Page 1

Partia www.shqiperiaere.al

E PËRDITSHME INFORMATIVE

BOTUES: PARTIA LËVIZJA SHQIPËRIA E RE

E SHTUNË, 13.07.2013 VITI II - NR.494

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë! ...>>fq.2 ...>>fq.2

Edmond Vlashaj: Bllokimi i menjëhershëm i rubinetave të korrupsionit mund të fillojë që tani! MENDIMI POZITIV

Libri i aspekteve pozitive!

N

jë profesor sa herë që shkonte Qendra e të jepte seminar në Mendimit Pozitiv një qytet tjetër gjithmonë rezervonte të njëjtin hotel për të fjetur. Por edhe pse prenotimet ishin të sakta dhe të konfirmuara, recepsionistja gjithmonë dukej e habitur...>> VIJON NË FAQEN 2

Ambasadorja Moro: Shqipëria ecën drejt Europës!...fq.4 Bashkim Baku: Të merren masa, autobusët e Tufinës nuk respektojnë oraret!........fq.4 Barjam Beko: Motra ime kurohet nga zemra, jemi të pakënaqur nga shërbimi mjekësor!............fq.5 Kryeministri Erdogan: Të dënohet botërisht grushti i shtetit në Egjipt!........................................fq.7 Ervin Kujtila: Zgjedhjet e 23 qershorit, meritë e sovranit popull!.........................................fq.8

Adresa: Rruga «Donika Kastrioti», pas Kryesisë së Kuvendit, Tiranë. Tel: +355 42 27 47 49. e-mail: info@77news.al, web: www.77news.al


77 NEWS Lëvizja

POLITIKË

E SHTUNË, 13 KORRIK 2013

E duam Shqipërinë paKorrupsion, Korrupsion, Plot Solidaritet, Të Zhvilluar e të Begatë! E duam Shqipërinë e Re pa Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Edmond Vlashaj: Bllokimi i menjëhershëm i rubinetave të korrupsionit mund të fillojë që tani!

në procesin e angazhimit, të rinovimit dhe transformimit total të Administratës Shtetërore, nga një administratë e mbyllur, besnike e partisë, në një administratë të hapur, sfiduese, besnike e programit të partisë dhe e interesave të publikut e në të njëjtën kohë besnike e ligjeve të shtetit shqiptar. Kjo metodë e përfshirjes së të rinjve dhe emigrantëve në administratën e shtetit shqiptar nëpërmjet aplikimeve masive online, do të kishte disa përparësi: 1. Së pari bën nul rrjetin e sekserëve të mijëra eurove për një vend pune në shtet. (Sekserë që nuk janë fort larg në kësi lloj rastesh).

2. Arrin të balancojë kontributin politik të militantëve partiakë me kontributin e domosdoshëm teknik të administratorëve të mirëshkolluar apo të pajisur me knowhow dhe eksperiencën e domosdoshme për avancimin e kërkuar në sektorët e administratës sonë të rrënuar prej korrupsionit dhe inefiçiencës. 3. Tërheq në sfidën e drejtimit të shtetit shqiptar rininë. Përfshin në drejtim të rinjtë shqiptarë të pajisur me plot energji dhe vullnet për ta ndryshuar këtë vend, për ta ndryshuar me idealizëm, me vitalitet dhe energji plot. 4. Duke qenë një inisiativë e aplikimit online, ndjellëse për t’u përfshirë në sfidën e drejtimit të punëve të administratës publike në Shqipëri, me patjetër që në këtë proces do të jenë dhe do të ndjehen të vlerësuar edhe emigrantët shqiptarë në vende të ndryshme perëndimore apo në vende të tjera të botës. Emigrantë të cilët kanë çka të sjellin si vlerë të shtuar në administratën e shtetit shqiptar. Ata do të sjellin me vete të gjithë bagazhin e njohurive dhe eksperiencës së tyre marrë prej këtyre vendeve ku po punojnë e jetojnë, si dhe do të sjellin me vete atë çka ne kemi më shumë nevojë, do të sjellin me vete kulturën e punës efikase dhe eficiente, kulturën e punës së ndershme dhe me plot disiplinë, do të sjellin me vete kulturën e punës pa korrupsion dhe në shërbim të qytetarëve. Këtu te kjo pikë e përfshirjes së burimeve njerëzore të reja, të motivuara dhe të kualifikuara, është nisja e mbylljes së një rubineti të korrupsionit të administratës publike shqiptare. Edmond Vlashaj, Kryetar i Partisë Lëvizja Shqipëria e Re.

“Është vend i bukur, i pozicionuar mirë, dhe afër me qëndrën e qytetit dhe dyqanet. Me vend të mirë parkimi. Dhoma është gjithmonë e pastër dhe me hapësirë.” Dhe duke bërë këto shënime, ai e gjeti veten duke menduar se pse i kishte vajtur në mendje ideja që të ndërronte hotel. Me fjalë të tjera, vëmendja e tij në aspektet pozitive, e vuri atë në një pozicion që të ndihej mirë për hotelin dhe kështu ai tërheq vetëm gjërat e mira që janë në atë hotel. E thënë ndryshe, e largoi vëmendjen e tij nga gjërat

negative. Me kalimin e kohës profesorit po i pëlqente të shkruante aq shumë në Librin e Aspekteve Pozitive saqë filloi të shkruante aty edhe për shumë çështje të tjera të jetës së tij. Nuk shkruante vetëm për gjërat që kërkonin përmirësim, por edhe për gjëra të cilat e bënin të ndihej i kënaqur. Kjo, sepse i pëlqente ndjesia e të ndjerit mirë. Kjo është një mënyrë shumë e bukur për të jetuar. *Qendra e Mendimit Pozitiv, Lëvizja Shqipëria e Re

Edmond Vlashaj

B

llokimi i menjëhershëm i rubinetave të korrupsionit mund të fillojë që tani me përgatitjen e një armate të rinjsh idealistë, të cilët do të kenë të gjithë potencialin e dijenive dhe vullnetin për të drejtuar administratën shqiptare në drejtësi, ndershmëri, korrektësi dhe disiplinë. Sfida për të mbrojtur një administratë përgjithësisht të korruptuar është dëmi më i madh që i bëhet këtij vendi. Po të isha unë kryeministri i ri i këtij vendi, gjënë e parë që do të kisha bërë do të ishte po kjo që po bën edhe Edi Rama. Do të kisha ndërtuar një sistem transparent të përfshirjes të sa më shumë njerëzve dhe kryesisht të rinjve dhe emigrantëve

MENDIMI POZITIV << VIJON NGA FAQJA 1 Dhe kështu gjithmonë i lindte pasiguria nëse do të kishte dhomë për të. “Mbase duhet të gjej një hotel tjetër”, mendoi ai. Por logjikisht, kjo është vetëm një mënyrë zgjidhjeje – është pritshmëria jonë se kudo që shkojmë, ne marrim me vete edhe veten tonë. Kështu ai vendosi të blejë një bllok shënimesh dhe në kapak shkroi me gërma të mëdha kapitale: Libri i Aspekteve të Mia Pozitive. Në faqen e parë shkroi: Aspektet pozitive të hotelit. Kështu filloi të shkruante; Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


E SHTUNË, 13 KORRIK 2013 Lëvizja

AKTUALITET

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Mijëra turistë vizitojnë Shqipërinë, mungojnë zyrat e informacionit!

Valbona

M

ijëra shtetas të huaj vizitojnë çdo ditë Shqipërinë, të gjitha qytetet e saj. Mes mundësive për të parë, shlodhur dhe shëtitur, ata e kanë të pamundur të zgjedhin ku të shkojnë për shkak të mungesës së informacionit. "Informacioni për Shqipërinë, nga vendi i

origjinës, për turistët që vijnë në Shqipëri është shumë i paktë, sepse aksesi kryesor është interneti, por në internet informacioni për Shqipërinë është shumë i kufizuar dhe sidomos për aktivitet turistike këtu. Ne gjithnjë e më shumë kemi njerëz që na kontaktojnë, mbase thjesht për informacion", thotë admi-

nistratori i një kompanie turistike. Po çfarë i orienton të huajt në guidat e tyre drejt Shqipërisë? Sipas një drejtues grupi me turistë hungarezë, më shumë informacion gjejnë në vendin e tyre për Shqipërinë. Është fakt se territori i shërbimeve turistike u përket vetëm operatorëve privatë të turizmit, pasi zyrat e informacionit të ngritura pranë çdo bashkie, komune apo destinacion tjetër për të pushuar nuk funksionojnë më. "Ka disa zyra informacioni, që janë hapur në kuadër të projekteve të ndryshme ose që janë mbështetur nga donatorë të huaj, por shumica e tyre nuk funksionojnë, thotë një operator turistik në Durrës. Vitin e kaluar një televizion kombëtar ndërmori një fushatë sensibilizimi për turizmin dhe kjo praktikë mund të vazhdonte edhe sivjet, jo vetëm nga ai, por edhe nga media të tjera vizive. Për më tepër: www.77news.al

Ambasadorja franceze: Të bindur se Shqipëria po ecën drejt Europës!

A

Christine Moro

mbasadorja franceze, Christine Moro, shprehet e bindur se Shqipëria po bën hapa përpara në drejtim të integrimit europian, duke theksuar domosdoshmërinë që partitë politike të punojnë së bashku për të patur më tepër arritje në këtë drejtim. Gjatë fjalës së saj në ceremoninë e organizuar me rastin e Ditës Kombëtare të Francës, ambasadorja Moro theksoi se zgjedhjet e 23 qershorit ishin një mundësi që qytetarët të shpreheshin dhe standardet e arritura janë në favor të shqiptarëve. Më tej Znj.Moro

përshëndeti edhe hapjen e Dhomës së Tregtisë Shqipëri-Francë. Në ceremoninë e organizuar nga Ambasada Franceze ishin të pranishëm edhe presidenti Nishani, Kryesocialisti Rama dhe Kryeparlamentarja Topalli. Data 14 korrik që shënon festën kombëtare të Francës, simbolizon triumfin e Revolucionit Francez mbi monarkinë dhe lidhet me marrjen e kështjellës së Bastijes. Kjo ditë e shënuar për popullin francez, u vendos të përkujtohet në vitin 1880. Për më tepër: www.77news.al

ITAL COSTRUZION ofron vend pune Financiere. Dërgoni CV me foto në marketing@ital-costruzioni.com / Për më tepër www.njoftime.com

Ofrojmë paketa turistike brenda dhe jashtë vendit! Udhetime me avion, autobus, traget, siguracion shëndeti në udhëtim, TPL, kasko makine dhe kartona jeshil.

Lëvizja

Adresa: Rr. Durrësit, ngjitur me ish res. Napolin, pranë bllokut të Ambasadave, Tiranë. Tel / Fax +355 4 22 22 291 Cel: +355 69 21 01 694 / +355 67 21 01 362 E-mail: aidatravel2012@gmail.com MSN: aida-gjoni@hotmail.com MSN Skype name: aida1aida1

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


77 NEWS Lëvizja

DREJTËSI DHE SOLIDARITET

E SHTUNË, 13 KORRIK 2013

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Bashkim Baku: Të merren masa, autobusët e Tufinës nuk respektojnë oraret!

Foto ilustruese

Q

ytetarët shprehen se janë të pakënaqur nga shërbimi i ofruar nga autobuzët e linjës së Tufinës. Transporti urban përbën një mjet të rëndësishem udhëtimi për të gjithë qytetarët e Tiranës, të cilët të angazhuar në punë te ndryshme, u duhet ta përdorin vazhdimisht autobuzin për të arritur në destinacionin e kërkuar. Ndërkohë, edhe ata që e kanë makinën nuk kanë luksin të lëvizin kudo me automjet, për shkak të kostos së lartë dhe trafikut, prandaj përdorimi i autobuzit urban mbetet ndonjëherë e vetmja alternativë. Problemi më emergjent para një viti ka qenë cilësia e autobusëve, por tashmë në shumicën e linjave këto kushte janë përmirësuar, ndërsa problem po kthehen vonesat si dhe tejmbushja e autobusëve. Me flisni pak rreth jetes dhe punës suaj? Unë quhem Bashkim Baku dhe jam me

origjine nga Mirdita. Punoj si taksixhi në një firmë dhe paguhem me pagë fikse. Dua të theksoj që me bie të kthehem nga puna çdo natë në orare të ndryshme dhe udhëtimin për në shtëpi e bëj me autobus urban. Familja ime përbëhet nga 5 veta dhe përveç meje të gjthë të tjerët rezultojnë të papunë. Në transportin urban shoh shumë problematika serioze, njëkohësisht mënyrën se si menaxhohen gjërat, për më tepër një papërgjegjshmëri totale në shumë sektorë të jetës dhe shërbimeve publike. A vonohet shpesh autobusi? Unë si qytetar jam vonuar dhe sorollatur shumë nga autobusët e Linjës së Tufinës, shumë herë saqë tani ata nuk e kanë problem dhe u është kthyer në normë vonesa nga 5 minuta në pothujase çdo stacion. Në bazë të rregullores autobusi ka orare fikse, të cilat duhet të respektohen me përpikmëri.

Ndodh shpesh që të presim gjatë në stacionet e autobusëve dhe fluksi i njerëzve është tepër i madh gjë e cila krijon rradhë të gjata dhe ngjeshje në autobus, ku mungesa e ajrosjes shpesh herë ka qenë me pasoja për shumë udhëtare që kanë pësuar të fikët. Mosrespektimi i orareve, sjell dhe vonesa për udhëtarët të cilët duhet të jenë brenda kohës zyrtare në punë. Ka shumë raste edhe kur persona të ndryshëm nuk e duan biletën dhe ia lënë atë faturinos, raste interesante për të kuptuar psikologjinë masive korruptive që ekziston mes qytetarëve. Si mendoni ju se zgjidhet ky problem? Unë mendoj që ky problem zgjidhet duke marrë masa ndëshkuese ndaj të gjithë atyre punonjësve që thyejnë orarin dhe rregu-llat që kanë autobusët urbanë. Gjithashtu duhet të ketë një përshpejtim të lëvizjes së autobusëve në mëngjes, pasi në këtë kohë ka edhe fluks të qytetarëve që duan të lëvizin me urban. Gjithashtu i kërkoj Bashkisë së Tiranës dhe shoqatës së Transportit Qytetas që të marrin masa dhe të caktojnë një orar për autobusët e linjës së Tufinës, në mënyrë që puna të funksionojë në bazë të rregullave dhe qytetarët të marrin shërbimin që u takon. «Qendra për Drejtësi dhe Solidaritet», Lëvizja Shqipëria e Re Jepni sugjerimet tuaja dhe denonconi padrejtësitë në numrin: +355 69 46 14 134 Facebook/ Qendra për Drejtesi dhe Solidaritet

ep & partners consultancy sh.p.k, ofron vend pune Specialist i shitjeve për materiale elektrike. Dërgoni CV,në: recruitments@eppc.al / Për më tepër www.njoftime.com

BOJRA PROFESIONALE GREKE

Tregtim bojrash plastike, acrelic monotiko, llak, vernik të cilësisë të lartë!

Adresa: Aksi Korçë – Bilisht, Cangonj, Korçë Cel: +355 068 40 22 960 Tel: +355 087 380 718 E-mail : dulac2011@live.com

Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


E SHTUNË, 13 KORRIK 2013 Lëvizja

DREJTËSI DHE SOLIDARITET

77 NEWS

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Barjam Beko: Motra ime kurohet nga zemra, jemi të pakënaqur nga shërbimi mjekësor!

Nazmie Beko

B

ajram Beka nga Tepelena ka tre javë që është i detyruar të qëndrojë në QSUT dhe të kujdeset për motrën e tij Nazmie, e cila është e shtruar dhe duhet të operohet pas dy infrakteve që ka pësuar në zemër. Vëllai i pacientes shprehet se është i pakënaqur nga shërbimi mjekësor në QSUT. Si quheni? Unë quhem Barjam Beko nga Tepelena dhe jam 51- vjeç. Aktualisht jam i papunë dhe jetoj me familjen, e cila është përbërë nga katër antëtarë, djali vajza dhe bashkëshortja. Arsyeja pse unë kam ardhur në QSUT, në pavionin e kardiologjise është se motra ime ka probeme me tensionin e gjakut dhe shqetësime me zemrën. Ajo ka dy vite që vuan nga tensioni i lartë i gjakut dhe erdhi këtu me shpresën se shëndeti i saj

do të përmirësohej. Si paraqitet aktualisht shëndeti i motrës tuaj? Shërbimi mjekësor i saj? Problemi i saj është hipertensioni (tension i lartë i gjakut) dhe kjo i ka shkaktuar pasoja serioze në zemër, të paktën mjekët kështu kanë konstatuar. Ndërkohë ajo ka marrë rregullisht medikamente gjatë gjithë përiudhës së sëmundjes dhe gjatë kohës së shtrimit në spital. Para disa ditësh, kaloi një infrakt të rrezikshëm. Gjithçka ndodhi për arsye se mjekët i dhanë një ilaç, i cili i shkaktoi goditje. Këtë e konstatuan mjekët e tjerë, të cilët morën përsipër kurimin e mëtejshëm të saj. Ndërkohë motra ime ka kaluar edhe një infrakt tjetër para disa kohësh dhe kjo është shumë e rrezikshme për shëndetin e saj, sepse nëse ndodh për herë të tretë, rrezikon

jetën. Papërgjegjshmëria e mjekëve ka bërë që motra të pësojë këtë problem dhe kjo gjë ka bërë që rreziku ndaj jetës së saj të rritet. Çfarë mendoni ju rreth këtij problemi? Unë mendoj se kur punon me mungesë përgjegjësie rrezikon shumë. Me këtë dua të them se jeta e motrës sime eshtë e rrezikuar seriozisht dhe për këtë fajtorë janë vetëm mjekët të cilët dhanë ilaçin e gabuar. Jam shumë i indinjuar për këtë problem dhe kërkoj dëmshpërblim. Si qytetar i thjeshtë, i bëj thirrje Ministrisë së Shëndetësisë që të marrë masa ndaj përkujdesjes shëndetësore të pacientëve. Gabim mund të bëhet, nuk e mohoj. Por gabime të tilla nga bluzat e bardha janë të pafalshme, sepse kemi të bëjmë me jetë njerëzish. Jemi një familje e varfër dhe kemi bërë shumë shpenzime nëpër spitale. Kjo gjë na ka rënduar ekonomikisht dhe do të donim të paktën që të kishim një përkujdesje ashtu siç e meritojmë. Jam shumë i stresuar në lidhje me këtë gjëndje që po përjetoj. Unë kam familjen time, por nga dashuria që kam për motrën sakrifikoj dhe i qëndroj pranë. Më vjen keq për të, pasi nuk ka arritur as të krijojë familje dhe do ti përkushtohem gjithnjë në çdo moment të vështirë të jetës. «Qendra për Drejtësi dhe Solidaritet», Lëvizja Shqipëria e Re Jepni sugjerimet tuaja dhe denonconi padrejtësitë në numrin: +355 69 46 14 134 Facebook/ Qendra për Drejtesi dhe Solidaritet

ep & partners consultancy sh.p.k, ofron vend pune Agjent Udhëtimesh. Dërgoni CV,në: recruitments@eppc.al / Për më tepër www.njoftime.com

Univers

Jeni të mirëpritur!

Adresa: Vërmicë, Prizren, Kosovë Cel: +377 44 401 552 / +377 44 414 172 Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


77 NEWS Lëvizja

E SHTUNË, 13 KORRIK 2013

KURIOZITETE

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Terminali i Pekinit, godina më e madhe në botë! T

erminali i aeroportit të Pekinit konsiderohet si godina më e madhe në botë dhe njëherazi edhe më e çuditshmja. Për të mbërritur në terminalin e ri e të mrekullueshëm të Pekinit, është njësoj si të hysh në vizionin e Kinës së mijëvjeçarit të ri. Madje, edhe për vetë kinezët terminali madhështor e ultramodern është një risi e jashtëzakonshme, që u mëson se si do të shndërrohet vendi i tyre në vitet e ardhshme. Në këtë ngrehinë ndërthuret modernia me antiken. Simbolet tipike e të gjithëkohshme kineze, si dragoi, janë prezente përmes teknologjive që e bëjnë figurën të duket tredimensionale, por edhe vetë godinën të bukur, praktike e pro mjedisit. Për më tepër: www.77news.al

Gënjeshtrat mbi ujin. Jo të gjithë i dinë!

U

ji është një domosdoshmëri themelore, ai luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e funksionimit të duhur të

trupit tonë. Trupi ynë në fakt është i përbërë nga më shumë se 90% ujë, që është i domosdoshëm për mbijetesën në Tokë. Prandaj ne kemi vendosur që të përpilojmë një listë në të cilën janë përcaktuar disa gënjeshtra rreth ujit: 1. Nuk është e vërtetë se gjatë kohës së ngrënies duhet të pijmë shumë ujë. Nëse pijmë tepër, mund të zgjasim kohën e tretjes, sepse lëngjet e stomakut do të jenë më të holluara. 2. Pirja e një sasie të mirë të ujit (rreth 500 ml) gjatë një vakti ndihmon dhe përmirëson tretjen.

3. Uji nuk përmban kalori dhe asnjë yndyrë. Ndryshimet në peshë janë pasojë e humbjes së lëngjeve për shkak të urinimit dhe djersitjes. 4. Nuk është e vërtetë se pirja e tepërt e ujit ju ndihmon të ruani linjat dhe të luftoni celulitin. 5. Për fëmijët është më mirë të alternojnë ujin mineral me ujin e pasur me kripëra, me ujërat më të pasura në kripëra minerale, për shkak se një diurezë e tepruar mund të varfërojë dietën e kripërave të trupit në rritje të dobishme. Për më tepër: www.77news.al

Newmoment, ofron vend pune Media planner. Dërgoni CV, në applications@newmoment.com.al / Për më tepër www.njoftime.com

Hotel SHARRI

Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


E SHTUNË, 13 KORRIK 2013 Lëvizja

TURQIA

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Kryeministri Erdogan: Të dënohet botërisht grushti i shtetit në Egjipt!

Rexhep Tajip Erdogan

A

77 NEWS

tyre që kritikojnë politikën e Turqisë ndaj Egjiptit,-Kryeministri Erdogan u është përgjigjur me fjalët: “Ajo që na ka hije ne është që të qëndrojmë kryelartë kundër grushteve të shtetit, pavarësisht se në cilin vend të botës dhe ndaj kujt bëhen ato”. Kryeministri Erdogan mori pjesë në iftarin e shtruar nga Sindikata e Nëpunësve të Rinj, pjesë e Konfederatës së Nëpunësve. Në fjalën e rastit që mbajti, Kryeministri

foli edhe për grushtin ushtarak në Egjipt. Ajo që ndodhi në Egjipt ishte një grusht ushtarak, nënvizoi Erdogan dhe vijoi: “Ata vetë nuk e pranojnë një gjë të tillë, po çfarë është kjo që nuk e pranon. Nga njëra anë do t’u sulesh me tanke dhe armë civilëve dhe pastaj do thuash që kjo nuk ishte grusht shteti. Një qeverisje të ardhur në pushtet me zgjedhje ti nuk e rrëzove me kutinë e votimit, por e rrëzove me tanket,

Lëvizja

Ankaraja përkrah sirianët në muajin e Ramazanit! Përleshjet e opozitarëve me forcat e Esadit në Siri kanë hyrë në vitin e 3-të. Në një kohë që kaosi në vend vazhdon të rritet gjithnjë e më shumë, sirianët luftojnë për të mbijetuar në kushte të vështira. Gratë dhe fëmijët janë prekur më shumë nga luftimet në terren. Sirianët që mundohen të mbijetojnë në qytetin Idlip dhe rrethinat e tij, e pritën jo me gëzimin e natyrshëm ardhjen e muajit të shenjtë të Ramazanit. Banorëve në nevojë u shpërndahen ndihmat e dërguara nga Turqia. Paketat e përgatitura për iftarin u shpërndahen shtëpi më shtëpi besimtarëve që agjërojnë dhe atyre që kanë nevojë për ushqim. Falë kuzhinës që është ngritur në fshatin Kah të provincës së Idlibit u shpërndahet ushqim i freskët mijëra sirianëve. Për më tepër: www.77news.al

me armët dhe gradat që ke”. Kryeministri turk kritikoi edhe një herë heshtjen e komunitetit ndërkombëtar ndaj grushtit të shtetit në Egjipt. Asnjë vend nuk i ka dalë për zot luftës për demokraci, tha Erdogan, ndërsa shtoi se deri tani bota, ata që pyesin në Egjipt “ku shkoi vota ime”, apo ata që bëjnë masakra nuk i ka parë dhe vazhdon të heshtë në emër të konjukturës. Ata që kanë bërë grushtin e shtetit në Egjipt, ata që e përkrahin këtë puç ushtarak, apo ata që heshtin përballë kësaj, me këtë turp do të jetojnë sa të jenë gjallë në këtë jetë, theksoi Kryeministri Erdogan. Për më tepër: www.77news.al

RedCreative Studio, ofrohon vend pune Agjente Marketingu. Dërgoni CV me foto në: redcreativeal@gmail.com / Për më tepër www.njoftime.com

Lëvizja

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja


77 NEWS Lëvizja

E SHTUNË, 13 KORRIK 2013

DREJTËSI DHE ZHVILLIM

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

Ervin Kujtila: Zgjedhjet e 23 qershorit, meritë e sovranit popull!

Ervin Kujtila

D

eri në momentin e hapjes zyrtare të fushatës, zgjedhjet e 23 qershorit, u cilësuan më të "nxehtat" në këto 20 vite tranzicioni. Të paktën kështu u shprehën analistët në debatet mediatike. Me hapjen e fushatës, ndodhi ajo që shumë pak e

íıŒÙ

9ŒĤıíğPæIJ

7PqÃØÄ

Lëvizja

pri-snin: e gjithë fushata u karakterizua nga një proces i qetë që ndoshta as vetë analistët politikë nuk e prisnin, përveç disa rasteve sporadike, që kishin të bënin me djegien apo grisjen e posterave të kandidatëve për deputetë. Apo edhe ndonjë

rasti që besoj që i është dhënë ngjyrim politik çdo lloj incidenti, që mund të ketë ndodhur edhe nëse nuk ka patur fare lidhje me fushatën zgjedhore që po zhvillohej. Duhet thënë se kjo, ishte një fushatë e qetë dhe normale ashtu sikurse i ka hije një vendi demokratik si Shqipëria. Po ashtu, për të vazhduar edhe me heshtjen zgjedhore e deri në ditën e votimit, u vu re një proces mjaft i qetë duke përjashtuar incidentin që i mori jetën një qytetari. Ajo që besoj i zhgënjeu të gjithë skeptikët, ishte procesi i numërimit që gjithmonë ka qenë problematik. Edhe ky proces u zhvillua në mënyrën më të mirë të mundshme, madje vlen për t’u përshëndetur fakti që në ditën e tretë të numërimit çdo gjë kishte mbaruar, gjë që këto 20 vite nuk kishte ndodhur. Ajo që i vuri kapakun gjithë këtij procesi ishte pikërisht dorëheqja e Kryeministrit Sali Berisha, gjë që tregoi edhe një herë se Shqipëria është një vend demokratik edhe pse me një demokraci të brishtë. Pra, nëse do ta merrja në tërësi, i gjithë procesi vlen për t’u përshëndetur dhe kjo u vu re nga ndërkombëtarët që falenderuan liderët e partive më të mëdha të vendit. Pyetja që më lind mua është: E kujt është merita që gjërat shkuan kaq mirë këtë herë? Nëse do përgjigjesha populli, të gjitha "levat" e procesit i kanë politikanët. Nëse do përgjigjesha politikanët, dikush do më pyeste: Ku ishin gjithë këto vite? E megjithatë ajo që vlen për t’u theksuar është që më në fund politikanët tanë arritën të kuptojnë se duhet një frymë bashkëpunimi që Shqipëria të ecë përpara. Për më tepër: www.77news.al

‚ğŒĤQ~įį)P´ÑQį³į 9ğďį:íıÃğį7í،æQį(íğÃıĤQį(íğx• ŒÙ~įįĒĶ±±įřĭêįĻřįĬêįĬêĬ =ŒÙ~įĒĶ±±įř—ĻįĻ³³įřř³į ÂßPÃÙ~įį íıŒÙ7PqÃØÄbōPÀíîďqíà

E duam Shqipërinë e Re pa Korrupsion, Plot Solidaritet, të Zhvilluar e të Begatë!

Lëvizja

13 korrik  
13 korrik  

Gazeta 77News, e perditshme informative

Advertisement