Page 1

E PËRDITSHME INFORMATIVE

BOTUES: PARTIA LËVIZJA SHQIPËRIA E RE

E MËRKURË, 12.06.2013 VITI II - NR.463

Edmond Vlashaj, PLSHR:

...>>fq.2 ...>>fq.2

Punësim në shtëpi dhe pagë mujore për gratë shtëpiake! Shqipëria e Re është Shqipëria e Drejtësisë Sociale, është Shqipëria e përkujdesjes për familjen, për gratë dhe fëmijët, është Shqipëria e krijimit të garancive për një jetë më të mirë për familjet shqiptare kudo ku ndodhen në fshat apo në qytet.

MENDIMI POZITIV

Mënyrat se si ju shikoni veten dhe botën!

B

ota jonë e dualitetit po ndrysQendra e hon ngadalë. Shumë Mendimit Pozitiv prej nesh janë duke parë njëri-tjetrin për cilët jemi dhe pse ne jemi këtu. Çdo aspekt i jetës sonë sillet rreth mënyrës se si ne mendojmë dhe ndjehemi për veten. Nëse ne e kuptojmë...>> VIJON NË FAQEN 2

Synohet hapja e 77.000 vendeve të reja pune!......fq.3 Konkurentët e Edmond Ahmetit në Gjirokastër!.....fq.4 Dallëndyshe Shkoza: Jemi familje e varfër, s'paguajmë dot energjinë e mbifaturuar !............fq.5 Vazhdojnë vizitat në mjediset e Unionit të Sipërmarrësve Shqiptarë!.................fq.6 Izmir, përgatitje për panairin"EXPO 2020"!...........fq.7 Kondi Ilia: Partia jonë, përkrahëse e njerëzve të thjeshtë dhe të pa mbrojtur!.............................fq.8

Adresa: Rruga «Donika Kastrioti», pas Kryesisë së Kuvendit, Tiranë. Tel: +355 42 27 47 49. e-mail: info@77news.al, web: www.77news.al


POLITIKË

77 NEWS Lëvizja

E MËRKURË, 12 QERSHOR 2013

E duam Shqipërinë paKorrupsion, Korrupsion, Plot Solidaritet, Të Zhvilluar e të Begatë! E duam Shqipërinë e Re pa Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Edmond Vlashaj: Punësim në shtëpi dhe pagë mujore për gratë shtëpiake!

S

hqipëria e Re është Shqipëria e Drejtësisë Sociale, është Shqipëria e përkujdesjes për familjen, për gratë dhe fëmijët, është Shqipëria e krijimit të garancive për një jetë më të mirë për familjet shqiptare kudo ku ndodhen në fshat apo në qytet. Sot rreth 80% e grave që detyrohen nga

rrethanat familjare, të rrinë në shtëpi për t’u përkujdesur për fëmijët e vegjël si dhe për punët e shtëpisë në tërësi, trajtohen si të papuna, si të parëndësishme, si të padobishme, edhe pse kontributi i tyre në familje është i jashtëzakonshëm dhe shumë i vlefshëm. Përkujdesja për fëmijët e vegjël, për punët e shtëpisë dhe për familjen në përgjithësi, është një pjesë e përditshmërisë së kësaj gruaje që ne rëndom i themi shtëpiake, akoma pa qenë të vetëdijshëm se ky term në fakt është një profesion më vete. Një profesion i cili mbart në vetvete jo vetëm dobinë, por edhe krenarinë e një zonjë shtëpie, e cila bën të shndritë çdo cep i shtëpisë dhe çdo moment i jetës së familjes së saj. Ky shërbim i dobishëm që kjo grua shtëpiake e shton si një vlerë nominale në rrjetin e shërbimeve të institucioneve publike nëse gërshetohet me një punë në kushtet e shtëpisë, me një punë të përshtatshme me profesionin e saj, atëhere do të kishim të prodhuar edhe një pagë mujore të denjë për këtë zonjë fisnike e cila ka marrë përsipër përgjegjësinë dhe përgjegjshmërinë e të shërbyerit si shtëpiake. Krijimi i një kompanie shtetërore që do

të ndërtonte rrjetin më të madh të grave shtëpiake që punojnë në shtëpi, do të krijonte mundësi të pamenduara më parë, për këto gra dhe për gjithë këto familje të cilat do të kishin mundësinë e një page mujore shtese në buxhetin familjar. Njëkohësisht këto gra do të kishin një jetë më me dinjitet dhe më të sigurtë financiarisht. Mundësitë janë pa fund, që nga punët si rrobaqepëse, si kopshtare apo punë të tjera të organizuara në përputhje me kushtet e shtëpisë, të cilat do të krijonin të ardhura mujore të përshtatshme dhe të konsiderueshme. Duhet vetëm vullnet dhe ide, për t’u dhënë zgjidhje problematikave të punësimit. Shpeshherë duhen vetëm dy minuta për të marrë një vendim. Shqipëria e Re është projekti që u garanton grave shtëpiake një punë me pagë mujore, në kushtet e shtëpisë. Vota për PLSHR është votë për gratë shtëpiake që punësohen nga shteti në kushtet e shtëpisë. Vota për numrin 56 është votë për pagë mujore dhe siguracione të paguara nga shteti për gratë shtëpiake. Votoni PLSHR, për Drejtësi dhe Zhvillim në çdo familje shqiptare. Edmond Vlashaj, Kryetar i PLSHR, kandidat për deputet, qarku Tiranë

realitetin tyre Ndaloni së përpjekuri për të sjellë njerëz më shumë në ekipin tuaj. Ata janë në ekipin tuaj ... thjesht po luajnë në një pozicion tjetër. Gjithkush ka versionin e tij të së vërtetës. Versioni juaj i së vërtetës është diktuar nga rruga juaj dhe përvoja juaj e të mësuarit që është përcaktuar plotësisht nga gjendja juaj vibruese. Kjo është arsyeja pse ne jemi kaq unik dhe të aftë për të krijuar realitetet tona. Ne jemi ajo që ne mendojmë dhe ndjejmë. Është shumë më e mençur që të pajtoheni ose të mos pajtoheni sesa të impononi të vërtetën tuaj mbi një person tjetër, eksperienca e të mësuarit të të cilit mund të jetë poli i kundërt i eksperiencës tuaj, në fund të fundit e “vërteta juaj” është vetëm e vërteta juaj jo e dikujt tjetër. Mendoni për çdo person sikur ka tokën e tij dhe ju jeni vetëm një tjetër lojtar në lojën e tyre. Ata po i bëjnë rregullat jo ju dhe ata ndoshta mund të shohin dhe të ndjejnë atë që bëni ju një ditë, por deri kur ajo ditë të

vijë, jini të sjellshëm, të respektueshëm dhe ndani njohuritë tuaja në mënyrën më të sjellshme të mundshme. Qëllimi është të hapni dyert, jo t’i mbyllni ato. Pranoni se ju nuk mund të ndryshoni Jini të gatshëm të largoheni nga nevoja juaj për të kontrolluar gjithmonë çdo gjë që ndodh me ju dhe përreth jush - situatat, ngjarjet, njerëzit, etj. Qofshin ata të dashurit, kolegët, apo thjesht të panjohur që ju i takoni në rrugë, thjesht lejojini ata të jenë . Lejo çdo gjë dhe të gjithë të jenë ashtu siç janë dhe ju do të shihni se sa mirë që do t'ju bëjë të ndiheni kjo. Ju kurrë nuk mund të kontrolloni askënd, por vetëm veten. Nevoja juaj për të kontrolluar të tjerët buron nga frika juaj dhe mungesa e kontrollit në jetën tuaj. Sa më shpejt ju jeni në gjendje ta lini këtë, nevoja juaj për kontroll do të përfundojë. "Duke i lënë të shkojnë të gjithë çdo gjë bëhet. Bota është përtej të fituarit. *Qendra e Mendimit Pozitiv, Partia Lëvizja Shqipëria e Re

MENDIMI POZITIV << VIJON NGA FAQJA 1 se çfarë kemi nevojë të pranojmë në jetën tonë për të ecur përpara, jeta do të jetë thjeshtë shumë më e lehtë. Praktikoni të pranoni këto gjëra dhe pikëpamja juaj në jetë do të ndryshojë shumë shpejt. Pranoni përgjegjësinë Faji është një mashtrim (truk) i mendjes. Pranoni përgjegjësinë për veten tuaj, jetën tuaj dhe veprimet tuaja. Ju jeni në gjendje për përgjigje. Ju jeni një i rritur. Ju jeni në gjendje të bëni llogari, të kuptoni, çdo veprim që ju merrni, ju e llogarisni atë. Ju zgjodhët ta bëni atë, ju duhet të pranoni pasojat e tij dhe ju e bëtë të gjithën këtë për një arsye, për të mësuar. Nëse ju vazhdoni të ndiheni fajtor, ju ndaloni së mësuari. Ju tërheqin çdo përvojë të vetme në jetën tuaj, pa marrë parasysh se sa pozitiv ose negativ është perceptimi juaj për atë përvojë. Ju duhet të arrini në përfundimin që nuk ka eksperienca negative, ka thjeshtë eksperienca. Prano që të tjerët duhet të përjetojnë Lëvizja

As majtas, as djathtas, por Vetëm Drejt! Për Drejtësi dhe Zhvillim me PLSHR!

Lëvizja


E MËRKURË, 12 QERSHOR 2013 Lëvizja

AKTUALITET

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Propozime të tjera të Partisë Lëvizja Shqipëria e Re për Fuqizimin e Kombit Shqiptar!

Fabiola Kajana, zëdhënëse e PLSHR.

Zëdhënësja e PLSHR, Fabiola Kajana në një dalje për shtyp ka paraqitur të tjera alternativa për Fuqizimin e Kombit Shqiptar. Më

poshtë vijon deklarata: "Fuqizimi i Kombit Shqiptar, pika e gjashtë e platformës politike është bërë pjesë e deklaratave të shtypit

prej dy ditësh më parë. Sot do të vijojmë me propozime të tjera të cilat konsistojnë në: - Nxitja e martesave dhe krushqive ndër shqiptarë. Motivimi i këtyre martesave si një domosdoshmëri e bashkimit tonë kombëtar. Për këtë qëllim mund të dërgohen me studime në Kosovë 5.000 të rinj çdo vit nga Shqipëria dhe të sillen në Shqipëri me studime 5.000 të rinj në vit nga Kosova. Po ashtu edhe nga trevat e tjera shqiptare e nga diaspora shqiptare. - Ndalimi me ligj i martesave të shqiptarëve me shtetas të kombeve të tjera, përveçse me shqiptarë. - Shndërrimi i akseve kombëtare si: Rruga e Kombit, Rruga e Arbërit, rruga Shkodër -Han i Hotit, rruga Korçë –Kapshticë, rruga Gjirokastër -Kakavijë, si zona të lira ekonomike" . Për më tepër: www.77news.al

PLSHR, ndihma sociale do të kthehet në punë sociale! Maliq Gjyli për PLSHR në Pezë.

M

aliq Gjyli, kandidat për deputet i PLSHR ka realizuar takimet e tij në zonën e Pezës, Tiranë. Ai bashkëbisedoi për tema të ndryme me banorët dhe më pas vijoi me prezantimin e synimeve të PLSHR që ka për zgjedhjet parlamentare 2013. Ne synojmë në kalimin nga ndihmë sociale në punë sociale. Kjo do të ndikojë ndjeshëm në uljen e mosmarrëveshjeve edhe në familje. Gjithashtu ndihma me kredi nga shteti

për 21.000 sipërmarrje prodhuese e deri në krijimin e infrastrukturave për shitjen e këtyre produkteve në tregje të ndryshme të vendit. Z. Gjyli shtoi "Voto Partinë Lëvizja Shqipëria e Re, voto nr.56, në dobi të krijimit të Shqipërisë së Zhvilluar dhe në Drejtësi. Me votën për subjektin dhe kandidaturat tona do të fitojnë të gjithë shqiptarët, përfshi edhe ata që janë të zhgënjyer nga politika!" Për më tepër: www.77news.al

PLSHR synon hapjen e 77.000 vende të reja pune në vit! Roberta Kola për PLSHR.

R

oberta Kola, sekretare e PLSHR ka realizuar takime me qytetarë të qytetit të Tiranës. Gjatë takimeve janë bashkëbiseduar për hallet dhe shqetësimet që kanë qytetarët tanë. Më pas është bërë prezantimi i platformës dhe synimet që ne kemi në hapjen e 77.000 vende të reja pune në vit. Jemi për krijimin e të gjitha strukturave që lehtësojnë jetesën e shqiptarëve dhe të bëjnë një jetë normale. Hapja e këtyre vendeve të punës bazohet në burimet e pashfrytëzuara deri tani, në idetë praktike dhe pa shumë kosto që ka PLSHR, në aftësitë që ka PLSHR për vënien e ideve në praktikë etj… Banorët shprehin mbështetjen për PLSHR! Për më tepër: www.77news.al Lëvizja

As majtas, as djathtas, por Vetëm Drejt! Për Drejtësi dhe Zhvillim me PLSHR!

Lëvizja


Lëvizja

E MËRKURË, 12 QERSHOR 2013

OPINION

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Konkurentët e Edmond Ahmetit të PLSHR, në Gjirokastër!

Edmond Ahmeti, kandidat i PLSHR Gjirokastër.

P

edagogu dhe juristi i Partisë Lëvizja Shqipëria e Re (PLSHR), njëherësh koordinator i Qendrës për Drejtësi dhe Zhvillim, z. Edmond Ahmeti është kandidati i kësaj force të re politike në qarkun e Gjirokastër. Përballë tij nga Partia Demokratike (PD) gjendet ministri aktual i

Bujqësisë, z. Genc Ruli, ndërsa për Partinë Socialiste është emëruar ish zyrtari i lartë i Doganave, z. Arben Ahmetaj. Qarku i Gjirokastrës përmbledh rreth vetes votues nga ky qytet, nga Tepelena, Përmeti e Memaliaj, por edhe nga krahina që kanë veçori të dallueshme si Dropulli, Pogoni,

Lunxhëria, Zagoria, Labëria, etj. Zhgënjimi nga politika është i madh në këtë qytetet mijëravjeçar, por thirrja publike që bën PLSHR dhe kandidatët e saj për deputet është që të gjithë ata me të drejtë vote të marrin pjesë në kutinë e votimit në 23 qershor. Ky është një mision qytetar demokratik, por është edhe një mënyrë për t’iu krijuar mundësi dhe shance personaliteteve të reja, të tillë si Edmond Ahmeti. Juristi Ahmeti i është rreshtuar vullnetarisht projektit të Shqipërisë së Re duke qenë më inteligjent, i ndershëm dhe i drejtë dhe që s’ka asgjë të përbashkët me dy kandidaturat e mësipërme që shpesh kanë qenë edhe në një "llogore" të përbashkët politike. Do të mjaftonte vetëm një fakt që çdo votues të shikonte në arkivën Inspektoriatit të Lartë të Deklarimit dhe Kontrollit te Pasurive (ILDKP) ku do të vërente se kandiatët për deputetë në Gjirokastër janë edhe në toplistën e njerëzve më të pasur, pasuri kjo që ska ardhur në rrugë normale nëpërmjet një sipërmarrjeje të suksesshme, por nga qenia në poste të ndryshme shtëtërore. 23 qershori është një rast i mirë për të fituar me korrupsionin duke larguar kandidaturat që e bartin atë! Dhe zgjedhja më e mirë dhe më parësore për qarkun e Gjirokatrës është Edmond Ahmeti, është Partia Lëvizja Shqipëria e Re, është numri 56. në fletën e votimit Çerçiz Loloçi, kandidat i PLSHR.

PLSHR do të asistojë 21.000 familje për ndërtimin e serave me panele diellore! Sibora Lleshi për PLSHR.

S

ibora Lleshi, sekretare e PLSHR vijoi takimet me banorët në zonën e Babrrusë, Tiranë. Gjatë takimeve të realizuara është diskutuar gjatë për shqetësimet e kësaj zone, më pas bëhet prezantimi i platformës politike dhe synimet e saj. Znj. Lleshi u ndal në dy pika për lehtësitë që synon PLSHR për moshën e tretë dhe asistimi nga shteti për 21.000 në ndërtimin e serave me panele diellore, ku do të ketë shërbim të dyfishtë për prodhim energjie dhe prodhime bujqësore. Gjithashtu dhe lehtësimet deri në nxjerrjen e produkteve në tregje. Vëmë re që kemi mbështetje të gjerë nga shiqiptarët gjithandej. Voto PSLHR, Voto nr.56! Për më tepër: www.77news.al Lëvizja

As majtas, as djathtas, por Vetëm Drejt! Për Drejtësi dhe Zhvillim me PLSHR!

Lëvizja


E MËRKURË, 12 QERSHOR 2013 Lëvizja

DREJTËSI DHE SOLIDARITET

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Dallëndyshe Shkoza: Jemi familje e varfër, s’paguajmë dot energjinë e mbifaturuar!

Foto ilustruese

V

azhdojnë ankesat e konsumatorëve, pranë Qendrës për Drejtësi dhe Solidaritet (QDS) në lidhje me mbifaturimet e energjisë elektrike. Ja se si shpreh e moshuara në lidhje me këtë problem. Si quheni dhe nga jeni? Unë quhem Dallëndyshe Shkoza dhe jam me origjinë nga Tirana. Jam 60 vjeçe dhe vuaj nga sëmundje të ndryshme, sidomos gjatë kohëve të fundit kam pro-

bleme me luhatjen e tensionit. Jam në një gjendje ekonomike te mjerueshme pasi shita shtëpinë për të përballuar shpenzimet e spitaleve, sepse jam bërë operacion për zemrën, tëmthin, si dhe kam hequr edhe apendisitin. Familja ime përbëhet nga 4 pjestarë dhe të ardhurat tona janë gjithsej12.000 lekë, të cilat i përfitoj unë nga pensioni i invaliditetit. A mund të më flisni për gjendjen tuaj ekonomike si dhe për mbifaturimin? Unë jam në një gjendje të rënduar ekonomike pasi burrin e kam të sëmurë dhe nuk është në gjendje të sjellë të ardhura, ndërsa djali, i cili është 28 vjeç kërkon punë, por nuk ka arritur të punësohet përgjithnjë. Dua të theksoj që problem shqetësues kohët e fundit si unë, por edhe shumë pjestarë të pallatit dhe lagjes kemi mbifaturimin, i cili po kalon çdo cak dhe po na rëndon drejtpërdrejt në ekonominë tonë të dobët. Muaji mars me erdhi 12.000 lekë dhe jam shumë e sigurtë që kjo faturë nuk është vënë në bazë të kilovatëve që unë kam harxhuar, por janë mbifaturime, të cilat shkojnë në xhepat e kupolës se matësve të sahatëve. Gjithashtu një problem tjetër të cilin e kam konstatuar me ndihmën e nipit tim, është edhe fshehja e kilovatëve të energjisë së muajve të mëparshëm dhe ngarkimi i tyre në muajt në vazhdim. Po jetoj ditë të vështira, ku po mbizotëron papunësia dhe kostoja e lartë e jetesës. Jam zhytur në borxhe dhe

dje sapo bëra 20.000 lekë të reja borxh te dyqani i lagjes. Ndihem në vështirësi pasi shitësja më bëri me dije se nuk mund të më jepte më borxh pa paguar lekët që i detyrohem aktualisht. Po djali juaj përse nuk ka një punë të përhershme? Djali im është 28 vjeç dhe ka aplikuar nëpër kompani të ndryshme, por të gjitha të njëjtën përgjigje i kanë kthyer: “Lëre CV- në se të njoftojmë vetë”. Ai është i martuar dhe ka nevojë për punë dhe të ardhura, ashtu siç ka nevojë çdo familjar në çdo vend të botës. Gjithashtu në pjesën më të madhe të rasteve ka punuar në zanate që nuk paguheshin sigurimet shoqërore dhe paga ishte minimale nga 15.000 - 18.000 në muaj. Unë kërkoj që organet përgjegjëse të veprojnë sa më shpejtë që ta zgjidhin këtë situatë që po përsëritet pambarimisht. Ne po vuajmë për bukën e gojës, kështu që institucionet përgjegjëse duhet të zgjidhin situatën, pasi një pjesë e madhe e tyre po “gjobiten” në mënyrë të padrejtë. Gjithashtu kërkoj që të sensibilizohen kompanitë apo firmat e fuqishme që të më punësojnë djalin pasi ka shumë nevojë për një punë. «Qendra për Drejtësi dhe Solidaritet», Partia Lëvizja Shqipëria e Re Jepni sugjerimet tuaja dhe denonconi padrejtësitë në numrin: +355 69 46 14 134 Facebook/ Qendra për Drejtesi dhe Solidaritet

Të rinjtë janë forca e ndërtimit të Shqipërisë së Re! Gjergji Janko për PLSHR.

Gjergji Janko, sekretar i PLSHR vijon me takimet e tij. Takimet e radhës i kreu në Rr. “5 Maj”, Tiranë. Takimet më të shumta ishin me të rinj, si forca kryesore e ndërtimit të Shqipërisë së Re. Prezantohet platforma politike dhe synimet që ka kjo forcë politike. Z. Janko shprehet që PLSHR ka synim përkrahjen e njerëzve të thjeshtë dhe të rinjtë, angazhimin e popullit në vendimmarrje për zgjedhjen me votim të drejtëpërdrejtë të drejtuesve vendor dhe lokal, pasi populli është ai që di të vendosë më të mirën për vete, ne jemi ato që do të zbatojmë në harmoni me ligjin çdo gjë që i shërben Kombit Shqiptar!

Lëvizja

As majtas, as djathtas, por Vetëm Drejt! Për Drejtësi dhe Zhvillim me PLSHR!

Lëvizja


Lëvizja

E MËRKURË, 12 QERSHOR 2013

IDE

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Vazhdojnë vizitat në mjediset e Unionit të Sipërmarrësve Shqiptarë! Mirëpriten nga Sonada Gurra, kandidate e PLSHR.

A

shtu si çdo ditë tjetër vijojnë vizitat në mjediset e Unionit të Sipërmarrësve

Shqiptarë (USSH), ku takimet janë mbajtur nga Sonada Gurra, kandidate e PLSHR

dhe përfaqësues të tjerë të USSH. Takimet kanë në fokus informimin më tepër për PLSHR. U diskutua për gjithçka që ofron USSH për bizneset dhe Partinë Lëvizja Shqipëria e Re (pikat e platformës dhe synimet). Gjithashtu u diskutua dhe një pikë tjetër e fortë që pjesëtarët e PLSHR janë të gjithë të rinj, me këmbënguljen e madhe për të ndërtuar Shqipërinë e Re, për ta parë të Zhvilluar në Drejtësi. Vizitori i radhës Izmir Gjana tregoi mjaft interes për PLSHR dhe shpreh mbështetjen e tij. Znj. Gurra dha mesazhin: Voto PLSHR që të kemi projektin për Shqipërinë e Re! Për më tepër: www.77news.al

Në platformën e PLSHR: 11 masa për të pasur efikasitet në luftën ndaj korrupsionit! Eriselda Dyrmishi, takime në Tiranë.

K

andidatja e Partisë Lëvizja Shqipëria e Re (PLSHR) ka kryer një sërë takimesh me qytetarë të ndryshëm në qytetin e Tiranës. Bashkëbiseduesit e saj kanë qenë të interesuar se ku ndryshon kjo forcë politike nga të mëparshmet dhe çfarë do të bëjë ajo, sidomos për luftën kundër korrupsionit. Pika e parë e platformës, tha znj. Dyrmishi, i kushtohet këtij fenomeni që është mjaft i dëmshëm për shoqërinë tonë. Prandaj PLSHR propozon 11 masa, prej të cilave do të përmendim referendumin

semestral në çdo komunë dhe bashki, agjencia e supervizimit të administratës, amendimi i ligjit, agjencia e investigimit operativ pranë Kryeministrit, vendosja kamerave me audio dhe video në çdo zyrë, përqendrimi i sa më shumë institucioneve në një zonë administrative, investimi nga Qeveria e Shqipërisë e një shume prej pesëdhjetë milionë euro në vit për investigimin, investimi i një programi 8-vjeçar edukativ, krijimin e shkollës kombëtare kundër korrupsionit, etj”. Për më tepër: www.77news.al

PLSHR propozon krijimin e Zonave të Lira Ekonomike dhe Turistike! Lorenc Mesaj për PLSHR.

L

orenc Mesaj, kandidat për deputet i PLSHR ka vijuar me takimet e tij në qytetin bregdetar të Vlorës. Qyteti i Vlorës është një qytet shumë i rëndësishëm, që kontribuon në rritjen e prodhimit kombëtar, nëpërmjet fushës së turizmit. Mirëpo në këtë vënd shikohet e rëndësishme investimi më tepër në industrinë e detit dhe të transpotit si detar ashtu dhe atë tokësor.Pikërisht rreth problematikave që shqetësojnë turizmin në përgjithësi dhe Vlorën në veçanti, z. Mesaj u ka shpjeguar bashkëbiseduesve të ndryshëm vlonjatë paketën e përgatitur nga PLSHR në këtë fushë të rëndësishme të ekonomisë. Paketa e PLSHR propozon krijimin e Zonave të Lira Ekonomike dhe Turistike, të cilat do të hapin edhe mundësi ttë reja punësimi. Për më tepër: www.77news.al Lëvizja

As majtas, as djathtas, por Vetëm Drejt! Për Drejtësi dhe Zhvillim me PLSHR!

Lëvizja


E MËRKURË, 12 QERSHOR 2013 Lëvizja

TURQIA

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Ankara, Këshilli i Ministrave diskuton për protestat dhe krizën e Sirisë!

K

ëshilli i Ministrave të Republikës së Turqisë u mblodh dje nën drejtimin e Kryeministrit Rexhep Tajip Erdogan. Dy pikat kryesore të agjendës së takimit të qeverisë janë protestat e Parkut Gezi dhe çështja e Sirisë. Mbledhja e Këshillit të Ministrave u zhvillua në selinë e re të Kryeministrisë. Çështjet më me rëndësi të takimit të qe-

verisë ishin protestat e Parkut Gezi, që kanë hyrë në ditën e 14-të, si dhe hapat që do të bëhen gjatë periudhës në vijim. Në mbledhje u bë një vlerësim i përgjithshëm në kuadër të informacioneve, që shërbimi sekret ka grumbulluar në lidhje me grupet margjinale pjesëmarrëse në protesta. Një vend të gjerë në mbledhjen e

Lëvizja

Kerry, vizitë në Lindjen e Mesme! Sipas disa burimeve, këtë javë pritet një vizitë e Sekretarit Amerikan të Shtetit, John Kerry në Lindjen e Mesme. Sipas një të përditshmeje izraelite, Kerry duhet të niste vizitën e tij të shtunën, por ai e ka shtyrë për t'i dhënë kohë presidentit palestinez Mahmoud Abbas të heqë dorë prej kërkesave të tij. Ministri palestinez i Punëve të Jashtme, Riyad al-Malki deklaroi më 3 qershor se shefi i diplomacisë amerikane do të kthehej në rajon në datat 13, 14 dhe 15 qershor. Ndër të tjera, takimi midis sekretarit amerikan të -Shtetit dhe Presidentit Izraelit, Shimon Perez pritet të zhvillohet të hënën e ardhshme. Për më tepër: www.77news.al Këshillit të Ministrave zuri edhe vlerësimi mbi përmasën ekonomike të demonstratave. Veçanërisht do të kërkohet zgjidhje për dëmet, që kanë pësuar në protesta sipërmarrjet e vogla dhe të mesme. Pjesë e rëndësishme e agjendës së mbledhjes së ekzekutivit turk ishte edhe procesi i zgjidhjes për t'i dhënë fund terrorit në vend, si dhe kriza siriane. Gjithashtu, Kryeministri Erdoan ndau me anëtarët e kabinetit qeverisës së Ankarasë përshtypjet e tij lidhur me turneun e vizitave në Afrikën e Veriut. Për më tepër: www.77news.al

Izmir, përgatitjet e fundit për prezatimin ndërkombëtar “EXPO 2020”!

Q

yteti i Izmirit është një nga kandidatët për të pritur “EXPO 2020”. Kanë përfunduar të gjitha përgatitjet për prezantimin e qershorit. Prezantimi do të realizohet ditën e mërkurë, 12 qershor, nën titullin “Rrugë të reja për një botë Lëvizja

më të mire, shëndet për të gjithë”, që është edhe motoja që ka zgjedhur Izmiri për panairin më të madh në botë. Në kuadër të prezantimit do të shfaqen filma në lidhje me Izmirin dhe që në fokus kanë shëndetin dhe jetën. Gjithashtu pritet që

në këtë aktivitet Ministri turk i Bashkimit Europian dhe Kryenegociatori me Brukselin, Egemen Bagësh të mbajë një fjalë përshëndetëse, ku do të vërë theksin në mbështetjen që i jep Turqia kësaj kandidature dhe në objektivat e vendit. Kurse Prefekti i Izmirit, Mustafa Toprak do të ndajë shkurtimisht me delegatët emocionet dhe përgatitjet që ka bërë Izmiri për “EXPO 2020”. Arkitekti i sipërfaqes që do të përdoret për “EXPO 2020”, Zaha Hadid do t’u prezantojë për herë të parë delegatëve të Zyrës së Ekspozitave Ndërkombëtare (BIE) projektin që do të zbatojë në në vendin e quajtur Inciraltı të Izmirit. Ndërsa Drejtori i Përgjithshëm i Shoqërisë Ajrore (THY), kompanisë më të madhe ajrore në botë, Temel Kotil do të bëjë një prezantim me temë transportin me rrugë ajrore, tokësore dhe detare në Izmir. Për më tepër: www.77news.al

As majtas, as djathtas, por Vetëm Drejt! Për Drejtësi dhe Zhvillim me PLSHR!

Lëvizja


DREJTËSI DHE ZHVILLIM

77 NEWS Lëvizja

E MËRKURË, 12 QERSHOR 2013

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Kondi Ilia: Partia jonë, përkrahëse e njerëzve të thjeshtë dhe të pa mbrojtur!

Kondi Ilia, kandidat i PLSHR.

Ju kandidoni për herë të parë: ku ndryshoni nga konkurentët e tjerë? Po është e vertetë, unë kandidoj për herë të parë në këto zgjedhje dhe aktivitetin tim politik e ushtroj në njësinë bashkiake nr. 10, Tiranë. Një lagje ku spikat për nivelin intelektual që kanë banorët e saj dhe kjo gjë reflekton një pështatshmëri me kandidaturën time, tek formimi im profesional, pasi unë kam mbaruar dy fakultete, Gazetari dhe Drejtësi. Kam shumë eksperiencë dhe aftësi për të dëgjuar banorët e kësaj zone, si dhe për t’i përfaqësuar ata. Ndryshoj nga konkurentët e tjerë për faktin se për 12 vite kam dhënë kontributin tim në zgjidhje të problemeve të njerëzve të thjeshtë si jurist dhe si gazetar, pra unë jam çdo ditë mes qytetarëve duke bërë veprime konkrete e praktike në ndihmë të tyre. Njerëzit kanë nevojë për gjera konkrete dhe jo premtime të pambajtura. Cilat janë risitë e partisë që ju përfaqësoni

përballë partive të tjera? Ne në takimet tona shpërndajmë platformën politike me synime konkrete. Asnjë parti tjetër se bën këtë gjë. Qytetarët duan të binden dhe të dinë përse të votojnë. Ata nuk janë “tufë njerëzish”, por çdo njëri prej tyre ka personalitetin dhe dinjitetin e vet dhe duhet të bindet për zgjedhjen e vet politike. Çfarë vlerësoni si specifike në platformën e PLSHR? Heqjen e tenderave pa fund dhe hapjen e vendeve të reja të punës. Projektet mikro të punësimit dhe jo projektet makro. Gjithashtu dimesioni social i saj në ndihmë të njerëzve pa përkrahje. Cilat janë shtresat që PLSHR përfaqëson më tepër? Të gjitha shtresat e shoqërisë pa përjashtim. Ndër to përmend të rinjtë, të moshuarit, sipërmarrësit, jetimët dhe besimtarët. Çfarë përqindje zënë femrat në konkurim për 12 qarqet e vendit?

Një përqindje të konsiderueshme jo thjesht numerike, por edhe cilësore. Roli i femrës, madje në politikë e bën një shoqëri më të ndjeshme e më të mirë. Cili është opsioni juaj për luftën ndaj korrupsionit? Përgjigjia e pyetjes suaj është në platformën e PLSHR. Survejimi me kamera në mjediset e administratës publike. Punonjësit e saj paguhen nga taksat tona dhe ne duhet të kemi akses të kontrollojmë si kryhet shërbimi ndaj nesh, e nëse nuk është produktiv të ngrejmë sisteme ligjore efikase me qëllim dënimin e të korruptuarve dhe zëvëndësimin e tyre me punonjës të aftë. Përse shqiptarët duhet t’i besojnë alternativës suaj dhe PLSHR? Sepse unë u shkoj projekteve deri në fund. Këtë gjë e kam treguar si kordinator i Qendrës për Drejtësi dhe Solidaritet në zgjidhjen falas të shumë problemeve juridike dhe mediatike që kanë njerëzit e thjeshtë. Sa për t’ju kujtuar lexuesve, kohë më parë i jam drejtuar me një letër të hapur Presidentit të Republikës, ku i kërkoja të falte nënë Feriden e dënuar padrejtësisht me burg. Kërkesa ime u mor parasysh e më pas plotësova dokumentacionin ku e moshuara u lirua nga burgu si dhe shumë gra të tjera të moshuara. Për mua ishte një emocion i veçantë. Më vonë kjo gjë u përdor politikisht, ashtu siç ndodh shpesh herë në Shqipëri. Ndërkohë PLSHR mendoj që është parti politike origjinale dhe po tregon çdo ditë e më shumë me veprime konkrete denjësinë e saj për të qenë në Parlament si përfaqësuese e shqiptarëve. Për më tepër: www.77news.al

As majtas, as djathtas, por Vetëm Drejt! Lëvizja

As majtas, as djathtas, por Vetëm Drejt! Për Drejtësi dhe Zhvillim me PLSHR!

Lëvizja

Gazeta 12 qershor e korrugjuar  
Gazeta 12 qershor e korrugjuar  

E përditshme politike, informative, sociale, kulturore etj.

Advertisement