Page 1

RIES MAGAZINE

LEREN MET RIES COSMETICS IS EEN FEEST!

BLUE ZONES

HOE WORD JE 100 JAAR OUD?

LENTE BRON VAN CREATIVITEIT

NUMMER 2015-1


NATURAL COSMETICS

R I E S

Rituelen geven structuur. Structuren geven zekerheid zonder je intuïtie in de weg te staan. Intuïtie is het gevoel waarop je kunt vertrouwen als je essentie zuiver is. Essentie is de pure vorm van zuiverheid die aan de basis staat van ons ‘zijn ‘ en onze sensitiviteit. Sensitiviteit is het vermogen om waarneming te kunnen plaatsen bij het juiste gevoel. Dit vermogen komt vanuit de schoonheid van je pure ‘ik ‘.

Feel Nature, Feel Rich, Feel RIES


VOORWOORD JIPPIE! DE ZOMER KOMT ERAAN! En wat hebben we er zin in! Na de koudste maand april sinds er wordt gemeten en de langste griepepidemie sinds 80 jaar is na een wispelturige maand mei alle hoop gevestigd op de zomer. Wandelschoenen uit de kast, fietsbanden oppompen en we gaan erop uit in de natuur. Daar waar de lente ons creatief en ondernemend maakt gaan we in de zomer genieten van de bloei en vieren we het leven. De lente is de tijd van ontwikkelen en grenzen verleggen. Binnen RIES Cosmetics worden ook grenzen verlegd. Salons volgen de masterclass dermatologie waar diep wordt ingegaan op huid, huidaandoeningen en behandelwijze vanuit de visie van RIES. Dit houdt in dat het stellen van de juiste diagnose het allerbelangrijkst is zodat effectief behandelen mogelijk wordt. Behandelingen op maat gesneden omdat je klanten en klachten nooit hetzelfde zijn. In deze voorjaars/vroege zomereditie willen we inspireren. Artikelen over gezondheid, lifestyle, sport en zoveel meer. We zijn ons helaas ook bewust van de ongelooflijke rampen en ziekten waar we mee te maken kunnen krijgen en hoe alles dan in een totaal ander perspectief komt te staan. Chinees gezien staat de lente ook voor onstuimigheid. Onstuimig was het zeker in Nepal. Het mooie Nepal, geliefd als vakantieland maar voor alle mooie mensen die er wonen uiteraard hun ‘alles’. Een allesverwoestende aardbeving, een land zo compleet kapot gemaakt. RIES Cosmetics steunt giro 555 door van iedere bestelling via de website 20% te doneren. Centraal in dit magazine staat zout. Hoe kunnen we koken zonder zout, wat zijn de alternatieven en blijft het dan wel lekker? Met het warme weer voor de deur is opletten met zout belangrijk. We willen allemaal gezond zijn en blijven. Lees eens hoe de mensen in de blauwe zones meer dan 100 jaar oud worden. Mogelijk inspireert het tot een gezondere leefstijl. Wj hopen dat u dit magazine met plezier en interesse zult lezen en deze ook uw vrienden, bekenden en familie niet zult onthouden. Mail het magazine door of bestel deze in hard-copy. Ook leuk als cadeau! Wij wensen u een fantastische zomer toe! RIES

01


VISIE VAN RIES COSMETICS Kwaliteit van de huid Omstandigheden van buiten

Inwendig systeem

Voeding

Ademhaling

Klimaat/ klimaatbeheersing /energie

Belastbaarheid

Werk, hobby en wonen

Belasting

Conclusie zo binnen zo buiten De onderwerpen in het magazine corresponderen met de kleuren in het schema.

MAIL EN WIN WIL JIJ KANS MAKEN OP ÉÉN VAN DE AANTREKKELIJKE ARRANGEMENTEN VAN RIES COSMETICS? De spelregels zijn simpel. Stuur het RIES magazine door naar minimaal 5 e-mailadressen van bijvoorbeeld familie, vrienden, collega’s, enzovoort. Stuur deze cc naar info@riescosmetica.nl. Geef in uw e-mail aan welk arrangement u wilt winnen en kijk naar de aanvullende spelregels.

MAIL HET RIES MAGAZINE NAAR IEDEREEN! Aan de drie lezers die het RIES Magazine naar de meeste e-mailadressen stuurt, geeft RIES Cosmetics een extra prijs! Win een dinerbon voor 2 personen, t.w.v. € 100,=! Deze prijzen geven wij aan 3 lezers, dus uw kans om te winnen is groot!

LIKE US OP FACEBOOK EN WIN! RIES Cosmetics vindt het leuk als je ons liked! Daarom geven we aan de eerste 20 likes die zich via het RIES Magazine hebben gemeld een pot RIES Cosmetics Daycomfort - onze heerlijke dagcrème - cadeau!


WAT IS RIES? NATURAL COSMETICS RIES staat voor de visie dat de mate van onze vitaliteit bepalend is voor de antwoorden die we op essentiële vragen in ons leven geven

Heb je er dan wel eens bij stil gestaan dat ons

namelijk: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

grootste orgaan ‘de huid’ ons innerlijk verbindt en ook beschermt tegen de buitenwereld?!

Vitaliteit houdt ons in beweging, geeft ons ontwikkeling, creativiteit, inzicht en bewustzijn

RIES is er dan ook van overtuigd dat schoonheid

om deze vragen te beantwoorden en daarmee

van binnenuit komt. Kortom, je huid is de spiegel

onze doelstellingen in het leven te realiseren.

van je levenswijze en wie je bent.

Dan is de vraag wat vitaliteit is. In basis is dit

RIES Cosmetics is een 100% natuurlijk cosme-

genetisch bepaald maar onderhouden we deze

ticalijn met op elkaar afgestemde producten,

met goede voeding, drank en onze opname

die de brug slaat tussen huidverzorging naar

van zuurstof door ademhaling. Simpel gezegd,

huidverbetering. RIES Cosmetics is vanaf de

zonder één van deze factoren kunnen wij niet

grondstoffen tot aan het eindproduct zelf ont-

leven. Je kunt dus grofweg zeggen dat deze

wikkeld, dus er is altijd de zekerheid van alleen

ingrediënten de bouwstoffen van ons leven zijn

de hoogwaardige natuurlijke en biologische

en zorgen voor onze belastbaarheid. De factoren

ingrediënten voor een optimaal resultaat.

die voor de belasting en stress zorgen zijn heel

Maar RIES Cosmetics is meer dan een cosmetica-

divers. Zo heeft voeding, milieu, roken, lifestyle,

lijn. Het is ook een opleidingsinstituut met een

congruent zijn (dicht bij jezelf blijven), welvaart,

magazine, zelf ontwikkeld studiemateriaal, diag-

een fijne woonomgeving, het klimaat waarin je

nostiekmethodieken en behandelplannen met

leeft, een fijne werksfeer en relatie invloed op

onder andere voeding, voedingssupplementen,

onze vitaliteit en welzijn. De balans of disbalans

massage en Aesthetic Needling.

tussen de belastbaarheid en belasting komen onder andere tot uiting via de huid.

Laat u inspireren tot nieuwe inzichten met betere

Maar vitaliteit geeft je ook het vermogen om

resultaten als het gaat om huidverbetering.

te communiceren, open te staan voor andere

Feel Nature, Feel Rich, Feel RIES

factoren. Kortom, je eigen pad te bewandelen zonder stil te komen staan en te voorkomen dat je op je eigen pad je eigen voetstappen weer tegen komt.

Deze visie laat zich ook vertalen in het RIES Magazine. Het magazine is globaal in te delen met onderwerpen die de inwendige mens vertegenwoordigen en gerelateerd zijn aan onze belastbaarheid zoals voeding, gezondheid, etc. en onderwerpen die gaan over andere zaken zoals lifestyle, hobby, werk, klimaat etc. Dit zijn zaken die als leuk of minder leuk kunnen worden ervaren, maar ons wel belasten.

03


STERKE DOOR BOTTEN DE ZON! VITAMINE D IS EEN POPULAIRE VITAMINE. DAT VITAMINE D GOED VOOR JE IS STAAT VOOR VEEL NEDERLANDERS BUITEN KIJF. MAAR WAT DE VITAMINE PRECIES DOET IN HET LICHAAM IS VOOR VELEN EEN RAADSEL. DE ROL DIE VITAMINE D SPEELT IN DE BOTSTOFWISSELING WORDT STEEDS DUIDELIJKER, MAAR VITAMINE D DOET MEER. WE BESPREKEN IN DEZE RUBRIEK DE BELANGRIJKSTE PROCESSEN IN HET LICHAAM WAARIN VITAMINE D OOK EEN ESSENTIËLE ROL LIJKT TE SPELEN. ZONNEVITAMINE Vitamine D wordt voornamelijk onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Daarnaast komt deze vitamine uitsluitend voor in voedingsmiddelen van dierlijke herkomst, al gaat het meestal om zeer kleine hoeveelheden. Een uitzondering hierop is vette vis (bijvoorbeeld paling, zalm en makreel). daarin zit iets meer vitamine D. In Nederland wordt vitamine D aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten toegevoegd.

BOTSTOFWISSELING Vitamine D zorgt samen met calcium voor sterke botten. De vitamine D die we binnenkrijgen via de voeding, of aanmaken in de zon moet eerst worden omgezet in een actieve vorm. Deze actieve vorm van vitamine D in het lichaam, calcitriol, is officieel eigenlijk geen vitamine, maar een hormoon. De vorming van de actieve vorm wordt gestimuleerd door een ander hormoon, namelijk het parathyroïdhormoon (PTH) en geremd door een stijgende calciumen fosfaatspiegel.

04

Calcitriol stimuleert de absorptie van calcium uit de darm en zorgt ervoor dat er voldoende calcium aanwezig is voor de mineralisatie van bot. Uit onderzoek blijkt dat vitamine D in combinatie met calcium botverlies kan beperken en een positieve invloed heeft op de botdichtheid. Daarnaast kan vitamine D in combinatie met calcium het risico op botbreuken verkleinen.


SPIERFUNCTIE De actieve vorm van vitamine D beïnvloedt de spierfunctie. Een tekort kan gepaard gaan met spierzwakte en spierkrampen. Voldoende vitamine D in het lichaam zorgt voor een beter evenwichtsgevoel, waardoor het risico op vallen kleiner is. Vitamine D zorgt dus niet alleen voor minder botbreuken, maar ook voor minder valpartijen. IMMUUNSYSTEEM Er is sterk bewijs dat vitamine D een rol speelt in het immuunsysteem, oftewel de weerstand. De omzetting naar de actieve vorm van vitamine D in de witte bloedcellen zorgt voor zogenaamde ‘cellulaire immuniteit’. Dit proces wordt in werking gezet door het stimuleren van de productie van een antimicrobieel eiwit, dat bacteriën onschadelijk maakt. Hierdoor kan voorkomen worden dat men ziek wordt. Meer onderzoek is nodig om de precieze rol van vitamine D in het immuunsysteem te achterhalen. WERKING VAN DE ALVLEESKLIER Opmerkelijk is dat diabetes type 1 het meest voorkomt in Scandinavische landen en het minst in de zuidelijke landen. Het lijkt er op dat hoe minder zonlicht en dus hoe minder vitamine D-aanmaak, hoe groter dan kans is op het ontwikkelen van diabetes type 1. Diabetes type 1 ontstaat door een fout in het eigen afweersysteem, een auto-immuunreactie. Hierdoor worden bepaalde cellen vernietigd en wordt er geen insuline meer aangemaakt. Vitamine D speelt mogelijk een rol in het tegengaan van deze reactie. Verschillende onderzoeken laten daarnaast verbanden zien tussen een lagere vitamine D-status en een verhoogde kans op het ontstaan van diabetes type 2. Dit onder andere door een verhoogd glucosegehalte van het bloed bij een lagere vitamine D-status.

HERSENFUNCTIE Meerdere studies laten verbanden zien tussen een lagere vitamine D-status en cognitieve achteruitgang. Een onderzoek liet zien dat een vitamine D-tekort het serotoninegehalte kan verlagen. Een serotoninetekort wordt in verband gebracht met het ontstaan van verschillende vormen van depressie. Mensen met voldoende vitamine D in het bloed hebben minder vaak depressieve gevoelens, laten meerdere observationele studies zien. Hoe vitamine D invloed kan uitoefenen op de hersenen is nog vrij onbekend. CELDIFFERENTIATIE Door de regulering van de celdifferentiatie en celproliferatie heeft vitamine D een preventief effect op kanker. Verschillende soorten kanker beginnen met een ontsteking en vitamine D speelt een rol bij het remmen van ontstekingen. Het KWF heeft groot onderzoek gedaan naar vitamine D. Een van de belangrijkste conclusies is dat vitamine D colonkanker mogelijk kan voorkomen. Meerdere onderzoeken tonen verbanden aan tussen vitamine D en het ontstaan op o.a. prostaat-, borst- en colonkanker. WIE HEBBEN EXTRA VITAMINE D NODIG? Een getinte of donkere huid maakt minder (snel) vitamine D aan uit zonlicht. Op de Fitzpatrickschaal is dit huidtype IV, V, VI. Als vuistregel kun je stellen dat dit een huid is die niet verbrandt voor hij bruin wordt. Vaak zijn deze mensen (deels) van Zuid-Europese, Aziatische, MiddenOostelijke, Indiase, Indonesische of negroïde afkomst. Voldoende buiten is dagelijks 15 tot 30 minuten met handen en hoofd onbedekt.

Bronnen: IOM (Institute Of Medicine). Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D: Washington, DC, 2011 KWF Kanker Bestrijding. De relatie tussen kanker, zonnestraling en vitamine D. Augustus 2010 www.diabetesfederatie.nl Manon Vermeulen. E-book vitamine D. www.voedingonline.nl

05


STEUN NU!

NEPAL,MET DE HIMALAYA DIE OOK WEL DE LONGEN VAN DE AARDE WORDEN GENOEMD, HET LAND MET ZIJN EEUWENOUDE TEMPELS, HET LAND VAN RELIGIE EN DE AYURVEDISCHE OVERTUIGING, HET LAND VAN DE YOGI’S, HET LAND VAN DE SMOG, DE KOEIEN OP STRAAT, DE JUNGLE EN HET BASECAMP. DAT LAND VERDIENT ONZE STEUN! BESTEL EEN RIES PRODUCT VIA ONZE WEBSITE WWW.RIESCOSMETICA.NL EN WIJ DONEREN 20% HIERVAN AAN GIRO 555.

HELP NEPAL


MASTERCLASS

DERMATOLOGIE Elf RIES-specialisten nemen deel aan de masterclass dermatologie. Deze masterclass bestaat uit 7 dagen waarvan 2 dagen tongdiagnostiek. Tijdens deze dagen zijn we gedetailleerd ingegaan op de informatie die de tong ons kan geven over de vitaliteit en geestelijke/ emotionele gesteldheid van de cliënt. De masterclass wordt vervolgd door 2 dagen eczeem en psoriasis en 2 dagen pigmentatie en haarproblemen inclusief alopecia en vitiligo. Om dit goed te begrijpen moet de huid laag voor laag bekeken, geanalyseerd en gediagnostiseerd worden om vanuit een klinisch perspectief naar klachten als psoriasis, eczeem en pigmentatie te kunnen en durven kijken. RIES COSMETICS HUIDDIAGNOSE STEP BY STEP

DE DEELNEMERS VAN DE RIES COSMETICS

Je kijkt eerst naar de verkleuring van de huid,

MASTERCLASS DERMATOLOGIE ZIJN:

dit geeft ons informatie over de soort verstoring

Beautysalon Delejo

op de huid. Zo duidt een bleke onderlaag op een

Carolien Eichhorn

stressreactie van de huid. Dit in tegenstelling tot

De Reinestein Beauty & Wellnesscenter

bijvoorbeeld een paarsige onderhuid die duidt

Instituut Helmir

op een vasculair (doorbloedingsprobleem).

Kapsalon Haar door Saskia

Daarna kijk je naar de huidstructuur. Zo geven

Schoonheidssalon Face the Face

schilfers op de huid aan dat klimaat, wind, tocht

Skin Deep Huidverbetering

en wisseling van de seizoenen van invloed is op

Skin Studio

de huid.

Skineffect

Balance praktijk voor huidverbetering

Dr. Lilian Oei

Als je zo stap voor stap een diagnose en behandelplan maakt, blijft het overzichtelijk en weet je waar je mee bezig bent.

Het team van RIES Cosmetics is enorm blij met deze groep gemotiveerde deelnemers en deze deelnemers zijn in september wat RIES Cosmetics betreft ook daadwerkelijk MASTER OF SKIN.

07


WAT IS DE MOBILE SPA? Sinds dit jaar is RIES Cosmetics de trotse eigenaar van de Mobile Spa. Dit is een luxe ingerichte salon op wielen die inzetbaar is tijdens evenementen en productpresentaties. De Mobile Spa past zeer goed binnen de visie van RIES Cosmetics als het gaat om betrokkenheid en verbondenheid. De Mobile Spa wordt door RIES gebruikt voor het promoten van onze visie en werkwijze op beurzen en andere evenementen. Salons die werken met RIES Cosmetics zetten de Mobile Spa in om hun eigen salon te promoten. De Mobile Spa beschikt over twee behandelmassageruimtes met behandelstoelen, luxe lounge, douche, Healthy Buffet en een champagnebar en biedt naast de ontspannings- en wellness mogelijkheden ook gelegenheid voor kleine vergaderingen, lunch, persconferenties enzovoort.

MOBILE SPA

HEALTHY BUSINESS

VOOR


MOBILE SPA VOOR ‘HEALTHY BUSINESS’ De Mobile Spa wordt onder ‘Healthy business’ ingezet voor zowel de gezondheids- als zakelijke markt, maar staat ook voor ‘gezond zaken doen, een gezonde zaak!’ De Mobile Spa is bij uitstek geschikt om uw bedrijfsactiviteiten kracht bij te zetten door uw klanten binnen een luxe setting te laten kennis maken met uw bedrijf(s-activiteiten). Denk hierbij bijvoorbeeld aan produktpresentatie. De Mobile Spa wordt indien gewenst in uw eigen huisstijl geleverd. Hierdoor is de Mobile Spa een mooie aanvulling en een prima verlengstuk van uw bedrijf. Maar ook voor bijvoorbeeld hotels en recreatieparken die hun klanten wat extra’s willen bieden. Uiteraard biedt RIES Cosmetics de mogelijkheid om met de bus in een bepaalde frequentie op de door u gekozen bestemming te komen. MOBILE SPA VOOR HEALTHY BUSINESS IN UW BEDRIJF De Mobile Spa kan op verschillende manieren een aanvulling of verlengstuk van uw organisatie zijn. Als u al eerder de Mobile Spa hebt gebruikt en u in de toekomst weer gebruik zou willen maken van de Mobile Spa, dan treft u dezelfde, bekende service en voor u verandert er verder niets. Alhoewel, u kunt in de toekomst gebruik maken van extra diensten die wij aan uw organisatie kunnen leveren om de door uw georganiseerde activiteit met de Mobile Spa maximaal tot recht te laten komen en onder de aandacht te brengen.

U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan gratis promotie (gehele pagina A4) in het RIES Magazine met meer dan 100.000 digitale geadresseerden. Maar wij kunnen ook een professionele nieuwsbrief voor u verzorgen, volgens de nieuwste normen en tegen een zeer gunstig tarief. WAT KAN DE MOBILE SPA VOOR UW BEDRIJF BETEKENEN ● Ondersteuning bij beurzen ● Congressen ● Produktpresentaties ● Wellness- en beautyarrangementen op uw evenement ● Therapie op de werkplek (coaching, typologie, acupunctuur en massage) GRATIS RECLAME VOOR UW BEDRIJF MET DE MOBILE SPA IN HET RIES MAGAZINE Als uw bedrijf de Mobile Spa boekt voor een evenement, dan biedt RIES Cosmetics u de mogelijkheid om een artikel te schrijven over uw bedrijf en het evenement waarvoor u de Mobile Spa heeft ingezet. Dit artikel wordt geheel gratis in het RIES Magazine gepubliceerd. Het RIES Magazine is een informatief magazine over onder ander lifestyle, vitaliteit, huid en gezondheid. Naast de gedrukte exemplaren gaat RIES Magazine naar meer dan 100.000 digitale adressen. Laat deze gratis reclame voor uw bedrijf niet aan u voorbij gaan!

WWW.MOBILESPA.NL

09


HIMALAYAZOUT KOSTBAAR EN GENEESKRACHTIG

HIMALAYAZOUT GELDT IN HET GEBIED VAN HERKOMST, DE ZUID-WESTERLIJKE HIMALAYA, VAN OUDSHER ALS BIJZONDER KOSTBAAR EN GENEESKRACHTIG. VOLGENS DE OVERLEVERING STAMT HET UIT DE TIJD VAN DE SCHEPPING VAN HEMEL EN AARDE, UIT HET OERWATER. Diep in het binnenste van de Himalaya werd oerwater omgevormd tot zoutkristal waarin scheppingskracht is opgeslagen. De zoutmythe blijkt wonderwel overeen te stemmen met wetenschappelijke feiten. Het leven is ontstaan in het water, de zogenaamde oersoep. De oersoep of oerzee bevatte de bouwstoffen van het leven, de elementen waaruit ook ons lichaam nog steeds bestaat. Himalayazout is afkomstig uit de opgedroogde delen van de oerzee. Het bevat de levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding.

10

Water: de basis van al het leven en onmisbaar voor het lichaam. Wanneer we water het belangrijkst voor het lichaam vinden, dan kan zout zeker als tweede belangrijkste worden beschouwd. Er is echter een groot verschil in kwaliteit van zout. Door de industrialisatie is

het natuurlijk zout ‘chemisch geschoond’ en gereduceerd tot een combinatie van natrium en chloor. We kunnen eigenlijk niet meer spreken van zout, omdat het een chemisch product is geworden. Puur en natuurlijk Himalayazout is onderhevig geweest aan een enorme druk in miljoenen jaren. Hoe hoger de druk des te beter de kwaliteit het zout is. Mineralen die in het lichaam een elektrische lading bezitten worden elektrolyten genoemd. Elektrolyten als natrium, kalium, calcium, magnesium en chloor zijn onmisbaar voor het eigen ‘elektriciteitsnet’ van het lichaam. Zij maken het mogelijk dat informatie tussen cellen wordt uitgewisseld en dat het zenuwstelstel goed functioneert. Zout is van belang voor een gezonde elektrolytenhuishouding en is tevens onmisbaar vanwege de essentiële wisselwerking met water.


WAAROM HIMALAYAZOUT? Himalayazout is opneembaar zout. Het bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. De bouwstenen van het leven zijn in het oerzout bewaard gebleven. Zij bevinden zich in het kristal. In zulke kleine deeltjes (colloidaal) dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen. Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid. Himalayazout is met zijn rijkdom aan elementen een elixer dat door de natuur zelf is samengesteld. De effecten op het lichaam zijn dat het afweersysteem wordt versterkt, het fysiologisch evenwicht (homeostase) bevordert, de stofwisseling stimuleert, het lichaam zuivert en ontslakt en het vitaliseert en harmoniseert. Tevens vermindert het de behoefte aan overmatig zoete, zoute en vette voeding evenals de hang naar tabak, alcohol en koffie. Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout. TOEPASSINGEN Himalayazout kent vele therapeutische, cosmetische en culinaire toepassingen. Als het Himalayazout voor inwendig gebruik wordt aangewend, onderga de werking dan ten minste drie maanden. Binnen deze tijd ervaren de meeste mensen de goede uitwerking. Uitwendige toepassing kan direct resultaat opleveren. Himalayazout is onbeperkt houdbaar. Zout trek van nature water aan, bewaar het daarom op een droge plaats.

HIMALAYAZOUT HALIET Haliet komt uit de schatkamer van de natuur. Haliet of diamantzout is de hoogwaardigste en krachtigste vorm van zout. De prachtige kristallijne structuur dankt haliet, net als de diamant, aan de enorme druk waaronder het tot stand is gekomen. Aan haliet wordt sinds mensenheugenis een krachtige, zuiverende en harmoniserende werking toegeschreven.

Kristalzout uit de Himalaya is puur, volkomen natuurlijk zout in zijn oervorm. Het zout is afkomstig van de afzettingen op de bodem van de primordiale zee, zo’n 250 miljoen jaar geleden. Onder specifieke geologische omstandigheden is dit zout lange tijd geleden geherkristalliseerd in perfecte geometrische structuren, waarbij ook bijzondere grote en fraaie haliet-kristallen werden gevormd. Door zijn kristalstructuur en de daarbij behorende elektro-magnetische eigenschappen zorgt het Himalaya zout voor een optimale interactie met het menselijk lichaam.

11


LEREN MET RIES IS EEN FEESTJE DOOR HENRY CLAESSEN MEDE-EIGENAAR ATALANTA

ATALANTA GEZOND & WELL IS EEN PRAKTIJK IN ROERMOND, GERICHT OP GEZONDHEID- EN WELLNESS- BEHANDELINGEN. DE PRAKTIJK HEEFT IN HAAR MISSIE VOORAL ‘KWALITEIT DOOR KENNIS EN VAARDIGHEDEN’ ALS MOTTO. DIT ZIE JE TERUG IN DE BEHANDELINGEN WAAR MEN SERIEUS OP ZOEK GAAT NAAR MOGELIJKE OORZAKEN VAN EEN PROBLEEM.

Na de eerste bijeenkomst hebben we besloten om met het concept ‘in zee te gaan’. Duur? Nee, eigenlijk niet! Je krijgt er zoveel voor terug; kennis, vaardigheden, duidelijkheid en wat erg belangrijk is, is dat je ieder moment van de dag RIES kunt raadplegen. Lekker gemakkelijk via Whatsapp een foto sturen van een probleemhuid en je krijgt advies wat je kan doen.

We zijn met RIES Cosmetics in contact gekomen op een beurs in Venray. Het gaf meteen een ‘aha’ ervaring. We waren al enige tijd op zoek naar een koppeling tussen het werken met orthomoleculaire geneeskunde en schoonheidsverzorging en dat leek RIES Cosmetics in haar programma te hebben. De uitspraak ‘schoonheid komt van binnen’ wordt veel geroepen, maar weinigen kunnen dit omzetten in schoonheidsbehandelingen.

Richard van Nessen, de eigenaar van RIES Cosmetics, is een bevlogen man. Hij vertelt graag over zijn ervaringen en kennis. Hij is gepassioneerd en deelt graag zijn passie. De scholingen vinden niet plaats op luxe locaties en door deze bewuste keuze blijven de kosten laag. “Een cursusdag vliegt om, leren is gewoon een feestje”!

Toen we zagen dat RIES Cosmetics ook werkt vanuit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) en de kennis en vaardigheden hiervan inzet om tot een goede diagnose te komen, hebben we ons gelijk aangemeld voor de eerste cursus. Wat ons opviel is dat er veel aandacht wordt besteed aan scholing en dat een groot deel hiervan gewoon gratis is!

12

Per 1 april is Atalanta Gezond & Well gestart met het RIES Cosmetics concept. We hebben de overtuiging dat we hiermee veel mensen kunnen helpen die eerder vastliepen. We hebben ook de overtuiging dat de omzet hierdoor zal stijgen. Mede door RIES zal Atalanta Gezond & Well een begrip worden in Roermond en omgeving. “Als je problemen hebt met je huid.....moet je daar zijn”!


BLUE ZONES

HOE WORD JE 100 JAAR OUD?

BLUE ZONES OFWEL ‘BLAUWE GEBIEDEN’ ZIJN GEBIEDEN IN DE WERELD WAAR MENSEN LANGER, GEZONDER EN GELUKKIGER LEVEN. VELEN VAN HEN HALEN DE LEEFTIJD VAN BOVEN DE 100 JAAR. HOE KAN HET DAT DEZE MENSEN LANGER LEVEN? GENETICA? DIEET? ANDERE BENADERING VAN HET LEVEN? DAN BUETTNER REISDE LANGS DEZE BLAUWE GEBIEDEN EN KWAM ERACHTER DAT HET GEHEIM ZIT IN DE ALLEDAAGSE DINGEN DIE ZE DOEN: HET VOEDSEL DAT ZE ETEN, DE DAGELIJKSE ROUTINE, HET GEZELSCHAP WAARIN ZE VERKEREN EN HUN KIJK OP HET LEVEN.

Het team van onderzoekers bezocht onderstaande vijf plaatsen over de hele wereld waar mensen het langst in goede gezondheid leven en gelukkig zijn. Het blijkt dat in de blauwe zones het onderhouden van sterke sociale netwerken, het consumeren van een plantaardig dieet, het eten met mate en het actief blijven bewegen tijdens de ouderdom de gemene deler is. Hier volgen de 5 blauwe zones en onderaan het artikel staan de 9 regels die kenmerkend zijn voor de levenswijze van de mensen in deze gebieden. SARDINIË, ITALIË Het bergachtige eiland Sardinië is de thuisbasis van enkele van de oudste mensen ter wereld. Hier bestaat een eeuwenoude cultuur die zich kenmerkt door traditionele maatschappelijke waarden, respect voor ouderen en loyaliteit aan de familie clan. De lokale bevolking hield zich eeuwen aan ongeschreven wetten en heeft eeuwenlang buitenlandse invloeden weten te weerstaan. OKINAWA, JAPAN Okinawa is een eilandengroep voor de kust van Japan met een groot aantal langst levende mensen ter wereld. Rijk aan hun tradities komt het echte geheim van Okinawa voor de gezondheid en een lang leven voort uit hun cultuur en omgeving. LOMA LINDA, CALIFORNIË De leden van de Zevende Dag Adventisten gemeenschap in Loma Linda, wiens geloof een gezond leven onderschrijft, leiden de natie in de langste levensverwachting.

13


IKARIA, GRIEKENLAND Een klein Grieks eiland in de Egeïsche Zee dat ten zuidwesten van Samos ligt, bezit een aantal van ‘s werelds langste levende mensen. De onderzoekers ontdekten dat de mensen van Ikaria drie keer meer kans hebben om 90 jaar oud te worden dan in de VS. Zij hebben ook ongeveer 20% minder kanker, de helft van het aantal hart- en vaatziekten dat gangbaar is in de westerse wereld en dementie komt er bijna niet voor. NICOYA, COSTA RICA Een man uit Costa Rica heeft op de leeftijd van 60 jaar ongeveer twee keer meer kans op het bereiken van de 90-jarige leeftijd als een man die in de Verenigde Staten, Frankrijk, of zelfs Japan leeft. Costa Rica besteedt slechts 15 procent van wat Amerika uitgeeft aan de gezondheidszorg, maar de mensen lijken er langer en gezonder te leven dan mensen in andere landen. NEGEN GEMEENSCHAPPELIJKE KENMERKEN VAN ALLE BLAUWE ZONES Uit het onderzoek in de Blue Zones werden negen gemeenschappelijke kenmerken gevonden. De bevindingen zullen u versteld doen staan! Het geheim hoe je langer kunt leven ligt niet in diëten of oefenprogramma’s, maar in het creëren van de juiste omgeving voor jezelf. 1. DOE AAN NATUURLIJKE BEWEGING De mensen uit de blauwe zones proppen zich niet vol met vitaminepreparaten, rennen geen marathons of bezoeken sportscholen. In plaats daarvan leven ze in een omgeving die hen voortdurend stimuleert om te bewegen zonder er bij na te denken. Ze doen aan tuinieren en hebben weinig mechanische hulpmiddelen voor het werk in huis en tuin. 2. HET HEBBEN VAN EEN DOEL WAARVOOR JE IEDERE DAG JE BED UIT WILT KOMEN

14

De Okinawanen noemen het ‘Ikigai’ en de mensen uit Costa Rica noemen het ‘plan de vida’, Dit betekent vrij vertaald datgene waar je in de ochtend voor wakker wilt worden.

Het hebben van een doel kan zelfs zeven jaar extra levensverwachting opleveren. 3. DE PAUZEKNOP DAGELIJKS INDRUKKEN Ook mensen in de Blue Zones ervaren stress, want dat hoort bij het leven. Overmatige stress leidt echter tot chronische ontsteking en andere ernstige leeftijdgebonden ziekten. Wat de mensen met de langste levensverwachting hebben, wat de meeste anderen niet hebben zijn dagelijkse routines om die stress af te schudden. Okinawanen nemen een paar momenten per dag om aan hun voorouders te denken, Adventisten bidden, Ikarians doen overdag een dutje en in Sardinië doen ze aan een happy hour. 4. 80%-REGEL ‘Hara Hachi Bu’, de Okinawaanse 2500-jaar oude confucianistische mantra die altijd voor de maaltijd wordt opgezegd herinnert hen eraan om te stoppen met eten als hun maag voor 80 procent vol is. De 20% tussen het niet hongerig meer zijn en een vol gevoel kan het verschil zijn tussen het verliezen van gewicht of juist dikker worden. Mensen in de blauwe zones eten hun kleinste maaltijd in de late namiddag of in de vroege avond en eten de rest van de avond niet meer.


5. BONEN Het planten en eten van alle soorten bonen, zoals tuinbonen, zwarte bonen, sojabonen en linzen, zijn de hoeksteen van de meeste honderdjarige diëten. Vlees (meestal varkensvlees) wordt slechts gemiddeld vijf keer per maand gegeten in kleine porties. 6. WIJN Mensen in alle blauwe zones (behalve Adventisten) drinken regelmatig, vaak dagelijks, met mate alcohol. Matige drinkers overleven niet-drinkers. De truc is om 1-2 glazen per dag te drinken en dan bij voorkeur tijdens het eten of het gezellig samenzijn met vrienden. En nee, je kunt de wijn niet opsparen voor het weekend en dan 14 drankjes nemen. 7. GELOOF Slechts vijf van de 263 honderdjarigen die zijn geïnterviewd behoorden niet tot een geloofsgemeenschap. Het maakte niet uit welk geloof werd beleden. Het bijwonen van op geloof gebaseerde diensten gedurende minimaal vier keer per maand voegt 4-14 jaar aan de levensverwachting toe. 8. GELIEFDEN Bijna alle honderdjarigen in de Blue Zones stellen hun familie en geliefden op de eerste plaats. Ouders en grootouders worden in huis genomen of wonen in de buurt van de woning.

(Het blijkt ook de ziekte-en sterftecijfers van kinderen in het huis te verlagen). Ze zijn trouw aan een levenspartner en zetten zich in voor de relatie (dit kan oplopen tot een 3 jaar hogere levensverwachting) en ze investeren tijd en liefde in hun kinderen (Zodat ze een grotere kans hebben om zelf zorg te ontvangen als ze dat later nodig hebben). Ook gaan mensen niet met pensioen, maar blijven naar vermogen actief tot het einde van hun leven. 9. DE JUISTE OMGEVING De langstlevende mensen kozen, of zijn geboren in sociale kringen die gezond gedrag vertonen. Okinawanen creëren ’moais’ groepen van vijf vrienden die zich voor het leven aan elkaar verbinden en elkaar levenslang ondersteunen. Uit onderzoek blijkt dat roken, overgewicht, geluk en zelfs eenzaamheid besmettelijk zijn. Het blijkt dat de mensen uit de blauwe zones leven in sociaal gunstige netwerken die gezond gedrag bevorderen. Om de leeftijd van 100 te bereiken moet je een lot uit de genetische loterij winnen, maar de meesten van ons hebben de capaciteit om zonder chronische ziekten 90 jaar oud te worden. In de VS worden nu kunstmatige blauwe zones gecreëerd omdat blijkt dat dit de levensverwachting verhoogt en de ziektekosten drastisch verlaagt.

BLUE ZONES LIFE LESSONS ● MOVE NATURALLY ● RIGHT TRIBE ● RIGHT OUTLOOK ● EAT WISELY

15


VOORJAARSLOOK! Door Linda Rutgers-Schoers, visagiste en (haar)styliste van BeautyFX

HET VOORJAAR IS WEER AANGEBROKEN. DE TIJD OM JE GARDEROBE AAN EEN KRITISCHE BLIK TE ONDERWERPEN. DE DIKKE TRUIEN EN VESTEN MOGEN NAAR ZOLDER, DE JURKJES EN TOPJES MOGEN WEER GEZIEN WORDEN! DAT HET NIET ALTIJD NODIG IS OM DE INHOUD VAN JE KLEDINGKAST BIJ HET WISSELEN VAN DE SEIZOENEN VOLLEDIG TE VERNIEUWEN LAAT IK JE HIER ZIEN.

Model Rixt draagt als basis een wit t-shirt met opdruk. Hierbij kun je variëren met een rok of een spijkerbroek. Door de accessoires te wijzigen krijg je gelijk een hele andere ‘look’. De eerste look is in de trendkleur mintgroen. Door te kiezen voor accessoires die allemaal in dezelfde kleurtint vallen creëer je een stijlvol geheel. De haarband met de groene steentjes (€ 9,95) geeft het een tikje bohemian cachet. De waterval ketting (€ 14,95) en de old style ring (€ 7,95) combineren hier perfect bij. Het mintgroene tasje (€ 24,95) maakt het geheel af.

De tweede look is nautical inspired. Lekker voor de bijna zomerse dagen op een terrasje. Eyecatcher is de blauw met gouden ketting(€ 12,95). Hier past de ‘big watch’ van goud met ‘diamantjes’ mooi bij (€ 29,80). De grote hoed (€ 14,95) geeft stijl aan het geheel. Om deze te verpersonaliseren kies je een haarband erbij (€ 5,95). Jij bent klaar voor een dagje relaxen op de boulevard!

16


13


De derde look is echt bohemian. De donkergroene sjaal met afbeelding van een dollarbiljet (€ 14,95) wordt als hoofddoek om geknoopt. Hierbij een kleurrijke ketting met kraaltjes (€ 14,95), waarin ook weer de trendkleur mintgroen te zien is. De oud koperen armband (€ 12,90) past perfect bij de ketting en creëert harmonie. Zonder zonnebril op pad is in het voorjaar een “no go” en je kiest dan ook voor een trendy exemplaar met print (€ 9,95). Ibiza, here we come! Kijk dus in je kast welke basic outfit jij kan pimpen met wat nieuwe accessoires en maak je eigen voorjaarslook! De sieraden zijn te koop bij Bijou Brigitte. Met dank aan Bijou Brigitte Emmeloord.

Model: Rixt Rodenhuis Haarstyling: Anke Rodenhuis van Salon “De Freule”

Wil jij kans maken op een professionele fotoshoot? Maak dan een foto van jouw voorjaarslook en mail deze naar info@foto-concept.nl De leukste/mooiste/meest inspirerende inzending wint een fotoshoot bij Ron Rutgers van Foto-Concept MET visagie en accessoire-styling van mij!


ZONAANBIDDERS De shawls, mutsen en dikke jassen kunnen weer naar zolder. De dieren zijn ontwaakt uit hun winterslaap en komen hun holen uit. De vissen komen weer naar de oppervlakte van het water omdat de zon er weer is. De temperatuur is overdag weer boven de 10 graden. Dit in tegenstelling tot de koudbloedige reptielen die juist in de zomer de schaduw opzoeken. De zon is niet alleen onze warmtebron maar gaat veel verder. De zon is ook onze levensbron, want zonder warmte geen leven. De warmte bepaalt hoe onze circulatie in ons lichaam verloopt; traag, snel, klappertanden, zweten etc. Als je bedenkt dat elke klacht die we hebben in basis een circulatie probleem is, door bijvoorbeeld stagnatie etc., dan is het gebied dat niet goed doorbloed wordt kouder dan het gebied voor de stagnatie. De oplossing lijkt dus simpel, de doorbloeding verbeteren. Maar je lichaam regelt dit zelf want bij te slechte doorbloeding, dus bij gebrek aan warmte, creëert het lichaam zelf plaatselijke warmte (ontsteking) en soms zelfs koorts. Moeten we dan nog steeds blijven verwarmen of juist een beetje koelen? Een goede behandelaar is degene die precies weet tot welk moment je bij een klacht jezelf moet verwarmen en wanneer juist niet.

door Richard van Nessen

ZEN SATION

WERKEN MET RIES COSMETICS GEEFT VERTROUWEN De kennis over huid binnen RIES Cosmetics en de complementaire visie in combinatie met de complementaire natuurlijke en biologische producten hebben mij ertoe overgehaald om vanaf begin dit jaar met RIES Cosmetics te gaan werken. De ondersteuning die Richard van Nessen je geeft bij je behandelplan zorgt ervoor dat je met meer vertrouwen je behandeling in gaat. Bovendien is er alle ruimte om je eigen interesse en specialisatie te integreren binnen en met RIES Cosmetics. Zo blijft iedere salon uniek is de visie binnen dit bedrijf. Meer kennis, meer vertrouwen en toch jezelf blijven geeft beter/sneller resultaat. Kijk bijvoorbeeld naar het resultaat in 4 weken bij deze rosacea cliënt.

Rosacea cliënt voor behandeling

resultaat Rosacea cliënt na 4 weken

Haar behandeling zag er als volgt uit; Voedingssupplement RIES Smoothskin period capsules. RIES cleanser voor het reinigen en herstellen van de huid. Een smoothskin serum voor een diep herstellend proces in de huid en het afvoeren van de afvalstoffen en een verzorgende, vasculair herstellende crème (dermaprof). Dit ondersteund met Aesthetic Needling en mijn eigen energetisch werk. Rosanne van Ham Balance praktijk voor huidverbetering - Venray

19


PIJN

VOLGENS DE TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE

PIJN ONTSTAAT DOOR EEN BLOKKADE VAN ENERGIE (QI) EN/OF BLOED IN DE MERIDIANEN. PIJN KAN DAARDOOR ALTIJD BEHANDELD WORDEN DOOR REGULATIE EN BEVORDERING VAN DE QI- EN BLOEDSTROOM. De Chinese Geneeskunde onderscheidt verschillende pijntypen. Door de verschillende vormen worden we attent gemaakt op de onderliggende oorzaak ervan. Uitstralende pijn komt vaak door de stagnatie van qi, terwijl brandende pijn veroorzaakt wordt door vuur of yang/hitte. Doffe pijn wijst op de verstoring van de qi en bloedstroom. Stijfheid en zeurende pijn is het gevolg van kou/damp in de meridianen (kanalen). De Chinese Geneeskunde besteedt dus veel aandacht aan de soort pijn. De kruiden die aanbevolen worden hangen af van o.a. het getroffen gebied en de pijn.

20

VOORBEELDEN PIJN DIAGNOSTIEK VOLGENS DE TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE DOFFE PIJN Wanneer de pijn bij vermoeidheid en honger erger wordt en bij rust en eten verbetert. Wanneer de pijn bij massage en druk verbetert en wanneer de pijn niet scherp is, is dit een indicatie van deficiëntie van qi of bloed. De locatie is pijn door het hele lichaam. De kruiden die gegeven worden zijn een qi versterkend extract. Een goede combinatie bestaat uit: Ginseng, Astragalus, Angelica sinensis, Citrus, Cimicifuga, Bupleurum, Atractylodes en Glycyrrhiza in een bepaalde verhouding en hoeveelheid. ZWAAR EN STIJFHEID De symptomen zijn een doffe en zeurende pijn. Vaak erger bij vochtig weer. Er is een verbetering na bewegen of een hete douche. De pijn kan ook krampachtig zijn. Dit is een indicatie voor kou/damp in de meridianen.


De locatie is meestal de gewrichten, rug en nek. De kruidentherapie bestaat uit: een extract dat de meridianen verwarmt zoals Ginseng, Cinnamomum, Eucomnia, Gentiana, Radix Agelica Pubescentis, Angelica sinensis, Ligusticuum, Hoelen, Coix, Glycyrrhiza, Zingiber met eventuele toevoegingen van Dipsacus en Drynaria. PIJN MET HITTE TEKENS De symptomen wijzen op plaatselijke ontsteking van de gewrichten met roodheid en pijn, vaak vergezeld van symptomen zoals koorts. Wordt meestal erger na consumptie van alcohol en koffie. Dit is een indicatie voor hitte, yindeficiëntie. De locatie kan elk gewricht zijn, maar meestal de vingers. De kruidentherapie bestaat uit een aangepast nier voedend kruidenextract, zoals een formule die bestaat uit; Rehmannia, Cornus, Dioscorea, Paeonia, Alisma, Hoelen, met toevoegingen Trigonella, Lindera en Eucomnia, Dipsacus en Drynaria. STEKENDE EN DOORDRINGENDE PIJN De symptomen zijn een plaatselijke hevige pijn. Bij aanraking is het gebied gevoelig. Niets lijkt te helpen. Verschillende locaties zijn mogelijk, zoals spieren, gewrichten, hoofd of ledematen. De kruidentherapie bestaat uit een bloedregulerend extract: Angelica sinensis, Rehmannia, White Peony Root, Ligusticum, Codonopsis, Prunus Carthamus, Milettia en Corydalis. Dit zijn enkele voorbeelden. Het zal duidelijk zijn dat dit soort formules uitsluitend gegeven kunnen worden door een T.C.G.-arts of therapeut.

ACUPUNCTUUR Vanwege de pijnstillende werking wordt acupunctuur vaak toegepast bij de behandeling van bijvoorbeeld artritis. Scandinavische artsen kwamen enkele jaren geleden met opzienbarende resultaten bij een geval van osteoartritis, dat zo ernstig was, dat men een operatieve behandeling had gepland. Ondanks de extreem voortgeschreden artritis bleek een maandelijkse acupunctuurbehandeling de pijn met zo’n tachtig procent te kunnen reduceren. Bij andere patiënten met ernstige osteoartritis van de heup verminderde de pijn en verbeterden de beweeglijkheid na een behandeling van acht weken. De locatie van de pijn wordt in verband gebracht met de verstoring van de energiestroom in bijhorende meridianen. Een disfunctie van de long kan het voorste gedeelte van de schouder, de zijkant van de elleboog, vuist en duim aantasten. De acupuncturist zet zijn naalden op de longmeridiaan en dikke-darmmeridiaan. Bij een storing van de lever zijn de spieren betrokken aan de zijkant van het lichaam, de achterkant van de schouder, de heup en de zijkant van de bil, been en enkel en de grote teen. De acupunctuurpunten die gekozen worden zal liggen op de galblaas meridiaan en de lever meridiaan. Wanneer de gehele wervelkolom, heiligbeen, stuitje en voorkant van de knie, de hiel en de zool van de voet worden aangetast is dit het gevolg van het niet goed functioneren van de nierenergie. De acupunctuurpunten die toegepast worden in een behandeling zullen liggen op de nier en blaas meridiaan.

21


Er moet wel iets raadselachtig heiligs zijn aan zout. Het zit in onze tranen en in de zee. - Khalil Gibran, Libanees-Amerikaanse dichter -

WAT MAAKT KELTISCH ZEEZOUT KELTISCH? Hoe kan zeezout uit Frankrijk nu Keltisch zijn, zul je je afvragen. Heb je je ooit afgevraagd waarom de namen Bretagne en Groot-Brittannië zoveel gelijkenis vertonen? Dat komt omdat het Keltische rijk zich in zijn hoogtijdagen gaandeweg vanuit West-Europa uitstrekte naar onder andere de Britse eilanden. Denk ook aan de Galliërs uit Asterix en Obelix. Deze stripserie gaat over het Keltische verleden van Frankrijk en de strijd tussen de Galliërs en de Romeinen. In Schotland, Ierland, Wales en de zuidwestelijke provincie Cornwall wordt nog Gaelic gesproken, de oorspronkelijke Gallische

22

(Keltische) taal. Tot op de dag van vandaag wijkt het oude Bretonse dialect volkomen af van het hedendaagse Frans en heeft het meer gemeen met het Gaelic van de Britse eilanden. Op de Britse eilanden mag de Keltische taal dan voortleven, in Bretagne is behalve de taal ook het eeuwenoude zoutwinningsproces van de Kelten bewaard gebleven. De leverancier van dit zout in Nederland, Breizh Import, dankt zijn naam aan de Bretonse naam voor Bretagne: Breizh.


KELTISCH ZEEZOUT IS IN TWEE VERSCHILLENDE VORMEN VERKRIJGBAAR Als ‘sel gris’ (grijs zout), ook wel ‘gros sel marin’ (grof zeezout) genoemd. Als wit tafelzout, ‘fleur de sel’ (bloem van het zout) genoemd. Beide vormen zijn zeer rijk aan mineralen en spoorelementen, wat een bijzonder volle en complexe smaak geeft, dat behalve zout- ook zoet- en bittertinten bevat. Van alle zouten heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natriumchloride en is daarmee het zachtste en ‘vriendelijkste’ zeezout ter wereld. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Water uit de koude zeestroom van de Atlantische Oceaan wordt via een ingenieus kanalenstelsel geleid naar ondiepe kleimoerassen. De zure klei in deze moerassen neutraliseert tot op zekere hoogte het zeer basische zeewater. Zeewater heeft van nature een natriumgehalte van 97 tot 99 procent, maar na de interactie van het Altantische zeewater met de bodem in de Keltische kleimoerassen wordt het natriumgehalte teruggebracht tot net onder de 90 procent. Dit maakt Keltisch zeezout het meest natriumarme zeezout ter wereld. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen waardoor het een grijze kleur krijgt. Dit komt de mineraleninhoud van het zout alleen maar ten goede! De kleimoerassen hebben daarnaast ook een zuiverende werking. Het zeewater wordt via kanalen van het ene moeras naar het andere geleid, waarbij de moerassen fungeren als een soort natuurlijke zuiveringsmethode, doordat microben in de klei onzuiverheden in het zeewater neutraliseren. Het gehele proces duurt zo’n twee weken, waarna het zoute water verzameld wordt in een bassin waar het verdampt door de zon, zodat alleen de zoutkristallen overblijven.

De zoutwinner (‘paludier’) schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en niet geraffineerd, dus de mineralenbalans blijft volledig intact. Bovendien tonen tests aan dat het zout 100 procent vervuilingsvrij is door deze aloude zuiveringsmethode. Keltisch zeezout bevat veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten ook zoet- en zelfs bittertinten proefbaar zijn!

23


AB Wonen importeert meubelen, kunst en antiek uit Azië. Wij importeren zelf omdat dit een eigen stijl en smaak creëert en we op deze manier zicht hebben op de herkomst van spullen. Wij kennen als geen ander het verhaal achter een meubelstuk en delen dit graag met u.

Exclusiviteit in hartje Arnhem Creëer door antiek met modern te combineren een warme, gezellige en inspirerende omgeving in uw huis, bedrijf of praktijk. Bezichtig onze unieke en antieke collectie kasten, meubels, Japanse woodprints, Boeddha’s etc. Maar laat u ook verrassen , informeren en adviseren over de combinatie met onze hedendaagse woonstijl. Dit alles tegen een zeer concurrerende prijs!

OPENINGSTIJDEN: Donderdag van 14.00-17.00 uur Zaterdag van 11.00-16.00 uur en op afspraak. Wij zijn geopend op afspraak zodat u de gelegenheid krijgt om in een prettige sfeer rustig te kunnen kijken en u kunt laten adviseren. Ook voor kleinere aankopen is een afspraak mogelijk. Kortestraat 22, Arnhem Telefoon: 06- 48172654 Email: wonen@altijdbalans.nl Website: www.ab-wonen.com Op de hoogte blijven van nieuwe import en per mail het RIES Magazine ontvangen? Stuur een mail naar wonen@altijdbalans.nl

r e e f de s t s o van O t s e &W


HET KONINKRIJK VAN DE

HUNZA’S In de Himalaya ligt een klein koninkrijk: het land van de Hunza’s. De Hunza’s staan bekend om hun lange levensduur en perfecte gezondheid. Het is niet ongewoon dat een Hunza over de honderd wordt en er doen zich bij hen geen gevallen van kanker voor. Hun dieet bevat veel meer micronutriënten dan een standaard Amerikaans dieet (bijvoorbeeld 200 keer zoveel vitamine B17 en 15 keer zoveel vitamine A). Rijkdom wordt bij de Hunza’s afgemeten aan het aantal abrikozenbomen dat iemand bezit. Ze beschouwen de abrikoos als de meest waardevolle voeding die er bestaat.

25 19


FLAUW? ZOUTLOOS KOKEN IS (G)EEN KUNST ZOUTLOOS KOKEN IS EEN KUNST, MAAR HET IS NIET ZO MOEILIJK ALS JE IN EERSTE INSTANTIE DENKT. SPECERIJEN ZIJN NAMELIJK GEZONDE VERVANGERS VAN ZOUT. DOOR SPECERIJEN TOE TE VOEGEN, KRIJG JE WEL DE GEWENSTE SMAAK, ZONDER HET VET, ZOUT OF DE SUIKERS. WAAROM ZIJN SPECERIJEN ZO GEZOND? Ontstekingsremmende eigenschappen: specerijen en kruiden zouden ontstekingsremmende eigenschappen bevatten, waardoor ze perfect passen binnen een dieet met focus op het verminderen van chronische ontstekingen. Antioxidanten: sinds jaar en dag een populair woord bij onder andere producenten van sapjes, en dat is niet voor niets. Antioxidanten beschermen cellen tegen schade door de zogenaamde vrije radicalen in je lijf te stabiliseren. Vrije radicalen worden geproduceerd als je lichaam eten afbreekt, of bij blootstelling aan sigarettenrook en straling. Antioxidanten kunnen je beschermen tegen hartziektes, kanker en andere ziekten. Je vindt antioxidanten in groente, fruit en noten als bosbessen, granaatappels en gember.

20 26

ZEVEN SUPERGEZONDE SPECERIJEN 1. Gedroogde chilipeper Alle mogelijke kruiden en specerijen afkomstig van de chilipeper, zoals cayenne peper, gemalen rode peper en paprika, zijn zeer geschikt om als smaakmaker toe te voegen aan gerechten. Chilipepers zitten vol antioxidanten, caroteen, flavonoïden en bevatten twee keer zo veel vitamine C als een sinaasappel. Chilipepers hebben hierdoor een flink aantal gezondheidsvoordelen. Gebruik chilipeper in: ● dipsausjes als guacamole en hummus ● aardappelpuree ● marinades en dressings voor salades voor extra pit 2. Gember Een waar wonder wortel, de gemberplant. Het bevat zeer sterke antioxidanten en wordt al van oudsher geroemd om zijn medicinale werking. Volgens recente onderzoeken werkt het als een natuurlijke ontstekingsremmer. Gember is goed voor de spijsvertering en het verbranden van calorieën. Gember zou tevens zuiverend, pijnstillend, ontspannend, stimulerend, ontgiftigend, ademverfrissend en slijmoplossend werken. Gezonder kan bijna niet, toch?


Tips voor gebruik gember ● een fruitsalade ● yoghurtijs of roomijs ● gemalen gember vermengen met honing en als soort glazuur gebruiken over wortels of gebakken zalmfilet ● marinades en sausjes

5. Kurkuma Ook wel geelwortel genoemd. Kurkuma zou ontstekingsremmend werken, de lever-, darm- en miltfunctie verbeteren, het ontstaan van kankercellen bestrijden en ons bloed zuiveren. Bovendien is ook kurkuma rijk aan

3. Oregano Oregano heeft een sterk ontstekingsremmend effect, blijkt uit onderzoek van de University of Georgetown. Deze specerij zou een vergelijkbare werking hebben als de doorsnee antibiotica. Ook oregano zit boordevol antioxidanten die de strijd met vrije radicalen in je lijf aanbinden. Bovendien zou oregano antibacteriële eigenschappen hebben: de groei van door voedsel overgedragen bacteriën en parasieten zou gestabiliseerd worden. Verder zit er nog veel vitamine K, ijzer, mangaan, en calcium in oregano.

Tips voor gebruik kurkuma

Tips voor gebruik oregano ● een zelfgemaakte pizza ● een zelfgemaakte groentebouillon ● een pasta ● een tosti ● tomaten met basilicum en olijfolie

Tips voor gebruik rozemarijn

4. Kaneel Kaneel wordt voor veel doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld bij verkoudheid, hoesten, misselijkheid, winderigheid, diarree en vele andere kwalen. Ook heeft het een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel en cholesterol niveau. Dit komt door het stofje cinnamaldehyde. Tips voor gebruik kaneel ● Koffie of thee (vermengd met honing bijvoorbeeld) ● yoghurt of pap ● smoothies

antioxidanten.

● ● ● ●

een goede Indiase curry tonijn-, kip-, of eiersalades jus voor gevogelte dips en vinaigrettes voor groente

6. Rozemarijn Onderzoek van de Burnham Institute in Californië toont aan dat rozemarijn een belangrijke bron voor antioxidanten is. Deze specerij zou zeer geschikt zijn als ontstekingsremmer en goed zijn in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

● ● ●

marinades voor vlees en tomatensauzen zelfgebakken brood bouillon en soepen

7. Tijm Als één kruid supergezond is, is het wel tijm. Tijm heeft antibacteriële en antiseptische eigenschappen. Bovendien zou dit kruid goed werken tegen katers, ontstoken tandvlees, keelpijn en helpen bij de spijsvertering. Tips voor gebruik tijm ● dressings voor salades ● dipsausjes ● gekookte groenten ● vis ● wokschotels ● soepen

(bron: De Telegraaf - 2012)

27


make-up met Selene Lentjes

Stap voor Stap ‘HIGHLIGHT AND SHADING’, VOOR EEN OVALE GEZICHTSVORM. Om een sterk effect te krijgen gebruik je een cream foundation. Het voordeel hier van is dat je niet eerst met een concealer aan de slag hoeft. Voor een natuurlijk effect kun je een vloeibare foundation of een compact powder gebruiken. Kies bij een gevoelige of droge huid, voor een vloeibare foundation en gebruik geen poeder. Neem een foundation die 2 á 3 tinten lichter is dan je huidskleur, om hiermee te gaan highlighten. Breng een rechte lijn op de neus naar het voorhoofd aan en licht het voorhoofd gedeelte op. Is het voorhoofd in verhouding klein? Maak het oppervlak dan groter.

Het zelfde geldt voor het kingedeelte. Heb je een grote kin, hou het oppervlak dan klein; heb je een kleine kin, maak het oppervlak dan groter. Highlight onder de ogen langs de neus naar beneden en weer terug via de buitenkant van het oog. Zorg dat je met diagonale lijnen werkt en boven het jukbeen blijft. Neem de bovenkant van de wenkbrauwen mee en de bovenkant van de lip, afhankelijk van de vorm van de lip.

Om schaduw aan te brengen gebruik je een foundation die 2 à 3 tinten donkerder is dan je eigen huidskleur. Contour langs de neus naar de wenkrauwen toe. Neem het dopje en de onderkant van de neus mee. Schaduw bij de wangen tegen het jukbeen aan richting de mondhoeken en hou hiertussen ongeveer 2 vingers vrij. Ga nu de contouren van de gezichtsvorm aangeven. Bij een ovale gezichtsvorm hou je het hartvormig aan. Plaats de contouren tegen de haargrens. Let op! Niet te dicht tegen de haargrens plaatsen, anders krijg je een bruine rand. Neem de kaaklijn en de nek mee en schaduw ook de oogvorm mee voor een natuurlijke blik.

Blend nu alles uit met een polijstborstel. Door ronddraaiende bewegingen te maken en door de warmte van de huid smelt je het geheel mooi in elkaar over. Start eerst met de lichtere gedeeltes en blend vervolgens de donkere gedeeltes uit. Voor een mooie overgang blend je hier de juiste huidskleur tussendoor. Vergeet bij een cream foundation niet af te poederen.

22


HIGHTLIGHT & SHADING SELENE LENTJES is make-up artist Zij werkt bij Joop van den Ende en is praktijkdocent op het Rijn IJssel in het vak allround grimeur (make-up artist). Daarnaast doet ze ook freelance werkzaamheden. fotograďŹ e: Wim Wilmers


EMBRYOLOGIE - TYPOLOGIE IN NOVEMBER 2008 HEB IK DE DEUREN VAN ‘DE REINESTEIN’ BEAUTY & WELLNESSCENTER IN ZUIDLAREN GEOPEND. EEN SCHOONHEIDSSALON MET VERSCHILLENDE BEHANDELINGEN VOOR ZOWEL GEZICHT ALS LICHAAM. VANAF HET BEGIN HEB IK GEWERKT VANUIT DE GEDACHTE ‘OP EEN ZO NATUURLIJK MOGELIJKE MANIER DE HUID TE VERZORGEN EN VERBETEREN’ EN IK WERK MET ZO MIN MOGELIJK APPARATUUR. Na 6 jaar ben ik op zoek gegaan naar verdieping en verbreding van de schoonheidsverzorging, maar niet zonder mijn basisgedachte los te willen laten. Tijdens de Dermafair (september 2014) woonde ik de lezing ‘Zo binnen, zo buiten’ van RIES Cosmetics bij en was mijn interesse gewekt. De Oosterse filosofie (probleemoplossing in plaats van symptoombestrijding), de tongdiagnostiek èn een 100% natuurlijk huidverbeterende productlijn spraken mij enorm aan. Aangevuld met de enorme kennis van eigenaar Richard van Nessen - en het enthousiasme waarmee hij deze kennis wil delen - was ik ‘verkocht’. Naast het feit dat RIES Cosmetics een zeer welkome aanvulling was van mijn assortiment was ik er van overtuigd dat ik een belangrijke bijdrage kan blijven leveren aan mensen met huidklachten/-problemen.

30

Tijdens de basiscursus maak je kennis met de Chinese filosofie en de filosofie achter de producten van RIES Cosmetics. Ook leer je een mooie behandeling met de producten te geven, zodat je huidklachten als acne, couperose en rimpels goed kunt behandelen. Wil je je verder ontwikkelen dan zijn er verschillende masterclasses te volgen (o.a. verder ontwikkelen en verdiepen in huidklachten zoals eczeem en psoriasis). Je krijgt steeds meer inzicht in de Chinese filosofie en de puzzelstukjes uit de basistraining vallen steeds meer op z’n plek.


Ik ben begonnen met de masterclass gelaatsdiagnostiek gevolgd door embryologie/ typologie. Ook in deze training word je kennis van de Chinese filosofie in relatie tot de huid stapje voor stapje vergroot. De twee-daagse masterclass embryologie/ typologie leert je te behandelen met behulp van effectieve communicatie. Daarbij leer je o.a. het type mens te herkennen. Elk mens is uniek, maar aan de hand van verschillende kenmerken wel te koppelen aan de 5 elementen (Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout). Om te kunnen groeien, te kunnen ontspannen en te kunnen samenwerken heb je mensen nodig ‘uit’ de verschillende elementen. Ook de wijze waarop je vertrouwen krijgt (en zo een basis creëert voor een optimaal resultaat van de behandeling) komt aan bod in deze masterclass. Ook uitleg van de 8 trigrammen in relatie tot de 8 gezichtsvormen èn de betekenis van de opbouw van de Chinese tuin, bij de Hortus in Haren (Groningen) wordt besproken. Voor mij zeker een punt van herkenning omdat dat op nog geen 12 kilometer ligt van mijn woonplaats Zuidlaren. Ook al ligt Zuidlaren in de kop van Drenthe en gaat er niets boven Groningen, voor mij is er een nieuwe wereld opengegaan en heb ik een geheel nieuwe kijk op het vakgebied schoonheidsverzorging gekregen. En dankzij Richard van Nessen van RIES Cosmetics hoop ik in de toekomst nog veel meer kennis op te mogen doen. Jeannette Polkerman De Reinestein Beauty & Wellnesscenter, Zuidlaren

LENTE BRON VAN CREATIVITEIT De eerste zonnestralen dalen op ons neer, de temperatuur stijgt en ons lichaam geeft aan naar buiten te willen. In de tuin worden zaadjes en jonge plantjes gepoot en klaargemaakt voor de zomer. Met een verradelijke wind op de loer vieren de creatieve vermogens in ons brein hoogtij. Maar wist je dat men wetenschappelijk nog niet weet hoe creativiteit in ons brein ontstaat. Ons brein is ingesteld op een verticaal proces, zeg maar van oorzaak naar gevolg. Maar als dit vast loopt kan er een laterale omslag in het proces gemaakt worden, een oplossing voor dit vastgelopen proces. Dit is creativiteit. Chinezen koppelen creativiteit al duizenden jaren aan de lente. uit onderzoek blijkt dat vitamine D (het zonlicht) belangrijk is voor onze gedachtengangen.

31


ON THE ROAD AGAIN!

ECHTE MOTOR RIJDERS ZEGGEN WELEENS ALS HET REGENT EN KOUD IS; HET IS VANDAAG IETS MINDER MOOI MOTORWEER! MAAR DAAR KOMT NU ZO LANGZAMERHAND VERANDERING IN. JE ZIET DE HOBBYRIJDERS WEER HUN MOTOREN VOOR DE DAG HALEN OM VAN DE, MOOI GROEN WORDENDE, NATUUR TE GENIETEN. OP DE MOTOR STA JE DICHTER BIJ DE NATUUR, JE RUIKT HET VERS GEMAAIDE GRAS, JE VOELT DE WIND MET JE SPELEN. JE BENT GECONCENTREERD AAN HET RIJDEN EN ZODOENDE KUN JE EINDELIJK JE HOOFD WEER EENS LEKKER LEEG MAKEN. De sfeer onder de motorrijders is erg relaxed en iedereen is gelijk. Geen rangschikkingen en nette pakken, dit is zo ďŹ jn aan motorland. Dit maakt het verkopen van motoren en motorkleding ook zo leuk omdat je nooit op het uiterlijk van iemand moet afgaan. Er zijn bijvoorbeeld management onderwijzers welke alle registers uit de kast halen om op zaterdag de motorzaken langs te gaan en te kijken hoe de verkopers op bepaalde situaties reageren, zodat zij dit weer kunnen gebruiken. Of directeuren welke bewust op donderdag al een baardje laten staan en dan op zaterdag met hun, speciaal gekochte oude bij elkaar gezochte, motor met verschillende kleuren spatborden en tank en dan in hun oudste spijkerbroek met versleten jas alleen maar aan de verkopers van mooie motorzaken vragen of zij zijn motor willen inruilen!

32

Uit ervaring weet ik dat velen hem geen aandacht gaven, maar de verkoper welke heel rustig vertelde dat hij dit wel wilde; mocht hem een splinter nieuwe Harley Davidson van 25.000 euro leveren. En vele vrienden van de directeur volgden ook de weg naar deze motordealer en samen hebben zij al ruim 20 jaar een eigen motorclub, welke al vele routes in Europa en zelfs Amerika hebben gereden. Zo zie je maar weer dat je geen conclusies moet trekken bij je eerste ontmoeting maar dat je de mensen moet laten praten. En ik beloof je, je hoort de mooiste verhalen van mensen die hun dromen werkelijkheid maken en ziel en zaligheid achter zich laten om de wereld verder te gaan ontdekken op de motor. En hierbij is de juiste motorkleding voor alle weersomstandigheden natuurlijk heel belangrijk. Hierover vertel ik u de volgende keer weer meer, maar ondertussen kunnen onze verkopers u alles vertellen over onze Jofama, Lindstrands en Halvarssons kleding. Kijk voor meer informatie op www.jofama.se Berlinda Ocks-Hartelman


RIES ENERGY RIES ENERGIE IS VOOR IEDEREEN DIE BETROKKEN IS BIJ RIES COSMETICS EN RIES MAGAZINE, ALS ZAKENRELATIE OF ALS KLANT. ONS DOEL IS HET AANBIEDEN VAN EERLIJKE ENERGIEPRIJZEN VOOR IEDEREEN. WIJ BIEDEN CONTRACTEN OP MAAT DIE AANSLUITEN BIJ DE SPECIFIEKE WENSEN VAN DE KLANT. U KUNT MET AL UW WENSEN OMTRENT ENERGIE BIJ ONS TERECHT. VAN MAATWERK TOT COLLECTIEF, VAN BESPARINGSADVIES TOT CO2 COMPENSATIE EN DE AANKOOP VAN GROEN CERTIFICATEN. Als geselecteerd partner van de leveranciers zijn we gespecialiseerd in het verkrijgen van energie voor de scherpste prijs. ●

Wij kennen de markt

Wij kopen in op het juiste moment

WAT DOEN WIJ? 1. WE BRENGEN UW VERBRUIK IN KAART Onze energie experts maken een profiel op van uw energie verbruik, uw aansluitingen, uw tarieven en uw wensen voor het nieuwe energiecontract. 2. VERGELIJKEN ALLE CONTRACTEN Vervolgens vergelijken wij uw huidige energiecontract en energietarieven met de beste contracten op de markt van alle energieleveranciers. 3. VERLAGEN UW ENERGIEKOSTEN U ontvangt een overzicht van de energiecontracten die het beste aansluiten bij uw situatie en de grootste besparing opleveren.

Wij geven u de beste prijs

4. VERZORGEN UW OVERSTAP Zodra u een keuze gemaakt heeft, sluiten we het gekozen contract voor u af. Wij regelen de

Wij maken contracten op maat

overstap met uw nieuwe en oude leverancier.

Wij adviseren u over duurzaamheid en faciliteren de aankoop van groene energie en energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, LED verlichting, warmtepompen en E-Mobility.

WAT KUNT U BESPAREN? Gemiddeld besparen onze klanten 30% op hun energietarieven. Dit kan uiteraard ook meer zijn, maar dit is afhankelijk van uw situatie.

Wij staan ook na het afsluiten van een contract voor u klaar om u te ondersteunen bij al uw energie gerelateerde zaken.

Voor meer informatie over RIES Energie verwijzen wij u naar de website: www.Ries-Energie.nl

33


Ton en Kees OP ELKAARS WERKTERREIN

TON AGTERBERG EN KEES HAAKSMAN MAKEN BEIDE DEEL UIT VAN DE DIRECTIE VAN DE AGTERBERG BEDRIJVEN. TON, DE PAARDENSPORTSPECIALIST, INTERVIEWT KEES OVER NATUUR- EN KUNSTGRAS VOOR VOETBAL! KEES, WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN PAARDENSPORTBODEMS EN VOETBALGRAS? Eigenlijk niet zoveel als het uitgangspunt is dat beide sporters (het paard en de voetballer) op de grasmat optimaal moeten kunnen presteren. Door de grote verschillen tussen beide sporters en het verschil in sport wordt de bodem totaal anders opgebouwd. De impact van de hoef na een sprong is totaal anders dan het draaimoment van de noppen van een voetbalschoen. Alleen bij een goede grasmat kan deze extreme belasting plaats vinden. Voorafgaand aan de wedstrijd is de preparatie van het veld ook totaal anders. Maar het belangrijkste element blijft toch dat het grasplantje zich lekker moet voelen in de toplaag en daardoor een stevige grasmat gaat vormen. IS ER EEN GROOT VERSCHIL TUSSEN DE GRASMAT VAN 10-20 JAAR GELEDEN EN NU? Dat kun je wel zeggen! Zeker op het gebied van de stadionvelden zijn grote stappen voorwaarts gemaakt. Door innovatieve ontwikkelingen zoals groeilampen, betere grassoorten, bemestingsmiddelen is de grasmat gemiddeld veel beter. Maar ook de kunstgrasvelden hebben een gigantische ontwikkeling doorgemaakt. Van een brandwonden veroorzakende ondergrond naar een goed bespeelbare grasmat.

34

VOLGENS DE PERS HEBBEN WIJ KWALITATIEF DRAMATISCHE STADIONVELDEN. IS DAT ZO EN ZO JA .... WAARDOOR? Dat valt heel erg mee! Natuurlijk zijn er dit jaar slechtere grasmatten dan vorig jaar. Daar zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen: heel veel regen ipv vorst en sneeuw, extra belasting doordat het 2e team er ook op speelt en niet onbelangrijk bezuinigingen! Ik durf de stelling wel aan dat onze groundsmen minimaal net zoveel vakkennis heeft als de hoog geĂŤerde vakbroeders in Engeland. Waarom worden in Engeland zoveel Nederlandse onderhoudsmachines ingezet? Omdat we creatief zijn. Met weinig geld veel doen! Het budget voor een stadionveld is in Nederland een factor 5 tot 10 lager! Dus veel minder mankracht en materialen om de mat optimaal te houden. Dat zie je terug in de kwaliteit!


WAT IS EIGENLIJK EEN GOEDE GRASMAT VOOR VOETBAL? Een goede grasmat is een grasmat met de juiste demping (te hard geeft spierpijn en blessures), de juiste elasticiteit (op een trampoline kun je niet snel bewegen) en een goede afschuifweerstand (als het gras los ligt kun je niet afzetten). Deze waarden zijn vastgelegd voor kunstgras! Maar gebaseerd op de ideale natuurgrasmat. Wij hebben nu een natuurgrasmat ontwikkeld die aan deze waarden voldoet, ComforTurf! WAT IS EN WAT ZAL DE ROL VAN KUNSTGRAS ZIJN IN HET TOEKOMSTIGE VOETBAL? In de belangrijke voetballanden worden op kunstgras geen wedstrijden gespeeld, alleen getraind. Alleen Scandinavië en sommige Oostelijke staten maken door het ijzige klimaat veel gebruik van kunstgras, ook voor wedstrijden. En in Nederland! De rol van kunstgras is volgens de grootste kunstgrasoptimist een totaalhoeveelheid van ongeveer 20-25% van de totale hoeveelheid voetbalvelden (ongeveer 8.000 stuks) in Nederland. Om een idee te geven, dat is de totale oppervlakte van het nationaal park de Hoge Veluwe. Eén voetbalveld met gras produceert meer zuurstof dan een hectare bos. Denk je dat het Nederlandse volk toestemming zou geven om het gehele park van kunstbomen te voorzien? De wereld zou te klein zijn. Daarom is 20-25% een uitstekende hoeveelheid. Het natuurgras heeft hierdoor meer tijd om te herstellen en het kunstgras kan alle trainingspieken opvangen. Een win win situatie! SPEELT AGTERBERG BIJ ALLE ONTWIKKELINGEN EEN ROL VAN BETEKENIS? Wij willen door innovatieve constructies, een actieve rol bij de brancheorganisatie en ontwikkelingstrajecten met andere bedrijven, echt een rol spelen.In de paardensport en voetbalsport is zoveel in ons bedrijf zoveel know how aanwezig dat dit ook door alle betrokken medewerkers zeer wordt ondersteund! WORDT ER DOOR DE CRISIS OOK BEZUINIGD OP HET ONDERHOUD VAN DE SPORTPARKEN? Ja, de gemeentelijke overheid moet bezuinigen. Dit gebeurt dus ook op de sportvoorzieningen. Privatisering en uitbesteden van onderhoud is hier een oplossingsrichting in! Wij denken dat gemeenten zeer voorzichtig dienen te zijn met privatisering van sportparken, met name de voetbalparken. Natuurlijk zijn er allerlei mengvormen waardoor het risico voor de gemeente wordt verlaagd, maar de gemeenten lopen wel het risico een failliete club terug te krijgen en daarna de sportaccommodatie weer dienen te reactiveren en aan een nieuwe club aan te bieden. Ik weet niet of dit de juiste weg is. Bij bijvoorbeeld tennis is privatisering wel goed mogelijk! Kleiner oppervlak voor meer spelers! WAT IS HET GEHEIM WAARDOOR JE NOG STEEDS MET ZOVEEL INZET BEZIG BENT MET VOETBALGRAS? Na 25 jaar in het sportgras moet ik bekennen dat het natuurgras nog altijd een grote uitdaging is! Elk jaar zijn de weersomstandigheden weer compleet anders en geeft het gras ook weer andere uitdagingen! Nu een winter zonder vorst en veel regen volgend jaar ..... wie zal het weten! Ik denk dat je dit verhaal van elke grasfluisteraar zult horen!

35


- DE 5 ELEMENTEN - HOUT -

- VUUR -

- AARDE -

DE VIJF ELEMENTEN; VUUR, AARDE, METAAL, WATER EN HOUT ZIJN EEN ANDERE MANIER (NAAST YIN EN YANG) OM NATUURLIJKE KRACHTEN TE BESCHRIJVEN. ZIJ WORDEN GEBRUIKT OM DE NATUURLIJKE OMGEVING EN HET LICHAAM AAN TE DUIDEN, WAARBIJ ELK ELEMENT BEPAALDE ORGANEN EN LICHAAMSFUNCTIES BESTUURT. Zo bestuurt het element water de nier. Elk element wordt geassocieerd met een smaak, kleur, seizoen en richting. De Chinese Geneeskunde spreekt over de levenskracht chi (qi). Deze chi is altijd in beweging en transformeert zich dusdanig dat ieder van de vijf elementen; vuur, aarde, metaal, water en hout, verandert, om tenslotte weer tot aarde te transformeren. Het waterelement wordt geassocieerd met de nierenergie. De vaste patronen van de seizoenen (elementen) brengen de zes manifestaties (energieën) in de natuur voort. Koude, Damp, Hitte, Droogte, Wind en Vuur. Het zijn juist deze weersverwachtingen en veranderingen die boeren en Chinese wijsheren probeerden te analyseren aan de hand van de stand van de planeten en de sterren. Deze zes energie manifestaties vormen in de Chinese Geneeskunde de basis voor de zes externe pathogene factoren (veroorzakers van ziekte).

36

- METAAL -

- WATER -

ZES PATHOGENEN In de Chinese Geneeskunde kent men zes externe pathogene (ziekmakende) factoren die het lichaam binnendringen: Wind (Feng), Koude (Han), Damp (Shi), Hitte (Shu), Droogte (Zao) en Vuur (Huo). Veel interne pathogene factoren geven ongeveer dezelfde symptomen als hun externe pathogene factor. Het pathogeen Wind (Feng) wordt gekenmerkt door zijn plots, heftig, beweeglijk en veranderlijk optreden en tast bij voorkeur het bovenlichaam en lichaamsoppervlak aan. Wind combineert vaak met andere pathogenen en versterkt daarbij hun actie: bijvoorbeeld Wind-Kou. Bij het pathogeen Koude (Han) is het koudeaspect dominant. Men spreekt dan over koudebi. Dit wordt gekenmerkt door algemene teken van koude en gewrichts- en spierpijn met stijfheid en verminderde mobiliteit als gevolg. Bij het pathogeen Damp (Shi) moeten wij onderscheid maken tussen externe damp en interne damp. Externe damp wordt veroorzaak door vochtige weersomstandigheden. Interne damp ontstaat wanneer de transport- en transformatie-functie van de Pi (milt) deficiënt is. Hiermee wordt de vertering bedoeld. Interne en externe damp beïnvloeden elkaar, wat leidt tot gemengde externe/interne damppathologieën. Damp-bi wordt gekenmerkt door zeurende spier- en gewrichtspijn met zwelling van het gewricht. Het pathogeen damp kan combineren met Wind en Koude, dit veroorzaakt bi-syndromen (reuma). Bi-syndromen (pijnlijk obstructie-syndroom) worden in ons klimaat meestal veroorzaakt door een aanval van WindKoude-Damp.


REUMATISCHE PIJN In de oude Chinese filosofie is er de beeldspraak die zegt: ‘De reumatische pijn wordt door een tekortschietend Jing (DNA, oercellen) in de nieren opgewekt. Zij trekt, scheurt en zwerft als een stuurloze boomstam voort in de traag stromende rivieren (lees meridianen) aldoor op zoek naar de vrijheid van zee en merg’. Deze beeldspraak wil zeggen dat er een tekort aan Jing bestaat in de nieren, waardoor een algehele malaise ontstaat. Een dergelijk tekort geeft volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde klachten in de rug, de hersenen, het gebit en in het beenmerg. Hippokrates beschreef dat bij een reumapatiënt de perverse energie van koude en vocht zich vastzet in het water van de nieren. De koude en het vocht slaan neer op de levensenergie die geankert ligt in de nier en bijnier (Jing). De beste remedie hiertegen is het opstoken van de temperatuur in de lever en longen (het laten zien van woede) en het loslaten van angsten (nier).

MET MOOIE VOETEN DE ZOMER IN Voeten nemen een bijzondere positie in binnen ons lichaam; ze maken altijd contact met de aarde, zijn een groot deel van het jaar ingepakt en laten ons, ons levenspad lopen. Met de zomer in het vooruitzicht halen we de slippers weer uit de kast en krijgen onze voeten weer zuurstof en zonlicht. Maar uit onderzoek is gebleken dat men het kwetsbaar vindt om de voeten te laten zien. Slechte voeten kunnen je onzeker maken en zijn een reden om je voeten niet de broodnodige ingrediënten te geven die ze nu zo hard nodig hebben, zuurstof en zonlicht. Begin nu je voeten goed te verzorgen en bezoek een bij RIES Cosmetics aangesloten pedicure voor een gedetailleerde voetanalyse en behandel- en produktadvies.

MOON LIGHT

De maan heeft een grote invloed op de mens. Kijk eens naar de invloed van de maan op het water van onze planeet: eb en vloed worden veroorzaakt door de maan. Verder heeft men ontdekt dat de diverse maanfasen ook een grote invloed uitoefenen op de groei van gewassen. Een mens bestaat natuurlijk voor een overgroot deel uit water, dus is het logisch dat ook het lichaam reageert op de maan. Kijk maar eens naar de maandelijkse cyclus van de vrouw. Een cyclus van een vrouw is 28 dagen, precies een maanmaand, een zwangerschap duurt 280 dagen, is 10 maanmaanden. Wat te denken van het Engelse woord ‘lubatic’ dat een term is voor een geestesstoornis waarbij de lijder ervan gebukt gaat onder veranderingen in de gemoedstoestand onder invloed van de maan; Maanziekte dus! Zweedse onderzoekers hebben ontdekt dat volle maan de oorzaak kan zijn van slapeloosheid. Ook weet men dat koraal zich alleen voortplant bij volle maan en dat het gen dat hiervoor bepalend is gevoelig is voor blauw licht. In de cosmetica, wordt blauwlicht gebruikt om de onrustige huid te kalmeren. De huid bestaat voor een groot deel uit collageen, waarvan de basis weer calcium is. Calcium is de basissubstantie van koraal.

TIP VAN RIES COSMETICS Gebruik ’s nachts, daar waar de maan aanwezig is, calciumrijke produkten voor je huid. Hiervan is de opname ’s nachts het best en daardoor wordt de huid gevoed en gekalmeerd. RIES Cosmetics Nightsupport en Agecontrol bevatten calciumrijke ingrediënten en de crème is op basis van zeewater.


DE BEHANDELINGEN VAN RIES COSMETICS HEEFT U LAST VAN: ●

Haarproblemen (vroegtijdige vergrijzing of uitvallend haar bij zowel man als vrouw) Huidproblemen (bijvoorbeeld acne, couperose, eczeem, psoriasis, wallen en rimpels) Overgewicht of andere voedingsgerelateerde problemen Cellulitis of: Wilt u stoppen met roken?

Laat u behandelen door RIES Cosmetics. Wij helpen u graag. Ook als u al van alles heeft geprobeerd. RIES Cosmetics heeft een praktijk in Arnhem waar therapeuten werken die gespecialiseerd zijn in het behandelen van bovenstaande problematieken. Deze praktijk is opgezet na jarenlang onderzoek en ervaring. Ook zijn er inmiddels in Nederland en België ruim 40 schoonheidssalons die werken volgens de visie en met de producten van RIES Cosmetics. Uitgangspunt bij alle RIES Salons is een goed en blijvend resultaat en alle behandelingen die worden gegeven zijn 100% natuurlijk. Veel klachten die aan de buitenkant van het lichaam zichtbaar zijn, ontstaan door een disbalans in het lichaam zelf. Om een goed en blijvend resultaat te krijgen, moet deze interne disbalans worden aangepakt. Daarom stellen wij een behandelplan op dat gericht is op het herstellen van de balans zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het lichaam.

38

HUIDKLACHTEN Huidklachten kunnen ontstaan als de belasting op de huid te groot is door bijvoorbeeld het klimaat, verkeerde crèmes of verkeerde behandelingen óf als de belastbaarheid van de huid afneemt, doordat de huid van binnenuit niet goed wordt gevoed en de elasticiteit en vochtbalans verstoord raken. Voorbeelden van deze huidklachten zijn eczeem, acne en psoriasis. De behandeling richt zich zowel op het herstellen van de interne disbalans als het plaatselijk verbeteren van de huid.

HAARPROBLEMEN Ook bij haarproblemen is het heel belangrijk om de onderliggende oorzaak aan te pakken. RIES Cosmetics heeft unieke behandelingen ontwikkeld waardoor de kwaliteit van het haar wordt verbeterd, haarbreuken en haarkleur worden hersteld, haaruitval wordt voorkomen en beginnende kaalheid tot het verleden behoort.

OVERGEWICHT Overgewicht is voor veel mensen een groot probleem. Sommige mensen vallen gemakkelijk af, maar bij anderen lukt het niet of komen de kilo’s er later weer bij. Sporten helpt bij sommige mensen om af te vallen, maar bij anderen juist niet. Kortom, iedereen is verschillend en door onze individuele benadering kunnen we een persoonlijk behandelplan opstellen dat wel werkt. Veel mensen bij ons in de praktijk hebben al veel diëten geprobeerd, maar blijven worstelen met hun gewicht.


COSMETISCHE BEHANDELINGEN Ook bieden wij cosmetische behandelingen (Aesthetic Needling) voor het behandelen van rimpels, wallen en couperose. Aesthetic Needling is geen vervanger voor Botox behandelingen maar wel zeer efficiënt en puur natuurlijk. Ook in Nederland wordt Aesthetic Needling steeds bekender. De behandelingen bestaan uit een gezichtsreiniging, masker, gezichtsmassage, mesotherapie, Aesthetic Needling en het gebruik van RIES Cosmetics crèmes en serums. Deze behandelingen zijn dus niet alleen effectief, maar ook zeer ontspannend en rustgevend.

STOPPEN MET ROKEN? RIES Cosmetics heeft een uniek ‘Stop Smoke’ programma ontwikkeld. Dit programma is zo ontwikkeld dat het stoppen met roken zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt, het resultaat blijvend is en u niet onnodig in gewicht aankomt. Ook als u al meerdere keren geprobeerd heeft om te stoppen met roken, helpen wij u graag.

Het intake gesprek bij RIES Cosmetics is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Tijdens het intake gesprek kijken we wat uw hulpvraag en wensen zijn. Wij geven u informatie over de behandeling die het best bij u past, het te verwachten resultaat, de behandelingsduur en de kosten (informeer ook naar de mogelijkheden van vergoeding door uw ziektekostenverzekering). Voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek kunt u: mailen naar info@riescosmetica.nl of bellen naar 026 379 00 08/06 48 172 654 of onderstaand formulier opsturen naar: RIES Cosmetics Van Eckstraat 1 6814 HV Arnhem Afhankelijk van uw hulpvraag kunnen wij u adviseren over waar u een behandeling kunt ondergaan.

JA, IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTAKE GESPREK. NAAM: ............................................................................................................................................................ ADRES: ............................................................................................................................................................ ..........................................................................................................................................................................

TELEFOONNUMMER: ..................................................................................................................................... E-MAIL: ........................................................................................................................................................... HULPVRAAG: .................................................................................................................................................. .......................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................... ..........................................................................................................................................................................

39


KETTLEBELL WAT IS EEN KETTLEBELL?

EEN KETTLEBELL CHALLENGE

Een kettlebell is een gietijzeren gewicht dat lijkt op een kanonskogel met een groot handvat aan de bovenkant. Vroeger werd het voornamelijk gebruikt door militairen (Rusland) en door enkele topsporters. Trainen met een kettlebell is vaak erg intensief maar is tegenwoordig niet alleen meer voor professionele sporters. De kettlebell vind je in steeds meer sportscholen terug en is bij veel mensen niet meer weg te denken uit hun (Rebel Fit) training.

Duur: Gewicht:

WAAROM TRAIN JE MET EEN KETTLEBELL? Met een kettlebell train je gemakkelijk het hele lichaam (full body). Daarnaast kan je met een kettlebell de meest effectieve oefeningen voor het ontwikkelen van functionele kracht uitvoeren en kan je er eindeloos mee variëren. Een kettlebell is echter ook zeer geschikt voor beginners. Zelfs met een licht model kan je op hoge intensiteit trainen (HIIT) en je uitvoering perfectioneren. Omdat uit recentelijk onderzoek gebleken is dat een kettlebell work-out een van de beste methodes is om vetverbranding te stimuleren en spiergroei te bevorderen, wint dit attribuut aan populariteit.

KETTLEBELL SWING

Kettlebell positie bovenin swing – armen op 90 graden

40

5 weken lang, 3x per week. Vrouwen een kettlebell van minimaal 8 kilo en mannen van minimaal 12 kilo. Wat heb je nodig: Een ruimte van minimaal 2m2 en één kettlebell. Iedere week gaat het aantal swings met 5 herhalingen omhoog. Probeer een zo zwaar mogelijke kettlebell te nemen, maar enkel als je daarmee de oefeningen correct kan blijven uitvoeren. Tussen de oefeningen door probeer je zo weinig mogelijk rust te nemen. 10x 10x 10x 5x links – 5x rechts 10x 5x links – 5x rechts 10x

Kettlebell Swing Kettlebell Goblet Squat Kettlebell Swing Kettlebell Thuster Kettlebell Swing Kelltebell Lunge Rack Position Kettlebell Swing

Doe dit 3 rondes en neem na elke ronde 3 minuten rust. Veel succes!

KETTLEBELL GOBLET SQUAT

Kettlebell positie onderin swing

Kettlebell Goblet Squat positie bovenin

Kettlebell Goblet Squat positie onderin


CHALLENGE REMO SPEIJERS: Blijf jezelf uitdagen!

REMO SPEIJERS IS EEN BEKEND PERSONAL TRAINER EN SPORTSCHOOL EIGENAAR. HIJ DANKT ZIJN BEKENDHEID VOORAL AAN ZIJN TOPPRESTATIES ALS SCHAATSER OVER DE HELE WERELD MET O.A. RED BULL CRASHED ICE. OM DAT HIJ ELKE DAG OP DE FITNESSVLOER STAAT, BLIJFT HIJ ZICHZELF UITDAGEN MET DE NIEUWSTE TRAININGSMETHODES EN CHALLENGES. BEN JIJ OOK OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE UITDAGING? PROBEER DAN EENS DEZE KETTLEBELL SWING CHALLENGE.

KETTLEBELL THUSTER

LUNGE RACK POSITION IN APRIL HEEFT REMO MET EEN 20 KG KETTLEBELL NON STOP 5000 SWINGS GEMAAKT IN 3 UUR EN 10 MINUTEN! EEN TOP PRESTATIE!

Kettlebell Thruster uitgestrekt positie bovenin

Kettlebell Thruster uitgestrekt positie onderin

Kettlebell Lunge Rack Position

41


PAARDENVLEES HET GEZONDSTE STUKJE VLEES Gordon Ramsay: “I’ve eaten horse. It is healthy, with lots of iron and half the fat of beef and far more Omega 3 essential fatty acids. Horse meat is slightly gamey and packed with protein.” PAARDENVLEES IS EEN VAN DE GEZONDSTE VLEESSOORTEN VOOR MENSELIJKE CONSUMPTIE. VROEGER ZEIDEN MENSEN DAT PAARDENVLEES HET BLOED VERSTERKT EN ZUIVERT. BOVENDIEN WAS PAARDENVLEES IN VROEGERE TIJDEN OOK EEN ELITE STUKJE VLEES. PAARDENVLEES IS MAGER, BEVAT VEEL IJZER EN IS RIJK AAN VITAMINE B. SPECIALISTEN UIT DE MEDISCHE SECTOR RADEN HET ETEN VAN PAARDENVLEES AAN. Paardenvlees beschikt over tal van troeven die de gezondheid van de mens bevorderen. HET IS MAGER: Paardenvlees heeft een vetgehalte van slechts 2 à 5%. 60 tot 70% van de vetten van paardenvlees bestaat uit onverzadigde vetzuren, die een essentiële rol spelen in de preventie van cardiovasculaire ziektes. PAARDENVLEES BEVAT VEEL IJZER: in 100g paar-

42

denvlees zit 4 tot 5 mg ijzer. Ijzer is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en speelt een belangrijke rol in het versterken van ons immuniteitssysteem. Het ijzer in paardenvlees is bovendien goed opneembaar. Een portie van 100g paardenvlees is goed voor een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer voor een volwassene.

PAARDENVLEES IS RIJK AAN VITAMINE B: Paarden-

vlees is rijk aan vitamines B3, B6 en B12; vitamines die een essentiële rol spelen in de celullaire stofwisseling. Een portie van 100g paardenvlees bevat de totale dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine B12 voor een volwassene. PAARDENVLEES BEVAT KWALITEITSVOLLE EIWITTEN:

Paardenvlees bevat ongeveer 20g eiwitten per 100g. Deze eiwitten van dierlijke oorsprong zijn een bron van essentiële aminozuren, die op hun beurt belangrijk zijn voor de opbouw van onze spieren, organen, enz. De eiwitten aanwezig in paardenvlees zijn niet enkel talrijk maar tevens van goede kwaliteit. Een portie van 100g paardenvlees is goed voor een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid eiwitten voor een volwassene. BOVENDIEN HEEFT PAARDENVLEES EEN VOLLE SMAAK. Paardenvlees is namelijk rijk aan glyco-

geen, 0,5 tot 3 keer meer dan het rundsvlees, waardoor het zachter en zoeter smaakt. Paardenvlees is afkomstig van dieren die veel bewegen, die gezonde voeding eten en een vol leven leiden. Dit alles komt de kwaliteit van het vlees ten goede. Daarnaast kennen paarden geen ziektes zoals BSE, varkenspest of vogelgriep. Het is dus niet verwonderlijk dat paardenvlees een van de gezondste vleessoorten is.


ESKIMO’S NOOIT VERKOUDEN? Onderzoek heeft aangetoond dat een enzym dat aanwezig is in kabeljauw een gewone verkoudheid drastisch kan afzwakken. Het enzym ‘trypsin’ is van nature aanwezig in de pancreas van kabeljauwen die diep in zee leven. Dit enzym, dat vooral terug te vinden is in de Noordpoolsoorten, zou een genezende werking hebben in het geval van een verkoudheid. Uit onderzoek blijkt dat het enzym trypsin de verspreiding van het virus voor 99 procent reduceert. Dit enzym vormt een onzichtbare barrière in de mond en in de keel, waardoor het virus niet meer wordt opgenomen door menselijke cellen en dus de vermenigvuldiging afgebroken wordt. Het gemiddeld aantal dagen dat er symptomen van verkoudheid zijn zou ook gehalveerd worden van zo’n zes naar nog maar drie dagen. Een verkoudheid is een virus dat zich nestelt op de membranen van neus, mond en ogen. Wanneer het virus wordt opgenomen door menselijke cellen, vermenigvuldigt het zich en wat later verhuist het virus ook naar de keel. Het enzym doodt het virus niet, maar maakt het onschadelijk, zodat er geen vermenigvuldiging plaatsvindt en de verkoudheid geen kans meer krijgt. VANUIT DE CHINESE GEDACHTENGANG BEHOORT KABELJAUW TOT HET WATERELEMENT, VERSTERKT DE NIERENERGIE EN VERWARMT HET LICHAAM.

43


XSELLENT

Maak kans op een professionele fotohoot! Maak een foto van jouw voorjaarslook en mail die naar info@foto-concept.nl De leukste, mooiste, meest inspirerende inzending wint een fotoshoot bij Ron Rutgers van foto-concept met visagie en accessoire-styling van Linda Rutgers van Beauty FX.

GEEF AAN WAAROM IEMAND EEN MAKE OVER VERDIENT EN MAAK KANS OP EEN MAKE-OVER DOOR SELENE LENTJES! Mail de reden naar info@riescosmetica.nl o.v.v. make-over selene

Kijk voor de spelregels voor wat betreft deze arrangementen op pagina 02 van dit RIES magazine!

MODERN VISION Modern Vision geeft advies in energieverbruik en kostenbesparing. U kunt terecht voor advies over welke energieleverancier het beste bij u past, besparende verlichting, zonnepanelen en kleine windwokkels voor op uw dak.

www.modernvision.nl

AB WONEN GEEFT AAN ALLE RIES MAGAZINE LEZERS TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON IN JUNI 2015 EN JULI 2015

20% KORTING OP ALLES*

www.abwonen.nl * m.u.v. kasten

WIN EEN GRATIS PERSONAL TRAINING BIJ REMO SPEIJERS Mail RIES Magazine naar 5 mailadressen en een cc naar info@riescosmetica.nl o.v.v. personal trainer en win een gratis personal training en advies van Remo Speijers.


SALONS DIE WERKEN MET PRODUCTEN VAN RIES COSMETICS ACUPUNCTUUR VOOR JOU Sabine van Tienen Colmarstraat 35, NIJMEGEN 06 173 85 171 info@acupunctuurvoorjou.nl

AHAVAH Stephanie De Brant Wijnveld 278 B3, SINAAI (B) 0477 19 24 01 stephanie.de.brant@telenet.be

ATALANTA GEZOND & WELL Henriëtte Dekkers Evenkamp 5, ROERMOND 0475 33 88 21 info@atalanta-wellness.nl

BALANCE PRAKTIJK VOOR HUIDVERBETRING Rosanne van Ham Isabellahof 47, VENRAY 047 885 23 17 rosanne@balancevenray.nl

BEAUTY ALL OVER Kirsten Bekhuis Ootmarsumsestraat 120, ALMELO 06 103 54 866 beautyalloveralmelo@hotmail.com

BEAUTY POINT DUIVEN Alexandra Ekelmans Vriesschestraat 97, DUIVEN 0316 33 24 35 info@beautypoint-duiven.nl

BEAUTYSALON DELEJO Marja van Beek Bisschopweg 56, LUNTEREN 06 200 717 53 info@beautysalondelejo.nl

BEAUTYSALON GLOW! Diana Hogervorst Voerendaalstraat 10, ARNHEM 026 361 21 01 info@salonglow.nl

BIJ DE VOETJES PEDICUREPRAKTIJK MEDISCH PEDICURE Irma Verweijmeren De Roei 11, VIERLINGSBEEK 0478 63 14 78

BIYOUSHI

DE REINESTEIN BEAUTY & WELLNESSCENTER

LA BELLE ROSE

PURE IDENTITY

Roselin Hagedoorn

Jeannette Polkerman Esweg 2, ZUIDLAREN 050 402 96 86 info@dereinestein.nl

Van Lawick van Pabststraat 116, ARNHEM

Julia Timmers Hoefstraat 5a, UDEN 0413 266 583 juliabai@planet.nl

FACE & BODY

LA COLOMBE

06 214 53 006 labellerose@planet.nl

Ivonne van der Laan Caroline Schenk Croonstadtlaan 3c, MIJDRECHT 0297 289 263 Info@schoonheidssalonfaceandbody.nl

Marianne Tuithof van Kippersluis Dr. Lovinklaan 32, ALPHEN A/D RIJN 0172 499 065 marianne@salonlacolombe.nl

FACE THE FACE

Marijke Lammens Beekstraat 2, ELSEGEM (België) 0032 477 249 104 www.lessecretsdebeaute.be

Patty van Straaten Laan van Meerdervoort 864, DEN HAAG 06 466 338 80 info@facetheface.nl

FRAMONI Monique Putman Eigen Heim 8, WESTERVOORT 026 311 45 07 info@framoni.nl

GEZONDE DRIEHOEK

LES SECRETS DE BEAUTÉ

LIFESTYLE LA RUCIA Marucia Gentile Rijnenborghstraat 17, NIEUWEGEIN lifestylelarucia@gmail.com

DR OEI WELLNESS Lilian Oei Spoorstraat 32, BODEGRAVEN dr.oei.wushu@gmail.com

Louise Hoekzema Brilduiker 22, WILDERVANK Pluimerstraat 31-33, GRONINGEN 06 830 45 653 info@gezondedriehoek.nl

MARIE-QI/NATUURGEHEIM

HAAR DOOR SASKIA

NAMASTE

Saskia Vogels Oostende 18, HELMOND 0492 524 859 info@haardoorsaskia.nl

Ellen Mekkering Hamseweg 52 b, HOOGLAND 033 258 55 28 of 06 415 04 235 ellenmekkering@hotmail.com

HILDE SPORTEL

NATURAL SKIN BALANCE

Marie-Jose Beljaars-Schuurmans Hoogstraat 181, LANDGRAAF 045 511 51 92 of 06 225 745 00 marieqi@kpnmail.com

Hilde Sportel Calle Primero de Mayo 30, ESPERA (E) info@vidamassana.com

Ingrid Kamphorst Boomkwekerserf 61, ARNHEM 026 35 181 61/06 141 02 314 ingshaynick@live.nl

HIMANI BEAUTY, HEALTH & HAIRSPA

OASIS OF BEAUTY

Jacqueline Brandes Meeuwstraat 40, PURMEREND 0299 450 029 info@himani.nl

HUIDINSTITUUT GOODCARE

Claudia Ziegler Kaeltjes Hofstee 47, WESTERVOORT 026 311 78 15 info@biyoushi.nl

Jessica van der Vis Van den Berglaan 3, VOORTHUIZEN 06 412 70 539 of 0342 43 55 87 info@huidinstituutgoodcare.nl

CAROLIEN EICHHORN

ING-QI

Carolien Eichhorn Handelstraat 24, CASTRICUM 0251 670 901 cmeichhorn@hetnet.nl

Ingrid Jeschke Kanunnikenstraat 33, BOXTEL 06-53924013 E-mail: i.jeschke@home.nl

CREATURE HUIDVERZORGING

INSTITUUT HELMIR

Karin Wijdeveld Griendhoeve 10, ARNHEM 026 381 53 20 info@creaturehuidverzorging.nl

Miriam van Geel Molenaarstraat 63, SCHAIJK 0486 464 264 info@helmir.nl

PUUR Carla Hatzmann Enkweg 45, EPE 0578 621 675 info@puur-hhv.nl

ROSEMARIE VOULON TOTAAL COSMETIEK Rosemarie Voulon Overijssellaan 7, VEENDAM 0598 61 57 43 rb.voulon@hccnet.nl

SALON JOHANNA Johanna van Lieshout Amaliadwarsstraat 33, UTRECHT 06 1412 9386 info@salonjohanna.nl

SALON RIES COSMETICS Joni Roelse Van Eckstraat 1, ARNHEM 026 379 00 08 info@riescosmetica.nl

SCHOONHEIDSSALON JENNY Jenny Brinkerink Meeuwenplaat 14, BOSKOOP 0172 211 565 beautysalonjenny@gmail.com

SKIN DEEP HUIDVERBETERING Marga van den Bergh Gordonstraat 26, SCHIEDAM 010 473 50 96 info@skindeep.nl

SKINEFFECT

Sylvia Hölskens Schommerveld 4, DEURNE 0493 39 99 39 info@oasisofbeauty.nl

Jennifer van der Meijen Hoekje 16, ALMKERK 0183 404 767 jennifer@skineffect.info

ORNATRIX HAARWERKEN

SKIN STUDIO

Jolanda Brouwer Kamperfoelielaan 4 a, MARUM 0594 74 00 04 info@ornatrix.nl

Heidy Gepkens Meeuwstraat 25, DIDAM Markt 61, ZEVENAAR 0316 294 311 heidy@skinstudio.nl

PEDICOR HAKKENBERG VAN GAASBEEK Corrie Hakkenberg van Gaasbeek Tooropstraat 31, ARNHEM 026 445 89 16 pedicor@live.nl

PRAKTIJK VOOR YOGA EN ENERGETISCHE THERAPIE Gonnie van de Lang Meijerinksberg 19, WIERDEN 0546 577 070 gonnie@vandelang.nl

VOETREFLEX PRAKTIJK BOSKOOP Hans de Veth Meeuwenplaat 14, BOSKOOP 06 270 678 78 www.voetreflexpraktijkboskoop.nl

ZONNESTUDIO ROOMBEEK Hilde Hamurulu Roomweg 89, ENSCHEDE 053 43 40 297 zonnestudio-roombeek@hotmail.com


GRATIS LEZING ‘ZO BINNEN ZO BUITEN’ Zo binnen, zo buiten! Dit is de titel van de gratis lezing die gegeven wordt door Richard van Nessen. Tijdens deze lezing gaat Richard in op hoe het inwendig lichaam zich projecteert op de huid en hierdoor de kwaliteit van de huid bepaalt. Men moet hierbij bijvoorbeeld denken aan de invloed van hormonale processen, lifestyle, voeding en emotie. We kijken naar hoe we de klachten die hieruit ontstaan kunnen oplossen door op zoek te gaan naar de oorzaken. Wij maken hierbij dankbaar gebruik van de Chinese Geneeskunde. Speciaal voor professionals in de huid-, voet- en haarbranche biedt RIES Cosmetics een gratis cursus ‘zo binnen zo buiten’ aan die dieper op de stof ingaat. Dit doen wij om vrijblijvend kennis te maken met een nieuwe, innoverende manier van denken over huidproblemen en de weg naar huidverbetering. Tijdens de cursus gaan we in op de effecten van hormonen, voeding en emotie op de huid. Zo combineren wij o.a. tongdiagnostiek met gelaatsreflex-diagnostiek. Hierdoor worden klachten op de reflexzone niet alleen inzichtelijk maar ook daadwerkelijk behandelbaar. Dit doen wij door onze integrale aanpak.

DE CURSUS ‘ZO BINNEN ZO BUITEN’ WORDT GEGEVEN IN ARNHEM OP:

DINSDAG 30 JUNI 2015 en ZATERDAG 24 OKTOBER 2015 VAN 10.00 – 13.30 UUR Wilt u ook een keer een lezing bijwonen van Richard van Nessen? Inschrijven hiervoor kan via info@riescosmetica.nl o.v.v. aanmelding ‘zo binnen zo buiten’. Geef hierbij aan of u particulier of professional bent en in welke branche u werkzaam bent.

Colofon Het RIES Magazine is een kwartaaluitgave van: RIES Cosmetics info@riescosmetica.nl www.riescosmetica.nl 026 379 00 08 Eindredactie: Richard van Nessen (RIES Cosmetics) Fotografie: Ron Rutgers (Foto Concept) www.foto-concept.nl Vormgeving: Dirk Bos (MultiCopy Arnhem) www.multicopy.nl/arnhem Drukwerk: MultiCopy Arnhem www.multicopy.nl/arnhem Aan dit nummer werkten mee: Ton Agterberg, Bijou Brigitte, Henry Claessen, Kees Haaksman, Rosanne van Ham, Berlinda Ocks-Hartelman, Esther Jansen, Selene Lentjes, Jeannette Polkerman, Anke Rodenhuis, Rixt Rodenhuis, Ron Rutgers, Linda Rutgers-Schoers, Remo Speijers en Wim Wilmers. Oplage: 1.500 gedrukte exemplaren 100.000 digitale exemplaren Uitgave: 2015-1 - mei

OOK EEN ABONNEMENT OP RIES MAGAZINE? Wilt u RIES Magazine liever ‘hardcopy’ ontvangen, wordt dan abonnee voor maar € 17,50 per jaar. Dan ontvangt u 4 x per jaar RIES Magazine in de brievenbus! Mail uw adresgegevens naar info@riescosmetica.nl onder vermelding van abonnee RIES magazine.

NATURAL COSMETICS

www.riescosmetica.nl

Ries magazine 01 2015  

Ries Magazine is een product van Ries Cosmetics. Het Magazine voor de professional en particulier die geïnteresseerd is in gezondheid, welln...

Ries magazine 01 2015  

Ries Magazine is een product van Ries Cosmetics. Het Magazine voor de professional en particulier die geïnteresseerd is in gezondheid, welln...

Advertisement