurash juridike, prandaj kam kaq kohë që e kam zvarritur këtë çështje. Njëkohësisht unë nuk kam ndonjë arsim të lartë me qëllim që të kisha mundësi që ta zgjidhja vetë këtë problem. Prandaj i lutem Qendrës për Drejtësi dhe Solidaritet ta shqyrtojë këtë problem të madh që kam për familjen time. «Qendra për Drejtësi dhe Solidaritet», Partia Lëvizja Shqipëria e Re Jepni sugjerimet tuaja dhe denonconi padrejtësitë në numrin: +355 69 46 14 134 Facebook/ Qendra për Drejtesi dhe Solidaritet

Kristofor Kolombi ofron vend pune professor/e. Dërgoni CV në: Kristoforkolombi@gmail.com / Për më tepër: www.njoftime.com

Supermarket

Adresa:

G j i r i i i i L a l z i t t - - D u r rë s

Cel::+3555699200677722222|||+3555699400288066

E-maill::enhodurres@hotmail.com

Lëvizja

Adresa: Radë, Durrës

Cel: +355 68 21 63 332

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


Lëvizja

E DIELË, 26 MAJ 2013

IDE

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Pjetra: Mbështetje maksimale dhe fitore më 23 qershor për PLSHR!

N

ë ambjentet e Unionit të Sipërmarrësve Shqiptarë ishte për një vizitë

znj. Pashka Pjetra. Vajza nga Tropoja u njoh me Unionin e Sipërmarrësve Shqiptarë, një

institucion i cili është krijuar tre vite më parë dhe që ofron një sërë shërbimesh për bizneset që janë anëtarë të tij. Gjatë qëndrimit në këto ambjente, përveç të tjerave znj. Pjetra u njoh edhe me Partinë Lëvizja Shqipëria e Re, me 7 pikat e platformës, si dhe me 12 synimet që ka kjo parti. Znj. Pjetra kishte dëgjuar edhe më parë nga mikeshat e saja për Partinë Lëvizja Shqipëria e Re, pasi ato shpesh herë diskutonin në ambjente të ndryshme për këtë forcë politike. Ajo e vlerësoi frymën që kërkon të sjellë PLSHR, ndaj dhe shprehur mbështetjen e saj maksimale e urimin për fitore më 23 qershor. Për më tepër: www.77news.al

Aleat i shëndetit, por aromë e pakëndshme!

N

jihet si armik i marrëdhënieve sociale për shkak të aromës së

“keqe” që ka, megjithatë hudhra është një mikeshë e madhe për mirëqenien e njeriut. Ajo është një antibiotik i vërtetë natyral. Armik i baktereve: Një nga vlerat kryesore antibiotike të hudhrës, është “lufta” që u bën mikro organizmave të rrezikshëm, si bakteret, viruset, parazitët, etj. Aleat i zemrës dhe arterieve: Hudhra është një mik i shkëlqyer për zemrën dhe arteriet, sidomos sa i takon faktit që ajo mban nën kontroll tensionin. Gji-

thashtu hudhra kufizon rreziqet e koagulimeve të rrezikshme në enët e gjakut. Vlerat për linjat dhe mëlçinë: Vlerat dobësuese të hudhrës, janë indirekte, por mjaft efikase. Ajo është shumë e mirë për të luftuar mbipeshën, pasi ul ndjeshëm sheqerin në gjak. Ndër të tjetra ajo funksionon si një dizintoksikues sa i takon mëlçisë. Anti-kancerogjen: Sipas disa studimeve të kohëve të fundit, hudhra duket se ka efekt parandalues kundër kancerit. www.banka-ideve.com

AlbaPunësim ofron vend pune Portier. Dërgoni CV në: info@albapunësim.al / Për më tepër: www.njoftime.com

XHONI TRAVEL

Adresa: Stacioni i Trenit,Sheshi i autobuzave,Durrës

E-mail: xhonitravel@yahoo.com Cel: +355 69 55 06 173 Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


E DIELË, 26 MAJ 2013 Lëvizja

TURQIA

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Ankaraja, investitorja më e madhe në Kosovë në vitin 2012!

M

inistrja Kusari – Lila e informoi delegacionin se shkëmbimet tregtare me Turqinë janë në rritje dhe se Turqia është investitori më i madh për vitin 2012. “Ne kemi vlera të përbashkëta dhe kulturë të ngjashme, të cilat shpresoj të përkthehen në shkëmbim të përvojave dhe rritje të investimeve”, - theksoi ajo. Ministrja Kusari - Lilai inkurajoi përfaqësuesit e bizneseve të gjejnë partnerë lokalë me të cilët mund të bashkëpunojnë. Gjithashtu ajo i informoi të pranishmit për lehtësirat që ofron Kosova për investime, si dhe negocimin e marrëveshjes

së tregtisë së lirë me Turqinë. “Ne jemi duke punuar në krijimin e Zonave të Lira Ekonomike, ku ju mund të shfrytëzoni përparësitë e këtyre zonave për të prodhuar dhe për të eksportuar në vende të tjera”, - theksoi ajo. Në anën tjetër, përfaqësuesit e sipërmarrjve turke u shprehën të gatshëm për të investuar në Kosovë. Ata shprehen interesim për sektorët më me potencial që ka Kosova, si dhe për procedurat e eksportit, duke qenë se fokusi i tyre ishte prodhimi në Kosovë dhe eksporti në vende tjera. Kosova ka filluar negociatat

Lëvizja

Kryministri Edogan dënon dhunën në Siri! Kryeministri Erdogan ndodhet në qytezën Rejhanllë të Hatajit, ku 51 persona humbën jetën si pasojë e dy atentateve me bombë. Ai iu drejtua me një fjalim popullit, ku duke dhënë mesazhe të solidaritetit tha: “Ju i hapët krahët për vëllezërit tanë që emigruan nga Siria. Mos u vini veshin asnjëherë atyre që iu thonë t’i përzini ata prej këtej. Ne do të jemi ensarët dhe nuk kemi për t’u lënë rrugë atyre që kërkojnë zënka dhe që bëjnë keq”. Duke treguar një reagim të ashpër për Beshar Asadin, Erdogan tha: “Dua që ju të dini këtë gjë; ngjarjet që po ndodhin mu pranë nesh nuk janë diçka e zakonshme. Ata që përpiqen të vazhdojnë sulltanatin e tyre kanë trazuar qetësinë tonë. Asadi mizor, shkeli me këmbë vëllazërinë tonë... Këto ditë kanë për të kaluar dhe forcat opozitare në Siri do ta rrëzojnë nga pushteti Asadin”. Kryeministri vizitoi edhe familjet e viktimave në incident u shprehu atyre ngushëllimet. Pas përfundimit të vizitës dhe kontakteve në Rejhanllë, Erdogan kaloi në qendrën e provincës Hataj dhe mbajti një fjalim në degën e partisë në këtë provincë ku do të bëjë thirrje për tregim maturie. Për më tepër: www.77news.al për marrëveshjen e tregtisë së lirë me Turqinë në shtator të vitit të kaluar, të cilat pritet të fillojnë së zbatuari nga viti i ardhshëm. Për më tepër: www.77news.al

Avance sh.p.k. ofron vend pune Përgjegjës Strukture. Dërgoni CV në: dmyftari@sori-al.al / Për më tepër: www.njoftime.com

Linja 900 lekëshe adresa: kryqëzimi i Bushatit ,Shkodër tel: +355695517777 Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


77 NEWS

Lëvizja

E DIELË, 26 MAJ 2013

DREJTËSI DHE ZHVILLIM

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Nënkryetari Vullnet Domi takohet me banorë të Kukësit:

Alternativa më e mirë e 23 qershorit është PLSHR, nr.56!

N

ënkryetari i Partisë Lëvizja Shqipëria e Re (PLSHR) dhe kandidat për qarkun e Kukësit, z. Vullnet Domi ka vijuar

takimet intensive me qytetarë dhe votues të këtij qarku. Në këto takime ai ka përmendur se çfarë e dallon PLSHR nga par-

titë që garojnë në dy koalicionet e mëdha dhe ato që marrin pjesë si subjekte të pavarura. Ne, u shpreh Vullnet Domi, vijmë para jush me një platformë prej 7 pikash dhe 12 synimesh dhe ky është dokumenti i vetëm që iu paraqitet shqiptarëve; vijmë me kandidaturat më të mira, ku mbizotërojnë të rinjtë dhe është koha që secili prej nesh të mendohet mirë para se të votojë. Pra të votohet Drejt, as majtas dhe as djathtas, por te numri 56 që është fiksuar Partia Lëvizja Shqipëria e Re. Në partinë tonë ka shumë pak të humbur: të korruptuarit, të inkriminuarit dhe zyrtarët e të gjitha niveleve që kanë abuzuar me pushtetin dhe që fatkeqësisht janë sërish kandidatë për deputetë. Ne mund ta fitojmë betejën ndaj tyre, duke i larguar me votë dhe ky shans na vjen një herë në katër vjet! Për më tepër: www.77news.al

Lubonja: PLSHR ka në qendër të vëmendjes fuqizimin e familjes shqiptare!

K

andidatja për deputete për Qarkun e Tiranës Znj. Otjela Lubonja për

partinë Lëvizja Shqipëria e Re vazhdon takimet me qytetarë të ndryshëm të një-

sisë bashkiake nr. 9. Një ndër këto takime është Znj. Lume Dervishi, një shtëpiake e cila u njoh me programin dhe platformën e PLSHR. Ajo u shpreh se e mbështet plotësisht këtë parti dhe kandidaturën e znj. Lubonja. Znj Dervishi tregoi interes të madh për të gjitha pikat e kësaj partie, në veçanti për pikën nr. 5 ‘‘Fuqizimi i familjes Shqiptare’’, konkretisht për mbrojtjen me ligj të veçantë të femrës dhe të fëmijëve. Një femër nuk duhet të paragjykohet, të diskriminohet apo të ndëshkohet. Femra dhe fëmijët janë të shenjtë për Kombin Shqiptar dhe mbrohen me ligj. Ajo uroi fitore me 23 Qershor! Për më tepër: www.77news.al

2013 UNË VOTOJ

PLSHR

Drejtësi dhe Zhvillim

Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

77news  

E përditshme politike, informative, sociale, kulturoroe etj.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you